Posted on

Botox Kråksparkar Före Efter

Notera att resultatet av estetiska injektionsbehandlingar kan skilja sig mellan varje patient eftersom vi alla har olika förutsättningar. Före och efter bilderna ger dock en god bild av vad som är möjligt att åstadkomma med en botoxbehandling. Risker med botoxRisken av drabbas av biverkningar eller komplikationer av botox är liten. I de fall biverkningar förekommer är de oftast av relativt enkel karaktär. Bilder före och efter botoxbehandlingarI detta bildgalleri för Botox/Azzalure/Dysport kan du ta del av före och efter bilder från olika patienters behandlingar och resultat. Till vissa bilder finns även kortfattad behandlingsinfo.

Man skall inte använda botox om man planerar att skaffa barn eller är gravid. Man bör heller inte använda det om man har sex utan att använda preventivmedel.
Vilka resultat kan jag förvänta?Resultaten av en rynkbehandling med botox är oftast både pålitliga och tydligt synbara. Nackdelen är att effekten är tillfällig:

Anledningen till försiktighet med botox vid graviditet är att det inte finns tillräcklig forskning för att kunna utesluta att botulinumtoxiner kan påverka fostret.
Botox används i många estetiska behandlingar. Bl.a för sura mungipor, stram hals, läpplyft och t.o.m. ögonbrynslyft. I vissa fall med begränsade resultat.Statiska ansiktsrynkor kan få oss att se äldre ut än vi känner oss. I vissa fall kan de ge oss ett oroligt, trött eller bedrövat uttryck. Botox motverkar detta.

Hur länge håller botox kråksparkar?
Hur länge håller en behandling av mina kråksparkar? Både botox och fillers är temporära behandlingar. Effekten av botox och fillers håller olika länge och beror på en rad faktorer som ämnesomsättning, vilket område som behandlas, dos med mera. Effekten av botox kvarstår ca 3-6 månader. Cachad
Hur stor risken för komplikation är beror på vilka muskler som behandlas. Eftersom effekten endast är tillfällig är eventuella biverkningar det också. I normalfallet kvarstår de endast ett par veckor.Om fler än ett område behandlas vid samma tillfälle är priset ca 3 000-3 500 kr för det första området och därefter normalt ca 1 500 kr per ytterligare område. Jag samtycker till att Akademikliniken behandlar min e-postadress, stad och intresseområde för att skicka ut nyhetsbrev och information om verksamheten, förmåner samt rabatter via e-post.För information om hur Akademikliniken behandlar dina personuppgifter och dina rättigheter som registrerad – läs mer här. Du har rätt att när som helst återkalla ditt samtycke genom att meddela Akademikliniken detta genom att skicka ett meddelande till [email protected]Fina linjer runt ögonen kan uppstå från livets skratt och leenden och bidra till ansiktets karaktär. Men om rynkorna blir för djupa går det att dämpa dem så att de syns mindre eller försvinner helt. En muskelavslappnande behandling kombineras ofta med fillers för att återställa eller förstärka ansiktsdrag. Fillers används bland annat för hudföryngring, ansiktskonturering, för att skapa volym, för släta ut rynkor samt för att ge fylligare och mer markerade läppar. För att uppnå ett ännu bättre resultat för hela utseendet går det att komplettera med hudvårdsprodukter anpassade för din hudtyp. Vilka som passar dig bäst får du råd om av din behandlare. En estetisk injektionsbehandling med ett muskelavslappnande medel får musklerna att slappna av så att huden inte utvecklar nya eller djupare rynkor. Hur mycket som används beror på vilket resultat du vill uppnå.

Ett fint resultat är helt beroende av att exakt rätt mängd injiceras på exakt rätt ställe i ett ansiktet. Det ställer stora krav på kompetens och erfarenhet. Vi som utför dessa behandlingar på Akademikliniken är legitimerade sjuksköterskor och läkare med lång dokumenterad erfarenhet och utbildning bakom oss. Vi är dessutom certifierade i att utföra just dessa behandlingar.
En behandling med ett muskelavslappnande medel kan vara ett sätt att släta ut dem helt eller delvis, genom att tillfälligt stänga av signalen till muskler under huden som annars drar ihop sig.Målet är ett naturligt resultat, där det inte ser ut som om du gjort något annat än att sova lite extra och ser pigg och fräsch ut i ansiktet. I samråd med dig och enligt dina önskningar utför vi en mycket försiktig och noggrann behandling som dämpar linjer för att framhäva ögonen där din mimik samtidigt bevaras. Självklart kommer dina ögon att kunna “le” även efteråt.Att höja och sänka ögonbrynen, eller att skratta och le tusentals gånger innebär att samma muskler används om och om igen. Med tiden kan upprepningen göra att vissa linjer sätter sig mer permanent i ansiktet. De linjer som strålar ut från ögonen kallas ofta för kråksparkar.

Hos Akademikliniken börjar din behandling alltid med en personlig konsultation med en av våra certifierade injektionssjuksköterskor. Under en konsultation diskuterar vi dina önskemål och går igenom behandlingen. Vi strävar alltid efter ett naturligt utseende och för oss är det viktigast att du känner dig helt trygg med vår expertis och blir nöjd med resultatet.
Alla som utför injektionsbehandlingar hos Akademikliniken är legitimerade och certifierade för estetisk injicering av Estetiska Injektionsrådet, vilket är en fristående arbetsgrupp med representanter från branschen.Innan behandlingen kommer din behandlare att prata med dig om smärtlindring. Eftersom alla människor har olika preferenser och känslighet finns det olika alternativ att välja på.

Vad kan gå fel med botox?
Botox kan orsaka yrsel, dåsighet, trötthet eller synstörningar. Om du upplever någon av dessa effekter ska du inte köra bil eller använda några maskiner. Om du är osäker, fråga din läkare om råd.
Oavsett om du behandlats med botulinum toxin eller filler vid ditt första behandlingstillfälle rekommenderar vi att man fyller på efter 4 månader för att uppnå ett bättre och långvarigt resultat. Om man behandlar sig igen innan den första behandlingen har gått ut helt kommer resultatet att hålla mycket längre, beroende på produkt och område kan det röra sig om 6-12 månader.Kråksparkar är de små tunna veck och rynkor som uppstår vid sidan av ögat när du skrattar eller kisar, även kallade skrattrynkor. Om man upplever att dessa kråksparkar ger ansiktet ett åldrat utseende och man skulle vilja motverka eller bearbeta dem går området att behandla. Beroende på hur dina kråksparkar och din mimik ser ut kan man välja att behandla området på olika sätt. I vissa fall väljer man att behandla området med mycket små mängder av botulinum toxin som får muskulaturen som skapar rynkorna att slappna av och på så sätt skapa en slätare yta och en öppnare blick. I andra fall väljer man att behandla dina kråksparkar med en tunnflytande filler som tillsätter fukt och volym i huden och fyller ut rynkorna från insidan. I några fall är en kombination av båda den absolut bästa lösningen.

Kan man rätta till hängande ögonlock efter botox?
Botox biverkningar: Små blåmärken kan uppkomma på injektionspunkterna – dessa försvinner dock snabbt. I mycket sällsynta fall kan man få problem men hängande ögonlock. Denna biverkan är mycket ovanlig men om detta skulle hända ber jag dig ta kontakt med mig så fort som möjligt för att ”motbehandla” detta.
Våra fillers innehåller ett inbyggt bedövningsmedel som gör att behandlingen inte är speciellt smärtsam. Vid behandlingar med botulinum toxin så finns det finns det dessutom fler bedövningsalternativ som t.ex. bedövningskräm, nervblockad (liknande den hos tandläkaren) eller nedkylning med is.

Hur lång tid tar det innan man ser resultat av botox?
När ser jag resultat efter min Botox-behandlingar? Effekten kommer efter två till 5 dagar. Hur länge håller effekten av Botox-behandling? Effekten kan vara mellan 3–6 månader.
Direkt efter behandlingen kan behandlingsområdet bli aningen rött, svullet och ibland kan man få något enstaka blåmärke. Obehagen är övergående och försvinner normalt av sig självt inom några dagar.Om du och din behandlare kommit överens om att det är en behandling med botulinum toxin som är den fördelaktiga behandlingen i ditt fall lägger vi små mängder med botulinum toxin i området för att få muskulaturen att slappna av och rynkorna att slätas ut.

Kom förberedd till din konsultation. Tänk igenom vad du har för frågor och vilken effekt eller resultat du är ute efter. Du kommer att få svar på om man kan använda injektionsbehandlingar för att uppnå den effekt du önskar på dina rynkor runt ögonen, kråksparkar. Ni kommer att prata om dina individuella förutsättningar och vilken typ av behandling eller kombination av behandlingar som lämpar sig bäst i just ditt fall.
Vi på Löfvingkliniken strävar alltid efter att ge ett naturligt resultat. I samråd med dig som patient utför vi en varsam och noggrann behandling som dämpar linjer för att ge en piggare blick och ungdomligare intryck där din mimik samtidigt bevaras.

Efter behandlingen kan du som patient direkt återgå till normala aktiviteter. I de fall biverkningar uppkommer är de milda och kan exempelvis inkludera rodnad runt injektionsstället.

Kråksparkar eller skrattrynkor är små tunna veck och linjer som uppstår i ögonens yttre hörn. Order kråksparkar kommer från linjernas liknelse med kråkors fötter. Rynkorna är ofta mer djupgående och synliga i huden än vanliga rynkor. De uppstår när du skrattar eller kisar och kan med tiden, tillsammans med att huden successivt förlorar volym och elasticitet, göra att vissa linjer blir permanenta. Huden runt ögonen är särskilt ömtålig eftersom den är ca 40% tunnare än huden i resten av ansiktet vilket resulterar i att kråksparkar uppkommer just där.
Oavsett om du behandlats med botox eller fillers vid ditt första behandlingstillfälle rekommenderar vi att man fyller på efter ca 4 månader för att uppnå ett bättre och långvarigt resultat.Din behandling börjar alltid med en personlig konsultation tillsammans med en av våra läkare eller sjuksköterskor med lång utbildning och erfarenhet. Under konsultationen lyssnar vi på dina önskemål och går igenom behandlingen i samråd med dig som klient.Både botox och fillers är temporära behandlingar. Effekten av botox och fillers håller olika länge och beror på en rad faktorer som ämnesomsättning, vilket område som behandlas, dos med mera.Ny kund eller inte besökt oss på mer än 6 månader? Glöm inte att besöka oss för en konsultation minst 48 timmar innan din injektionsbehandling. Läs mer om nya lagen Botox har en muskelavslappnande effekt och kan på så vis släta ut rynkor och ge en piggare blick. Det injiceras varsamt på klientens rynkor med micro-nålar, ytligt på huden. Behandlingen är snabb, enkel och nästan smärtfri. Vid behov kan smärtlindring ges för att eliminera eventuellt obehag. Vänster sida: Bilden visar resultatet efter två omgångar med fillers. Vid smala läppar är det viktigt att man försiktigt bygger upp läppvolymen för att få ett naturligt resultat.Kunden blev av med håligheter och mörka ringar under ögonen med Tear Trough behandling i Örebro på ett tryggt sätt – utförs av vår ögonläkare Dr. Pärviz. Tear Trough är åldersrelaterad volymförlust i övre kinder vilket orsakar hålighet och mörka linjer under ögonen. De linjerna ger ett ledset eller trött uttryck något som de flesta vill bli av med. Vid Tear Trough behandling ersätter man volymförlusten med fillers avsett för området under ögonen. Det är viktigt att behandlingen utförs av kunnig person med kunskap om områdets anatomi. Behandlingen har utförts av vår ögonläkare Dr. Pärviz. Bilden visar skillnaden innan och två veckor efter endast en botox behandling. Kunden fick markant utslätning av sina pannrynkor samt blev av med asymmetrin (höjdskillnaden) mellan ögonbrynen.Från sidan: En annan nöjd kund som har gått igenom Tear Trough behandling mot mörka ringar under ögonen. Behandlingen utförs på ett säkert sätt av vår ögonläkare dr. Pärviz i Örebro. Skrattrynkor kallas också för kråksparkar som uppstår i utsidan av ögonen. Bilden visar skillnaden endast 2 veckor efter en botox behandling. Utförd av Dr. Pärviz. Botox haka. Hakgrop orsakas av en mimikmuskel som heter m. mentalis. Den muskeln har som funktion att dra huden uppåt. Det är vanligt att man får ”apelsinhud” dvs hakgropar när man pratar eller ler. Med Botox kan groparna slätas ut för att få mer avslappnat och slätare utseende. Effekten varar upp till 4 månader. Behandlingen är utförd av Dr. Pärviz på RelyOn Beauty Clinic.Framifrån: En annan nöjd kund som har gått igenom Tear Trough behandling mot mörka ringar under ögonen. Behandlingen utförs på ett säkert sätt av vår ögonläkare dr. Pärviz i Örebro.Framifrån: Kunden önskade att bli av med linjerna runt munnen så kallad skrattrynkor eller nasolabiala veck. Det fina resultatet har uppnåts med fillers under linjerna och utfört av Dr. Pärviz.Från vänster: Kunden önskade att bli av med insjunket utseende i sin panna. Behandlingen har utförts med fillers av vår läkare dr. Pärviz. Fillers i pannan kräver stor noggrannhet och kunskap om anatomi för att få ett jämnt och säkert resultat.Vid läppföryngring tas hänsyn till kundens ålder och man eftersträvar ett naturligt utseende dvs läppar som passar resten av ansiktet utan dramatisk förstoring.Från sidan: Behandling av insjukna ögon. Här har vår ögonläkare Dr. Pärviz behandlat hålögdhet med fillers i både övre ögonlock och under ögonen mot mörka ringar. Behandlingen ger ett piggt uttseende och utförs på ett säkert sätt och smärtfritt med lokal bedövning för att bli av med insjunkna ögon.

Kunden hade fått fillers i sina läppar i flera omgångar hos andra kliniker. Sökte oss för borttagning av läppfillers. Bilderna visar före och efter endast en hyalase behandling. Utförd av Dr. Pärviz.
I båda bilderna uppmuntras kunden att rynka upp pannan. Rynkorna har behandlats bort symmetriskt med rätt teknik utan att påverka ögonbrynens utseende. Utförd av Dr. Pärviz.

Bilden visar före och efter med med fillers händer. Handryggen föryngras genom att dölja synliga kärlen och senor samt att ge ljusare och fylligare utseende. Utförs av leg läkare Dr. Pärviz.
Från höger: Kunden önskade att bli av med insjunket utseende i sin panna. Behandlingen har utförts med fillers av vår läkare dr. Pärviz. Fillers i pannan kräver stor noggrannhet och kunskap om anatomi för att få ett jämnt och säkert resultat.Mungipor och rökrynkor behandlades med fillers. Kunden fick samtidigt konturering av diskret förstoring av sina läppar. Ett helt naturligt resultat–utförd av Dr. Pärviz.

Trött på synliga rynkor? Här har vi behandlat glabella, eller ”arga rynkan” som det också kallas, med botox. Kunden blev samtidigt av med sin migrän vilket blev ett stort plus.Uttrycket ” Gummy smile” används för synligt tandkött ovanför tandraden när man ler. Det kan bero på allt för stark muskulatur som lyfter överläppen. Med Botoxbehandling slappnar musklerna av och överläppen kommer längre ner och täcker tandköttet vid leende. Behandlingen utförts av Dr. Pärviz.

Kundens ögonbryn lyftes upp på ett väldigt naturligt sätt utan kirurgi. Vi har använt både botox och fillers för att få ett långvarigt och fint resultat. Behandlingen har utförts av vår ögonläkare Dr. Pärviz.
Förlängning och utforming av hakan med fillers. Utförd av Dr. Pärviz. Kundens haka behandlades i 2 omgångar: först med botox och 2 veckor efter det med fillers.I båda bilderna försöker kunden dra ihop sina ögonbryn maximalt. Bilden nedan visar effekten av Botox 2 veckor efter endast en behandling. Utförd av Dr. Pärviz. Framifrån: Bilden visar resultatet efter två omgångar med fillers. Vid smala läppar är det viktigt att man försiktigt bygger upp läppvolymen för att få ett naturligt resultat. Här behandlade vi trött och matt ansiktshy med hjälp av microneedling / dermapen. Vi använde cocktailserum från PhiBright för att stimulera hudens kollagen, vilket resulterar i en jämnare hud med naturlig glow. Detta är resultatet bara 2 dagar efter första behandlingen.Höger sida: Bilden visar resultatet efter två omgångar med fillers. Vid smala läppar är det viktigt att man försiktigt bygger upp läppvolymen för att få ett naturligt resultat. Kunden önskade en rejäl läpplyft utan att få mycket put dvs ej ”anka läppar”. Russian Lips är en avancerad teknik och utförs av Dr. Pärviz på RelyOn Beauty Clinic på ett tryggt och effektivt sätt. Läppförstoring med så kallad Russian Lips teknik innebär små vertikala injektioner i flertal ställen. Man får ett naturligt ”show” och definition i läpparna.

Här har vi minskat kundens skrattrynkor dvs kråksparkar i utsidan av ögonen samt gett även ögonbrynslyft med botox. Bilden visar skillnaden redan 2 veckor efter en botoxbehandling. Utförd av Dr. Pärviz.
Från sidan: Kunden önskade att bli av med linjerna runt munnen så kallad skrattrynkor eller nasolabiala veck. Det fina resultatet har uppnåts med fillers under linjerna och utfört av Dr. Pärviz. Smala läppar kräver mycket skicklighet och noggrann planering. Minsta fel kan orsaka klumpar och onaturligt resultat. Hos den kunden har läpparna behandltas i två omgångar av Dr. Pärviz. Framifrån: Här har vår ögonläkare Dr. Pärviz behandla hålögdhet med fillers i både övre ögonlock och under ögonen mot mörka ringar. Behandlingen ger ett piggt uttseende och utförs på ett säkert sätt och smärtfritt med lokal bedövning för att bli av med insjunkna ögon.

Priset för att behandla kråksparkar (1 område) med Botox kostar 2.500 kr. I ditt pris ingår en konsultation, Botox-behandling och kostnadsfri touch-up. Välkomna till oss på Göta Hudklinik!

Patienten kan återgå till arbete efter Botox behandlingen med mild rodnad. Botox, när väl utförd, är en säker behandling som ger ett naturligt och fräscht resultat som håller 3-4 månader.
Botox injiceras väldigt ytligt in på huden med en liten nål.. Varsamt injiceras Botox i flera punkter runt ögonen som reducerar kråksparkar med väldigt lite obehag och smärta.Inför varje behandling ingår det en konsultation där du & din behandlare gemensamt gör upp en planering för dig, utifrån dina önskemål & förutsättningar.

Önskar du att se för- och efterbilder på en Botox behandling av kråksparkar går det bra att gå in på vår Instagram sida, där vi uppdaterar med nya för- och efter bilder, nyheter, erbjudanden och tävlingar dagligen.Under din konsultation går du och din behandlare igenom dina önskemål och förutsättningar. Din behandlare tar bilder på dina kråksparkar som skall behandlas med Botox, och ber dig kisa med ögonen och vara neutral. En film kan även spelas in om behandlaren önskar det. Effekten av din Botox-behandling för att reducera kråksparkar, tar upp till två veckor för att verka och effekten av Botox varar upp till fyra månader. Just därför är det viktigt att man kommer på sitt återbesök som bokas in två veckor efter behandlingen för att se om man behöver en liten touch-up på det behandlade Botox-området! Det är bra att undvika alkohol, rökning och värktabletter för att minska risken för blåmärken och svullnad före och efter din Botox behandling mot kråksparkar. Lätt rodnad och svullnad kan uppstå efter behandlingen. Det går bra att använda kyla mot det behandlade området för att minska på svullnaden av din Botox-behandling.Du kan lita på oss, vi gör allt för att du ska få ett så bra resultat som möjligt. Regelbundenhet är viktigt för ett fint och hållbart resultat, efter ett par behandlingar hittar vi ditt optimala intervall.Injektionsnålen är mycket fin och injektionen upplevs av de flesta som näst intill smärtfri. Ett visst obehag kan ju så klart upplevas men är snabbt över.

Varför får man kråksparkar?
Vad orsakar kråksparkar En förlust av kollagen och hudens elasticitet: när vi åldras börjar mängden kollagen som vår hud producerar naturligt att minska, vilket orsakar en förlust av hudens elasticitet. När detta händer uppstår tecken på åldrande, såsom kråkfötter och blir mer synliga.
Riskerna med att behandla rynkor med Botox Vistabel är små. Man bör dock räkna med viss svullnad och små blåmärken på injektionsplatsen vilka försvinner inom någon dag.

Sofie Moberg är specialistutbildad inom toxin med lång erfarenhet och deltar i de masterclasses och kongresser som anordnas inom området av läkemedelsbolaget Allergan. Anledningen till att vi valt att arbeta med just det registrerade läkemedlet Botox Vistabel är främst dess höga kvalité men även att man valt att inte testa produkten på djur. Den avancerade forskningen och framställningen av Botox gör att priset ligger lite högre än vissa konkurrenter, men du kan känna dig säker samt göra din behandling med gott samvete!
Den vanligaste frågan kring Botox är just hur länge effekten håller. Svaret är ca 3 – 4 månader. Vi skulle vilja poängtera att det viktigaste är hur resultatet blir, inte hållbarheten. En för hög dos Botox kan sitta i länge men ge en obehaglig känsla och ett icke attraktivt utseende.Du är alltid välkommen på konsultation när du har frågor och funderingar kring en eller flera behandlingar. På konsultationen går vi noga igenom dina önskemål och förväntningar och låter dig veta vad som är möjligt/rimligt att kunna uppnå.

Ingen speciell förberedelse behövs men för att minimera risken för blåmärken efter behandlingen med fillers/Botox, ska du undvika preparat av acetylsalisylsyra som exempelvis Treo, NSAID-preparat som Ibumetin, Ipren och Voltaren eller kosttillskott Omega 3 någon vecka före behandlingen.

Inför varje behandling behövs en konsultation genomföras, just för botox brukar vi rekomendera en telefonkonsultation. Vi fotograferar alltid följt av att vi gör en bedömning av din muskulatur och andra faktorer som spelar in. Därefter injiceras de planerade områdena snabbt och enkelt. Du får information vid besöket om vad som kan vara bra att tänka på efter behandlingen. Återbesökstid för eventuell kostnare dsfri touch up bokas in till 10 – 14 dagar efter behandling då slutlig fotografering även sker.
Vid behandling av ögon (kråkspakar) slätar vi ut och öppnar upp området kring ögonen. Läkemedlet har en muskelavslappnande effekt och på så sätt kan vi bli av med mimiska rynkor runt ögonen. Genom att slappna av en muskel som har till uppgift att dra ihop alternativt dra neråt, kan vi åstadkomma ett lyft och få ett piggare uttryck. Det viktigt att ta hänsyn till hudkvalité och överskott av hud bland annat i ögonområdet.

Direkt efter behandlingen är det viktigaste att tänka hygieniskt och undvika att ta på det behandlade området. Undvik smink de första timmarna. Under det första dygnet undviker du hård fysisk aktivitet samt bastu, jacuzzi och solning. Du ska undvika att massera på det behandlade området tills du fått full effekt. Ingen downtime.
Det livlösa ”Botoxansiktet” är ett resultat av Botoxmissbruk och inget en normal konsument behöver oroa sig för. Botox är ett läkemedel och det finns biverkningar registrerade. Du kan läsa mer om dessa på FASS.se

Rynkor eller hudveck uppstår dels som effekt av hudens naturliga åldrande (långsam minskning av kollagen-, elastin- och hyaluronsyrahalten) och dels pga upprepade muskelsammandragningar när man ex ler, skrattar eller rynkar pannan. Det är mot de senare som Botox i Stockholm är effektiv.
I våra behandlingar för botox i Stockholm injiceras välstuderade doser på definierade ställen i de små ansiktsmusklerna. Sticken känns som myggbett av varierande intensitet och är snabbt övergående. Ingen bedövning behövs i regel men kan ordnas vid behov.

Rynkor i pannan, mellan ögonen ”bekymmersrynkan” och skrattrynkorna sk Kråksparkar (rynkor i yttre delen av ögonen) är vanligast att behandla. Andra områden med ökad popularitet är ögonbryn, näsrygg, läpprynkor, sura munvinkel, käklinje och hals. Botox kan med fördel kombineras med andra ansiktsbehandlingar såsom Fillers, Skin rejuvenation och fraxionerad laserslipning.
Behandlingen tar i regel ca 15 min och man kan återgå direkt till sina dagliga göromål. Man skall inte gnida eller massera det behandlade området då det kan medföra att Botox sprider sig till närliggande muskler, som då blir påverkade av behandlingen med oönskade resultat som följd. I 2-3 dagar efter behandlingen ska man avstå från allt som hettar upp kroppen såsom bastu, solarium eller intensiv träning för att inte riskera en svagare effekt.Kraftig svettning som inte beror på någon sjukdom, läkemedel, stress eller nervositet kallas Primär Hyperhidros och är ett sjukligt tillstånd i svettkörtlarna vilka producerar onormalt mycket svett under påverkan av en signalsubstans (=Acetylcholin). Överproduktionen av svett kan drabba armhålor, handflator eller fotsulor. Tillståndet som inte är ovanligt påverkar oftast ens vardag på ett eller annat sätt och orsakar i många fall betydande nedsättning av ens sociala umgänge och i några fall även en inskränkning i ens arbetsuppgifter. Många som drabbas upplever därför tillståndet både besvärligt och generande med nedsatt livskvalité som följd.

Hur få bort kråksparkar?
De linjer som strålar ut från ögonen kallas ofta för kråksparkar. En behandling med ett muskelavslappnande medel kan vara ett sätt att släta ut dem helt eller delvis, genom att tillfälligt stänga av signalen till muskler under huden som annars drar ihop sig.
Botox Stockholm blockerar signalöverföring mellan nerv och muskel och reducerar/eliminerar på så vis muskelns förmåga till kontraktion (sammandragning). Muskeln förslappas och rynkan rätas ut. Botox verkar lokalt dvs. där den injiceras varför andra muskler än dem man vill förslappa inte påverkas. Det tar i regel några få dagar innan behandlingen börjar verka och ca 2 veckor innan full effekt uppnås.Diagnosen säkerställs genom sk svettest för att avgöra graden av översvettning. Tillståndet behandlas väldigt effektivt med Botox, läkemedlet (=Botox) som är godkänt sedan 2003 för denna indikation hämmar svettproduktionen genom att blockera signalen mellan nerv och svettkörtel. Effekten av en behandling kvarstår mellan 6-12 månader. Behandlingen som genomförs i lokal bedövning av vår specialistläkare har inga direkta eller indirekta bieffekter och påverkar tex inte kroppens renings- eller kylfunktion.

Gravida och ammande får inte behandlas, likaså patienter med ALS, Myastenia Gravis (muskelsjukdom) och känd allergisk reaktion mot något av Botoxingredienserna.
Fem områden(t ex panna, glabella, kråksparkar, Nefertiti och hals alt panna, glabella, kråksparkar, ögonbryn, näsrygg, sura mungipor, Nefertiti eller hals) Botox är världens mest använda metod för borttagning av rynkor i ansiktet och ger i det närmaste oslagbart resultat. I händerna på erfarna läkare är Botox i Stockholm idag en mycket säker och högeffektiv metod för hudföryngring. Botox är ett läkemedel som har använts i decennier inom neurologi och ögonsjukdomar för behandling av lokala kramp- och muskelspänningstillstånd i ex. ansiktets och nackens muskler. De senaste 10-15 åren har Botox använts för reduktion av ansiktsrynkor orsakade av muskelsammandragningar samt för behandling av onormal svettning, sk hyperhidros. * Digitala före- och efterbilder används som hjälpmedel i jämförelseprocessen. Förfluten tid räknas från huvudbehandlingstillfället och ej från tiden för uppföljningen. Ny Botoxbehandling i tidigare behandlat område genomförs tidigast 3 och senast 4 månader efter första behandlingstillfället. I vissa fall förekommer en lätt rodnad, pirrningar och ömhet på platsen för injektionsställen. Huvudvärk kan uppstå 1-2 dagar efter behandling och är av snabbt övergående karaktär. I ytterst sällsynta fall kan ögonlocket/ögonlocken hänga ner (sk ptos) efter behandlingen av pannan och eller bekymmersrynkan. Tillståndet normaliseras inom loppet av några veckor-månader. Värt att nämna är att Botox i händerna på erfaren specialistläkare är en av de säkraste metoderna för hudföryngring idag. En viss känsla av tyngd över ögonlocken kan inträffa och är vanligare hos äldre och särskilt hos individer med breda pannveck och väldigt livlig mimik. Tyngden och de funktionella besvären man får av att inte kunna höja ögonbrynen är besvärande för vissa de första 2-3 veckorna efter en beh men är inte att förväxla med Ptosen beskriven ovan där ögonlockets muskel förslappats med oförmåga att öppna ögat helt som följd.

Effekten sitter i regel mellan 3 till 6 månader. Den varar längre och längre för varje behandling man genomgår. 2-3 behandlingar/år behövs för att upprätthålla effekten.
De partier som ska behandlas markeras först med märkpenna, därefter injiceras mycket små och väl avvägda doser av medlet med en tunn nål i de markerade partierna. Behandlingen tar inte mer än 15–20 minuter, och är i det närmaste helt smärtfri.Genom att lugna ned musklernas mimik reducerar vi finare linjer och rynkor i ansiktet. I behandlingen använder vi botulinumtoxin typ A – Vistabel/Botox eller Azzalure – som båda är muskelavslappnande medel.

Inför behandling träffar du alltid en av våra legitimerade läkare eller sjuksköterskor. Tillsammans går ni igenom din hälsostatus och vilket resultat du önskar. Ibland görs behandlingen direkt efteråt, andra gånger rekommenderar vi betänketid.
Det muskelavslappnade medlet blockerar tillfälligt impulsen från nerven till de ansiktsmuskler som orsakar linjer och rynkor. Behandlingen är således inte permanent.I en Botox-behandling använder vi muskelavslappnande medel (Botulinumtoxin typ A) för att släta ut mimikrynkor. En Botox-behandling är snabb, enkel, säker – och ger fantastiska resultat! Inte undra på att den är världens vanligaste estetiska behandling.

För att förstå varför Botox är så effektivt så måste vi förstå varför rynkor uppstår. Att få rynkor hör till hudens naturliga åldrande, och är kopplade till ansiktets mimik, alltså hur vi rör våra muskler i det dagliga livet. Ju mer huden förlorar sin elasticitet med åren, desto mer framträder rynkorna. Vissa rynkor kan upplevas som charmiga – som skrattrynkor vid ögonen – medan andra rynkor kan upplevas som negativa, till exempel bekymmersrynkan mellan ögonbrynen.

Botulinumtoxin typ A– Vistabel/Botox eller Azzalure – (ofta kort och gott kallat Botox) är ett muskelavslappnande medel som används för estetiskt bruk. Botulinumtoxin typ A är godkänt som läkemedel, och har från 1990-talet används allt mer i estetiska behandlingar men fortfarande till störst del som läkemedel inom vården.
När dessa muskler är behandlade kan de inte användas längre och rynkor och veck reduceras eller försvinner helt. Efter behandling blir huden också slätare och mjukare. Porer i huden minskas.

Jag har problem och stort missnöje av området kring min mun. Framförallt det som ser ut som fettansamling i form av två bullar vid munnen/kinden. Vad kan man/ni göra åt detta?

Det första vi gör är en konsultation med dig där vi tillsammans går igenom vad du väntar dig och var vi kan erbjuda. Efter att vi kommit överens om rätt behandlingsmetod förklarar vi proceduren för dig och informerar dig om allt du behöver veta – och svarar på alla dina frågor naturligtvis.
När du har gjort en botoxbehandling kan området för behandlingen ibland bli lite rött och rodnat. Detta försvinner vanligtvis inom en timme och är helt normalt. Eftersom behandlingen är en injektionsbehandling med nål kan ibland även en liten stickblödning uppstå. Detta läker snabbt, vanligtvis inom en timme, och normalt sett syns det ingenting efter en botoxbehandling. Du kan också bli lite svullen i området, vilket är helt ofarligt och normalt.

Botox (botulinumtoxin) används både mot rynkor och mot svettningar. Resultatet är alltid individuellt och blir efter de förutsättningar just du har. Hur stor mängd botox som använts påverkar naturligtvis också.Det område du beskriver är inte helt lätt att åtgärda. Det finns inget lokalt ingrepp att rekommendera. En möjlighet kan vara att lyfta kinden, men det är ju en lite större operation.

Jag är fullt medveten om att detta måste fyllas på var tredje/fjärde månad. Men är ändå intresserad av att veta om det går att minska ytterligare om man inte nått önskad minskning vid första injicering.
Hur ofta du väljer att göra en botoxbehandling är naturligtvis upp till dig som kund. Eftersom en botoxbehandling inte ger ett permanent resultat behöver du göra om behandlingen om du vill ha kvar effekten. Hur ofta behandling behöver göras är individuellt och även ett personligt val. Du får dock inte göra behandling med botox oftare än var tredje månad. Med tiden behöver behandlingar vanligtvis göras mer sällan och det brukar gå längre och längre tid mellan behandlingarna.

Vad händer när man slutar använda botox?
När du slutar med Botox har du mer rynkor än innan du började behandla. FALSKT. Tvärtom, faktiskt. Botox förebygger att det blir fler linjer och att de linjer som finns blir ännu djupare.
Om botoxbehandlingar görs för ofta finns en risk att man utvecklar immunitet mot läkemedlet. Detta gör att det till slut kan bli svårt att få korrekt effekt av botox. Hur länge botox håller varierar, men vanligtvis gäller 3–4 månader, vilket gör att det heller inte behöver injiceras oftare än så.

Har du märkt att dina ögonbryn börjar påverkas av tyngdlagen? Har du för vana att dra upp ögonbrynen, vilket lett till rynkor i pannan? Eller har du kanske en stark ansiktsmimik som nu börjar sätta sina spår.
Ja, vi ger injektion av botox i käkmuskeln och mycket riktigt sitter effekten i 3–5 månader. Vid första behandlingstillfället ger man en så kallad standard-dos och ibland kan det behövas komplettering inom en vecka eftersom det är lite individuellt hur mycket varje patient behöver för att få god effekt. Sedan vet man vilken dos som passar just dig, vid behandlingstillfälle 2 osv.Då det är en injektionsbehandling kan en liten stickblödning uppstå, även lite rodnad som brukar gå över ganska snabbt. Normalt syns det inget efter en botoxbehandling.

I vilken ålder bör man börja med botox?
Om man har en relativt spänstig hud men rynkor mellan ögonen, i pannan eller i ögonens utkanter fungerar normalt sett botox väldigt bra. Det finns ingen åldersgräns för behandlingen men de symptom man behandlar börjar normalt sett visa sig i 30-årsåldern.
Läkemedlet injiceras specifikt i de muskler som är orsaken till rynkan/rynkorna. Då blockeras nervsignalen till just den muskeln i ansiktet. Man ska undvika att gå på t.ex massage och ansiktsbehandling de närmaste dagarna efter behandling för att undvika att läkemedlet inte sprids till omkringliggande muskler. Man ska även undvika träning de närmaste 24 timmarna. Botoxen sprids inte i kroppen!Botox är inte permanent och effekterna av en behandling försvinner successivt med tiden. Resultatet av en botoxbehandling brukar vanligtvis hålla ungefär 3–4 månader, men ibland ända upp till 12 månader. Det varierar alltid hos olika personer hur länge effekten hos botox varar.

Vanligtvis får du inga blåmärken efter behandlingen, men ibland kan det hända att man har lite otur. Ett blåmärke är en liten blödning i huden – det är inget farligt om blåmärken uppstår efter behandlingen och dessa försvinner normalt igen inom några veckor. Det kan ibland hjälpa att kyla ned området för att undvika blåmärken.

Vad händer när botox försvinner?
Själva medlet botox (botulinumtoxin) stannar kvar under huden ungefär ett dygn – sedan försvinner det. Botox har en muskelavslappnande effekt, bryts ned snabbt i kroppen och är alltså ingenting som stannar kvar eller är permanent. Effekten däremot är mer långvarig.
Det är vanligt att man uppfattar sitt utseende som tröttare när pannan är rynkig. Det verkar dessutom föråldrande. Med botox går det att lyfta ögonbrynen några millimeter.

Vad händer när man slutar med botox?
När du slutar med Botox har du mer rynkor än innan du började behandla. FALSKT. Tvärtom, faktiskt. Botox förebygger att det blir fler linjer och att de linjer som finns blir ännu djupare.
Jag är en ung tjej, men har trots det väldigt starkt nedåtriktade mungipor som även är asymmetriska och hänger olika långt ner på vardera sida. Så fort jag slappnar av i nedre delen av ansiktet/inte ler får jag ofta frågan ifall något är fel eller ifall jag är ledsen.Jag har övervägt fettsugning av fettdepåerna i kinderna m.m tills jag faktiskt insåg att det är käkmuskeln som ger mig min ”fyrkantiga” ansiktsform. Vilket jag först trodde var hamsterpåsar. Om ni utför detta så undrar jag om det går att förminska muskeln ytterligare genom flera injektioner. Eller uppnår man det ”minsta läget” efter första behandlingen?

Vissa tror att de får önskat resultat genom att lyfta enbart ögonbrynens yttre del, men man kan få ett lyft även genom att fokusera på de mer centrala delarna.
Har dina ögonbryn sjunkit ner mycket är du i stället mer hjälpt av ett kirurgiskt ingrepp som ögonbrynslyft. Vad som passar bäst för dig beror ofta på din ålder och dina förväntningar. För dig som inte är intresserad av kirurgi i ansiktet är botox ett bra alternativ.

Själva medlet botox (botulinumtoxin) stannar kvar under huden ungefär ett dygn – sedan försvinner det. Botox har en muskelavslappnande effekt, bryts ned snabbt i kroppen och är alltså ingenting som stannar kvar eller är permanent. Effekten däremot är mer långvarig. Vanligtvis håller effekten i sig 3–4 månader men ibland upp till ett helt år.Effekten av behandlingen börjar efter 1–3 dagar. Full effekt har man efter ca 2 veckor. Blockeringen av nervsignalen till muskeln varar ungefär 3–5 månader (lite individuellt). Under den tiden vilar muskeln samtidigt som man förhoppningsvis avvänjer sig med den mimiska rörelsen som är orsak till rynkan, vilket leder till att effekten kan hålla längre. Behandlingen behöver upprepas, men ska inte ske tidigare än 3 månader efter senaste behandlingen.

Direkt efter en botoxbehandling syns inga resultat. Effekten av att injicera botox börjar synas först 3–5 dagar efter behandlingen. Full effekt får du efter ungefär 2 veckor. Hur resultatet blir direkt efter och om det finns risk för rodnad och blåmärken kan du läsa mer om här.

Ett ögonbrynslyft med botox utför vi genom injektion i specifika punkter precis under ögonbrynet. Botox har en muskelavslappnande effekt, som gör att musklerna i pannan slappnar av, och rynkorna slätas ut. Resultatet ser man inom 14 dagar efter behandlingen och håller i sig i cirka fyra månader.Om du är ung är det inte säkert att en operation är bästa lösningen, då det kan vara svårt att dölja snitten efter en operation. Däremot kan botox lösa ditt problem, kan kombineras med injektion av så kallade filler såsom Restylane eller Juvederm.