Posted on

Bavaria 31 Sport

Hardtop modellen lämpar sig mycket bra i nordisk klimat med ett tak du enkelt kan stänga för att hålla kyla och regn borta. Med taket öppet är båten ger båten också samma känsla som en helt öppen båt.Tillfälle att förvärva en 34 med Hardtop! Populära Sport serien från Bavaria. Båten är från 2011 och har nya designen kom som togs fram i samarbete med BMW design group. Går ej ett att jämföra med tidigare årsmodeller – detta är en helt annan båt både utseende och kvalitetsmässigt.

Klart positivt med dubbla kabiner som är stängbara (det var ett minimikrav från hustrun).. Otroligt myckte ytor utomhus under kapellet – visst – solsängen kan tyckas vara en död yta men väldigt skön när det är rätt väder för solning där..Den gick väldigt fint från 5 knop till 25 helt utan planingströskel och deet märktes verkligen att maskinen har ett riktigt gott vrid tack vare både kompressorn och turbon. D6:an är en riktigt skön maskin.

Hann inte riktigt med att trimma in rubbet men med 4 pers, halv bränsletank på mätaren (vet ej om vattentanken var tom) så gjorde vi 32 knop på fullvarv (3500). Vid ca 3000 låg vi på 24-25 knop ej fintrimmat. Jag utgår därför ifrån att 25 knop är no problem oavsett last och 26-27 knop i marschfart är nog max man kan räkna med om man inte vill köra fortare än maxvarv minus 10% dvs 3150 varv/min enligt Pentas rekommendationer. Skulle tro att maxfart är 33 vid bra förhållanden. I 25 gick den som i smör. Härlig gång.

Dock så tycker jag att man åtminstone kunde ha ett tillval som ger bättre lackfinnish på inredningen. Jag kan helt klart leva med den finnish som är (har teak som tillval i inredningen) men skulle ändå lätt kunna betala en eller ett par tiotusingar för ett steg bättre finnish.
Do you want to advertise in the branchregistry or via web ads/banners? Or would you like to discuss a collaboration with Sweden’s largest marine portal?Kan tillägga att Pelle75 siffror nog är mer korrekta att jÄmföra med för din del iom att vikskillnaden mellan 31-34 bara är 600 kilo. Så där kan nog antal personer, tankfyllnad mm göra större skillnad än vilken båt det är. Intressant dock att toppfarten är densamma med samma motor på båda modellerna. Hur upplevdes accelration och planinströskel i 34 med en motor, med fulla tankar och last? Kan vara lite intressant iom att 34 kan vara nästa båt om vi faller för båtlivet..

D3:orna skulle jag inte vilja ha.. Gärna D4:or (dubbla) men då blir det snabbt dyrare.. Det är bara en tank oavsett enkel- eller dubbelmontage tyvärr.. Och ofta är det bränslerelaterade problem om en diesel stannar i mina ögon.
jag har en D3-190 i min nuvarande båt. Drar lite, grymt vrid, tyst, låg vikt. Har fungerat problemfritt i snart fyra år. Min D3 är från 2009 med EVC, kanske var det problem med tidigare D3:or?Du kanske redan vet. men Bavaria kommer med en ny design på hela sportserien nu i höst. På 28 och 31 verkar det vara mest tröjor och dekaler typ samma gråa stripe som 39 an och några förändringar i inredning mm. 34 an får dock en större facelift med samma långa fönster i salongen som 39an.

Men då jag mer eller mindre bestämt mig för att vi vill ha en HT båt måste vi nog gå upp på en 34 HT. Precis som föregående skrev ang motorval så är jag inne på att ha en singel motor diesel. D6-370. Alternativt två D3- 200. Någon som vet förbrukningen på dubbelmontage D3?
Kvaliteten på Bavaria är det absolut inget fel på. Vi hade som sagt en 36:a från 2004 (segel) i 7 säsonger som vi gick över 8000Nm med.. Inga fel eller problem.. Sen en Sport 34 som vi körde 1984Nm / 150h med på ett år.. Och knappast bara i finväder utan i alla väder – 0-18m/s, 0-30 graders värme, 0-4m våghöjd,,, (Extremerna i vind och våghöjd mest med segelbåten, tempen mest motorbåten – den nedre alltså då vi hade snö i mars i år).. Utöver lite kosmetiska fel, vissa detaljer som strulade osv så var grundkvaliteten på båtarna absolut bra. Jag är, och har varit, ordförande i Svenska Bavariaklubben i många år och det är inte mycket negativt man får höra därifrån heller faktiskt. Visst – det finns småskit som strular, men det gör det även på kvalitetsbyggen á la orust..Hör gärna av dig om du har några andra frågor om sportserien. 28 och 31 är ju relativt lika båtar i stort och de flesta komponenter/utrustning är desammaVerkar också rimligt att man vartefter åren går blir bättre på att köra sin båt. Själv nådde jag ny högsta toppfart 34,3 knop med min båt i våras och enda skillnaden jag kan komma på jämfört med förra och förrförra året är att jag testade att dra upp båda trimplanen max (har inte tänkt på det tidigare). Min botten blir däremot skrovligare för varje år, vartefter som högtryckstvätten gör allt fler gropar i den gamla färgen.Ja. Nu måste ju vara kanske det bästs tillfället någonsin att beställa båt som köps i euro. Kursen är ju otroligt låg. Dessutom får man ju ett i pratiken högre andrahandsvärde på sin båt. Många andra med samma modell kan ju ha köpt för en eurokurs på bortåt 11sek och betalt flera 100 tusen mer för sin båt och de får ju ett betydligt större tapp i kronor på sin båt. Ang Bavaria så verkar de ju ha höjt både samansättningskvaliteten samt finnishen senaste året/åren så en mindre prishöjning är väl inte helt omotiverad speciellt om den ändå äts upp av bättre kurs. På deras hemsida så påstår de att kvalitetsintrycket kommer att förbättras ytterligare i samband med faceliften dessutom. Vad det nu innebär?

Ang Bavariaryktet så beror det väl dels på att dom hade lite strul med sina segelbåtar i början men framförallt tror jag det beror på andra säljare i Sverige som inte gillade när det kom in billiga båtar på markanden och sprider skitsnack när kunder kommer och ställer frågor kring deras märken kontra Bavaria. Jämför tex med hysterin kring importbilar från Tyskland när det drog igång eller CE-märkningstjafset på USA båtar Kan även tillägga att man numera plastar skotten istället för att bara silicona fast dom som gav lite knirr och knak framförallt i taket inne i salong och kabiner på vissa modeller.. Laminattjockleken har nog ökat lite också. Tittar man på viktsiffror kan man se vissa indikationer på detta.. Ang D3 så hänger väl det dåliga ryktet med sedan den fösta problemfyllda generationen. Den senare är väl en kraftigt omarbetad variant som vad iaf jag hört inte haft någrs problem.

En sak till som jag utan vidare skulle betala för och som inte borde vara så dyrt är uppmärkning av kablarna i elsystemet. Vet att vissa (dyrare) tillverkare gör detta och det kan inte ta mer än max ett par timmar extra för den som drar elen på varvet att göra detta. Skulle gladeligen betala för dessa timmar på båtpriset. Även extra ljudisolering som jag monterat själv till en kostnad av ca 1000:- för material och ett par timmars jobb känns snålt att inte varvet kan montera.

Men effekten av slätt skrov gäller vad jag läst främst segelbåtar och andra som kör i deplacementsfart. Planande båtar kan lika gärna ha en skrovlig yta (typ inomhusroller), bästa beviset är att snabba fiskar som delfiner och späckhuggare har ojämnheter i skinnet.
Jag ifrågasätter detta starkt. Jag tycker Bavaria verkar göra ovanligt förnuftiga och fina båtar. Jag tycker tom att de verkar välbyggda. Jag undrar vad kritikerna till Bavaria hakar upp sig på. Är det enbart båtarnas relativt låga pris, eller är det något annat?Har nu bytt ut Bavaria Sport 34:an mot en fransyska – en Jeanneau Sun Odyssey 45.2 från 2000. En underbar seglare med 12år på nacken som kräver lite pyssel och fix men det är en underbar båt. Kan dock inte säga att den spontana känslan är högre kvalitet när man ser på hur allt är monterat. Det är mer trä i inredningen – helt klart – men kablarna sitter på ungefär samma sätt… Det är en Penta motor här också.. Pumparna kommer från Jabsco – likaså toaletterna.. Vi tog drive away paketet och där ingår gasol i köket nere. Vi tog inte elgrillen uppe från fabrik eftersom vi sällan ligger med landström. Köpte en Weber go anywhere så länge. Möjligt att vi köper en gasol/spritspis uppe senare om vi anser oss behöva. En sak som jag verkligen kan rekommendera är duradeck ist för iroko. Underhållsfritt och mycket snyggare än iroko iom att däcket är ramat ist för bara lagda skivor som irokon är. Extra värmeutblås i sittbrunn och ovanpå instrumentpanelen är något som vi tog och som är bra. Kolla även om ni får utblås midkabinen. Vi fick det inte från fabrik vilket kändes snålt. Rekommenderar även starkt att ta ek eller teak för inredningen ist för standard. Känns klart mer påkostat tycker iaf vi. Det här med toppfart är knepigt. Av flera skäl går motorbåtar fortast på våren efter första sjösättningen (skrovet är lättare eftersom det har torkat under vintern, kallt vatten är tyngre och gör att båten går högre, ingen beväxning, man har lastat mindre prylar i början av säsongen, mm).Vi valde vår utan badbryggan då jag ansåg den ge typ 200kg extra vikt på helt fel ställe.. Däremot hade vi 250l vattentank och jag satte in ankarspel inkl 60kg kätting och 15kg ankare fram så det blev dryga 100kg till.. Med helt fulla tankar (520 liter diesel, 250l vatten) och två vuxna med full semesterpackning – bunkrad och klar – så gick den upp i plan utan problem. Det tog lite längre tid än vid halvfull lastning, men absolut inga problem. Det kändes som om motorn hade hur mycket som helst att ge, men var elektroniskt begränsad till 3500RPM..

Dom seglar absolut inte som en påse skit… Eller ja.. Med original standardsegel är dom inte så kul, men med riktiga dukar flyttar dom på sig riktigt bra… Sedan två månader har vi dock en Jeanneau Sun Odyssey 45.2 och vi märker iofs vissa skillnader
Visst blir det enklare att slippa bädda efter maten. Vi resonerade så att man äter oftast där uppe att vi tyckte dinetten nere i 31an var en aning liten till antalet sittplatser. Samt att om vi får smak för det lite större båtlivet så kanske vi uppgraderar till en 34a om några år. Jag tror dock ni skulle bli kanonnöjda med 31an. Aquador var aldrig ett alternativ för oss. Vet att en del på forumet gillar dem. Jag tycker dock framförallt deras inredningar är hemska med sin blankpolerade körsbär att de är grymt överprisade.Det är samma grundmotor men högre effektuttag i D6-370. Köpte en 28 sport i våras och ställdes för samma fråga då i valet mellan D4-260-300. prisskillnaden var oxå där 50k. Jag valde D4-300 och känner mig nöjd. med tanke på att Bavarias sportserie är relativt tunga så skulle jag lätt välja den större motorn i en 31a. Den väger trots allt knappt 5,5 ton och kommer inte vara ngn racer ens med D6-370. 330 hk blir nog i klenaste laget och ngn form av körglädje vill du säkert ha. dessutom blir förbrukningen densamma eller ev. lägre med den större motorn.

Maringuiden was founded in 1996 and has long been Sweden’s largest marine portal. In the high season, approximately 650,000 page views are displayed each week on the site for approximately 80,000 unique visitors.
Ljudisoleringen från fabrik är direkt dålig. Löset detta genom att köpa 6 stora självhäftande ljudisoleringsplattor som jag skar till och satte dit i motorrummet. stor skillnad och nu har jag rätt läg upplevd ljudnivå. Många säger att D6 har ett trevligare ljud än D4 så du kan ha en fördel där. Kostade ca 1000:- och 1 timmes jobb. Fattar inte varför fabriken inte kunde gjort detta.34 HT är trevlig. Men jag skulle vara mycket tveksam till singelmontage i den oga den ökade vikten. Speciellt om du ska ha den större badplattformen och kanske den större tanken. Men allt är ju en fråga om era egna fartbehov. Har för mig att från start gick inte ens HT versionen att beställa med singelmontage. Förbrukningen med två D3or behöver nog inte bli spec mycket högre. Ringa gärna Bavariasverige o hör med dem. de brukar ha koll. Vet att Sthlmskontoret i princip bara sålt 34or med dubbelmontage, så de har nog koll.

Har kikat på båten och den verkar ha det jag vill ha. Kikade även på 28 Sport men valde bort den av en enda anledning, måste bädda om för barnen efter att man ätit.
Engelska Motor boat montly har ett stort test av 31 sport i det nummer som är aktuellt nu. finns på större pressbyråer och presstop mm. Den får väldigt bra kritik kan jag säga. Är på landet och har ingen scanner annars kunde jag scannat testet till dig.

34:an har en vettig planlösning. Det negativa vi upplevde var att den kändes lite trång nere i salongen när det var taskigt väder – men då ska man ha med sig att vi hade en Bavaria 36 segelbåt från 2004 innan.. vi klättrade lite på varandra under den kallare säsongen med regniga dagar.. (mars-maj)..

Hej, Är det någon som har köpt en Bavaria 31 sport och kan berätta om motorval, hastighet, marschfart och hur den går i sjön? Vad jag förstår kan man välja singelmontage diesel d6-330 eller d6-370. Osäker på vad skillnaden blir i fart. Priset skiljer 50.000. Har d6-370 någon annan/ny teknik vs d6-330? Mvh K HaddockEn nackdel är väl att det är en styrplats och ingen riktig passagerarplats. Sätet åt babord är för lågt placerat för att se över bogen vid körning i planing.. Dock går det fint att hoppa upp på den lilla solsängen precis vid rutan..i övrigt så är bygget riktigt bra, speciellt om man tar hänsyn till prislappen. Dock så finns det ju vissa tillval som gör mycket för intrycket och kvalitets/lyxkänslan. Teak eller ek i inredningen, förstärkt belysning inne och ute, Iroko eller Duradeck på alla däcksytor, uppgraderade klädslar och durkar inne och ute mm.Ang. kvalitet och utförande så är det bara att titta på en ny båt i sportserien. speciellt om man har uppgraderat träslag och klädslar så tror jag nog de flesta skeptikerna tystnar. rent finnishmässigt i min båt så har jag bara möjligen ett par lite för kladdiga sikaskarvar att klaga på (och det kan du få även på finbyggen), annars inget konstigt. Gäller det bara finnish och design så är närmaste båt jag verkligen skulle vara beredd att betala ett större merpris för Fairline, Sunseeker osv. Men då ä ju deras minstingar 38-40 fot tyvärr.

Framförallt tror jag att Bavaria segelbåtar ligger långt före Hanse i kvalitet, som inte ens har skruvade skott utan där t.ex. pentryt är Sikat på plats.
Hur som.. En Sport 34 med D6-370 är långt ifrån klen. Toppfart på c:a 32 knop och mycket bra marschfart på mellan 23 och 27 knop.. D6:an ska varva ~3500 RPM.. Den gjorde 3510-3530 i vår båt och då 32 knop.. Vid 3000 ~24.. 3100 ~26, 3150 ~27knop. Man ska enligt penta ligga typ 10% under max vilket ger 3150… Förbrukningen var jämn mellan 23 och 27 knop… Runt 2,1 l / nm.. Och ja – loggen var VÄLDIGT väl kalibrerad mot GPS osv..Ange din epostadress nedan så får du varje kväll eller fredag eftermiddag ett epostmeddelande med alla annonser som lagts in under dagen. Du kan enkelt avsluta din prenumeration när du själv vill.

Som köpare har du en rättighet och skyldighet att kontrollera objektet i samband med hämtning. Om objektet inte motsvarar beskrivningen i auktionsunderlaget kan du reklamera köpet. Observera att detta måste göras innan objektet tas från platsen.
Reservationspris är det i förväg lägsta pris som säljaren accepterat och visas som uppnått eller ej uppnått på varje objekt. Om avslutad auktion inte når reservationspris kontaktar vår auktionsmäklare högsta budgivare för en förhandling. Alla bud är bindande, oavsett om reservationspris är uppnått eller ej.Det finns ingen specifik information om frakt för just det här objektet. Har du frågor om frakt? Hör av dig till oss på 054-15 13 04 eller [email protected] Det tillkommer en inropsavgift på varje auktion du vinner. Som inloggad kund ser du aktuell summa på varje auktion. Notera att moms alltid tillkommer på ditt lagda bud om inget annat anges. The Bavaria 31 Cruiser Den är särskilt populär med tanke på dennes specialutrustning såsom Bogpropeller, TV, Autopilot, Uppvärmning, Cockpit i teak.Om du har några frågor svarar vårt team gärna på dem!

Segelbåt Bavaria 31 Cruiser, Inbyggt 2008 Ligger i Marina Dalmacija, Sukosan, Zadar-regionen, Kroatien. Den har 2 hytter , Rymmer 4 + 2 sovplatser Och har 1 WC . Sängkläder och köksutrustning är inkluderat i priset
YachtWorld, partnering with the most trusted yacht loan provider Trident Funding, specializes in new and used yacht loans and refinancing. With 30 years of experience, we can help you get yacht financing anywhere in the United States. Get approved as fast as 24 hours!As of June 2023, the best interest rates for yacht loans typically start around 7.74%. These rates fluctuate with market conditions, inflation, and supply and demand. Borrowers with the highest credit scores and strongest overall financial profiles usually get the best yacht loan rates. The higher your credit score, the lower your interest rate will be. The best yacht interest rates are reserved for the most well qualified borrowers. A well qualified borrower will have an excellent credit score, a history of on-time payments, provable income, consistent employment history, and no recent bankruptcies or foreclosures.

Denna båt har redan hittat en ny ägare. Svara på samtliga frågor i detta formulär så ska vi försöka hitta en motorbåt som passar dina behov. Observera att under högsäsong så svarar vi så fort vi hinner med.
Denna båt har redan hittat en ny ägare och finns inte längre till salu. Vill du ha hjälp att hitta ett liknande objekt så kan du anmäla dig i kontaktformuläret nedan. Vi hör då efter med våra samarbetspartner samt söker av marknaden (även utanför Sveriges gränser) och ser ifall vi kan hitta ett bra objekt till dig.Tyvärr är denna båt redan såld men jag kan hjälpa dig att hitta ett liknande objekt. Mångårig erfarenhet och full koll på modeller, utrustning och rätt prisnivåer. Kontakta mig i formuläret på denna sida så hjälper jag dig.

Enligt Bavaria har den nya 31:an genomgått ett avancerat utvecklingsarbete som ska ge Bavaria Sport 31 ger en bra avvägning mellan pris, komfort och prestanda.
Den har liksom sina föregångare en öppen sittbrunnen med stora ytor att fläka ut sig på. En stor u-soffa som ger bra plats runt bordet och en stor solbädd med ett rejält och lätt åtkomligt stuvutrymme under. Utrymme och komfort är ledord för Bavarias motorbåtar snarare än körglädje. Men de hävdar att de har lagt ner mycket tid på den punkten och att förarplatsen ska vara ergonomiskt utformad.