Posted on

2 Kanals Slutsteg

Car Audio Center startade 1994 och är ett av Sveriges mest välrenommerade företag när det gäller att bygga in multimediasystem i bilar. Vi samarbetar med ett flertal av de stora bilfirmorna i Stockholm.

Litet och smidigt 4 kanals slutsteg, utmärkt för att driva ett komplett system på. Te.x framkanalerna till framsystemet, och dom bakre bryggade på en mindre bas.

Hur Bryggkopplar man 1 kanal med 2 kanals slutsteg?
Det vanligaste tillvägagångssättet är att man tar + från höger kanal och – från vänster, men kolla på ditt steg innan du kopplar! Det KAN variera. Tänk på att inte lasta ner steget för hårt om du bryggkopplar, dom flesta tål inte lägre än 4Ohm i bryggat läge. Ny bil och nytt projekt, nu börjar allvaret!
Trots att vi enbart arbetar med de främsta så betyder det inte att priserna är höga. Även om vi alltid jobbar med hög kvalitet så erbjuder vi alltid billjud i alla prisklasser. Oavsett budget så hittar du något som passar dina behov hos oss. Kort och gott högkvalitativt ljud till bra priser!

Hur vet man vilket slutsteg man ska ha?
Hur mycket effekt måste man minst ha? En tumregel är att man kan se ett lägsta värde på den effekt som man behöver för att kunna driva en högtalare korrekt är ca 30 % av RMS Watts angivelse på högtalaren vilket i detta fall skulle betyda 60Watt RMS på förstärkaren.
Tack för din registrering! Du kommer nu att ta emot våra utskick till mailadressen du angav. Du kan avbryta din kostnadsfria prenumeration när som helst om du inte önskar fler e-postmeddelanden.

I vårt sortiment hittar du tusentals artiklar inom bland annat bilstereo, högtalare, baselement, baslådor och slutsteg. Självklart erbjuder vi även flertalet kompletta billjudspaket där det ingår både stereo, högtalare, baslåda och slutsteg.
Thank you for signing up! You will now receive our mailings to the e-mail address you entered. You can cancel your free subscription anytime if you do not wish to receive any more e-mails.Letar du efter billjud? Då har du kommit helt rätt. Hos oss på CD Bilradio hittar du ett brett sortiment av billjud till alla typer av bilmärken och behov. Ända sedan starten år 1987 har vi arbetat med ljud och ljudinstallationer till både bilar och båtar. Under dessa år så har vi utökat vårt sortiment men vi har alltid haft ett ledord – kvalitet.Dom flesta 2-kanals steg går att brygga så att du får en kanal, även många 4-kanals steg går att brygga men då får man två kanaler. Om det går att brygga ditt steg så står det hur du gör i instruktionsboken, samt även på steget vid anslutningarna för högtalarkablarna. Det vanligaste tillvägagångssättet är att man tar + från höger kanal och – från vänster, men kolla på ditt steg innan du kopplar! Det KAN variera. Tänk på att inte lasta ner steget för hårt om du bryggkopplar, dom flesta tål inte lägre än 4Ohm i bryggat läge.

Här finner ni slutsteg med upp till 8 kanaler! Det vanligaste är 5-kanals slutsteg, där 4 kanaler används till dörrhögtalare och femte kanalen är extra kraftig gjord för att driva en baslåda.

Hur kopplar man ihop två kablar?
Mycket enkel att använda: Stoppa i de skalade kablar du vill koppla ihop, skruva på klämman så tvinnas kablarna ihop och isoleras på samma gång. Detta är ett prisvärt alternativ till den modell av toppklämma som elektrikerna kallar torix eller tomteluva!
Produktportföljen innefattar: billjud, bilstereo, baslåda, baspaket, bashögtalare, bilhögtalare, framsystem, modellanpassade högtalare samt alla tänkbara tillbehör som bilspecifika monteringstillbehör, kablar och bilbatteri.ILLVERKARE: GASMODELL: CompetitionTYP: Klass ABEFFEKT (RMS): 2x300W 4ohm, 2x600W 2ohm, 1x1200W 4ohmFREKVENSOMFÅNG: 10-50.000HzINBYGGDA DELNINGSFILTER: Högpass o

2 kanals slutsteg har ett förhållandevis brett användningsområde beroende på utförande. De kommer generellt sett med bra inställningsmöjligheter och hanterar oftast hela frekvensregistret. Det innebär att du kan driva koaxialhögtalare, kitsystem, diskanter och midbasar/mellanregister. Många tvåkanalssteg tillåter dessutom bryggkoppling för att kunna driva en baslåda!
Behöver du hjälp med hur du ska koppla in ditt 2 kanals slutsteg eller är du lite osäker på inställningarna? Ta en titt på vår guide för inkoppling av slutsteg!Vi rekommenderar att alltid använda kablar av 100% koppar för optimal ledningsförmåga av ström till slutsteget. Se därför till att du får nog med ström från ditt batteri och tveka inte att köpa till ett extrabatteri och strömkondensator. För lite ström till slutsteget och dålig jordpunkt kan skada ditt slutsteg och därför är det alltid viktigt med rikligt med ström, ordentliga samt bra kablar, bra jordpunkt och säkra anslutningar!

Vad menas med 4 kanals slutsteg?
4 kanals slutsteg har ett brett användningsområde beroende på utförande, och erbjuder generellt sett riktigt bra inställningsmöjligheter samt stöd för hela frekvensregistret. Fyrkanalssteg tillåter inkoppling av de flesta typer av bilhögtalare och oftast även bryggkoppling för inkoppling av exempelvis baslåda.
Tvåkanals klass AB slutsteg med inbyggt delningsfilter. Kan bryggkopplas. 2 x 50 W RMS vid 4 Ω, 2 x 90 W RMS vid 2 Ω och 1 x 150 W RMS vid 4 Ω bryggkoppling.

Hur ställer man in slutsteg till baslåda?
Börja sakta vrida volymen på stereon upp till ca. 65-75% av max-volymen, lyssna noga så att det inte börja bli distorsion, blir det distorsion så vrid ned volymen litegranna så att det låter okej igen, och stanna där. Om kommer du upp till ca. 75% av max-volym på stereon utan att det blir distorsion, stanna där.
Skillnaden på 2-kanals och monoblock är helt enkelt att monoblock spelar i mono och har således en st kanal. Monoblock är vanligtvis ett slutsteg för bas.Vi använder Brevo som plattform för utskick. Genom att klicka på ”Prenumerera på nyhetsbrev” godkänner du att din information sparas hos Brevo och att den används enligt deras användarvillkor

Hur kopplar man in ett slutsteg?
Jordkabeln till ”GND” på slutsteget, vilket står för Ground (jord). Remotekabeln kopplas in på REM, vilket betyder Remotestyrning. Pluskabeln kopplas in på +12V, vilket betyder konstant ström och det har man på batteriet. Högtalarkablarna kopplar man in på ”speaker”, vilket betyder högtalare.
4 kanals slutsteg har ett brett användningsområde beroende på utförande, och erbjuder generellt sett riktigt bra inställningsmöjligheter samt stöd för hela frekvensregistret. Fyrkanalssteg tillåter inkoppling av de flesta typer av bilhögtalare och oftast även bryggkoppling för inkoppling av exempelvis baslåda. Behöver du hjälp med hur du ska koppla in ditt slutsteg eller är du lite osäker på inställningarna? Ta en titt på vår guide för inkoppling av slutsteg! Vi rekommenderar att alltid använda kablar av 100% koppar för optimal ledningsförmåga av ström till slutsteget. Se därför till att du får nog med ström från ditt batteri och tveka inte att köpa till ett extra batteri och strömkondensator. För lite ström till slutsteget och dålig jordpunkt kan skada ditt slutsteg och därför är det alltid viktigt med rikligt med ström, ordentliga samt bra kablar, bra jordpunkt och säkra anslutningar!