Posted on

Bucket List Sommar

Den inre stressen tar sig ofta uttryck i form av att man inte mår bra. Man kan få sömnproblem för att man ligger och grubblar, man kan drabbas av trötthet (det tar mycket energi att reflektera över att man inte vet riktningen framåt), bli lättirriterad och nedstämd, få ont i magen, uppleva oro och ångest, panikkänslor, bristande självförtroende och självkänsla; en känsla av misslyckande och inlåsning. Man kan till och med bli utmattad av att vara på fel ställe och i fel sammanhang under en längre tid.Är man ung så finns det många vägval att ta ställning till, och ofta väljer man utifrån vad föräldrar tycker är bäst: ”Bli ekonom/ingenjör, det är en bra, bred utbildning”. Eller så väljer man som vännerna gör.Det finns miljontals möjligheter i dagens arbetsliv. Att gå ut på nätet och leta efter jobb/yrken gör att man lätt blir stressad över pressen att ”göra det rätta valet”. Det kan leda till att man inte gör något medvetet val alls, eftersom man inte kan bestämma sig för vad som är ”det rätta valet”. Många blir osäkra och tror att de bara har en enda chans att välja. I själva verket finns det inget absolut rätt val – man måste pröva sig fram. Men det underlättar om man har självinsikt.2) Det krävs total koncentration för att fokusera och vara uppmärksam på det vi gör här och nu. Man är uppslukad av själva ögonblicket och tänker inte på något annat.

Vad man måste göra innan man dör?
50 Saker man måste göra innan man dörHoppa fallskärm.Lära sig ett nytt språk.Springa ett marathon.Börja med en ny sport.Dyka eller snorkla.Hoppa bungy jump.Klättra uppför ett berg.Överraska någon.
1) Handling och medvetande smälter samman i till exempel en klättrare som vet exakt vad hen ska göra utan att tänka efter. Man blir ett med själva klättrandet. Eller om man skriver en powerpointpresentation och kommer in ett kreativt flöde, då försvinner tid och rum.

Onlineutbildning Detta är kursen för dig som vill hitta dina inre karriärdrivkrafter, din motivation ,inre motor och vill känna meningsfullhet i både arbetet och livet. Vet …
Att ha mål för sitt liv och sig själv, eller åtminstone en vision, ger dig en känsla för vart du är på väg. Det gör att stressen minskar och att man har lättare att uthärda en otillfredsställande situation när man vet vart man är på väg. Blogg Med dagens digitala samhälle och ungdomarna som växt upp i det, är förväntningarna höga på att IT-system fungerar som de ska. De måste vara effektiva … Är man 35+, 40+ eller 50+ kommer man ibland till en fas i livet då man känner att man vill vidare och utvecklas, man har kanske stagnerat, har en dålig balans i livet och vet inte hur man ska ta sig vidare.

Lena Mangell är grundare av Life&Career. Hon är leg psykolog, psykoterapeut, mentor, coach, organisationskonsult och en av pionjärerna inom livs- och karriärcoaching i Sverige. Lena är både författare och utbildare och har framgångsrikt coachat flera tusen ledare, HR-personer och medarbetare i mer än 20 år.”Det är bra att ha på sitt CV”, är ett ofta återkommande svar när jag frågar om deras olika val. Men varför är det bra att ha CV:t? brukar jag fråga. Svaret blir ofta – jo, för att vännerna har lyckats och blivit ”framgångsrika” på det sättet. Han kom fram till att flow (eller njutning) uppstår när något är så svårt att vi precis klarar av det och vi presterar på toppen av vår förmåga. Vi går lite utanför vår egen komfortzon. Det upplevs som en känsla av rörelse utan någon större ansträngning. Vi har nog alla upplevt det någon gång, när vi fastnar i en aktivitet och tiden står still. Till exempel just nu när jag skriver den här artikeln. Tiden går, det är middagsdags men jag kan inte slita mig från skrivbordet… Vad ska jag göra de resterande 25 åren i arbetslivet? Många känner att de inte är på rätt ställe just nu och att det är något som skaver i själen. Man vill ha en förändring, men man vet inte vad det är eller hur det ska gå till. Förvirring, oro och vilsenhet uppstår.Ofta är det så att många människor inte vet vad de riktigt känner innerst inne. Man saknar en inre kompass och egen styrning beroende på att man inte har prioriterat tid till att reflektera och få självinsikt. Många är därför utifrånstyrda och jämför sig med andra – och gör val utifrån vad de tror att andra tycker och tänker att de ska göra, eller vad man ”borde” göra.

Begreppet flow kommer från när forskaren med det svåra namnet Mihály Csíkszentmihályi på 70-talet undersökte och kartlade tusentals människors beskrivningar av sina bästa stunder.3) Aktiviteten i sig känns belönande och rolig. Man känner en stark inre motivation som är belönande. Hjärnan får dopaminkickar av att göra det som är lustbetonat.

Vad kan man göra själv på sommaren?
Här är en lista med saker du kan göra i ditt eget sällskap.Gör fint i ditt rum. … Öva roliga frisyrer på dig själv. … Ta hand om ett djur. … Leta upp ett roligt quiz på nätet. … Gör något riktigt ”barnsligt”. … Snoka! … Klä ut dig! … Sjung i duschen – så länge och så högt du vill.
När det är sommar har många mycket tid att hitta på kul saker. Men ibland tryter fantasin! Vad ska man egentligen hitta på? Scouterna är experter på kul, påhittiga saker och äventyr att göra! Vi har tips på 100 roliga saker som du kan göra i sommar. Utomhus, inomhus, tillsammans med kompisar eller ensam.New York är väldigt varmt på sommaren, men som tur är har du aldrig långt till vattnet. Varje sommar erbjuder Brooklyn Bridge Park Boathouse gratis kajakpaddling längs East River. Boka online för de kostnadsfria 20-minuterssessionerna på onsdag- och torsdagskvällar och hela lördagen. När du väl har fått in tekniken kanske du till och med vill prova på kajakpolo!

Vid ankomsten kan du hyra en cykel och cykla runt öns slingrande strandpromenader. Utforska den traditionella kampongbyn, det historiska stenbrottet, gå på fågelskådning, utforska våtmarker och mangroveskogar eller koppla av på de klippiga stränderna. Resan kostar S$3 enkel resa och avgår från Changi Points färjeterminal.
Varför inte fly folkmassorna genom att utforska några dolda pärlor runt om i världen. Från stilt houses i Miami Beach till gratis tapas i Madrid, här är 10 unika ställen att lägga till på din bucket list för sommaren.Ta dig bort från folkmassorna och Miami Beachs glitter, och utforska Stiltsville. Lär dig om den fascinerande historien om Miamis tidigare styltby och utforska de sex återstående husen. Detta var en gång i tiden en lekplats för de rika, och denna unika plats är endast tillgänglig med båt. Så om du inte har en vän med en båt kan du boka en officiell Biscayne National Park Institute tour, som erbjuds torsdag till söndag under sommaren.

Sommaren är precis runt hörnet, så det är dags att packa bort dunjackorna och börja planera din sommar – några av de bästa sommaräventyr upplever du genom resor eller studier utomlands!
EF’s blog GO erbjuder det senaste inom resor, språk, kultur, internationell karriär och studentliv. Det är detta vi lever för här på EF och vi hoppas att GO inspirerar, skapar förväntningar och hjälper dig planera dina nästa steg i livet.Ja, jag (eller min vårdnadshavare) har läst och förstått hur EF hanterar mina personuppgifter i enlighet med EF:s Integritetspolicy, och samtycker till EF:s användande av mina personuppgifter för direktmarknadsföring.

För en smak av äkta maltesisk mat, besök Il-Merill, en familjedriven restaurang i Sliema där portionerna är enorma och priserna är låga. Prova traditionella maltesiska rätter som kaningryta, lokal getost och bragoli. Restaurangen är inte stor, så boka i förväg för att vara säker på att få ett bord.
Det är som högst tryck runt kl. 22, så kom tidigare eller var beredd på att trängas med folkmassorna för att få ett bord. Med varje drinkbeställning får du en stor tallrik traditionella tapas som chorizo, croquetas, spansk omelett eller patatas bravas. El Tigre finns på två adresser – 23 Infinitas Street och 23 Hortaleza Street.Medan Singapore ofta beskrivs som en betongdjungel, erbjuder de många små öarna utanför kusten en chans att återknyta kontakten med naturen. Pulau Ubin är en lugn plats bara 15 minuter från fastlandet med bumboat (en liten träpråm).

Två gånger utnämnd till världens bästa nöjespark, Puy du Fou i västra Frankrike är en nöjespark utan åkattraktioner – och du kommer inte ens att sakna dem. Även om det är ungefär en timmes bilresa från staden Nantes är det väl värt resan. De främsta attraktionerna här är de historiska extravaganserna – från vikingar till riddarna vid det runda bordet, dessa live-actionshower kommer att få ditt hjärta och sinne att resa till en annan tid. Fredag- och lördagskvällar kulminerar i det ultimata spektaklet – La Cinéscénie, en episk show med över 2 500 skådespelare och 28 000 kostymer.
Ett utomhusspa på Brighton Beach låter väldigt ooh la la, men inte på Beach Box Spa. Denna rustika utomhus-spa-upplevelse har som mål att återskapa den skandinaviska bastutraditionen och erbjuder besökare att värma upp sig i de vedeldade basturna, innan de svalkar sig i den svala poolen (eller havet). Öppet året runt, så att du kan värma upp dig på vintern och svalka av dig på sommaren.

Om du älskar toaletthumor kommer du att älska Haewoojae-museet som ligger nära Seoul. Även känt som Mr. Toilet House efter dess grundare, är detta museum tillägnat allt som har med toaletter att göra! Det fokuserar på toalettkultur, vetenskap och fakta, och har till och med (vad som anses vara) världens största toalettskulptur. Inträdet är gratis, skratt är ovärderligt.
Vårt uppdrag är enkelt: Vi öppnar världen genom utbildning. I över 50 år har miljontals studenter rest med oss för att lära sig ett nytt språk och uppleva en ny kultur. Idag studerar elever från över 100 länder ett av sju språk på EF’s 50 International Language Campuses i 19 länder världen runt. Fans av det ikoniska brädspelet kommer att bli glada att höra att du nu kan spela Monopol i verklig storlek i centrala London. Ta dig runt på det 15 meter långa spelbrädet med riktiga tokens (spelade av skådespelare) när du hanterar utmaningar, köper hus, tar betalt, flyr från fängelset och tjänar högar med Monopolpengar. Missa inte Top Hat-baren för en drink på väg ut. Svalka av dig på denna badplats vid floden mitt i hjärtat av Berlin. Luta dig tillbaka på en solstol med tårna i sanden, eller ta ett dopp i det kristallklara vattnet från den flytande pråmen. Med en DJ som spelar housemusik, en välsorterad bar och panoramautsikt över Spree och Berlins skyline är detta en av Berlins coolaste sommarplatser. Se till att boka din plats i förväg online.

Dags för 9-årskalas!? Det kan rymmas många stora önskningar om olika slags kalas inom en 9-åring. Vid det här laget har en hel del fått upp ögonen för att ha kalas på diverse lekland, laserdome, […]Just nu är vi många som ska ordna sammankomster av olika slag, det är avslutningar för barnen på olika aktiviteter, i förskola och skola, det är kalas och fester. Samtidigt är det ofta en hektisk […] Sportlovet närmar sig och det är dags för lite februariledighet. Dock bjuds det inte på riktigt lika mycket sportlovsaktiviteter som vanligt. Många museer, bibliotek, badhus och annat som brukar anordna en massa kul sportlovsaktiviteter för […] Sommarlov! När man är liten varar det för evigt och ska vara härliga, soldränkta barfotadagar, och ofta känns det som det finns hur mycket som helst att göra på sommaren. Men när man hunnit finna sig i sin nya lediga tillvaro kan det ibland vara lite svårt att komma på vad det var man skulle göra och njuta så mycket av. Till föräldrarnas fasa kan det då vara lätt att ta till den där skärmen… som alternativ kommer här en kul “bucket-list” på riktig somriga saker – både stora och små roliga projekt och aktiviteter för sommarlovet!

firafest.se ägs och drivs av förlaget Mirago Media AB som grundades 1999. Vill du kontakta firafest.se så gör du det enklast genom skicka mail till info (a) miragomedia.comDet finns många anledningar till att skaffa en bucket list. Det är ett bra sätt att sätta upp kortsiktiga och långsiktiga mål som du vill uppnå i livet. Om du känner att livet passerar snabbt förbi, så är det troligtvis hög tid att du gör en egen bucket lista.

Letar du efter bucket list inspiration? Här är min personliga bucket list som är fullpackad med saker att göra innan du dör blandat med sevärdheter, platser, djur att se i det vilda, drycker att provsmaka och mycket mer.En Bucket list är alltid något som är individuellt eller något man har tillsammans med någon annan. Men det är ändå hjälpsamt att titta på andras att-göra-listor för att få idéer för en egen bucket list. Därför är det en mycket bra idé att skriva ner ett par bucket list ideer och börja följa sina drömmar snarast möjligt. Sätt upp ett par saker som du vill göra innan du dör och kryssa av åtminstone en grej om året. Något annat man ska tänka på är att man ska endast ta med saker som man själv vill göra. Undvik att ta med punkter som anses vara “populära saker att göra innan man dör” om du inte själv vill det så klart. Det är ett av de bästa råden jag kan ge dig, skriv bara ner dina egna drömmar och sådant som du vill uppnå i livet.

En bucket list är bra att ha när man vill motivera sig själv och sätta upp personliga mål i livet. Längre ner i artikeln delar jag även mina bästa tips på hur du själv kan göra för att skapa en riktigt grym lista med saker att göra innan du dör. Detta är toppen för att hålla uppe din motivation och ge daglig inspiration.
Det spelar ingen roll hur många kryss man har på sin bucket list. Med det sagt, så tycker jag ändå att alla bör ha någon slags bucket list då det är roligt att ha något att se framemot och något att sträva efter. Se bara till att du inte sätter listan före dig själv och nära och kära.

Måste göra i livet?
För att komma fram till vad du vill behöver du få en fördjupad självinsikt och känna efter vad du egentligen vill. Du behöver pröva olika saker, reflektera och känna efter. Grunden är att förstå sig själv, sina drivkrafter, sin kompetens och sina intressen, och att acceptera sig själv för den man är.
Väntar man för länge kan man ångra sig att man valde att inte följa sina drömmar. Den största ångern på dödsbädden är oftast att man inte reste mer eller att man inte umgicks tillräckligt mycket med sin familj.

En “bucket list” eller hinklista som man ibland säger på svenska är kort och gott en lista med sina drömmar och mål. En bucket list kan också göras för att skriva ner platser man vill besöka och saker att göra innan man dör.
Detta gör det lättare att fånga dagen och ta vara på den tid man har kvar att göra det man vill göra innan man dör. Man vet aldrig vad som händer och det finns aldrig ett bättre tillfälle att sträva mot att uppnå sina mål än nu.

Då resande är mitt största intresse samt djur och natur, så kretsar det mesta på min bucket list om dessa ämnen och kategorier. Men det finns inga regler på vad som ska finnas med på en bra bucket list, utan det väljer du helt själv.
En bucket list kan också vara en slags drömlista med punkter som ligger långt borta från att bli sanna idag, men som man hoppas på i framtiden. Min bucket list är en kombination av drömmar och punkter som jag kan uppnå inom en snar framtid.

Personligen gillar jag att ha min egen bucket list både digitalt och nerskriven. Då har jag alltid den nära till hands ifall jag vill ha lite extra motivation.
Jag kryssar också av punkter som jag gjort för att få en känsla av utförande. Att ha för många saker på sin bucket list kan orsaka stress, särskilt om man inkluderar för många orealistiska mål.Efter dess, så är det bra ifall man väljer om man vill ha en digital bucket list eller om man vill ha allt nerskrivet på ett papper. Välj vad du själv föredrar, det är din lista och dina regler som gäller.Som sista ord vill jag också påminna dig om att det inte bör handla om att kryssa av saker från din lista. Det som verkligen betyder något är upplevelser och minnen som du får längs resans gång och så klart alla människor du träffar.

Vad kan två personer göra när de har tråkigt?
Vare sig du har barn eller är ensam hemma så har vi en lösning för din tristess!Läs en bok.Skriv en dagbok.Lös korsord.Se en film eller börja se en ny serie.Lägg pussel.Spela ett spel.Måla eller rita.Träna eller gör yoga.
Hur mycket man faktiskt skriver ner är helt och hållet upp till var och en. Kom ihåg att detta handlar endast om dig själv och dina drömmer, så länge du inte gör en bucket list tillsammans med din partner eller kompis.Organisation & Samhälle – Svensk företagsekonomisk tidskrift är en tidskrift med artiklar författade av forskare och lärare inom ämnet företagsekonomi vid Sveriges högskolor och universitet. Organisation & Samhälle – företagsekonomisk forskning är en tidskrift med artiklar författade av forskare och lärare inom ämnet företagsekonomi vid Sveriges högskolor och universitet. Många människor anser att det finns fler livssfärer än enbart arbete och familj (Friedman 2008, Languilaire 2009). I mina studier har jag sett fyra olika sfärer: Familjelivet uppfyller behov av kärlek och emotionellt stöd. Det sociala livet uppfyller behov av tillhörighet och status. Arbetslivet uppfyller de materiella behoven via lön men också behov av utveckling, åtminstone i de fall då anställda ser möjligheter att växa. Privatlivet tillåter individen att koppla av; det ger återhämtning, energi och styrka. Men aktiviteter kan också uppfylla olika behov och kommer då att kopplas till olika sfärer. Till exempel kan man gå på bio för att vara tillsammans med sin familj och känna emotionell samhörighet i en gemensam upplevelse. Men man kan också gå på bio för att koppla av, även om familjemedlemmar är med. I det första alternativet kopplas biobesöket till familjelivets sfär; i det andra kopplas det till privatlivets. Livet i sin helhet är en kombination av de fyra olika sfärerna. Tillsammans skapar de ett så kallat livspussel.

Om tid och plats vore de enda aspekterna att hantera skulle individen förhållandevis lätt kunna integrera eller segmentera sina livssfärer. Men som berättelsen om Anna visar är situationen ofta mer komplicerad. Livspusslet handlar om att segmentera eller integrera alla sju livsaspekter för minst fyra livssfärer. Det betyder också att arbetsgivare missar något väsentligt när de bara intresserar sig för integration mellan arbete och familj genom flexibilitet i arbetstid och arbetsplats. Om det inte finns en samsyn mellan de anställda och arbetsgivaren om hur de enskilda individernas livspussel ser ut och utvecklas är det risk att de anställda känner rädsla, frustration, sorg eller oro. Det påverkar i sin tur hur organisationen fungerar. Om det däremot finns en samsyn mellan individ och organisation är det större chans att de anställda känner sig nöjda, stolta och får arbetsglädje (Languilaire 2009).
Tidskriften är knuten till Föreningen Företagsekonomi i Sverige FEKIS och är utgiven med stöd från Jan Wallanders och Tom Hedelius Stiftelse samt Tore Browaldhs Stiftelse.

Anna har tre barn och är gift med Jens. Hon jobbar som butikschef, normalt sett från åtta på morgonen till sex på kvällen. Anna tar gärna med sig pappersarbete hem så att hon kan jobba efter klockan nio på kvällen, när barnen har somnat och efter att hon och Jens har haft sin pratstund. Detta tycker Anna är bättre än att stanna kvar länge på kontoret. Ibland jobbar Anna en stund på ett café innan hon åker hem.När det gäller känslouttryck så kan Anna visa samma typer av känslor inför sina medarbetare som hon kan med Jens: hon kan gråta eller skratta högt i alla sfärer. Hon vill inte att hennes känslor ska skilja sig åt mellan olika sfärer, men när hon känner stress så försöker hon lämna den i den sfär där den uppstått. När hon förra året var stressad över renoveringen hemma så tog hon varje morgon en tre minuters andningspaus framför arbetsdörren för att lämna den stressen bakom sig.

Arbetsgivare står alltså inför utmaningen att förstå komplexiteten i individens livspussel i form av de fyra livssfärerna, de sju olika aspekter som individen hanterar samt det behov av integrering och segmentering som följer. Först med en sådan förståelse kan arbetsgivaren skapa en arbetssituation som respekterar individens livspussel. Strategier, policyer och praxis bör ta hänsyn till mer än arbete och familj, till mer än flexibilitet avseende tid och plats. De måste ta hänsyn till både integrering och segmentering, och de måste ses som individualiserade. Chefer bör använda utvecklingssamtal för att förstå hur varje medarbetare påverkas av sitt unika komplexa livspussel. Utifrån detta kan man sedan utveckla lösningar som är relevanta för varje anställd och som därmed också är de rätta för organisationen.
Anna är en social person men undviker att utveckla vänskapsrelationer på arbetet. För henne är arbetet en sak och det sociala livet något annat. Hon vill inte att dessa sfärer skall överlappa varandra. Till exempel får hon rabatt på kläder i butiken där hon arbetar, men hon ger den inte till familjen eller sina vänner utan använder den bara för att köpa arbetskläder. Å andra sidan kan Anna få idéer till sitt jobb när hon shoppar för sina egna behov eller när hon är på semester utomlands med familjen. Anna har också liknande köpbeteenden när hon väljer den nya kollektionen i butiken och när hon köper nya möbler till huset. I båda fall gör hon Excel-tabeller för att samla in och utvärdera alla möjligheter innan hon tar ett köpbeslut.En kombination av de olika gränsdragningarna ovan kan för en individ leda till ”distinkta” eller ”suddiga” sfärer. En distinkt sfär uppstår när alla gränser står i relation till den sfärens mål och behov. Sfären familj blir till exempel tydlig om alla element i den kopplas till kärleken. En suddig sfär uppstår när gränserna inte motsvarar sfärens mål och behov, till exempel när man arbetar hemma under helgen eller när man svarar på privata samtal på arbetet. När som i detta fall tids- och platsgränser överlappar varandra blandas familjelivet och arbetslivet ihop. Individen är inte enbart engagerad i familjelivet eller arbetslivet utan befinner sig snarast mellan de båda.Individer tycks ha två huvudsakliga sätt att hantera detta livspussel. Livssfärer kan integreras (smälta samman) eller segmenteras (delas upp). Många arbetsgivare ser integrering som positivt, men utifrån individens perspektiv finns det många som snarare uppskattar en segmentering (se Kylin 2007). Integrering och segmentering står inte heller nödvändigtvis i ett motsatsförhållande. Tvärtom har de olika syften och kan samexistera. Segmentering krävs på kort sikt för återhämtning och avkoppling, samtidigt som integrering krävs på lång sikt för att man ska uppfatta sig själv som en hel person med sammanhållen identitet. Låt mig ge ett exempel på hur allt detta fungerar:Som synes kan Anna segmentera och integrera olika i olika aspekter av sitt liv och inte enbart tid och plats. För att hantera gränsdragningar mellan olika sfärer använder sig individer av sju olika aspekter: tid, plats, känslor, relationer, tankar, beteende samt stress och energi. De olika aspekterna leder till olika gränsdragningar mellan livssfärerna, och hur en aspekt relateras till en sfär ger individen vägledning gällande vad som är tillåtet inom en sfär:

En överväldigande majoritet, ungefär åttio procent, av alla svenska arbetstagare ser balans mellan familj och jobb som en viktig del av ett meningsfullt liv. Samtidigt kan en obalans mellan arbete och familj leda till stress och dålig hälsa för individen, och till att arbetsgivare riskerar att tappa värdefull kompetens. Därför inför många organisationer policyer som ger anställda möjlighet att välja arbetstider och arbetsplats. Men leder det verkligen till att de anställda får en bättre balans i livet? Forskningen pekar här åt olika håll. Förklaringen till den splittrade bilden kan vara att livet består av mer än bara arbete och familj, och att balansen i livet påverkas av mer än bara tid och plats.
8. Designa om gamla kläder. Spara pengar och prova göra om gammalt, tråkigt till nytt. På olika hobby- och tygbutiker kan du hitta en massa enkla detaljer som är lätta att addera, till exempel fransar som är en stor trend i år.23. Gör egen glass. Prova att mixa frysta bär tillsammans med banan eller avokado, en fräsch variant som dessutom är helt okej att äta till frukost hela sommaren lång.

30. Skriv ett brev till dig själv som du får öppna om 5-10 år. Till exempel vad du uppskattar med dig själv, vem du är just nu och vad du har för drömmar och mål. Ditt framtida jag kommer definitivt att få en smula spännande läsning!Kontakta Visit Dalarnas Contact Center som kan guida dig till Dalarnas smultronställen och hjälpa dig att hitta boende, evenemang och aktiviteter. I Dalarna finns närmre 80 Infopoints där du kan hämta broschyrer, kartor och få lokala Dalatips.

15. Besök Älvmötet, Älvarnas Förening eller Älvudden – kärt barn har många namn, men alla beskriver platsen i Djurås där Västerdalälven och Österdalälven omfamnar varandra och gemensamt fortsätter sin färd som Dalälven.
6. Se hantverket när knäckebröd gräddas för hand i vedeldade ugnar hos Skedvi Bröd i Stora Skedvi. Passa också på att luncha i restaurangen och botanisera bland alla lokala läckerheter i saluhallen.

Södra Dalarna lockar med många spännande, roliga, goda och natursköna utflykter. Använd sommardagarna till att upptäcka något nytt – eller återbesöka en gammal favorit. Här har vi skapat en bucketlist med 18 härligt enkla saker att hitta på under semestern. Hur många prickar du av?
Gillar du min lista? Jag vet att både Jessica Clarén och Träningsglädje har gjort sina bucketlists för sommaren, kolla in dem för ännu mer härlig inspiration!De handlar om mindfulness, svett och jordgubbar från landet. Om att utmana mina rädslor, att äta glass och att verkligen känna sommaren. Skratt, minnen och morgonsol.

Hur gör man en bucket list?
En “bucket list” eller hinklista som man ibland säger på svenska är kort och gott en lista med sina drömmar och mål. En bucket list kan också göras för att skriva ner platser man vill besöka och saker att göra innan man dör.
Här är den – sommarens bucketlist! Jag gjorde en likadan i höstas, en lista med små och stora saker jag vill göra i sommar. Roliga saker, saker som gör mig glad och saker som får hjärtat att slå lite extra. För mina drömmar är till för att uppfyllas och om jag inte sätter ner vad jag vill göra, hur ska jag då kunna jobba för att uppfylla dem?Har du ingenting att göra? Här kommer 100 saker du kan göra när du har tråkigt. Vare sig du har barn eller är ensam hemma så har vi en lösning för din tristess!

Hur får man livet att gå ihop?
Individer tycks ha två huvudsakliga sätt att hantera detta livspussel. Livssfärer kan integreras (smälta samman) eller segmenteras (delas upp). Många arbetsgivare ser integrering som positivt, men utifrån individens perspektiv finns det många som snarare uppskattar en segmentering (se Kylin 2007).
LOPPI är det självklara valet för medvetna barnfamiljer. Här hittar du inspiration för hela familjen, shoppingtips, unika erbjudanden, topplistor och bloggar. Välkommen till Vaxholm, skärgårdens huvudstad. Här kan du njuta av skärgårdsnaturen både på land och vatten, och ta del av vår vackra skärgårdsstads utbud av restauranger, butiker och aktiviteter året runt. Det finns vissa saker du aldrig kommer ångra. Att du steg på det där planet, åt den där maträtten eller träffade den där personen. Oavsett om du får ett minne för livet eller en spännande historia kommer du få en ny erfarenhet. Känner du att det är dags att testa något nytt? Här är en lista på 21 saker du aldrig kommer ångra att du gjorde, och som borde finnas på din bucketlist! Du behöver inte åka långt för att få en semester. Få ut det mesta av helgen – sätt dig i bilen eller boka en tågbiljett och åk till närmsta stad. Att få uppleva en ny miljö och utforska en ny stad där du till exempel käkar lunch på ett nytt ställe kommer garanterat att ge dig ny energi och inspiration. Hej sommarpepp! Att bege sig in i en ny värld är så himla mysigt och avkopplande. När var senast du läste en bok? Ta med dig morgonkaffet ut på balkongen och läs eller byt ut instagramscrollandet en dag efter jobbet med en spännande bok.Har du alltid velat testa veganskt så kan det vara hög tid att passa på nu! Här kan du dessutom få tips på nio recept på veganska såser och dipper – mums! Vår generation är extremt bekanta med sociala medier och teknologi. Ibland kan det både kännas påfrestande och stressigt. Gör dig själv en tjänst och koppla av från alla flödena – utmana dig själv att lämna mobilen hemma under en hel dag eller använd dig av den bara för samtal! Det kommer att göra susen att koppla av från sociala medier helt under en dag. Vi kan nog tala för alla när vi säger att våren har känts lite extra tung. Nu är vi SÅ taggade på värme, sol och att dricka rosé på en picknickfilt på solvarma klippor.

Såklart finns utomhushäng med på sommarens bucketlist. För vad gör oss egentligen mer peppade än härligt sällskap, rosé och frisk luft? Sätt dig i närmsta park och lägg inte stor vikt på vart du går utan snarare ATT du befinner dig utomhus.
Om du upplever att du har en stressig vardag är det dags att börja uppskatta naturen mer! Den får dig att känna dig mer lugn och avkopplad. Bege dig ut på en vandringstur i skogen och njut av lugnet! Tälta kanske egentligen inte är “din grej” men tänk ändå – när det äntligen börjar bli lite varmare är det så skönt att befinna sig utomhus. Våga testa någonting nytt och tälta med några vänner eller din partner. Det är definitivt något ni kommer att komma ihåg! Vill du istället njuta mer av att vara utomhus men känner att tälta inte riktigt är något för dig – ta med dig en filt och några kuddar och ta en powernap på ett berg, i skogen eller i en park. Hur mysigt? Sommaren är äntligen på ingång! För att inte känna att den springer förbi oss när den väl är här, kickar vi igång den på riktigt direkt! Vi har gjort en bucketlist som är perfekt för den som vill prova på någonting nytt och göra sommaren mer peppig och rolig. Låt oss ha en fantastisk start på sommaren!I en värld med teknologi och mejl kan vi ibland drömma oss tillbaka när vi kunde få ett brev som inte var en räkning. Skicka ett brev till din mormor eller pappa eller kanske till och med din bästa vän! Det kommer garanterat sätta ett leende på deras läppar.Nu när sommaren är här är det också dags att rensa ut garderoben och skapa plats för somriga plagg. Vinterplaggen kan du gömma tills nästa vinter, ge bort eller återvinna.

Tycker du att italienska är världens vackraste språk? Eller vill du förbättra dina spanska-kunskaper? Drömmer du om ett specifikt resmål och vill lära dig standardfraserna? Vi säger bara: KÖR! Det är alltid kul att lära sig någonting nytt och om du dessutom kommer att få användning av dina kunskaper blir det ju bara ännu roligare!
Vad sägs om att njuta av ljudet när vågorna slår mot klipporna, kura in sig i en filt och ha en vacker utsikt framför sig? Perfekta dejten eller ett sätt att få mer kvalitetstid med dina syskon eller bästa vän!Nya mål driver oss framåt i vår utveckling och du kan få en rejäl egoboost att våga ta dig an någonting nytt. Utmana dig själv och sätt upp ett realistiskt och roligt mål!

Nu när värmen äntligen är här så är vi mer än redo att ta med oss träningen utomhus. Passa på att träna på lunchenmed dina kollegor eller möt upp en vän efter jobbet och träna i en park. Köp ett par boxningshandskar och mitsar eller sätt upp olika hinderbanor där ni tränar styrka. Att träna tillsammans med någon gör det så mycket roligare!

En picknick behöver inte innebära en park på ljusa dagen. Nu när det är ljust sent kan du lika gärna ha en picknick efter jobbet senare mot kvällen. Stanna kvar och se solnedgången och fortsätt picknicken när det är mörkt. Det är ju ändå något magiskt med att se en solnedgång för att sedan kunna fortsätta att “bara vara” under bar himmel.
Sommaren är ett specifikt tillfälle då vi borde passa på att vara mer spontana! Hör en vän av sig och vill ta en aw efter jobbet – säg ja! Vill din partner föreslå att vandra eller tälta – säg ja! Få ut det mesta av sommaren och skapa nya minnen genom att säga JA!Den här sommaren vill vi gå all in med vackra kl’nningar, testa cykelbyx-trenden och matcha med snygga solglasögon. Nytänkande outfits som fortfarande är snygga och stilsäkra piggar upp vårt humör rejält!

Är du singel – gå på fler dejter och träffa nytt folk! Har du ett förhållande kan du såklart också uppskatta kvalitetstiden mer och ta med din partner ut på en dejtkväll. Det finns de där tappra själarna som cyklar till jobbet under vintern. Vi plockar istället fram cykeln nu, vilket är både miljövänligt och bra för hälsan – dubbellike! \u2013 L\u00e4gga pussel. Kr\u00e4vs dock lite planering om man vill pausa och forts\u00e4tta en annan dag, men ocks\u00e5 m\u00e5ste kunna ha vardagsliv p\u00e5 sitt lilla matbord.

Vad kan man göra när man har tråkigt på sommaren?
100 roliga saker att göra i sommarGör makraméOrdna en Bäst i Test-dag inspirerad av TV-programmet.Plantera någonting som du kan äta. … Gör eget papper.Testa geocaching.Laga middagen på stormkök.Rensa lupiner eller en annan invasiv växt, till exempel parkslide.
Man gl\u00f6mmer l\u00e4tt bort hur mycket det finns att g\u00f6ra som inte beh\u00f6ver kosta s\u00e5 mycket, eller n\u00e5got alls. Fick en s\u00e5 stark mysk\u00e4nsla n\u00e4r jag gick igenom tipsen ni skickat till mig p\u00e5 Instagram, och hoppas nu kunna f\u00f6ra myset vidare till er. Jag och Ia adderade n\u00e5gra ytterligare\u00a0punkter\u00a0och voila h\u00e4r \u00e4r den samlade listan p\u00e5 s\u00e5dant man kan hitta p\u00e5 som \u00e4r\u00a0helt gratis. Det mesta i alla fall. \u2013 \u00c4lskar att spela rundpingis med mina kompisar! P\u00e5 skolg\u00e5rdar brukar det finnas utepingisbord. Ta med rack och folk\u00f6l = succ\u00e9. \u2013 Spela s\u00e4llskapsspel. Yatzy \u00e4r S\u00c5 underskattat. Om man inte har spel hemma kan man g\u00e5 till ett br\u00e4dspelscaf\u00e9 eller styra en spelkv\u00e4ll d\u00e4r man leker lekar.\u00a0H\u00e4r har jag listat mina b\u00e4sta lekar.\u2013 Kolla p\u00e5 gamla bilder. J\u00e4mf\u00f6ra sin stad, bostadsomr\u00e5de eller gata d\u00e5 och nu och l\u00e4sa p\u00e5 om vad\u00a0som h\u00e4nde d\u00e4r f\u00f6r l\u00e4ngesen.

\u2013 Laga och \u00e4ta mat? Det m\u00e5ste man ju \u00e4nd\u00e5 g\u00f6ra s\u00e5 d\u00e5 kan man v\u00e4l g\u00f6ra det med n\u00e5gra fler. Eller baka!
Min dotter har tidigare på somrarna skapat en ”summer bucket list”. Saker hon vill göra i sommar. Det har inspirerat mig att också göra en egen summer bucket list varje år. Några punkter på listan brukar återkomma varje år. Så här ser min ut än så länge.Jag har tipsat om det förut – att skriva en bucket list. Det är alltså en livslista på saker du vill göra, prova på, äga. Drömmar du vill uppfylla, utmaningar du vill ta dig an. Jag är uppe i 100 saker jag skrivit ner på min egen bucket list, och flera av dem har jag redan bockat av.

Alla har nog en bucketlist med saker som man vill hinna bocka av innan man blir för gammal för att orka göra grejerna. Vissa saker är lättare och roligare att göra innan man har massa förpliktelser.

Ja, ja, ja. Du vet när man var liten och hade pyjamasparty med sina vänner? Det går även att ha när man är äldre och det är lika kul. Titta på film, ät popcorn och skratta in i morgontimmarna.
Snart är sommaren här och då, för att få ut det mesta av den, så finns det ett par saker du faktiskt borde göra. Nyheter24 har tagit fram en lista med 25 saker du borde göra innan sommaren är över – om du är under 25 år.Behöver vi ens förklara varför det här är med på listan? Nä, en roadtrip med dina bästa vänner är en toppenidé. Bra musik, vinden i håret och mycket skratt.

Vad ska man göra när det är för varmt?
Slappa i skuggan. Det är ju skönt att vara utomhus, och om det är för varmt kan man med fördel slappa i skuggan. … 2. Bada. Att bada är förstås en perfekt aktivitet när det är varmt. … Drick mycket vatten. … Ät glass. … Frossa i frukt. … Servera lätt sommarmat. … Ordna en picknick i skuggan. … Promenera tidigt på morgonen.
KP handlar om allt; från vänskap och kärlek till sport, nöje, nyheter, djur, idéer och tips, reportage, pyssel, klurigheter och roliga historier. Allt får plats! Stort och smått.

Många fina tips 🙂 Luftkonditionering försöker jag dock undvika eftersom det ofta blir för stor temperaturskillnad mellan utomhus och inomhus – åtminstone utomlands blir jag ofta sjuk av det. Men skugga är toppen, och bad, och glass. Jag föredrar sena kvällspromenader kring solnedgång framför att stiga upp tidigt 😉
Ytterligare ett tips är att gå på museum. Museilokaler är oftast svala och sköna, och man kan koncentrera sig på utställningarna utan att besväras av hetta. Bilden nedanför är från Grenna museum i Gränna, där man kan involveras i historien om Andréexpeditonen till Nordpolen 1897. En synnerligen kylig upplevelse!Heta sommardagar är också perfekta för att testa olika vattensporter. Stand Up Paddleboarding (SUP) är till exempel oerhört populärt. I år har vi också sett en hel del eldrivna ”flygande surfbrädor” (bildgoogla foilboard!).Bra tips, allihop! Här hos mig är det 36 grader nu och jag stannar helst inomhus, här är det bättre än utomhus. Duscha kall och kyla ner kroppen. Ligga ner på ett svalt stengolv. Åka långt i luftkonditionerad bil är också trevligt!Det är ju skönt att vara utomhus, och om det är för varmt kan man med fördel slappa i skuggan. Eventuellt kan man läsa en bok eller tidning, lyssna på en pod eller ljudbok, eller kanske helt enkelt bara … slappa.

Vad kan man göra som inte kostar pengar?
– Låna skidor eller skridskor (om isen håller men det vet ni) och stick ut en sväng, med matsäck. – Spela sällskapsspel. Yatzy är SÅ underskattat. Om man inte har spel hemma kan man gå till ett brädspelscafé eller styra en spelkväll där man leker lekar.
Glass är gott i värmen! Även om man ibland kan känna att man knappt orkar äta, så kan en glass ofta slinka ner utan problem. Förutom att det är gott så är det ju dessutom svalkande.Sist men inte minst, har du något stort projekt på gång? Pausa lite, tills temperaturen sjunkit några grader. Då blir det lättare att ta tag i saker igen!

Vad kan man göra i sommarvärmen? När temperaturerna närmar sig 30 grader (eller stiger däröver) blir åtminstone vi påverkade. Vi orkar inte ens göra hälften så mycket som vanligt. Men vad kan man ens göra i hettan? Här är våra bästa tips på saker att göra när det är (extremt) varmt …

Vad ska man ha på sin bucket list?
21 saker du aldrig kommer att ångra – en bucketlistTa dykcertifikat. Finns det något mer rogivande än att vara omgiven av vatten?Flytta utomlands. … Promenera i Central Park, New York. … Res ensam. … Åk på en roadtrip i Australien. … Åk på en roadtrip i USA. … Lär dig ett nytt språk flytande. … Odla egen mat.
Man mår ju bra av att röra sig, även när det är varmt. Om man vill ta en promenad är det bäst att göra det tidigt på morgonen, innan det blir alltför hett.

När det är varmt ute är det härligt att vara på sjön! Till sjöss hjälper vindarna ofta till att friska upp. Boka en kryssning med ett större eller mindre fartyg, åk på sightseeingtur eller ta en båttur ut till någon ö i omgivningarna.Om man ska orka göra något i hettan gäller det att dricka mycket vatten. Vi brukar ofta ta med en vattenflaska i väskan. Annars får man handla på vägen … eller kanske hitta en fontän med dricksvatten.

Tänkte på det häromdagen när jag besökte Täby Centrum. Det var 33 grader i solen. I parkeringsgaraget va det inte mycket svalare, men väl uppe i centrum var det 18 grader. Det skryter dom med – behagliga 18 grader året om. Kändes inte dumt alls;-)
En annan perfekt aktivitet för dig som vill ha frist från värmen är att besöka en kyrka. Har du tänkt på hur svalt det kan vara? Bilden nedan är från kryptan i domkyrkan i Lund. Här är det svalt och skönt!

Att bada är förstås en perfekt aktivitet när det är varmt. Kanske är det läge för en uppfriskande simtur eller lite lek i vattnet. Att snorkla kan också vara spännande ibland, beroende på var man befinner sig.
Det är också perfekt att äta mycket frukt. Frukt innehåller vitaminer och socker, men också vätska, vilket gör att det blir bra återhämtning. På sommaren gillar vi bland annat melon, päron och jordgubbar.Använd sökrutan eller leta i kategorier och arkiv. Du kan också scrolla till menyn i toppen på sidan, där du hittar reportage om resmål land för land, och landskap för landskap, liksom temavägar, ställplatser och mycket annat.

Härliga tips för ett underbart sommarväder! Själva undrar vi nästan om vi är dumma på riktigt? Denna, sommarens varmaste vecka har vi spelat fyra rejäla golfrundor (utan nästan någon skugga), travat upp för drygt 400 trappsteg till Konst på Hög och till sist en rejäl cykeltur en eftermiddag.
Det är varmt …! Skönt då att ha kallare inomhus! Vi har nästan varmare inomhus ibland faktiskt … Vi kanske måste hitta på någonstans att åka långt så vi kan ha på AC:n i husbilen 😉När det är riktigt varmt kan det vara skönt att äta kall mat. Om man serverar maten kall slipper man ju också matos och hetta från spisen. Vi gillar till exempel sånt som lufttorkad skinka, salami, kall- eller varmrökt lax, fetaost, goda röror, baguette, oliver, avokado och tomater. Servera som plock eller blanda ihop till en god sallad!Har du bara helt enkelt fått nog av värmen? Då är det perfekt att leta upp ett luftkonditionerat inomhuscentrum. Här kan du spendera flera timmar med shopping, fika och andra aktiviteter, helt utan att besväras av sommarhettan.FREEDOMtravel är ett digitalt resemagasin, som startades 2009, och drivs av FREEDOMtravel AB. Magasinet har cirka 90 000 unika läsare/månad enligt Google Analytics.Lemonad hör sommaren till så sväng ihop en snabb version att svalka er med efter sol och bad. Det enda du behöver göra med detta recept är att pressa citronerna och blanda ner saften i kallt vatten innan du tillsätter sockret och rör om – check!Hav och saltstänk inspirerar oss i sommar till att duka upp för en mysig skaldjursafton på bryggan. Ställ fram era skaldjursfavoriter och duka elegant med inspiration från havet för en härlig kväll tillsammans i solnedgången. Alla fem tips för en skaldjursafton vid bryggan hittar du här!