Posted on

25 Manna Live Resultat

Liveresultaten från 25manna kommer att presenteras på adressen liveresultat.25manna.se. Utvecklingen av systemet är gjord av IT-konsultföretaget Attentec. Resultaten är detaljerade för varje löpare, gå gärna in och kolla hur det ser ut, förra årets tävling är inlagd. Resultaten uppdateras live under hela tävlingsdagen.Det är inte varje dag vi har en deltagare i skidorienterings-VM, men efter fina lopp vid tävlingarna i Leksand förra helgen, så är Elsa Brandt uttagen till truppen för junior-VM. Jätteroligt och spännande! Tävlingarna går i Madona i Lettland och går bra att följa som live-resultat. Klubben ordnade en orienteringskurs för vuxna nybörjare, 26-28 maj. 9 nya nöjda och glada medlemmar välkomnäs in i klubben och förhoppningsviss ser vi dem på andra evenemang! I kväll var det dags för årets andra deltävling i Stockholmsorienteringens blå ungdomsband – Ungdomsserien – och för JOK-barnen var det hemmaplan och Granskog som gällde. Under dagarna fyra pågår just nu SOMMARÄVENTYRET i Granskog så som traditionen bjuder. 26 barn i startlistan och fem tokladdade ledare i form av William, Jesper, Bella, Amanda och Hampus har rivstartat orienteringssommaren med lekar, naturupplevelser och kompishäng. Vi hade satt fyra resultatmål innan stafetten och vi lyckades nå tre av dessa och som grädde på moset fick vi en tiondels vinst via Oskar i NTNUI. Utöver detta så hade vi roligt tillsammans! Så min summering är att året 10MILA var väldigt lyckad och nu blickar vi framåt både mot 25MANNA i höst och nästa års 10MILA som går i Nynäshamn.

Igår gick årets första delarrangemang av stapeln i den trivsamma Ungdomsserien. Här är alla viktiga, varje s t a r t a n d e deltagare är viktig, vilket innebär att alla är delaktiga i de antal poäng som klubben skördar under varje etapp och som senare ligger till grund för den stora finalen i höst.
Så var årsmötet över för detta år. Visst vore det kul med fler medlemmar på mötet och inte minst bland er som inte varit klubbmedlemmar så länge. Hur lockar vi fler till ett årsmöte? Det är ju ändå årets viktigaste möte!Det finns nu en ny JOK-dropbox med uppdaterade kartor. Den som reviderar en karta lägger in den nya versionen med revideringsdatum i namnet. Kontakta mig för att bli tillagd. Vissa filer kan behöva Condes 10 för att öppnas, kontakta Palmis om du behöver en licens.I helgen är det dags för stafett igen. Stigtomtakavlen som inleds med tre nattsträckor fredag kväll för H17 och följs sedan upp med omstart och start för resterande klasser på söndag morgon. Tävlingen går att följa via livesändning och liveresultat via Stigtomtas hemsida. Läs mer om tävlingen på Eventor. Tuna ställer upp med följande lag […]Tävlingsområdet för lördagens medeldistans var beläget närmare kusten strax utanför orten Säve norr om Göteborg. Utmanande tekniska banor mötte de tävlande där många Tunalöpare visade framfötterna. Tove tog ett överlägset guld i damklassen, medan Emil fick med sig ett brons i herrklassen, en bit efter segrande Gustav Bergman men endast 2 sekunder från silvret. I […]
I ett något snöigt men ändå soligt och härligt Rånäs sprangs det stafett i helgen. Även om snackisen efteråt var ett ofrivilligt isbad blev det en trevlig tävlingsdag med många grymma insatser av våra lag. Bäst lyckades damlaget i D17 som tog över ledningen på andra sträckan och kunde sedan hålla undan till seger. Efter […]
Många av klubbens ungdomar har längtat efter att få höra startklockan pipa och känna spänningen av en riktig orienteringstävling. Under söndag eftermiddag arrangerade IFK Hedemora OK en ungdomssprint i ett varmt Långshyttan. 16 st av klubbens ungdomar var där och förhoppningsvis njöt av arr äntligen få tävla. Här är några bilder från Långshyttan, tagna av […]
Imorgon smäller det! Tre år har gått sedan sist, men nu är det äntligen dags för 10-Mila igen. Det blir ett häftigt dygn i Kilsbergsterrängen. Stora Tuna formerar följande åtta lag i de olika stafetterna: Nu kör vi!
För sjätte året arrangerades det svenska mästerskap i Sprintstafett, för 5:e året blev det guld till Tuna på stafetten som i år avgjordes i södra delarna av Örebro under söndagen den 11 oktober. Alla gånger tidigare har vi haft samma lag, i år liksom tidigare avslutade Emil och Tove, men nya guldmedaljörer för i år […]
Stafetten inleddes på fredagskvällen med tre nattsträckor i H17. Stora Tunas förstalag levererade på topp med stabila lopp som resulterade i ledning efter inför omstarten. Daglöparna i H17 förvaltade ledningen på bästa sätt. Henrik kunde efter en hård kamp med OK Linne avgöra med en rafflande spurt. Tjejerna hade en hård fight mellan lag 1 […]
– Det blev ju lite konstigt med den här tidskompensationen men det känns ändå som det var det bästa. Vi fyra fick ju göra upp om det på sista sträckan, säger Emil Svensk sedan han kramats om av lagkompisarna.Det bjöds på många spännande och dramatiska scener under världscupen i Idre 2021. Efter denna succé både medialt och arrangemangsmässigt så har det nu beslutats att världscupen i orientering återvänder till Idre Fjäll. I början av sommaren 2025, närmare bestämt 6–8 juni.

Nu är det klart hur Sveriges trupp till sommarens VM i Schweiz ser ut. 13 ordinarie löpare och fyra reserver reser till Flims Laax där VM-tävlingarna avgörs 12-16 juli.De skickade ut en person som sprang och testade slutet på banan och kunde sedan skicka ut Emil Svensk vid en punkt när Tove Alexandersson på sträcka 24 hade 1.45 kvar att springa. – Jag tyckte jag hade en position efter varvningen att det var läge att köra hårt, att någon skulle släppa. Jag hade planerat att gå höger på sträckan där de gick förbi på slutet, men väl där valde jag vänster ändå. Jag insåg snabbt att de andra valde bättre, berättar Bejmer. Vid varvningen med några kilometer kvar är det Max Peter Bejmer som har kommandot, som han hade stor del av slutsträckan. Tätt bakom följer Svensk, Kinneberg och Ridefelt. Genom att ackreditera dig säkrar du en plats till detta välbesökta arrangemang, som i år äger rum den 22-28 juli i Åre. Som ackrediterad får du tillgång till våra presstält ute på våra huvudarenor i Trillevallen, Järpen och Ånn. På samtliga ställen finns arbetsplatser med WiFi inne i måltälten. Svenska Orienteringsförbundet består av 600 föreningar med 84 000 medlemmar. Vi är en idrott för alla, med framgångsrika landslag, en omfattande tävlings- och ungdomsverksamhet samt aktiviteter som hittaut, naturpasset och motionsorientering för allmänheten. Våra medlemsföreningar arrangerar varje år runt 600 tävlingar och stora evenemang som Tiomila och O-Ringen.

– Max Peter valde att gå ner till fjärde sista samtidigt som jag och Eskil vände och gick upp. Det kanske skiljde tio sekunder men vi fick kommandot. Ner mot näst sista sprang jag allt jag hade och fick lite lucka till Eskil. – Det var vårt fel. Ett stort misstag av oss. Vi agerade dock så att vi beräknade hur mycket Stora Tuna förlorat och var eniga med dem att det handlade om 1.45, berättar tävlingsledaren Mats Bern. Max Peter Bejmer, med gott självförtroende efter andraplatsen på världscupens långdistans förra helgen, fick ändå ge sig på slutrundan efter en liten vägvalsmiss.IFK Göteborg såg länge ut att gå mot seger i tävlingen. Efter den sista parallellsträckan så hade man en ledning på tre och en halv minut. Men då fick Thomas Asp problem och bommade. Till växlingen ut på sträcka 24:a hade han bara 20 sekunders ledning till OK Linné där unge Emil Åberg gjort ett topplopp.

Så till fadäsen som gjorde att Stora Tuna OK fick kompenseras med en minut och 45 sekunder inför slutsträckan. Det var efter sista parallellsträckan som Stora Tuna stoppades efter en arrangörsmiss. Det var lag 27 som stämplat fel och inte Stora Tuna med startnummer 28.
– Vi gick ut via speakers så att alla hade klart för sig innan slutsträckan hur och varför Stora Tuna fick sticka iväg före. Ett stort tack speakrarna Ola Jodal och Mårten Frendelius som stöttade oss i att förklara detta på ett tydligt sätt, avslutar Mats Bern.Det handlade om fyra lag på slutsträckan, Stora Tuna OK, OK Kåre, IFK Göteborg och OK Linné. Emil Svensk skickades ut som första lag på slutsträckan sedan lagets kompenserats med en minut och 45 sekunder på grund av ett arrangörsmisstag. Emil fick ett litet försprång på runt tio sekunder till Albin Ridefelt, OK Linne och ytterligare några sekunder till Eskil Kinneberg, OK Kåre och Max Peter Bejmer för IFK Göteborg.

O-ringen går i juli vecka 30 på olika platser i landet varje år. Det är fem tävlingsdagar, och man kan delta på en eller flera dagar. För många är O-ringen årets höjdpunkt, både för tävlingarna och det sociala umgänget. Du anmäler dig inte via Eventor utan via O-ringens webbplats. Deltagande i O-ringen sponsras inte av klubben, men vi hjälper till att arrangera boende för klubbens medlemmar som så önskar. Vår klubb arrangerar klubbmästerskap i nattorientering, lång-, sprint och medeldistans samt ultralång. I november arrangeras Skinkloppet vid vår klubbstuga Skarvberget där det gäller att gissa hur lång tid man behöver för att springa sin bana. Den som kommer närmast gissad tid vinner. Lyssna alltid på starpersonalens anvisningar. Om du har missat din startid och kommer för sent till start så be om hjälp att komma iväg det finns i regel en fålla för sen start.En individuell tävling i Stockholmsdistriktet för klasserna HD12-HD16 där man samlar poäng på utvalda ordinarie tävlingar anordnade i distriktet UP-tävlingar. Man får 10 poäng för seger 9 för andra placering osv. från och med placering 10 får alla 1 poäng. Vi rekommenderar att ni är med på dessa tävlingar då dessa satsar extra på ungdomsklasserna.

På arenan anslås tävlingsresultaten på en resultattavla, resultatet uppdateras allteftersom löparna kommer i mål. Det finns oftast liveresultat som du kan läsa av på mobilen.
Varje kontroll har en kodsiffra som du hittar i kontrolldefinitionen. Kolla att du har hittat rätt skärm innan du stämplar, vid större tävlingar finns det många kontroller ute i skogen. Du ska få ljud och ljussignal när du stämplar, ha inte för bråttom utan lyssna och titta. Om någon stämplingsenhet inte fungerar stämpla då med stiftklämman i reservruta på kartan.

När klasserna är avslutade sker prisutdelning, på resultattavlan ser man hur många priser det är i respektive klass, i ungdomsklasserna är det ofta många priser så titta efter innan du åker hem om du har pris att hämta.

Du behöver inte lägga ut pengar när du anmäler dig utan tävlingsavgiften faktureras till klubben. I slutet av året skickar klubben ut en samlad faktura till dig på dina tävlingsavgifter för året. Väsby OK vill att alla ska kunna tävla så mycket de vill, därför subventionerar vi tävlingsavgiften för våra medlemmar för alla tävlingar utom O-ringen. Ungdomar upp till 16 år tävlar helt gratis. Läs mer om medlemsförmånerna här.Om du avbryter en tävling måste du ta dig till mål och läsa av din pinne så att arrangörerna vet att du inte är kvar i skogen och måste ut och leta efter dig.

Sprintorientering i stadsmiljö! Stockholm city cup går av stapeln på en vardagkväll tre veckor i maj/juni. Fartfylld orientering mitt i stan när den är som vackrast!
I regel behöver du anmäla dig senast 7 dagar innan tävlingsdagen. Efteranmälan är oftast möjlig till ett par dagar innan tävling. För att kunna anmäla dig till en tävling måste du vara medlem i en orienteringsklubb och inlagd i systemet. Kontakta vår kassör via klubbens epost [email protected] om du behöver hjälp med det. Vid anmälan skall du ange numret på din sportidentpinne. Om du inte har någon egen sportidentpinne får du hyra en av tävlingsarrangören, den hämtas då på tävlingssekretariatet på arenan.I orientering tävlar man individuellt, i patrull (par) eller i stafett. Det finns tävlingar året runt. De mest intensiva tävlingsperioderna är mars – maj och augusti – oktober då det finns tävlingar nästan varje helg.När startsignalen har gått följer du en snitsel till startpunkten där hänger det en skärm och det finns en skylt som säger att det är ”starpunkt”. Det är här din bana börjar på kartan läs in dig och börja springa mot kontroll 1. De två stafetterna Jukola och Venla i juni är den finska motsvarigheten till vår svenska 10Mila då uppläggen är väldigt lika. Läs mer på Jukolas hemsida. Resan gör vi tillsammans med båt och buss och vi bor tillsammans i ett föruppsatt militärtält på arenan. Vi satsar i första hand på att ha roligt och klara av utmaningen. Ett toppentillfälle att umgås med klubbkamrater! Denna finska skogsweekend passar dig som är ca 15 år eller äldre. I den sista fållan får du din karta – titta på den och börja planera hur du ska springa banan. När det återstår 10 sekunder till din starttid börjar startklockan räkna ner och ett högt pip är startsignalen. 25-manna i oktober är en stafett där det gäller för klubben att ha bredd, vissa sträckor har begränsningar i vilka som får springa så unga, äldre, killar och tjejer behövs för att få ihop ett lag. På de två inledande sträckorna är det en löpare på de följande 5 sträckorna är det 4 löpare parallellt. När 4:e löparen på 7:e sträckan har kommit in springer löparen på sträcka 23 ut, sträcka 24 och 25 har sen en löpare var. Vi deltar ibland med flera lag i 25-manna för att så många som möjligt ska få möjlighet att vara med. I 25-manna tillhör vi arrangörsklubbarna och bemannar också med funktionärer. I öppen klass startar du när du vill och kan springa ihop med en eller flera personer. Det behövs ingen föranmälan utan det är bara att dyka upp direkt på tävlingen och anmäla dig. Du behöver inte vara med i en förening. Det finns banor av varierande svårighetsgrad och längd så det finns något som passar alla.

En tävling mellan klubbarna i Stockholmsdistriktet som inleds med två kretstävlingar på våren, regionsfinal och final på hösten. Tävlingar gör man i ordinarie ungdomsklasser och det är deltagarantal och placeringar som ger poäng.
I slutet av mars arrangeras Vårtrippeln i Nyköping. Trippeln består av nattorientering fredag kväll, Nyköpingsorienteringen på lördagen och Måsenstafetten på söndagen. Väsby OK brukar göra en klubbresa hit. Vi samåker i bilar från Väsby och bor på hotell eller liknande. Passar för alla, ung som gammal, nybörjare som veteran. Ett fint sätt att starta vårsäsongen!Daladubbeln är en tvådagarstävling för ungdomar i närheten av Falun i oktober där man springer i patrull stafett på lördagen och långdistans söndagen. På söndagstävlingen är det också priser till bäst utklädda patrull.Inomhusorientering är en gren som kommit starkt senaste åren. Banorna läggs inomhus och erbjuder väldigt klurig och rolig orientering i flera våningsplan. Stockholm indoor cup går en helg i början av februari och brukar vara mycket populär, så det rekommenderas att anmäla sig så snart anmälan öppnat i början av december.Det arrangeras väldigt många orienteringstävlingar av olika slag året om vilket är fantastiskt! Så det kan vara lite överväldigande att navigera i tävlingskalendern i Eventor… De tävlingar vi rekommenderar lite extra läggs in i klubbens kalender, så ett tips är att kolla där. En sammanfattning av orienteringsårets höjdpunkter har du här:

Från sista kontrollen är det snitsel till mål följ den och målstämpla. Efter målgång går du till avläsningen där man läser in resultatet från din pinne, har du gjort allt rätt ute i skogen får du godkänt och oftast veta vilken tid du har sprungit på. Om du har stämplat fel eller inte tagit alla kontroller blir du inte godkänd. Har du stämplat i kartan visar du det när du inte blir godkänd så justerar målpersonalen i sina datorer.
10-mila som går i början på maj varje år är en stafett med ungdoms- dam- herr och öppen stafett. I ungdomsstafetten är det 4 sträckor och det ska vara minst 2 tjejer i laget och får inte var äldre än 16 år. Damstafetten har 5 sträckor och herrstafetten har 10 sträckor startar på kvällen och går i mål på morgonen.

Om du springer en Stockholmstävling är det säkert flera från vår klubb där och vi brukar sitta tillsammans på arenan. Leta efter Väsby OKs klubbflagga eller personer med Väsby OK klubbkläder så får du sällskap! Och om du undrar över något eller behöver hjälp, tveka inte att fråga någon klubbkompis.En träningstävling för ungdomar med 5 deltävlingar på hösten som arrangeras av Norrklubbarna i Stockholmsdistriktet. Resultatet från de 3 bästa deltävlingarna räknas ihop till ett sammanlagt resultat. Alla som har deltagit minst 3 gånger får medalj. Det är också en tävling mellan klubbarna där antalet deltagare har betydelse.

Tolered Utby OL var snabbast med anmälan. Vi frågade Mia Gustafsson hur det gick till. – Jag gillar framförhållning och hade gått ut med möjlighet för klubbmedlemmarna att intresseanmäla sig redan i våras. När jag insåg att vi hade fått ihop tillräckligt många som ville springa gick jag in och anmälde ett lag. Att vi […]
Nu finns det officiella resultat från stafetten på Eventor Vi har gått igenom 260 SI-kontrollenheter och letat efter 75 saknade stämplingar. Vi hittade stämplingar från två brickor, vilket har gjort att lag 43 Hämeenlinnan Suunnistajat och lag 295 Jönköpings OK blivit godkända. Två löpare hade stämplat för snabbt och är inte godkända. Övriga 70 stämplingar […]

För er som missade det, vann Halden SK 25manna 2016, med Koovee 18 sekunder efter, och IFK Lidingö SOK ytterligare 2 sekunder efter. Grattis till er! Här nedan kan du se bilder på de tre bästa lagen. Ytterligare bilder finns här och på facebook.Det blev lite strul i lottningen för medeldistansen så vi uppmanar alla att kolla sina starttider en gång till. Det gäller framförallt klasserna H21-1, H21-2, H45-1, H45-2, H50-1 samt H50-2. Kolla starttiderna i eventor

Delar av tävlingsområdet är flitigt frekventerat av motorcykelåkare. Detta har medfört att det under banläggningsarbetet tyvärr har tillkommit en del nya stigar. Vi har kontinuerligt uppdaterat kartan och justerat banorna för att ha de bästa och mest utslagsgivande banorna. Men för några veckor sedan, när tryckning var på gång upptäckte vi ännu en nyuppkörd stig. […]
Orienteringsskytte på 25manna Laddad för en ny utmaning? – Testa orienteringsskytte under lördagen! Orienteringsskytte fungerar, lite förenklat, som skidskytte, men med orientering istället för skidåkning. Vid orienteringsskyttet under 25manna är det dock ingen orientering, utan en kortare löpning innan skyttet. Skyttet är med den senaste tekniken, med ofarligt elektroniskt skytte. Bommar man blir det straffrunda, precis som […] Nu har vi öppnat anmälan till 25mannas stafett, öppna klasser och medeln. Dessutom är inbjudningarna uppdaterade. Det finns länkar i menyn ovan och här är en snabblänk för att anmäla lag till 25mannastafetten. Arrangörsklubbarna Täby OK, Attunda OK och Sundbybergs IK arbetar intensivt och med stort fokus på att förbereda och kunna genomföra 25manna 2021 och medeldistansen den 9-10 oktober. Den pågående coronapandemin påverkar naturligtvis vår planering, och vi följer läget noga. Då 25manna 2020 fick ställas in på grund av pandemin så är 25manna 2021 tänkt att bli den 47:e 25mannastafetten, en lång […]De sedlar som du kan se på bilderna nedan har varit ogiltiga sedan den 1 juli 2016, och kommer inte att accepteras vid caféerna och övriga markor på 25manna. Se därför till så ni kollar igenom era plånböcker!

En av arrangörsklubbarnas egna världsmästare Gert Pettersson har tillbringat många timmar i tävlingsterrängen det senaste året. Och han är lite bitter!
Nu har vi publicerat klubbtältsnumreringen och över vilket område. Om ni saknas i listan så finns det lediga platser som ni tilldelas vid informationstältet på lördag morgon.

I och med de nyligen uppmärksammade problemen med SportIdents system kommer vi som arrangerar årets 25manna-helg att ha en höjd beredskap i skogen för att där vid behov kunna läsa av olika kontrollenheter. ”Röd Utgång” beslutar om en kontrolls enheter ska avläsas under pågående tävling.Under pågående utredning kommer löparens resultat då att anges som ”Ej Godkänd” i enlighet med Tävlingsreglerna ver 4.0, […]
Banorna till 25manna 2017 börjar ta form. Vi skissade upp de stora dragen redan i mars-april 2016. Under sommaren då också den nya kartan ritades var vi mkt ute i skogen, berättar Mats Käll. Under hösten har ”förhandlingen” med kommunen varit ganska intensiv. Då område till stora delar är ett naturreservat så finns det nu […]För att löpare från omstarten ska hinna till sin buss har vi förlängt tid för busspåstigning till kl 18, vänligen se till att passa den tiden. För enstaka eftersläntrande löpare kan i nödfall skjuts i minibuss till bussparkering två ordnas.

Bengt från Sundbybergs IK, en av klubbarna som var med och arrangerade 25manna 2018 berättar om årets händelser. Det mest annorlunda är att tre löpare har fått sina SI-pinnar avbrutna, något som han aldrig varit med om. Bengt spekulerar även om utgången i Nordcupen 2018… och om vem som får sätta på sig hans mössa..
Nu är det ungefär 4 månader kvar tills 25manna 2016 äger rum! För er som är nyfikna på hur området ser ut publicerar vi lite bilder. De är tagna runt ängarna som ligger bakom Kungens Kurva, där arenan kommer vara. Tidsschema Lördag 12 oktober 07:00 Uthämtning lagkuvert 08:30 Senast inlämning av lagändringar till Informationen 09:00 Start 09:30 –14:00 Miniknat 14:10 Segrarna går i mål 15:50 Växeln stänger 16:00 Omstart 16:02 Utlämning av kartor –lagledarkort behövs 16:10 Prisutdelning för de 25 bästa lagen 18:00 Målet stänger och tävlingen avslutas Tidsschema Söndag 13 oktober 08:30 Öppna klasser […] Inbjudan är publicerad och anmälan har öppnat. Nu väntar vi bara på er deltagare! Hur många lag anmäler din klubb? Vem springer vilken sträcka? Alla detaljer hittar ni i inbjudan på Eventor.Varmt välkomna till 25mannahelgen med stafett den 8 oktober och medeldistans med WRE-status och Swedish League den 9 oktober. Vi ses i Flemingsberg! Läs […]

Registrering av laguppställning är obligatorisk och ska ske i Eventor. Om laguppställning registreras/anmäls senare debiteras en avgift om 500 kronor. Ange även ett telefonnummer till en lagledare som vi kan nå under dagen. Lag utan laguppställning kommer ej att få starta.

Förra årets succé, Café Gaffeln återkommer- nu tre gånger större! Vi fortsätter med samma uppskattade meny som förra året och i år kan du äta under tak om det behövs. Ingen ska behöva gå omkring hungrig på årets 25manna. Vi har tagit pulsen på Göran Hellgren, ansvarig för serveringen i år, liksom förra året.
Du kan lyssna på speakern under hela helgen, förutsatt att du finns i hyfsad närhet till arenan, på FM-bandet 95,7. Bra om du är i högtalarskugga, eller på väg från buss, bil eller login till arenan.Årets 25manna avgörs i två olika naturreservat och det är viktigt att regler och anvisningar respekteras. Många banor kommer att passera den s k skogsbron, som har byggts för att skydda ett känsligt terrängavsnitt. Området på sidan om bron får inte beträdas och är markerat som förbjudet område på kartan och i terrängen. Detaljerad information […]

Logi på hårt underlag erbjuds på Huddingegymnasiet, cirka 10 km från arenan. Det går att åka pendeltåg eller SL-buss för er som inte kommer med egen bil eller buss till 25manna. Bokning av logi sker i samband med anmälan. Frukost ingår i logiavgiften. Det är inte tillåtet att laga egen mat i skolans lokaler, men […] Efter månader av föreberedelser ser Ingalill, Karin, Anders och Johan med frivilliga fram emot att servera alla tävlande och publik under två dagar. Det kommer finnas allt från Pytt i panna, hamburgare, vegansk wrap till bullar och delicatobitar. Det är fokus på att försöka minimera köerna så det kommer vara möjligt att köpa matbiljetter till […] Boka logi så nära arenan så att du kan gå dit, cirka 2000 meter. Ingen behöver kliva upp i arla morgonstund för att följa med bilen/bussen till arenan utan du knallar själv iväg till arenan när det passar dig, och går tillbaka till skolan när du själv vill. Och självklart kan du också duscha inomhus […]

Efter att ha vunnit herrarnas 10mila och Jukola har IFK Göteborg chansen att ta en trippel 2017 om de vinner 25manna. Och de kommer väl förberedda till tävlingen. 25manna.se ställde några frågor till Per Andreasson
Som meddelats i PM så kommer ingen prisutdelning att ske på arenan och samtliga presenter är i form av presentkort. Men är du kvar på arenan när din klass är klar och du ska få pris enligt nedan och StOFs rekommendationer kan du gå till informationstältet och hämta ditt pris. Är klassen inte klar men […]Som ni kanske har sett i PM blir det en bit att gå från bussavsläppet. Vår ursprungliga plan var ett avsläpp betydligt närmare, men markägaren där var inte villig att låta oss använda befintlig väg för detta ändamål. Vi kommer dock att göra vårt bästa för att gångstigen genom skogen ska bli framkomlig med vagnar […]
Vårt byggar team med Lars, Ove och Martin i spetsen fortsätter att göra sitt bästa för att alla besökare på lördag och söndag ska trivas. Denna löparbro kommer de flesta av er antingen gå under eller springa över.
Du missar väl inte 25manna Flemingsberg medel och Swedish League söndagen den 9 oktober? Läs elitlöpare Axel Granqvists tankar om 25mannamedeln och hans tips inför tävlingen! Vad är ditt bästa 25mannamedeln-minne? Mitt bästa minne måste vara från 2019 där jag vann H20 Elit-klassen. Var i riktigt bra slag då och medeldistanser i Stockholmsterräng passar mig […]

I år går 25manna för fjärde gången i Flemingsbergsskogen! Förra gången kom den finska orienteraren Topi Anjala först till växling på första sträckan. Se den gamla kartan och återupplev Topis minnen från tävlingen i Flemingsberg år 2006. Vad kommer du ihåg från 25manna 2006? – År 2006 bestämde jag mig för att delta i tävlingen […]I Sala OK:s lag på lördagen sprang Yosief Arkebom som kommer från Eritrea . Han klarade sträcka 7! Kanske första gången som en eritrean springer 25-manna?!

Det är sant, 25manna 2018 är över.. Här är en film för dig som vill hålla kvar årets 25manna lite till. Det vill vi också, så därför kommer vi publicera fler bilder om en stund. Vi ses!
Varför ska man åka till Täby/Vallentuna och springa 25mannastafett och medeldistans den 10 och 11 oktober 2015? För att inte missa chansen att vara med när världens bästa orienteringsklubb koras! 25manna 2015 avgörs i klassisk roslagsterräng i ett område där få tävlingar avgjorts tidigare. Damerna kommer i år att avsluta stafetten, men det är som […]Startlistan till medeldistansen är försenad. Vi underskattade arbetet med att säkerställa att allt är rätt och att gallra i H21E. Vi siktar på att få ut denna startlistan i kväll. Alla anmälda i elitklass D21E, DH20 och DH18 kommer få springa elitklass. Vi återkommer med mer information om gallringsmetod och återbudsprocess.

Vi finns på plats med vårt försäljningstält och fyller på med massor av fina erbjudanden för tävlande och besökande. Vi erbjuder varor från flera leverantörer av orienteringsprodukter, exemeplvis WOL, VJ, Silva, Noname, Str8 och NVII. Dessutom tar vi med oss fynd från några av våra ordinarie märken som Lundhags, Tenson, Craft, Tuxer, Five Seasons och […]
25manna rapporterade tidigare om att Tampereen Pyrintö var en favoriterna inför årets tävling och att det fanns några tänkbara utmanare till vinsten. Dessa var OK Linne, Södertälje-Nykvarn och IFK Göteborg och att det fanns ett antal andra finska klubbar som har en bra bredd och har höga ambitioner. Nu vet vi facit på 25manna 2018, […]Som ett sätt att påverka och driva orienteringens utveckling och att ytterligare försöka spegla orienteringens utövare, genomför nu 25manna förändringar av sina regler. Syftet är att det segrande laget verkligen ska vara världens bästa klubb. – Vi vill uppmuntra klubbarna att ta in fler ungdomar och damer i lagen. Därför ändrar vi reglerna för att […]

25manna.se intervjuade Thomas Furuheim, Elittränare, IFK Lidingö SOK. Har ni ett bra lag i år? Vi kommer till Ensta gärde med tre starka lag. Vi har en bra bredd med duktiga ungdomar, juniorer och seniorer.“Flemingsbergsskogen har en unik vildmarkskänsla för att vara så nära Stockholm”, säger kartritare Fredrik Ahnlén. Vi livesände på Facebook den 8 april och här kan du se sändningen i efterhand. I sändningen får du kika på vackra berghällar och samtidigt lyssna på när programledare Oskar Forsberg och kartritare Fredrik Ahnlén pratar om terräng och karta […]Arrangörerna bakom 25manna 2018 önskar God Jul och Gott Nytt År och vill hälsa välkommen till nästa års tävling. Den går av stapeln 6-7 oktober. Läs mer här.

Arrangörsklubbarna Täby OK, Attunda OK och Sundbybergs IK har tillsammans med 25mannaföreningen beslutat att ändra sista betalningsdag från den 3:e september till den 10:e september för att på så sätt vara i linje med vårt slutgiltiga beslut om 25manna 2021 kan genomföras. Vi rekommenderat därför deltagande klubbar att vänta med betalningen till vecka 36, dvs […]
Tyvärr saknas det skyltar som visar var dusch och toalett finns. Kolla på bilderna nedan för att orientera dig dit. Observera att även damduschen är utomhus, detta har alltså blivit ändrat.

Om två dagar, den 31 augusti, kommer det ordinarie anmälningsstoppet för 25mannastafetten, dvs. efter det här datumet sker endast anmälan mot en förhöjd avgift. Efteranmälningstiden är i en månad, och efter den 30 september finns det ingen möjlighet att anmäla sig längre. För 25mannakorten är det ordinarie anmälningsstoppet först den 2 oktober däremot, och efteranmälningsstoppet […]

Antal priser i varje klass, se nedan. OBS! För att få det mobila presentkortet behöver man anmäla telefonnummer till [email protected] senast torsdag 11 oktober. Övriga priser som inte är uthämtade kommer att skickas ut till klubbarna. H21E1 3 PRIS Presentkort skickas H21E2 1 PRIS Presentkort skickas D21E 3 PRIS Presentkort skickas
Efter snart tre års förberedelser närmar sig 25manna Flemingsberg nu med stormsteg. Vi bjuder på några glimtar från skogen och kartan i den omväxlande terrängen som möter deltagarna den 8-9 oktober. Banläggare Per Franzén från OK Södertörn har tillbringat många timmar i Flemingsbergsskogen vid det här laget. Som kartklippen visar finns det stigrika områden för […]Det finns fortfarande ej godkända lag vilka är under utredning. Detta kräver att vi tar in kontrollenheterna från skogen och dubbelkollar vilket kommer att ta en del tid men vi kommer att publicera en uppdaterad resultatlista när vi är klara.Tyvärr har det blivit ett fel i PM vad gäller åldersbegränsningen för sträcka 23. Det är nu rättat och PM:et är uppdaterat. Vi hann inte göra rättningen till programboken, eftersom den redan gått till tryck, så det är PM:et på hemsidan och Eventor som gäller. Du hittar PM:et under menyn 25mannastafetten.När vi såg att USV TU Dresden är anmälda till 25manna blev vi nyfikna och ställde några frågor. Här följer intervjun i översättning från engelska. Har ni deltagit i 25manna förut? Ja, vi deltog 2007 0ch 2008 Hur kom ni på att ni skulle åka på 25manna? I slutet av fjolårets tävlingssäsong reste någon frågan om […]
I år så provar 25manna med att införa en ny stafett, 25manna Öppen Klass (ÖK), som är 10 sträckor med olika svårighet och längd. Det kommer vara tillåtet att springa fler sträckor än en, och man kan vara flera löpare på en sträcka . ÖK riktar sig till de löpare som inte får plats i […]
SHH Bostad är en aktiv bostadsutvecklare i Botkyrka och ny sponsor till 25manna. Om du springer på något av deras hus under tävlingen har du läst kartan fel, men SHH hälsar dig varmt välkommen till deras nybyggda kvarter vid ett annat tillfälle.Endast ett stenkast från arenan hittar du en oas, Hägerstalunds Värdshus. Under 25manna erbjuder Bibi House restaurang en fräsch och kulinarisk upplevelse från mellanöstern köket. Mellan kl. 16.30 – 22.00 erbjuds kvällsbuffén för endast 189 kronor per person. Det som ingår är salladsbuffé, kyckling, kött, fisk samt vegetarisk mat. Dessutom ingår kaffe, te och äppelpaj […]
Nu har vi lagt upp inbjudan till Motionsorientering 25manna 2018 på hemsidan. Inom kort kommer vi även lägga upp inbjudan på finska och engelska. Välkommen!
Efter ett antal härliga timmar i skogen och vid skrivbordet så har nu banorna fått sin slutgiltiga form. Vårt mål har varit att, som alltid, kunna erbjuda intressanta och utslagsgivande utmaningar och detta hoppas vi att vi har lyckats med. Du kommer att kunna hålla mycket hög hastighet men det gäller att se upp så […]På årets 25manna kommer Skogssportens Gynnares miljöstipendiun ”Gröna kotten” delas ut i samband med prisudelningen. Läs mer om stipendiet Gröna KottenVill du starta tidigt eller sent, eller kanske mittemellan? För att underlätta och förenkla för alla tävlande (ej HD 18-21E) väljer du i år startgrupp på söndagens medeldistans. Du kan välja mellan tidig, mellan eller sen start.Vårkväll vid höstens arena. Här vid lantliga Lövsättra finns stora ytor på arenagärdet. Planeringen pågår för fullt inför hösten. Vi arbetar med att erbjuda bra service på arenan i form av klubbtält som sätts upp i förväg, lunchpaket som kan beställas, en separat kaffeservering och som vanligt ett välfyllt sporttält. Välkomna i höst! Åsa Bergström, […] Världscupsegrarinnan Tove Alexandersson springer medeldistansen på söndag! Det blir världsklass på tävlingen, med 103 anmälda damer, då bl a nedanstående topplöpare utmanar Tove: Helena Jansson Josefine Engström Schweiz: Sara Lüscher Sabine Hauswirth Julia Gross Rahel Friederich Norge: Anne M Hausken Nordberg Mari Fasting Nya Zeeland: Lizzie Ingham Vi följer utvecklingen av virusspridningen och myndigheternas rekommendationer noga, och än så länge siktar vi på att genomföra 25manna som planerat den 10-11 oktober 2020. Vi hoppas att ni också längtar efter en stafett.Vi träffade Gustav Bergman som just sprang hem segern vid Gotlands tredagars och självklart planerar att delta i 25manna 2017 med sin klubb OK Ravinen.

Det finns lite saker som blev kvar när ni lämnade årets 25mannahelg. Hör av er till [email protected] om ni har glömt något som ni vill ha tillbaka, så försöker vi hitta ett lämpligt tillfälle att lämna över sakerna (Dala-dubbeln, Smålandskavlen eller någon stockholmstävling). Det som inte efterfrågas innan den 1 november kastas eller skänkes till […]
I år vänder 25manna tillbaka till samma marker som hösten 1997. Då var det 357 förväntansfulla lag som ställde upp på startgärdet, som för övrigt är årets arena!25manna talar med Anne Hausken Nordberg efter målgång om svårigheterna med den svenska terrängen, ambitionerna för Nydalens SK och kvällsplanerna för lördagen.I Sporttältet kommer det att finnas ett stort utbud av pannlampor, kompasser och övriga orienteringsvaror. VJ kommer med ett utökat sortiment av bland annat orienteringsskor. Kompressionskläder från Bagheera kommer att erbjudas till halva priset.