Posted on

Acai Fryst Ica

Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.

Min senaste obsession \u00e4r Acai bowls, jag f\u00e5r inte nog! Smaken \u00e4r en blandning mellan bl\u00e5b\u00e4r och kakao och konsistensen blir precis som glass. Dessutom \u00e4r det n\u00e5got av det nyttigaste du kan \u00e4ta – n\u00e4stan f\u00f6r bra f\u00f6r att vara sant. Nu har jag \u00e4ntligen k\u00f6pt fryst acai s\u00e5 jag kan g\u00f6ra riktig Acai bowl.
Tidigare anv\u00e4nde jag mig av Acaipulver och det \u00e4r verkligen stor skillnad. B\u00e5de i konsistensen och smaken men framf\u00f6rallt i n\u00e4ringsv\u00e4rdet. Acaib\u00e4ret inneh\u00e5ller v\u00e4ldigt h\u00f6gt inneh\u00e5ll av antioxidanter och d\u00e4rf\u00f6r ska b\u00e4ren \u00e4tas f\u00e4rska eller snabbfrysas f\u00f6r att bevara s\u00e5 mycket n\u00e4ring som m\u00f6jligt. Jag best\u00e4llde fryst acai p\u00e5 Mathem, vet att det \u00e4ven finns bland annat p\u00e5 Prim\u00f6r och Sally Voltaire (\u00c5hl\u00e9ns) i Stockholm.

Är det nyttigt med Acai Bowl?
Förutom antioxidanter innehåller Acai bär också höga nivåer av viktiga fettsyror som omega-3, omega-6 och omega-9. Alla dessa tre fettsyror är viktiga att få i dig. De gör bären ganska unika då bär överlag inte innehåller vad som brukar anses vara bra fetter.
G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r: Ta fram acai-p\u00e5sen ur frysen en stund innan du mixar s\u00e5 den hinner tina n\u00e5gon minut. Den ska fortfarande vara fryst n\u00e4r du mixar den f\u00f6r att f\u00e5 r\u00e4tt konsistens. Mixa med banan, b\u00e4r och smaka av med lite honung. Jag anv\u00e4nde mig av stavmixer vilket jag tycker blir b\u00e4st n\u00e4r man ska mixa utan v\u00e4tska och vill ha en fast konsistens. Servera med fr\u00f6n, n\u00f6tter, granola och skivad banan.Acai bowl har seglat högt upp på trendhimlen som frukost och mellanmål. Superbäret acai laddad med antioxidanter finns att köpa som fryst puré och mixas med frukt. Servera i skålar och toppa med clementinklyftor, chiafrön och gojibär och du har din bowl klar. En riktig fullpoängare. Mycket av det som gör Acaibären nyttiga sitter i bärets blå-lila skal. Liksom många andra bär och frukter innehåller just skalet på Acai bären fiber, näringsämnen och de flesta av de viktiga antioxidanterna. I Amazonas har Acaibäret använts länge. Att bären på senare år exploderat i popularitet först i USA och sedan resten av världen brukar härledas till två tv-profiler. Både Oprah Winfrey och Dr Oz, vilka båda är världskända, kallade Acaibären för ett superbär 2009 och resten är historia. Sedan dess har nämligen bäret bara vuxit i popularitet. Både på andra sidan Atlanten men även här hemma i Sverige.

Vänligen kontrollera dina uppgifter och välj betalsätt ovan, när du sen klickar på “Gå till betalning” skickas du vidare till den betaltjänst du valt för att slutföra betalningen. Först när betalningen är godkänd bekräftas din bokning.Acai växer på palmträd i Central- och Sydamerika som kan bli upp till 20 meter långa. Skörden sker för hand vilket betyder att de som skördar bären ger sig upp på farliga höjder för att plocka dem. I Sverige finns det inte så vitt vi vet färska Acaibär. Med tanke på distansen från Central- och Sydamerika är det inte så konstigt. Istället hittar du oftast ren Acai i pulverform. Både som frystorkat pulver i förpackning eller i kapslar. Det finns även Acaijuice och frysta Acaibär att köpa, perfekta att ha i en god smoothie eller i en Acai bowl.Faktum är att Acaibär innehåller mycket fler antioxidanter än en genomsnittlig jordgubbe, ett blåbär eller ett hallon. Det är just Acai bärens höga antioxidantinnehåll som är en av de främsta anledningarna till att bären hyllas av så många och har blivit så populära.Acaibär innehåller också spårmineraler som till exempel krom, zink, järn, koppar, mangan, magnesium, kalium och fosfor. I Sverige hittar vi Acai i främst tre olika format. Acai-bär har en unik näringsprofil i jämförelse med andra bär eftersom de är innehåller bra fetter och har ett lågt innehåll av socker. 100 gram frysta Acaibär innehåller följande näringsvärden: Förutom antioxidanter innehåller Acai bär också höga nivåer av viktiga fettsyror som omega-3, omega-6 och omega-9. Alla dessa tre fettsyror är viktiga att få i dig. De gör bären ganska unika då bär överlag inte innehåller vad som brukar anses vara bra fetter. Framför allt hittar du Omega-6 och Omega-9 i Acaioljan även om bären i sig även de innehåller fettsyrorna.Antioxidanter kan skydda kroppens celler från att skadas av oxidativa processer. Det betyder att de skyddar dina celler ifrån att skadas. Genom att skydda mot oxidation har Acai-bär potentialen att förhindra hjärtsjukdomar, diabetes och olika tillstånd relaterade till åldringsprocessen menar viss forskning. De hjälper även din hjärna att fungera bättre, sänker inflammationen i kroppen och förbättrar ditt minne.Som vi sa sätter bara din fantasi gränsen. Är du så pass hungrig att du inte kan komma på något kommer vi med några fler förslag på goda toppings till din Acai bowl.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.
Genom att anmäla dig här så meddelar vi dig om en plats öppnas upp på valt tillfälle. Observera att vi inte reserverar en plats till dig och det är först till kvarn som gäller.Du kan hitta Acai-bär i de flesta hälsokostbutiker och nu även i vissa vanliga matbutiker. Bäret säljs som sagt i Sverige oftast i form av Acai juice eller Acai pulver. Försök se till att produkten innehåller mycket av Acai bärets skal där många av de viktiga näringsämnena finns. Med andra ord produkter du vet innehåller hela bäret och som inte genomgått för mycket förädling. Titta även gärna på näringsinnehållet på etiketten då många juicer innehåller andra ingredienser än bara Acai. Vill du vara säker välj ett rent Acaipulver! De små blålila Acaibären har länge varit en del av kosten hos befolkningen i Syd- och Centralamerika . Men vad är det som gjort att bäret blivit så väldigt populärt i vår del av världen nu? Det finns i skrivandets stund inget som tyder på att Acai skulle vara farligt. Det finns inget som tyder på att du kan äta för mycket av bäret eller att det skulle vara farligt. Ifall vi även tar i anspråk att Acai är ett bär som innehåller många hälsosamma ämnen finns det inte så många nackdelar med att äta den.Med det sagt vill vi påpeka att hur nyttiga Acaibären är i jämförelse med andra bär är omtvistat och vissa menar att Acai bär inte har några större hälsofördelar än andra bär. Att därför vara försiktigt optimistisk är nog inte en dum idé. Det har gjorts en del forskning men det behövs mycket mer för att vara helt säker vad effekten är.

Vad är Acai pulver?
Acaipulver tillverkas genom att acaibär frystorkas och sedan mals till pulver. På samma sätt tillverkar man det acaipulver som säljs i kapselform. I kapslarna är koncentrationen acai ofta hög, vilket gör att man kan ta del av acaibärets nyttigheter även om man inte vill använda sig av acaipulver.
I framförallt USA har Acai-bärtillskott marknadsförts som hjälpmedel för viktminskning. För närvarande finns det mycket lite forskning som stödjer huruvida bäret är effektivt när det kommer till att bistå en viktnedgång. Med andra ord finns det inte mycket som tyder på att Acai skulle hjälpa dig att gå ner i vikt.

Acai är ett litet bär som växer på Acaipalmer i Central- och Sydamerika. De har ett blålila skal och gult-vitt fruktkött med ett frö i mitten. Till både form och storlek kan vi jämföra Acai med ett blåbär. Däremot kan smaken på råa Acaibär jämföras med björnbär men med en liten bitterhet som liknar viss typ av mörk choklad.
När du klickar på “Gå till betalning” skickas du vidare till SVEA där du väljer mellan faktura betaldag 30 dagar innan utbildningsstart/kursstart, kort, swish och direktbetalning. Vänligen observera att du behöver fylla i ditt personnummer/organisationsnummer på nästa sida för att kunna välja fakturabetalning.

En Acai Bowl är tjockare typ av smoothie som ofta serveras i en skål och kan ätas med sked. Den serveras ofta med någon typ av topping. Egentligen sätter bara fantasin gränsen vad du kan lägga på din Acai bowl. Hänger du mycket på sociala medier är chansen stor att du har sett fantastiska bilder på smoothie skålar med Acai fyllda med massor av olika god topping. Men nog om det nu till det vi alla väntar på – vårt Acai bowl recept.
Acaipulver används ofta för att höja näringsvärdet i allt från smoothies och Acai bowls till chiapuddingar och juicer. Vissa väljer även att blanda i lite acaipulver i en ingefärsshot. Förutom det används ibland Acai för att smaksätta olika matprodukter som till exempel gelégodis och glass. Ett helt annat användningsområde är att de även används i vissa hår- och hudprodukter som till exempel krämer. Som du märker har bäret många användningsområden men vart kommer bäret egentligen ifrån?Det betyder givetvis inte att bären är värdelösa (det är de inte) och att de inte kan hjälpa dig till en bättre hälsa. Men som alltid gäller det att vara försiktig när det kommer till mirakelkurer som lovar guld och gröna skogar. Acai innehåller mycket som är bra för oss så testa äta det men att det skulle vara den enkla lösningen till alla besvär låter för bra för att vara sant. Vilket det antagligen är. Men kan det vara farligt då?När du klickar på “Gå till betalning” skickas du vidare till SVEA där du väljer mellan faktura (betaldag 30 dagar innan utbildningsstart/15 dagar innan kursstart), kort, swish och direktbetalning. Vänligen observera att du behöver fylla i ditt personnummer/organisationsnummer på nästa sida för att kunna välja fakturabetalning.I det här läget kan det vara bra att påpeka att en typiskt västerländsk diet av olika anledningar ofta innehåller en stor mängd Omega-6. Det finns därför många som lyft fram forskningen kring obalansen mellan Omega-3 och Omega-6 i vår mat. En hel del forskning pekar på att för mycket Omega 6 i relation till andra Omega-syrorna kan vara skadligt. Det här är dock ett stort och brett ämne vilket gör att vi inte kommer gå in mer på det här utan det förtjänar en separat artikel i framtiden.

När du klickar på “Gå till betalning” kommer du skickas vidare till Human Finans för att slutföra din ansökan. Du får en faktura från skolan 45 dagar innan kursstart/60 dagar innan utbildningsstart, varpå du kompletterar din ansökan med fakturanummer. Notera att du behöver välja ’Axelsons Institute’ i listan över mottagare när du gör din ansökan hos Human Finans.
På nätet har vi stött på stavningar som Assai eller Acaii men vill du vara på den säkra sidan är det Acai som gäller. Det korrekta uttalet är till skillnad från vad många tror inte “Ah-kaj” utan “ah-sigh-ii” eller “a-saj”. Något som kan vara bra att veta för att undvika missförstånd.Açai-skålar är helt enkelt Açai med blandade frysta frukter toppade med allt ditt hjärta önskar. Har du inte testat att göra en så tycker vi absolut att du ska göra det. Det är godare än en skål med glass och dessutom mycket nyttigare! Perfekt, inte sant?

Är Acai Bowl nyttigt?
Förutom antioxidanter innehåller Acai bär också höga nivåer av viktiga fettsyror som omega-3, omega-6 och omega-9. Alla dessa tre fettsyror är viktiga att få i dig. De gör bären ganska unika då bär överlag inte innehåller vad som brukar anses vara bra fetter.
Andra populära påståenden om Acai är att bärets egenskaper är så pass starka att det kan bota diabetes och bota cancer. Ifall du har hört det här i något TV-program eller läst det i tidningar ska du veta att det inte finns några fasta vetenskapliga bevis som stöder ovanstående löften. Tyvärr lovas det ofta mycket utan riktiga bevis.

Som vi redan varit inne på har Acai på senare år blivit populärt i vår del av världen. Bäret kallas av många för en superfrukt eller ett superbär. Även om begreppet superfrukt är lite otydligt finns det mycket som pekar på att Acai innehåller mycket ämnen som är bra för dig.De flesta kampanjer finns även i webshopen. För att ta reda på om Pangasiusmalfilé fryst 600g ica är tillgängligt online på ICA Maxi, ta en titt på ICA Maxi webbplats. Observera: vissa butiker på vår hemsida säljer endast sina varor online eller så har dom endast en fysisk butik. Du hittar mer information på hemsidan för ICA Maxi.

Kampanjen Pangasiusmalfilé fryst 600g ica finns i kategorin Matbutiker. Klicka på ICA Maxi reklamblad eller scrolla vidare till erbjudanden. Om du vill se liknande erbjudanden, bläddra i ICA Maxi reklamblad från 26-06-2023 till 02-07-2023.
Kolla efter den billigaste produkten bland alla kampanjer! Om du vill veta om ICA Maxi har den högsta rabatten för Pangasiusmalfilé fryst 600g ica, jämför det på ämnessidan eller med andra butiker.I genomsnitt sparar vårar prenumerander flera tusentals kronor tack vare våra uppdateringar. Om du avslutar din prenumeration kommer du inte längre få dessa.

Varför är Acai dyrt?
Hur som helst fick frukten/bäret mycket uppmärksamhet med en stor global efterfrågan som följd. Konsekvensen blev en hög kostnad, som vi märker av än idag.
Är kampanjen Pangasiusmalfilé fryst 600g ica inte riktigt vad du letar efter eller har erbjudandet löpt ut? Du kan alltid hitta ICA Maxi reklamblad från 26-06-2023 till 02-07-2023 för att hitta kampanjer och erbjudanden hos ICA Maxi.Du hittar priset för Pangasiusmalfilé fryst 600g ica längst upp på sidan, tillsammans med de datum då erbjudandet är aktuellt. Du kan också kontrollera priset i det aktuella ICA Maxi reklamblad eller på ICA Maxi hemsida. Kampanjerbjudanden ser till så du kan köpa ICA Maxi-produkter till lägsta pris.

Du kan ta del av vissa kampanjer eller erbjudanden med en rabattkod eller kampanjkod. Om du vill kontrollera om Pangasiusmalfilé fryst 600g ica behöver en kod, ta en titt på ICA Maxi reklamblad från 26-06-2023 till 02-07-2023 eller på webbplatsen ICA Maxi.Denna kampanj är tillgänglig i olika butiker, se alla produkter för att få det billigaste Pangasiusmalfilé fryst 600g ica. Om du vill ta reda på om denna produkt har en bättre rabatt i en annan butik, kolla kategorin ’Matbutiker’. Du kanske också tycker att dessa erbjudanden är intressanta: Fryst torskfilé, Fryst lahamacun & Fryst smördeg.

Om du letar efter andra kampanjer än Pangasiusmalfilé fryst 600g ica-kampanjen, ta en titt på ICA Maxi reklamblad från 26-06-2023 till 02-07-2023. Här är några exempel på andra erbjudanden: Fryst torskfilé, Fryst lahamacun & Fryst smördeg.
Kampanjen Pangasiusmalfilé fryst 600g ica finns i kategorin Matbutiker. Klicka på ICA Maxi reklamblad eller scrolla vidare till ”erbjudanden”. Om du vill se liknande erbjudanden, bläddra i ICA Maxi reklamblad från 26-06-2023 till 02-07-2023.Det bästa alternativet är att köpa den här produkten från ICA Maxi. Naturligtvis kan du också titta på broschyrer från andra butiker. Om du klickar på Matbutiker under kategorier hittar du liknande butiker som ICA Maxi.ICA Maxi erbjuder ett brett utbud av produkter, förutom Pangasiusmalfilé fryst 600g ica. Håll ett öga på veckans aktuella ICA Maxi reklamblad för att hitta de bästa erbjudandena och kampanjerna. Förutom Pangasiusmalfilé fryst 600g ica kan du också hitta följande erbjudanden: Fryst torskfilé, Fryst lahamacun & Fryst smördeg.- Macacos açaí är ekologisk och kommer direkt från Amazonas regnskog: utan mellanhänder! – Macacos açaí fryses ner direkt efter plockning för att behålla sin näring. – Förpackningarna är så platta som möjligt för att underlätta mixningen! Riktigt smidigt blir det att göra Açaí Bowls och smoothies… Açaí är känd som en av världens nyttigaste frukter och den enda frukt som är sockerfri! Açaí innehåller 10 gånger mer antioxidanter än blåbär, 30 gånger mer antocyaniner än rött vin och dessutom Omega 3, 6, 9 och en mängd vitaminer, mineraler (t.ex. järn) och fibrer. Dessutom, är det så himla gott! Smaken är en exotisk blandning av kakao och vilda bär. Varför MACACOS? Açaí kräver en snabb, effektiv och noggrann bearbetning för att behålla sin näring. Direkt efter plockning börjar bioaktiviteten minska och efter 24 timmar har antioxidantfördelarna försvunnit. Därför är val av leverantör när det kommer till açaí avgörande. MACACOS ekologiska açaí fryses ned direkt efter plockning för att bibehålla açaíns naturliga friskhet, smak och näring – så du kan äta din açaí här i Sverige precis som du var på plats i Amazonas.Energi 359 kJ, Energi 86 kcal, Fett 7.4 g, Varav mättat fett 1.8 g, Kolhydrat 3.5 g, Varav sockerarter 0 g, Fiber 3 g, Protein 1.3 g, Salt 0 g, Vitamin A 67 mcgDet finns ingen anledning att vandra till Amazonas. Våra Açaí-produkter kan hittas i alla större återförsäljare, inklusive Ocado, Zapp, Vegetarian Express, Amazon Fresh, Ocado Zoom, Gorillsas. Handla, fyll på och spara massor genom att göra Açaí-skålar och smoothies hemma.

Det är inte bara en söt och silkeslen överseende, utan det är också ett cheat sheet för en enkel Açaí-skål eller smoothie. Vild skördad för hand från palmer i århundraden, Açaí är rik på antioxidanter och hälsosamma omegas 3, 6 och 9, samtidigt som den är fri från naturligt förekommande sockerarter. Men inte alla Açaí är skapade lika. SAMBAZON ger dig Açaí av högsta kvalitet som finns: Fair Trade, ekologiskt odlat, etiskt framställt – och extra gott. Från trädets palm till din hand.

Var köper man Acaipulver?
Renée Voltaire Acai pulver 50 g – Apotek Hjärtat.
Här är skopan: SAMBAZONs frysta skopa Açaí är ett snabbt och bekvämt sätt att göra den ultimata Açaí-skålen. Byt bara ut mixern mot en glassskopa och toppa med dina favoritingredienser. Från frukt till nötter och mandelsmör till blomkål, våra ekologiska Açaí-skålar är perfekta för frukost, lunch, en lätt middag, när som helst!

Organic fair trade açaí puree*, filtered water, organic invert cane syrup, organic tapioca syrup, organic vegetable glycerin, organic locust bean gum, organic guar gum, organic flavor, organic sunflower lecithin, citric acid, fruit & vegetable juice (for color). *FFL Acai and sugar from Brazil, 81% of agricultural ingredients Fair Trade certified according to the Fair for Life standard

– Vanligen tar det två månader för en beställning att skeppas hit, så nu var vi tvungna att lagerhålla mycket mer själva. För att ha råd tog vi därför in kapital från tre affärsänglar. Den ena träffade vi när vi demade acai bowls på ett frukostmöte och de andra två kände han sedan innan.
Andrea Sucasas bara längtade efter att driva företag och hade massvis av idéer – men alla bleknade när hon reste till Brasilien och upptäckte acai-frukten. ”Den kommer göra succé i Sverige” tänkte Andrea och så blev det. Nu växer Macacos i raketfart – från en kvarts miljon 2014 till 4 miljoner 2016.På våren 2014 var allt på plats för lanseringen. Den minsta ordervolymen hade varit på två ton acai och tillsammans med tull, transport och lagring blev det ett dyrt köp. Andrea finansierade köpet genom en lägenhetsförsäljning och ett mindre lån från Almi.

Vart kan man köpa Acai Bowl?
Köp Acai Bowl Ready To Eat 1 liter på apotea.se.
Parallellt med produktionsutredningarna satte Andrea och hennes två barn – som är medgrundare av företaget och då pluggade på Handels – igång med branding-arbetet. De visste att de inte bara ville sälja acai-frukten utan också skapa ett eget varumärke ”som skulle stå för en livsstil och kommunicera att äta nyttigt också kan vara gott, roligt och coolt.” För att lyckas med de och få till rätt känsla tog de hjälp av två varumärkeskonsulter som de fick kontakt med via Handelshögskolans inkubator Business Lab.– Att driva företag är lite som en boxningsmatch och för att orka resa mig från alla slag och motgångar har jag skapat en ny vana. Varje morgon när jag duschar drar jag på kallt vatten i slutet, och så måste jag stå kvar i 30 sekunder. Det är det absolut värsta jag vet, men det ger mig en mental styrka. Jag vet att om jag klarar det, så klarar jag allt!

Var kan man köpa fryst Acai?
Var kan man köpa vår frysta skåpbara Açaí Våra Açaí-produkter kan hittas i alla större återförsäljare, inklusive Ocado, Zapp, Vegetarian Express, Amazon Fresh, Ocado Zoom, Gorillsas.
Acai bowl är en slags smoothie som man gör på banan, acai-frukt och honung. Acai-frukten växer i Amazonas och Andrea berättar att den har ett så högt närings- och vitamininnehåll att den betraktas som en av världens nyttigaste frukter, vilket gjort den populär i hälso- och träningskretsar.

Vi använder Googles teknologi gtag.js. Den data som samlas in är information om besökta sidor, hänvisande URL, information som är kopplad till din IP-adress, din enhet och webbläsarinformation. Om är inloggad på ditt Google konto när du besöker oss kopplas även din kontoinformation hos Google ihop med denna insamlade information.
Bing Ads använder denna data för att mäta och anpassa annonser på sitt annonseringsnätverk. Du kan läsa mer om teknologin UET och hur den används av Microsoft och av oss på Microsofts Ads hjälpsidor.

De flesta webbläsare kan ställas in för att användaren skall kunna blockera cookies och ta bort redan lagrade cookies. Gå till inställningarna för din webbläsare för att hantera detta.Sist men inte minst innehåller de blålila bären även rikligt med fett, där en relativt stor andel utgörs av omättade fettsyror i form av omega-6 och omega-9. Det är också fettsyrorna som bidrar med energiinnehållet i acaipulvret. Eftersom acai inte innehåller i stort sett något socker alls passar det perfekt att använda även vid lågkolhydratkost och dieter av olika slag. Ett mer exakt näringsinnehåll kan fås i tabellen nedan.

Vi använder Microsoft Bings teknologi Universal Event Tracking (UET), bat.js. Den data som samlas in är information om besökta sidor, hänvisande URL, information som är kopplad till din IP-adress, din enhet och webbläsarinformation.
I Sverige finns acaibär att köpa i form av pulver eller som kapslar. Acaipulver kan blandas i smoothies, yoghurt eller chiapuddingar för att tillföra både extra näring och smak. Smakmässigt påminner acai om en blandning mellan blåbär och choklad, vilket gör det användbart som just smaksättare i smoothies och liknande.

På denna sida kan du själv välja vilka cookies och vilken data som används på vår hemsida. Tryck på Spara och stäng knappen när du är färdig med dina val. För information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår Integritetspolicy.Vi använder denna data tillsammans med Yotpo, för att kunna visa recensioner på vår hemsida och för att föra statistik om deras användning. Du kan läsa mer om Yotpos och vår användning av denna data på Yotpos hjälpsidor.Välj knappen Fler alternativ för mer information och fler möjligheter att anpassa dina val. För information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår Integritetspolicy.

Acaibär är näringsrika blåbärsliknande bär som växer i Amazonas och som på senare år fått stor uppmärksamhet även här i Norden. Bären är speciellt rika på antioxidanter, vitaminer och mineraler och bärens nyttiga egenskaper kan tas till vara på både i form av pulver och kapslar.
Om man vill ta del av acaibärets nyttigheter men inte dricker smoothies till vardags kan man även välja att äta det i kapselform. Acaipulver tillverkas genom att acaibär frystorkas och sedan mals till pulver. På samma sätt tillverkar man det acaipulver som säljs i kapselform. I kapslarna är koncentrationen acai ofta hög, vilket gör att man kan ta del av acaibärets nyttigheter även om man inte vill använda sig av acaipulver.Om du är inloggad på ditt Facebook och/eller Instagramkonto när du besöker oss kopplas även din kontoinformation hos dem ihop med denna insamlade information. Vi använder Yotpos teknologier för att samla in och visa recensioner och för att mäta hur recensioner används. Den information som samlas in är information om vilken produkt som recenserats och den information som du själv tillhandahåller vid en recension. Vi använder Metas (Facebook/Instagram) tekonologi fbevents.js. Den information som samlas in är information om besökta sidor, beteende på sidor, hänvisande URL, information som är kopplad till din IP-adress, din enhet och webbläsarinformation.

Förutom antioxidanter innehåller acaibär rikligt med vitaminer och mineraler, framför allt vitamin A och E samt mineralerna kalium, kalcium och järn. Utöver det är acaibären även rika på fibrer, vilka ju bidrar till att hålla igång mag- och tarmsystemet. Eftersom fibrer även sväller vid kontakt med vätska kan de bidra till att vi håller oss mätta under en längre period.
Att antioxidanter är så intressanta beror på att de bidrar till att skydda kroppens celler mot fria radikaler. Fria radikaler är mycket reaktiva föreningar som bildas naturligt i kroppen, men som i för stora mängder kan skada våra celler och få dem att åldras i förtid. Stress, rökning, överdriven solning och dåliga matvanor kan öka produktionen av fria radikaler i kroppen. När antalet fria radikaler ökar krävs också en ökad mängd antioxidanter för att ta hand om de fria radikalerna. Antioxidanter fångar nämligen upp radikalerna och förhindrar att de reagerar med cellernas membran och av denna anledning är det viktigt att få i sig tillräckligt med antioxidanter.

Google Analytics använder denna data för att föra statistik om användningen av vår hemsida. Du kan läsa mer om teknologin gtag.js och hur den används av Google Analytics och av oss på Googles hjälpsidor.
Vi använder Googles teknologi gtag.js. Den data som samlas in är information om besökta sidor, hänvisande URL, information som är kopplad till din IP-adress, din enhet och webbläsarinformation. Om du är inloggad på ditt Google konto när du besöker oss kopplas även din kontoinformation hos Google ihop med denna insamlade information.Acai är ett blålila bär som växer på Acaizeiropalmer i Amazonas djungler. På senare år har bäret kommit att bli mycket populärt, även i vår del av världen. Eftersom bären växer så långt härifrån är det vanligast att man i Sverige köper bären i pulver- eller kapselform. Anledningen till att det svåruttalade bäret blivit så populärt är att det är otroligt näringsrikt, så näringsrikt att det till och med räknas som superfood. Superfood är livsmedel som anses vara extra hälsosamma och som har speciellt högt näringsinnehåll. Just acai är speciellt rikt på vitaminer, mineraler, fettsyror och antioxidanter. För den som funderar över namnet så uttalas det ah-sigh-ee, och inte ah-kaj som många tror.

Eftersom acaibär klassas som superfood är det vedertaget att de är näringsrika och hälsosamma, men vad innehåller de egentligen? Acaibär innehåller stora mängder antioxidanter, upp mot 6 gånger så mycket som blåbär och 30 gånger så mycket som rödvin. Antioxidanter finns i flera olika former och det är framför allt antioxidanter av typen polyfenoler som förekommer i acaibär.Meta använder denna data för att att mäta och anpassa annonser på sitt annonseringsnätverk. Du kan läsa mer om teknologin fbevents.js och hur den används av Meta och av oss på Metas hjälpsidor.

Google Ads använder denna data för att mäta och anpassa annonser på sitt annonseringsnätverk. Du kan läsa mer om teknologin gtag.js och hur den används av Google Ads och av oss på Googles hjälpsidor.Våra digitala partner nedan samlar in och använder cookies och data för att föra statistik och tillhandahålla viss funktionalitet. Om du godkänner vår användning av cookies för att föra statistik (statistik) så godkänner du att våra partner använder data och cookies på följande sätt.

Hur mycket Acai pulver per dag?
Den rekommenderade dagliga dosen är 1-2 msk per dag, helst i samband med en måltid. Açaí-pulver kan blandas i drycker, yoghurt, müsli och smoothies och mycket annat! – Rekommenderat intag bör inte överskridas. Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden.
Våra digitala partner nedan samlar in och använder cookies och data för mätning av annonser och annonsanpassning. Om du godkänner vår användning av cookies för att anpassa annonser (marknadsföring) så godkänner du att våra partner använder data och cookies på följande sätt.Användaren kan till viss del själv kontrollera hur din data används för anpassning av annonser på Googles annonsnätverk i de egna kontoinställningarna hos Google.

Kan barn äta acai?
Açaí smoothies är bra för barn och de är läckra.
Vissa webbläsare ger dig som användare tillgång till inställningar som kan påverka insamlingen och hanteringen av cookies och data. Nedan följer ett par av de saker som du kan göra i några av de mest populära browsers idag, utöver de kontrollerna som vi erbjuder på vår sida ovan.De flesta webbläsare ger dig möjligheten för privat användning. Detta användningsläge kallas ibland även för incognito. I ett privat läge slängs viss information om din användning, inklusive cookies när du stänger din webbläsare.