Posted on

Badtunna För En Person

Om du inte tömmer din badtunnan efter varje bad är det viktigt att hålla koll så inte vattnet fryser, inga garantier gäller om du behåller vattnet i badtunnan och det blir skador av att vattnet frusit. Vi rekommenderar därför att alltid tömma ditt bad från vatten när det är kallt ute om du inte har möjlighet att hålla koll på vattnet. Om du har vattnet kvar i badtunnan mellan dina bad så är det viktigt att du har koll och testar pH, hårdheten på vattnet och alkaniteten. Har du fel värden på vattnet så kan det skada framför allt kaminen på din badtunna. Våran kaminer är även utrustade med en offeranod, dessa är tillför att skydda kaminen från angrepp. Det är viktigt att kontrollera och göra rent/byta ut offeranoden efter behov. Våra badtunnor har en plastinsats av polytenplast. Rengöring görs vid behov med hjälp av en trasa och eventuellt lite milt rengöringsmedel utan tensider.Filtret till pumpen på gasolvärmaren måste göras rent efter varje bad, använder du väldigt smutsigt vatten ( tex sjövatten) så kan filtret behöva göras rent under uppvärmningen också. Vi rekommenderar att du fyller ditt bad med kranvatten.

Har du en vedeldad badtunna och ditt bad är isolerat och du har ett isolerat lock på så kan vattnet hålla sig isfritt upp till en månad efter att du har värmt upp vattnet, i vissa fall kan man behöva underhålls elda där i mellan. Här är det dock viktigt att komma ihåg att om du har en externkamin så behöver denna kopplas bort från badet så den töms på vatten då vattnet i kaminen och slangarna fryser snabbare än vattnet i badtunnan. Du kan koppla bort kaminen genom att sätta bottenpluggar i hålen för anslutningarna, därefter kan du tömma kaminen och slangarna från vatten.Kaminerna och gasolvärmaren tål ej klor eller desinfektionsmedel med frätande ämnen i sig. Garantin på badtunnan gäller enbart vid användning av biocools desinfektions medel.

Vi har två olika modeller av kaminer en triangelformad invändig kamin och en extern kamin. Dessa askar du regelbundet ur med hjälp av en askspade eller en grovdammsugare. Är det för mycket aska i kaminen kan cirkulationen och uppvärmningstiden påverkas negativt.
Det är viktigt att se till att badtunnan är helt fylld med vatten innan du börjar elda, plastinsatsen och/eller kaminen kan annars gå sönder. Se även till att elden och all glöd slocknat och kaminen är kall innan du tömmer ur vattnet ur ditt bad.

För bästa användningen är det viktigt att du läser manualen till din gasolvärmare innan du börjar använda badet. Det är sedan bra att med jämna mellan rum kontrollera att alla slangar samt regulatorn är hela och ser bra ut.
Om du fyller ditt bad, värmer upp och sedan tömmer behöver du i regel inte tillsätta något bakteriedödadande medel. Använder du vatten som du vet innehåller bakterier innan uppvärmning så behöver du tillsätta ett bakteriedödande medel, vi rekommenderar biocools clear my pool water.Använder du samma vatten mer än en gång så bör du till sätta ett bakteriedödande medel, vi rekommenderar bio cools clear my pool water. För att ta bort smuts finns reningsverket Aquaclarus som man kan hänga på kanten på ditt bad och som du låter gå ett par timmar innan och efter du badat. Den tar bort ytsmutsen och i kombination med ett bakteriedödande medel kan du ha vattnet kvar i upp till två månader.För att ha ett fortsatt skydd till din panel krävs det att du efter behandlar din panel. Hur ofta du bör behandla din panel beror lite på hur utsatt din badtunna står gällande väder och vind, en bra grundrekommendation är en behandling om året. Vi rekommenderar att använda en oljelasyr, antingen transparent eller med en liknade kulör för bäst resultat. Största fördelen med en badtunna med extern kamin är att man kan nyttja hela utrymmet i tunnan. Deluxeinsatsen är utformad med en lätt bakåtböjd ställning av ryggstödet för att ge extra komfort och mer plats. Kaminen sitter bredvid tunnan och denna modell är lätt att montera in i altanen. Uppvärmningstid ca 2 timmar. Allt fler svenskar skaffar badtunnor och utespa. Att krypa ner i ett varmt bad under bar himmel är livskvalitet som nästan inte kan beskrivas, men väl köpas för pengar. Vem behöver swimmingpool när man kan köpa en badtunna i trä och/eller plast till ett betydligt lägre pris?

Vare sig en trä badtunna eller en vedeldad badtunna med en liner, med denna produkt har du ett välmående paket, där du kan återhämta dig från stressande vardagen. I dagligt tal kallas badtunnor också bubbelpooler – trots allt är dessa exakt samma som en utomhus bubbelpool eller jacuzzi.
Letar du efter en avkoppling och alternativ till välmående för din trädgård? Då är en vedeldad badtunna eller en vedeldad badtunna precis det rätta för dig! Vedeldade badtunnor är gjorda av högkvalitativt trä – mestadels av Nordisk gran, lärk eller termowood. En allround berikande och helt hälsosam hälsoupplevelse. Vårt erbjudande riktar sig till personer från Storbritannien eller Skottland men passar alla – från unga till gamla.

Hur stor badtunna ska man ha?
Vilken storlek på badtunna? I de flesta fall är en storlek omkring 150-170 centimeter tillräcklig för en vanlig familj. Med utvändig kamin rymmer badtunnan 4-6 personer. Om badet är större, och därmed också vattenmängden, är tidsåtgången längre för uppvärmning, vilket är bra att ta i beaktande innan köpbeslut tas.
Många kunder har redan köpt badtunna med hjälp av vårt unika system på vår hemsida. Här erbjuder vi dig möjlighet att designa din egen vedeldade badtunna. Det är mycket enkelt. Man behöver bara följa steg för steg instruktioner: välj trä typ; glasfiber färg; diameter; typ av värmare; trappa; omslag; bänkar; extramaterial och tillämpning. Det finns också ett automatisk prisberäkningssystem som hjälper att veta priset direkt. Du behöver inte vänta på din offert längre. Men säker på om du har ytterligare frågor eller kommentarer, kontakta oss när som helst. Vi svarar så snart som möjligt. En vedeldad badtunna är den senaste trenden från Skandinavien och Baltikum och är också mycket populär i Tyskland, Österrike och Schweiz. Men vad exakt är en badtunna och vad skiljer det från en klassisk trä badtunna? En träbadtunna var en tradition i Skandinavien och de norra länderna under flera tusen år. Detta trä badkar fyllt med varmt vatten har nyligen blivit en absolut trend i Centraleuropa. Dessutom är den idealisk för en social kväll användbar, eftersom flera personer (beroende på version upp till 8). Vattnet i träbadet värms upp av en speciell spis och bringas till rätt temperatur. Falun, Nykoping, Harnosand, Karlskrona, Mariestad, Vannersborg, Borlange, Vasteraas, Bollnas, Gavle, Kalmar, Vaxjo, Orebro, Norrkoping, Halmstad, Karlstad, Skelleftea, Visby, Trollhattan, Boras, Kristianstad, Helsingborg, Jonkoping, Ornskoldsvik, Linkoping, Ostersund, Kiruna, Umea, Uppsala, Goteborg, Lulea, Sundsvall, Malmo, StockholmDessutom kan du installera ett komplett SPA-system. Detta spa-system har ett bubbelmassagesystem och ett vattenmassagesystem. Dessutom har du vackra LED-lampor, som är särskilt hållbara och okomplicerade.

Dessutom finns det oljor och lösningar som du kan sätta i vattnet, detta hjälper till med avkoppling och kan också läka samt rengöring för din hud och din kropp. Naturligtvis finns det olika variationer för varje välmående fan – beroende på dina egna preferenser kan du beställa olika tillbehör från oss i butiken och ställa in ditt bad individuellt. För ultimat avkoppling direkt i din egen trädgård eller på terrassen.Oavsett vad din badtunna behöver vi kommer att vara säker på att designa dig en trä badtunna som kommer att vara exakt vad du föreställer dig, var och en med löftet att du kommer att få högsta kvalitet i din design, Utformad för att dina önskemål, inte massproducerade och spottade ut som så många andra företag dessa dagar. Vi har gjort detta i över ett decennium nu, och vi strävar efter att hålla tillfredsställa våra kunder på samma sätt som vi alltid har med engagemang, kvalitet och erfarenhet.

Vad kostar det att hyra en badtunna?
Du kan hyra badtunna för ca 900 kr per dag eller 2 500 kr för en vecka.
Intresserad av fraktpriset p\u00e5 en utomhusbastu? V\u00e4nligen ange namn, storlek och leveransadress. Var s\u00e5 noggrann som m\u00f6jligt att f\u00f6rkorta svarstiden.

Med en badtunna, har du de ovan nämnda wellness och avkoppling alternativ också förutom många fler fördelar. På längre sikt sparar du mycket pengar för besök på dyra hälsocenter. Med trä badtunna, kan du ta välmåendet till ditt hem och använda den när du vill. Badtunnan sätts utomhus – idealiskt på en äng med platt terräng. Du kan välja mellan olika former och storlekar. Välj mellan olika modeller och finish inklusive tillbehör för alla variationer.
Det finns naturliga trä badtunnor och de som är fodrade med glasfiber. Det finns en tydlig skillnad i pris mellan trä och glasfiber, medan de gjorda av glasfiber är lite dyrare – men varar längre.För att få vattnet till rätt temperatur krävs en liten vedspis eller en elektrisk värmare, som ingår i leveransen. Den vedeldade kaminen i välmående royal-modellen är därmed helt integrerad i badkaret. Detta är utformat så att det mesta av värmen från elden kanaliseras i vattnet och nästan ingen värmeenergi går förlorad. Det är oerhört viktigt att du bara värmer när det finns vatten i fatet, annars kan uppvärmning utan vatten smälta fodret eller till och med brinna.

Det bör noteras att det finns olika termer som vedeldade badtunnor; vedeldade badtunnor eller helt enkelt sätta trä badtunnor. Vi vill presentera dig för dessa så att du kan hitta den bästa produkten för dig och dina individuella behov när du gör ditt köp. Varje enskild produkt är av hög kvalitet. Träet är perfekt bearbetat och lämpligt för långvarig användning.
En vacker vedeldad badtunna är bara det du behöver för att få familjen tillsammans och koppla av efter en lång dag eller vecka, och föra den till din egen bakgård gör det hela mer personlig samt avkopplande. Du kan uppgradera estetiken i din gård och hem, och öka kvalitetstiden du spenderar med dig och din familj samtidigt. Snart kommer ljudet av knäckande träbränder, och lukten av gran eller lärk att associeras med värmen och njutningen av familj och vänner i många år framöver.

Hur håller man vattnet rent i en badtunna?
För att hålla vattnet rent från smuts är det bra att duscha innan bad. Kaminerna och gasolvärmaren tål ej klor eller desinfektionsmedel med frätande ämnen i sig. Garantin på badtunnan gäller enbart vid användning av biocools desinfektions medel.
Trä badtunnan är 100% naturlig. Så du är närmare naturen. Denna version är lite mer ekonomisk och flexibel. Dessutom kan det under omständigheter vara så att en träkonstruktion passar bättre in i miljön.

Vi på TimberIN är inte bara specialiserade på trä badtunnor, och vedeldade bastur, vi också kärleksfullt engagerade i hantverk camping, BBQ Hyddor och andra fantastiska produkter. Alla med samma kvalitetsgaranti och kunskap om att du kommer att njuta av den tid du spenderar med dem på egen hand eller med familj och vänner; för om det finns en sak som vi alla kan använda mer av i livet, är det dags med dem vi vill ha nära oss. Vårt mål är att se till att du har tid att koppla ur och varva ner; och kan skapa minnen som kommer att pågå en livstid, precis som våra produkter! 1000-tals har redan upptäckt våra produkter, och nu är det din tur; kontakta oss snart så att vi kan se hur vi kan hjälpa dig att stressa mindre, och njuta av mer!
Med mobilteknik och smart teknik som tar över varje aspekt av våra liv nuförtiden, och den dagliga kampen verkar ta över ännu mer än så; är det svårt att hitta tid för oss själva än mindre tid för våra familjer och vänner. Lösningen är introducera en trä badtunna från TimberIN badtunnor. Det kommer inte bara hjälpa dig att slappna av medan du är i den, men det kommer att bli en rustik och ett traditionell tillägg till din bakgård och estetik, i många år framöver!Så om du har fyllt vattnet i trätunnan till den markerade punkten kan du enkelt värma upp kaminen. Kaminen blir bara lika varm som själva vattnet. Det enda som blir varmare är ugnsluckan och kaminens eldstad. Du bör därför inte röra detta. Drywood är idealisk för uppvärmning. Lövträ har ett idealiskt värmevärde för kaminen i din vedeldade badtunna. I en värld som under de senaste fyra eller fem decennierna domineras av platta möbler och plast som inte står sig genom tiderna börjar människor alltmer uppskatta kvaliteten på äkta hantverk. Faktum är att de kalla vintrarna har stavat slutet för många ett plast tunnor, eftersom dessa är benägna att spricka under extrema och föränderliga väderförhållanden. En vedeldad trä badtunna som är byggd för att hålla, med endast material av högsta kvalitet och mest kapabla händer, är en investering inte bara i avkoppling, men i tid och livskvalitet. Väggar och bänkar är anpassningsbara på alla plastmodeller och individuellt konfigurerbara. Även med färgvalet har du en omfattande färgpalett tillgänglig. Dessutom har du en låg vattenkapacitet på 1400-16000 liter och glasfiberbänkarna bidrar till vattenreduktion.

Hur gör man med badtunna på vintern?
Det behövs inget vatten i en trätunna på vintern för att hålla den tät, så bäst är att tappa ur allt vatten. Vill ni bada flera gånger i samma vatten går det så klart att spara. Det tar många dagar innan det börjar frysa om det varit uppe i badtemperatur. Ett lock hindrar nedkylning av vattnet.
De vedeldade badtunnorna levereras med helt isolerade väggar, golv och lock – om så önskas, vilket ger fullständig isolering och skydd mot värmeförlust. Rengöring och underhåll av en badtunna är mycket lätt och billigt, med enkla rengöringsmedel.

Att lyssna till björkved som knastrar och sprakar i en kamin fyller sinnena med ro och stillhet. Tillsammans med goda vänner i en vedeldad badtunna under stjärnorna – det är avkoppling, umgänge och naturupplevelse i ett.
Tänd en brasa med björkved och låt elden göra jobbet med att värma upp vattnet till perfekta 38 grader. Börja ditt nya liv med oss – köp en vedeldad badtunna och titta upp mot stjärnorna på himlen lite oftare, tillsammans med de du tycker om allra mest.Livet är för kort för att inte njuta även i vardagen. I en snabbuppvärmd vedeldad badtunna kan du umgås med vänner och familj utomhus under hela året. Vare sig det är en krispig vårkväll, en mörk hösteftermiddag eller en riktigt kall vinternatt. Om sommaren går det även att svalka sig i badtunnan dagtid, för att sedan hetta upp vattnet lagom till skymningen.

Vi tillverkar vedeldade badtunnor för maximal njutning, energieffektivitet och livslängd. Alla delar, från plastinsats och utrustning till träpanel och kamin, är gjorda för att hålla och ge dig en maximal upplevelse av heta utebad året om.
Oavsett om du vill ha en större eller mindre vedeldad badtunna hittar du rätt i vårt sortiment av egentillverkade utepooler. Du kan inte bara välja storlek, utan även välja mellan olika färger på plastinsats och träpanel runt tunnan. Är det en klassisk rund, vedeldad tunna du är ute efter? Eller snarare en åttkantig, större variant? Vi har alla möjliga former och storlekar att välja på.Med vår höga tillverkningskvalitet och ditt eget ansvar av underhåll och regelbunden skötsel kan du njuta länge av din vedeldade badtunna. Bada med vänner och familj, år efter år – vinter, vår, sommar och höst. Alla våra vedeldade badtunnor kan med enkelhet placeras i din trädgård, vid en sjönära stuga eller bredvid ett fritidshus uppe i fjällen. Varför inte under träd eller på en klippavsats med utsikt över havet? Det är bara din fantasi som sätter gränserna. Vi har gjort våra vedeldade utepooler så hållbara och underhållsfria som möjligt, med noga val av material och behandlingar. Men det finns alltid sätt för dig att ge din tunna en längre livslängd utan komplikationer.Badtunnor i helt trä erbjuder en helt naturlig upplevelse utan konstgjorda inbyggda material. Om du inte letar efter en badtunna med alla de senaste teknikprylarna, men ändå vill njuta av fördelarna med en varm avkopplande badtunna, är detta valet för dig. Modeller som är av helt trä, kommer också med lägre priser jämfört med polypropen eller glasfiber modeller.

Många tror fortfarande, att ha en liten 2 person badtunna, en kräver en stor bakgård och ett privat lyxigt hushåll. TimberIN Ofuro badtunna för avsedd för två personer kräver dock minimalt utrymme och kan placeras på ett stort antal olika platser. Den kan stå i en balkong, en liten uteplats eller ett takdäck. Om inget av dessa alternativ är tillgängliga, det kan även vara belägen inne i hemmet. Det kommer att förbli hållbart och bländande i många år, oavsett om det hålls inuti eller utanför.
I likhet med glasfibermodellerna kommer dessa med en insats, men erbjuder även trätillbehör. Medan glasfiber modellen erbjuder rundade väggar, bänkar och kanter, är polypropen motsvarighet mycket mer geometrisk med raka väggar och enkla former. Lättare i vikt jämfört med de helt trämodeller ger en högre grad av rörlighet.Sittkapacitet är inte det enda som är begränsat, eftersom det inte finns en stor mängd utrymme för olika sittplatser eller vridning och vridning. Om du letar efter ett badkar där båda användarna helt kan lägga sig som på en king size-säng, skulle en större badtunna krävas.Samtidigt som tekniken förbättras, så gör även många andra grenar av livet. Vare sig det är ovannämnda on-demand-tjänster, eller omvandlingen av tryckta medier till digitalt – är en badtunna för 2 inget undantag. Automatiserade filtreringssystem, fjärrstyrda värmare, interna massagesystem, fler och fler framsteg görs, för att förbättra upplevelsen av en badtunna för 2. Även om det kanske inte verkar som det, kräver alla dessa tillägg inte en massiv badtunna för 16 personer. En minimalistisk TimberIN badtunna för 2 kan passa allt dessa, vad gäller kvalitet värmare, pumpar och strålar. Kompakta badtunnor för 2 har ofta många fördelar jämfört med sina stora motsvarigheter som kan förbises när du väljer den bästa modellen för dig. Det är därför vi har beslutat att beskriva några av dem i detta blogginlägg.

Måste man tömma badtunna på vintern?
Har du en gasoluppvärmd badtunna måste du tömma vattnet ur badtunna efter ditt bad under vintern. Du måste också se till att vattnet rinner ut ur slangarna så inte dessa fryser. Gasolvärmaren och gasolen ska förvaras i frostfritt utrymme när det inte används.
Numera finns det många aspekter av avkoppling man kan ägna sig åt. Badtunna för 2 personer kan definitivt vara en av dem. Oavsett om du bara känner dig trött efter en dag på jobbet, behöver ett par timmar av liv och rörelse i vardagen eller bara något att hålla dig lugn med. Den moderna bekvämligheten med on-demand-filmer och TV, samt matleveranstjänster, gör det snabbt och enkelt att ta igen tid när som helst. Tidtestade alternativ som att läsa en bra bok eller bara lägga sig i en varm och mysig säng är också ganska populärt. När det gäller avkoppling – är alternativen obegränsade. När vintersäsongen anländer återvänder en av de mest populära aktiviteterna – att ta ett bad i en varm och lugnande badtunna för 2.Om du planerar att ha flera personer över för att njuta av en mindre badtunna, är detta alternativ förmodligen inte för dig. Kapaciteten hos denna modell är två personer och det finns definitivt inget rum för rörlighet. Därför, om du planerar att ha vänner eller familj över för att bada badtunna, då rekommenderas en större badtunna.

Glasfiber modeller är den dyraste av de tre tillgängliga alternativ men kommer med de flesta fördelar. Dessa inkluderar isolering i väggar och bottenplattor, samt ett urval av massagesystem, värmare och färger. Glasfiberinsatsen ger en lång livslängd, enkel rengöring och underhåll. Högre priser jämfört med alternativen. Lättare i vikt jämfört med de helt trämodeller ger en högre grad av rörlighet.

Om du däremot vill använda samma vatten i badtunnan behöver du filter och kemikalier. Då går det bra att använda samma vatten i upp till tre månader! Ska du behålla vattnet i din badtunna under en längre period är det viktigt att vattnet håller rätt PH-värde, mellan 7.0–7.4. Detta för att slippa algbildning och skador på badtunnan.

Har du en badtunna av plast diskar du helt enkelt ur den, efter vattentömning såklart, med vanlig grönsåpa och lämplig tvättborste – gärna en på skaft. Du kan också använda högtryckstvätt.
Normal badtemperatur i en badtunna ligger på 37 grader, alltså som vår normala kroppstemperatur. När det går upp mot 39 grader i vattnet kan värmen upplevas som obehaglig.

Ju större badtunna, desto större tidsåtgång för uppvärmning, vilket är viktigt att ta i beaktning. Och om det finns hjärterum finns det ju som bekant stjärterum!
Nej, du behöver inte ansöka om bygglov för att ställa en badtunna på tomten! Återigen en fördel med badtunna jämfört med pool, som ibland kräver bygglov.Badtunnan representerar verkligen vardagslyx, avkoppling och ett familjenöje att njuta av året runt för mig. Dessutom är prislappen inte lika hög som på en pool vilket gör badtunnan till ett ypperligt alternativ för dig som vill kunna bada hemma men ändå hålla i plånboken.

Folk har njutit av att bada i baljor sedan urminnes tider och inte är det något vi tröttnat på! Jag är en stark förespråkare för badtunnan som ger badmöjligheter för dig, familj och vänner året runt.
Jag vet själv hur härligt det är att glida ner i badtunnan! Under vinteråret gör jag det allra helst med mössa och under sommarhalvåret med ett glas av något gott. Snacka om hemmalyx! Här kommer mina svar på vanliga frågor kring just badtunnor. Det rekommenderas att du byter vatten efter 1–2 dagar vid vanligt bruk om du ska använda vatten utan filter och kemikalier. Vissa byter ut vattnet i badtunnan efter varje bad. Ska du göra det är det inte lika viktigt att använda bakteriedödande medel, förutsatt att du har en badtunna av plast och använder kommunalt vatten. I de allra flesta fall räcker det att köpa en badtunna med en storlek på 150–170 cm i diameter. Om du har en utvändig kamin och uppvärmning rymmer badtunnan då 4–6 personer.Det beror väldigt mycket på hur varmt vattnet är när du påbörjar uppvärmningen, men en riktlinje är att det på sommaren tar ungefär två timmar och på vintern kan det ta upp till fyra timmar. Genom att fylla i min mailadress bekräftar jag att jag vill ha bygghemmas nyhetsbrev och godkänner att bygghemma behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt bygghemmas integritetspolicy. Behöver växterna något att klättra på eller vill du skydda uteplatsen mot vind eller insyn? En spaljé går att variera på många sätt och är lätt att bygga på egen hand.En badtunna är ett bra val om du är ute efter ett prisvärt utomhusbad för åretruntbruk. Perfekt för dig som inte badar så ofta men ändå vill kunna sätta lite lyx på tillvaron då och då. Här tittar vi närmare på olika badtunnor i prisspannet 25 000-50 000 kronor.

Ättika, såpa, tralltvätt eller målartvätt? Borste eller högtryckstvätt? Nedan ger vi tips på vad du behöver för att tvätta altanen och hur du går tillväga för att göra den fräsch inför sommaren.
Finns det något vackrare än rosor i en trädgård? Låt blommornas drottning ge din trädgård ett fint utseende och en magisk doft. Här tipsar vi om storblommiga klätterrosor som håller sig vackra hela sommaren.Många av dagens vedeldade badtunnor går relativt snabbt att värma upp, är lätta att sköta och går att komplettera med små reningsverk så att vattnet inte behöver bytas ut efter varje bad. Till skillnad från elektriska spabad (som drar el hela tiden) kostar bara badtunnan då den används (i form av ved och vatten). Därför passar badtunnan extra bra för den som inte badar så ofta eller t.ex. i sommarstugan.Lavendel är vackra att titta på och sprider en fantastisk doft i trädgården. Dessutom är de enkla att plantera, både som frö och planta. Här går vi igenom hur du steg för steg planterar lavendel samt vad du kan behöva ha hemma i form av material och verktyg.I vår jämförelse har vi valt ut populära badtunnor i prisspannet 25 000-50 000 kronor. Det vi bland annat har tagit hänsyn till är; pris, kaminens effekt och uppvärmningstid, material och design.

Är du ute efter en större prydnadsbuske som kan skydda mot både insyn och blåst? Här tipsar vi om åtta snabbväxande buskar som är perfekta för dig som inte har så mycket tålamod.
Solcellslampor är helt klart det smidigaste, miljövänligaste och mest ekonomiska alternativet om du vill satsa på stämningsbelysning i trädgården eller på uteplatsen. Här tittar vi närmare på solcellslyktor för utomhusbruk i prisspannet 50 – 400 kr, som alla är populära bland våra kunder.Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda BAUHAUS webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Vi säljer vedeldade badtunnor från PW-SPA i olika storlekar, färger, material och prisklasser. Här finns antingen de klassiska badtunnorna i trä eller badtunnor med utsida av trä och plastinsats i färger som rosa, grå, brunt och helsvart. Här finns också tillbehör till din nya badtunna, vi erbjuder bland annat trappor för att lättare kunna ta sig i och ur tunnan samt smarta dryckeshållare. Vi rekommenderar även att du köper till ett lock som du enkelt och smidigt kan lägga över tunnan när du har badat klart, detta för att skydda och hålla badtunnan så ren och fräsch som möjligt. Förläng sommaren med prisvärda badtunnor!
På BAUHAUS hittar du badtunnor av kvalitet. Här finns allt efter dina önskemål och behov. Att investera i en badtunna är inget du kommer att ångra – du kommer snarare tvärtom fundera på varför du inte har valt att handla en tidigare. Med en badtunna i trädgården kan du bada när du vill. Men varför begränsa dig? Det går likväl att montera en badtunna nere vid bryggan som i den trivsamma trädgården. Passa på att skapa en härlig atmosfär med trädgårdsbelysning och bada obegränsat! Vi är säkra på att våra bastutunnor och badtunnor i trä kan förbättra människors liv. Baltresto är bäst på avkoppling och vila, samtidigt som det är en gåva för din hälsa! Produktion av badtunna trä mot badtunna glasfiber är när gamla traditioner möter modern teknik. Badtunnan som har glasfiberinsats med beklädning av högkvalitativ värmebehandlat trä kombinerar de bästa egenskaperna hos både glasfiber och trä. En sådan badtunna är bekvämare och lättare att använda, samtidigt som den behåller sitt eleganta och lyxiga utseende. Glasfiber kommer att förhindra hela badtunna från krympning, läckage och deformation. En betydande fördel med badtunnor i glasfiber är att kunna utrusta dem med moderna bubbel- eller vattenmassageanläggningar och olika LED-ljus system. Priserna på sådana badtunnor är absolut rimliga, eftersom man kan vara säker på att badtunnan kommer att fungera i många och många år framöver utan några problem.Vi erbjuder ett brett utbud av olika modeller och smarta tillbehör som gör att du kan skapa en idealisk produkt som är speciell för dig och din trädgård!

Badtunnor blir mer och mer populära eftersom en kombination av varmt vatten och frisk luft skapar härliga upplevelser. Det är en perfekt plats att koppla av och ha kul med familj och vänner. Att bada i en badtunna gjord av gran känns mysigt och naturvänligt. Standard badtunnas djup är 95 cm, golvets och sidoväggarnas tjocklek är 3,8 cm. Alla skruvar som används för badtunnan är gjorda av rostfritt stål. En invändig badtunnavärmare och bänkar är fästa på väggarna, så det är lätt att rengöra badtunnan efter användning. Även modeller med extern (utvändig) vedeldad värmare finns och dessa modeller kan passar för fler personer. Badtunnan har en vattenutloppsventil, här kan man ansluta en slang så att vattnet kan tömmas när du vill.
Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.Om du har gjort en överträdelse mot plan- och bygglagen ska nämnden pröva att ta ut en byggsanktionsavgift. Överträdelsen kan till exempel vara att en tillbyggnad har påbörjats utan startbesked. Alla överträdelser där byggsanktion ska tas ut finns uppräknade i plan och bygglagen i kap 11 i plan- och bygglagen. Byggsanktionsavgiften ska tas ut även om överträdelsen inte skett uppsåtligen eller av oaktsamhet.

Byggherre är den som söker tillstånd att utföra projekterings-, byggnads-, rivnings- eller markarbeten för egen eller annans räkning. Byggherren behöver inte vara en fysisk person utan kan även vara en juridisk person som till exempel ett företag, en bostadsrättsförening, en kommun eller en annan myndighet.Inför slutsamrådet kan det behövas en brandskyddsdokumentation. Där redogör man hur brandskyddet blivit efter bygget och det vanligaste är att man har följt brandskyddsbeskrivningen utan avvikelser.

Huvudregeln är att det krävs bygglov om du ska bygga en ny byggnad eller bygga till eller om ett befintligt hus. Det krävs även bygglov för anläggningar och inom detaljplanelagt område även för skyltar och ljusanordningar. Det finns olika typer av bygglov, tidsbegränsat bygglov, rivningslov och marklov.
Bruttoarea (BTA) är ytan på varje våning som mäts på utsidan av byggnaden. I Bruttoarean inräknas endast mätvärda utrymmen. Mätvärden som inte är mätvärda är t.ex. utrymmen där våningshöjden är mindre än 1,90. I Bruttoarea räknas endast den yta som begränsas av ytterväggar. En carport med en vägg har därför ingen bruttoarea utan räknas med öppenarea.Om du vill veta hur mycket byggrätt som finns att tillgå på din fastighet kan du läsa gällande detaljplan. Om du behöver ta reda på hur mycket som redan är bebyggt på din fastighet kan du begära ut ritningar från Bygg- och miljönämndens arkiv.

Det finns dock undantag från detta och det är inom områden som är utpekade som riksintresse. I Sigtuna kommun är bland annat Sigtuna stad utpekat som riksintresse för kulturmiljövården. Vidare finns det även områden inom kommunen som är utpekade som riksintresse för totalförsvarets militära del och för Arlanda flygplats. Inom dessa områden begränsas din rätt att bygga utan bygglov.
En byggnadsnämnd är den nämnd som fått i uppdrag att ta beslut enligt plan- och bygglagen. I Sigtuna kommunen heter nämnden Bygg- och miljönämnden. Den består av ett antal olika förtroendevalda personer och representanter från olika invalda politiska partier.Vid sophantering av hushållssopor kan du kontakta Sigtuna Vatten och Renhållning AB för att få rådgivande information om hur bäst hushållssoporna hos er ska tas hand om. Vid större projekt är det obligatoriskt att skriva en brandskyddsdokumentation. En brandskyddsdokumentation innehåller bland annat beskrivning av utrymningsvägar, brandceller, ventilation, konstruktionens bärförmåga och brandtekniska installationer. Byggnadsarea (BYA) definieras som den yta som byggnaden upptar på marken. Byggnadsarea mäts vid byggnadens utsida. Även altaner kan ingå i byggnadsarea om de bedöms tillskapa volym.När du ansöker om ett tidsbegränsat bygglov behöver du skicka in en avvecklingsplan. I avvecklingsplanen ska du redovisa hur du kommer att återställa platsen där den tidsbegränsade åtgärden har varit placerad. För att visa hur avvecklingen av din åtgärd kommer att gå till kan du behöva du ha en tidsaxel i din avvecklingsplan.

Innan det tekniska samrådet hålls kan du behöva skicka in en brandskyddsbeskrivning. Vid större projekt är det obligatoriskt att skriva en sådan. En brandskyddsbeskrivning innehåller bland annat beskrivning av utrymningsvägar, brandceller, ventilation, konstruktionens bärförmåga och brandtekniska installationer.
Åtgärder som inte är bygglovspliktiga kan vara anmälningspliktiga. Det gäller till exempel om du vill bygga ett komplementbostadshus på max 30 kvm eller installera en eldstad.

Du behöver inte bygglov för att ställa upp en badtunna. Det finns inga regler om hur nära tomtgräns badtunnan får placeras. Tänk på att placera din badtunna så att inte din granne störs.I ett ärende om förhandsbesked, strandskyddsdispens, bygglov, rivningslov, marklov eller anmälningsärende kommer en avgift att tas ut enligt beslutad taxa från kommunfullmäktige.Genom en detaljplan, specialreglering vid strandskydd, riksintresse för kulturmiljö, försvarsmaktens riksintresse och Arlanda flygplats influensområde kan din rätt att uppföra byggnationer som är bygglovsbefriade och inte anmälningspliktiga vara begränsad. Du kan fråga vad som gäller just din fastighet.

En brandskyddsbeskrivning beskriver hur man planerar att skydda en byggnad om det skulle uppstå en brand. Det vanliga är att en brandingenjör eller brandprojektör gör brandskyddsbeskrivningen för att säkerhetsställa att brandskyddskraven kommer att uppfyllas.En del åtgärder kräver varken bygglov eller anmälan. Exempel på det är mur som är lägre än 50 cm, staket och plank som är under 1,10 cm, skyddad uteplats vid sitt en- eller tvåbostadshus och Friggebod. För att de ska vara bygglovsbefriade eller inte kräva anmälan, behöver de uppfylla vissa villkor.

Areor används för att se hur stor yta som bebyggs på tomten och hur mycket byggrätt som finns kvar att utnyttja. Det finns olika sätt att mäta arean på en byggnad. Vid de flesta bygglovsansökningar används tre olika sätt att mäta areor.Koriks-Fiiber började tillverka glasfiberprodukter redan 1976 och glasfiberbadtunnor 2008. Sen den tiden har företaget vuxit och utvecklat sig – antalet medarbetare är tio gånger större än för 10 år sedan. Vi har fått en utmärkelse som ett snabbväxande företag två år i rad: 2014 och 2016. Vårt breda sortiment gör oss till en av de största badtunnetillverkarna i Norden.

Måste man ha bygglov för badtunna?
Du behöver inte bygglov för att ställa upp en badtunna. Det finns inga regler om hur nära tomtgräns badtunnan får placeras. Tänk på att placera din badtunna så att inte din granne störs.
Detta är den mest ekonomiska och billigaste liten badtunna bland vårt urval av vedeldade badtunnor med glasfiberinsats , när du köper den kommer du säkert att glädja dig själv och din partner.Badtunna i glasfiber och terrassuppsättningar ger stora möjligheter att designa din egen SPA anläggning som passar dig. De passar inte bara perfekt in i spa- och poolutrymmen eller på terrassen utan ger dig möjligheten att spara mycket utrymme. Dessa badtunnor och terrass set har mycket rimliga priser. Vi förser dig med badtunna eller terrass setet, medan du bestämmer dig för var det passar bäst i ditt hus och skapar din egen design.

Hur ofta måste man byta vatten i en badtunna?
Hur ofta behöver man byta ut vattnet i badtunnan? Det rekommenderas att du byter vatten efter 1–2 dagar vid vanligt bruk om du ska använda vatten utan filter och kemikalier. Vissa byter ut vattnet i badtunnan efter varje bad.
Genom att fylla i min e-postadress bekräftar jag att jag vill få SpaDealers nyhetsbrev. Samtidigt godkänner jag att SpaDealers behandlar min personliga information i enlighet med sin sekretesspolicy för att skicka mig marknadsföringsmaterial. Läs mera om dataskydd.

Hur många liter vatten i en badtunna?
Badtunnan rymmer 1200-3000 liter vatten. Se till att fylla badkaret med vatten innan uppvärmning. Den rekommenderade vattennivån är 10cm från den övre kanten.
På den här webbplatsen används cookies för att underlätta för besökarna och ge tillgång till olika funktioner och olika typer av information. Läs mera här.Glasfiber är lätt att underhålla, går att laga och tål en hel del stötar utan att gå sönder. Vissa bad i polyeten eller akryl har även en förstärkning av glasfiber.

Du kan ställa en badtunna var du vill utan att ha något särskilt bygg- eller marklov, även i tätbebyggt område. Bygger du däremot en altan eller ett plank runt badet så kan det finnas andra regler, så dubbelkolla vad som gäller om du är osäker. Att skänka grannarna en liten tanke vad gäller placeringen är inte heller en dum idé. Badtunnan ska inte stå direkt på gräsmattan utan ha grus eller annan dränering undertill.
Metall. En tunna i rostfritt stål eller aluminium tål mycket, är lätt att rengöra och går att torrställa utan någon materialpåverkan. Den är oftast det dyraste valet i inköp, men har i gengäld en väldigt lång livstid.Att först fylla upp en badtunna med vatten och sedan värma upp vattnet tar både tid och kostar pengar, så välj en tunna vars storlek motsvarar en normalanvändning i ditt hushåll. De vanligaste storlekarna är för 4–14 personer och de finns i flera olika former.

Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.Trä är snyggt och exklusivt, men kräver betydligt mer underhåll. Vissa modeller måste dessutom alltid vara fyllda för att inte torka ut. Många som har träbadtunnar väljer ett annat material i själva baljan för att slippa underhållet.

Vi testar inga produkter själva utan samlar istället information från flera olika oberoende användare som testat och använt produkterna. På så sätt kan man få en bättre uppfattning om hur bra produkten är jämfört med att basera produktbetyget på enbart ett test.En glasfiberarmerad plast ger en bättre rundare form på badtunnan. Polyeten är inte lika vanligt, men tål poolkemikalier bra. Plast- och ståltunnor behöver inte ha vatten i sig när de inte används, vilket är en fördel. Uppvärmningen sker med ved, men det finns också med el eller gas.Snön glider lätt av på den välvda formen och den klarar av en tyngre belastning. Ett extra isolerande underlock ingår och säkerhetslås kan köpas till. Botten är gjord av en 17 mm tjock tålig SoftCell skiva som inte drar åt sig fukt. Man får plats 4-6 personer och vattnet värms upp på ungefär 2-2,5 h.Det är en bekväm badtunna med snygg färg som lätt kan rengöras. Plasten är UV-skyddad och tål alla klimat. Materialet har 40 år i livslängd och torkar inte sönder. Den passar bra om man vill ha en tålig badtunna med snygg design. Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut. En charmig badtunna som värms upp med hjälp av att elda ved. Badtunna med elduppvärmning är en lyxig badtunna av grå PE-plast och trä av massiv gran. Vedkaminen är gjord av specialbehandlat aluminium och får plats med ved på max 50 cm. Med en effekt på 30 kW värmer den effektivt upp vattnet. Badtunnan är placerad på en cylinder av polyester 40 cm över marken. Diametern är 180 cm och höjden 119/145 cm med eller utan lock. Den rymmer 1400 liter vatten och passar för 4-6 personer i taget. Med ett ryggstöd på 67 cm och en väggtjocklek på 30 cm är det en stadig badtunna. Sitthöjden är 25 cm och sitt djupet 35 cm. Vikten är 150 kg och skorstenen är 200 cm hög.

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.
En vedeldad badtunna är ett bad som kan användas utomhus och värms upp med ved. Det kan vara bra med en badtunna om man vill kunna bada utomhus året runt. De är gjorda av olika material med olika design och uppvärmningsmetoder. En vedeldad badtunna väger minst 1 ton när den är fylld med vatten, så det kan vara bra att ställa den på ett stabilt underlag. Det kan också vara snyggt att ställa badtunnan på ett trädäck, terrass eller en altan. En vedeldad terrasspool är användbar och ett snyggt inslag i trädgården. Med en badtunna får man ett lyxigt hemmaspa och det kan vara skönt med en stunds avkoppling. Det är bra att välja en design och ett material som passar. Man bör även tänka på hur många personer som ska få plats i badtunnan. Det gäller också att skydda badtunnan på vintern så att den inte skadas.

Det är väldigt billigt att värma upp en badtunna med ved. Man kan också använda kaminer för uppvärmning som görs av aluminium eller stål. Det finns också vedeldade badtunnor med reningsverk, bubblor eller massage.Om man ska köpa en vedeldad badtunna kan det vara bra att passa på när det är rea eller kampanj för att få det bästa priset. Nedan finns några modeller som kan passa bra om man vill ha en vedeldad badtunna. Priset på en vedeldad badtunna kan ligga på runt 10 000 kr och uppåt beroende på vilka funktioner man vill ha.

Hur gör man med en badtunna på vintern?
Det behövs inget vatten i en trätunna på vintern för att hålla den tät, så bäst är att tappa ur allt vatten. Vill ni bada flera gånger i samma vatten går det så klart att spara. Det tar många dagar innan det börjar frysa om det varit uppe i badtemperatur. Ett lock hindrar nedkylning av vattnet.
Kirami Badtunna Comfort Steady M är en bekväm badtunna i modern stil. Det är en lättskött badtunna som är lätt att kliva upp och ner i. Med speciellt utformade kanter på bänken kan man vila ryggen och två personer kan också använda bänken som armstöd. Uppvärmningen sker med Vedkamin Cube, 48/35 kw (Brutto-/nettoeffekt) med skorstenspaket. Fördelen med en extern vedkamin är att man får mer utrymme i badtunnan. Vedkaminen värmer upp hela badet på mellan två till två och en halv timme beroende på hur kallt det är ute. Man sitter riktigt bekvämt i badtunnan då sidorna lutar en aning bakåt och sitsens framkant har en mjuk avrundning vilket är bekvämt för benen.Våra produktguider ger dig information och råd inför köpet så att du kan välja en produkt som är bäst för just dig och dina behov. Du kan snabbt och enkelt ta reda på vilken produkt som är ett bra och prisvärt alternativ!

En badtunna är gjord av trä, rostfritt stål eller plast som kan kombineras med andra material för en snygg design. Hållbarheten på en badtunna i trä är 3-10 år beroende på hur den sköts. Den måste också alltid vara fylld med vatten för att inte spricka. Det är också viktigt att tömma den efter varje bad för att undvika bakterietillväxt. Om vattnet fryser kan tunnan dock gå sönder, men det kan förhindras om man sköter den på rätt sätt. Badtunnor av rostfritt stål är stadiga och tåliga, men också kantiga och en del klarar inte av saltvatten. Spabad i plast är gjorda av exempelvis ABS-plast som är billigt men dåligt.
Tunnans diameter är 170 cm, vattenvolymen 1420 l och den passar för 4-6 personer. Vikten inklusive vedkamin är 160 kg. Kirami Comfort Steady M är en snygg vedeldad badtunna av hög kvalitet.Uppvärmningen tar ungefär 3-3,5 h med vanlig ved eller 2-2,5 h med briketter. Tömningen är enkel med en avtappningsventil och slang. På vintern bör den tömmas för att undvika isbildning och vedkaminen bör tömmas efter varje gång för att undvika sot. När badtunnan inte används ska locket på 5 kg sättas på direkt som skydd. För att badtunnan ska stå säkert krävs en jämn markyta och det är en snabb montering av 1 eller 2 personer. Denna badtunna finns även i en lite större variant med en diameter på 200 cm. Se Badtunna med elduppvärmning – 200ØBadtunna Kirami Steady M Cult är en badtunna med dubbla lock, ett isolerande underlock och ett stort täcklock. Badtunnan är bekväm och modern med en förhöjd sits. Det går också att använda sitsen som rygg- eller armstöd och man kommer lättare i och ur tunnan. Det passar också bra som en barnsits eller om man vill svalka sig lite. Installationen är enkel, trälock med svart ABS-plast ingår och vikten är 92 kg eller 160 kg med vedkamin. Effekten är 36 kW och diametern är 170 cm. Ett trälock ger snabb uppvärmning, skyddar bra och håller värmen bättre. Locket väger bara 12 kg och kan lätt tas av.

Hur mycket ström drar en badtunna?
Ett spabad förbrukar el för bland annat uppvärmning, jetstrålar och eventuell belysning. Generellt brukar man räkna med att ett spabad förbrukar 300-500 kwh per månad eller 3000-4000 kWh per år.
Köpabästa.se vill göra det lättare för konsumenter att göra ett bra köp. Vi ger endast råd och information och man bör alltid själv ansvara för att fatta ett eget välinformerat köpbeslut.

När man ska köpa en vedeldad badtunna kan det vara svårt att veta vilken som är bäst i test. Vi har jämfört olika vedeldade badtunnor i olika kategorier och prisklasser för att hitta den bästa vedeldade badtunnan. Genom att läsa recensioner och jämföra olika tester är det lättare att hitta den badtunna som passar bäst. Det finns många olika storlekar och funktioner som kan passa bra. Fördelarna med en vedeldad badtunna är att man kan bada utomhus året runt även om det är kallt. På vintern kan det också vara trevligt med ett varmt bad i en vedeldad badtunnan trots den kalla luften. Den kan placeras vid vattnet eller på tomten gärna tillsammans med en bastu för en trevlig badupplevelse.
Badtunnas sidor har en isolerande luftspalt mellan plastinsatsen och ytterpanelen som ger en stor isolerande termoseffekt. Denna badtunna har ett isolerande och bärande fundament under hela plastinsatsen av tjock formgjuten hårt EPS-isolering. Detta isolerande fundament är en del av den bärande konstruktionen och ger en mycket god isolering under golv och upp hela vägen under sitsarna runt som stoppar markkylan. Nedtill på utsidan av badtunnan sveper en sveper en 11 cm hög gummisockel som Så det finns inga organiska material som har kontakt med marken.Vi reserverar oss för pris- & informationsfel samt ändringar i design & material. Samtliga priser är SEK inkl. moms. Frakt tillkommer om inte annat anges. Alla mått är cirka. Som uppvärmare används en utvändig, Cult vedkamin som passar små och medelstora badtunnor. Kaminen är tillverkad i högklassig, värmeledande marinaluminium. Som ytterpanel är den värmebehandlade tallen ett inhemskt alternativ till mörka importerade träslag. Det värmebehandlade träet i den varma bruna färgen är i hög kvalitet och håller sin form. Plastinsatsens sammetslena, ljusgråa färg är nyanserad med flake-effekt passar i alla miljöer och är extra förlåtande med brunns eller sjövatten. Tunnans längd är 170 cm, bredd 71,5 cm, vattenvolym 615 liter och man kan bada i den redan från 500 liter. Den lämpar sig för 1-2 personer. Badtunnans torrvikt är 92 kg, CULT vekaminens bruttoeffekt är 36 kw och nettoeffekten som överförs till vattnet är 22 kw.

Den ovala formen på Kirami badtunnan Tiny i serien Original har förnyats och gjorts mer strömlinjeformad. Även sittställningen har förbättrats. Denna smäckra badtunna med två utformade sitsar har ett inre kar av plast, är lätt att underhålla och lämpar sig bäst för en eller två personer. Den lätta vikten och kompakta storleken gör badtunnan enkel att montera på såväl små trädgårdar som terrasser. Tack vare Tinys snabba uppvärmning och lilla vattenvolym kan även jäktade vardagskvällar bli en ren lyx. Säker LED-belysning, som installeras färdigt på fabriken, är tillgänglig som tilläggsutrustning till badtunnan. Belysningen framhäver karets färg och skapar en magisk stämning under badstunder i skymningen. Denna uppdaterade badtunnemodell lanserades i början av mars 2022. Oavsett om man använder reningsverk av något slag eller inte så måste bakteriedödande medel tillsättas om man använder badvattnet mer än ett bad. Används sjövatten eller havsvatten i badtunnan så bör man tillsätta bakteriedödande kemi redan inför första badet. Att välja rätt reningskemikalie till badtunnan är viktigt med hänsyn till hälsa, natur och miljö. Vi rekommenderar en klorfri rening som är biologiskt nedbrytbar så att man med gott samvete tappa ut badvattnet. ”Biocool klorfri rening” är en luktfri miljövänlig bakteriedödande kemikalie speciellt anpassat för varma bad i badtunnor och spabad. Fungerar likväl som rening av pooler och spabad. Den är omskriven i boken BRA KEMVAL ”–innehåller inga miljöfarliga ämnen”, och är kan till skillnad mot andra pool kemikalier tömmas ut i naturen då den är helt biologisk nedbrytbar. Vid härligt varmt bad i gott sällskap kan törsten behöva släckas och till drycken finns olika hållare som antingen sitter på utsidan runt badtunnan på en bekväm armslängds avstånd eller stadigt flytande mellan er, se dessa och andra tillbehör till din badtunna här.En badtunna av plast som är isolerad och monterad vid leverans. Dess externa vedkamin ansluts enkelt. Breezy badtunnan plastinsats är av rotationsgjuten tjock homogen polyetenplast vilket gör den mycket slitstark och lättskött. Kort och gott en problemfri plastinsats utan ingen risk för färgsläpp, blåsor/plastpest eller att plasten skiktar sig! Ytan är smutsavvisande och hygienisk samt snabb och enkel att rengöra, tål att högtrycktvättas! Den är UV skyddad, tål alla klimat, värme upp till +130˚C och kyla ner till -50 °C. Plasten är åldersbeständig – med mer än 40 år beräknad livslängd och torkar inte sönder. Miljövänlig – Helt återvinningsbar plast.

Spabad kräver lite underhåll för att säkerställa att vattnet är rent. Sammanlagt brukar detta kosta 800-1500 kronor per år. Ett spabad som används flitigt, kräver också lite mer underhåll. Dessutom kostar energiförbrukningen, som går till bland annat uppvärmning, jetstrålar och eventuell belysning. Denna brukar ligga på ingefär 3000-4000 kWh per år och kostnaden varierar beroende på ditt elpris. Nedan går vi in lite djupare på var det är som kostar med ett spabad, och hur du kan ta åtgärder för att sänka dessa kostnader.
Ett spabad förbrukar el för bland annat uppvärmning, jetstrålar och eventuell belysning. Generellt brukar man räkna med att ett spabad förbrukar 300-500 kwh per månad eller 3000-4000 kWh per år. Du kan läsa mer om elförbrukning här.I rostfria vedpooler finns inget trävirke som torkar, ruttnar eller skapar grogrund för bakterietillväxt. Rostfritt stål är även opåverkat av solens UV strålning och åldras och spricker därför inte som plast. Rostfritt stål är formstabilt, håller att grävas ned i mark utan förstärkning, klarar dom höga temperaturerna som man vill ha utan att mjukna. Rostfritt stål ett är ett extremt hygienisk och lättskött material idealiskt för pooler.