Posted on

Billig Festlokal I Jönköping

Innan du hyr en festlokal i Jönköping finns det några faktorer att tänka på. Först och främst bör du bestämma antalet gäster och vilken typ av evenemang du planerar. Detta hjälper dig att välja rätt storlek och typ av festlokal för ditt evenemang.Jönköping är en stad med en rik historia och en modern atmosfär. Staden erbjuder ett varierat utbud av festlokaler som kan tillgodose olika behov och stilar av evenemang. Oavsett om du föredrar en elegant och stilfull festlokal eller en mer avslappnad och naturnära miljö, finns det alternativ för alla smaker i Jönköping.Att hyra en festlokal i Jönköping ger dig möjlighet att skapa oförglömliga minnen i denna vackra stad vid Vätterns kust. Med sitt breda utbud av festlokaler, högkvalitativ service och unika atmosfär kommer din fest eller evenemang i Jönköping att bli en minnesvärd upplevelse för både dig och dina gäster.

När du hyr en festlokal i Jönköping kan du förvänta dig högkvalitativ service och faciliteter. Många festlokaler erbjuder cateringtjänster och har professionell personal som kan hjälpa till med att planera och genomföra ditt evenemang.
Jönköping har ett brett utbud av festlokaler som kan skapa en minnesvärd upplevelse för dig och dina gäster. Staden erbjuder allt från moderna konferenscenter och hotell till historiska byggnader och natursköna platser.Jönköping, en vacker stad belägen vid Vätterns södra strand, erbjuder en rad fantastiska festlokaler för olika typer av evenemang. Oavsett om du planerar ett bröllop, företagsevenemang, födelsedagsfest eller en annan festlig tillställning, finns det festlokaler i Jönköping som kommer att passa dina behov. Här är din guide till att hyra en festlokal i Jönköping. Några populära platser att hyra festlokal i Jönköping inkluderar Elmia, en av Sveriges största mäss- och konferensanläggningar med flexibla festlokaler och moderna faciliteter, samt Villa Björkhagen, en charmig herrgård omgiven av vacker natur som erbjuder en idyllisk festmiljö. Du bör också överväga vilken atmosfär och stil du vill ha för ditt evenemang. Jönköping erbjuder festlokaler med olika atmosfärer, från moderna och eleganta till mer naturnära och rustika. Det är viktigt att välja en festlokal som matchar din vision och skapar rätt atmosfär för ditt evenemang.

Ovanstående är en väldigt accepterad och mycket uppskattad form av fri bar och ett populärt alternativ. Många lokaler accepterar att du köper vin själv och tar endast en mindre avgift för det. Ett fint sätt att poängtera för dina gäster om det som bjuds på men att andra alternativ som sprit behöver betalas för, kan man ställa fram en vacker griffeltavla med alla öl och vinsorter skrivna, och det är något bruden och brudgummen står för.
Tips: Om din lokal eller cateringfirma står för en fast meny försök att få ett bra pris för dryckespaket på vin och mousserande till måltiden och mingel. Bjud på mousserande innan middagen också, det är mycket billigare än champagne!

Här är en återkommande fråga när det kommer till bröllopsplanering, och en mycket omtvistad sak. Åsikter varierar kraftigt med frågan om en fri bar jämfört med när du tar betalt, men det är ganska säkert att säga att många av dem som väljer att gästerna betalar ofta kämpar med det bästa sättet att informera sina gäster. Och de som väljer en fri bar har istället problemet med att det kan bli kostsamt och att du sen står där med en stor barnota. En ganska populär metod att kontrollera fri bra, men ger lite mer alternativ om vad som kan erbjudas. Det är säkert mer problem än fördelar med den här metoden, inklusive det genanta med att ringa i klockan när det är dags för sista beställningen, och folk samlar på sig 5 drinkar innan tiden gått ut etc. Så hur löser man frågan? Vi har kliat oss i huvudet och diskuterat ämnet med leverantörer och koordinatorer och kommit fram till flera förslag som kan hjälpa dig att hitta det bästa alternativet som passar dig budget.Jönköping är centrum i ett av landets allra starkaste ekonomiska region. Här är det nära till allt, vilket borgar för en blomstrande handel. Jönköping är också mässornas stad och en stad omgiven av hänförande natur. I Jönköping blandas gammalt med nytt. Vid den gamla Smedjegatan trängs sneda och vinda hus. Stadens kyrkor visar upp en prakt av flera olika slag. Finast är kanske ändå Sofiakyrkan, med sin nygotiska stil. Religionen har alltid haft en stark ställning i området, vilket både märks och syns här och var. Inte långt därifrån reser sig bra mycket mer moderna byggnader, såsom Jätten. Den representerar nuets och framtidens Jönköping, en stad som växer för varje år.Lokalnytt använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda Lokalnytts webbtjänst godkänner du vår användning av cookies och vår Integritetspolicy .

Nyproducerad butikslokal i Kärnekulla Habo, 293 kvm. Lokalen är i toppläge som tar ut svängarna i form av arkitektur och design. Möjlighet att anpassa lokalen efter behov.Lokalnytt är marknadsledande inom förmedling av lediga lokaler med fokus på storstadsregionerna Stockholm, Göteborg, Öresund, Uppsala, Linköping och Norrköping. Varje vecka når våra lediga lokaler och artiklar tusentals människor.

Ledigt kontor på Västra Storgatan. Med det centrala läget har du nära till alla faciliteter för dig. 273 kvm kontorslokal med goda lagermöjligheter. Möjlighet att anpassa lokalen efter behov.
Unik källarlokal med stor potential Källarlokal som tidigare varit restaurangen ”Mäster gudmunds källare”. Lokalen kan hyras som förråd eller någon annan verksamhet som passar bra i en fönsterlös lokalLedig kontorslokal på Barnarpsgatan 39, tidigare tillhörande Munksjö fabriken. 945 kvm ledig kontorslokal. Möjlighet att anpassa lokalen efter behov. God möjlighet till parkering i anslutning till fastigheten.

Butik med tillhörande kontor och lager på Solåsen/Gamla flygfältet mycket nära E4an. Butik med tillhörande kontor och lager på Solåsen/Gamla flygfältet mycket nära E4an. Många tänkbara användningsområden.

Om du är på jakt efter en bra lokal i Stockholm för studentfest, bröllop, sommarfest eller en annan tillställning och vill ta med egen dryck och mat så har du kommit rätt.
Slipp hög lokalhyra för personal, bar och catering och stå för kalaset själv istället. Vi har gjort en jämförelse åt dig med länkar där du kan läsa mer och boka lokalerna.Tack för tipsen! Vi är sugna på Hjällö slott, hoppas de håller samma pris för isåfall kanske det blir det! Någon som varit där på bröllop eller bara tittat på lokalerna?

Till sommaren 2012 borde Lustfyllt ha allt löst kan man ju tycka! De har redan vunnit första omgången i rätten. Följ deras blogg så får du veta mera. Vad gäller egen mat och dryck så går det inte på Alphyddan. Det går tydligen delvis på Fjällstugan, alltså man kan ta med egen förrätt, efterrätt och tårta, men inte dryck och huvudrätt.
Vi avser att vara den naturliga länken mellan annonsörer och lokalsökare och därmed förenkla sökandet av lediga lokaler i Stockholm. För att få en så bra bild som möjligt av den lediga lokalen i Stockholm kan du klicka på annonsen och ta del av beskrivningen som innefattar såväl planlösning och kommunikationer, som omgivning och natur. Du kan även läsa om närservice och kika på vad det är för trevliga lunchställen och matbutiker som finns i anslutning till kontoret. Dessutom kan du kontakta annonsören och göra en intresseanmälan direkt i annonsen.I Objektvisions policy för personuppgifter beskrivs vilka uppgifter vi samlar in, i vilket syfte de samlas in, på vilket sätt du kan ha kontroll över dina egna uppgifter samt hur du kan kontakta oss. Denna personuppgiftspolicy gäller när du använder appar, webbsidor och tjänster som ingår under en app eller på en webbplats som administreras av Objektvision. Objektvision är personuppgiftsansvarig i enlighet med dessa villkor och ansvarar för att behandling sker enligt gällande lagstiftning. Vi kan dela med oss av information till andra företag som behandlar data på våra vägnar för att vi ska kunna utföra våra tjänster, t.ex. analys, distribution eller andra tjänster för att upprätthålla och tillämpa våra användarvillkor och leveransvillkor. Vid all hantering av personuppgifter iakttas dock alltid hög säkerhet och sekretess. Du kan erhålla information om vilka personuppgifter som är registrerade, genom att skriftligt begära ett så kallat registerutdrag från Objektvision AB.I och med att du lämnar uppgifter till Objektvision ger du din tillåtelse till att Objektvision registrerar och lagrar uppgifter om vilken tjänst du använder samt behandlar de angivna personuppgifterna för angivna ändamål. Som legal grund för behandling kommer Objektvision att hänvisa till uppfyllande av policydokument och berättigat intresse i de syften som angetts ovan.

Hur mycket kostar fri bar?
Du skulle gärna ha en fri bar men budgeten är tight. En snabb uträkning, med en gratis bar efter middagen (3/4 timmar) för 100 gäster kan det kosta uppemot 10 000 – 20 000 kr med ett par begränsningar (inte sprit från “översta hyllan”, bara enkla shots etc).
Bland våra lediga lokaler i Stockholm hittar du allt från eleganta och vackra lokaler i historiska sekelskifteshus till moderna kontorslösningar i nyproduktion. Hyr en lokal i Stockholm i charmiga Gamla stan eller i flexibla Slussen, eller varför inte i närheten av Centralstationen för att underlätta resvägen för personal som pendlar utifrån Stockholm? Bortom knutpunkterna för kollektivtrafiken hittar du lediga lokaler i trevliga förorter för stora som små budgetar, som passar ditt företag oavsett storlek.På Objektvision samarbetar vi med Svefa för att sammanställa de aktuella hyresnivåerna för Stockholm och 17 andra orter i Sverige. I Stockholm börjar nivån för att hyra lokal vid ett pris på cirka 1250 kronor för C-läge, 2500 kronor för B-läge, 3600 kronor för A-läge och 5500 kronor för AA-läge. När vi pratar om A-B- och C-lägen menar vi hur attraktivt området för lokalen är och det i grunden är avgörande för hyran. A-lägen räknas till de mest attraktiva och efterfrågade och har därför högre hyror, medan C-lägen oftast ligger lite utanför centrum där det oftast är viktigt med tillgång till parkering.Behandlingen sker enligt gällande lagstiftning och innebär att personuppgifter inte bevaras under en längre tid än vad som är nödvändigt med hänsyn till ändamålen med behandlingen. Objektvision kommer att lagra dina personuppgifter så länge du är kund hos oss. Du är kund hos Objektvision så länge du har ett aktivt konto. I marknadsföringssyfte används inte information som är äldre än fyra år. Detta innebär rent praktiskt att uppgifter gallras ut då de inte längre är aktuella eller nödvändiga för analyser eller direktmarknadsföring för de ändamål som de har samlats in för. Viss information kan behållas längre då det krävs så pga andra lagkrav, som exempelvis bokföringslagen. Vid all hantering av personuppgifter iakttas dock alltid hög säkerhet och sekretess.Vid intresseanmälan skickas informationen vidare till tredje part för att fullgöra beställningen av tjänsten. Objektvision sparar informationen som längst i fyra år och informationen raderas därefter automatiskt.

Vad kostar en liten lokal att hyra?
Den kostnaden brukar ligga på 1 000 – 2 000kr/kvm/år eller 800 – 1 600kr/person/månad.
Du kan när som helst avstå från att ta emot marknadsföringskommunikation från oss genom att klicka på avanmälningslänken i epostkommunikation som vi skickar dig. Du är alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst för att få hjälp att tacka nej till vår kommunikation.

När du använder vår webbplats och app kan det hända att personuppgifter samlas in via t.ex. cookies. Detta görs dock endast via ett separat samtycke. Då lagras informationen om din användning och vilka sidor som besöks. Det kan vara teknisk information om din enhet och internetuppkoppling såsom operativsystem, webbläsarversion, IP-adress, cookies och unika identifierare. Vid besök på våra webbplatser där våra tjänster tillhandahålls, kan olika tekniker användas för att känna igen dig i syfte att lära oss mer om våra användare. Detta kan ske direkt eller genom användning av teknik från tredje part.
Objektvision AB respekterar din integritet och rätten att ha kontroll över dina personuppgifter. Våra vägledande principer är enkla. Vi kommer att vara öppna med vilka data vi samlar in och varför samt skydda dina data.

Du har rättigheter när det gäller dina personuppgifter och du har möjlighet att påverka din information och vad som sparas. Företaget kommer på eget eller kundens initiativ att rätta uppgifter som upptäcks vara felaktiga. Du kan även närsomhelst begära att dina uppgifter raderas eller att dess användning begränsas genom att kontakta oss (för kontaktvägar se rubriken Så kontaktar du oss). Om du anser att dina rättigheter inte respekteras av oss får du gärna kontakta Objektvision eller så kan du höra av dig till Integritetsskyddsmyndigheten.
Objektvision samarbetar endast med partners som behandlar personuppgifter inom EU/EES eller med företag som upprätthåller samma skyddsnivå som inom EU/EES genom att t.ex. ha anslutit sig till den s.k. Privacy Shield överenskommelsen mellan EU och USA.I händelse av att vår webbplats innehåller länkar till tredje parts webbplatser, hemsidor, eller material publicerat hos tredje part, är dessa länkar endast för informationssyfte. Eftersom Företaget saknar kontroll över innehållet på dessa webbplatser eller dess material ansvarar vi därför inte för dess innehåll. Företaget ansvarar inte heller för skador eller förluster som skulle kunna uppstå vid användning av dessa länkar.

Hur mycket kostar en fest lokal?
Passar för: Fest, bröllop, studentfest, julfest. Pris: 11 800 kronor för fredag eller lördag mellan 18.00 och 01.00 Därefter 1450 kronor per timme. Övrigt: Porslin, städning och diskning ingår i lokalhyran. Du slipper även ta hand om flaskor och sopor efter festen!
Det är i Sveriges vackra huvudstad som du hittar kulturen och den fina arkitekturen som sträcker sig långt utanför innerstadens gränser. Närheten till naturen balanseras med det urbana och historien som går århundraden tillbaka i tiden. När du hyr en lokal i Stockholm får du inte endast tillgång till kulturen, hela företaget blir en del av den. Här på Objektvision kan du söka bland flertalet lediga lokaler i Stockholm för att hitta just den som passar ditt företags behov bäst.Det finns många faktorer att ta hänsyn till när man söker kontorslokal. Lokalytan är en dem. Samtidigt kan det vara svårt att uppskatta hur mycket utrymme som egentligen behövs. Med vår sökfunktion får du vägledning och kommer ett steg närmre att hitta rätt kontorslokal för er verksamt.Som Sveriges största marknadsplats för lediga lokaler har vi ett stort utbud oavsett hur ditt kontorsbehov ser ut. Vi hjälper er gärna i sökandet efter en ledig lokal i Stockholm och erbjuder förutom automatiserade bevakningar även sökhjälp över telefon.

Hur mycket kostar det att hyra en festlokal?
THE CREATIVE LOUNGE. Äntligen en billig lokal mitt i Sthlm city! Hyr lokalen en lördag 17.00-01.00 för 12500:-. Ta med egen mat och egen dryck!
Objektvision behandlar personuppgifter i huvudsak för de ändamål som anges nedan samt för de eventuella ytterligare ändamål som anges vid insamlingstidpunkten:

Objektvision inhämtar uppgifterna i första hand direkt från dig som kund. Som kund menas både dig som användare och som annonsör. Objektvision registrerar personuppgifter i samband med:
Tillsammans med Svefa kan vi sammanställa de aktuella hyresnivåerna för Jönköping och 17 andra orter i Sverige. I Jönköping börjar nivåerna för att hyra en lokal vid ett pris på omkring 1 500 kronor per kvadratmeter för A-läge, 1 000 kronor per kvadratmeter för B-läge och 900 kronor per kvadratmeter för C-läge. När vi pratar om A, B och C-läge så syftar vi på hur attraktivt området för lokalen är. I grunden är det också det som är avgörande för hyran, där A är det mest eftertraktade och C kan ligga lite i utkanten och tillgång till parkering är därmed viktigt.

Som den största marknadsplatsen för lediga lokaler i Sverige har vi ett stort utbud oavsett kontorsbehov. Vi finns med och hjälper dig i sökandet efter lediga lokaler i Jönköping och kan, förutom automatiserade bevakningar, även erbjuda sökhjälp via telefon.
Som en del av Småland bjuder Jönköping inte bara på natur utan även mycket historia. Det geografiska läget som knutpunkt mellan tre landskap har gjort Jönköping till en naturlig och viktig handelsplats, vilket satt orten på kartan. Det och säkerhetständstickan förstås. Nu satsar flertalet företag på nyproduktion i Jönköping vilket öppnar för nya kontorsytor och mängder av möjligheter. Hos oss kan du hitta lediga lokaler att hyra i Jönköping.Vi på Objektvision avser att vara den naturliga länken mellan annonsörer och lokalsökare för att förenkla sökandet av lediga lokaler i Jönköping. Just därför vill vi också ge dig en så bra bild som möjligt av den lokal i Jönköping som du fått upp ögonen för. Läs mer om planlösning, omgivning och närservice genom att klicka på annonsen. I annonsen kan du även komma i direktkontakt med annonsören samt göra en intresseanmälan. Runt staden hittar du sjöar, skogar och berg och närheten till naturen är en central del av Jönköping. Orten är placerad på Vätterns södra kant där staden kantas av vackra, levande vyer. Du kan bland annat hitta din nya lokal i Jönköpings kommun, som består av polkagrisarnas Gränna, eller kanske hittar du dina nya lokaler i Huskvarna som är känd för sin industriella historia? Vi hjälper Er att ljussätta i princip alla typer av miljöer – industri-, butiks-, kontor- och festlokaler. Vi anlitas ofta för ljussättning av montrar, scener, teatrar, klubb/disco och offentliga miljöer, men även fasadljusättningar utomhus. Våra rutinerade ljussättare är ett givande bollplank för Era idéer och visioner. Om Ni önskar levererar vi också gärna den tekniska utrustningen som behövs för att nå fram till visionen. Vid behov använder vi designprogram och ljusdesignprogram där vi kan generera 3D-miljöer som visualiserar det tänkta slutresultatet innan det är dags för genomförandet. Detta är en stor fördel i tyngre tekniska produktioner då det sparar både tid, kraft och pengar. Jag vill veta merÄr ni trötta på tegel, betong och svensk vinter? Ljussättning av byggnader blir allt modernare i samband med teknikens utveckling. Vi kan göra en inspirerande och effektiv ljussättning för de allra mörkaste kvarter! Svepande mönster och färger i harmoni med vacker arkitektur ger mer effekt än va man kan tro. Vi har ljussatt allt från gator, torg och fasader till branta bergssluttningar. Idag är det väldigt enkelt att göra temporära installationer som inte behöver bli alldeles för dyra – vi har tekniker och kunskapen. Jag vill veta mer

Var kan man ha fest i Stockholm?
Hyr Stockholms bästa festlokalerSjöfartshuset / Festvåning 2. Vacker festvåning med en matsal och salong, perfekt för middag och dans.Värdshuset Kräftan / Festvåning. … Nyckelvikens Herrgård. … K-märkt Garnisonen. … Skeppsholmens Krogkonst. … Sjö & Land. … Klubbarnas Klubb. … Källaren Peder Muur.
Eventkraft har varit med och invigt många olika byggnader runt om i Sverige. Platinan i Göteborg invigdes under pandemin och där installerade vi ett lysande hjärta på fasaden genom att ljussätta utvalda fönster inifrån som tillsammans bildade ett hjärtmönster sett från utsidan. Den numera legendariska Husqvarna Garden – tidigare Kinnarps Arena, där HV71 spelar sina hemmamatcher, är en av de mest välbesökta hockeyarenorna i Sverige. Andra byggnader där vi har blivit anlitade för invigningar är Kulturhuset Spira i Jönköping, Campus Arena (Högskolan Jönköping), Babor-butiken på Östermalm, Nybergs Bil i Jönköping, Solåsens köpcenter, Finnvedens Lastvagnar, Scandic Hotell Elmia och en rad Willys-butiker i bl.a. Söderköping, Båstad, Gislaved, Finspång, Härnösand och Kramfors. Se diverse bildexempel nedan! Vi hjälper dig t.ex. att boka artister & underhållning, vi fotograferar & dokumenterar, producerar filmer & bildspel, vi föreslår invigningsceremonier, hjälper dig med förhöjande exponering, ljussätter byggnader/produkter/miljöer, hitta smidiga lösningar för tal & musik, levererar möbler, mat & dryck Invigning av köpcenter Jönköping Butiksinvigning Stockholm Invigning av konsert- & teaterhus Invigning av ishockey-arena Invigning av Willys-butiker – hela landet Jag vill veta merVi hjälper företag och grupper om minst 100 personer att boka eventlokaler i Jönköping. Nedan har vi samlat ett urval av dessa eventlokaler med kort beskrivning och bild. För mindre grupper har vi några ytterligare förslag på mindre eventlokaler – se längst ned på den här sidan!

I annat fall är du hjärtligt välkommen till oss med en förfrågan på ditt event så hjälper vi dig med allt från eventlokaler, mat, dryck, underhållning, möbler, dekor, scen, ljud, ljus o.s.v. Använd gärna vårt Formulär för förfrågan
I Jönköpings nya landmärke vid södra Munksjöns strand ligger VY Restaurang. Lokalen vetter mot Munksjön, har fönster från golv till tak och präglas av skandinavisk design. Runt det cylinderformade huset ligger uteserveringen med ett unikt läge vid sjökanten.Fjärilshuset:Fjärilshuset i Hagaparken, 169 70 Solna– Upp till 1 500 personer sittande utomhus med tältlösning och upp till 300 personer sittande inomhus Tomten är på 30 000 kvadratmeter och totalt är 6 000 kvadrat meter inomhus, men det har fortfarande en känsla av en ”utomhusmiljö”. Här kan ni njuta av känslan av att vandra i stora tropiska växthus bland fritt flygande fjärilar. Vid bokning av någon av lokalerna får ni exklusiv rätt till hela området. Meeting Room:Alströmergatan 20, Kungsholmen, 112 47 Stockholm– Upp till 250 personer sittande Meeting Room ligger i en gammal industrilokal som tidigare använts för tillverkning av krut och tobak. Här får du en helhetslösning med möjlighet till effektiva möten och minnesvärda events. Den coola minimalistiska miljön kan användas helt exklusivt vilket ger utrymme för personlighet, kreativitet och interaktion. Piren Evenemang: Finnboda varvsväg 19B, 131 72 Nacka – Upp till 400 personer sittande (i största lokalen – Salen) Denna storslagna tegelbyggnad i två plan ligger alldeles invid Saltsjön. Lokalerna finns i Finnboda hamn och har underbar utsikt över inloppet till Stockholm. Fabriken – högt i tak med höga fina fönster och med synliga betongbalkar, en tidigare fabrikslokal Salen – finns på plan två och är praktfullt uppbyggd i tegel med enastående utsikt genom de tre meter höga fönster mot Saltsjön Grottan – är ett imponerande bergrum som passar utmärkt för middag, dans, mingel, underhållning osv. Winterviken Vinterviksvägen 60, 117 65 Stockholm – Upp till 500 personer sittande (i största lokalen – Stora Salen) Stora Salen är den största lokalen och festvåningen på 500 kvm och med ca 10 meter i takhöjd. Stora Salen har trägolv, tegelväggar och höga, välvda fönster längst väggarna och är därmed en plats som sällan lämnar någon oberörd. Här får det plats upp till 500 sittande gäster, men salen lämpar sig lika bra för sällskap på hundra personer och uppåt. Tack vare bra akustik i lokalen passar den utmärkt för både föredrag och musikunderhållning. I den andra lokalen, Etaget, får det plats upp till 150 gäster sittande. Jag vill veta mer

FC Event anordnar julbord för företag på Huskvarna Folkets Park. För att få till rätt sorts stämning behövs förstås artister, scen, ljud och ljus. Dessutom fanns ett behov av att tvätta bort lite av den gamla ”parkstämningen” från lokalen. Eventkraft fick i uppdrag att lösa detta tillsammans med FC Event och vi valde då en ljussättning som signalerade vinter och stämningsfull julfest – bl.a. genom projiceringar på vita tygväggar. Som komplement levererades även traditionell julbelysning, isdekor och förstås scen, ljud & ljus till bandet som spelade. På scen svarade bl.a. Jönköpingsbandet NollTreSex och rytmgruppen Komodo för underhållningen Ljudtekniker Anton Jonsson Ljussättning Sebastian Silvén & Staffan Lackemo Soundcheck och ljusprogrammering innan första showen Fullt ös från scen – Nu kör vi! Dans och disco på småtimmarna Isbar med våra dekorativa “fusk-is-block” förskönar lokalen Jag vill veta merEtt exempel på en helhetslösning för en mässa är den vi gjorde tillsammans med Husqvarna AB – Vårmässa i Hagamagasinet, Frösundavik. Här utnyttjade vi valet av lokalen på ett effektivt sätt samtidigt som vi levererade avgränsning med hjälp av tyger och upphöjda golv i högblank finnish för att lyfta fram produkterna i utställningen. Önskemålet var att allt skulle vara vitt och fräscht. Eventkraft tog fram idéer för design och teknisk lösning och ritade upp miljön i 3D för att i förväg illustrera utställningskonceptet för Husqvarnas marknadsavdelning. Leveransen kom att omfatta storbildskärmar, displayskärmar, ställning, tross, belysning, tyger, golv samt konferensteknik med scen, mikrofoner och högtalare Mässlokalen användes även som festlokal under en av mäss-kvällarna och vi riggade då om med en utökad scen för artister och underhållning, stor discokula, bord, stolar och mat/dryck Projektledare; Staffan Lackemo Bild från mässan innan publikinsläppet3D skiss under planering av eventet Jag vill veta mer Eventkraft har många lösningar för att framhäva bilar och fordon! Vi kan hjälpa Dig med allt ifrån små, enkla bil-expo event till stora internationella mäss-lanseringar och shower. En snygg inramning är viktig och det krävs bra belysning och ett tydligt budskap som ger avtryck. Vi tillhandahåller rätt sorts tekniska hjälpmedel som t.ex. dekor & väggsystem, podier, golv, informationsdisplayer, ljud, ljus & stora bildskärmar. Vi kan även hjälpa dig med udda detaljer som roterande golv, tyg-avtäckningar, logotype-projicering, laser-show, eld/pyro/special FX och mycket annat som kan passa vid en premiär eller lansering. Förutom tekniska hjälpmedel så bokar vi även artister och underhållning som kan bidra till en mer exklusiv upplevelse av eventet. Eventkraft har levererat lösningar för bil-expo många gånger genom åren, vid t.ex. mässor, flygplatser, kick-offer, återförsäljarträffar, konferenser samt förstås även i butiker och bilhallar. Här nedan ser du några exempel. Hör av dig till oss om du vill ha hjälp med din bil-expo! Genève 2020 Arlanda 2018 Elmia 2022 Jag vill veta mer När HV71 firade 40 år som idrottsklubb gjorde man det bl.a. genom att arrangera en utomhusmatch på Elmia med tillhörande för- och efterfest. Eventkraft får ansvar för de tekniska lösningarna – specialeffekter, pyroteknik, scen, tyginramningar, ljudsystem, belysning, isbarer, möblemang och diverse annat. Matchen drar en rekordpublik på 19000 besökare och Kinnarps Arena byggs om till en gigantisk festlokal för alla partysugna fans. På scen under dagen och kvällen bl.a. E Type, Robert Wells, Sofia Källgren och förstås kultbandet Crut med HV-låten. Ljudtekniker; Johan Fälth & Mattias Pettersson Ljustekniker; Niklas Berg & Sebastian Silvén Projektledning; Staffan Lackemo E-Type visar vägenEfterfest Jag vill veta merNässjö inredningar ville skapa en minnesvärd upplevelse för personalen i samband med sin nordiska koncernträff. Eventkraft fick i uppdrag att arrangera en heldag med aktiviteter, mat, dryck och underhållning. Platsen blev Hultarps gård utanför Nässjö där vi använde oss av en lada för kvällsprogrammet och diverse tält och naturområden för aktiviteterna. Det natursköna läget med närhet till skog och sjön ledde fram till ett program med spännande äventyrskamp, problemlösande inslag och drakbåtsrodd som grand final. Den deltagande gruppen bestod av ca 180 personer och det bjöds på lunch, fika och trerätters middag med prisutdelning, ”bloopers” på storbild, mingel och dans till coverband. Hela aktiviteten dokumenterades och sammanställdes till en DVD-give away. Eventkrafts personal höll i aktiviteter, tävlingar, logistik och programupplägg. Vi bokade även catering och underhållning samt levererade tält, möbler, scen, speakersystem, ljud till festen, miljöbelysning och storbildslösning. Projektledare; Staffan Lackemo Tävlingsansvarig; Jonny Gustavsson Mat & Dryck; Håkan Axelsson Företagscatering Fotograf; Johnny Thörnqvist Problemlösning i blindoSegerns sötma!Resultaten redovisas och spänning hålls vid livKluriga uppgifter under tidspress kräver högsta koncentration! Jag vill veta mer

Högskolan i Jönköping behövde hjälp med tekniska lösningar för sitt stora 20års jubileum och vände sig till oss på Eventkraft. Campusområdet skulle byggas om för fest, dans, utomhuskonsert och disco med ett gediget scenprogram. Under kvällen fick de ca 3500 besökarna se artister som September, Eric Gadd, Top Cats & Stone Free Band. Vi fick även njuta av ett par spektakulära uppvisningar med trummor och eld. Eventkraft levererade en utomhusscen med tillhörande LED-skärm, ljud, ljus och teknisk personal mitt på Högskoleområdet samt ett discogolv inne i ankomsthallen på HLK. Teknisk projektlening; Staffan Lackemo Ljudteknik; Johan Fälth & Jonas Schyberg Ljus; Sebastian Silvén Scenbygge; Thom Andersson, Jerker Reinholdsson, Marcus Schelin, Mattias Pettersson LED-skärm; Niklas Berg, Ivan Martic Scendekor; Mattias Pettersson, Staffan Lackemo Byggstart för utomhusscenen Johan på mixplats Fullt ös på disco i HLK Jag vill veta mer
Vartannat år har Högskolan i Jönköping en akademisk högtid med professorsinstallationer och doktorspromotion. När en ny rektor ska installeras sker det också i samband med detta. Den akademiska högtiden är en tillställning med många gäster, vackra högtidsdräkter, tal och levande musik. Vi har vid flera tillfällen hjälpt till med eventtekniska lösningar till dessa event. Projektledare; Svante Lackemo Jag vill veta mer Modevisning är något Eventkraft ofta hjälper till med. Vi har levererat teknik för en rad olika slags visningar – allt ifrån kläder, hår, sport & yrkesutrustning. Vi hjälper ofta till med ljudet och att bygga catwalk. Ofta får vi även förtroendet att skapa en snygg visningsmiljö med hjälp av ljusdesign och dekorativa inslag som t.ex. tyger, golv, projiceringar, LED och en rad annat som kan framhäva visningen. Många vill också ha vår hjälp att boka konferencier och artister som håller ihop konceptet och som uppträder i mellan olika delar av visningen. Med en lyckad scendesign kan man få ut betydligt mer av sin visning. Här kan vi hjälpa er med en rad olika lösningar. Vårt beMatrix väggsystem är t..ex. ett mycket flexibelt system för att skapa fondväggar med unik branding för alla viktiga varumärken. VI fäller gärna in LED-bildskärmar och spännande ljusmoment för att göra visningen än mer TV-mässig. Om det saknas möbler i den tilltänkta visningslokalen så har vi gott om stolar, bord och annat för att miljön ska bli komplett. Scenpodier, snygga mattor, tygdraperingar, dekorationer, ljuseffekter, pyroteknik och mycket annat som kan hjälpa er att ta visningen till nya nivåer. Här kan du läsa mer om beMatrix Några av vå
ra senaste uppdragsgivare i samband med modevisning har t.ex. varit: Persea Goldwell, Spring Inspiration, Sacha Juan, Husqvarna AB, Elmia Inspiration, Jönköping Fashion Week, Nybergs Bil, Patriksson Communication, Eton Fashion m.fl. Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation! Spring Inspiration – KonserthusetNike Golf Fashion på Stora Hotellet i JönköpingModevisning utomhus på Munksjöbron med 50m lång catwalkProdukt & modevisning med globalt varumärke Jag vill veta mer 
Vinordic och Stockholmsmässan ville skapa en mötesplats för sina utställare och ambitionen var att bjuda på ”det lilla extra”. Diskussionen kom att handla mycket om Dekor, inredning, ljussättning och målsättningen var att skapa en unik design. Eventkraft kom med idéer och förslag på utformning och passande dekormaterial. Tillsammans med mässan resulterade detta i den mycket uppskattade Vinordic Lounge – där besökarna kunde provsmaka Champagne och Roséviner, mingla med branschkollegor, njuta av musik från DJ, eller bara vila benen en stund efter en lång mässdag. Några av våra mest uppmärksammade bidrag till montern var AW-LED-belysningen med kuber och svävande klot (bubblor) som matchades av belysningen. Vi tillhandahöll även möblemanget med t.ex. uppblåsbara soffor, isdekor och stretchklädda ståbord. På plats i loungen från Eventkraft var bl.a. Projektledare; Staffan Lackemo Säljare; Kristoffer Padoan Tekniker & Säljare; Emil Ingebrigtsen Tekniker & DJ; Marcus Schelin Uppblåsbara soffor, strecthöverdragna ståbord, pastellfärger och trådlösa AW- LED-kuber och bollarBubbeltemat gick igen i ljussättning, möblemang och förtäring. Champagnebaren blev ett populärt häng under mässan.Discjockey Marcus Schelin vid mixerborder Jag vill veta merNär Länsförsäkringar skulle fira sitt 175-årsjubileum i Jönköping ville man göra något verkligt minnesvärt. Man ville skapa en unik upplevelse som inte skulle gå obemärkt förbi och det var viktigt att eventet både signalerade styrka och glädje. Det stod ganska snart klart att man ville bjuda upp till någon slags folkfest med musik och underhållning där alla skulle vara välkomna – både gammal och ung. Vi fick förtroendet att ta hand om hela uppdraget och efter ca åtta månaders förarbete och planering landade projektet i en gratis jubileumskonsert av stort format i hjärtat av Jönköping. Konserten pågick under ca 4 timmar och bland artisterna fanns Lasse Berghagen, Agnes, Sean Banan och Triple & Touch. Programmet slog väl ut och lockade en bred publik på ca femtusen besökare. Produktionen med scen, ljud, ljus och bildskärmar var den i särklass största som någonsin gjorts i Rådhusparken, som dagen till ära visade sig från sin bästa sida med strålande sol och ljuvligt försommarväder. Eventkraft tog fram scenprogram, bokade artister, sökte tillstånd, producerade scen, backstage, loger, ljud, ljus, bild samt all logistik, vakthållning, avspärrningar, catering och profilering i samband med eventet. Så här sa Länsförsäkringar själva efter arrangemanget: ”Jag vill tacka för ett proffsigt genomförande från er sida. De som var där tror jag gick mycket nöjda därifrån. Väldigt positivt i media också” /Niclas Beermann – Chef Marknad & Kommunikation Artistbokning & projektledning: Staffan Lackemo & Kristofer Padoan Ljudteknik; Johan Fälth & Anton Jonsson Ljus; Jonathan Alenhag Video; Johnny Thörnqvist Sean Banan anländer med sitt crew. Staffan visar väg in på backstageområdetPremiär för den runda scenen i Jönköping. Påkostad produktion av scen, videoskärmar, ljud & ljus. Mycket trossar, ställning och stål innan allt är på plats.Agnes med fin ljusshowSean Banan njuter av publikens responsLasse Berghagen var lika varm och mysig som vanligt Jag vill veta mer Science Park måste vara den mest optimala platsen att hålla sin konferens på! En byggnad full med kunskap och inspiration i fräscha lokaler med bra teknik ges det tillfälle att arrangera olika typer av konferenser. I lokalen ”Utveckla” ryms 150 personer i biosittning. Passar även för fester eller kick-offer. Vår lösning för utomhusbio bygger på en högupplöst LED-skärm som levereras i form av en trailervagn med tillhörande ljudsystem i mycket hög kvalitet. Detta är ett snabbt och smidigt sätt att få ut en storbildsskärm till en liten eller stor publik. Vi har allt ni behöver för att genomföra detta. Film kan visas från dator, DVD, Blueray eller liknande. Det finns också möjlighet att projicera på en befintlig vit vägg med kraftfull projektor. Bilderna är från en utomhusbio med visningar via LED-skärm i Varberg, Göteborg & Jönköping. En stor fördel med LED-skärm framför projektor/duk, är att man kan nyttja skärmen även då det är ljust utomhus. Detta är förstås särskilt gynnsamt i Sverige sommartid. En tid på året då det sällan blir särskilt mörkt, men samtidigt är den korta tid då det är tillräckligt varmt utomhus för att det ska vara behagligt. Utomhusbio är ett arrangemang som passar alla åldrar. Filmens innehåll är inte alltid det primära. Gemenskap och omgivningar spelar ofta en minst lika stor roll och med ett utomhusbio-koncept kan du ge en smak av något annorlunda – lite mera magiskt än vanlig bio tycker många. Den här typen av lösningar kan levereras i många olika miljöer – t.ex. parker, grönområden, torg, parkeringsplatser, idrottsanläggningar, vid infarter, gallerior och mycket annat. LED-trailer-konceptet fungerar självklart också bra vid sport-TV-sändningar, konserter och liknande event där man behöver stor bildskärm framför mycket folk. Om man ska göra detta med en LED-trailer så brukar kostnaden landa mellan ca 75-150.000kr för normalstor bild. Om man gör det mot en befintlig stor, vit vägg med kraftfull projektor så kan det gå att lösa för omkring ca 20- 30.000kr Fördelen med LED är att man oberoende av ljusförhållanden och tider för biovisningen får en mycket skarp o tydlig bild. Tyvärr blir det dock ganska snabbt dyrt. Fördelen med projektor mot befintlig vit vägg är priset, men nackdelen att bildkvalitén inte funkar alls om det är dagsljus – det måste vara mörkt utomhus. Kostnad för hyra/visning av själva filmerna brukar tillkomma med ytterligare några tusenlappar beroende på hur ny filmen är och hur stor publik den ska visas för. Man kan tänka sig mellan ca 5-10’ i kostnad för detta Moms tillkommer på alla priser Kontakta oss idag för förslag på en lösning till ditt nästa event! Jag vill veta merBoka en Temafest Halloween av oss. Vi hjälper både privatpersoner och företag att genomföra event – stora som små. Halloween som tema är ganska tacksamt, Förutom att bara klä ut sig till festen, börjar nu alltfler festarrangörer även pimpa sina lokaler och hem-miljöer för att ytterligare skrämma upp sina gäster. Med en gnutta bisarr fantasi, effektfull belysning och lite annat material från Eventkraft så kan man enkelt skapa en ryslig stämning på Halloween. Hos oss kan du hyra utrustning för projiceringar, rökmaskiner, eld-effekter, färgad belysning, ljudsystem med läskig bakgrundsmusik, automatiskt triggad uppspelning av ljudeffekter, tyger, nät och mycket annat. Vi har t.ex. kompakt trådlös LED-belysning i olika färger som underlättar udda ljusplaceringar. Med hjälp av programmering kan våra ljud- & ljustekniker även hjälpa er att skapa automatiska effekter när man passerar ett särskilt område. Hör gärna av dig för tips och idéer så hjälper vi dig att få till en hemsk kväll. Hyr dekormaterial, belysning och specialeffekter för att skapa din egen Temafest Halloween eller ta hjälp av våra projektledare som kan designa en komplett upplevelse. Jag vill veta mer

Eventkraft tillhandahåller ljud-, ljus- och bildteknik för klubbar, krogar och discotek över hela landet. Ofta blir vi anlitade för att förstärka de be
fintliga systemen när klubben gästas av kända artister, band och DJ’s som ställer höga krav på kvalitet och prestanda. VI har även specialeffekter som kolsyra, eldkastare, pyroteknik, skummaskiner och mycket annat. Vi installerar förstklassig eventteknik för anläggningar som vill ha system där utrustningen ska hålla under många år av verksamhet. Man kan även hyra utrustning av oss säsongsvis och vi har fördelaktiga kreditupplägg för den som behöver hjälp med finansieringen. Några klubbar som har anlitat oss den senaste tiden: Centrum Bar & Nattklubb Jönköping, O’Learys Värnamo, Husaren Skövde, Society Stockholm, Sliver Jönköping, Måndagsklubben Skövde, O’Learys Jönköping, Måndagsklubben Jönköping m.fl. EDM-festival med kända DJ’s Studentfest Skumdisco i Halmstad Jag vill veta mer
Eventkraft hjälper gärna till vid arrangemang av bröllopsfester. Inte nog med att vi bokar artister och underhållning som kan bidra till en minnesvärd fest, vi har även stor en mängd utrustning som kan hyras för att förbättra festens förutsättningar. Bland vår dekorutrustning finns t.ex. spännande produkter och material som kan pynta upp lokalen Ni ska vara i. Vita tyger draperade längs tak och väggar är populärt, liksom stolar och bord med vita överdrag, olika former av ljusdekor och ljussättningar. Behöver Ni en storbildsprojektor, scen för uppträdanden eller ljudsystem för tal, dans och musik så har vi också mycket att välja på. Många bokar även fyrverkeri-shower av oss och om arrangemanget är utomhus, eller på en udda plats, så kan vi leverera tält, golv, möbler och annat material som möjliggör Era visioner. Bilderna visar några exempel på utsmyckning av olika festlokaler där vi blivit engagerade. Av hänsyn till våra kunders privatliv väljer vi dock att inte referera med namn på dessa. Kontakta oss så hjälper Vi Dig med Dina önskemål kring bröllopsfesten Populära platser där vi jobbat med den här typen arrangemang är t.ex. Münchenbryggeriet, Hooks Herrgård, Knäryds lada i Jönköping, Lejonbacken på Djurgården, Trosa Folkets Hus, Ryfors Bruk, Telegrafberget, Gyllene Uttern, Odensjö Herrgård, Tvetagården, Kulturhuset i Jönköping, Hovslätts Hembygdsgård, Nya Bymarksvallen, Lökholmen/Sandhamn, Rigoletto, Domsands Båtklubb, Visingsö, Tjörn, Orust och många många fler Inklädda pelare, vita stolsöverdrag, bord, vita dukar och dekorativa lamporBröllopsmässa med isbar på MünchenbryggerietVita tygdraperingar för tak och väggar på bröllop i GöteborgSlöjtyger i taket för intim miljöEn genomtänkt bordsdekor sätter pricken över iTrubadur Victor – ett bra alternativ till både festen och kyrkan Jag vill veta mer

Det som däremot har hänt är att vakansgraderna har ökat från historiskt låga nivåer kring 2% till runt 6% i Stockholm CBD, vilket har potential att påverka hyror negativt framåt. Detta är dock en trend som funnits sedan pandemin, och effekterna återstår att synas.
I nedan graf har vi sammanställt listpriserna från över 110 kontorshotell i Stockholm och grupperat dem per stadsdel. Varje prick är ett pris, och lådorna representerar kvartiler. Det vill säga 2 500kr/kvm/år – 3 750kr/kvm/år i CBD (Central Business District) är de 25% högsta priserna inom området.

Hur hittar man lediga lokaler?
Det finns en rad oberoende marknadsplatser där du kan hitta lämplig lokal till ditt företag.Lokalguiden. Lokalguiden har utbud av lediga lokaler och lediga kontor. … Lokalnytt. … Lokalfinder. … Matchoffice. … Newst. … Objektvision. … Portally. … Verksamhetslokaler.
Driftskostnader på kontor skall inte förvirras med era driftskostnader för lokalen, utan även detta är en vidarefakturering från fastighetsägaren. Vanligtvis består den utav värme och kyla, sophantering samt ventilation. Denna brukar ligga på omkring 100-150kr/kvm/år. Ibland debiteras andra tjänster så som vatten eller allmän reception. El skulle man kunna tro är med i denna, men det är den oftast inte, utan ni tecknar eget elavtal och betalar för det.Priset är högre än andra på grund av fantastiska lägen, inspirerande arbetsmiljöer och inte minst enastående service. Läs vårt inlägg om de finaste terrasserna på kontorshotell i Stockholm så ser ni vad det satsas på ytorna!

Lägger man ihop alla dessa poster hamnar man på en total hyra på 8 500 – 12 000kr/kvm/år för ett kontor i Stockholm City. Lägg därtill att hyresavtalet tecknas på 3-5 år och det är standard att fastighetsägaren kräver 3-6 månadshyror i deposition under hela hyresförhållandet. Under hyrestiden är hyran och driftskostnaderna indexerade, vilket innebär att de ökar varje år i takt med inflationen (läs vår guide om indexjustering här). Och som redan nämnt så omtaxeras fastigheter var 3e år vilket också påverkar hyran.
Kontorsdrift utgörs av allt ni behöver för att gå från en tom lokal till ett fungerande kontor. Den här posten är oerhört svår att generalisera, men låt oss göra ett försök.Poängen med ett kontorshotell utöver korta och flexibla avtal samt service är att ni endast behöver hyra och betala för er faktiska kontorsyta. Resten tar ni del av när ni har behovet. Det betyder att sättet man räknar kontorets storlek på kontorshotell jämfört med ett vanligt kontor lätt blir förvirrande.

Ett kontor på ett kontorshotell utom tull i Stockholm kostar i snitt 2 250kr/person/månad, eller 750kr/kvm/månad. Det högsta uppmätta priset är 1 800kr/kvm/månad och det lägsta är 200kr/kvm/månad.
Allt ovan hamnar som grundhyra och uttrycks inom kontorshotellsbranschen som kostnad i form av kr/kvm/månad. Egentligen är det oftast en kombination av en hyreskostnad för rummet och en kostnad per person. Lägger man ihop dessa två så får man totalkostnaden. I Stockholm City får man räkna med 1 600 – 3 500kr/kvm/månad eller 4 800 – 10 500kr/person/månad.En lösning som blivit alltmer populär de senaste åren bland större team är att hyra en egen avdelning på ett kontorshotell. Denna typ av lösning passar för team som är 20 personer eller fler och söker ett flexibelt avtal, full service, skalbarhet och möjlighet att sätta sin egen prägel på kontoret.

Ett kontor på ett kontorshotell i Stockholm city kostar i snitt 6 750kr/person/månad, eller 2 250kr/kvm/månad. Det högsta uppmätta priset är 4 500kr/kvm/månad och det lägsta är 1 250kr/kvm/månad.I princip ingår allt som vi redan listat för saker som ingår på rum på kontorshotell, men med några skillnader. I en sådan här typ av lösning är det vanligt att man bakar in vissa av gemensamhetsytorna så att de blir ens egna, exempelvis:

2023 så finns det över 100st kontorshotellsoperatörer i Stockholm, med över 200st anläggningar. Marknaden växer med över 20% per år och en av de roligaste sakerna med det är den otroliga bredd av olika kontor det finns! Allt från den exklusiva miljön där alla går runt i kostym till mer laid-back miljöer med mycket spännande konst. Därimellan kan priset också skilja rejält.
Hos aktörer så som The Works, DG97, Fastoffice, Firstoffice med flera kostar ett kontor mellan 1 000 – 2 400kr/person/månad, eller 300 – 8 00kr/kvm/månad.Utmärkande för dessa aktörer är att de ofta har lokaler som kostar något mindre än premiumanläggningarna, något mindre personal, eller mindre loungeytor. Uppsidan med detta är att det är enklare att ta mer egen yta och bygga sin egen kultur!

Kontor annonseras ofta ut av fastighetsägare med en så kallad kallhyra. Detta avser kostnaden för att få tillgång till lokalen, utan skatter och driftskostnader. Kallhyra uttrycks i kr/kvm/år. Exempelvis är kallhyror i Stockholm City mellan 7 000 – 9 000kr/kvm/år, eller 5 800 – 7 500kr/person/månad.Att hyra ett eller flera rum på ett kontorshotell är det vanligaste för företag mellan 2-20 anställda. Avtalstiden är mellan 1-12 månader, ingen deposition krävs, och det är väldigt enkelt att skala upp och ned. Vi på yta.se sitter själva i rum på kontorshotell och har flyttat 7 gånger på 3 år, ett enkelt projekt som aldrig inneburit någon nämnvärd ansträgning. För ett kontor i Stockholm City blir således varmhyran ett tillägg på 10% utav kallhyran plus 150kr/kvm/år, och den totala varmhyran ligger på 7 500 – 10 000kr/kvm/år eller 6 250 – 8 300kr/person/månad. I vårt räkneexempel räknar vi med att varje person behöver ca 3h betald mötesrumstid per månad, eller 1 000kr/person/månad. Detta överensstämmer med vår egna förbrukning de senaste åren som ett traditionellt tjänstebolag som tar mycket möten med kunder på plats och digitalt.

När vi kollar på vissa kontorsprodukter som erbjuds med eller utan drift, dvs att kontoret kan hyras tomt alternativt med möbler och service, så får vi en fingervisning av vad den underliggande kostnaden är. Den kostnaden brukar ligga på 1 000 – 2 000kr/kvm/år eller 800 – 1 600kr/person/månad.

Hur lokal Malmö?
För att hyra en lokal i Malmö kan pris för eftertraktade AA-lägen ligga på cirka 2 500 kronor, A-läge från cirka 2 000 kronor, B-läge från cirka 1 500 kronor och mindre centrala C-läge kan kosta från cirka 1 000 kronor.
På dessa anläggningar lyfts det egna varumärket upp av hur helheten är designad, och det är en fröjd både att komma till kontoret men också att ta dit kunder. Utöver det har dessa operatörer ofta ett flertal anläggningar som ni har tillgång till som kund.Fastighetsskatt för kontor utgår på majoriteten av alla lokaler, förutom några enstaka som av olika anledningar kan vara skattebefriade, så som gamla skolor till exempel. En tumregel är att fastighetsskatt brukar vara omkring 10% av kallhyran när man räknar i Stockholm. Fastighetsskatten är helt enkelt en vidarefakturering av fastighetsägaren för skatten som de är skyldiga att betala för fastigheten, och brukar vara i form av ett andelstal av hela fastigheten. Fastigheter omtaxeras var 3e år och den nya kostnaden (oftast högre) vidarefaktureras till hyresgästen.

Ett kontor på ett kontorshotell inom tull i Stockholm kostar i snitt 4 350kr/person/månad, eller 1 450kr/kvm/månad. Det högsta uppmätta priset är 2 800kr/kvm/månad och det lägsta är 500kr/kvm/månad.
Att hyra ett kontor på ett kontorshotell är som att hyra kontoret som en tjänst. Ni tar helt enkelt med er era datorer och möjligtvis lite loungemöbler, och resten är fixat.Denna mastodontguide har som syfte att du som läsare ska få full koll på hur marknaden för kontor, kontorshotell och coworking ser ut i Stockholm. Närmare bestämt – vad kostar det egentligen att hyra ett kontor i Stockholm?

All data är baserad på många olika och verifierade källor. Framförallt baserar vi mycket utav den här guiden på den stora mängd data vi har samlat i vår databas med över 7 000 kontor på kontorshotell och dess utveckling över tid, vilket gör det möjligt för oss att göra väldigt precisa analyser. Utöver det hämtar vi även information från över 20 års kombinerad erfarenhet från vårt mäklarteam som hjälpt hundratals företag hitta och jämföra kontor i Stockholm. Sist men inte minst tar vi avstamp i de många branschrapporter som publiceras varje år om kontorsmarknaden i Stockholm. Sugen på ännu mer data? Läs vår marknadsrapport om coworking här!
Kontorshyror i Stockholm är några av de högsta i Europa, till stor del på grund av en liten stadsareal och en frodande marknad för snabbväxande företag. Faktum är att hyrorna växte i snitt med 7,5% per år under 2009-2019 i Stockholm (källa: JLL). Många förutspådde att hyrorna skulle spricka efter flera år av toppnoteringar i samband med COVID-19 och eftereffekterna av work from home – men än så länge verkar så inte vara fallet.Under 2022 är det många operatörer som har ökat priserna en hel del till följd av en ökad efterfrågan men också inflationen. De flesta operatörerna höjde hyrorna med 11% årsskiftet 2022/2023 i samband med hyresindexeringen på 11% som de själva fick från sina fastighetsägare. Det kan därför vara dumt att jämföra äldre avtal om ni ger er ut på marknaden nu.

Vad är rimlig lokalhyra?
Skälig hyra En hyresgäst kan – om den vill – betala en överhyra för lokalen. Det är dock viktigt att känna till att hyresgästen inte är skyldig att betala annat än marknadsmässig hyra. Marknadsmässig hyra anses vara skälig hyra. Marknadsmässig hyra är vad hyran för lokalen skulle uppgå till på en öppen marknad.
Hos premiumkontorshotell så som Convendum, Cecil Coworking, WeWork, Arena, 7A, United Spaces, Spaces med flera så kostar ett kontor mellan 6 000 – 12 000kr/person/månad, eller 2 000 – 4 000kr/kvm/månad.

Faktum är att jämförs primehyror i Stockholm CBD 2019 med 2022 så har de ökat med 16%, 2022 ligger hyran på 8 700kr/kvm/år och 7 500kr/kvm/år 2019 enligt fastighetskonsultbolaget JLL.
I mellansegmentet prismässigt hittar vi operatörer så som iOffice, KG10, Regus, med flera, på dessa anläggningar kostar det mellan 3 000 – 6 000kr/person/månad, eller 1 000 – 2 000kr/kvm/månad.

Hur Lokal Stockholm?
I Stockholm börjar nivån för att hyra lokal vid ett pris på cirka 1250 kronor för C-läge, 2500 kronor för B-läge, 3600 kronor för A-läge och 5500 kronor för AA-läge. När vi pratar om A-B- och C-lägen menar vi hur attraktivt området för lokalen är och det i grunden är avgörande för hyran.
Som ni kommer se i statistiken nedan skiljer det sig enormt beroende på operatör och läge. Historiskt sett har det funnits möjlighet till stora rabatter gentemot listpriserna men 2022 och framåt har marknaden mognat och rabatter är inte lika vanligt förekommande i takt med att operatörerna växer och efterfrågan blir större. På yta.se använder vi begreppen kontorshotell och coworking synonymt, men för många är coworking den delade aspekten av branschen. Därför väljer vi i den här guiden att benämna coworking som att köpa medlemskap, eller access till ett kontorshotell. Jämfört med att hyra ett rum på kontorshotell eller en egen avdelning så har medlemskap ingen låsbar yta, utan man jobbar i det öppna. Lägger vi ihop kostnaden för rummet, servicen (som ingår), och mötesrummen så hamnar vi i Stockholm City på 4 800 – 13 500kr/person/månad. Det är ett stort spann vilket vi beskriver närmare i avsnittet om hur kostnaderna skiljer sig beroende på läge och operatör längre ned i inlägget.Du får tillgång till alla öppna ytor på kontorshotellet så som lounger, matsal, mötesrum, konferensrum, gym med mera. Du får oftast också tillgång till alla anläggningar som den operatören har i sitt bestånd. Exempelvis har Convendum, Stockholms största operatör, snart 13st anläggningar bara i Stockholm.

Traditionella lokaler kommer mer eller mindre utan något inkluderat, utan ni får i stället möjligheten att sätta er egen prägel. Kostnaderna kan skilja sig markant beroende på kvalitén på kontoret och läget. Utöver det är det nästintill omöjligt att ge en rättvis bild över kostnaden för möblering och service, då det kan kosta från i princip ingenting till väldigt stora summor.

Som tidigare nämnt kräver ett vanligt kontor mellan 10-20kvm per person som ska arbeta där. På kontorshotell brukar man räkna 3-6kvm per person, beroende på typ av lösning. Anledningen till det är att toaletter, matsal, konferensrum, loungeytor, gym, terrasser, reception med mera finns i de gemensamma ytorna, som ofta är tusentals kvadratmeter och till ert förfogande!
När du flyttar in i kontoret behöver en hel del investeringar göras, som enklast skrivs av över hyresperioden eller för möbler och inventarier dess tekniska livslängd. Ni kanske vill renovera kontoret inför inflytt? Tänk på att det i Sverige ofta ingår en generös anpassning av ytan av fastighetsägaren inför inflytt, men att det bara täcker fastighetsägarens standardval. Allt utöver det normala får ni stå för, och det kan snabbt bli tusentals kronor per kvadratmeter om man inte är återhållsam.När vi på yta.se räknar hur mycket kontorsyta som finns på Stockholms kontorshotell av deras totala anläggningsyta är resultatet mellan 30-50%. Det innebär att ni har tillgång till ytterligare 1-2x den ytan ni själva hyr i resten av huset! Stockholms största kontorshotell är 17 000kvm, tänk er vad mycket yta ni har tillgång till om ni bara hyr ett rum där?

Men låt oss börja med att reda ut en viktig skillnad mellan kontorshotell och eget kontor – nämligen hur mycket yta ni hyr och behöver betala för, och hur mycket yta ni får på köpet.
Om du inte vill borra ner dig i detaljerna, har vi samlat allt i en stor tabell nedan. Det är många olika begrepp och ska man försöka beskriva marknaden i sin helhet blir det stora spann och många antaganden, läs därför gärna vidare så går vi in närmare på hur du bättre utvärderar marknadsläget. Hyr man ett eget rum på kontorshotell så har man oftast inte ett eget mötesrum, även om det är ett alternativ att hyra ett dedikerat om man är mötesintensiv. Detta innebär att man nyttjar de mötes- och konferensrum som finns tillgängliga på kontorshotellet. Det skiljer sig en del mellan olika kontorshotell hur mycket som ingår, men vanligtvis ser det ut såhär: Dessa kan vara prisvärda för att de har det som uttalad strategi, så som The Works Kungsholmen som ämnar att vara Stockholm inom tulls mest prisvärda kontor, eller för att läget tillåter mycket lägre hyror.I inlägget kommer vi gå igenom snitthyror för kontor per område, kostnad beroende på typ av kontor, samt vad det kan kosta hos olika aktörer. Allt för att ge en heltäckande bild av kontorsmarknaden i Stockholm.

En stor fördel med coworking är samtidigt alla loungeytor, som ofta fungerar väldigt väl för informella möten. Går du runt i ett kontorshotell i Stockholm så ser du många som sitter i sofforna och kör teamsmöten, vilket självklart är kostnadsfritt.
Behöver du hyra lokal i Jönköping? Kulturhuset har en mängd olika lokaler för i stort sett alla tänkbara ändamål och aktiviteter. Vi har rum för sammanlagt sju olika scener och lokaler som passar för exempelvis spelningar, föredrag, fester, teater, filmvisning, större fester och bröllop, poesiframträdanden, dansföreställningar eller träningar, festivaler och mycket mera!Här kan du köpa en go kopp kaffe, eller få om du inte har råd. Här kan du även sitta själv, med dina vänner och bekanta eller bara slå dig ner bland de som sitter här och känna dig som hemma. Nyfiket är en ganska stor lokal med en väldigt unik inredning.

Vad kostar en fest för 100 personer?
Vad kostar ett bröllop för 100 personer? Exakt pris är omöjligt att ge då flera faktorer spelar in. Men en fingervisning är att ett bröllop med 100 gäster går på mellan 50 000-100 000 kronor, beroende på kostnader för bland annat lokal, mat och dryck, underhållning och kläder.
Hyr en fin festlokal för din fest i Stockholm! Bra festlokaler nära Södermalm, Djurgården, Gamla stan, Norrmalm, Östermalm, Vasastan och Kungsholmen. Venuu.se är en gratis tjänst som har Sveriges största utbud av festlokaler för olika arrangemang, allt från lokaler för fest och bröllop till julfest, födelsedag, mingel eller examensfest. Även lokaler som tillåter egen mat, dryck eller catering. Ta del av ett stort utbud av lokaler och festvåningar och boka enkelt en passande festlokal i Stockholm på Venuu.se!På fantastiska Skeppsholmen huserar Skeppsholmens Krogkonst, här ligger fokusen på fantastiska middagar på kvällstid. Fantastisk utsikt över Gamla stan! Ett ganska självklart val för att finansiera sitt bröllop är att spara ihop pengarna. Detta blir betydligt enklare om ni i god tid innan bröllopet gör en tydlig och detaljerad budget, där ni har med alla bröllopets delar: lokal, mat och dryck och underhållning bland andra. Bestäm er för vad just ert bröllop får kosta och lägg månadsvis undan pengar så att ni klarar av kostnaden. Bröllopets kanske viktigaste beståndsdel är bröllopslokalen. Kostnaden för en festlokal varierar beroende på faktorer som storlek, plats och tillgänglighet. Därför kan en lokal kosta från några tusen kronor till flera tiotusentals kronor. Vill ni dessutom att catering, bar och servering ska ingå i bröllopslokalen, blir kostnaden högre.

En bröllopsbudget bör innehålla alla beståndsdelar – från kostnad för bröllopsfotograf till lokal och underhållning. Börja med att ta fram en prioriteringslista där ni skriver ned vilka delar som är viktigast för er. Med en utförlig och välplanerad budget minskar risken för oväntade utgifter avsevärt.Trots att giftermål och bröllop är en fantastisk upplevelse för majoriteten, kan det bli en ganska dyr affär – något fler blir medvetna om under tider av hög inflation. Utgifterna varierar beroende på olika kostnader för exempelvis bröllopslokal, kläder, mat och dryck samt antalet bröllopsgäster. Här går vi igenom några av de vanligaste utgifterna inför ett bröllop. Att hyra in en musiker eller en DJ är absolut inget måste. Varför inte knåpa ihop en riktigt bra spellista på Spotify, eller göra en delad lista där gästerna själva kan lägga in sina favoritlåtar? Att bjuda dina sju halvsysslingar som du egentligen inte har någon större relation till kan ju faktiskt bli rätt dyrt, inte minst om de tar med varsin respektive. Lägg därför god tid på er gästlista och välj gäster med omsorg.De flesta vill återuppleva sin bröllopsdag igen flera år efter. Då är det bra att ha haft en fotograf på plats under dagen. Här är det kanske inte värt att snåla, så att bild och film verkligen blir så bra som du vill att det ska bli. I snitt kan du räkna med att en bra fotograf kostar cirka 15 000 kronor.

När det kommer till kläder, inte minst brudklänningen, varierar kostnaderna stort. En del lägger upp till 100 000 kronor på en brudklänning, men genomsnittspriset brukar ligga på cirka 8 000-10 000 kronor.
Vad bröllopet kostar per gäst beror på faktorer som mat, dryck och om ni vill erbjuda möjlighet till övernattning. En fingervisning är att kostnaden per kuvert normalt ligger på runt 1 000-2 500 kronor.Som bekant vill lokaluthyrare i storstäder gärna ha mycket betalt, helt enkelt då efterfrågan på bröllop inom storstäderna är väldigt stor. Vill ni hyra en lokal för en billigare peng kan det därför vara klokt att bredda vyerna, och kika på lokaler utanför storstaden.

Många väljer att låna pengar för att finansiera hela eller delar av sitt bröllop. Detta är inte alls konstigt – bröllopet är trots allt en av de viktigaste dagarna i många människors liv, och större budget möjliggör ofta en större fest. Planerar ni att söka lån inför bröllopet? Då är det klokt att tänka på följande:Så, vad kostar då ett bröllop? Det är inte helt lätt att svara på, med tanke på alla faktorer som spelar in. Det finns flera bröllopssajter som ger dig tydliga exempel på vad ett bröllop kostar, och i snitt räknar man med att majoriteten lägger mellan 50 000-100 000 kronor på sitt bröllop.

Ett av de mer uppenbara sätten att spara pengar på är att begränsa antalet gäster. Ju färre gäster ni bjuder in, desto mindre pengar kommer ni behöva spendera på mat, dryck och andra detaljer.

I en perfekt värld vore bröllopsbudgeten alltid obegränsad, men så är tyvärr sällan fallet. Här har vi tagit reda på vad ett bröllop faktiskt kostar, samt ger våra tips på hur ni kan planera bröllopet för att hålla kostnaderna nere.Kostnaden för mat och dryck har en tendens att springa iväg om man inte tyglar den. Kan ni tänka er ett mindre bröllop, är ett tips att laga delar eller hela bröllopsmiddagen själv. Glöm inte att säkerställa att lokalen ni är intresserad av tillåter egen mat och dryck, och att den har tillgång till kök.Ett bröllop är som du har förstått i regel en relativt dyr historia. Därför är det viktigt att lägga upp en tydlig budget i god tid före den stora dagen. Vill ni pressa ner bröllopskostnaderna finns det några saker som är värda att skänka en extra tanke:Stå alltid tillsammans på lånet, så att ni båda har ett lika stort ansvar för att lånet betalas tillbaka. Dessutom ökar era chanser till en bra ränta om ni står tillsammans på lånet, då er ekonomi räknas samman.

En lyckad bröllopsfest kräver bra och dansvänlig musik. Många väljer därför att hyra en musiker eller en DJ. Genomsnittskostnaden för en trubadur eller DJ ligger vanligtvis på runt 5 000-8 000 kronor för en kväll.
Att hitta alternativ till nyproducerade brudklänningar och smokings kan göra stor skillnad för budgeten. Det finns flera ställen som hyr ut bröllopskläder av god kvalitet. Självklart kan ni också kika runt på begagnade alternativ – mängden guldkorn därute kan ofta förvåna.