Posted on

Badrum 2019 Inspiration

-För ett år sedan lanserade vi vårt nya möbelsortiment med en helt ny nivå på nordisk badrumsinredning tack vare kraftigt uppgraderade komponenter och vår nya ytbehandling TX Top Extreme™ som håller den i badrummet så utsatta ytan intakt under 15 år eller mer, säger Per Skårner, VD på INR. Under 2019 har vi fokuserat på att bli kompletta i sortimentet och satsat på produktförbättringar i övriga produktgrupper. Vi har även tagit ett krafttag gällande våra transporter för att minimera miljöpåverkan och kunna säkerställa så smidiga leveranser som möjligt ut mot kund.Produktnyheter för 2020 är nya möbelserien GRAND Grip som tack vare sin höga kvalitet, stora valmöjligheter och fina tillval fyller ett tomrum som funnits på marknaden. GRAND Grip har liksom alla andra badrumsmöbler från INR den extremt tåliga ytbehandlingen TX Top Extreme™ och kommer med 15 års garanti, marknadens längs garanti på badrumsmöbler. -Vi är mycket glada att kunna släppa vår nya katalog med dessa fina produktnyheter som vi förstås hoppas ska tas emot väl både av kunder och konsumenter runt om i Norden. Det är med stor tillförsikt som INR går in i det nya 20-talet med en övertygelse om att skapa de rätta förutsättningarna för badrum som håller långt bortom standarden, säger Per. För att läsa mer om detta, var vänlig läs vår Integritetspolicy som berör vår behandling av dina personuppgifter, och Integritetspolicy för Contacts som berör behandlingen av dina personuppgifter från ägaren av nyhetsrummet du följer.När du väljer att skapa ett konto och följa ett nyhetsrum kommer dina personuppgifter behandlas av oss och av ägaren av nyhetsrummet för att du ska kunna motta nyheter och uppdateringar enligt dina bevakningsinställningar.

I årets katalog som börjar gälla den 1 februari fortsätter INR att utmana med badrumsinredning och duschlösningar av absolut högsta kvalitet och med marknadens längsta garanti. I centrum av lanseringen står konceptet ”Hållbara badrum” som syftar både på produkter med lång livscykel och på miljöaspekten vid tillverkning och transport. INR fortsätter att satsa på svensktillverkat för god kontroll på hela produktions- och kvalitetskedjan.

Även på duschsidan kompletterar INR med efterlängtade produktnyheter till exempel succéprodukten PILE, den smarta förvaringslösningen som smälter samman med duschväggarna i LINC, som nu lanseras i mattsvart finish tillsammans med ett urval av modeller i den populära LINC-serien.
Vi är ett mångsidigt företag med badrumsrenoveringar som specialitet. Vi använder oss av beprövade arbetsmetoder och rutiner för att se till att ditt badrum blir så bra som möjligt, med garanterat säkra installationer. Vi har alla behörigheter som krävs, företaget innehar F-skattesedel och vi är ansvarsförsäkrade om olyckan skulle vara framme.Självklart finns många andra spännande och nya trender från badrumstillverkare och designers och vad som blir 2019 års stora grej vet vi först om ett år. Vi står dock redan nu redo att ta oss an det nya året med nya badrumsprojekt i Stockholm, såväl traditionella som experimentella. Variation i vardagen förnöjer ju, och variation är verkligen något man får som badrumsrenoverare!

Vi är proffs på badrumsrenovering i Stockholm med hundratals utförda renoveringar årligen. Självklart har våra hantverkare alla nödvändiga certifikat och tillstånd för att arbeta i våtrum. Kontakta oss redan idag för mer information och offert!

Så här en bit in på det nya året är det alltid kul att titta lite i kristallkulan och se vad framtiden bär i sitt sköte vad gäller badrumsinredning. Av erfarenhet vet vi dock att vår smak här i Stockholm och övriga Norden förblir sig ganska lik från år till år, oavsett vad trendexperterna säger. Vi gillar kakel och vi föredrar en ljus, enkel stil, gärna med lite lyxiga detaljer. Men det är alltid kul med nyheter, och en del trender är verkligen värda att bejaka och få bli en del av den allmänna smaken. Ingen utformar väl sitt badrum helt enligt trendkompassen, men trender är ju inte heller till för att följas slaviskt, utan för att få inspiration och hjälp med nya idéer och förslag.
”Mjuka former och rundade hörn syns på många av de nya badrumsprodukter som börjar säljas under 2019, och framför allt runda speglar verka komma stort”

Så vad ser vi då i kristallkulan för 2019? Ja, mycket tycks det från inredarnas håll handla om att leka med former, och att frångå de ofta lite kantiga linjer som tidigare präglat badrum. Mjuka former och rundade hörn syns på många av de nya badrumsprodukter som börjar säljas under 2019, och framför allt runda speglar verka komma stort. Det här är faktiskt en trend som vi tror kommer att få ett brett genomslag även här uppe i Sverige. Badrummet ska ju vara en plats för avkoppling, och att omges av runda och mjuka former har verkligen en avslappnande effekt.Andra färger som trendkännarna spanat in på är hämtade från naturen, som salviagrönt och vinrött. Även det mest stilrena badrum mår ju bra av att på sina ställen livas upp av en liten färgklick, så färger som accent är helt klart någonting som kommer att fortsätta växa under 2019.

På väggarna fortsätter vi använda kakel, men på senare år har något hänt med kakelplattorna. Allt fler skaffar kakel i olika färger och bygger upp egna mönster. Formerna på kakelplattorna har det också börjat experimenteras med. Geometriska former som pentagoner och romber gör att en kaklad vägg får ett helt annat liv och rörelse. Mönster med inspiration från arabvärlden kommer också stort.
Färgmässigt är det kontraster som gäller i badrummen under 2019, och framför allt den mest drastiska kontrasten av dem alla, svart och vitt. Svart och vitt är en kombination som alltid tilltalat esteter i alla åldrar och områden, och mycket i livet kan ju målas upp i svart och vitt. Kanske är det västvärldens fäbless för feng shui och asiatisk estetik som återspeglas i det ökade intresset för det svartvita. I Kina symboliseras ju som bekant universums och livets två kraftfält, Yin och Yang, just av färgerna svart och vitt. Snyggt är det i alla fall!Produktmässigt fortsätter takduschen att vara den badrumsattiralj som ökar mest i popularitet. En takdusch är snygg, och är dessutom ljuvlig att stå under. Att duscha med takdusch känns lyxigt, som att stå i ett porlande vattenfall, och kan liva upp den gråaste tisdagsmorgon i november.

Att välja kakel och klinker till badrum, kök, entré och tvättstugan kan vara väldigt lätt men om man vill välja något som sticker ut lite mer så krävs det lite eftertanke och letande efter det perfekta.
Men det behöver inte bli tråkigt bara för att man väljer klassiska färger, utan då kan man välja en annorlunda form till exempel en sexkantig eller en mönstrad platta för att det ska hända något. Det kommer fortfarande upplevas som en lugn miljö, med neutrala toner men det blir mer genomtänkt och personligt.

Att våga välja en platta med lite mer färg eller med mönster, ska man inte vara rädd för och det finns så många fina alternativ på marknaden. Några av mina favoriter just nu är.
Just kakel är inget man byter så ofta utan det ska hålla i många år och därför väljer man gärna det enkla. I till exempel badrum är det vanligaste vitt och grått, man vet att det kommer passa bra med i princip vilken interiör som helst och faller många i smaken. Och väljer man vitt och grått så finns det ofta på lagerhyllan medan det där speciella kaklet har längre leveranstid och då blir valet också lätt att ta det som är tillgängligt.Vedum Kök & Bad AB använder cookies och liknande tekniker för att ge dig anpassat innehåll, relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer i vår integritetspolicy.

Hos våra återförsäljare hittar du våra badrumsinredningar och vårt sortiment för tvättstugor. I våra sex egna Vedum-utställningar visar vi hela vårt sortiment för kök, badrum, tvättstugor, skjutdörrar och förvaring.
Vi gillar det sinnliga och aktiviteter som får oss att uppleva våra kroppar som de fantastiska skapelser de är. För att hjälpa oss att komma i kontakt med kroppssinnet bjöd vi in dansarna Joanna och Henric Stillman till vårt nya badrum Soprano.Att planera för ett praktiskt och trivsamt badrum handlar om att nyttja ytorna till max. Men hur ska man tänka? Vi listar fyra smarta lösningar i badrummet. Vi har valt att Svanenmärka delar av vårt sortiment. Alla våra köksstommar, flertalet laminatbänkskivor och luckor är Svanenmärkta. Dessutom är många produkter i sortimentet listade i Svanens husproduktsportal. Möt den prisbelönta designern Jesper Ståhl. Jesper har samarbetat med oss på Vedum sedan 2005 och står bland annat bakom vår fantastiska badrumsserie Flow.Vad är mer klassiskt i våra skandinaviska hem än vitt. Med vitt som grund kan man enkelt förändra sitt hem med textiler och möbler i olika färger och mönster. Ett ljust golv är både snyggt, lyser upp och får rummet att se större ut. Välj mellan ett enhetligt vitt eller ett vit pigmenterat golv. Ett tips, om du inte tycker om att städa men ändå vill ha ett ljust golv, välj ett golv med variation/mönster då syns smutsen mindre.Sätt färg på ditt badrum! Mosaik är ett material som vi människor har använt i flera hundra år för att utsmycka våra hem och offentliga miljöer. Ett badrum är ett rum som lätt kan kännas kalt och livlöst men med lite mosaik som detalj eller på väggen får rummet genast liv och färg. Välj mellan matt, blank keramik eller varför inte kristallmosaik?

BADRUMMET… ett av hemmets absolut viktigaste rum, vi använder det varje dag. Ofta är badrummet det första vi använder på morgonen då vi gör oss ordning inför jobb eller skola. Det är också det sista rum vi använder på kvällen då vi borstar tänderna. Gör ditt badrum personligt och få det precis som du vill ha det med vackra och användbara badrumsmöbler. Badrummet är mycket mer än bara ett rum där vi borstar tänderna eller duschar, det är ett rum som bjuder in till avkoppling.
Det svarta har hittat in i våra badrum på allvar, och 2018-2019 är svarta detaljer en stark trend i allt från duschväggar och blandare till möbler och kakel.Du har precis blivit färdig med att lägga dina plattor och upptäcker då att du har nivåskillnader i golvet eller på väggen. Visst är det frustrerande. Detta är dock ett minne blott med nivåsystem. Med ett nivåsystem kommer du alltid få ett jämnt och fint resultat som du kan vara stolt över. Om du vill skapa ett badrum som ligger rätt i tiden just nu, då är mörkt trä tillsammans med grå/svarta detaljer och ”operfekta” textiler det som sticker ut! Ge din balkong den kärlek den förtjänar och täck det vanligtvis kala betonggolvet med ett snyggt och funktionellt klinkergolv i natursten eller granitkeramik. Det är både smart, hållbart och ger din balkong en ombonad känsla! Välj mellan massor av olika färger, strukturer och mönster efter din smak. Varför inte välja ett marockanskt?Har du tröttnat på ditt kökskakel eller kanske precis flyttat? Att renovera köket kan vara kostsamt och ibland räcker det faktiskt med en mindre renovering för att hela köket ska kännas modernt och fräscht igen. Att byta kökskakel och köksblandare är ett enkelt och billigt sätt att förnya köket på.

Vilken stil på kökskaklet passar dig och ditt kök? Ska du kakla om i köket och söker köksinspiration? Här har vi samlat massor av inspiration om kökskakel för alla olika stilar. Få tips och idéer på hur du kan förändra ditt kök och få till stilen som du vill ha!Med sitt färgsprakande och vackra mönster ger marockanskt kakel en vacker och härlig känsla. En kul mix där vår annars stilrena och avskalade palett utmanas och ger en snygg och lekfull kontrast. Välj mellan mängder av olika mönster, former och färger. Det finns något för alla smaker och alla rum helt enkelt, allt från dova till färgstarka mönster och färger. Sätt färg i köket, på golvet eller som kökskakel. I badrummet eller varför inte i hallen istället för en tråkig dörrmatta.

Att göra om ett badrum behöver inte vara en dyr eller krånglig affär. Med några smarta och billiga lösningar kan du ge badrummet en helt ny känsla, utan att behöva riva och borra.
Genom att fylla i min mailadress bekräftar jag att jag vill ha Golvpoolens nyhetsbrev och godkänner att Golvpoolen behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Golvpoolens integritetspolicy.

Få till ett stilrent familjebadrum Ett familjebadrum ska uppfylla många krav och ofta är det många viljor och vanor som ska samsas. I detta badrum har man slagit på stort där alla har fått sin vilja och vana igenom. Med både dusch och badkar, dubbla handfat och väggarna täckta i äkta Carrara marmor är detta badrummet både ett funktionellt och väldigt stilfullt familjebadrum. Få inspiration på hur du skulle kunna renovera ditt familjebadrum.Drömmer du också om det stort lantligt kök med plats för en köksö och rejäla arbetsytor? I detta vackra drömlika kök har de verkligen allt man kan önska sig! Från vackra handtag, kökskran och diskmedelspump i guld, kökskakel och köksbänk i Carrara marmor till ett genuint vackert klinkergolv som ger liv. Låt dig inspireras av detta underbara kök och även om du inte har ett stort kök som detta kan du enkelt skapa stilen även hemma hos dig.

Att välja kakel och klinker är inte alltid lätt, men om man börjar med vilken känsla man vill åt så har man kommit en bra bit på vägen. Olika färger, former, storlekar ger olika intryck och väcker känslor. Fogfärgen är viktigare än du tror och påverkar slutresultatet så att plattornas färg eller mönster kommer fram på bästa sätt.
Dagsljuset och badkarets centrala placering framför fönstret i vindskupan är det första man lägger märke till när man kliver in i det här badrummet på nästan 20 kvadratmeter i en vindslägenhet i Stockholm. Vindskupans mjuka, välvda form omsluter och ramar in badkaret. I taket, en diskret inbyggd dimbar spotlight som värmer och lyser upp badkaret mörka vinterkvällar.– Mitt uppdrag var att få in bastu, badkar, dusch och en inbyggd tvättdel. Eftersom det är en utmaning med vindar med deras lite konstiga former och sluttande tak, band jag ihop det stora badrummet med runda hörn. Något som ägarna verkligen tycker om. Och det känns inte det minsta plottrigt, trots att alla funktioner finns på plats.

– Jag gillar att mosaiken liksom rinner fram över rummet, den har nästan en textil känsla. Sedan är det viktigt att hålla ihop rummet med ett material. Och man fastnar inte i massa hörn, det känns lyxigt och generöst, säger Måns Tham.
Arkitekten Måns Tham har inte lämnat några detaljer åt slumpen, notera till exempel hur förvaringsnischens hyllplan linjerar med mosaikens avslut. Och vid handfatet, där hörnet böljar, döljs en mängd rör på ett mycket fiffigt vis.

Houzz använder cookies och liknande teknik för att anpassa min upplevelse med relevant innehåll och det bästa Houzz produkter och tjänster kan erbjuda mig. Genom att klicka ’Acceptera’ accepterar jag detta, så som det vidare beskrivs i Houzz Cookie Policy. Jag kan avvisa icke-essentiella cookies genom att klicka ’Administrera preferenser’.Med den halvkaklade trenden öppnas nya möjligheter för att faktiskt inreda badrummet och komma ifrån den kala och opersonliga stilen som annars lätt uppstår. Så skapar du ett riktigt drömbadrum med hjälp av tapet – här är några grundläggande tips!Innan du tapetserar ska väggen vara förberedd med tätskikt enligt våtrumskrav. Tänk på att berätta för hantverkaren tidigt i processen att du ska ha en tapet, så att underarbetet görs rätt och blir tillräckligt slätt för att kunna fästa en tapet på. Generellt rekommenderas tätskikt i hela badrummet, men i riktigt stora badrum kan det finnas undantag från kraven.

Se även till att badrummet har god ventilation, så att inte fukten stannar kvar i badrummet länge. Har du ett litet badrum som kommer att användas för långa, varma dagliga duschar eller bad kan det vara klokt att tänka en gång till på om tapet verkligen är det bästa valet. Trots att tapeten lackas kan det vara att utmana ödet att ofta utsätta den för stora mängder fukt.
En träpanel som plockar upp en färg i tapeten gör intycket extra maffigt. Här hade dock en duschvägg skyddat tapeten bättre från fukt. Men fint är det! Bild: Hotell PigalleExakt vad som gäller kan alltså skilja sig åt lite beroende på vilka förutsättningar som finns i badrummet du vill tapetsera. Det kan därför vara klokt att bolla frågan med din hantverkare och ditt försäkringsbolag för att vara på den säkra sidan.

Femina berör på djupet men tar ytan på allvar. Hos oss är en kvinnas alla intressen lika viktiga. Vilket ämne vi än skriver om står Femina alltid på kvinnornas sida vilket vi gjort sedan starten.
Så länge du följer branschstandard bakom tapeten ska det inte vara problem regelmässigt, men såvida du inte är mycket försiktig och enbart har för avsikt att bada i karet, är tapet i våtzon 1 (inom 1 meter från dusch/badkar) inte att rekommendera eftersom risken att tapeten fort blir ful är stor.På en liten yta, som en gäst-wc eller liknande där du inte ska ha dusch eller badkar behöver du inte ha tätskikt på hela väggen. Däremot kan det vara klokt att ha en stänkskiva bakom handfatet, så att inte din tapet förstörs. Ett annat alternativ är att ha halvkaklat eller träpanel en bit upp bakom handfatet.Att renovera badrum är dyrt. Därför väljer de flesta en neutral bas, som håller över tid. Klokt, stilrent och fräscht, men kanske lite omysigt? Framförallt eftersom vi i Sverige hållit fast vid helkaklat – fram tills nu! Tapet, panel och halvkaklat förknippas kanske framför allt med amerikanska badrum, men har även varit vanligt i flera andra länder. Och nu syns det mer och mer även här i Sverige.Både non woven- och papperstapet bör efter att de är uppsatta lackas med minst två lager klarlack (matt klarlack kommer inte synas alls) innan du börjar använda badrummet. Det ökar tåligheten på tapeten på ett mycket bra sätt.