Posted on

Bjerstafs Begravningsbyrå Ljungby

Ett minnesrum skapas automatiskt och allt du behöver göra är att använda nyckeln som du hittar i din dokumentation eller på annonskorrekturet som du får från oss.Idag vill många publicera dödsannonsen både i tidningen och på webben. Ett minnesrum på webben kompletterar dödsannonsen i tidningen och hjälper till att hålla fina minnen levande. Du som beställare av annonsen kan även bli ägare till minnesrummet. Det är varken krångligt eller tar lång tid.

Här kan du se de dödsannonser som Bjerstafs Begravningsbyrå & Juridik ombesörjt i Ljungby, Älmhult och Markaryd med omnejd. För att komma till minnesrummet klickar du på dödsannonsen. Där kan du tända ljus, skriva en personlig hälsning, lämna en minnesgåva till någon välgörande fond samt se direktsänd begravning.
Här kan du anmäla dig till begravning i Ljungby, Älmhult och Markaryd med omnejd. I rullistan här nedan väljer du vilken begravning det gäller. Fyll i för- och efternamn på de personer du önskar att anmäla. Ange även antalet personer du anmäler. Önskar du få en bekräftelse via mejl på din anmälan till begravning i Ljungby, Älmhult och Markaryd med omnejd så fyller du i önskad e-postadress som bekräftelsen ska skickas till.Hej och välkommen till oss på Bjerstafs begravningsbyrå. Vi finns för dig i livets svåraste stund. På vår hemsida hoppas vi att du hittar den information som du söker. Du är självklart också välkommen att besöka något av våra tre kontor.

Som nära anhörig eller vän hör du till de självskrivna deltagarna på en begravning. Men även om du inte hör till den avlidnes allra närmaste är det viktigt att du inser att också du har rätt att delta i sorgen. Det betyder ofta mycket för familjen att även du som är avlägsen släkting, arbetskamrat, granne eller vårdare deltar i begravningsceremonin.
Ibland vill dock familjen hålla begravningen inom en liten krets och bjuder in de gäster som ska närvara. Detta utannonseras i så fall i god tid innan begravningen.

I anslutning till begravningen anordnas ofta en minnesstund. Vanligtvis sker det i ett församlingshem, i någon av de anhörigas bostad eller i annan lokal. Inbjudan kan t ex ske via dödsannonsen, via brev eller muntligt.
Idag klär man sig ofta mindre formellt på begravningar. Vanligast för män är mörka kläder, svart, mörkblå eller mörkgrå kostym, svart slips är alltid korrekt. (Vit slips för nära anhörig om ni vill). För kvinnor kan det innebära mörka kläder, mörk eller svart dräkt med vit blus, svart klänning, svarta eller mörka strumpor.Hur själva begravningen går till kan variera beroende på om det planeras en kyrklig eller borgerlig ceremoni – eller en begravning enligt annat trossamfund. En begravning som följer ordningen enligt Svenska kyrkan har en förutbestämd ritual. En borgerlig begravningsakt kan vara helt fritt utformad efter den avlidnes eller de anhörigas önskemål.Vi erbjuder vackra och hållbara gravvaser i Ljungby, Älmhult och Markaryd med omnejd. De gravvaser vi erbjuder skapar den rätta känslan på gravar och minnesplatser. Den blomma du har köpt förtjänar en vacker och hållbar vas. Här nedan kan du ta del av vårt utbud av gravvaser i Ljungby, Älmhult och Markaryd med omnejd.Leif arbetar sedan 2005 på Bjerstafs. Han har lång erfarenhet av arbete med människor. Under många år i Ljungby kommun med flera olika uppdrag bl.a. arbetsmarknadsfrågor, folkhälsoarbete och inom socialtjänsten. Torgny har även genomgått utbildningen som Borgerlig officiant och SBF:s Omtanke kurs. Torgny har utbildat sig till boutredare genom SBF och är idag godkänd boutredare. Det är han som har ansvaret för familjejuridiken på Bjerstafs. Torgny har jobbat på Bjerstafs sedan mitten av 2009 och driver idag byrån tillsammans med sin fru Cecilia. Han har tidigare jobbat som ombudsman på Grafiska fackförbundet och tycker om att jobba med människor. Där jobbade han även som försäkringsrådgivare med bl.a livförsäkring och kollektivavtals-försäkringar.Cecilia har växt upp med Bjerstafs, då hennes föräldrar drev byrån mellan åren 1991-2005. Cecilia har jobbat på Bjerstafs sedan 2001, och fick innan dess hoppa in och hjälpa till när det behövdes samtidigt som hon jobbade inom äldreomsorgen. Cecilia tog 2005 över Bjerstafs och driver firman idag tillsammans med sin man Torgny.

Våra kistor och urnor tillverkas i Sverige och levereras av Fredahl Rydéns. Det finns ett stort antal kistor och urnor att välja mellan i olika prisklasser och utföranden. Hos oss kan du se ett stort varierande sortiment.

Hej och välkommen till oss på Bjerstafs begravningsbyrå. Vi är en auktoriserad begravningsbyrå i Ljungby, Älmhult och Markaryd med omnejd. Vi finns för dig i livets svåraste stund. På vår hemsida hoppas vi att du hittar den information som du söker. Du är självklart också välkommen att besöka något av våra två kontor.
Att anordna begravningen kan vara ett sätt att bearbeta bortgången och att inse vad som hänt. Det är viktigt att ha vänner och släkt omkring sig när man förlorat någon. Tillsammans kan man diskutera hur man vill att begravningen ska se ut, om den döde hade några speciella önskemål, vilken musik som ska spelas, vilket slags ceremoni det ska vara och så vidare.Vi hjälper till med allt som behöver ordnas kring begravningen, såsom transporter, dödsannons, tackannons, blombeställning, sångare/musiker till gudstjänsten, minnesstunder med matservering, programblad, minnesalbum, kistor m.m.

Även om du kanske inte funderar över sådant just nu, är det just nu du borde skriva ner dina önskemål. Det här är frågor som annars avgörs på känslokalla, juridiska grunder – kanske är inte det vad du önskar. Andra viktiga dokument, som samboavtal och äktenskaps-förord har givetvis också avgörande betydelse vid ett dödsfall. Livsarkivet fungerar här som en garanti för att även sådana papper kommer i rätta händer.Hur väl känner dina närmaste till det, vilket försäkringsbolag ska de vända sig till och var finns dina viktiga försäkringspapper? Enkelt att notera i Livsarkivet – noteringar som blir oerhört värdefulla den dagen dina anhöriga behöver visshet.

Eftersom du anlitar en auktoriserad begravningsbyrå får du hjälp med alla de svåra frågorna av juridiskt kunnig personal – frågor som kan handla om testamente, samboavtal, äktenskapsförord, försäkringar osv.Du kan logga in med bankID och fylla i livsarkivet på nätet och uppdatera det så ofta du vill. Du kan också ladda ner det här, skriva ut och fylla i eller komma in till oss och hämta ett exemplar. Vill du boka en tid så att vi fyller i det tillsammans är det bara att kontakta oss så hjälper vi dig. När du fyllt i och lämnat Livsarkivet till oss har du full frihet göra ändringar och kompletteringar – allt eftersom din livssituation förändras. Du kanske flyttar till annan ort och vill flytta med dig Livsarkivet? Då kan det vara tryggt att veta att du med största sannolikhet har en auktoriserad begravningsbyrå i din närhet, som tar hand om och förvarar det säkert. Vi är nära 400 engagerade och auktoriserade begravningsbyråer över hela landet.