Posted on

Blomster Bilder Og Navn

Skäm bort de kära små med en alldeles egen kopp med namn på. Det personliga designmotivet är tryckt för hand, så varje kopp är helt unik. Kopparna är en stor hit hos de små.sti, gangsti, vei är de bästa översättningarna av ”stig” till norskt bokmål. Exempel på översatt mening: Den ständiga näringen gör att du håller dig kvar på stigen. ↔ Denne konstante næringen vil holde deg trygt på stiene.

För närvarande har vi inga översättningar för Stig i ordboken, kanske du kan lägga till en? Se till att kontrollera automatisk översättning, översättningsminne eller indirekta översättningar.

Sitter och funderar på evetuella namn till den nya kullen som skall börja på B, kommer på en del namn men jag är inte superförtjust i dem alla är det någon som kan komma på några bra namnförslag.#17 De misstänkte att hon kunde vara homozygot då hennes pappa är det. Det blev SIA c21 ( är dock inte helt säker) Osh b24, n24, a24 samt eventuellt n23 (n24)# 12 Gillar verkligen och det blir väl den ena honan som får hetta detta då hon är en liten mirakel kisse då jag fick höra att det troligtvis inte skulle bli en SIA och definitift inte i denna färg, så namnet är väldigt passande till henne. #21 Jag vet att hon inte skulle kunna vara homozygot, det var hennes uppfödare som trodde att hon kunde kanske vara detta. Att det kunnde bli lilla visste jag om men det är ju inte den vanligaste färgen där av att jag och hennes uppfödare inte trodde att det skulle bli denna färg då hennes mamma bara har fått brunt, blått och svart. Oavsätt så är jag väldigt glad över att det blev så många färger och det är alltid lika härligt att titta in i bolådan då de är så härliga kontraster när de ligger tillsammans i en stor hög. Som sagt bilder kommer om någon vecka. Verkligen! Och Höga kusten är en så vacker och speciell del av Sverige. Och man blir inte ett världsarv utan anledning. Jag är också så förtjust i dessa blommor som växer vilt och har så små anspråk på “god jord”. Men de trivs ändå. Blomstersängen fastnade jag för.PÅ samma tomt fanns en liten eka (en riktig) med jordgubbar i och man hade även byggt en fyr av trä där det också fanns jordgubbar. Så visst var det kreativt.Jag blev så förvånad över mängden blommor. Förra året vid den här tiden var det så torrt i markerna, även här på Höga kusten, och inte alls lika mycket blommor eller grönska. Önskar dig också en bra tisdag.

Visst är det otroligt hur vissa växter trivs i bara en matsked jord mellan klipporna. Skulle de få mer skulle de inte klara av det. Naturen är verkligen förunderlig.
Visst är det! Och Sverige sommartid är svårslaget tycker jag. Och dagens blombilder är hämtade från en så fin del av Sverige, Höga kusten. Jag är så förtjust i detta område…Tack! Här ute var det så många fina blommor och jag fastnade extra både för dessa röda klängrosor och vackra ängsblommor. Jadå, visst är Ulvön känd för sin surströmming, men numer tillverkas den här ute i mycket liten skala-

Men Ditte! Vilka godisbutar du bjuder på!!! Blomstersängen är helt och totalt underbar! Och visst är det en schersmin, de är så vackra och kan dofta så gott av smultron, tro’t eller ej.
Blomma är veckans ord att tolka i Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge. Vad gäller utmaningen i sig så gäller det att med bild och/eller text tolka det angivna ordet. Här är det fritt fram för egna funderingar och tolkningar och alla är välkomna att vara med. Veckans bidrag är hämtade från fiskelägen som jag nyligen besökt under min nyligen avslutade resa längs Höga kusten.

Bönhamn är ett annat fiskeläge vi besökte. Även här var det Gävlefiskarna som byggde de första husen. Det berättas att Bönhamn fått sitt namn av att fiskarna förr kom in hit för att “böna” – täta sina båtar, men idag finns inga yrkesfiskare kvar här men namnet vittnar om den tid som var. Att strosa runt här och slå sig ner på någon brygga är en lisa för själen och det känns som om tiden stannar för ett ögonblick. Och hela tiden omges man av en natur och miljö som är svår att se sig mätt på. Absolut njutbart!
Även det lilla fiskeläget Skeppsmaln bjöd, förutom på surströmming, också på vacker blomsterprakt. (Jodå, jag testade en “miniklämma”med lite surströmming“ på.

Jag fastnade, som vanligt, för allt det vackra i dina trakter. Och klängrosorna vid de gamla husen och ängarna med sina vackra blomster både ute på Ulvön och i de andra fiskelägena tog jag med mig i minnet och i kameran.

av många skilda slag har jag sett under resan längs Höga kusten. Här finns ängar som är fyllda av olika sorters blommor och som man i början och slutet av sommaren slår för hand med hjälp av en lie.
Jag var så fascinerad över att de blommor jag fångat på bild kunde växa så fint i denna karga jord. Men luften gör ju sitt till den också. Och jag kan förstå att blommorna trivs på vackra Höga kusten.Den underbara rosenväggen, när man ser dem tidigt om våren kan man inte tro på vilken förvandling de ska genomgå. Fantastiskt fint fotat. Vi har ett hus här i byn med lika vackra klängrosor, jag väljer ofta att ta just den vägen till affären så jag får njuta av dem. KramBlommors tidlösa dragningskraft i konsten har i århundraden fångat konstnärers och betraktares hjärtan och sinnen. Denna bestående lockelse har inspirerat konstnärer, som mig själv, att söka innovativa sätt att integrera blomsterinslag i vårt arbete. För detta specifika projekt samarbetade jag med den talangfulla floristen Irina Schulzenko, som är specialiserad på snittblommor, för att foga samman min kärlek till porträttkonst med botanikens skönhet. Genom att förvandla min unga klient, Yelizaveta, till en mystisk fe, ville vi till skapa förtrollande porträtt som inte bara fångade modellens essens utan också skulle vara ett fantastisk konstverk.Att skapa perfekt mjukt ljus för blomsterporträtt-sessioner kan vara utmanande men också vara en lustfylld uppgift. Genom att använda Elinchrom FIVE med olika Elinchrom ljusformare kunde jag uppnå vackra resultat under min session. Med en pålitlig och kraftfull ljussättning kunde jag fokusera på de konstnärliga aspekterna av mitt arbete och förverkliga min vision för denna serie av blomsterporträtt.