Posted on

Billigaste Abonnemanget Iphone 5s

Iphone har flera sensorer. En sensor är en avståndssensor som stänger av skärmen när man för telefonen mot örat. Detta görs för att spara ström och för att man inte ska råka trycka på någon knapp när man talar i telefonen. En annan sensor är en ljussensor som justerar skärmens belysning beroende på ljuset i den miljö där den används, även detta görs för att spara ström på batteriet. En tredje sensor är en accelerometer som känner hur telefonen är vinklad och justerar skärmen enligt det. Accelerometern används också i vissa applikationer och spel.Den första modellen av Iphone presenterades den 9 januari 2007 och utmärkte sig med att sakna ett fysiskt tangentbord, istället fanns ett virtuellt tangentbord på pekskärmen och den påminde i utseende och användargränssnitt med mediaspelaren Ipod Touch.

Gränssnittet i Iphone bygger på att användaren ”flyttar runt” innehållet på skärmen genom att ”svepa” (trycka-dra-lyfta) med fingret, ungefär som när man flyttar ett spelkort på ett bord. Beroende på med vilken hastighet och acceleration man genomför rörelsemönstret så flyttas innehållet olika långt och/eller snabbt.
Den 11 juli 2008 släpptes Iphone 3G i Sverige genom Telia och 20 mars 2009 genom Telenor. Utöver dessa två så har även operatören 3 skrivit kontrakt med Apple om rätten att sälja Iphone 3G S i Sverige från 31 juli 2009.

Vad ska man göra med en gammal iPhone?
Så här återställer du din iPhone, iPad eller iPod touch till…Säkerhetskopiera din enhet. … Tryck på Inställningar > Allmänt > Överför eller Nollställ [enhet] … Om du uppmanas till det anger du lösenkoden eller lösenordet till Apple-ID. … Bekräfta att du vill radera din enhet. … Vänta på att enheten raderas.
Iphone kan via speciell mjukvara modifieras, så kallad jailbreak, detta innebär att man kommer åt filsystemet i telefonen och kan då installera tredjepartsprogram som Apple inte har godkänt till App Store. Man kan även låsa upp telefonen för att bli av med operatörslås.

År 2010 lanserades Iphone 4. Den största nyheten var multitasking genom operativsystemet IOS 4. Det innebär att flera program kan köras samtidigt i telefonen. Det nya operativsystemet kan även laddas ner till Iphone 3GS och 3G (dock fungerar inte multitasking på 3G-modellen på grund av för liten processorkapacitet). Designen hade gjorts om till en något kantigare än föregångaren Iphone 3GS. En annan nyhet är att skärmen, som fortfarande är 3,5 tum stor, har fyra gånger högre upplösning jämfört med föregångaren, det vill säga 960 × 640 pixlar. Kameran på baksidan kan ta bilder i 5 megapixels kvalitet och filma i HD-kvalitet, 720p. Kameran på framsidan kan ta bilder i VGA-kvalitet och används främst för videotelefonitjänsten Facetime. Iphone 4 har även försetts med ett gyroskop med tre axlar, kompass och plats för micro-SIM istället för vanlig SIM-kortsplats.
Analytiker hävdar att Iphone saknar någon form av brandvägg vilket vissa experter ser som en säkerhetsrisk. Uppgifter kring huruvida Iphone har en brandvägg eller ej har inte bekräftats av vare sig Apple eller oberoende analytiker.I sin kvartalsrapport för det tredje kvartalet 2007 offentliggjorde Apple att de sålt 270 000 Iphones under de 30 första timmarna som produkten fanns på marknaden, det vill säga under delar av 29 juni samt 30 juni – vilket var avslutningen av ett räkenskapskvartal.

När slutade iPhone 5 säljas?
ModellerSummering av modellernas skillnaderModellIphone/ iphone2GIphone 5Lanseradjuni 2007september 2012Avslutadjuli 2008september 2013Bildskärm480 × 320; 163 ppi1136 × 640; 326 ppi
Skärmen är gjord för att användas med ett eller flera fingrar. Tanken är att man ska slippa använda ett pekdon, så kallad stylus, som annars är ett vanligt verktyg för att styra handdatorer och telefoner med pekskärm. Eftersom Iphone använder en skärm som är kapacitiv och inte resistiv krävs det ett speciellt pekdon för att kunna styra telefonen, nämligen ett pekdon som leder ström.

Hur mycket kostar en iPhone 5S?
Det billigaste priset för Apple iPhone 5s 1GB RAM 16GB just nu är 3 688 kr. Prisjakt jämför priser och erbjudande från 7 butiker. CachadLiknande
Det förekommer förvirring i frågan huruvida namnet Iphone ska skrivas med versal eller gemen begynnelsebokstav eftersom Apple marknadsför produkten som ”iPhone”. Svenska Språkrådet hävdar att alla varumärken och företagsnamn som avviker från normala skrivregler ska normaliseras vid användning av namnen i text. Det vill säga att namnen skrivs enligt normala skrivregler med versal begynnelsebokstav och bokstaven p skrivs således som gemen.

Hur länge kommer iPhone 5S att uppdateras?
VersionSläpptSom stödsiPhone SE (1: a generationen)Mars 31 2016Ja – till 2022iPhone 6S / 6SPlus25 September 2015Ja – till 2022iPhone 6 / 6 Plus25 September 2014NejiPhone 5S20 September 2013Nej
Iphone använder sig av en optimerad version av operativsystemet Mac OS, kallat IOS (av Apple skrivet iOS, tidigare kallad Iphone OS). IOS-versioner kan uppdateras i ett antal år för varje modell.

Wi-Fi finns inbyggt i Iphone och med dess hjälp kan man koppla upp sig mot Internet genom en modifierad version av webbläsaren Safari. Iphone kan också ansluta sig till Internet via telefonnätet. Safari visar webbsidor i antingen stående eller liggande format beroende på hur man håller telefonen vinklad och man kan zooma in på områden som man vill granska lite närmare antingen genom att använda ”nyptekniken” eller så dubbelklickar man på bilder eller text.

Hur uppdaterar man en gammal iPhone?
Uppdatera din iPhone eller iPad trådlöst Anslut enheten till en strömkälla och anslut till internet via wifi. Gå till Inställningar > Allmänt och tryck sedan på Programuppdatering. Om du ser mer än ett alternativ för programuppdatering väljer du det alternativ som du vill installera. Tryck på Installera nu.
Den 18 september 2007 meddelade Apple att Iphone skulle komma att släppas i Storbritannien den 8 november, till ett pris av 269 pund. Ensam operatör för telefonen blev det brittiska telekomföretaget O2. Den 19 september, dagen efter att Apple släppt Iphone i Storbritannien, blev det bekräftat att telefonen även skulle komma till Tyskland den 9 november till ett pris av 399 euro med T-Mobile som ensam operatör. Liksom i Storbritannien och Tyskland kom Iphone även att släppas i Frankrike i november med Orange som operatör.Den 1 juli 2007 rapporterades det att Apple hade betalat en miljon dollar till Michael Kovatch för att få tillgång till domännamnet iphone.com. Kovatch hade registrerat domännamnet redan 1995. Efter att köpet av domännamnet genomförts så förflyttas man till Apples Iphone-sida om man går till iphone.com.LG Electronics hävdar att Apple har kopierat av LG patenterad design och viss teknik för telefonen LG Prada som släpptes ett halvår innan Iphone. Någon stämning mot Apple har i dagsläget inte väckts.På sidorna av telefonen finns det tre olika reglage. Ett reglage för att sätta telefonen i viloläge eller väcka den, ett reglage för att höja och sänka volymen och ett tredje reglage för att stänga av eller sätta på ljudlös läge. All annan interaktion med telefonen görs med hjälp av pekskärmen.

Den 28 juni 2007 dagen innan lanseringen av Iphone i USA höll Apples VD och grundare Steve Jobs ett tal till sina anställda. I slutet på talet offentliggjorde han att alla som varit anställda på Apple i minst ett år skulle få en egen Iphone. Det blev runt 17 000 Iphones som gavs bort.
År 2009 lanserades Iphone 3GS. De stora nyheterna var en snabbare processor med större arbetsminne, digital kompass, kortare laddnings- och nedladdningstider, röstkontroll samt en förbättrad kamera med en upplösning på tre megapixel, autofokus och videoinspelning.

För inskrivning av text använder telefonen ett virtuellt tangentbord som dyker upp på skärmen. Det finns en rättstavningsfunktion inbyggd, vilken utöver att stava ord rätt också försöker förutse vilket ord som användaren tänker skriva. Ordboken som rättstavningsprogrammet bygger på är dynamisk och lägger till nya ord efter att användaren för första gången skrivit in dem manuellt. Funktionen att förutspå ord har integrerats med det virtuella tangentbordet, om man till exempel hade tänkt skriva ordet ”pizza” men istället råkade skriva ”ouzza” (tangenten o sitter bredvid p och u bredvid i på ett Qwerty tangentbord) så föreslår rättstavningsprogrammet ordet pizza.
Varumärket Iphone registrerades av företaget Cisco och har använts för IP-telefoner från deras dotterföretag Linksys. Det har därför spekulerats om vad den då ännu obekräftade produkten skulle få för namn. Emellertid har Apple valt att ändå använda sig av namnet eftersom det redan före lanseringen har varit så inarbetat och passat in i Apples produktfamilj. Även om företagen tidigare hade försökt göra upp i godo valde Cisco att driva saken vidare rättsligt. Cisco och Apple kom överens om att båda företagen får använda namnet Iphone.Tredjepartsprogram finns tillgängliga via App Store. Utvecklare väljer själva priset för sina program. Utvecklaren får 70 procent av intäkterna och resten går till Apple för att kunna driva App Store.

År 2007 lanserades den första generationens Iphone som också kallas Iphone 2G. Iphone lanserades av Apples dåvarande VD Steve Jobs under hans keynote i början av Macworld i San Francisco i USA den 9 januari 2007. Den första modellen började sedan säljas i USA klockan 18.00 den 29 juni 2007. Den utsågs av Time magazine till ”årets uppfinning” 2007.När man tittar på fotografier eller webbsidor finns det möjlighet att zooma. Detta gör man genom att antingen placera fingrarna isär från varandra på skärmen och sedan nypa ihop dem för att zooma ut eller att placera fingrarna tätt ihop på skärmen och sedan flytta isär dem för att zooma in. Objektet som användaren har valt att zooma kommer alltid att behålla de proportioner som ursprungsobjektet hade. Zoom kan oftast också uppnås genom att dubbeldutta med fingret för att zooma in, och sedan upprepa rörelsen för att zooma ut igen.Njut av en iPhone 5s för en hyresperiod som passar dig. Använd dina favoritappar, håll kontakten med ditt nätverk eller ta bilder med den inbyggda kameran.4G-tester visar att hastigheterna mellan operatörerna skiljer sig åt på olika ställen, se våra jämförande tester på phonehouse.se. Exempelvis har vi testat tunnelbanan i Stockholm och där visade det sig att Telenor var bäst i test.

– Vi rekommenderar att man väljer minst 4GB data till sin iPhone 5S för att få ut så mycket som möjligt av sin smartphone, säger Jonny Malmlöf, PR-ansvarig, Phone House.
För att läsa mer om detta, var vänlig läs vår Integritetspolicy som berör vår behandling av dina personuppgifter, och Integritetspolicy för Contacts som berör behandlingen av dina personuppgifter från ägaren av nyhetsrummet du följer.- Det viktigaste är att du som kund vet vad du ska använda mobilen till och framförallt hur mycket du surfar. De flesta operatörer har numera fast pris på samtal och meddelanden och sedan skiljer sig mängden data åt, säger Jonny Malmlöf, PR-ansvarig, Phone House.

När du väljer att skapa ett konto och följa ett nyhetsrum kommer dina personuppgifter behandlas av oss och av ägaren av nyhetsrummet för att du ska kunna motta nyheter och uppdateringar enligt dina bevakningsinställningar. Phone House är Sveriges största oberoende butikskedja för abonnemang och mobiler. Phone House har alla operatörers abonnemang och hos Phone House du kan förlänga ditt abonnemang, teckna ett helt nytt eller byta operatör. Phone House granskar abonnemangen för att kunderna ska få det bästa och billigaste erbjudandet. Jämförelsen visar att det skiljer sig åt mellan de olika operatörerna i pris men även hur mycket data som ingår i abonnemanget. I abonnemangen med lägst månadskostnad ingår oftast omkring 1GB data, vilket är i minsta laget för en genomsnittlig iPhone-användare.

2GB: Varje dag kan du besöka 10 webbsidor, lyssna på ca 30 min streamad musik besöka 10 webbsidor och titta på ca 1 min streamad TV eller ca 9 min videoklipp
Datatrafiken brukar nuförtiden vara det svåraste valet. Enligt en analys som en stor svensk operatör har gjort så använder den genomsnittlige iPhone 5 användaren cirka 3,6GB data per månad. Och den datamängden växer hela tiden. Apple är ganska bra med stöd för sina iPhone´s; de flesta modeller tenderar att få 6-8 års iOS-uppdateringar. Men eftersom det nu finns så många iPhones i omlopp, allt från nya modeller som iPhone 13 och iPhone 12 till äldre modeller som iPhone 8 och iPhone 6s. I grund och botten kan saker bli förvirrande när det gäller iOS -uppdateringar och hur länge just din iPhone kommer att få uppdateringar för. Vi har sammanställt en lista av alla iPhones och om de fortfarande får iOS uppdateringar. ringer aldrig upp de andra 250:- pottmässigt, så mitt abbonemang ligger fint på den summan, kommer ju knappast teckna nytt, utan förlänger mitt, finns inget sådant längre hos någon operatör.

Jag undrar helt enkelt vad som kommer hända med mitt nuvarande abonnemang (Halebop Hallå), är det möjligt för mig att behålla det och bara flytta det till den nya telefonen?? Eller måste jag binda nytt abonnemang och fortsätta betala det gamla tills bindningstiden går ut??

Vilket Ios klarar iPhone 5S?
IOS 12 var den sista versionen som kunde installeras på Iphone 5S, Iphone 6 och 6 Plus, Ipad Air (första generationen), Ipad Mini 2 och 3 samt Ipod Touch (sjätte generationen). IOS 15 fungerar på samma enheter som IOS 13 och 14 så Apple har inte uppdaterat de systemen.
Det beror på om du ska täckna ett nytt abonnemang med iPhone 5S. Ska du behålla ditt nuvarande abonnemang så behöver du bara tänka på att beställa ett nytt simkort eftersom din iPhone 4 har ett micro-SIM och din nya iPhone 5S har ett nano. Så du får beställa ett nytt simkort till din nya telefon.Uppgradering till den senaste versionen av iOS eller iPadOS ger de senaste funktionerna, säkerhetsuppdateringarna och buggfixarna. En del funktioner är inte tillgängliga på vissa enheter eller i vissa länder eller regioner. Batteri- och systemprestanda kan påverkas av flera faktorer som nätverksförhållanden och personlig användning. De faktiska resultaten kan variera.Om du blir tillfrågad om du vill ta bort appar tillfälligt eftersom mjukvaran behöver mer utrymme för uppdateringen, trycker du på Fortsätt så att appar kan tas bort. När installationen är klar installeras apparna igen. Om du trycker på Avbryt istället kan du manuellt radera innehåll från enheten för att frigöra mer utrymme.

Hur länge fungerar iPhone 5S?
VersionSläpptUtgångnaiPhone SE (1: a generationen)Mars 31 201612 September 2018iPhone 6S / 6SPlus25 September 201512 September 2018iPhone 6 / 6 Plus25 September 201407 September 2016iPhone 5S20 September 2013Mars 21 2016
Om uppdateringen inte visas på din enhet använder du din dator för att uppdatera enheten manuellt. Läs om hur du uppdaterar enheten manuellt om du använder en Mac med macOS Catalina eller senare eller om du använder en Mac med macOS Mojave eller tidigare eller en Windows-dator.Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Vi använder cookies och andra liknande tekniker på våra webbplatser. Du kan själv kontrollera vilka cookies som får placeras i din webbläsare och du kan ändra dina inställningar när som helst. Läs mer i vår cookiepolicy och gör sen dina val.

Om du har ett eSIM kan du välja att radera ditt eSIM eller behålla det. Om du raderar ditt eSIM måste du kontakta din operatör för att återaktivera ditt mobilabonnemang.
Namnet Pro införs och är en av Apples flaggskeppsmodeller. A13 Bionic chip med en hel del nya funktioner. Ett helt nytt kamerasystem gör entré med tre kameror på baksidan.

Utrustad med en dubbel 12 MP-kamera, 5,8 tum Super Retina-skärm och A12 Bionic blir iPhone XS en kraftfull men smidig mobil att bära med sig. Dessutom har den 0,5 timmar längre batteritid än iPhone X.
Mellanvarianten med A13 Bionic chip som har fått dubbla kameror med både ultravidnvikel och nattläge som standard. Kännetecknas med ett bredare val av färger.Med sin 6.1 tum stora Liquid Retina-skärm, en 12 MP-kamera och det starkaste glaset någonsin på framsidan av en smartphone är iPhone XR utrustad med all avancerad teknik du kan önska. Dessutom har den 1,5 timmar längre batteritid än iPhone 8 Plus.

Är iPhone 5 för gammal?
Om du inte uppdaterade din iPhone 5 innan den 3 november 2019 kan den inte längre behålla precisionen i GPS-navigeringen eller använda funktioner som är beroende av rätt datum och tid, till exempel App Store, iCloud, e-post och webbsurfning.
Ta perfekta selfies och skicka meddelanden med animojis som återger dina egna ansiktsuttryck. iPhone X är utrustad med en Super Retina OLED-skärm, True Depth-kamera och porträttläge med fem ljuseffekter.Funktionell och stryktålig iPhone 8 har en 12 MP-kamera, 4.7 tum Retina HD-skärm och är vatten-och dammtålig. Dessutom kommer den med en design i stryktåligt glas.

Med iPhone 8 Plus kan du enkelt använda din kreativitet och ta snygga bilder. Med hjälp av den dubbla 12 MP-kameran och ett porträttläge med fem ljuseffekter får du möjlighet att skapa liknande resultat som i en fotostudio.Utrustad med en dubbel 12 MP-kamera, 6,5 tum Super Retina-skärm och A12 Bionic blir iPhone XS en kraftfull men smidig mobil att bära med sig. Dessutom har den 0,5 timmar längre batteritid än iPhone X.