Posted on

50 60 Tals Kläder Dam

Välkommen till The KJ Store! Vi är experter på retro, vintage, rockabilly & alternativt mode. Hos oss hittar du kläder i 1920’s-40’s-50’s och 60’s-talsstil, retroprylar, skor, väskor, accessoarer, Piercingar och mycket mer! Nytt för i år är att vi utökar med 80-90tals accessoarer. År 1994 startade vi vår butik i Växjö – där du idag hittar oss på Klostergatan 4. Självklart kan du även handla här i vår webbutik! Välkommen att kontakta oss om du har några frågor, eller saknar något i sortimentet. Många vintageplagg är second hand, men långt ifrån alla second hand-plagg är vintage. Ändå används orden som synonymer för begagnade kläder. Framför allt i marknadsföring där man vill ge begagnade plagg en mer attrativ framtoning. Det beror på att ”vintage” förknippas med kvalitet medan ”second hand” associeras till billigt begagnat. Ett vintageplagg kan ha hängt med i årtionden innan det hamnar på galgen i en second hand-butik. Ett second hand-plagg kan å andra sidan vara både äldre och yngre än så. Men vad gör att vissa plagg räknas som vintage, och andra inte? Här förklarar jag skillnaden.I modevärlden säger man vintage om kläder från en svunnen tid. Plaggen påminner ofta om ett flärdfullt förflutet och kan förknippas med en air av lyx. Men när är det egentligen korrekt att kalla ett second hand-plagg för vintage? Här går åsikterna isär.

Har du själv några vintageplagg hemma och vill veta mer om deras ursprung? Då vill jag rekommendera sajten Vintage Fashion Guild. Där kan du söka på allt från hattar och bröllopsklänningar till underkläder och accessoarer. Du kan även söka bland hundratals varumärken och dessutom få hjälp att identifiera materialet i ett plagg. Vintage Fashion Guild är helt enkelt en guldgruva för dig som vill veta mer om vintagemode.
Second hand kallas allt som är använt tidigare. Det spelar ingen roll om det är gammalt eller nytt – har en sak haft en tidigare ägare så är det second hand. Det svenska ordet för samma sak är förstås begagnad, som betyder använd.Hej och välkommen till min blogg om återbruk, hållbarhet och hantverk! Här vill jag sprida kunskap om hållbar design och hållbart mode. Jag vill också gärna inspirera till en mer medveten livsstil. Stötta gärna mitt arbete genom att sprida bloggen till andra, och genom att följa mig på Instagram. Sammanfattningsvis kan man säga att vintage är finsmakarens val av second hand. Alla vintageplagg är också dyrare än vanliga second hand-plagg, plus att de ökar i värde med tiden. Ett vintageplagg i fint skick kan kosta många tusen. Ordet vintage kommer från Frankrike där det beskriver ett vin av en viss årgång. Och precis som vinkännaren kan allt om sitt vin, kan vintageälskaren allt om sin garderob. De verkliga proffsen köper vintageplagg till underpris och säljer vidare på nätet eller på auktion. På så vis kan en rolig hobby förvandlas till en lönsam sidoinkomst.Å andra sidan förlorar ett vintageplagg snabbt i värde om det hanteras på ett ovarsamt sätt. Även slarviga reparationer sänker värdet på plagget. Var därför rädd om dina vintageplagg och laga dem varsamt om de går sönder. Anlita gärna en skräddare och försök hitta reservdelar från samma tid som plagget. Knappar kan du till exempel fynda på loppis. Oavsett hur gammalt ett vintageplagg är, ska det helst vara i gott skick. Det ska även ha originaldetaljerna kvar, som knappar och blixtlås, spetsar och band. I den bästa av världar ska även nacketiketten finnas kvar; den ger viktiga ledtrådar om plaggets ursprung, som märke, designer och modehus. Är plagget skapat av en känd designer ökar plagget i värde. Själv är jag anhängare av Elsa Billgrens definition. Hon är hela Sveriges vintagedrottning och hon säger så här: ”Vintage är plagg gjorda mellan 1920 och 1969. Allt dessförinnan är antikt, allt därefter är second hand”.I vår värld är varje plagg en berättelse som berättar om en era där kvinnor och män klädde sig med omsorg och stil. Våra klänningar och accessoarer är skapade för att framhäva kvinnors femininitet och ge en silhuett som är både klassisk och smickrande. Varje detalj, från val av tyg till snitt och mönster, är utformat med omsorg för att fånga den tidlösa skönheten från retrostilen. Våra herrkläder återspeglar den gentlemannaanda som präglade svunna tider. Vi strävar efter att erbjuda stilfulla och sofistikerade plagg som inte bara är moderiktiga, utan som också förmedlar en känsla av respekt för tradition och klass.

Idag heter det inte längre klackskor, det har fått ett ännu finare namn, Pumps! Innebörden av pumps var att skorna skulle vara stängda framtill och man skulle att tårna skulle vara väl dolda. För att en sko ska kallas för pumps så ska det inte finnas några dragkedjor eller någon snörning på skorna. För att kalla en sko för pumps handlar alltså om hur det ser ut framtill på skorna. Det spelar heller inte någon roll vad det sitter för typ av klack på skorna. Med ett par pumps i din garderob har du eller kanske den redan är överfylld till bredden och alltid tillgång till en klädsel som är varje kvinnas stora passion. Oavsett om du kallar skorna för klackskor eller pumps så är det ett säkert kort för din perfekta klädsel. Ska du klä dig rockabilly är skorna inte avgörande, men det är betydligt trevligare om man går all in. Idag använder många sneakers skor till en retro eller rockabilly klänning. Den vanligaste varianten av skor att använda till klänning i rockabillystil är ballerinaskor, skor med kilklack eller pumps, både med hög och låg klack välja retro och rockabillyskor helt efter eget tycke och smak.
Till överdelar dam från Glinder så kan vi berätta att det finns, singoallatopp, blus, knytblus och cardigans och stickade tröjor. Som finns som med vackra körsbärsmotiv. En Knytblus i kombination med en snygg pennkjol är en riktigt klassisk 50 tals klädsel. Till överdelar hör också det klassiska bolero plagget som kvinnorna använder tillsammans med rockabilly klänning för att hålla värmen under årets svalaste perioder. Klädesplagget som kvinnan bär på överkroppen kallas överdel, medan kvinnans tröja till vardags kallas för topp eller damtopp. Till en damtopp hör alla typer av tröjor som man bär på överkroppen. Till dessa här topp, tröja stickad tröja, cardigan, blus och knytblus och att inte förglömma den populära Singoallatoppen. Glinder har ett brett utbud av Singoalla damtoppar i sitt sortiment. Singoallatopp har vackra puffaxlar för att få till en snygg klädsel. Singoallatopp kan också kallas för damtopp. Glinder Singoallatopp finns som prickig, vit, röd och ett brett sortiment av olika vackra motiv och tryck.Klackskor har en historia som sträcker sig så långt bort som till medeltiden. Vid denna tidpunkt var det massor med skräp som folk slängde ute på gator och torg och funktionen med klackar var att man helt enkelt komma upp en bit från marken, det var grunden. Till en början var det bara män som använde klackskor eller som det heter idag, pumps eller retro och rockabilly skor. Kvinnorna började använda klackskor i början på 1500 talet och att äga ett par klackskor var en typisk klassfråga. Använde kvinnan klackskor fick man per automatik en högre klass och en betydligt högre status än sina medmänniskor ute i samhället!Vi är passionerade för att skapa en värld där tidigare decennier får nytt liv och där varje individ kan uppleva en känsla av elegans, nostalgi och skönhet på samma gång. Vår retrokollektion är ett uttryck för vår kärlek till det förflutna och vår strävan efter att skapa en vackrare värld! Kom och upptäck GLINDER Retro Fashi
on, där du kan kliva in i en värld av vintage, rockabilly och retro inspirerade plagg och accessoarer som tar dig tillbaka till en tid av glamour och stil. Låt oss tillsammans skapa en vackrare värld, där nostalgiska influenser möter moderna trender och där tidlös elegans aldrig går ur tiden. Välkommen du också till GLINDER, där varje steg du tar blir en resa till en vackrare och mer förtrollande värld. Inspiration och influenser får vi från många olika platser och händelser, där bla. Las Vegas är en stor inspirationskälla

Till öronen ska du av naturliga själ välja ett par stilenliga retro eller rockabilly örhängen i äkta retro och rockabillystil. Söker du strumpbyxor ett par snygga retro solglasögon? Solglasögonen ger ett jättefint utseende särskilt om du väljer dessa 50 tals kattögon solglasögon eller cat eye som en del väljer att kalla dom för. Kombinera gärna med ett diadem. Ska du göra en 50 tals eller en rockabilly frisyr kan du hitta tips för den bästa retrofrisyren via vår blogg, passa på att matcha din klädsel med snygga örhängen eller ett elastiskt äkta brett retro bälte och rockabilly skärp som ger dig en smickrande figur och en bättre hållning åt dina retro kläder. Oavsett om det är rockabilly klänning, pennkjol eller en swingkjol med en snygg knytblus så är skärpet en viktig accessoar. Till fötterna kan du välja 50 tals strumpor med spets som finns i många olika färger. Att välja Glinder får du automatiskt en hög kvalité och service i världsklass genom vår berömda kundservice. Söker du mer inspiration om Rockabilly eller retro kan du med fördel besöka vår retro blogg för att hitta mer information. Att klä sig retro rockabilly gör många människor varje dag, men främst använder man dessa kläder till festligheter och andra evenemang där man ska vara extra elegant eller piffig som tex. Kläder till bröllop. Det är väldigt enkelt och dessutom mycket vackert att klä upp sig i klänning, en underkjol lite smink och en snygg frisyr så kommer enormt många blickar att falla på dig som person. Många säger att det finns sällan något vackrare än att klä sig retro. Ett tips! Gå upp en halv timme tidigare varje dag och klä upp dig, du kommer troligen att må bättre och känna dig mer elegant än någon annan dag. Ska du klä upp dig till bröllop så är vara facinator och damhattar ett bra val, liksom en vacker brosch som hör till retro och 50 talets kanske populäraste accessoar.
När man har hittat sin snygga klänning är det dags att välja accessoarer samt snygga skor eller om du hellre väljer en kjol med swing eller varför inte en pennkjol. Det är samma sak som en fodralklänning, men enbart nedre delen av kjolen. Söker du Rea på klänningar och rockabilly kläder? ett par pumps, retroskor eller ballerinaskor eller tyllkjol för mera vidd som också kan kallas underklänningar finns i flera stora och olika storlekar. Du hittar allt de behöver på Glinder också de viktiga tillbehören för håret, fötterna, öronen och runt halsen.Snygga herrkläder i rockabilly, retro och 50 tals stilar. Ska du på 50 tals fest eller kanske är du bjuden till bröllop? Här hittar du kläder till bröllop, bilträffen och andra 50 tals temafest. Det arrangeras dessutom ganska många Rockabilly Bröllop och till det så behöver man kläder i äkta stil. Hur ska man som man klä sig Rockabilly? Det är enkelt skjorta ett par röda hängslen och ett par jeans, helst uppvikta nertill så att det blir en fräck kant. Till det ska man ha en äkta gubbkeps, slugger Cap eller flat Cap. Gubbkeps är det generella namnet för en äldre keps till herr. Namn som Peaky Blinders används också som benämning på dessa kepsar. En gubbkeps är ofta enfärgad eller har det traditionella fiskbensmönster som är tidstypisk för en gubbkeps från mitten av 1950 talet. Ska du klä dig i skjorta är en Bowlingskjorta ett utmärkt val, Hawaiiskjorta är ofta starkt förknippat med retro skjorta. Namnet som används i USA är Alhoaskjorta. Hawaiiskjorta är starkt förknippat med retro och rockabilly och när Elvis Presley hade sin filmkarriär kunde vi ofta skåda honom i en hawaiiskjorta. Det som vi kallar för bowlingskjorta kallas också för raggarskjorta eller rockabillyskjorta, de är fräcka i sitt utseende och kan oftast fås med underbara mönster insydda som en kil på vänster sida. Gemensamt med skjorta är att alla dessa är raka i modellen och har en bröstficka. Matcha med ett par hängslen Ett snyggt läderskärp hör till jeansen och det passar extra bra med ett läderbälte i högsta kvalité

Välkommen till GLINDER Retro Fashion, där vi bjuder in dig till en vackrare värld fylld av tidlös elegans och nostalgisk charm. Hos oss är mode inte bara kläder – det är en berättelse som tar oss tillbaka till en svunnen era där skönhet och grace stod i centrum. Vi tror på att återuppliva och hylla det bästa från det förflutna och föra in det i vår moderna tid. GLINDER är mer än bara ett varumärke, det är en passion för det som är vackert och tidlöst. Varje plagg och accessoar i vår retrokollektion är noggrant utvalt för att återge den autentiska känslan och estetiken från en svunnen tid.Tycker du att det är snyggt med en rockabilly klänning så måste du förutom en underkjol, självklart välja till snygga accessoarer och andra tillbehör för att sätta extra piff på din snygga klädsel. Ett säkert tips är att du börjar med håret, och väljer ett böjbart håband med en ståltråd, kallas för bandana eller kaninöron. Varför inte köpa en snygg hårblomma som en ros eller en orkidé. Runt halsen kan du välja ett snyggt retro eller rockabilly halsband och det finns många snygga halsband som du kan bära tillsammans med en klänning. Välj också en snygg plånbok och en handväska!Uteslutande på 1950 och 1960 talet tog de prickiga klänningarna stor plats hos trendiga tjejer och damer. Dessa klänningar kallar vi idag för rockabilly klänning eller retroklänning. Vida klänningar och swingkjolar samt i kombination med underkjol var lika populära som pennkjolar där huvudsyftet med kjolen i pennmodell var att framhäva figuren. Byxor med hög midja var på den här tidsepoken helt försvunna ur kvinnornas garderober. Tighta knytblusar i kombination med en prickig klänning eller en kjol med swing och andra eleganta kostymer bestämde modebilden. Modet på 60-talet skapades av stora sociala övergångar. “Flower Power” eran och den gemenskapen som trädde fram och stora strukturella förändringar skedde i samhället. De eleganta och klassiska 50 tals och rockabilly kläder tillhörde nu det förflutna. i slutet på 60 talet riktade sig designers sig till ungdomar med ett modeskapande, de levererade också en ny livsfilosofi eller en politisk åsikt. De förekommande minikjolarna inträder, byxor och färgstarka, grafiska i Pop-Art stil kom ut. I modet på 70-talets hippierörelse spelar kläderna fortfarande en viktig roll. Folk bar swing byxor, hade långt hår och bar platåskor. Det som används mest idag är 50 tals och Rockabilly inspirerade kläder och klänning. Denna trend har kommit för att stanna då gamla mönster möter nytt och färger och produktionstekniker tar fram nytt attraktivt 50 tals mode och rockabilly kläder.

Var kan man köpa vintage kläder?
Köpa vintage kläder online – Här handlar du bäst second-hand!Afound.Plick.Tise.Sellpy.Shpock.Tradera.Blocket – Klassisk Second-hand online.Urban outfitters vintage.
Överallt ser vi vackra kvinnor i retro pumps alltifrån tv, tidningar och under olika ceremonier som pågår. Att köpa ett par pumps till dina snygga rockabilly kläder ökar på din utstrålning och blickarna kommer falla naturligt på dig, det finns nog ingen som inte kommer att höja på ögonbrynen. Det finns också stora fördelar med retro och rockabillyskor, med ett par klackskor, ballerinaskor eller pumps får du automatiskt en rakare rygg och benen framhåller din naturligt eleganta kvinnlighet. Med en rockabilly klänning och ett par pumps eller klackskor och du kommer garanterat att dominera elegansen på tillställningen du deltager på. Ett par klackskor ger dig bättre hållning och piffa gärna upp din kvinnlighet med både örhängen och en vacker rockabilly handväska.

Söker du efter rockabilly Kläder, klänning, swingkjol, fodralklänning inom retro och 50 tals? Kläderna finns i stora storlekar och plus size om du behöver större storlek. Glinder erbjuder stort sortiment av kläder inom genrer som retro, rockabilly och 1950 talets mode. Även 1960 tals mode förekommer. Söker du efter retro kläder och rockabilly klänning så har du kommit rätt! Retro swingklänningar från Glinder, som är ett modevarumärke och erbjuder kläder, men också danskläder, herrskjorta som bowlingskjorta och andra klädesplagg från 50 talets härliga tid som passar att dansa i eller använda som kläder till bröllop, hittar du online här på Glinder. Du hittar också rockabilly, 50 tals och retro skor som pumps, ballerina, eller klackskor, men även underkjol, och accessoarer som snygga böjbara hårband, solglasögon i cat eye modell, knytblus, pennkjol och cardigan samt strumpor med spets och örhängen oavsett om du bor i Stockholm, Göteborg, eller Malmö eller andra delar av landet som tex. Uppsala, Örebro, Karlstad eller Västerås så hittar du Rockabilly kläder även i Jönköping, Linköping och Norrköping. Andra viktiga tillbehör finns också, rockabilly accessoarer samt retro och rockabilly handväskor och skor. Söker du billiga klänningar och produkter på rea? Vår för rea är alltid välfylld av billiga klänningar till låga priser.
Sköter du om och vårdar dina 50 tals och rockabillyskor rätt så håller dom och håller sig vackra i många år, oavsett om det är Pumps, klackskor eller ballerinaskor. Kommer du hem en kväll och det har regnat ute så ska du inte sätta dina skor på elementet. Låt dina skor istället torka i rumstemperatur och vid behov torka av dom. Var rädd om dina skor och dom håller sig fina i flera år. Behöver du torka av dina skor använd en vanlig textiltrasa eller en borste, använd aldrig rengöringsmedel som kan, medföra till att förstöra dina skor. Eftersom klackskor eller pumps först och främst slits med klacken först, så kan det vara en god idé att låta en skomakare göra en förstärkning. Vissa pumps som du köper följer det med en extraklack som du enkelt kan montera helt själv. Det kan du göra utan att det kostar dig en enda krona.Kläder Från 1930 Och 1940 talet ska vara praktiska och med ett syfte. Det är ord på hur man kan beskriva modet på 1930-talet och 1940-talet. Det turbulenta 1930-talet påverkades av den ekonomiska världskrisen och massarbetslöshet. En pennkjol med en vacker knytblus var i dessa dagar var den ofta den enda dagliga garderob som en kvinna hade. Eleganta kostymer var inte en del av det dagliga längre, liksom Swing byxor för kvinnan à la Marlene Dietrich, ofta i kombination med en kort bolero. Populära accessoarer för 1930-talet var fjäderboa och sigarpipes som är en klockad kjol. Under tiden efter kriget var det stor brist på material, det var just därför modet på 40-talet var tvunget att vara sytt i tyg av högsta kvalité och mycket robust tyg för att klädesplagget skulle hålla länge. Tighta pennkjolar, enhetlig stil och uppknäppta klänningar var uteslutande modebilden på 1930 och 1940 talet. Väskor, broscher och bolero var stilrena och särskilt eleganta under denna tidsperiod.Fräcka barnkläder i rockabilly och retro. Prickiga barnklänningar! Alla barnklänningar eller rockabillykläder för barn finns i prickiga varianter samt i många olika färger och även på rea till billiga priser, alla storlekar samt många olika färger som exempel svart, blå, gul, gröna klänningar och exklusiva rockabilly skjortor för små pojkar. Matcha med en pappa barn skjorta i en härlig kombination för en fräck, och uppseendeväckande klädsel. Alla våra barnklänningar brukar användas flitigt som kläder till bröllop och andra trevliga evenemang som fest eller om det ska bli födelsedags kalas. Likväl om man ska följa med på en cruising eller en bilträff så passar våra kläder till barn inom retro rockabilly och 50 tals väldigt bra. Glinder har även underkjol för barn som passar bra ihop med klänning, men också använda dom som dom är, till teaterföreställning eller om man ska gå på dansskola.

Du hittar klänningar om du ska ha kläder till bröllop och studenten. Men också till alla årets alla fester eller om du ska gå på teater kan det vara snyggt och elegant med en klänning. Klä dig snyggt i en rockabilly klänning oavsett vilket tillfälle du väljer. Årets absoluta höjdpunkt är ändå midsommarklänning och kläder för skolavslutning och student. Andra högtider du kan bära en vacker klänning på är midsommar, skolträffen, eller om någon du tycker om ska bjuda dig på en romantisk middag. Ska du äta julbord eller på firmafesten är också en klänning snyggt att klä sig i. Dra till dig alla blickar på företagets julbord eller när ditt företag ska bjuda på firmafest eller personalfest. En klänning är vacker oavsett när du väljer att bära den, men särskilt snyggt blir det ändå på julafton eller nyårsafton. En snygg nyårsklänning passar alltid bra. Här på Glinder hittar du klänningar oavsett när du vill vara vacker och elegant. Inom kategorin hus och hem hittar du retro förkläde i gammal stil, de är söta med rosetter och andra små detaljer som gör dom extra bra att använda på glasscafé eller på en restaurang eller ett fik. Upptäck dessa förkläden och vi utlovar en ny härligt utseende som dina kunder kommer att älska! Härligt snygga kuddfodral och kryddor för amerikansk grillning. Finns även fräcka present boxar med olika tillbehör för en perfekt grillkväll i amerikansk stil. Det låter vi kalla för Rockagrilly. Vi har även 60-talsinspirarade accessoarer som runda John Lennon-inspirerade glasögon, hippiehårband och andra färgglada och psykadeliska tillbehör som för tankarna till sextiotalets glansdagar.För att få till frisyren så har vi både peruker för en kortklippt 60-talsfrisyr, för att få till den klassiska beehive-frisyren (så slipper du ägna timmar åt att få till frisyren själv med hårspray och löshår). Vi har även hippieperuker och krulliga afroperuker i olika färger som passar bra till din tidstypiska outfit.

Tidstypiska 60-tals kläder till maskerad och utklädnad hittar du i den här kategorin. Till 60-talskläder hör framför allt de klassiska hippiekläderna med flower power-symboler, utsvängda byxor och korta kjolar. Vill du klä ut dig till en The Beatles-medlem hittar du självklart även kläder, peruker och tillbehör för det här.
Vi har ett stort utbud av kläder som tar dig tillbaka till de glada dagarna av 40-talet, 50-talet och 60-talet. Vårt sortiment inkluderar allt från klänningar och kjolar med swing till högmidjade byxor och shorts. Vi har också ett brett utbud av blusar, skjortor och tröjor som är perfekta för att uppdatera din retrolook. Alla våra retrokläder är tillverkade av högkvalitativa material och är tillgängliga i en mängd olika storlekar för att passa alla kroppsformer. Oavsett om du letar efter en snygg outfit till en fest, en dag på stan eller bara vill ha en unik retrostil, är vårt sortiment av retrokläder det perfekta valet för dig. Så besök vår hemsida och upptäck vårt fantastiska utbud idag! Välj att betala med Svea direktbetalning, faktura eller delbetalning. Du kan även betala med Swish eller PayPal. Vi erbjuder endast säkra och smidiga betallösningar.Vi har allt från klassiska klänningar i 50-tals stil till tighta sexiga pennklänningar till den lilla svarta till snygga 50-tals tröjor till honom. Dessutom har vi även fina 40-tals kläder, 50-tals-inspirerat med en modern twist och roliga mönster såsom flamingos, hibiskus, citroner, kaktusar och mycket mycket mer. Vi vill att du som kund ska kunna hitta något alldeles roligt, unikt, snyggt, retro och annorlunda hos oss i 50-tals stil eller vintage stil. Något som har det där extra , den där pricken över i:et.

Så letar du efter femtiotalskläder, rockabilly kläder och vintage inspirerade kläder i storlek XS-XXL har du kommit rätt. Hos oss samlar du dessutom alltid poäng på dina köp om du är inloggad. Signar du upp på vårt nyhetsbrev får du dessutom 10% rabatt på din första order vilket inte är ett dugg tokigt tycker vi. Vi vill dessutom ge dig som kund den bästa kundservicen som går att få. Tveka inte att höra av dig till oss om du har några frågor.
Hos oss hittar du nämligen alltid något i 50-tals stil – kanske letar du efter en snygg 50-tals klänning till fest? eller en en 50-tals skjorta till en dejt? kanske bara något extra snyggt att ha på dig i vardagen eller snygga retroinspirerade 50-tals kläder? Du kanske vill överraska tjejen med en ny snygg 50-tals klänning ? Eller vill du unna dig själv något mer speciellt?Vi säljer nu ut allt vårt lager till riktigt bra priser. 30-50% rabatt på allt. De flesta varor skickas och levereras så fort som möjligt, oftast inom en vecka, dock kan det vara längre leverans på grund av utförsäljning. Vi har öppet så länge lagret räcker och därefter stänger vi för gott. Så passa på nu. Fraktfritt inom Sverige när du köper för mer än 500 kronor.

Var kan man köpa 60 tals kläder?
Vi har ett stort utbud av 60 kläder för både kvinnor och män i många olika storlekar, färger och former. Nu när du har inspirerats och fått insikt om hur stilen var på 60-talet och hur hippierna hjälpte till att forma årtiondet, kanske du är redo att hitta en dräkt som passar dig.
50-tals kläder såsom 50-tals klänningar, 50-tals jeans, tröjor, cardigans, boleros, accessoarer, underkläder, bowling-skjortor, workshirts, t-shirts, byxor och kjolar. Alla av riktigt bra kvalité från våra noggrant utvalda märken. Dessutom finns de flesta i storlek XS-XXL i våra 50-tals kläder.

Vad hade man för skor på 60-talet?
Skor med platåsula blev väldigt populärt och modet influerades mycket av gruppen Abba. Små baddräkter och stringbikini syntes på alla stränder.
We offer 50’s inspired women’s and children’s clothing from the biggest brands on the market, including Banned Apparel, Collectif Clothing, Heart & Roses, Hell Bunny, Pamela Mann, Rock N Romance, The House Of Foxy, The Seamstress Of Bloomsbury, Voodoo Vixen and many many more.

Kan man få pengar för gamla kläder?
Genom att rensa ut och sälja prylar, möbler och kläder du inte längre använder kan du förvandla dina bortglömda saker till pengar. Dessutom är det bra ur miljösynpunkt att återbruka saker. Att du får städat hemma och/eller i ett förråd är en bonus som kommer på köpet.
Vi tilbyr 50 inspirerte kvinner og barneklær fra de største merkene på markedet, inkludert Banned Apparel, Collectif Clothing, Heart & Roses, Hell Bunny, Pamela Mann, Rock N Romance, The House Of Foxy, The Seamstress Of Bloomsbury, Voodoo Vixen og mange mange flere.Tack för din registrering! Du kommer nu att ta emot våra utskick till mailadressen du angav. Du kan avbryta din kostnadsfria prenumeration när som helst om du inte önskar fler e-postmeddelanden.Vi erbjuder 50-tals inspirerade dam- & barnkläder från de största märkena på marknaden, bland annat Banned Apparel, Collectif Clothing, Heart & Roses, Hell Bunny, Pamela Mann, Rock N Romance, The House Of Foxy, The Seamstress Of Bloomsbury, Voodoo Vixen och många många fler.Thank you for registering! You will now receive our newsletters to the email address you provided. You can cancel your free subscription at any time if you do not want more emails. Wir bieten unter anderem 50er Jahre inspirierte Damen- und Kinderbekleidung der größten Marken auf dem Markt Banned Apparel, Collectif Clothing, Heart & Roses, Hell Bunny, Pamela Mann, Rock N Romance, The House Of Foxy, The Seamstress Of Bloomsbury, Voodoo Vixen und viele, viele mehr. Takk for din registrering! Du vil nå motta nyhetsbrevene til e-postadressen du oppgav. Du kan når som helst kansellere ditt gratis abonnement hvis du ikke vil ha flere e-postmeldinger.

Danke für die Registrierung! Sie erhalten nun unseren Newsletter an die von Ihnen angegebene E-Mail-Adresse. Sie können Ihr kostenloses Abonnement jederzeit kündigen, wenn Sie keine weiteren E-Mails wünschen.
Tarjoamme muun muassa 50: n innoittamia naisten ja lasten vaatteita markkinoiden suurimmista brandeista Banned Apparel, Collectif Clothing, Heart & Roses, Hell Bunny, Pamela Mann, Rock N Romance, The House Of Foxy, The Seamstress Of Bloomsbury, Voodoo Vixen ja paljon muuta.

Var köper man 50 tals kläder?
Glinder erbjuder stort sortiment av kläder inom genrer som retro, rockabilly och 1950 talets mode. Även 1960 tals mode förekommer. Söker du efter retro kläder och rockabilly klänning så har du kommit rätt! Cachad
Kiitos rekisteröitymisestä! Saat nyt uutiskirjeemme antamasi sähköpostiosoitteeseen. Voit peruuttaa ilmaisen tilauksen milloin tahansa, jos et halua lisää sähköpostiviestejä.

För att snabbt hitta stilen eller plagget som du är ute efter kan du ta hjälp av vårt smarta filtreringsverktyg. Med det kan du sortera fram rockabillykläder och raggarkläder från vissa varumärken i färger och storlekar som passar dig. Det gör det otroligt smidigt att klicka hem dina nya favoriter.
Rockabillykläderna för män kom i sin tur i form av tighta jeans, coola t-shirts, pastellfärgade bowlingskjortor, tuffa skinnjackor och baggy baseballtröjor.

Vad är skillnaden mellan vintage och second hand?
Sammanfattningsvis kan man säga att vintage är finsmakarens val av second hand. Alla vintageplagg är också dyrare än vanliga second hand-plagg, plus att de ökar i värde med tiden. Ett vintageplagg i fint skick kan kosta många tusen.
Med “Betala direkt” genomför du din betalning på en gång men behåller alla de fördelar du får när du handlar genom Klarna. Betalningen kan ske på tre sätt: med ditt kort, via banköverföring eller genom ett kopplat bankkonto.Kontofakturan skickas till dig via mejl eller post, beroende på hur du önskar, och syns även när du loggar in på Klarnas hemsida eller via Klarnas app. Om du vill avsluta delbetalningen kan du betala in summan som står vid “Skuld vid förfallodatum” på fakturan eller Klarna oss, så guidar de dig.

Ur denna rockigt svängiga musik och 50-talets färgglada mode föddes även en spännande klädstil som var som gjord för fartfyllda dansgolv eller en cool look i raggarbilen.
Rockabilly är en musikgenre som blandar blues och country. Det var en av de tidigaste formerna av rockmusik. Den blev stor under början av 1950-talet med stjärnor som Elvis Presley, Buddy Holly, Sam Phillips och Bill Haley and His Comets i spetsen. Rockabilly kom även att bli starkt förknippat med raggarkulturen.Genom att klicka på ”Acceptera” accepterar du användningen av cookies på vår webbplats, i våra sociala medier och på våra partnersidor för att förbättra och anpassa vår butik och för analys- och marknadsföringsändamål. Du kan klicka på Acceptera inte och godkänner då endast obligatoriska cookies. Klicka på Ändra inställningar om du önskar ändra dina cookie-inställningar. Du kan ändra dina cookie-inställningar och återkalla detta samtycke när som helst på vår sida för cookie policys. Du kan hitta mer information hur din data hanteras på vår sida om vår integritetspolicyRockabillykläderna för kvinnor kännetecknades av scarves, toppar med hjärtringning och färgglada pumps. Låt oss inte glömma kjolar och klänningar med utställda nederdelar som skapade extra effekt i de snabba rörelserna från både boogie woogie och jive.

*Gäller i 4 veckor och gäller endast online. Kan inte kombineras med andra erbjudanden/kampanjer. Aktuell rabatt dras av när rabattkoden löses in i kassan. Rabatt ges ej på böcker, media, biljetter, Funko Pop-produkter, Rammstein-produkter, Böhse Onkelz-produkter, Broilers-produkter, Die Ärzte-produkter, Feine Sahne Fischfilet-produkter, Die Toten Hosen-produkter, presentkort, fotbollsprodukter (FC Arsenal, FC Chelsea, FC Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur, Westham United, Borussia Mönchengladbach, BVB, Schalke 04, Werder Bremen, 1. FC Köln, FC St. Pauli, Dynamo Dresden), US Sports (NFL, NBA, NHL, MLB, WWE) samt varor där varan pris inkluderar en donation till välgörande ändamål.
Satsa på en blommig Swingklänning och en liten pastellfärgad kort kofta. Matcha de svarta tuffa jeansen med en härligt färgglad bowlingskjorta. Vips så har du en komplett outfit i sann 50-talsanda!Jag godkänner att E.M.P. Merchandising mbH har rätt att behandla mina personuppgifter och regelbundet skicka mig nyhetsbrev och information om deras produkter. Jag godkänner att mina personuppgifter kommer att behandlas enligt deras Datasekretesspolicy. Jag kan återkalla mitt samtycke när som helst genom att klicka på länken för att avsluta prenumeration som finns med i alla EMP:s nyhetsbrev.

Glöm inte att komplettera din klänning med en underkjol för att få till en extra puffig effekt och att styla håret i en hög frisyr full av volym för den där snygga tuperade looken. Eller kör på en svepande Elvis-frisyr om det är mer din grej.
Hos oss på EMP har du möjlighet att välja ur ett brett sortiment av klassiska rockabillykläder, som kommer ge dig looken du är ute efter – till ett billigt pris.En annan fördel är att du kan enkelt se och hantera dina fakturor genom att logga in på Klarnas hemsida eller via Klarnas app. I Klarnas app kan du till exempel betala dina fakturor med ett enkelt knapptryck eller ”snooza” dina fakturor.Här hittar du ett färgsprakande sortiment av härliga rockabillykläder! Alltifrån vippiga klänningar, tuffa skinnjackor, feminina toppar och populära t-shirts med rocktryck. Helt enkelt kläder i design som andas 50- och 60-tal.

Oavsett om du är en sann rockabilly eller rockabella och vill fylla garderoben med nya guldkorn – eller bara vill ge din look det där lilla extra – så kommer vårt sortiment av rockabillykläder vara precis det du har letat efter. Kika igenom vår onlineshop och beställ dina favoriter idag!
När du väljer att betala med faktura erbjuder vi dig möjligheten att betala 30 dagar från dess att vi skickat varorna för leverans, alternativt från det datum varorna är tillgängliga. Skulle något vara fel täcks du dessutom av Klarnas köparskydd som du kan läsa mer om här.Denna stil är otroligt populär än idag och syns bäras av män och kvinnor i alla åldrar. Ibland i form av kompletta rockabillyoutfits, men också som enstaka plagg för att ge en annan stil en personlig touch.

Vad hade man för kläder på 50 talet?
Nylonstrumpor, korsetter, markerade midjor och vippiga kjolar. Men också eleganta handskar, hatt, stora pärlörhängen, jeans och rutig skjorta. Mitt 50-tal – kvinna, mode, vardag ger besökaren en bred bild av femtiotalsmodet och är en tänkvärd inblick i de för tiden rådande samhällsidealen.
Rockabillystilen är inte bara dansvänlig och rockig, utan också färgglad. Många av plaggen är designade i härliga nyanser och iögonfallande mönster. De kommer garanterat hjälpa dig att stå ut ur mängden.Den här webbplatsen har utvecklats av projektet Husnyckeln. Det är ett Interreg-projekt som syftar till att utveckla kulturmiljöer i Nordens Gröna Bälte genom förmedling av kunskap och information om byggnadskultur.

Vad är typiskt för 1950-talet?
tidsanda 1950-tal Det rådde en stark framtidstro och allt pekade uppåt. Folk i städer och industriorter fick högre löner och började handla mer. De nya trenderna kom främst från USA och en egen ungdomskultur med musik och kläder uppstod som var skiljd från vuxenlivet.
Folk i städer och industriorter fick högre löner och började handla mer. De nya trenderna kom främst från USA och en egen ungdoms­kultur med musik och kläder uppstod som var skiljd från vuxenlivet. Rockmusik och raggare var nyheter med Elvis Presley och Tommy Steele som de hetaste amerikanska artisterna. Men fortfarande var radion en viktig musikspridare vilket låten Flottarkärlek visade. Till följd av den goda ekonomin ökade privatbilismen. Samtidigt blev vägarna bättre och fordonen snabbare. Prylsamhället tog sin början. Nya material började användas som plast och rostfritt stål. Formerna präglades av rena slanka linjer, abstrakta mönster och klara färger. Ericofonen eller ”Kobran” var en ny typ av telefon med hörlur, mikrofon och fingerskiva i ett. Kvinnornas klänningar var åtsittande med vid kjol och spetsiga skor. Nytt inom arkitekturen var att använda obehandlade material och synliga konstruktioner. Obehandlad betong blev trendigt.

Rymdåldern blev stort under 1960-talet och det var vanligt att man gick klädd i kläder som var inspirerade av rymden, det vill säga runda, fyrkantiga, stela, vita och silvriga plagg. Man kunde även se hur byxdressen och overallen kom som universalplagg.

I slutet av 1960-talet var klänningarna väldigt korta, och för att minimodet skulle fungera använde man strumpbyxor i alla dess färger och mönster. Med sin minikjol eller korta klänning kombinerade man långa kappor och stövlar i olika längder. Stövlarna skulle helst ha hög klack och var ofta gjorda av syntetmaterial eller läder. Man gick från att använda baddräkter till att använda mycket små, väldigt avslöjande bikinis.Man använde korta, enkla, A-linjeformade klänningar i olika färger, mönster och material. 1960-talet var fullt av experiment och förnyelser. Allting var tillåtet och det mesta accepterades. Man vågade mixa olika plagg, och jumpsuiten för vuxna skapades.

Twiggy klädde sig ganska varierat och använde ibland sockersöta små klänningar tillsammans med strumpbyxor och ibland klädde hon sig i manliga kostymer, vilket också blev väldigt modernt för tjejer att använda på 1960-talet. När Twiggy kom in i modevärlden startades en bantningshysteri bland unga kvinnor som ville likna sin förebild. Många drabbades av anorexia eftersom de ville vara lika smala som Twiggy.
Twiggy var en stor förebild för tjejerna under 1960-talet. Hon var en modell från England som var mycket söt och såg oskyldig ut. Många tjejer såg upp till henne och hon hade stort inflytande på modet och sättet man skulle sminka sig på. Hon hade ofta väldigt mycket mascara och kajal, var väldigt ljus i hyn och hade ljusa läppar. Modet under större delen av 1960-talet var att ha så raka kläder som möjligt, men det skulle ändå vara enkelt. Att bära mycket accessoarer var inte något som var populärt under 1960-talet, utan det skulle vara så enkelt som möjligt. Hattar var dock något som var väldigt vanligt. Hattar i olika stilar användes mycket för att få fram den speciella looken man letade efter. Det fanns små söta hattar, sofistikerade hattar eller för de som ville; lite fräckare hattar. Mode på 1960-talet blev präglat av att ungdomar tog plats som en stor målgrupp på ett sätt de inte varit tidigare. Utvecklingen hängde ihop med den som skedde inom musik och kultur. Ungdomarna ville inte klä sig efter strikta regler, klassiska ideal och traditioner. De ville leva sitt liv med sina idoler, sin musik och sitt mode.

I början av 1960-talet användes mycket bleka pasteller, såsom rosa, ljusblått, pistasch, gult och turkost. I mitten av 1960-talet gick man mer till abstrakta mönster i starka färger, och efter det övergick modet till OP-mönstrade kläder i svart och vitt och hundtandsmönstrade plagg var mycket omtyckta.Mods var de människor som inspirerades mycket av The Beatles och hade gruppen som sin stilikon. Mods gjorde entré 1963 och klädde sig i eleganta kostymer, skjorta med smal slips och parkas. De använde även raka åtsittande byxor och hade ofta ganska långt hår, som brukade ligga i en sidbena.

Herrmodet fick sin största förändring under 1960-talet. Kläderna gick från svart och prydligt till färgstarka kläder för unga. Arméjackan kom till Sverige, och användes flitigt under mitten av 1960-talet. Man inspirerades väldigt mycket av den klassiska italienska looken, vilken innefattade både sofistikerade, fina kostymer och lite mer vardagliga. Det var väldigt vanligt att man använde tweed-kavajer och matchande byxor. Det fanns även ett lite rockigare herrmode då man klädde sig i slitna Lee jeans och T-shirt med olika tryck på tillsammans med en jeansjacka, mockajacka, uniformsjacka eller skepparkavaj.
Tjejerna, som tidigare varit lite damiga och söta, klädde sig nu i minikjolar som var ett måste i garderoben under 1960-talet. Aldrig tidigare hade kjolen varit så kort att den slutade ovanför knäna. Under detta årtionde var modet väldigt vågat och många av kvinnornas kläder var i miniformat. Minikjolen, de kvinnliga dräkterna och mods-stilen dominerade under 1960-talet.40- OCH 50-TALS MASKERAD – VI HAR DRÄKTERNA!Har du blivit inbjuden till 50-talsmaskerad? Undrar du vad det egentligen handlar om? Vi hjälper dej gärna! 40- och 50-talet symboliserad av: amerikanska bilar, rock n ’roll, stora frillor, vida kjolar, diners, burgare, jukeboxar, turkost, pin-up, babyrosa, prickar, Beatles, markerade midjor, Elvis, Pop art, Marilyn Monroe… Du vet vad det handlar om nu, eller hur? Vi har goda nyheter, vi har 50-tals maskeradkläder som är helt suveräna! Vi har söta 50-talsklänningar, Marilyn-dräkter, vi har många olika Elvis-kostymer, Diner-servitrisdräkt, rockiga maskeraddräkter, pin-up klänningar… Listan blir längre och längre! Kort sagt, vad du en är ute efter för 50-talsdräkt så har vi den! Garanterat! BILLIGA 40- OCH 50-TALSKLÄDERAtt göra en liten tidsresa tillbaka till 50-talet råkar vara en av de roligaste maskeradteman som det finns! Ja, det är i alla fall vår åsikt här på Vegaoo.se. Varför? Därför att 50-talskläderna är så färggranna, prickiga, så luftiga, glittriga, de är helt underbara! Vi tycker att alla borde få fira lite 50-talsfest! Därför har vi pressat priserna på våra 40- och 50-talskläder. Oberoende om du har en fet börs eller inte ska du ha möjlighet att fira 50-talsfest! Vi på Vegaoo.se är stolta över vårt stora utbud av 50-talsdräkter och vi är ännu stoltare över att vi kan erbjuda dem till dej för ett så billigt pris! Mera 50-talsfest i Sverige, för lägre priser!

Why it’s Greased Lightning! Filmen Grease kom ut 1978 men berättelsen äger rum på 50-talet. Vill du återskapa stilen från Grease? Då ska du klä ut dig till ett av de mest kända paren i historien – Sandy och Danny! De flesta har sett Grease och ingen kan ha missat Sandy och hennes ikoniska stil under låten ”You’re the one I want”. Förvandla dig till Sandy med snygga läderbyxor, svart topp, en kort jacka och det blonda lockiga håret så du är redo att dansa vidare i natten. John Travolta spelade Danny som är den coola och lite farliga killen som äntligen får sin Sandy. Du kan förvandla dig till Danny med ett par jeans, jackan som alla T-Birds hade och en vit t-shirt. Glöm inte att vattenkamma håret och spraya det med hårspray så det sitter perfekt hela kvällen. Det har aldrig varit häftigare att gå på Rydell High än nu!

På 1950-talet var könsrollerna mycket uppdelade. Kvinnor skulle se ut som kvinnor och män skulle se ut som män. Kvinnorna skulle ha på sig kläder som visade fram deras feminina former och kläderna kunde vara färgglada med ränder eller prickar. En typisk 50-talsdräkt är en prickig kjol som slutade precis under knäet, en vit tröja och skor med inte för höga klackar. Männen hade ofta kavaj, långbyxor och välkammade frisyrer. Den amerikanska popkulturen satte standarden för hur folk klädde sig och den amerikanska collegejackan fick sitt stora genombrott. Sätt på dig ett par jeans, svarta solglasögon och en collegejacka så är du redo att festa som om det vore 1953!
Vårt mål är att alla ska kunna klä ut sig – oavsett budget! Det är därför vi har ett stort urval av 50-tals dräkter i god kvalitet till ett rimligt pris. Om du har några frågor angående storlekar, modeller eller om du undrar något annat så är du välkommen att kontakta oss genom att skicka ett mail till [email protected] eller ringa oss på 040 60 60 676. Du får alltid 30 dagars öppet köp på alla dräkter och maskeradkläder som du köper på temashop.se. Returrätten gäller om du lämnar tillbaka produkterna i samma skick som när du mottog dem. Du kan därför välja flera produkter och returnera de som inte passar eller inte uppfyller dina förväntningar.

Nu är det bara att sätta på rock’n’rollen på högsta volymen och göra dig redo för en temafest som du sent kommer att glömma! Oavsett om du ska gå tillsammans med någon och klä ut er i pardräkter som till exempel Sandy och Danny från Grease eller Marilyn Monroe och Joe DiMaggio, eller om du hellre vill ut på dansgolvet i en rockabillyklänning och gör din egen grej så har vi vad du behöver. Festen blir alltid roligare när du klär ut dig, så varför inte ta chansen och löpa linan full ut? Dagens mode passar inte direkt in på 50-talet så därför erbjuder vi ett stort urval av 50-tals dräkter som gör att du verkligen kan leva dig in i rollen och festa precis som T-Birds-gänget gjorde på sin tid.
Ett annat välkänt par från 50-talet är Marilyn Monroe och Joe DiMaggio. Alla kommer naturligtvis ihåg Marilyn Monroes vackra ansikte, hennes blonda lockiga hår och den vita klänningen hon fotograferades i när klänningen blåste upp på en filmpremiär i New York. Det är ett av de mest återskapade fotografierna i historien och folk älskar att klä sig som Marilyn Monroe i den vita klänningen. Och vi förstår verkligen varför! Marilyn Monroe hade den mest glamorösa stilen och inspirerade kvinnor runt om i världen. Hon var tillsammans med Joe DiMaggio, som var en mycket känd amerikansk basebollspelare. Deras förhållande diskuterades brett i media och förhållandet varade bara i nio månader. Trots det så är det fortfarande ett av de mest kända och spännande paren inom popkulturen. Klä ut dig till Marilyn och Joe DiMaggio på festen med 50-tals tema så kan vi nästan garanterat att folk kommer att tappa hakan!Rock’n’Roll dominerade musiken på 50-talet och du kan inte prata om 50-talet och rock’n’roll utan att nämna The King of Rock – nämligen Elvis Presley! Elvis är en av de största artisterna världen någonsin har skådat och hans stil har bränt sig fast i vårt minne sedan 1954. Du har garanterat dansat loss till låtar som ”Heartbreak Hotel”, ”Hound Dog” och ”Jailhouse Rock”. Elvis hade en mycket distinkt stil och hans stjärnkarriär har faktiskt banat vägen för många av dem i Las Vegas som numera lever på att efterlikna honom. Om du känner att du vill göra samma sak så är det nu du ska ta chansen! Oavsett om du vill klä ut dig till Elvis i en guldig dräkt, i vit kostym med mantel eller Viva Las Vegas-Elvis i den svarta skinndräkten med gulddetaljer hittar du maskeradkläder som förvandlar dig till The King of Rock här. Oavsett vilken Elvis du känner för att vara idag så behöver du den ikoniska frisyren och de stora guldfärgade solglasögonen med små hål i sidorna. Festen blir femtio gånger roligare om Elvis dyker upp! Älskar du Grease? Vill du se lika cool ut i en svart läderjacka, vit t-shirt och ljusa jeans som Danny gör? Då är du redo för en riktig 50-talsfest. Här hittar du ett stort urval av 50-tals dräkter till både kvinnor och män så att du också kan bli en del av T-Birds-gänget! Klä ut dig till Sandy som har en ikonisk stil som ingen kan ha missat. Svarta tighta läderbyxor, svart jacka, svart topp och blont lockigt hår. Ett av de hetaste paren i popkulturen är Danny och Sandy. Vi har också ett stort urval av andra 50-tals dräkter. Klä ut dig till Elvis, även känd som King of Rock, eller är du kanske mer av en rockabilly-typ som gillar prickiga klänningar och kjolar med tyll? Skruva tillbaka tiden till det glada 50-talet och festa med stil. Du kan inte prata om 50-talet utan att nämna Marilyn Monroe, som med sin vita klänning blev ännu mer känd än hon var när hon fotograferades när hennes vita klänning blåste upp. Kolla igenom vårt stora urval av 50-tals kläder och dräkter och inspireras. Du kommer definitivt hitta något som faller dig i smaken. Du kan också återskapa rockabilly-stilen som kom på 50-talet. Visa fram dina former i en prickig klänning, fixa frisyren med en av våra peruker och sätt på dig ett hårband så blir redo att rocka dansgolvet som en riktig 50-tals babe! Vi har ett stort urval av 50-tals dräkter för både kvinnor och män så du kan festa som om vi hade vridit tillbaka tiden till 50-talet. Kika runt bland våra maskeradkläder och bli inspirerad!Takk for at du registerte deg! Du vil nå motta utsendelsene våre på e-postadressen du oppga. Du kan si opp gratisabonnementet ditt når som helst hvis du ikke vil motta flere e-poster.

Thank you for signing up! You will now receive our mailings to the e-mail address you entered. You can cancel your free subscription anytime if you do not wish to receive any more e-mails.
Att välja att köpa och klä sig i vintage handlar mycket om att sätta värde på gamla ting, att allt har en andra chans och att vara klimatsmart. Att stå upp för sig själv och säga sin mening och att våga vara unik.

”Väl värt ett besök” – så säger de flesta kunderna. Herrejisses jag hade ingen aning att det fanns så mycket att välja på – säger en annan. Himmelriket för oss som letar det unika. Detta måste vara Dalarnas största och bästa Vintagebutik? – summerar en annan kund. Loppis. En traditionell loppmarknad är inte att förringa. En bakluckeloppis är ett enkelt sätt att sälja saker från förråd, garderob och källare. Bara lasta in saker i bakluckan på bilen och rulla iväg. Ofta finns bord att hyra på plats, men det kan vara bra att kolla upp i förväg. För några hundralappar får du dig en parkeringsplats tilldelad och kan börja sälja. Passar bäst om du har många grejer som du kan tänka dig att sälja billigt. Googla på ”bakluckeloppis” så får du upp massor av alternativ. Shpok. En app som erbjuder gatuloppis i mobilen. Som säljare knäpper du en enkel bild med mobilen på den vara du vill sälja och laddar upp den tillsammans med en beskrivning av prylen samt pris. Köpare kan sedan söka på område och hitta saker som säljs i närheten. Det kostar ingenting att sälja eller köpa via Shpok. Vill du däremot ha en del extrafunktioner så finns de som premiumtjänster som kostar att välja till. Finns där du hittar appar till din telefon.

Tradera. På auktionssajten Tradera säljs allt från små antika föremål till kläder och barnleksaker. De flesta objekt säljs via auktion, där personen med det vinnande budet tar hem prylen. Perfekt för dig som inte vet hur mycket betalt du ska ta. Auktionen avslutas när tiden, som du har bestämt, går ut. Sedan är det du som packar och skickar varan till vinnaren. Kostnaden för att sälja på Tradera är provisionsbaserad, 10 procent av försäljningspriset men minst 3 kronor och max 150 kr.
Facebook Marketplace. Facebook gjorde för inte så länge sedan en uppdatering där köp- och säljgrupper fick nya funktioner. Lägger du upp ett inlägg där kan du själv markera var varan finns, pris och status på försäljningen samt bifoga beskrivning och bilder. Det finns i dag massor av olika säljgrupper på Facebook och alla är gratis att använda. Sök på Facebook efter säljgrupper så hittar du en hel uppsjö. Det finns grupper för allt från barnvagnar till heminredning och spel, liksom ortsbaserade grupper.

Varför slänga något som du kan få betalt för och som någon annan kan uppskatta? Se till att sälja dina glömda saker, det är bra för plånboken och återanvändning är bra för miljön. Här är platserna där du kan förvandla källarens prylar till pengar.
Citiboard. Utmanaren till Blocket och Tradera erbjuder helt gratis annonsering och tar heller ingenting i provision. Känslan på sajten är som på en loppis, med lite spretigt utseende och blandad kvalitet. Ett bra alternativ om man inte vill betala något för att annonsera. Allt sköts av säljare och köpare, Citiboard tillhandahåller bara plattformen.Sellpy. Perfekt sajt för att sälja begagnade märkeskläder. Du beställer hem påsar helt gratis som du sedan fyller med det som ska säljas. Sedan hämtas påsen vid din dörr och allt som Sellpy värderar till mer än 50 kronor läggs ut till försäljning. Tjänsten är kostnadsfri, men en del av pengarna från försäljningen går till betalning av tjänsten. Säljs din vara för upp till 500 kronor, får du 40 procent. Säljs varan för mer pengar, får du 90 procent av överskjutande belopp. 10 kronor per utannonserad vara går till annonskostnad. Säljer du en vara för 200 kronor får du alltså behålla 70 kronor. Är priset 750 kronor, får du behålla 415 kronor.Har du tänkt på att du kanske sitter på en guldgruva? Genom att rensa ut och sälja prylar, möbler och kläder du inte längre använder kan du förvandla dina bortglömda saker till pengar. Dessutom är det bra ur miljösynpunkt att återbruka saker. Att du får städat hemma och/eller i ett förråd är en bonus som kommer på köpet. Blocket. Den gamla räven Blocket är perfekt för större saker som en barnvagn, en byrå eller varför inte den där gamla cykeln? Du skriver en säljande text och laddar upp en bild så är det klart. Kostnaden för annonsen, som ligger uppe i två månader, baseras på vilken kategori din annons hör till. Till exempel kostar hyllor och förvaring 30 kronor medan en damcykel kostar 40 kronor att annonsera ut. Rockabilly är ju vad som tidigare kallades rock och har väl framförallt på senare tid gjort att det skiljt sig mer och mer men troligtvis på grund av att rocken har ändrats och blivit allt hårdare så har fortfarande rockabilly en mer glädjande underton än vad den moderna rocken har.Vi använder cookies för att ge dig en personlig shoppingupplevelse, personanpassad annonsering och för hålla våra webbplatser tillförlitliga och säkra. För detta ändamål samlar vi in information om användarna, deras mönster och deras enheter.

Det har blivit allt vanligare att det anordnas träffar, fester och bröllop där du har rockabilly som tema. Detta är ett härligt sätt att vara lite unik och komma från den vardag vi lever i just nu. Samtidigt så är det väldigt många folk som har denna härliga stil som sin livsstil precis som rockkläder eller hipsters.Klicka på ”Okej” om du tillåter alla cookies eller välj vilka cookies du tillåter och vilka du vill stänga av genom att klicka på ”Inställningar” nedan.

Vi har ett riktigt stort sortiment med rockabillykläder men även 50-tals kläder och 60-tals kläder som du kan se här ovanför. Vi tror du kommer hitta din nya rockabilly tröja eller rockabillyklänning här hos oss då vi har ett väldigt brett sortiment som dessutom är riktigt prisvärt.Här har vi samlat alla våra rockabillykläder. Det finns både dam- och herrkläder på denna sida så bara bläddra dig igenom alla snygga rockabillykläder. Men givetvis så finns och då fanns det även snygga T-shirts med tryck och du har där framförallt snygga hotrods på tryck. Rockabilly stilen utvecklas faktiskt väldigt mycket i och med att det kommer in nya material som inte användes på 50- och 60 talet men fortfarande så har det samma härliga stil. Rockabilly är en musikgenre som skapades av bland annat Bill Haley and his Comets, Elvis Presley och Sam Phillips i Sun Records då dessa gjorde rockabillyn större omkring 1954.Som du kan se ovanför så är det mycket swingklänningar och på herrsidan så består Rockabilly av mycket jeans och skjortor. Det som oftast förknippas med rockabillystilen är ju 50- och 60 tals kläder där det var mycket mer skjortor och jeans men framförallt så var det skjortor och kläder med läckra mönster. När det kommer till damsidan så var det de klassiska swingklänningarna och de små korta koftorna som har varit synonymt med rockabilly stilen.

Som du säkert redan sett så har vi väldigt många rockabillyklänningar och väldigt många är från Belsira eller Rockabella. Men när du köper en rockabillyklänning så glöm inte bort att köpa till underkjolen då det är den som får klänningen att stå ut så härligt som du ser på bilderna. Så för att dessa klänningar verkligen ska komma till sin rätt så kan det vara klokt att köpa till en underkjol.

Vad hade man på sig på 60 talet?
I början av 1960-talet användes mycket bleka pasteller, såsom rosa, ljusblått, pistasch, gult och turkost. I mitten av 1960-talet gick man mer till abstrakta mönster i starka färger, och efter det övergick modet till OP-mönstrade kläder i svart och vitt och hundtandsmönstrade plagg var mycket omtyckta.
Då har du kommit helt rätt. Vi har ett stort utbud av 60-talet kläder och dräkter för både kvinnor och män. Klä ut dig som den coola, avslappnade killen du är och sprider goda vibbar på festen i en färdig 60-tals dräkt. Här hittar du allt från psykedeliska skjortor, färgglada slingshorts, färgade solglasögon, långa klänningar med mönster, peruker och hårband. Allt du behöver för en lyckad fest på 60-talet!

Hur klädde man sig på 1960 talet?
I början av 1960-talet användes mycket bleka pasteller, såsom rosa, ljusblått, pistasch, gult och turkost. I mitten av 1960-talet gick man mer till abstrakta mönster i starka färger, och efter det övergick modet till OP-mönstrade kläder i svart och vitt och hundtandsmönstrade plagg var mycket omtyckta.
Därför kan du välja fler produkter och returnera de som inte faller i smak eller inte uppfyller förväntningarna. Gåvor kan bytas inom 30 dagar. På temashop.se får du 100% prisgaranti, så du är garanterad de lägsta priserna på marknaden. Vi erbjuder en snabb leveranstid på endast 1-3 dagar. God fest!

Det första du behöver göra för att göra dig till en riktig hippie är att ta saker enkelt. Sitt bakom ratten på din Wolkswagen Campervan på väg till Woodstock (eller temafesten) medan du lyssnar på Janis Joplin eller Jimi Hendrix. Hippie-rörelsen är en proteströrelse som uppstod under 60-talet. De kallades ofta ”barnen” och protesterade mot samhällets materialistiska konsumentförbund. Med mottot ”Skapa kärlek, inte krig”, fick de sitt hår att växa som en protest mot den äldre generationen och att avstå från soldatens korta frisyrer. Hippierna gick i lös, färgstarka kläder med många olika mönster. Gör dig redo för en kväll i blommig skjorta, tights, hårband och runda glasögon med färgat glas!
Oavsett om du vill klä dig som en av artisterna på den legendariska Woodstock-festivalen eller vill blända publiken, har vi kläderna som gör att du ser ut som en riktig hippie. Sätt på färgglada byxor med ränder, en tröja med massor av färger och ett galet mönster, en väst och ett par sandaler, så är du redo för fest. Glöm inte ett huvudband, långt hår och runda solglasögon. Lyckligtvis behöver du inte växa ditt hår helt, vi har massor av peruker med olika frisyrer som gör din hippie outfit komplett. Ta med dig din bästa vän eller flickvän med dig och kom till festen som de coolaste 60-tals hippierna och sprida budskapet om fred, kärlek och lycka.

Letar du efter en hippiedräkt till temafesten? Då har du kommit till rätt ställe. Vrid tiden tillbaka till 60-talet och sprida det glada budskapet om fred, kärlek och lycka genom att leva i rollen som en flower power hippie. I vårt stora utbud hittar du massor av festliga 60-talskläder och hippiekläder för både kvinnor och män. Vi har ett festligt utbud av 60-tals kläder från det ikoniska årtiondet, och du hittar till exempel trumpetbyxor, korta blomsterklänningar, huvudband, höga stövlar, färgglada skjortor och långt hår. Här hittar du allt du behöver för att se ut som om du kommer direkt från Woodstock Festivalsommaren 1969. Sätt på Beach Boys eller Beatles och kom i 60-talets humör när du släpper din inre hippie. Glöm inte att ta en titt på vårt utbud av festliga tillbehör, som färgglada solglasögon, hattar, hårband, blommor och halsband med fredsskyltar. Vi har allt du behöver för att se ut som en riktig hippie så att du kan utstråla blomkraften hela natten.
Kommer du att festa och sprida budskapet om fred, kärlek och lycka? Då kan du också vara ett fan av 60-talet. På 60-talet växte hippierörelsen, som karaktäriserade kulturen på många sätt, men mest när det gällde kläderna du gick in och musiken du lyssnade på. De flesta känner till band som The Beatles och The Rolling Stones och artister som Bob Dylan och Jimi Hendrix. Folk gick i färgglada klänningar, skjortor med galna mönster, byxor och runda solglasögon. Vill du vända tiden tillbaka till de glada 60-talet och sprida kärlek och fred?

Om du har några frågor angående storlekar, modeller eller om du undrar något annat, kontakta oss genom att skicka ett mail till [email protected] eller ring oss på 040 60 60 676. Du får alltid 30 dagars fullständig returpolitik på alla dräkter du köper på temashop.se. Returrätt gäller återlämnande av produkter som är i samma skick som när du mottog dem.Shpock är en app där det inte bara finns kläder, utan också möbler och annat som säljs i andra hand. Därför kan det vara svårare att hitta specifika plagg här.

Myrorna är den klassiska second hand och vintagebutiken. Många kanske tänker att myrorna bara säljer kläder till äldre personer, men även här finns mycket snyggt och trendigt!Urban outfitters är för de flesta kända som en butik som säljer nyproducerat – men även dem har en sektion på sin hemsida där det finns second hand kläder! Sellpy är en app och hemsida dit användare skickar in sina saker och får dessa värderade av Sellpy, innan de säljs via dem. Även här annonserar många kändisar. Att köpa kläder vintage är inte bara ett sätt att ta hand om miljön, det är också ett sätt att kunna ha kläder som ingen annan har. Vintage, eller second hand, innebär att du köper kläder i andra hand, dvs du köper kläder som redan burits av någon annan. Det kan vara allt från kläder från speciella tidsperioder (såsom 60-,70-,80- eller 90-tal) till mode som var populärt för några år sedan. Kanske har du sett ett klädesplagg i serien Friends som du bara måste ha – men hittar det inte i någon ny affär? Då är denna lista på hemsidor och appar perfekt för dig som vill ge dig ut på vintagejakt!På 50-talet var man trött på krigsåren och nu ville man istället blicka framåt. Ungdomarna på 1950-talet var rebelliska mot sina föräldrar och lyssnade på rock’n’roll och hade mer utmanande kläder. Kjolarna blev kortare och pushupbehån introducerades. Det var vanligt att tjejer och damer hade korsetter för att tydligare visa upp kroppens former och få till ”timglasfiguren” och se ut som Marilyn Monroe. Även en mer elegant stil som påminde om skådespelare och fotomodellen Audrey Hepburn.

Här hittar du snygga 50 tals kläder som 50-talsklänningar, collegejackor, Marilyn Monroe-dräkter, rockabilly-utklädnader och knälånga kjolar. Vi har även tidstypiska accessoarer till 50-talslooken som ”cat eye” glasögon och popsångare- och hemmafru-peruker.
Ungdomarna på den här tiden tog till sig populärkulturen på ett helt nytt sätt. Man tittade på Hollywoodfilmer och lyssande på Elvis, Tommy Steele och ville se ut som James Dean. Stilen på 50-talet kan man kalla för rockabilly och Marilyn Monroes lite mer utmanande stil kan man hitta bland våra pinup-dräkter.

Frisyren på 50-talet kunde med fördel vara uppsatt i knutar, rakt hår var inte längre inne utan sågs som förlegat. Beehive-frisyren var populär där håret var uppsatt på ett sätt som liknade en bikupa. Vi har peruker för olika sorters 50-talsfrisyrer så du slipper gå till frisören för att få till looken.
På 70-talet var mode starkt förknippad med second hand och med trenden att sy sina egna kläder. Man färgade också sina kläder med batik som mönster. Denim blev väldigt populärt under 70-talet, både som byxa, jacka och kjol. Jeansen skulle vara tighta upptill och utsvängda nertill, gärna med hög midja. V-jeansen gjorde entre.

Vintage fashion lever i högsta grad vidare genom att inspirera dagens modeindustri och forma framtida kläddesigners. Visa säger att alla kläder som tillverkades efter 70-talet var bara ett misslyckade försök att kopiera och göra om det bästa som gjordes inom mode genom tre decennier.
Om du har frågor angående innehållet på denna webbplats eller undrar över något annat så kontakta oss gärna via kontaktformulär bifogat nedanför. Tack för att du besöker vår sida!