Posted on

Andra Chansen Bok

Hur skapas tryggheten som ger barn en andra chans till en lycklig barndom? Hur går det för barn som växer upp i familjehem? Hur är det att vara familjehem?

Under senare år har merparten av barnen varit ensamkommande barn och ungdomar, där andra utmaningar som trauman (bland annat på grund av krig, flykt, separation och terror), språk, religion och krav på mathantering varit nya utmaningar för Anette.Läsaren kommer att få en bra inblick i hur det är att vara ett familjehem och hur Anette har hanterat de ovan beskrivna dagliga utmaningarna. Vår förhoppning är att läsaren blir inspirerad att öppna upp sitt eget hem. För det kommer alltid att finnas barn som behöver en kärleksfull och pragmatisk plats att kalla sitt hem. Precis som Anettes barn kallat Hemgatan sitt hem.

Louisa Clark kommer till New York, redo att börja ett nytt liv och säker på att hon kan omfamna det nya äventyret samtidigt som hon och Ambulans-Sam håller sitt distansförhållande levande.Lou försöker hålla ihop sina båda världar, och upptäcker att hon tvingas bära på hemligheter – inte bara sina egna – som kan orsaka katastrofala förändringar i hennes liv. Och när allt ställs på sin spets måste hon fråga sig: Vem är Louisa Clark? Och hur stillar man ett hjärta som bor på två platser?

Arbetet som assistent hos Agnes, den unga hustrun till en av New Yorks rikaste män, tar Lou in i stadens absoluta toppskikt. På en välgörenhetsbal möter hon Joshua Ryan, en man som bär med sig en viskning av Lous förflutna.
Det händer ofta att folk frågar mig hur jag hinner göra så mycket. Äventyr, träning, föreläsningar – och att träffa familj och vänner. Svaret är enkelt. Jag hinner därför att jag vill hinna. Jag vet att jag har bråttom. Livet är skört, imorgon kan allt vara över. Jag har haft cancer fyra gånger, men klarade mig. Livet gav mig en andra chans – den chansen måste jag ta vara på.Aron Andersson är känd som föreläsare, idrottare och professionell äventyrare. Han har antagit utmaningar som kräver exceptionell styrka, både fysiskt och mentalt. Aron är även en av landets mest anlitade föreläsare och har blivit utsedd till Årets talare. År 2017 fyllde han globen och föreläste för alla niondeklassare i Stockholm. Aron Anderson, född 1988, är professionell äventyrare och uppskattad inspiratör och föreläsare. Han har antagit utmaningar som de flesta inte ens skulle drömma om. Och genomfört äventyr som kräver en exceptionell styrka, både fysiskt och mentalt. Hans fantastiska bedrifter inspirerar andra att inse sina möjligheter – oavsett svårigheter.I Livet gav mig en andra chans får vi möta nya, djupare sidor av Aron. Personligt, öppet och berörande berättar han om sin livsresa: om utanförskapet han kände som barn och tonåring, om idrottsframgångarna som kom senare och förstås om alla äventyr och expeditioner, från Kebnekaise till Sydpolen. Han delar även med sig av den tankemodell som är hemligheten och nyckeln bakom framgångarna.

Inga mål verkar vara omöjliga att nå för Aron. Men vägen till framgång har varit minst sagt tuff. När han var sju år drabbades han av en elakartad cancertumör. Operationen räddade Aron – men förändrade också hans liv totalt. Han blev delvis förlamad i sina ben.Nära nyskick. Delta, 1983. Kartonnage. Finns ej i annan variant. Originalutgåva: första svenska upplagans första tryckning. Ingår i bokserien ”Delta Science Fiction” som nr 164. Nära nyskick om det inte hade varit för att boken är namnad överst på smutstitelsidan. … läs mer

Bokus har sålt böcker online sedan 1997. I utbudet på över 10 miljoner böcker hittar du både fysiska och digitala böcker till låga priser. Läs hur du vill – på papper, på skärm eller streama i Bokus Play – abonnemanget för ljudböcker och e-böcker. Vi klimatkompenserar alla kundfrakter genom Vi-skogen.
Andra chansen är emellertid ingen bok om hjälparbetet. Den berättar om Gizachew Ayka och hans märkvärdiga livshistoria. ”Min son har varit död tre gånger”, säger hans mamma. Att han lever kan tusen och åter tusen människor vara tacksamma för.

Vid det här laget känner många i Sverige till det hjälparbete som Gizachew Ayka leder i Etiopiens huvudstad Addis Abeba. Det har vid ett par tillfällen fått stor uppmärksamhet i den årliga insamlingen Världens Barn och den största svenska partnern, Läkarmissionen, har i flera riksomfattande kampanjer lyft fram arbetet. Det är ett ovanligt hjälparbete, så tillvida att det har startats av unga människor på plats och inte av krafter utifrån. Det är också ovanligt för att det är fattiga människor som bestämt sig för att hjälpa fattiga. Resultatet har varit häpnadsväckande, tusentals människor har fått hjälp sedan arbetet startade i hemlighet i maj 1997. Gizachew Ayka och hans kolleger har heller aldrig varit blygsamma med sina målsättningar.
Men något undanhålls honom och när den hemska sanningen uppdagas inser han att det blir mycket svårt att komma tillbaka. Det är som om mörkret slukar honom igen.

Andra chansen är en verklighetsbaserad berättelse om liv och död, hopp och förtvivlan och om att göra det som egentligen är omöjligt. Bokens huvudperson trotsar döden flera gånger och tycker sig ha fått en andra chans, som blir en andra chans för andra.
BOKSTUGAN – Bergby Antikvariat, tidigare Bollnäs Antikvariat, säljer nya och gamla böcker inom alla områden. Obs! Detta är bara ett urval av alla böcker vi har på lager. Fler böcker läggs in allt eftersom. Kontakta oss gärna om du inte hittar boken du är ute efter.Kunde inte sluta lyssna, fylld av smärta och kärlek!! En målande berättelse, svårt att sätta ord på känslorna som strömmar genom kroppen! Skönheten i djuren, skulpturerna. Smärtan av faderns dominans å ilska ändå går det inte att sluta lyssna !! Nyfiken på ljudböcker? Boktugg har gjort stort test: Jämför Storytel, Bookbeat, Nextory, Bokus Play och Audible. Välj rätt app för ljudböcker och bästa abonnemang och pris för dig. Anette Flink (f.d. Nilsson) har under mer än 50 år haft familjehemsverksamhet i egen regi hemma. Den här boken beskriver hur det är att öppna upp sitt hem för alla dessa barn med särskilda behov, diagnoser, ensam­kommande flykting­barn med mera.Du kan avregistrera dig från våra utskick när du vill genom att klicka på en länk i vårt nyhetsbrev. För mer information om våra policy om personuppgifter, läs mer på vår hemsida och hos Mailchimp som vi använder som plattform för utskick av epost.

Över 9000 personer i och kring bokbranschen prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev för att hålla sig uppdaterade om trender, affärer liksom nya böcker och författarskap. Det tar bara fem minuter att läsa.Ulla har förlorat livslusten efter maken Ingemars död. Hon har tagit en saftig livförsäkring och planen är att avsluta sin tid på jorden med hjälp av kedjerökning inomhus, sockerbitar, fryst färdigmat och noll promenader i den friska luften. Försäkringspengarna ska finansiera sonens nya kök och efter döden får hon umgås med Ingemar igen. Men i väntan på döden behöver Ulla roa sig med något. Av ren impuls köper hon en dyr kikare på avbetalning

Leonard är 51 år och vilsen i tillvaron. Vi får följa med på en resa som tar oss från ett vintrigt Stockholm till Thailand. Det blir samtidigt en inre resa för att finna en ny plats i tillvaron och i livet. Feelgoodroman om sökandet efter lycka och kärlek där mötet med människor leder till nya insikter
Sara Lindqvist, en 28-åring från Haninge, brevväxlar med 65-åriga Amy Harris från Broken Wheel i Iowa. De utbyter tankar om livet och litteraturen. Sara åker för att hälsa på Amy, men när hon kommer fram är Amy död. Invånarna i staden blir hennes första verkliga vänner och de hjälper henne att starta en bokhandel med Amys böcker. Både Sara och staden lever upp. När Saras turistvisum är på väg att gå ut får hennes nya vänner en fantastisk idéSusanne lämnar man och tre bonusbarn och drar sig undan till torpet på landet. Nu ska hon få tid för sig själv. Men fristen blir kort. Systern Louise ber henne att ta hand om den femtonårige sonen Jonas en kort tid, medan hon får ordning på sitt röriga liv. Det blir ett ofrivilligt möte mellan en medelålders kvinna och en ung pojke som båda har vänt livet ryggen. Roman om livet som tränger sig på och om vad som verkligen betyder något. Förlaga: Norstedt, 2009Det är snart sommar och Filippa och hennes man ska som vanligt tillbringa semester på Österlen. Det har blivit ännu viktigare sedan hennes mamma blev änka. Men vasstaket på huset läcker och någon måste laga det. Så dyker takläggaren Ali upp och allt ställs på ända. Vem är han som dricker rosé med Filippas mamma och dessutom verkar flirta med henne! FeelgoodAndreas Doppler har fått nog av all duktighet, trivsamhet och konsumtionshysteri. Han lämnar sitt välordnade familjeliv med ekonomjobb, villa och lördagsshopping. I skogarna utanför Oslo inrättar han sin nya tillvaro som jägare och samlare. Enda sällskapet är en tillgiven älgkalv som han delar tält med. Men friden störs av olika figurer som gör intrång i hans liv. Absurd historia med starka civilisationskritiska inslag. Inläst ur Alfabeta, 2005

Del 5 i serien som börjar med Finns inte på kartan. Journalisten Frida Fors närmar sig 50 och vardagen skaver. Så många år i samma radhus, i samma stad och med samma gamla programledarjobb på radion. Frida vill vidare. Steg ett blir att bejaka kärleken till jazzmusikern Chance i Paris. Steg två blir ett toppjobb som för Frida ut på djupt vatten och snart ser hon problemen hopa sig
Självbiografisk berättelse om hur förf. efter en uppslitande skilsmässa lämnar New York och reser ut i världen för att under ett år finna sig själv. Första stopp är Italien där hon lär sig italienska och äter god mat. Ett mer asketiskt liv blir det i ett indiskt ashram. Här ägnar hon sig åt yoga och meditation. Sista anhalten blir Bali, där hon finner både själslig ro och en ny kärlek. E.G., 1969- , amerikansk förf. Förlaga: Bonnier, 200712 juni 2013 lyfter ett flygplan från New York till Los Angeles. Det är 191 passagerare ombord. När planet kraschar på ett fält i Colorado är 12-årige Edward Adler den ende som överlever. Edward kämpar för att förstå meningen med sin överlevnad och för att hitta en plats i världen utan sin familj. Romanen utspelar sig växelvis före och efter olyckan och arbetar sig långsamt fram mot den fasansfulla händelsen. Vad hände egentligen?

Del 3 i serien som börjar med Livet efter dig. Louisa Clark kommer till New York för att börja ett nytt liv trots att Sam är kvar i England. Lou börjar arbeta hos den superrika familjen Gopniks och hamnar i New Yorks societet. Hon försöker hålla ihop sina båda världar, men det är inte så lätt. När allt ställs på sin spets måste hon fråga sig: Vem är Louisa Clark? Och hur stillar man ett hjärta som bor på två platser?