Posted on

Bästa Ekologiska Ansiktsrengöringen

Bästa Ekologiska Ansiktsrengöringen är, enligt vår data, Maria Åkerberg Olive Cleansing 250ml med ett sammanlagt betyg på 95 baserat på 2 233 användarrecensioner.Ekologisk och naturlig rengöring för ansiktet. Jag tvättar alltid, alltid ansiktet på kvällen. Jag bor ju i en storstad, så det ansamlas miljöskit på huden som jag inte gärna vill lägga mig med. Dessutom vill jag gärna tvätta av mig sminket. Jag föredrar rengöringskrämer och rengöringsoljor och när jag nu sammanfattar mina favoriter bland ansiktsrengöringar är det mest oljor och krämer som dyker upp. Här är de ekologiska och naturliga rengöringsprodukter som har fått 5 – alltså högsta betyg av mig under åren: Kahina Giving Beauty, Oil Cleanser. Oljerengöring. Den här fina glasflaskan gillar jag; bra pump som doserar ut tillräcklig mängd, inget spill och inget söl. Doftar otroligt fräscht och fint av lavendel och geranium och har en härligt mörk gul färg. Jag upplever att om man gnuggar ordentligt så löser den upp allt! Även BB Creams med spf som iblanda kan vara svåra att få loss från huden. Sen sköljer man av med vatten enbart om man vill och jag var skeptisk först, och trodde inte att all smuts och smink verkligen hängde med, men efter att ha använt ansiktsvatten och bomullspad för att kontrollera ev rester så står det helt klart – allt åker av! Underbar, men dyr. Betyg: 5/5. Nouri, Vital Foaming Cleanser. Skumrengöring. Jag brukar inte gilla skumrengöringar men den här är helt galet bra! Skummet är vitt, fast, moussigt och alldeles ljuvligt att massera ut i huden. Doftar godis! Inga problem att ta bort smuts och heller inga problem att använda på ögonen, svider inte, och tar lätt bort ögonsminket. Huden lämnas fräsch, ren och återfuktad – inte torr som en del andra skummisar brukar göra. Så enkelt och så bra med en härlig känsla i huden efteråt. Betyg: 5/5.Patyka, Remarkable Cleansing Oil. Rengöringsolja. Smidig pumpflaska och den innehåller en oljerengöring som doftar underbart sött av mandel. Oljan är lätt i känslan och smidig att massera ut på torr hud. Oljan lösgör smink och smuts utan problem och det är heller inga problem att gnugga ögonen försiktigt för att lösgöra mascara och ögonsmink. Sen tar jag en liten ansiktshandduk som jag blöter i varmt vatten och torkar av oljan. Efteråt känns huden ren, mjuk och härlig. Den här gillar jag! Betyg: 5/5.

De Mamiel, Restorative Cleansing Balm. Rengöringsbalm. Fin svart glasburk som innehåller en härligt gul slava. Den är oljebaserad men fast och smälter härligt mot huden. Man masserar in ordentligt, känner med fingrarna hur orenheter lösgörs, blöter upp en handduk med varmt vatten och låter den ligga på ansiktet ett par sekunder – mmm – doften är så himla härlig (honung, citrus, ros, geranium bland annat). Sen är det bara att torka av resterna av salvan och all smuts hänger med. Inga problem att lösa upp makeup, och lämnar huden väldigt behaglig. Betyg: 5/5.
Care of Gerd, Eco Clean Face Canola. Rengöringskräm. Detta är som ni ser en jättetub! Tillverkad i Jokkmokk med lokalt vatten. Innehåller en fast och ganska tjock kräm som doftar milt av mint typ. Denna masserar man lätt ut i ansiktet och den lösgör all smuts, makeup och svider inte i ögonen. Lätt att sen bara skölja av med vatten och huden lämnas då ren och återfuktad – inte uttorkad och stram. En no-fuss rengöring som verkligen gör sitt jobb och som passar dig med torr hud. Betyg: 5/5.

Hi! I’m Hannah, the author of one of Swedens biggest beauty blogs. And the biggest one about green beauty. I’m a journalist with 20 + years of experience from different media, and I converted to the green side in 2008 and since then I’ve never looked back – or bad!

Esse, Sensitive Cleanser. Rengöringsmjölk. Fin pumpflaska i glas. Doserar ut en ljus kräm som är väldigt lätt, har en milt behaglig doft av vanilj. Konsistensen är lätt, på gränsen till rinnig. Den är lätt att massera ut i ansiktet, löser genast upp smuts, makeup och svider inte i ögonen. Lätt att sen bara skölja av. Lämnar huden mjuk och smidig utan att torka ut huden. En fullkomligt exemplarisk rengöring! Certifierad enligt Ecocert. Betyg: 5/5.
Dr Hauschka, Cleansing Cream. Specialrengöring. Älskar den här! Det är som en lite lös mandelmassa – innehåller också krossad mandel – och den här pastan blandar man med vatten i handen. Sen använder men en så kallad press and roll-teknik. Trycker in pastan i ansiktet, och liksom rullar av händerna. Efter man har pressat och rollat sköljer man av den och huden blir helt strålande! Och mjuk, och lugn och ren. Detta är en otroligt skön och effektiv rengöring som jag gärna tar till ibland när huden behöver extra stöd. Betyg: 5/5. Mia Höytö, Sieva, Hydrating Cleansing Cream. Detta är precis så som jag vill ha det – en lätt rengöringsmjölk, eller lättare kräm som man bara masserar runt i ansiktet, som löser upp foundations, smuts, och ögonsmink utan problem. Som man sen bara sköljer av med vatten och efteråt är huden mjuk, ren och fräsch. Mmmm… Mia Höytö vet precis hur man ska göra dem! Doftar fräscht av rosmarin och lite geranium? Smart och snygg pumpflaska. Betyg: 5/5. Skn-Rg, Advanced Cleansing Melt. Den här orange/bruna rengöringsgelén är lite mer som en jello, eller typ tjock sylt. Den är superlätt att massera ut i huden och den tar lätt bort smink från ögonen utan att det svider, men den tar också bort orenheter och annat i huden. Lämnar huden fräsch, ren och inte alls torr. Den är också matad med fuktgivande hyaluronsyra och extrakt från frukt som tex granatäpple, guava och passionsfrukt. Betyg: 5/5.Neal’s Yard Remedies, Calendula Cleanser. Rengöringskräm. Smidig tub som innehåller en typ vit halvfast kräm som doftar riktigt gott av citron. Otroligt skön att massera in i ansiktet och den lösgör smuts och makeup utan problem. Efter man har sköljt av med vatten är huden ren och fräsch utan att kännas torr. En riktigt bra rengöring som känns vårdande och återfuktande. Betyg: 5/5.

Zao, Make-up Remover Oil. Den här rengöringsoljan älskar jag! Doftar ljuvligt av mandelmassa och är väldigt härlig att massera ut på huden. Lösgör smuts och makeup enkelt, svider inte i ögonen och det går utmärkt att ta bort mascara och annat ögonsmink. Efteråt torkar jag av den med en blöt ansiktshandduk (varmt vatten) och då lämnas huden ren, fräsch och återfuktad. Underbart sätt att tvätta ansiktet när man är så känslig som jag är. Betyg: 5/5.
Balance Me, Cleanse And Smooth Face Balm. Rengöringssalva. En gul/orange oljebaserad salva med bland annat mald havre som doftar underbart av citrus. Först masserar man in salvan under 30 sek, sen tillsätter man vatten och masserar ytterligare 30 sek. Sen torkar man bort salvan med en tillhörande blöt (varmt vatten) muslinduk. Tar lätt bort makeup, rengör verkligen på djupet och lämnar huden helt strålande. En fantastisk rengöring som ger huden en välbehövlig skjuts! Betyg: 5/5.Tata Harper, Nourishing Oil Cleanser. Oljerengöring. Den stora flaskan har en pump och ett tryck ger lagom mängd olja som är härlig i konsistensen. Snabb, men inte för lös, lätt att hantera och så applicerar man den på torr hud och masserar. Doften är ljuvlig – blommor och söta apelsiner! Oljan löser upp smuts och smink utan problem och sen tar jag en blöt handduk (varmt vatten!) och torkar av. Huden lämnas helt ren, mjuk och återfuktad. Huden stärkts och balanserats helt otroligt. Betyg: 5/5.

Mun, Akwi, Purifying Cleanser. Den här vackra svarta glasflaskan innehåller en lite oljig kräm som doftar fräscht av citron. Den ska masseras in på torrt ansikte, och det är lite småsegt, men samtidigt rewarding, eftersom jag känner med fingertopparna hur den löser upp orenheter i huden. Sen blöter man ned fingertopparna och fortsätter att massera huden, och då blir det lite tvåligt. Sen är det bara att skölja av med vatten. Huden är då helt galet ren, mjuk och återfuktad och härlig. Värt sitt pris? Njae. En av de bästa jag testat? Absolut. Betyg: 5/5.
Hej och välkommen till Sveriges största gröna skönhetsblogg! Jag är Hannah, journalist och författare som har skrivit om naturlig och ekologisk skönhet sedan 2009 i bland annat Metro, Svenska Dagbladet, Damernas Värld och Expressen. Jag har också skrivit två böcker om grön skönhet och hudhälsa och här på bloggen skriver jag om holistisk skönhet och hållbar hälsa. I dag verkar jag som konsult inom kommunikation, är hälsoskribent på Damernas Värld, är utbildad yogalärare och certifierad lärare i ansiktsyoga.

Made For Life Organic, Radiance Facial Cleansing Balm. (Hette tidigare Spiezia Organics.) Supersöt glasburk, härligt fräsch, lite örtig och “spa”-aktig doft. En ganska fast gucka som är underbar att smörja in i ansiktet. Som en oljig mandelmassa ungefär. Jag brukar blöta en tvättlapp i varmt vatten och sen torka av ansiktet. Det känns verkligen att huden blir ordentligt ren, att all smuts försvinner. Eftersom den är oljebaserad lämnas huden supermjuk och bara härlig. Betyg: 5/5.

Leahalani, Kalima Coconut Cream Cleansing Powder. Rengöringspulver. Det här är en otroligt väldoftande produkt; ett lätt rostfärgat pulver som man blandar med vatten och masserar in i ansiktet. Det är bra riv i den, så det är inget jag skulle använda dagligen, men mer som en veckovis peeling. När man masserar in pastan i ansiktet så blir man lite brun, men det är enkelt att skölja av. Huden lämnas sen med en otroligt fin lyster – borta är all förhårdnad och alla orenheter. Huden känns ren och samtidigt återfuktad. Betyg: 5/5.
Moonsun Organic, Cleansing Cream. Rengöringskräm. Fin vit, ganska tjock kräm som doftar ljuvligt av bland annat rosmarin och citrongräs. Skön att massera in i huden, och den löser lätt upp all smuts, makeup och även mascara och annan ögonmakeup utan att svida. Gör huden mjuk och ren utan att torka ut och lämnar heller inga hinnor. Riktigt bra! Betyg: 5/5.Neal’s Yard Remedies, Wild Rose Beauty Balm. Stor härlig glasburk med en gulaktig tjock salva som doftar underbart av geranium, rosmarin och frankincence. Masseras in i huden, löser lätt upp makeup, även mascara och den mjuka muslinduken som hör till, känns mild mot huden när man sen torkar av salvan. Lämnar huden mjuk, ren och bara härlig. Denna kan man med fördel också använda som både dag- och nattkräm när huden behöver extra mycket vård. En riktigt smidig multiprodukt med nyponfroölja som hjälper till att stödja huden. 99% ekologisk. Betyg: 5/5.Jurlique, Nourishing Cleansing Oil. Den här oljan är lätt, snabb i konsistensen och känns “torr” och som man lätt masserar ut på torr hud. Där lösgörs smuts och smink och solskydd utan problem, och man kan enkelt skölja av allt efteråt med vatten. Man kan också tillsätta vatten under själva masserandet för att göra oljan mer “tvålig”, vilket en del gillar som har svårt för oljerengöring. Doftar ljuvligt av lavendel! Huden känns fräsch, blir ren, inget som svider i ögonen och det blir heller inte kladdigt i ögonen av oljan. Denna kan man också kombinera med andra rengöringar för double cleanse om man vill! Betyg: 5/5. Grown Alchemist, Hydra Restore Cream Cleanser. Rengöringskräm. Fin tub som innehåller en fast och tjock kräm som doftar helt U N D E R B A R T! Kan vara en av de allra bästa dofterna jag upplevt på länge! Patchouli, ylang-ylang, citrus, sandelträ, grapefrukt och rölleka. Krämen masserar jag in i huden och den löser upp smuts, smink och orenheter utan problem. Sköljs av och då känns huden mjuk, ren, behaglig och återfuktad. En otroligt trevlig rengöringskräm som tack vare doften går från “vanlig” till fantastisk. Betyg: 5/5. Organics By Sara, Cleansing Oil Sensitive Skin. Oljerengöring. Söt glasflaska med pump som också den är bra på att dosera ut oljan. Denna är doftfri, och här kan man bara känna den milda doften av sesamoljan som ingår. Enligt Sara, som är hudvårdsterapeuten bakom denna produkt, så kan man applicera denna på fuktad hud, och gärna i kombination med den lilla svampen som hon också har i sitt sortiment. Och det är ljuvligt att massera runt svampen i ansiktet! Den löser verkligen upp all smuts och huden får en naturlig och mjuk peeling samtidigt. Jag varvar och masserar även på torr hud enbart med fingrarna. Oljan tar lätt bort smink runt ögonen också. När det är dags att skölja av använder jag antingen svampen eller en tvättlapp och huden känns superfin efteråt. Made in Sweden! Betyg: 5/5.Antipodes, Grapeseed Butter Cleanser. Praktisk burk i hård plast och inuti hittar man en härligt grönaktig tjock salva. Doftar himmel! Tänk kakao, kokos och lavendel blandat med hibiscusblommor. Mmm. Lätt att få upp, lätt att massera in i huden och löser lätt makeup och smuts i huden. Muslinduken är lite grövre och ger en riktigt bra rengöring. Huden lämnas mjuk och slät och inte alls torr – man behöver inte kasta sig över en återfuktande kräm efter rengöringen. Betyg: 5/5.

Organic Pharmacy, Carrot Butter Cleanser. Stor fin burk som innehåller ett ljust, ganska fast smör, men det är ändå mjukt och smälter lätt in i huden. Doftar ljuvligt av lavendel och rosmarin. Löser upp smuts och makeup väldigt lätt. Muslinduken är ganska sträv, så det blir en naturlig peeling. Huden lämnas ren men också återfettad, så man måste inte ha ansiktsoljan direkt efteråt. Jag gillar att huden har en naturlig rest av denna, eftersom salvan innehåller vårdande antioxidanter från morot och ringblomma. Betyg: 5/5.
Mel Millis, Phytonutri Daily Cleansing Oil. Oljerengöring. Snygg svart glasflaska med pump som innehåller en ljuvligt doftande olja. Masseras in i huden och den löser enkelt upp allt – man känner det under fingertopparna. Lätt att ta bort ögonsmink utan problem och orenheter jämnas ut. Sen blöter man den medföljande muslinduken i varmt vatten och torkar varsamt av. Jag skulle säga att min hud är riktigt “ren” just nu, jag upplever att jag har mycket mindre orenheter och synliga pormaskar. Grym! Betyg: 5/5.När jag “upptäckte” organic beauty 2008 var jag laddad med fördomar, men helt tagen av resultaten jag fick i hud och hår. 2009 startade jag bloggen naturligtsnygg.se och i dag har jag ca 10 000 unika besökare varje vecka, (ca 70 000 besök per månad). Vilken resa – tack alla läsare som tittar in varje dag!Juice Beauty, Stem Cellular Cleansing Oil. Oljerengöring. Smidig pumpflaska i plast som doserar ut lagom mängd. Oljan är ljus i färgen och i princip doftfri, man anar bara en lätt “oljig” doft – perfekt för dig som är känslig. Applicerar på torr hud, den löser lätt upp smink, smuts och svider inte i ögonen. Sen blöter jag fingertopparna och fortsätter att massera i huden och då blir produkten lite mer mjölkig. Sen är det bara att skölja av, jag föredrar lite varmare vatten. Inga smink- eller smutsrester blir kvar! Jag föredrar också att använda en varm tvättlapp när jag använder denna, mest för den lite härligare spa-känslan. Grym! Betyg: 5/5. Varför skulle du då vilja byta till ekologisk hudvård? Ja, anledningarna kan naturligtvis vara flera. Är du drabbad av mycket kontaktallergier och hudutslag kanske du vill prova om ekologiska ingredienser kan göra att din hud bättre. Har du trött och glåmig hy, kan det vara en idé att prova ekologisk ansiktsrengöring tillsammans med en skonsam hudvårdsrutin i övrigt. Dr Hauschka Soothing Cleansing Milk är en ansiktsrengöring av högsta kvalitet. Dyr och lyxig, men definitivt värd sin investering för den som vill ha ett högt ekologiskt innehåll utan syntetiska ingredienser. Ansiktsrengöringen från Dr Hauschka är certifierad med den internationella ekologiska märkningen NATRUE.En ekologisk ansiktsrengöring som passar alla plånböcker heter Cicamed Organic Science Cleanser Antioxidant. Dr Hauschka Soothing Cleansing Milk är den exklusiva specialaren.Neal’s Yard Remedies Frankincense Facial Wash är en ansiktsrengöring som innehåller eteriska, ekologiska oljor från frankincense och jojoba. Fokus i produkten ligger på antioxidanter och vitaminer, vilket innebär att ansiktsrengöringen vårdar på djupet. Den har ingen exfolierande effekt, utan rengör mycket varsamt utan att torka ut huden.

Jojoba & Ginseng Exfoliating Face Cleanser är en exklusiv ansiktsrengöring
från det ekologiska företaget John Masters Organics. Den här är perfekt för dig som har problemhy, eftersom den är milt exfolierande och förbättrar hudens blodcirkulation. Du som använder smink dagligen får också en effektiv rengöring här, eftersom den effektivt tar bort smink.
I premiumkategorin i den här köpguiden vann John Masters Organics Jojoba & Ginseng Exfoliating Face Cleanser. Vi har också en utmärkt mellanprodukt och den heter Neal’s Yard Remedies Frankincense Facial Wash.KORA Organics Cream Cleanser är en krämig och lyxig ansiktsrengöring, som återställer och balanserar fuktnivån i huden. Formulan innehåller ekologiskt certifierade ingredienser, som till exempel avokado, aloe vera och makadamianöt. Den är effektiv på att avlägsna smink och är närande och vårdande för känslig och uttorkad hud. Innehållet i Jojoba & Ginseng Exfoliating Face Cleanser är eteriska oljor och örtextrakt, som ger näring och lyster åt huden. Det som är exklusivt med produkten är att den innehåller små pärlor, som är milt exfolierande. Produkten innehåller även grape, vilket ger en härlig fräsch doft och har en sammandragande effekt på huden. Produkten är ekologisk, men den är inte certifierad med exempelvis kravmärkning.

Dock är bestämmelserna när det gäller ekologisk ansiktsrengöring och andra liknande produkter sådana att de inte behöver ha 100 % ekologiskt innehåll för att få kalla sig det. Därför gäller det att läsa innehållsförteckningen för att få reda på hur stor procent av innehåller som verkligen är ekologiskt.
Idag efterfrågas ekologiskt hudvård alltmer. Numera går det att hitta hela serier av ekologisk hudvård och därmed också ekologisk ansiktsrengöring. Att vilja använda en ansiktsrengöring som är ekologisk är inte längre ett ovanligt val hos konsumenterna. Vi har blivit mer och mer medvetna om hur mycket kemikalier vi får i oss med olika hudvårdsprodukter via huden.Sminkar du dig mycket och har mycket ögonmakeup som ska tas bort på kvällarna, kan det hända att den inte är tillräckligt effektiv. Men som generell ansiktsrengöring och borttagning av mindre mängder vardagssmink är den överlägsen.

Neal’s Yard Remedies Frankincense Facial Wash återfuktar rikligt och bidrar med mycket fukt till huden. Det gör att den kan ha en utfyllande effekt på fina linjer och kråksparkar runt ögonen.John Masters Organics ansiktsrengöring används genom att du först fuktar ansiktet med ljummet vatten. Massera därefter in ansiktsrengöringen, tills du uppnått önskat resultat. Tvätta därefter bort produkten med varmt vatten och använd bomullsrondeller, om det är mycket smink som ska avlägsnas. När det kommer till ekologisk hudvård gäller det förstås att förstå exakt vad begreppet egentligen innebär. Ekologisk hudvård betyder att de ingredienser som har naturligt ursprung är ekologiskt odlade, det vill säga utan gifter och kemikalier. Men nu kommer vi till det viktiga: ett allergent ämne innebär inte att du per automatik reagerar på det. Dessa finns överallt omkring oss. För de flesta har det här oljorna vårdande och hudförbättrande egenskaper. Eteriska oljor har använts i hundratals år, som hudvård och som alternativmedicin.Informationen i den här köpguiden är grundad på en sammanställning av tester och recensioner. Vi har utgått från redan genomförda tester, samt konsumenternas egna åsikter om produkterna. Här är våra favoriter!Om du vill förbättra din dåliga hy med hjälp av en ekologisk ansiktsrengöring finns det gott om bra alternativ, som kan hjälpa dig att få bättre hy. Men precis som med syntetisk ansiktsrengöring finns det ingen genväg, utan det gäller att vara konsekvent och använda dina produkter varje dag.

Det finns många bra ekologiska ansiktsrengörare på marknaden och alla produkter av hög kvalitet fick inte plats bland våra favoriter. I utmanarkategorin finns sex stycken utmärkta ekologiska ansiktsrengöringar, som är riktigt bra alternativ till vinnarna, om du inte hittade någon produkt där som passade.
Svenska varumärket Dr Sanna har en ansiktssåpa som är en rengöring i geléform. Den är speciellt anpassad för att avlägsna orenheter och smink. Den väldigt intressanta basen i produkten är kokos- och olivsåpa. Dessa har flera egenskaper och tillsammans bildar de en milt rengörande, antiseptisk, återfuktande och återfettande ansiktsrengöring.Kanske tycker du det är obehagligt med alla kemikalier vi får i oss, genom hudvård och genom kosten. Då innebär det att du får i dig mindre av det om du byter till en ekologisk ansiktsrengöring och ekologisk hudvård i övrigt.

The Body Shop Carrot Wash Energizing Face Cleanser är en vegansk cleanser, där basen är ekologiska morötter. I den här produkten finns också ett uttalat miljötänk, eftersom de endast använder sig av morötter som sorteras bort på grund av att de är för krokiga för livsmedelsindustrin.
Neal’s Yard Remedies Frankincense Facial Wash innehåller hela 87 % ekologiskt innehåll! Det är exceptionellt högt och dessutom är priset mycket konkurrenskraftigt. Produkten innehåller ingenting som peelar eller exfolierar, utan passar den som vill ha en skonsam ansiktsrengöring. I den här guiden kommer du att få lära dig om ekologisk ansiktsrengöring. Vi lotsar dig igenom begreppen, innehållet, typer och tillverkningsmetod. Som grädde på moset tipsar vi om marknadens bästa ekologiska ansiktsrengöringar just nu. Välkommen! Neal’s Yard Remedies är ett ekologiskt företag som alltid anger andelen ekologiskt innehåll på sina produkter. Dessutom har den här ansiktsrengöringen otroligt hög andel ekologiska ingredienser. Här har du nämligen ett ekologiskt innehåll på 87 %.

Estelle & Thild Biocleanse Micellar Cleansing Water innehåller ingen alkohol och är därför perfekt för dig som vill ha en återfuktande ansiktsrengöring, utan den uttorkande effekten. Här får du effektiv rengöring, som samtidigt är uppfriskande åtstramande.
Notera att den passar bäst för den som inte använder alltför mycket smink. Den passar bäst för dig som exempelvis använder foundation och en mascara till vardags eller för dig som inte sminkar dig överhuvudtaget. Kraftigare sminkningar kan den få svårt att tvätta bort.

Att ekologisk ansiktsrengöring också kan vara bättre för miljön än syntetisk ansiktsrengöring, gör att många vill prova och använda ekologiska produkter. Men när det gäller ekologiska produkter är det också en tät kunskapsdjungel att ta sig fram i. Vi vill med den här köpguiden hjälpa dig att få en bättre bild av vilka ekologiska ansiktsrengöringar som är bra och vad en högkvalitativ sådan är.

Om du har väldigt många steg i din hudvårdsrutin och samtidigt inte är nöjd med din huds mående, kan det vara så att du använder för många produkter. När du går över till ekologisk ansiktsrengöring, kan du också prova att använda färre produkter i din hudvård.Cicamed Organic Science Cleanser Antioxidant är ett milt och löddrande rengöringsgelé med naturliga ingredienser. Produkten är pH-balanserad för att anpassa sig till hudens egen naturliga surhetsgrad. Här får du en mycket skonsam produkt, som samtidigt effektivt tvättar bort både orenheter och gammalt smink.

Aloe veran är närodlad i Mexiko, enligt ett Community Trade-reglemente, vilket betyder att produkten är framställd med omsorg om odlarnas rättigheter och hälsa.

De började utveckla produkterna i samband med att de letade efter effektiv hudvård, som kunde ge bra eftervård. De ville även ha hudvård som uppfyllde de krav som de hade på hudvård generellt. Resultatet blev en produktserie med välbalanserat innehåll och naturliga ingredienser.
Men har du kontaktallergier eller mycket känslig hy, kan huden definitivt bli irriterad av en eterisk olja. Särskilt om den är utvunnen från en växt som annars är en vanlig allergen, exempelvis citrusfrukt. Är du en person med känslig hy, ska du alltid använda oparfymerade produkter, oavsett om ansiktsrengöringen eller produkterna är ekologiska eller inte.

En anledning till att en ekologisk ansiktsrengöring kan vara effektiv, kan definitivt vara att ekologiskt odlade ingredienser inte släpper ut gifter, som annars kan hamna i den slutliga produkten. Ekologisk ansiktsrengöring blir alltmer efterfrågad i samband med att vi blir mer och mer medvetna om att de hudvårdsprodukter vi använder, innehåller mycket kemikalier. Eterisk olja används ofta som doftsättare och även för sina läkande och vårdande egenskaper. Eteriska oljor är utvunna ur olika plantor från naturen. Beståndsdelarna i oljan, eller doftkomponenterna som det också kallas, klassas generellt som allergena.

Tongivande ingredienser är aloe vera och trollhassel. Dessa båda har en antiseptisk och lugnande effekt på huden. Cicamed har också ett brett sortiment och genom att använda andra produkter, kan du få en komplett hudvård från samma varumärke om du vill. Till exempel kan du komplettera med deras nattkräm och effektiva ansiktsserum.

Det gäller också förstås att ha en helhetssyn på kroppen. Är du stressad, sover och äter dåligt, drabbas också huden. Du får lätt mer finnar och du kanske blir svullen och får mörka ringar under ögonen.Cicamed Organic Science Cleanser Antioxidant är inget mindre än en helsvensk produkt som ger huden pH-balanserad hudvård av högsta kvalitet. Den är medicinskt framtagen av en plastikkirurgiklinik i Stockholm och är noggrant kontrollerad. Här har du en vegansk produkt med ett enkelt och högkvalitativt ekologiskt innehåll.

Weleda är det klassiska, ekologiska kosmetikmärket som funnits på marknaden i decennier. Det har en uppsjö med produkter och är kända framförallt för sina oljor med olika egenskaper. Ansiktsrengöringen är en ganska ny produkt och innehåller antiseptisk trollhassel, samt växtoljor och eteriska oljor för optimal effekt.
Miljöaspekter kan vara en viktig sida av det hela. För den miljömedvetna konsumenten finns det definitivt anledning att övergå till inte bara en ekologisk ansiktsrengöring, utan en ekologisk hudvårdsrutin helt och hållet. Ekologiska ansiktsrengöringar är också oftast fria från syntetiska ingredienser, som silikoner och mineraloljor.Det du kanske hört eller läst om någonstans att ekologiskt hudvård skulle innehålla allergena ämnen. Alltså sådant som kan framkalla allergi. Det som brukar åsyftas här är eteriska oljor, som ofta används inom ekologisk hudvård.

Ansiktsrengöringen innehåller naturliga ingredienser med extrakt från svart fläderblomster och aloe vera. Produkten är certifierad av ecocert och alla växtbaserade ingredienser i produkterna är ekologiska. Estelle & Thild Biocleanse Micellar Cleansing Water är milt exfolierande och passar även bra som sminkborttagning.Jack Black Pure Clean Daily Facial Cleanser är en ansiktsrengöring som är mild och skonsam och som bekvämt avlägsnar smink och ojämnheter i huden. Den är rikligt återfuktande och innehåller certifierade, ekologiska ingredienser.Nu har vi talat om alla fördelar med att använda en ekologisk ansiktsrengöring. Finns det några nackdelar? Ja, ett exempel kan vara att precis som med konventionell ansiktsrengöring så kan du få allergiska reaktioner av en ekologisk ansiktsrengöring.Jojoba & Ginseng Exfoliating Face Cleanser är en exklusiv, högkvalitativ ekologisk ansiktsrengöring som har många positiva recensioner på nätet från användare. Priset ligger långt ifrån genomsnittet, men är för de flesta konsumenter absolut värt sin investering. Många som byter till ekologisk ansiktsrengöring upplever att de får renare hy med mer lyster. Dock hjälper sällan endast en ansiktsrengöring, utan du bör också komplettera med en ekologisk ansiktskräm. Happy Food Stores urval har rengöringsprodukter för alla hudtyper. Oavsett om du vill vara minimalistisk med bara en produkt, föredrar en dubbelrengöring eller är ivrig att experimentera med olika rengöringsprodukter, har vi en produkt som passar dig och din hud! Det är viktigt att rengöra ansiktet även om du till exempel inte använder sminkprodukter. Under dagen samlar din hud på sig orenheter enbart från luftföroreningar.

I dubbelrengöring använder man två olika rengöringsprodukter; först tvättas ansiktet med en oljebaserad rengöring och sedan avslutas hudrengöringen med en vattenbaserad rengöring. Syftet med den oljebaserade rengöringen är att avlägsna smuts, eventuellt smink och solskyddsmedel från huden. Den vattenbaserade produkten rengör huden och porerna.
Oljebaserad rengöring kan göras med rengöringsolja eller rengöringsbalm. Produkten appliceras på torrt ansikte, eftersom den oljebaserade produkten inte fäster på det blöta ansiktet. Oljan värms upp när den gnuggas in i ansiktet och på så sätt löser upp smink och orenheter från huden. Oljan kan värmas mellan händerna först och sedan appliceras i ansiktet. Observera att många av rengöringsoljorna i vårt sortiment räcker så som de är för att rengöra huden utan ett andra rengöringssteg.Genom att acceptera dessa tjänster kan vi visa dig videor eller annat medieinnehåll som tillhandahålls av externa leverantörer. För att göra detta använder vi följande tredjepartstjänster på denna webbplats:

Baserat på dina interaktioner med webbplatsen, dina shoppingvanor och de varumärken du föredrar kan vi visa dig personligt innehåll. För en mer personlig shoppingupplevelse använder vi följande tjänster:
Vi samlar in data om användarens resa för att visa dig relevant sponsrat innehåll om våra produkter. Vi använder till exempel information om dina tidigare köp och interaktioner med webbplatsen. Vi kan komma att dela denna information och en kundidentifierare, t.ex. enhetsdata, med tredje part, t.ex. Facebook och Google. Vi använder följande tjänster på den här webbplatsen:Viktigast av allt är att de gör det möjligt för oss att ge dig den bästa möjliga shoppingupplevelsen. Endast med ditt individuella samtycke använder vi cookies eller tjänster från tredje part för att förbättra våra tjänster, visa relevant reklam eller samla in användningsstatistik. På så sätt hjälper cookies oss att bli bättre och bättre. Du kan läsa mer om detta i inställningarna och i vår sekretessinformation. Information om dataskydd

Viktiga cookies säkerställer funktionalitet utan vilken du inte kan använda vår webbplats på avsett sätt. Dessa cookies används uteslutande av oss (förstapartscookies) och kan aldrig spåras tillbaka till dig. Dessa cookies används till exempel för att se till att du kan använda kundvagnen och att produkterna förblir lagrade i den.Dessa uppgifter hjälper oss att göra det lättare för dig att handla hos oss, att undvika fel och att testa nya funktioner. Det hjälper oss också att hålla den övergripande användarupplevelsen i fokus och att analysera vår butik för att se om den är relevant för affärsverksamheten. Vi använder följande tjänster för att göra detta:Tack för din registrering! Från och med nu kommer du få våra nyhetsbrev till mailadressen du angav. Du kan avbryta din kostnadsfria prenumeration när som helst om du inte önskar fler e-postmeddelanden.

Takk for at du registerte deg! Du vil nå motta utsendelsene våre på e-postadressen du oppga. Du kan si opp gratisabonnementet ditt når som helst hvis du ikke vil motta flere e-poster.
Vacker på insidan för att du med gott samvete kan använda våra produkter då de har tillverkats med både djur, natur och människors hälsa och välmående i fokus. Thank you for signing up! You will now receive our mailings to the e-mail address you entered. You can cancel your free subscription anytime if you do not wish to receive any more e-mails. HYDROGENATED VEGETABLE OILSODIUM COCOYL ISETHIONATEPOLYGLYCERYL-4 LAURATEAQUA/WATER/EAUGLYCERINPARFUM/FRAGRANCEMACADAMIA INTEGRIFOLIA SEED OILCAMELINA SATIVA SEED OILSIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OILTETRASODIUM GLUTAMATE DIACETATEBENZYL ALCOHOLLINALOOLCALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACTISOEUGENOL10746v0Vi är botaniker, odlare, tillverkare och återförsäljare av botaniska skönhetsprodukter och i över 60 år har vi jobbat för att erbjuda det bästa av naturen. Kartongen består av 60 % återvunnet material. Förpackningsmaterial av FSC-certifierad kartong. Kartong från hållbart odlade skogar. Genom att välja den här produkten hjälper du till att bevara skogarna. Jordklok.se är en av Sveriges ledande nätbutiker för ekologisk hudvård, naturlig hårvård, miljövänlig tvätt- och rengöring samt det mesta du behöver för en hållbar livsstil! Har du tips och råd att dela med dig, eller saknar du din favoritprodukt, tveka då inte att kontakta oss!Här hittar du mängder av olika ekologiska rengöringsalternativ för ansiktet, där många av våra produkter är eko- och vegancertifierade. För att bevara en välmående och fräsch hy krävs daglig rengöring av ansiktet både på morgonen och på kvällen. Framför allt är det viktigt att du på kvällen avlägsnar smuts som samlats på huden under dagen och eventuell kosmetika. Genom att tvätta ansiktet med någon form av rengöring förbereder du huden för kommande produkter. Här hittar du allt som behövs för ansiktsrengöring såsom naturliga krämer, geler, lotions, ekologiska rengöringssvampar, bomullspads och wipes.

WISE ekologisk ansiktsrengöring är prisbelönt och älskad av press såväl som våra kunder och ambassadörer. Vår ansiktsrengöring har belönats med fem getingar i Expressen. Ett bra tips är att använda WISE ekologiska rengöring tillsammans med våra rengöringssvampar och vårt ekologiska ansiktsvatten. Ansiktsvattnet binder fukt till din hud på ett ögonblick!
Hej! Vill du få inspiration, erbjudanden och praktiska hudvårdstips, råvarukunskap, hälsotips med mera direkt i mailen! Anmäl dig här, det är alltid gratis.

Förvara i en 75 ml PET-burk, som gör det lättare att komma åt rengöringspastan. Den håller några månader om du är noga med att inte få ner i fukt i burken. Använd gärna en liten spatel eller skaftet på en sked för att fiska upp rengöringen. Du behöver ungefär en ärtas storlek till ansiktet. Lägg rengöringspastan i handflatan och lös upp den i lite vatten, massera försiktigt ansiktet (undvik ögonen) och skölj av.
Hej! Ja, du tillsätter me olja om du vill ha en lösare konsistens på rengöringspastan. Du hittar recept på rengöringsolja här i bloggen, om du vill ha rengöring i pumpflaska!Ihop med lite vatten blir rassallera en utmärkt tvätt. Men med hjälp av ytterligare ett par ingredienser kan du dessutom anpassa den efter din egen hudtyp med extra hudvårdande egenskaper – och på köpet få en ännu härligare konsistens på rengörigspastan.

Leror har en mycket hög absorptionsförmåga, vilket gör dem bra till rengöring. De drar bokstavligen talat till sig fett och smuts från huden, samtidigt som de tillför mineraler och kan balansera hudens talgproduktion. Rassallera är särskilt bra på just det här, samtidigt som den är mjuk mot huden.
Blanda först ihop de torra ingredienserna. Häll sedan i jojobaoljan och arbeta ihop massan till en slät pasta. Låt det ta en liten stund, så får du till slut rätt konsistens. Tillsätt gärna eterisk olja, till exempel atlasceder som är särskilt bra mot akne och samtidigt förlänger rengöringspastans hållbarhet.Du kan använda rengöringspastan som ansiktsmask genom att ta en större mängd (ungefär en tesked) och lösa upp i drygt dubbla mängden vatten. Den behöver vara ganska blöt för att fastna på huden. Stryk på ett tunt lager och låt verka 5-15 minuter. Undvik att den torkar – klappa i så fall in lite mer vatten. Skölj av försiktigt och smörj in huden efteråt. En mask ger leran lite extra tid att verka och mjuka upp blockerade porer.

En rengöringspasta är en mild och naturlig rengöring som passar de flesta. Skippa starka rengörare och ge din hud en bättre balans genom att tillföra en massa naturliga nyttigheter samtidigt som du rengör effektivt.
Kan man använda jojobaolja, lavendel och rosmarin på ansiktet. Dock inte tvätta bort? När det står ”hudvård” på samtliga beskrivningar, innefattar det ansikte också? I vår webbutik hittar du allt du behöver för att tillverka din egen hudvård! Alla råvaror och ingredienser är noggrant granskade för att vara naturliga och ekologiska, utan petrokemi och synteter. Hej, Tack för frågan! Här blev det fel; hållbarheten ska vara månader. Som du skriver är det inget vatten i pastorna, det känsliga för hållbarheten är just att se till att det inte kommer vatten/fukt i burken. Så även om en oanvänd burk med pasta skulle ha längre hållbarhet, blir hållbarheten i praktiken kortare.Blanda först ihop de torra ingredienserna. Häll sedan i jojobaoljan och arbeta ihop massan till en slät pasta. Låt det ta en liten stund, så får du till slut rätt konsistens. Om du har jättekänslig hy kan du hoppa över eteriska oljor, annars kan du till exempel tillsätta 1 g (ca 25 droppar) eterisk olja av lavendel som både balanserar huden och förlänger rengöringspastans hållbarhet med sin antibakteriella effekt.

Förvara till exempel i en 75 ml PET-burk, som gör det lättare att komma åt rengöringspastan. Den håller i några månader om du är noga med att inte få ner i fukt i burken. Du behöver ungefär en ärtas storlek till ansiktet. Lägg rengöringspastan i handflatan och lös upp den i lite vatten, massera försiktigt ansiktet (undvik ögonen) och skölj av.
Om du har fet hy, stora porer eller acne, kan du prova med att istället tillsätta ekologiskt nässelpulver som är sammandragande, och zin
koxid som både dämpar irritation och har en antiseptisk effekt.Alla våra recept är noggrant testade och säkra. Det kan ta en stund att lära sig att få till precis rätt konsistens och känsla. Övning ger färdighet! Om receptbloggen.

Hej! Jag undrar om man kan ta i mer olja i receptet för att få en mer lös konsistens på pastan? Skulle gärna vilja ha en rengöring som man kan ha i en flaska med pump så att man inte tillför varken syre eller vatten vid användning.
Lägg gärna till en ren ekologisk olja. Jojobaolja är utmärkt just till ansiktsrengöring. Den passar alla hudtyper och binder fukt, så att huden inte stramar efteråt. Jojobaoljan förvandlar leran till en skön och ganska stilig rengöringspasta, samtidigt som den kan bära eteriska oljor som vårdar huden och förlänger rengöringspastans hållbarhet. Här är två recept med exempel på ytterligare några aktiva ämnen du kan lägga till för att skräddarsy din egen ekologiska rengöringspasta:Hej! Hur tänker ni kring att ni rekommenderar zinkoxid i en produkt som direkt ska sköljas av? Med tanke på att zinkoxid är mycket giftigt för vattenlevande organismer och kan ha långvariga negativa effekter i miljön. Min hud älskar zink, men jag brukar tänka på att torka bort eventuella rester i ansiktet med bomull och inte skölja av.

Menar du hibiskus och lera-masken? Ja, eftersom det är en mask som blandas till vid användning, så kan du även droppa i några droppar eterisk olja och röra ut i masken.Ja, du kan använda en annan valfri olja i stället för jojoba. Bara någon enstaka droppe blå renfana ger en azur färg som drar lite åt grönt på grund av fägen på övriga ingredienser.Du vet väl att du kan skaffa ett medlemskonto när du handlat hos oss? Med ett medlemskonto får du, förutom koll på dina beställningar, tillgång till bonusmaterial och fina specialerbjudande!

Till torr och känslig hy passar det bra med kolloidalt havremjöl som rengör och lugnar huden. Havremjölet innehåller betaglukan som verkar återfuktande och antioxidant. Som komplement till rassalleran används här kaolin, som är den mildaste av alla leror.
Hej. Jag har vita leran och Jojoba olja. Tänkte, hur funkar det med socker och kaffe i för att rengöra? Har även mer bivax om man kan kombinera dessa på något sätt 🙂För att huden ska kunna hålla sig fräsch och vacker kräver den omsorg och kärlek. Att tvätta huden både morgon och kväll med en ansiktsrengöring är grunden till att din hy mår bra. Ansiktsrengöring är en produkt som använd dagligen och har därför stor inverkan på huden, dess utseende och funktion. Vilken typ av ansiktsrengöring du ska ha beror på vilket behov du har. Har du normal, torr eller känslig hy? Ta en titt bland våra ansiktsrengöringar och välj med omsorg för att hitta den som passar just din hudtyp bäst. Vi erbjuder ett sortiment med ekologiska produkter från varumärken som Urtekram, Loelle, John Master och Estelle & Thild, allt för att du ska kunna vara snäll och skonsam både mot dig, din hud och miljön.

Vår bloggare Hannah recenserar så här: ”Bra pris på en vädligt dryg produkt. Det här skummet är tjockt och härligt, jag använder det i duschen på morgonen för att vara lite effektiv och det är superhärligt. Torkar inte ut huden och gör att den känns ren och fräsch. Denna kommer jag troligen att köpa igen!”
Vår kund Veronica recenserar såhär: ”Härlig flytande rengöring med fräsch doft som rengör ordentligt utan att huden blir torr eller stramar efteråt. Ibland rengör jag 2 gånger bara för att jag gillar känslan så mkt. En av mina absoluta favoriter från Mossa och antagligen den bästa rengöringen jag testat hittills. Rekommenderas varmt!”