Posted on

Bullet Journal För Nybörjare

Om du fortfarande inte får ordning på ditt liv trots att du provat varenda smart anteckningsbok och kalender som finns, kan det vara dags att prova på bullet journaling. En bullet journal är ett planeringssystem som består av en enkel anteckningsbok som du fyller med att göra-listor, kalendrar, teckningar och allt annat du vill dokumentera. Du kan alltså lätt köpa en bullet journal i Sverige.

Om du vill vara ännu mer kreativ kan du testa att använda en kalligrafipenna eller färgade pennor för att smycka sidorna ytterligare – men det är inget krav.
Det här är bara några av de mest grundläggande sidorna du behöver, men du kan ta det ännu längre och ha särskilda sidor för allt möjligt, som till exempel:

Överföring är nästa steg i våra tips för bullet journaling. Det är då du går igenom allt du har journalfört och alla uppgifter som fortfarande behöver utföras kan flyttas över till en annan månad eller strykas om de inte längre är relevanta.
Det finns många tips och råd kring hur man blir mer produktiv. Att använda en bullet journal är ett av dem. Du kan ha en separat journal för allt, eller en för hemmet och en för jobbet.

Att skriva ner allt du behöver göra i prioritetsordning kan få dig att känna dig bättre förberedd. Det är också det perfekta målverktyget för uppföljning och utvärdering.”Rapid logging” kallas det när du snabbt skriver ner allt du vill få gjort under en dag. Du kan strukturera upp dina snabba anteckningar hur du vill, men det finns ett generellt tillvägagångssätt som fungerar bra:

När det kommer till att höja produktiviteten på jobbet kan en bullet journal vara till stor hjälp. Den gör det möjligt att på ett flexibelt sätt dokumentera vad som behöver göras och när det behöver göras och passar för många olika yrken.
Checklistan utgör grunden för anteckningarna i en bullet journal. Idén bygger på att göra korta och tydliga anteckningar istället för att skriva långa meningar och att använda symboler för att prioritera varje punkt på listan. Kalendrar och målsättningar skrivs också ner i en bullet journal för att hålla koll på allt du har åstadkommit under en månad och se vad du behöver föra vidare.

Det finns en uppsjö av olika bullet journals ute. Alla av olika kvalitet och storlek och pris. Här nedan hittar du några av de vanligaste Bullet Journal-böckerna som du kan hitta i Sverige.
1917 Leuchtturm är en av de böcker som förknippas mest med Bullet Journaling. Speciellt här i Sverige. Den passar bäst för dig som inte använder starka pennor eller färg. Du vill mest ha en bok att skriva ner din kalender och anteckningar i eftersom den här bokens blad inte är tillräckligt tjocka för att stoppa färgen från att blöda genom sidorna.Antemum.se anv\u00E4nder cookies f\u00F6r att du ska f\u00E5 b\u00E4sta m\u00F6jliga upplevelse p\u00E5 sidan. Genom att bes\u00F6ka denna webbplats godk\u00E4nner du detta.

Med en mood tracker, eller humörjournal, så trackar du helt enkelt hur du mår. Jag använder dem inte längre, men tog hjälp av tackern förut när jag kände mig ängslig ganska ofta. Eller i perioder när det kändes som om jag drunknade i stressiga dagar och ville se att det fanns stressfria och glada dagar också. Du kan också använda det för att hålla koll på typ din PMS, om du precis börjat ta en ny medicin, skaffat nytt jobb eller flyttat till ny stad och känner dig nervös. Vissa kombinerar humörjournalen med en rad där man skriver en rad om dagen. Som en liten förklaring till varför man känner som man gör just den dagen.
Archer & Olive är den bok jag använder just nu och favoriten hittills. Sidorna är tjocka, den vita nyansen behaglig och prickarna är inte för tydliga. Dessutom är det en av få böcker som finns i storleken B5+, alltså att den är lite bredare än vad en vanlig B5-bok är. Älskar det! Min första bok från 1919 Leuchtturm minns jag var väldigt smal och ganska svår att få plats med en hel veckas planering. Dingbats bok var lite bredare än så, och den bok jag har nu är även lite större på längden. Med andra ord, jag är supernöjd.

Är inte bara en riktigt svår mening att säga, men en väldigt bra sak att ha med i sin Bullet Journal. Superenkel att fixa – så underlättande att ha. Räkna hur många rutor du har i din bok, skriv upp och dela upp den sidan i halvor, tredjedelar och kvartar. Så har du en referens varje gång du vill skapa en ny sida, men inte orkar räkna. Kommer du på fler linjer att ha med är det bara att dra dem allteftersom.
Ja, en brain dump-sida är egentligen bara en tom sida. Jag använder mina till allt möjligt och fyller ofta upp dem. Siktar alltid på ett uppslag och varvar kom ihåg-anteckningar med en tracker för hur jag ligger till i vissa rullande jobb där jag ska göra en uppgift flera gånger i månaden.Som jag nämnde är en Bullet Journal en bok av tomma blad med stora möjligheter. BuJo-communityt bjuder på en hel del inspiration för vad du än kan tänkas behöva när det kommer till användning av boken. Vare sig du behöver en tracker av nåt slag eller en specifik planeringssida – internet’s got you covered. Själv har jag samlat några av de vanligaste uppslagen för att inte överväldiga dig alldeles för mycket i starten.

Vad kan man rita i en bullet journal?
En bullet journal en allt-i-ett bok dvs. En kalender som man skapar själv, en anteckningsbok, en kreativ skissbok, tränings/måbra dagbok, matlistor, att-göra-listor, jobbplanering, kreativa listor, rita, skriva fina ordspråk.
Dingbats anteckningsblock är stora, färgglada och har en ganska bra tjocklek på pappret. Boken känns stabil och välgjord samtidigt som den är tålig för smuts. Företaget i sig jobbar mycket för att hjälpa miljön och djur som behöver det. Finns i flera olika storlekar. De har precis kommit ut med en bok som har 160 gsm papper. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är nyfiken på den.En boklista, eller en lista på sånt man läst (eller sett, lyssnat på, varit på live) brukar också hittas i folks Bullet Journals. Min finns längst fram och används inte allt för ofta. Ibland går jag tillbaka och fyller i den för att det är mysigt. Och faktiskt, den behöver inte fylla nån mer funktion än så.Principen med en Bullet Journal är att du använder den precis som du vill. Men för att vara lite mer specifik: med hjälp av prickarna på de tomma bladen kan du enkelt skapa kalendrar, spalter, kolumner och annat kul för att få ordning på din planering. Du kan antingen använda din Bullet Journal som enbart planeringsbok, eller så kan du kombinera kalendern med en kreativ touch.Jag brukar börja året med att skriva upp alla månader och dess dagar. Varför vet jag inte, jag glömmer alltid att den finns där (ja, även nu när jag skriver det här inlägget) och använder mig alltid av en digital kalender för att kolla framåt på året. Men den ska göras för det. Och jag vet att den är riktigt populär. Ett tips för din hand om du vill ha med denna i din Bullet Journal: köp färdiga månadsstickers på typ Etsy.

Vad betyder BuJo?
Bullet Journal (BuJo förkortat) är en metod för att organisera och planera på ett kreativt sätt. En Bullet Journal är en tom bok som man fyller med t. ex. listor, veckoplaneringar och teckningar.
Scribbles That Matters, eller STM, har jag inte använt själv men har hört goda saker om dem. Speciellt om man behöver en bok som är enkel att plocka med sig och som inte använder så många sidor eftersom den är ganska liten.Habit tracker är liknande humörjournalen, men riktar in sig mer på dina vanor. Som typ att se till så man går ut på promenad i en pandemi, tar sina vitaminer, dricker tillräckligt med vatten, läser ett kapitel ur sin bok eller vilka dagar man vattnar blommorna. Ja, ni fattar. Det funkar bra för att motivera till att göra måsten, komma ihåg dagliga punkter eller bara hålla koll på när man senast gjorde en specifik sak.

Man kan säga att en bullet journal är en samlingsplats för alla dina anteckningar, tankar, notiser, möten och din kalender. Här kan du samla precis vad du vill – eftersom det är du som skapar sidorna själv. Det kan också vara en plats där du förvarar lösenord eller budgeten (om du nu är en sån duktig människa som håller sånt). Själv använder jag min Bullet Journal till att se vad som är planerat framöver, håller koll på vad jag behöver göra veckovis och dag till dag, samlar och prickar av uppgifter för projekt jag jobbar med samt samlar idéer för allt möjligt. Men för det allra mesta är det här mina to do-listor bor. Mycket har jag flyttat över till det digitala, men just att göra-listor känns fortfarande enklast att ha i en anteckningsbok.Jag hade troligtvis kunnat rabbla på i ytterligare en lika lång text – det finns så mycket att säga om bullet journaling! Men, det är ju en nybörjares guide till Bullet Journal-världen och jag vill fokusera på grunderna. För det finns ju gott om annat att prata om. Vad sägs om teman på månaderna? Det är ganska enkelt egentligen: välj en färg, typsnitt eller stil att planera hela din kommande månad i. Dels är det lite roligt att kolla tillbaka på, dels är det ett snyggt sätt att dela upp månaderna från att blandas med varandra. Kanske har du redan nu en plan eller idé för hur du ska göra din Bullet Journal? Det vore kul att få höra! För det är inte bara planeringen som är en stor del av just mitt bullet journalande. Med Bullet Journaling kom också uppbyggandet av sidorna. Det kan vara så enkelt att du vill ha en kalender, raka linjer och ett tomt blad för dina kom ihåg-punkter. Jag, däremot, frodas av att se färgglada sidor med blommor varje dag. Så en stor del av mitt bullet journalande sker på helgen eller på kvällarna, när jag har tid att sitta ner och rita upp en massa nonsens som gör mig glad på dagarna. Det ger mig inte vara vardagsglädje, men som du kan tänka dig är det också en stund för mig att koppla bort allt och fokusera helt på det jag ritar. Åh, veckorna. De har förändrats så mycket, har haft så många olika utseenden i min bullet journal. Nu för tiden består de mest av en tom högersida för veckouppgifter som inte har en specifik dag, samt en vänstersida med dagarna utskrivna för möten och sånt. Här skriver jag också ner såna uppgifter som måste ske på eller senast den dagen.Och möjligheterna slutar inte där. Du kan såklart även välja vad du vill jobba med för material. Är du en sån som nöjer dig med en klassisk bläckpenna? Eller vill du kanske gå all in med vattenfärger, tusch, dekortejp och stickers? Inspirationen i det här inlägget kanske är mest för dig i den andra kategorin. Jag själv är nämligen en sån som gärna spenderar några timmar på att sätta upp en månadsplanering med vattenfärger och enkla doodles. Jag gillar färg och att få vara kreativ så det passar mig utmärkt. Jag är inne på mitt tredje år av att använda en Bullet Journal. Det var ett koncept jag råkade snubbla över och var direkt dragen till att kunna utforma en kalender som funkar för just mig. För det är grejen med kalendrar – de har aldrig varit passande för mitt liv och hur jag planerar. Så jag startade en Bullet Journal i samband med att 2017 blev 2018. Nu, drygt två år senare, har jag utformat ett sätt att planera på som kompletterar min vardag och hur jag vill planera. Man kan säga att jag är lite frälst. I det här inlägget vill jag ge lite tips och inspiration till dig som just nu googlar för fullt på hur man startar en Bullet Journal 2021. Var hittar man inspiration till teman och hur man ska dekorera sin Bullet Journal? Vad finns det för tips för att enkelt komma igång med sin Bullet Journal-bok? Och på tal om böcker, vilken bok är ens bäst för Bullet Journaling!? Fortsätt läsa, så lovar jag att dela med mig om just varför jag gillar Bullet Journaling så mycket.Ja, den klassiska. Jag ritar upp den här varje månad och tycker det är en fantastisk sak att kunna kika tillbaka på när jag behöver veta faktureringsdatum eller vilken veckodag den 27:e är. I övrigt använder jag den inte så mycket, det står sällan något i den som jag inte skriver dit innan månaden börjar. Men den är sjukt funktionell för det.

På Pen Store står reservoarpennan högt i kurs! Låt inte rädsla för bläckkrångel hindra dig. Vill man göra det enkelt för sig är det bara att köra på utbytbara bläckpatroner – superenkelt. Önskar du istället kunna välja fritt bland en uppsjö härliga reservoarbläck så ska du istället fylla från flaska. Om pennan du väljer tar converter så har du båda alternativen i samma penna. Här berättar vi hur man fyller en reservoarpenna med bläck!
De flesta reservoarpennor kan fyllas med bläckpatroner, och det är det absolut enklaste sättet att fylla en reservoarpenna med bläck. När patronen är slut så byter du helt enkelt ut den mot en ny. Skruva upp pennan, dra ut patronen och släng, tryck på den nya patronen. Den nya ska tryckas på så pass hårt att den punkteras. Du känner när den sitter på plats.En del pennor, t.ex. Lamy 2000 och TWSBI, har inbyggd kolvfyllning med reservoar och kan bara fyllas från bläckflaska (eller bläckhorn, som man kan säga). Det fungerar på precis samma sätt som att fylla med converter. Sug upp bläcket genom spetsen och torka sedan försiktigt av den. Easy as that! Fördel med dessa pennor, jämfört med converter, är att dessa i regel rymmer mycket mer bläck. Skriver du mycket så kommer du alltså inte behöva fylla på pennan lika ofta.

Vad står H och B för på pennor?
Vad avser hårdhetsgraden på stiften? De flesta stiftpennor levereras med stift i hårdhetsgrad HB, vilket är medelhårt. Ju högre upp på B-skalan (B, 2B, 3B osv) desto mjukare är stiften. Ju högre upp på H-skalan (H, 2H, 3H osv) desto hårdare är stiften.
Här valde jag att göra ett helt uppslag. Den vänstra sidan för fast inbokade uppgifter – och den högra fyller jag på med annat som kommer till under månaden.

Längst fram i boken finns 4 st indexsidor, dvs innehållsförteckning. här skriver man in sidornas innehåll och sidnr, för att enkelt kunna hitta i boken. Ja ser ju denna startbok som viktigast, eftersom det även är den jag fyller med viktig kontaktinfo etc.
Tänk på att det här är bara några enkla nybörjartips, det finns en uppsjö av förslag hur man kan gå tillväga…jag valde att börja enkelt, och tror nog att efter ett par månaders användning, kommer man fram till vad funkar bäst!Nu har en vecka gått sedan jag startade mina första stapplande steg i min Bullet Journal, en kombinerad almanacka/dagbok med To-do-listor. Så kul men ändå lite svårt att sätta igång. Kikade runt på nätet och, oj vilken prestationsångest det skapade att se alla andras vackert dekorerade sidor. Ja då undrar ni säkert vad jag tycker? Idag delar jag med mig av några starttips, visar bilder från mina första kluddriga sidor…och Åh vad mycket jag har fått mycket gjort den här veckan, vilken vinst!Måste säga att Bullet Journal är toppen! även om det tar lite tid att skriva/rita och fylla på, men jag har fått så mycket gjort på bara en vecka och det känns som minnet har förbättrats redan.. och Struktur ger glädje och kreativitet!En inbjudan till workshops i Lettering hos Make & Create är septembers bästa hittills, precis vad jag behöver, och perfekt att få praktisera det direkt i boken!

Kan jag se vem som läst min journal?
Du har rätt att veta vem som läst din journal Du kan alltid få veta om någon har läst i din journal genom ett så kallat loggutdrag. I loggutdraget kan du se när och från vilken mottagning personer har läst i din journal. Kontakta den mottagning där du fick vård för att få ett loggutdrag.
Här kan man göra precis hus man vill! Jag märkte att måndag-fredag mina jobbardagar behövdes det en sida per dag, och till helgen skulle det ha räckt med en halv sida per dag. Användningsområde:Nedan ser du produkter som hjälper dig komma igång med en egen bullet journal. Eller så tar du det som redan finns hemma – det är helt och hållet upp till dig.

Upphovsmannen bakom bullet journals heter Ryder Caroll. Han beskriver sitt koncept som en analog planeringsmetod för den digitala åldern. På Ryder Carolls egna hemsida, finns det massor av information om hur man snabbt och enkelt kommer igång med bullet journaling.
Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.

En föra en bullet journal är kort och gott ett sätt att planera sin tid. Istället för att ha massor av att-göra-listor, post-its, anteckningar i mobilen och tre olika kalendrar att hålla koll på – samlar du allt på ett och samma ställe: i din bullet journal. Huvudsyftet med att ha en bullet journal är att spara tid och rensa bort saker som distraherar dig.
Redo att börja planera för det nya året, men kan inte riktigt bestämma dig för hur du ska planera på bästa sätt? Om Google-kalendern känns för statisk och kalenderutbudet i butikerna för trist, så kan det vara läge att läsa på om bullet journaling. Är du dessutom en person med en kreativ ådra och en förkärlek till pennor och anteckningsböcker – då har du årets nya hobby säkrad på köpet.Förutom planeringen för den närmaste tiden, kan du fylla din journal med i stort sett vad som helst. Varför inte betygsätta de filmer du sätt och böcker du läst? Håll koll på utförda träningspass, studietid inför tentan, årets stora jobbmål. Bara din egen fantasi sätter gränserna. Skulle det vara så att din fantasi sätter gränserna lite för snabbt, finns det mängder av inspiration att hitta på allt från YouTube till Instagram och Pinterest.Hur mycket tid man lägger på sin bullet journal, eller BUJO som folk gärna kallar det, är helt upp till en själv. Ofta rekommenderas nybörjare att hålla sig ganska sparsmakade, tills man fått grepp om metoden. Men om det är tanken på färgpennor i mängd och klistermärken som gjort dig nyfiken till att börja med, så är det klart att du ska våga experimentera redan från början.Är kalendern i mobilen svåröverskådlig? Tycker du att papperskalendrarna i bokhandeln är för tråkiga? Då kan en bullet journal vara något för dig att testa!

Egentligen behöver du inte mer än ett kollegieblock och en penna. Många väljer att köpa snyggare anteckningsböcker och ett par pennor i olika färger, men för att göra en bullet journal behövs faktiskt inte mer material än vad du säkert kan hitta hemma.
{{^isHidden}}{{/isHidden}} {{#hasVariants}}{{name}}{{/hasVariants}} {{^hasVariants}}{{nameWithConcatAttributeValues}}{{/hasVariants}} {{^isHidden}}{{/isHidden}}Dotted Planner A5, snygg systemkalender (fungerar som en bullet journal). Är du nybörjare på Bujo? Då är denna planner perfekt, den är lätt att ta med sig, har ett tillhörande pennskrin och med schablonernas hjälp ritar du enkelt fina ramar och pratbubblor m.m. Skulle du råka göra fel är det bara att lyfta ut sidan som du inte är nöjd med, och börja om på ett nytt. Pärm i skinnimitation: 16,5×23 cm, D-ring för 6 hål. Pärmen har sju förvaringsfack på insidorna. Innehåll: 100 A5-ark 100 g dotted, 2 ark stickers med symboler och siffror, 5 ark schabloner av plast med pratbubblor, ramar, vimplar m.m. och en linjal i hårdplast. Refill kit, se art.nr 364984.

Här börjar det riktigt roliga! När du satt upp din månads- och veckoplanering är det dags att utforska den underbara världen av Bullet journal-samlingar (collections)! Detta steg är det som skräddarsyr din Bullet journal till punkt och pricka.Bullet journal hjälper dig att rensa bort distraktioner och fokusera din tid och energi på det som är meningsfullt, både på arbetet och i ditt privatliv.TIPS! Spana in Bullet journal-drottningen Amanda Rach Lee på Youtube och mitt nystartade Bujo-konto på Instagram: @adarasbujo. Min kompis Elin Kero har också ett superinspirerande Bujo-konto på Instagram under @journelin. Det finns oändliga möjligheter att anpassa din Bujo. Det beror bara på vad du vill ha och vad du behöver. Samlingar är listor på vad som helst som man vill ha i sin bok. Denna guide kommer spara dig så mycket tid när du vill dela upp en sida i olika kolumner. Med bara en titt på denna ’fusklapp’ kan du se exakt var mitten på sidan är, hur många mellanrum som behövs per kolumn för att dela sidan i hälften, i tredjedelar eller fjärdedelar.

Vilka pennor till bullet journal?
Brush pen, dvs penselpennor är oerhört populära inom Bullet Journaling. De används både till färgläggning, lettering och skriva rubriker. Många av pennorna har dubbla spetsar med en tunnare spets för detaljer. Du får väldigt många funktioner i en och samma penna.
Här är åtta av mina favoriter! Om du bara vill ha en av dessa skulle jag rekommendera 0.05 Fineliner eller Tombow WS-BH Fuedenosuke (om du vill prova på kalligrafi).Jag valde att skriva ner alla sidnummer i min innehållsförteckning, bara för att jag tycker att det upplägget gör det lättare att hålla allt uppdaterat. Jag har dessutom många tomma sidor (för planerade kollektioner) innan min första månadsöversikt.

Nu lever konceptet sitt eget liv. Efter att pysselexperter, designers, konstnärer och kreativa kreatörer fick nys om Ryders idé gick det från att vara så minimalistiskt som möjligt till att allt är möjligt. Kreativitets-explosionen innebär allt från kalligrafi-titlar och layouter med ’Dutch Doors’ till färgstarka månadsteman, washitejp-dekorationer och unika koncept.
Framtidsöversikten är avsedd att vara en av de första sidorna i din anteckningsbok tillsammans med index- och nyckelsidan. På så sätt har du alla dina framtida uppgifter nära till hands varje gång du behöver uppdatera det eller få en översikt.Även om du inte behöver något speciellt för att komma igång kan rätt tillbehör göra dig mer motiverad. Jag skulle rekommendera att köpa en prickad A5-anteckningsbok med tjockare sidor så att bläcket inte blöder igenom. Samt investera i några olika pennor.

Två helt olika stilar. Till vänster är min lillasyster Elins snygga minimalistiska Bullet journal-omslag, och till höger är mitt blommiga omslag inspirerad av Johanna Basfords ’Hemliga trädården’-illustrationer.
Min Bujo har inte bara gjort under för min egen produktivitet, den har också gett mig mer utlopp för min kreativitet. Det är en bok jag ser fram emot att öppna varje dag.Mitt tema för februari 2020 är luftballonger och pappersflygplan. För januari var mitt tema ljus och eldflugor. Det är bara fantasin som sätter gränser! Starta en Bullet journal och organisera hela ditt liv! Jag lär dig allt jag vet om hur man blir en framgångsrik Bullet journalist i denna steg-för-steg-guide för nybörjare liksom inspirationssökande veteraner. ”Rapid logging” är Bullet journal-språket. Det är ett system med enkla symboler som hjälper dig att vara konsekvent med dina anteckningar. Nyckelsidan är helt enkelt en sida för dig att hålla reda på alla de olika symbolerna du använder i din Bujo och vad de betyder.Ett fiffigt tips är också att göra din egen Bullet journal-linjal från en utklippt sida så behöver du aldrig räkna mellanrummen mellan prickarna varje gång. Några vanliga saker som brukar ingå i en månadsöversikt förutom dina mål är viktiga datum, anteckningar och tankar. Här kan du också placera ’habit trackers’ för allt du vill hålla koll på, som träning, humör, sömn, m.m. Jag använder en NUUNA Graphic L Notebook – Moon. Denna anteckningsbok har tjockt svenskt premiumpapper (120g), har diskreta gråa prickar och numrerade sidor. Jag älskar den! Framförallt den snygga designen.Jag har skapat flera egna samlingssidor, som en Backup tracker, My ideal morning routine, 15-minute tasks, Blog post ideas, Youtube ideas, Vision board och mycket mer.

Du kan använda dig av den ursprungliga Bujo-nycklen, eller skapa din egen. Var inte rädd att experimentera, prova olika system och idéer. Det är bara att hitta vad som känns rätt för dig.
Jag skriver för övrigt i stort sett hela min Bullet journal på engelska, dels för att kunna dela och inspirera min internationella målgrupp men också för att jag vill öva på att ta dagliga anteckningar på engelska.

Som sagt, du behöver inte lägga ner tid här om du inte känner för det. Du behöver inte skapa en omslagssida för varje månad eller ett specifikt tema. Själv kan jag inte få nog av det.
Att skapa din månadsplanering kan vara precis så enkelt eller komplicerat som du vill. Personligen älskar jag att skapa ett specifikt tema för varje månad och sedan krydda till dessa sidor med kalligrafi, teckningar och färg. Jag tycker det är så roligt och det hjälper mig att bli motiverad varje gång jag öppnar min Bullet journal.Jag gillar verkligen konceptet och idén. Körde något liknande ett tag med bara ett tomt block men inte bullet journal rakt igenom. Jag skriver fult och ritar inte alls, så av den anledningen är det nice att ha en redan färdig och snygg kalender! Men tjusigt inlägg och bra guide!!

Nämen ååh vad roligt att höra Maria! Blir fantastiskt glad av att läsa din kommentar, och så kul att jag kunnat inspirera dig! Bullet journaling måste passa dig helt perfekt, du som är så kreativ ?
Först och främst, innan du startar din Bullet journal är en av de bästa sakerna du kan göra att samla en massa inspiration. Ta reda på vad du gillar, hur du vill använda din Bujo, och vilken stil du vill gå efter.Pingback: Min ”överlevnadsguide” med bästa tips på saker att hitta på hemma – FANTASY DINING – En blogg om temarestauranger & resorFANTASY DINING – En blogg om temarestauranger & resor Du behöver använda den dagligen och se till att allt är uppdaterat. Ta med dig din Bullet journal i handväskan, skriv i den varje dag och den kommer hjälpa dig att hålla dig fokuserad, uppnå mål och uppfylla dina drömmar. Grundaren av Bullet journal-metoden är den digitala designern Ryder Carrol, Han introducerade metoden 2013 och kallar systemet för ”en analog metod för den digitala åldern”. Hans simpla och effektiva metod blev snabbt ett viralt koncept som tagit världen med storm.

Veckoplaneringen eller dagsplaneringen är hjärtat i alla Bullet journals. Hur de ser ut kan variera betydligt från person till person. Du kan ha ett uppslag för varje vecka eller en sida för varje dag, det är helt upp till dig!

Du delar upp din Bujo i sektioner för år, månad, vecka och dag. Därefter kan du planera vad du behöver göra, vad du borde göra och vad du skulle vilja göra.Det finns många olika sätt att skapa en innehållsförteckning på. Ett av de vanligaste är att bara skapa två kolumner, skriva upp den specifika sidan i ena kolumnen och sidnumret i den andra.

Vad menas med journaling?
Definitionen av journaling är att skriva dagbok eller använda sig av en notebook i syfte att uttrycka sina känslor och tankar. Detta är något som har bevisade mentala, emotionella och fysiologiska fördelar – och som på grund av detta ses på som en kort terapisession av många.
Vi är nog alla på jakt efter sätt att förbättra våra liv, vare sig det är att äta hälsosammare, komma i form, förvandla en hobby till en karriär, lära sig ett nytt språk eller helt enkelt uppfylla alla livsmål du någonsin haft. Du vet, enkla grejer.

NUUNA har många extraordinära anteckningsböcker med det lilla extra. Som färgade kanter som matchar omslaget. Det är dessutom miljötänk i både omslag och innehåll. Papperet är av miljövänlig kvalitet och omslagen är tillverkade i allt från veganska material till återvunnet läder och jeans från spillmaterial.
Kort sagt är det ett organiseringssystem som kan förändra ditt liv till det bättre! Och det allra bästa? Allt du behöver är en penna, ett tomt anteckningsblock och lite tid.Om din anteckningsbok inte är förnumrerad, rekommenderar jag att du tar tid att numrera varje sida. Det är bara att sätta på en tv-serie eller ljudbok i bakgrunden och sätta igång! Numrerade sidor är ett måste.

Det här är också det perfekta stället att lista dina större mål och visioner för dig eller ditt företag. Jag har skapat ett separat uppslag med mina företagsmål och personliga mål.

Kort sagt är detta platsen du skriver ner alla dina dagliga uppgifter och anteckningar. Här kryssar du för det du har gjort och schemalägger det som inte blivit utfört.
Som perfektionist tog det ett tag för mig att verkligen komma in i Bullet journal-tänket. Jag blev helt bestört när jag gjorde misstag och ville bara börja om från början. Men ta det från mig: SLÄPP PRESTATIONSÅNGESTEN!

Med Bullet journaling är det inget specifikt datum du behöver börja. Du kan starta din Bullet journal mitt på året, i mitten på månaden, i mitten på veckan eller i dag.

Jag startade använda en Bullet journal eftersom jag var i desperat behov av mer struktur i mitt liv. Som egenföretagare med kontor hemma har jag kämpat för att få in bättre rutiner och effektivare workflow. Jag ville sluta prokrastinera, omforma drömmar till mål och bli mer fokuserad.Oavsett om du är en perfektionist eller inte, komplicera inte allt för mycket. Anpassa din Bullet journal efter dina behov och önskemål och jag hoppas att du kommer bli lika kär som jag är i denna underbara planeringsmetod.

Det kommer inte utan ansträngning dock. Du måste göra Bullet journaling till en god vana. Även om det bara handlar om fem minuter per dag, se till att gå igenom och uppdatera din Bullet journal varje morgon och innan du går isäng.Det finns miljoner olika sätt att sätta upp din veckoplanering eller dagsplanering. Det är bara en fråga om att testa dig fram och se vad som passar dig bäst.

Det finns symboler för uppgifter, händelser, anteckningar och ytterligare symboler som kan visas när en uppgift slutförts, schemalagts, flyttats till ett annat avsnitt eller anses vara irrelevant.Det finns inga rätt eller fel när man skriver och ritar i sin bujo. Om det inte blir som du har tänkt kan du enkelt täcka över med ett snyggt klistermärke eller en fin bit tejp. En dotted journal som vi har använt underlättar när du ska skriva och rita eftersom den har prickade sidor som vägledning för dina linjer. I vår bujo har vi också använt ritschabloner som mall för att enkelt skapa cirklar och andra former. Texten är skriven med Twin Brush-pennor som har en penselspets och en fin spets. Vi har framhävt konturerna genom att fylla i dem med en tunn svart tuschpenna och sen har vi färglagt med färgpennor. Din bullet journal kan handla om och innehålla precis vad du vill – drömmar, mål, planer eller bara saker som gör dig glad. Länge leve fantasin! Vill du bli bättre på bullet journaling eller är du nyfiken på att testa? Här finns videor, tutorials & freebies för att hjälpa dig komma igång & utvecklas med bujo! Har du någon gång drömt om att lägga dig ner på en äng fylld av mjuka, ljuvligt doftande blommor? Det har vi, och drömmen om prunkande sommarblommor som sakta vajar i vinden har inspirerat till vår helt nya designkollektion Wildflowers. Kollektionen innehåller fem blomstrande omslag, nya snap in-flikar för både din systemkalender och almanacka, magnetbokmärken och washitejp. Allt du behöver för att skapa en riktig sommaralmanacka!Har du någon gång drömt om att lägga dig ner på en äng fylld av mjuka, ljuvligt doftande blommor? Det har vi! Allt du behöver för att skapa en riktig sommaralmanacka! Syftet med månadsloggen är att få koll på din månad och fokusera på rätt saker vid rätt tidpunkt. Du för helt enkelt över punkterna från Framtidsloggen till Månadsloggen, därigenom tappar du inte bort dels almanacksdelen men även dessa övriga punkter som du fört in där. Oavsett vad det gäller så kan man använda future log till en avfallskvarn för dessa ping-pong bollar om ”att det här måste jag komma ihåg till nästa år/nästa gång”. Du tappar helt enkelt inte bort bra idéer. Det handlar alltså om att få fågelperspektiv på månaderna men samtidigt att ta ett beslut om när du faktiskt eventuellt ska fokusera på olika saker.

Det som är viktigt att komma ihåg är att varje individ utvecklar detta med Bullet Journal till vad som passar en själv. Det finns inga rätt eller fel utan detta är en metod där du helt enkelt har papper och penna och öser in allt på ett och samma ställe. För vissa räcker det att ha ett veckouppslag. För andra, exempelvis vi ett veckouppslag a la månad för att ha koll på vad som ska ske och fokuseras på under vecka. Därefter även en daglig logg efter behov.
Bullet Journal (BuJo förkortat) är en metod för att organisera och planera på ett kreativt sätt. En Bullet Journal är en tom bok som man fyller med t.ex. listor, veckoplaneringar och teckningar. Tanken bakom är att användare (BulletJournalists) kan tänka över sina göromål och varför man gör dem, att leva ett produktivt och meningsfullt liv. Metoden har blivit en populär metod och fått mycket uppmärksamhet på sociala medier, så som Pinterest och Instagram.Syftet med framtidsloggen är att hålla reda på framtida händelser. I en traditionell kalender är det ofta datumstyrt men i denna kan du även kasta in saker som du generellt vill komma ihåg och det behöver inte vara datumbundet.

Kan jag se allt i min journal?
Nej. Idag kan du inte läsa all din journalinformation i e-tjänsten Journalen. Mer information än den som visas i nuläget kommer att läggas till successivt. Liksom tidigare har du alltid rätt att få pappersutskrifter av din journal.
På första sidorna av bok kan du upprätta ett Index. Syftet med ett Index är att du snabbt ska kunna finna var saker är i boken. Många skippar dock detta, dels kan det handla om att behovet inte finns eller att man väljer att markera på andra sätt. Finns mängder av olika sätt att fylla i. Gör man denna så blir det dock en grov sammanfattning av ditt liv och kan senare vara väldigt kul att se tillbaka på.

Ryder Carroll är upphovsman till Bullet Journal. Han är digital produktdesigner och författare från Brooklyn, New York. Carroll blev diagnostiserad med inlärningssvårigheter och hade svårt för att koncentrera sig, i och med detta behövde han ett system för att hjälpa hitta fokus och bli mer produktiv. Bullet Journal är resultatet av detta.
Ryder Carroll är upphovsmannen bakom Bullet Journal-metoden. Detta är ingen nyfunnen metod för honom utan något som vuxit fram under hela hans liv. Som ung hade han det tufft i skolan, pga ADD vilket innebar problem att fokusera på rätt sak vid rätt tillfälle. Han lyckades pussla samman ett system med ett anteckningshäfte. Boken blev en korsning mellan kalender, dagbok, anteckningsbok, ”att-göra” lista och skissbok. Nu har det blivit en rörelse med kreativa planerare världen över! Bullet Journaling är en metod som är individuellt upplagd efter behov. Syftet är att tillvarata de två viktigaste resurserna som du har, din tid och din energi.När du startar en Bullet Journal kan du använda vilken skrivbok du vill. Men dotted notebooks, dvs en skrivbok med prickade papper är oerhört populära som BuJo! Detta eftersom prickar gör att böckerna blir ett mellanting mellan linjerade, rutiga och olinjerade skrivböcker. Dotted notebook böcker får samtliga av dessa egenskaper. Du kan rita, skriva, göra tabeller, skisser, listor och prickarna ger ett bra stöd oavsett vad du vill pyssla med.

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Hur fyller man på en bläckpenna?
Fylla med converterSätt convertern så den sitter på plats.Se till att converterns skruv är skruvad hela vägen ner.Doppa hela spetsen i bläckflaskan.Skruva på convertern och fyll den – och bläcket sugs upp genom spetsen.Lyft spetsen från flaskan, skruva försiktigt och släpp ut ett par droppar.
Ett problem många upplever i sin Bullet Journals är att det blir s.k ghosting. Att det lyser igenom på andra sidan av pappret. Det andra är att pennor kan blöda igenom papper. Pennor som är vattenbaserade blöder generellt inte igenom. I vår shop är 99,9% av pennorna just vattenbaserade. Att det ghostar beror till stor del på vilken bok, penna och teknik som du har.Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Hur gör man en egen bullet journal?
Hur du gör en bullet journalSätt ett mål för vad din bujo ska handla om.Börja skissa upp innehållet efter ditt behov.Använd en Twin Brush för att framhäva detaljer i din bujo.Använd ritschabloner som mall för att skapa former.Dekorera din bujo med fina stickers, utklippta bilder och tejp.
Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Bullet Journal är en analog planeringsmetod där du använder papper och penna och samlar anteckningar, att-göra lappar, kalender och hela hjärnan på ett och samma ställe. Detta har blivit oerhört populärt och är något vi verkligen rekommenderar! För många är BuJo (förkortning för Bullet Journal) ett bra hjälpmedel för att stötta en trött eller rörig hjärna. Men för många utvecklas detta till en kreativ hobby där du kombinerar planering och pysslande. Ingen bok blir en annan lik. Detta är en helt individuell uppstyrning av din tillvaro.

Vi har ett brett sortiment av praktiska, roliga och bra tillbehör till din Bullet Journal! Vi har stenciler och linjaler som är direkt anpassade för Bullet Journaling. Men även stämplar och kalenderstickers. Riktigt roligt pyssel!
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Vilken bullet journal är bäst?
Den som Ryder Carrol använder och väldigt många amerikaner i det stora bullet journalcommunityt som har vuxit upp. Den finns med rutat, blankt, dotted och linjerat papper. Den har index och numrerade sidor vilket är det som lockar en användare av Bullet Journal.
We also use third-party cookies that help us analyze how you use this website, store your preferences, and provide the content and advertisements that are relevant to you. These cookies will only be stored in your browser with your prior consent.Washi tape är en form av dekorationstejp som ursprungligen kommer från Japan och tillverkat av papper. Tejpen kan användas till det mesta och limmet gör att tejpen kan flyttas. Washi tape är ett utmärkt hjälpmedel när det kommer till att dekorera sina anteckningsböcker, både inne och utanpå för att få sin egna personliga twist. Även populärt att använda till olika former av dekorationer och pyssel.

Den äldsta journalinformation som visas från anslutna verksamheter är i de flesta fall från 1 januari 2016, men undantag finns både framåt och bakåt i tiden.
Nej. Idag kan du inte läsa all din journalinformation i e-tjänsten Journalen. Mer information än den som visas i nuläget kommer att läggas till successivt. Liksom tidigare har du alltid rätt att få pappersutskrifter av din journal. Idag kan du läsa följande information från anslutna verksamheter: Men kom ihåg, till och med Bullet Journal-skaparen Ryder Carroll påpekar att risken med att dela med dig av bilder på din BuJo, är att det blir ett slags framträdande snarare än en metod som faktiskt fungerar för dig. Det kreativa du vill få utlopp för ska inte ta över det som är viktigast med din BuJo; nämligen att hjälpa dig att få struktur i din vardag. Om du är en sån person som gärna gör listor och dokumenterar det du gör kommer du förmodligen uppskatta de här sortens listor. Du kan till exempel skriva ner de böcker, filmer eller serier som du antingen vill läsa/se eller som du redan läst eller sett. För att undvika stress med matlagning kan det vara smart att skriva ner vad du tänker äta under en vecka. Exempel på en matsedel kan du se i bilden nedan.Sidan skapades i november 2019 och drivs av två systrar, Josefine och Caroline. Vi finns här som en guide och vän för dig. Två personer som vet hur det kan kännas. Använder du en Bullet Journal? Vilka slags Collections känner du passar dig bäst, och har du förslag på andra Collections som vi inte tar upp i den här artikeln? Berätta gärna i en kommentar om du har några tips eller knep om Bullet Journal för nybörjare att dela med dig av! För att dokumentera eller mäta något. Vad du vill mäta bestämmer du själv, vanligast är bland annat personliga vanor, humör, sömn, vattenintag eller träning. Trackers hjälper dig att hitta mönster i det du vill mäta men även att få dig motiverad. Dricker du till exempel mer vatten under dagen när du tränar? Har din sömn och ditt humör något med varandra att göra? Exempel på en habit tracker kan du se i bilden ovan.

Introvert är ett personlighetsdrag som innebär att man styrs mer av sina egna uppfattningar och känslor än av yttre faktorer, samt hämtar energi i avskildhet. Om introversion intresserar dig, håll utkik här på The Fine Line. Vi har massor av spännande artiklar på gång. Tipsa gärna dina introverta vänner, eller andra som kan vara intresserade, om The Fine Line. Du behöver faktiskt inte ägna timmar åt att göra din Bullet Journal “fin”. Faktiskt. Men det är lätt att tro det när man söker efter BuJo-inspiration på nätet. Särskilt när man söker efter inspiration om Bullet Journal för nybörjare. Och det här är en av anledningarna till att vi upplever att sociala medier faktiskt ibland kan stjälpa snarare än hjälpa. När Instagram-flödet bombarderas av vackra Bullet Journals med omfattande illustrationer, washi-tejp, tidningsurklipp, färger, klistermärken och snirkliga handstilar – då är det inte så konstigt att vi tror att det är så de ska se ut. Och, pang! Där kom prestationsångesten som ett brev med posten.Det kan alltid vara bra att ha plats för vanliga anteckningar i din BuJo. Du kan ju komma på saker under dagen som du vill notera för att komma ihåg det. Detta kan du exempelvis skriva ner i din Daily log, eller så samlar du alla sådana här “måste skriva ner så jag inte glömmer det”-anteckningar på en och samma sida – något som kallas för Brain Dump. När du letar efter information om det analoga planeringssystemet Bullet Journal är det lätt att stötta på begrepp som trackers, brain dump, tacksamhetslista eller ekonomiöversikt. I den här artikeln delar vi med oss av tips om Bullet Journal för nybörjare och ger exempel på hur du gör din BuJo personlig. Den första delen i vår Bullet Journal-serie handlar om vad som kan behövas för att skapa en Bullet Journal. I den andra visar vi vad en BuJo kan bestå av, de så kallade core-collections (kärnsamlingarna). I den här delen – den tredje – fördjupar vi oss i övriga collections, eller samlingar på svenska. Vi tar upp vilka andra collections som vi upplever är de vanligaste och vad de kan bestå av.En Bullet Journal består alltså av olika samlingar. Core-collections är själva kärnan, det är det enklaste att börja med inom Bullet Journal för nybörjare, medan en övrig collection är en samling information som hör ihop.

Nästa del i vår artikelserie om hur du skapar en Bullet Journal blir även den sista. Då kommer vi sammanfatta serien och dela med oss av våra allra bästa tips till dig som är nybörjare i BuJo-världen.
Det kan låta rörigt och omvälvande när du läser om de olika delarna som en Bullet Journal kan bestå av. Men som vi skrivit tidigare – du bestämmer helt själv vad du vill använda. Collections är det som skräddarsyr din BuJo för att passa just dig, ditt liv och dina behov. Du vet inte vilka som fungerar bra för just dig förrän du provat de.Du kan ha en budget eller ekonomiöversikt i din BuJo. Genom små, enkla medel kan du se vad du lägger mest pengar på under månaden, vilka återkommande utgifter du har, hur det går med sparandet och över din ekonomi. Mer avancerade beräkningar och jämförelser passar kanske bättre i digital form, men om du har översikten i din Bullet Journal så har du den alltid lättillgänglig.