Posted on

Br Leksaker Stockholm

Ett något slitet dockskåp, enligt uppgifter från Nolbyn, hade ett utrop på 2 000 kr hos Gomér och Andersson i augusti. Det klubbades dock för 15 500 kr.Barbie och nio av hennes vänner, 1960-/70-tal. Bland annat Barbie Ponytail, Fashion queen, American girl side-part, Color magic, Twist and turn flip hair, samt en garderob. Utropet var 4 000 kr, men samlingen såldes för hela 22 000 kr hos Bukowskis.com.

Två Francie-dockor med garderob och flertalet kläduppsättningar och accessoarer. En Midge och en Living Barbie, 1960-/70-tal, klubbades för 3 200 kr hos Bukowskis.com.

Första upplagan av Astrid Lindgrens Pippi Långstrump från 1945. Illustrerad av Ingrid Vang Nyman, utgiven av Rabén & Sjögren. Utrop 5 000 kr, klubbad för 15 500 kr hos Craaford auktioner i juni förra året.I takt med att barnen blir äldre brukar det rensas i deras rum. Lego, smurfar, My Little Pony-hästar och böcker åker ner i påsar och kastas, lämnas till loppisar eller åker upp på vinden. Men släng inte! Leksaker är ett enormt samlarområde. Det som betraktas som skräp av dig kan stå högt i kurs hos någon annan. Vad som gäller just nu ser man först på Tradera och Blocket där många lägger ut prylar till försäljning.

Vilket land kommer BR ifrån?
LandLandskod (ISO-kod)MotorfordonBrasilienBRBRBruneiBNBRUBulgarienBGBGBurkina FasoBFHBF
Star Wars är fortfarande hett och gamla figurer är särskilt eftertraktade. Här 82 stycken i original från 1977-1982 (inklusive fem Star Trek-figurer), använda och lite slitna. De hade ett utrop på 4 500 kr hos Höörs auktionshall i juni. Klubbades för 23 000 kr!

Äldre saker som serietidningar är populärt både på Tradera och hos auktionshusen. Toppar listan gör gamla nummer av Kalle Anka & Co. Nr 1 från 1948 hade ett utrop på 25 000 kr hos Växjö auktionskammare, men klubbades för 125 000 kr!
Försäljningen av My Little Pony-hästar har ökat med hela 33 procent på Tradera under det senaste året. Den dyraste My Little Pony-häst som sålts på Tradera gick för 3 150 kr. Det var en My Little Pony Baby Candy G1.Även dockskåpet ska inredas med designmöbler! Här Ägget och Svanen av Jacobsen, troligen tillverkade av Brio. Minimöblerna brukar klubbas för cirka 1 500 kr.

Intresset för att köpa och sälja Pokémon-kort exploderade under 2020 hos Tradera. Det dyraste kortet som såldes under året gick för hela 30 000 kr. Det var Shining Charizard Neo Destiny PSA 10.
Somliga smurfar är extra värdefulla. Har du smurfen Peyo från 1979-1980, som följde med tidningen Fix och Foxi, kan du skatta dig lycklig – den är nämligen värd mycket mer än de andra. Den kan du få några tusenlappar för.De danska Thomas Dahm-trollen går för allt mer pengar. Dessa fyra troll, mellan 8 och 50 cm höga, hade ett utrop på 400 kr men gick till slut för 7 200 kr hos Helsingborgs auktionskammare.

Varför stängde BR ner?
Top-Toy, som driver leksaksaffärerna BR och Toys ’R’ Us i Norden, har försatts i konkurs under fredagen. I ett pressmeddelande säger företaget att det beror på en mycket nedslående julförsäljning.
Dags för storstädning i barnens rum? Eller hemma hos föräldrarna? Både gamla och nya leksaker i varierande skick kan vara riktiga dyrgripar. Här är guiden till de senaste trenderna för begagnade leksaker och barnböcker.Muminfigurer från den finska leksakstillverkaren Fauni är hett eftertraktade och går nästan alltid för höga priser. Dessa två lite luggslitna mumintroll hade ett utrop på 2 500 kr i slutet av augusti på auktionshuset Kolonn, men de såldes för hela 5 199 kr.

Det är inte bara serietidningarna om Kalle som är åtråvärda. Kalle Ankas ”guldböcker” nr 1-13, som gavs ut mellan 1980 och 2000, klubbades för 4 200 kr hos Connoisseur bokauktioner för några månader sedan.
Dockskåp med tillhörande möbler är också åtråvärda leksaker, likaså de så kallade Lyckotrollen. För att inte tala om Barbie som ständigt ökar i värde. Även de svenska Brio-leksakernas popularitet står sig, dessa ska du vara rädd om. För varje år som går så ökar de i pris.Intresset för att köpa och sälja Pokémon-kort fullkomligen exploderade under 2020. Det dyraste kortet som sålts på Tradera det senaste året kostade 30 000 kr. Det var kortet Shining Charizard Neo Destiny PSA 10. Även andrahandsmarknaden för smurfar har ökat.

Varför stänger BR?
Leksaksjättens kris – här är butikerna som ska stänga. Top-Toy stänger 28 svenska BR och Toys’R’Us-butiker på grund av den akuta ekonomiska krisen. – Det är en tung process, men sättet medarbetarna har tagit emot det här på är imponerande, säger vd Per Sigvardsson till Market.
Innan tv-spelen gjorde entré var en View Master bland det mest spännande man kunde ha. Detta par med tillhörande bildskivor, 1960-/70-tal, hade ett utrop på 1 500 kr på Bukowskis.com.Ledsen för att du kastat bort kartongerna och ritningarna till ditt Lego? Var inte det – nu kan du faktiskt sälja ditt Lego per kilo. Här 14,8 kg Lego i en stor flyttkartong, huller om buller. Utrop 1 000 kr, klubbades för 3 450 kr hos Laholms auktionskammare i somras. Inte en vanlig leksak idag, men många av oss har i barndomen testat att gjuta egna soldater i tenn. Här ett stort parti handmålade tennsoldater i en kröningsceremoni, från 1900-talets mitt. Utrop 2 000 kr hos Crafoord auktioner, sålt för 36 715 kr i januari förra året! Efter Kalle Anka kommer tidningar som Fantomen, Tintin, Spindelmannen, Bamse, Lucky Luke, Stålmannen, Asterix, 91:an Karlsson och MAD. De finns ju inte i barnens rum idag, men kanske har du eller dina föräldrar gamla serietidningar sparade någonstans.Första numret av Kalle Anka & Co kom 1948 i Sverige. Detta exemplar hade ett utrop på 25 000 kr, men klubbades slutligen för hela 125 000 kr hos Växjö auktionskammare för cirka två år sedan.

Du behöver inte gräma dig om du slängt kartongerna och ritningarna till allt gammalt Lego – det kan du numera sälja per kilo. I somras gick en flyttkartong fylld med legobitar huller om buller för 3 450 kr, det var 14,8 kg Lego. Givetvis får du mer om du har kvar ditt Lego med originalkartong och ritning, men att sälja per kilo är alltid något!

Fnys inte åt de små godisautomaterna. Försäljningen av begagnade Pez-automater har nästan fördubblats på Tradera sedan i fjol, snittpriset har ökat med 30 procent. I snitt får du numera 60 kr för en Pez på Tradera. Vissa figurer är dyrare än andra, så släng dem inte!
På 1 700 kvadratmeter har BR skapat en upplevelse med havet som tema. I mitten av butiken står ett piratskepp och de cirkulerande strömmarna i havet som omger det leder besökaren runt i butiken, beskriver tidningen.– Det var viktigt för oss att ta reda på vad kunderna efterfrågar, hur ser marknaden och vad framtiden innebära. Vi använde sommaren till att fundera på det, säger kedjechefen Charlotte From till danska Jydske Vestkusten.

Vilka leksaker säljer bäst?
Leksaker:Lego.Lego Star Wars.Käpphäst.Leksaker.Dockskåp.
– Jag tror att vi med de 26 butikerna, fördelat runt om i Danmark, har hittat en riktigt bra nivå. Samtidigt försöker vi att koppla ihop e-handeln med våra fysiska butiker på ett sätt så att du förstår vad du får i fysiska butiker jämfört med online.– Det är en pressad marknad. Kunderna vet att de kan handla online eller stoppa leksakerna i kundvagnen när de besöker matbutiken. Vi måste visa på skillnaden när man går in i en riktig leksaksbutik, säger Charlotte From.

Salling Group räddade BR efter konkursen genom att ta över varumärket och 26 butiker som drevs vidare. Nu storsatsar den nya ägaren på kedjan med ett nytt koncept i storformat.

Vill du aktivera platstjänster för Öppettider finns en enkel guide hos Google om hur du delar din plats. Om inte – så går det jättebra att söka med stadnamnet.Du surfar med en föråldrad webbläsare och utsätter din dator för säkerhetshål och begränsad funktionalitet. Vi rekommenderar att du uppdaterar till senaste versionen av Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, eller annan modern webbläsare.Leksaker och produkter för barn är produkter som varje förälder i ett eller annat skede behöver införskaffa. Det finns en rad av olika produkter, men det som ofta avgör är priset. Billiga produkter och rabatter och erbjudanden är alltid välkomna och Tiendeo hjälper dig med detta.Hitta all information om 95 Leksaker och Barn-butiker i Stockholm. Här hittar du allt du behöver från Leksaker och Barn-butiker nära dig. Klicka på den som intresserar dig för att se märkets adress, telefon och öppettider samt alla erbjudanden som finns tillgängliga online.Top-Toy har på sina kedjors hemsidor gått ut med information för att lugna sina kunder och informera om att deras julklappsköp inte påverkas av rekonstruktionen.

Det danska företaget Top-Toy som äger både BR Leksaker och Toys’R’us i norden krisar, det skriver bland annat Ekstrabladet. Företaget ställer nu in sina betalningar samt meddelar att 100 butiker kommer läggas ner och att 450 medarbetare kommer förlora jobbet. För att undvika konkurs har företaget ansökt om rekonstruktion.
– Vi har inte lyckats göra Top-Toy vinstdrivande i sin nuvarande form och därför är vi nu tvungna att genomföra fundamentala fundamentala organisationsförändringar för att kunna optimera de sunda delarna av företaget, säger Per Sigvardsson administrativ direktör på Top Toy i ett pressmeddelande.Top- Toys butiker har tappat två miljarder danska kronor (drygt 2,5 miljarder svenska kronor) och det negativa driftsresultatet uppgick till 149 miljoner kronor (200 miljoner svenska kronor) det senaste året.

– Det är ledsamt och beklagligt att vi måste säga farväl till duktiga kolleger, som alla har kämpat hårt för att göra Top-Toy till en sund verksamhet. Men nu måste vi fokusera på att skapa ett starkt Top-Toy som bygger på verksamhetens många sunda delar och den strategi som vi redan har kommit långt med.
– Vi har inte förmått att gör Top-Toy vinstdrivande i nuvarande form och därför är vi nu tvingade att göra fundamentala ändringar i organisationen, har vd:n Per Sigvardsson tidigare sagt.

Familjedelning ingår i din prenumeration. Det innebär att du kan dela med dig av din prenumeration till resten av din familj. Med ett eget konto kan man anpassa innehållet precis som man själv vill, genom att följa olika ämnen och skribenter samt prenumerera på olika nyhetsbrev.
Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.Vår nyhetsapp är riktigt bra för dig som uppskattar våra nyheter. Den är gratis att ladda ned och finns givetvis till både iPhone och Android. Med appen får du en snabb och bra upplevelse där du får möjlighet att själv styra över vilka nyheter som ska skickas som pushnotiser direkt till din telefon.

– Samtidigt som det är många som vill fynda är det ett bra läge att få in extra pengar från prylar som ligger oanvända, säger Ebba Rosencrantz, pressansvarig på Blocket, i ett uttalande.I början på året är det ofta väldigt skralt i kassan hos många familjer. Och det är också den tiden som många vänder sig till andrahandsmarknaden för att sälja saker för att få pengarna att räcka till.

När stängde BR leksaker?
Kedjan drevs som ett familjeföretag och hade år 2017 ungefär 250 butiker i norra Europa, varav över 60 i Sverige och ett 20-tal i Finland. Top-Toy som ägde kedjans nordiska verksamhet försattes i konkurs den 28 december 2018. Konkursboet köptes upp av Salling Group.
Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Följ de ämnen och personer som du är intresserad av och skapa på så sätt ett eget nyhetsflöde. Det här är en uppskattad funktion som gör att du får ut så mycket som möjligt av din prenumeration.
För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.– Barnleksaker, kläder, spelkonsoler och smarta telefoner är grejer som är enkla att packa och skicka till köparen. Det är lätt att tänka att man måste hämta upp det man köper på Blocket men mycket funkar precis lika bra att skicka, fortsätter Ebba Rosencrantz.

Vad stod BR för?
De tog initialerna från Børge Rasmussen och därmed var BR Leksaker det namn som sedan skulle användas. Orsaken att de tog ett tydligt steg mot leksaker var att de märkte att leksaker sålde mycket bra inför jul och det var något som de vill bygga vidare sin verksamhet på.
Vi erbjuder ett brett utbud av trendiga och klassiska leksaker och ett stort urval av produkter som fokuserar på lärande inom matematik, naturvetenskap, språk och geografi. Exempel på varumärken är BRIO, LEGO, Hasbro, Mattell, Nerf, Barbie, TY, PlayDoh, Pippi, Schleich, Melissa & Doug, Mumin, Götz, Corolle, Djeco, Micki, Motto, Jellycat, Steiff, SkipHop, Teddykompaniet, Kärnan, Ravensburger, Nature Planet, Hansa, Sophie la Giraffe, Muurla. I vår svenska sektion hittar ni Pippi, Pettson & Findus, Alfons, Mamma Mu, Bamse, Babblarna och Mumin.BR leksaker har mycket intressanta erbjudanden som erbjuda 1, erbjuda 2 och erbjuda 3, så vi förstår verkligen att du vill få dessa på BR leksaker i Stockholm. Tyvärr finns det inte alltid en BR leksaker butik i närheten, vänligen ange din plats för att ta reda på vilken butik som ligger närmast Stockholm.

Vad gör man med gamla leksaker?
Lämna in till kommunens återvinningscentral eller släng i hushållsavfallet. Läs mer om plaståtervinning hos Förpackningsinsamlingen, FTI. För träleksaker gäller samma sak: om leksaken är fungerande och någorlunda ren kan den lämnas in för återbruk. Men i annat fall ska den kastas som restavfall i sophanteringen.
Du kan enkelt hitta aktuella BR leksaker öppettider i Stockholm genom att välja din filial. Gå till ”filialer” och klicka på platsen för att hitta öppettiderna för din BR leksaker butik. Du kan enkelt hitta aktuella BR leksaker öppettider i Stockholm genom att välja din filial. Gå till filialer och klicka på platsen för att hitta öppettiderna för din BR leksaker butik. Öppettiderna för BR leksaker i Stockholm visas på sidan för denna specifika butikskedja. På så sätt kan du alltid kontrollera om BR leksaker-butiken är öppen på söndagar.

Vilka leksaker är värdefulla?
Leksaker som säljs dyrt på auktionPokémon-kort. Intresset för att köpa och sälja Pokémon-kort exploderade under 2020 hos Tradera. … Troll. De danska Thomas Dahm-trollen går för allt mer pengar. … Kalle Anka-tidning. … My Little Pony. … Träleksaker. … Pippi Långstrump-bok. … Kalle Anka-böcker. … Star Wars-figurer.
Du hittar BR leksaker butiker i hela Sverige och nya butiker tillkommer hela tiden. Letar du efter en BR leksaker butik i Stockholm eller nära dig? Vi har samlat alla BR leksaker adresser i Stockholm. Låt oss automatiskt identifiera din plats eller sök efter Stockholm för att hitta närmaste BR leksaker butik. Se till att kontrollera BR leksaker butikssida för din plats för korrekt information om öppettider och tjänster.