Posted on

Boj Hästtransport Modeller

Tack för din registrering! Du kommer nu att ta emot våra utskick till mailadressen du angav. Du kan avbryta din kostnadsfria prenumeration när som helst om du inte önskar fler e-postmeddelanden.

Thank you for signing up! You will now receive our mailings to the e-mail address you entered. You can cancel your free subscription anytime if you do not wish to receive any more e-mails.
Forzab Futuro är en vidareutveckling av den välbeprövade Cavallo-trailern. Med väggar i vädertålig och slitstark aluminiumförstärkt sandwichplast är Futuro en prisvärd vagn med mycket stor lastvikt för BE-kort. Futuro erbjuder även förare med B-körkort och mindre dragbilar stora möjligheter, då den kan lasta 645 kg vid en totalvikt om 1450 kg. Forzab Futuro är utrustad med Forzab innerbakdörrar – en trygg lösning som underlättar lastande.En bra hästtransport är A och O för dig som reser mycket tillsammans med hästarna. Här tittar vi närmare på olika varianter utan övernattningsdel. Modellerna skiljer sig åt vad gäller konstruktion, lastningskapacitet och pris. I vår guide finner vi även olika filosofier för lastning. Från traditionell lastning bakifrån med eller utan ramp, samt påstigning framifrån och utgång bak.

Guiden är baserad på tillverkarnas aktuella sortiment och faktauppgifter. Produkterna är inte testade. Priserna är rekommenderade cirkapriser och kan skilja sig utifrån grundutrustning och återförsäljare. Mått anges i bredd x längd x höjd.Har en Thule Star Safir -09. Är väldigt nöjd med den! Rymlig med sadelskåp med plats för två sadlar. Väldigt ljus. Frontutlastning. Har inte haft några bekymmer med den, kan rekommenderas! 🙂

Jag har en Thule Prestige- 2012 utan sadelkammare. Jag rider western o min sadel är oftast för stor för sadelhängaren ändå så jag har sadeln bak i bilen istället. Suverän är den, väger väldigt lite (vilket gör att man kan köra en tyngre häst på vanligt körkort) Den har alla bekvämligheter man kan tänka sig och går stadigt på vägen. Vi har även åkt i den för att kolla ljudstyrkan i den och det är helt ok i 80 km. Och den håller ett väldigt bra pris när man jämför med andra märken.
Men kan berätta om mitt lilla släp. Cheval Liberté- GT1 En liten lätt enhästars. Jag valde utan sadelkammare då jag har en ”benvevare” till häst 😉 Mitt lilla släp som får dras med typ alla bilar nu ioch med de nya B-korts tilläggen.#10: Åh! Jag och mamma bestämde oss direkt för att vi ville ha sadelkammare, men den vi kollade på hade tyvärr inte det. Men den hade Aliminiumgolv och det är väl bra?Det tillverkas fortfarande reservdelar till boj. Några fd anställda på boj fortsatte tillverkningen av släp, baserade på boj, men de får inte kallas boj. Det är enda skillnaden.Är både nöjd och missnöjd. Den är rymlig och bra men efter bara några månader började golvlimmet släppa så den fick lämnas in på lagning (garanti) men det har varit bra sedan dess. Sedan lossnar klistermärkesloggan på höger sida så det måste vi byta till sommaren.

Jag har en Boj bravo 216 S 2010 som vi köpte ny. Den har sadelkammare, delad skötardörr, mjuk mellanvägg, dörrar bak, ett specialfäste så man kan åka brett samt annordning så man kan stänga dörrarna även när man åker brett. Och bäst av allt, den är utrustad med kamera. Fick med krubbor också men dom använder jag inte. Det finns även en vinsch man kan använda när man ska koppla på släpet ensam men den har jag aldrig använt.
Jag har en Valeryds Favorid -88 köpt för 2-3 år sedan för 8000:-. Totalvikt på 1500kg som lastar nästan 1000kg (kör båda mina hästar på vanligt B-kort lagligt efter min V70). Är supernöjd. Har aldrig kört/åkt i ett stabilare släp, trots sina år på nacken. Går mjukt och följsamt med bra väghållning. Hästarna går villigt på och det är bra ventilerat. Har inte sadelkammare, men dom flesta sadelkammare är ändå för små till westernsadlar och jag vill inte ha något stort, nytt, dyrt släp. Är jättenöjd med mitt gamla som jag renoverat själv för en billig peng =)Är väldigt nöjd med mitt lilla släp & mina hästar åker rymligt och bekvämt. Kombiluckan underlättar mycket när det kommer till lastning & gör den lätt att lasta spånbalar i.

Min mamma är också hästintresserad och rider, och jag skulle inte direkt kalla oss ”fattiga”. Men man måste ju faktiskt ha lite reserv pengar om olyckan skulle vara framme, har man inte råd kanske man kan låna en häst istället eller dela med någon så det inte blir så dyrt. Och jag bryr mig inte om du kallar mig bortskämd, tar inte det som något negativt då JAG vet att jag inte är värsta snobbungen. Även om jag är lite ”bortskämd” / mina föräldrar bryr sig och erbjuder sig att betala alla tusentals kronor, så är jag inte värsta snobbungen för det!!
#2: Ja, har hört från flera att den ska vara bra! Vi vill helst köpa ett ”lite bättre” släp eller dyrare eller vad man ska säga, man vill ju inte att det ska gå hål i golvet efter 1 vecka ;)#25Ingen sa att du inte har råd med häst . Jag säger bara så fort man har pengar är man bortskämd och mindre pengar är man fattig och där av ska man bli ner klankad i hästvärden av avundsjuka . Det jag men är att man bör ha råd med att läggs ut större summor för en häst ingen sa att underklassen inte har samma rättigheter . Ingen talar om det. Läs själv men man bör kunna betala en häst om olyckan är framme . Det jag säger är att allt för felaktiga personer äger häst det som egentligen inte har råd och få hästen att fara illa pg deras budget hur många hästar har inte avlivats i onödan eller pg att deras ägare inte kan ta sin häst till vet men tur att agria har ett andra chans system . Jag blev bara jäklig förbannad när folk läget ut dessa otroligt onödiga kommentarer som tex förstör en tråd . Min blåa värd går i alla fal inte och klankar ner andra människor . Mina inlägg är relevanta men nu var det min gräns. Jag är tex spy tröt på att när folks skaffat häst ska Spara in på allt ge mindre Hö för att det blir billigare istället för att ge hästen vad som behövs. Eller köpa allt Billigt billigt billigt. Och då menar jag inte köpa bilig utrustning från hööks där handlar jag själv . De jag menar att man skadar häst och inte har råd och far den illa bara för att ska räknas till var endaste öre. Det är jag tröt på ch få maska spydigs kommentarer om att man ska klättra ner från sina höga hästar eftersom de med stor plånbok är sådana .Jag har aldrig ägt ett eget släp, däremot har jag långtidshyrt två värmlandsvagnar och jag var väldigt nöjd med dom. Det första var av lite äldre modell så inte så spaceat liksom men jag tittade ju på dom nyaste när jag hämtade släp nr 2 och dom såg jättefina ut. Har ju aldrig använt dom så jag kan inte säga så mycket om hur bra dom håller etc. De jag hade funkade bra.Ja men reservdelar utlovas att fortsätta tillverkar några år framöver det brukar va så med alla konkurs bolag. Men det är ju inte förevigat och vi vill kunna ha vårt släpp lång tid. Så häller ett som finns en ett som gott o konkurs

Nu ska vi snart köpa hästtransport (eller ja, mamma och pappa såklart), så tänkte att man kunde skriva om sitt släp (märke, årsmodel, om den har sadelkammare, om man är nöjd osv)Men den går bra på vägen, lämmen blir inte hal, den blir aldrig varm på sommaren och min häst lastar sig själv i den vilket är ett gott betyg från honom! Jag vi har också kollat på boj men mina föräldrar avstod eftersom de inte tillverkas längre och reservdelar kommer va svårt att få tag på så den enda anledningen . Annars är de dem bästa släpen #4 avundsjuk kanske ? #16 Men det låter ju lite som att du är avundsjuk. Du känner väl ingen av oss och vet inte hur vi är eller hur? Vem sa att vi inte va tacksamma? Och glada så typiskt häst människor att klanka mer på alla andra. Egentligen så bör man ha en stor plånbok i hästvärden för att kunna sköta ett så dyrt djur . Har sätt alt för många som köper häst men inte har råd att betala tex vet besök och då kan inte ta ansvar låter den stå och rida visare och säga att den alltid vart så när någon frågar och ta Hand om djuret. De är allt för många felaktiga personer som fått tag på häst krakarna nu menar jag inte okunnig och dum utan dessa utan kapital som tillåter sig att sköta en häst om olyckan skulle va framme inte har råd att betala det. Och alt ska va så jäkla billigt billigaste det billigaste andra jag är så spy tröt på detta biliga. Kalla fall när något säger att jag är bortskämd för att jag vill lägga ned pengar på bättre kvalité och saker jag tycket är snygga till mig och hästen. Och när man har föräldrar eller själv har god kapital så blir man nerklankad på för att va bortskämd med massa pengar. Det är väl bra att ha pengar dessa stora djur kostar en hel del . Enligt mig går det inte att ha en häst alvhjärtat som många människor har just för att de inte har råd . Hästen ska ha det bästa och skulle olyckan a framme ska man ha råd att betalt en halv miljon för en operation. Nu säger jag inte att de kostar så mycket men kan . Förstår mig rätt nu. Bara för att man ha föräldrar som har råd så blir man värsta bortskämda ungen. Inte vet du vad jag för för att få detta ? Och varför inte köpa något som är bra i längden är det mycket billigare och hållbarare i längden ,så tänker bår familj. Och bara för att ens föräldrar har råd är Man bortskämd gnällig unge hur vet ni att vi är det utan att känna oss.

Jag köpte en VV Scandinavia årsmodell -07 Golvet är redan bytt (gjort år -10) Så då ser man ganska snabbt kvalitén på släpet.. Är öppningsbara fönster, ventelations lucka i taket, boggie Beklämmande på transporten har Gett upp Och vi måste lyfta upp den med sopborste ( skall dock lagas) Har inte hört så bra saker om VV så rekommenderar inte Det märket. Köpte transporten för 35 så är ganska missnöjd ”/
Har ett Fautras som jag är supernöjd med! Ljust och väldigt stabilt med livstidsgaranti på golvet och aidsystem som gör att jag kan öppna och stänga bakbommen framme vid hästen vilket underlättar när man lastar/lastar ur själv.

Hoppas era föräldrar fortsätter ”sponsra” er även i framtiden, annars kan det nog bli tufft att klara sig själv när man är van att glida runt på ett bananskal.Boj är bra och stabila släp som oftast är ljusa och rimliga 🙂 Dock dyra men har man råd så! Själv gillar jag dörrar bak istället för bara bommar men det är en smak och vanesak.

Har ALDRIG fått något av mina färldrar som har med hästar att göra! Har köpt mina ponnyer/hästar för egna pengar, betalat stallhyran/hovslagare/foder mm själv, köpt bil själv, köpt transport för egna pengar…
Vi köpte ett nytt Böckmann Duo Esprit med alugolv, sparkskydd och sadelkammare för 55 000 kr för två år sedan och är mycket nöjda! Böckmann har tagit fram Esprit som budgetvariant för att kunna konkurrera med billigare släp typ Cheval, men jag tycker inte att det är mycket som skiljer Esprit från deras andra släp som ligger på 75 000-100 000 kr; det är mest estetik (som t ex fönsterformen) och smådetaljer.Jag har på min transport både sadel och klädkammare och med facit i hand är det sistnämnda heeeeelt onödigt tycker jag personligen- jag har aldrig någonsin använt den. Men det är en smaksak antar jag.

Större Thule (eller ja, de heter nåt annat nu), eller föregångaren Star trailer. Fast om de är silvergrå: se till att väggarna är bytta, vissa årgångar flagar av färgen…. Jag har en stor o lång häst, letade länge efter ett med rejäl spiltlängd. Köpte en Star trailer Ringo star. Supernöjd! Hästen trivs o får plats. Bra sadelkammare som inte tar plats inne i släpet.
Hej och välkommen! Jag heter Birgitta, är 56 år och har ridit sedan jag var 15. Jag bor med min man, vår hund Molly och mina två hästar, Frenchman och Baltazar på en gård vid Björnstorp i Skåne. Mitt stora intresse är dressyr och jag köpte Frenchie, 11 år i februari 2022 som min nya tävlingshäst i denna gren. Baltazar, 26 är mitt vackra hagsmycke och pensionär. På bloggen berättar jag framför allt om mitt liv med djuren. Dessutom tar jag dagligen upp olika diskussionsämnen, både kring hästar och annat och vill gärna veta vad just DU tycker.Boj/Forzab är toppen. Klädkammaren använder jag till reservhjul, rejäl domkraft, fälgkors, brassestolar etc, som kan vara bra att ha på resa. Att man dessutom han få den extra hög och extra bred är jättebra när man har en välväxt häst. Sedan är kvalitén på släpet också avgörande. Hade en äldre Boj förut, -88 års modell. Den lever fortfarande i högsta välmåga även om golvet behövt bytas ngn gång.Vi valde Cheval för några år sedan, tror de gick på 80 nytt med hårdöverlucka, sulkyfästen och fronturlastning och hingstgaller. Vi ville ha fronturlastning då man ofta åker själv. Lättare att lasta av framåt med vårt stora varmblod än att hon ska backa ut. Skulle dock inte vilja ha sadelkammaren på den pga av de tar upp för mycket plats inne i släpet på dem tyvärr. Annars går de stadigt påvägen, hästarna åker bra och verkar nöjda. Aldrig vart ett problem med de vi har ändå hade de i 6 år och åker mycket.

Tack. Ja jag har kikat på den extra utanpåliggande sadelkammaren som Ifor har och det kan ju vara ett alternativ. Hur upplevde du Ifor i övrigt om man jämför med t.ex. Thule?
Bloggen drivs sedan flera år tillbaka och med dagliga uppdateringar där du får läsa om min vardag med djuren men också om sådant som jag tycker är bra, dåligt, galet eller som jag förundras över i både häst och hundvärlden (och ibland också i den “vanliga människovärlden”).

Jag har faktiskt kikat på ett Royal och det verkar vara ett riktigt bra släp! Fann ett från 2012 men tyvärr hade färgen börjat släppa även på det. Fast som sagt känns som ett stadigt och bra släp med vettig ventilation.Jag beställde en stänkskärm därifrån i somras och den leveransen var snabb och klanderfri liksom tidigare beställningar genom åren. Upplever inte heller att priserna på reservdelar är orimligt dyra.

Du kommer förhoppningsvis att bli både road och oroad, provocerad och lära dig en massa nytt; både av mig och mina kloka läsare och du är mer än välkommen att själv lämna dina avtryck på bloggen.
Jag skulle tro att Anna syftar på avsaknandet av ramp, det låga insteget samt att man kan stänga ”bommen” (bakom hästen) framifrån vid hästens huvud inne i transporten…

Det jag skulle undersöka innn jag köpte ett annat märke på transport är hur pass lätt det är att hitta återförsäljare som kan hjälpa till om det blir något strul och vad reservdelar kostar.Jag tyckte att det (Ifor) var ett jättetrevligt släp, det jag lånade var ett 1,5 hästars. Jag använde bara urlastningen fram vid ngt enstaka tillfälle när jag åkte själv, min dåvarande häst slängde sig ur så det var en bra ”extrautrustning” för oss. Jag har inte använt Thule själv, bara sett att de finns med den sadelkammaren som sitter framtill och att de har urlastning fram som tillval. Har nu själv ett Humbauer som jag är mkt nöjd med:-)Personbilar och lastbilar med ett uppskattat värde på under 30 000 SEK ses som reparationsobjekt vilket du som köpare får ta med i kalkylen. Säljarna kan inte ta ansvar för vad som händer med ett fordon efter avhämtning då det är omöjligt att veta när ett fordon i den här prisklassen behöver repareras nästa gång.

Du som köpare skall alltid kontrollera objektet vid avhämtning. Eventuella anmärkningar härefter beaktas inte. Om objektet skiljer sig väsentligt från objektsbeskrivningen skall Blinto kontaktas innan objektet transporteras.
Om det i auktionsunderlaget uttrycks att objektet är ett reparationsobjekt, har det ej fått en fullständig kontroll eller provkörning. Objektet kan ha andra fel än de som har beskrivits och detta bör beaktas vid budgivning. Reparationsobjekt kan ej reklameras.

I Hippsons serie om dressyrens utveckling resonerar fyra experter om hur olika aspekter förändrats. Christoph Hess ger här sin syn på dressyrens utveckling.Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner. Hästtransportmarknaden växer så att det knakar och det finns nästan hur många modeller och märken som helst att välja bland. Därför har vi på Hippson tagit hjälp av Tommy Persson i Klippan, ägare och grundare av Boj Transportvagnar AB, med vad man bör tänka på när man köper trailer. Forzab Futuro är en vidareutveckling av den välbeprövade Bravo/Cavallo-trailern. Med väggar i vädertålig och slitstark aluminiumförstärkt sandwichplast är Futuro en prisvärd vagn med låg tjänstevikt och därmed mycket hög lastvikt. Dessutom finns den riktiga klassikern Forzab Classic som andas lyx rakt igenom. Forzab Classic tillverkas i aluminium och är unik i branschen. Classic ger hästen en oöverträffad, ombonad åkkomfort och föraren en stabil färd. Vagnen tillverkas helt enligt dina önskemål och utrustningslistan är lång. Utrustning som på andra släp är extrautrustning ingår alltid som standard på Forzab Classic, så som valfri lack, vadderade väggar och två skötardörrar. Oavsett vilken modell du väljer så kommer Forzab överträffa dina förväntningar.Forzab är en svensk kvalitetsvagn men lång historia. I många år har Forzab (tidigare Boj) varit det självklara valet för hästägare som vill ha ett släp som håller standarden i många år samtidigt som hästarna åker förstklassigt. Forzab byggs för att klara svenskt klimat och för att du som kund ska få minimalt underhåll. De är kända för sin rymd, innerdörrar bakom hästarna och den genomtänkta säkerhetsutlösningen på bommarna. Forzab Futuro är en vidareutveckling av den välbeprövade Bravo/Cavallo-trailern. Med väggar i vädertålig och slitstark aluminiumförstärkt sandwichplast är Futuro en prisvärd vagn med lågtjänstevikt och därmed mycket hög lastvikt. Den riktiga klassikern Forzab Classic som andas lyx rakt igenom. Forzab Classic tillverkas i aluminium och är unik i branschen. Classic ger hästen en oöverträffad, ombonad åkkomfort och föraren en stabil färd. Vagnen tillverkas helt enligt dina önskemål och utrustningslistan är lång. Utrustning som på andra släp är extrautrustning ingår alltid som standard på Forzab Classic, så som valfri lack, vadderade väggar och två skötardörrar.Xtreme Cargo utvecklar, tillverkar och marknadsför produkter för att göra transport av häst så enkelt och bekvämt som möjligt. Fokus är att köra säkert och lagligt i vårt tuffa klimat med B-körkort.

Forzab lämnar inte något åt slumpen när det kommer till design och säkerhet. Släpen finns i två modeller som kommer i en mängd olika storlekar, det finns något för alla.
Lägger ut en intressekoll av mitt Trane släp med frontutlastning. Det är en väldigt skön transport att köra och har aldrig krånglat för mig, men då jag köpt ny bil för en tid sedan har jag inte behörighet att köra den så har den tyvärr blivit stående, därför har den inte heller blivit besiktad. Samt att jag nyligen köpt ny häst som släpet inte får lasta så då är det ingen mening att ha kvar den. Det som jag vet behövs göras är en ordentlig tvätt, byta stödhjulet (punktering) och byta vägen fram vid fönstret då den börjar bli dålig. Lägger ut den för ett lägre pris nu så är man intresserad av att köpa transporten som den står nu är det de priset som gäller, kommer med tiden gå igenom den och få den till besiktningen men då stiger priset Hör av er vid frågor eller funderingarExtra hög och extra bred hästtransport med sadelkammare, årsmodell 2010. En välskött transport som hästarna åkt väldigt bra i. Vagnen har aluminiumgolv och säkerhetsbommar med panikutlösning från utsidan, dubbla takluckor och hård mellanvägg. Den är utrustad med kombiramp för med step-up funktion. Har 4 odubbade allrounddäck på fälg (2 behöver bytas) och 4 bra dubbade däck på fälg. Ej momsad. Besiktad till 2024-09-30. Tjänstevikt 840 kg Maxlast 1150 kg Totalvikt 1990 kg Bredd 2250 mm Längd 4950 mm Pris 65 000 kr

Fint Cheval Gold-släp med träväggar klädda i vinyl och aluminiumgolv. Ett släp som rullar bra bakom bilen. Utrustning: Sadelkammare Aluminiumgolv Extra lampor vid backning Mellanvägg i mjukplast Bra sommar- & vinterdäck Foderbord i och med sadelkammaren Taklucka och öppningsbara fönster Totalvikt 1500 kg tjänstevikt 765 kg Besiktigad 25/8 -22 ua tom 2024-08-31 Vi är tredje ägaren så vanligt slitage finns på släpet. Fler bilder kan fås vid intresse.
Thule boogie från 2008 i bra skick säljes, sadelkammare finns också till (se separat bild då vi inte har den monterad i dagsläget). Ligger bra på vägen och bra med låg totalvikt! Bilder kan skickas vid intresse då de var för stora för att bifoga. Tjänstevikt 700 kg Totalvikt 1350 kg Lastvikt 650 kgTillverkare: Forzab Modell: FUTURO SEH 220 År: 2017 Tjänstevikt: 805 kg Maxlast: 895 kg (går att klassa upp/ned) Totalvikt: 1700 kg Skick: Mycket fint, allt fungerar Forzab Futuro är en kvalitetstransport som är byggd på en golvplatta av urinbeständig aluminium (30 års garanti). Väggarna består av isolerade aluminiumförstärkt sandwichplast med UV beständig utsida och slagtålig insida. Utrustning Stor sadel- och klädkammare Innerdörrar bakom hästen Lätt fällbara frambommar utifrån Innredningsdetaljer i rostfritt stål Mellanvägg som går att åka med till sidan Skötardörr på höger & vänster sida Reservhjulshållare Dubbla takluckor TrailerCam HD – 5″ Monitor Sommar & vinterdäck (dubb) på stålfälg 3st LED-takbelysningar Stort hösegel