Posted on

Cartier Love Bracelet Begagnat

I plick-appen har du fri tillgång till alla funktioner och kan gratis lägga upp saker till försäljning. ladda hem appen gratis för att köpa, sälja, följa och likea. plick finns på App Store och Google Play!Klarna har varit en ”Trusted Shops Authorized Partner” sedan 2011 och som ”auktoriserad partner” är Klarnas processer perfekt anpassade till kvalitetskriterierna för Trusted Shops. Kvalitetskriterierna för Trusted Shops är baserade på nationella och europeiska lagar som är viktiga för onlineshopping. De tar hänsyn till nuvarande bedömningar och krav från konsumentskydds föreningarna eller går till och med utöver dem. Läs mer om godkännande märket här.

Vårt mål är att göra shopping enklare och säkrare – smoooth. Det är därför vi vidtar åtgärder för att skydda dig som köpare från bedrägerier och opålitliga nätbutiker. När du ser Klarna -logotypen i en webbutik kan du vara säker på att butiken är pålitlig och uppfyller våra strikta krav.
Absolut! Online shopping kan inte vara säkrare än med Klarna. I en butik kan du alltid röra och kontrollera de varor du vill köpa innan du betalar för dem. Vi tror att det inte ska vara annorlunda att handla online. Därför ger Klarna köp på ett konto, dig möjligheten att först kontrollera dina varor och betala dem senare. Dessutom skyddar Klarnas köparskydd dig vid varje köp med Klarna. Detta är ett avtal mellan dig och Klarna som gör att du kan handla säkert online. För att säkerställa att köpar skyddsdirektivet gäller måste du göra ett köp som konsument från en företagare. Observera att riktlinjerna för köparskydd endast gäller för betalningar med Sofort om detta uttryckligen anges på sidan för val av betalningsmetod i handlarens onlinebutik. Klarna är också certifierat av TÜV Saarland och Trusted Shops. Certifikat ger dig som konsument positiva indikationer på kvaliteten på tjänster och produkter. Föreningarna registrerade under ”TÜV” är kända över hela världen och dess certifikat har det högsta internationella anseende. TÜV Saarland har koncentrerat sig på kundorienterade tjänster utanför de traditionella officiella verksamhetsområdena. Varje år ser TÜV Saarland till att vår affärsmodell är seriös och att Klarna erbjuder säkra betalningsmetoder genom en detaljerad undersökning.Även om lite är känt om denna eleganta ring, i synnerhet, kommer dess värde från den exceptionella kvaliteten på juveler, liksom värdet av själva guldet. Engångsartiklar tenderar att öka betydligt i värde över tiden, och denna unika och vackra ring är inget undantag från den regeln. Som alla dyra Cartier-smycken är den här ringen perfekt bevarad och skulle vara ett värdefullt tillskott till vilken samling som helst.

Hur många karat är Cartier armband?
storlek 17, vikt 31 g. Signerat Cartier, numrerat FW8545. Skruvmejsel, pouch samt etui från Cartier medföljer.
Medan vi vet ursprunget till detta otroliga verk, från skapandet i Paris vid Henri Picq-verkstaden, är lite känt om den långa historien om detta iögonfallande smycke. För fans av gammaldags diamanter och klassisk design är Belle Epoque Diamond Devant-De-Corsage Brooch inte att missa. Christie har sålt broschen, och stycket lades någon gång till ett halsband som en del av en privat samling.

I april 2020 sålde Sotheby’s det dyraste Cartier-armbandet i världen för 1,34 miljoner dollar, vilket förstörde den höga uppskattningen på 800 000 dollar. Försäljningen satte ett nytt rekord för alla smycken som sålts online och är det dyraste smycket som sålts på auktion 2022-2023.
Den här klockan är kanske inte den mest extravaganta eller överklassiga på listan, men dess tysta lyx är en trevlig förändring av tempot. Bedrägligt underskattat, ett andra utseende kan behövas för att se hela den här pärlklockans fulla ära. Men för dem som tar en andra titt, det finns mycket att se.

Vintage Cartier-pjäser säkrar för närvarande rekordhöga priser på auktion under Covid-pandemin. Utbrottet och de resulterande nedstängningarna har förståeligt nog skadat försäljningen av fina smycken, eftersom det inte finns någon ersättning för att undersöka dessa lyxvaror personligen. Det är dock uppenbart att designers inte behöver oroa sig för sina framtida vinster ännu.
På uppdrag av Bhupinder Singh, en av Indiens mest kända och extravaganta Maharaja, var Patiala -halsbandet bara ett av många otroliga och mycket värdefulla smycken som förvärvades under den tid han var vid makten. Medan Bhupinder Singh var känd för att ha presenterat eleganta och dyra smycken till sina många fruar, var Patiala-halsbandet hans och hans ensamma-bärs i många av de befintliga bilderna som fortfarande existerar av denna unika och fascinerande man.Förlusten verkar stor, men i själva verket fördubblade Cartier sin vinst från mars 2021 till mars 2022. Deras smyckesavdelning hade en försäljningstillväxt på 49 procent i växelkurser medan deras klocktillverkare ökade med 53 procent. Deras växelkurser online ökade och till slut ökade deras totala vinst med 61 procent under året. Fina tillgångar är alltid efterfrågade eftersom priserna på auktioner runt om i världen fortsätter att växa varje år. Vi har skrivit omfattande artiklar om de dyraste föremål som någonsin sålts på auktion för tillgångar som fina vinsamlingar, dyra smycken , lyxiga handväskor , fina klockor , klassiska bilar eller konst . Krigets utbrott med första världskriget tjänade till att stärka hur moderiktiga armbandsur det hade blivit, eftersom de nu ansågs vara praktiska. Soldater, när de var på ett slagfält, hade inte möjlighet att titta på en fickur. Louis tog inspiration från tankens linjer, vilket ledde till skapandet av Tank -klockan 1917.Framkallande av romantik, historien om denna ring är fortfarande ett mysterium, men det gör mer än det i utseende. De hjärtformade diamanterna bidrar ytterligare till den romantiska känslan, vilket gör det till ett idealiskt val för en kärleksgåva – vilket kanske är ursprunget till just det här smycket. För många ökar mysteriet överklagandet hos dessa enstaka Cartier-bitar-och denna diamantfärgade ring faller enkelt in i den kategorin.

Hur mycket kostar Cartier ring?
Cartier herrringar kostar cirka 8 172,90 pund som högst, speciellt för Cartier Love Ring Men-kollektionen. Dam Cartier Love ringar kostar mellan £4 824,28 till £6 281,02 för sådana gjorda av 18K rosa guld. De dyraste Cartier Trinity-ringarna som säljs har ett detaljpris på £27 091,65.
Med över 500 års historia bakom denna ikoniska pärla är det ingen överraskning att La Peregrina fortsätter att vara eftertraktad än idag. Det var inte förrän 1969 som denna unika pärla föll i händerna på Richard Burton, som gav den till sin fru, Elizabeth Taylor. Vid denna tidpunkt, bara en enda pärla snarare än ett halsband, gjordes denna otroligt värdefulla historia först till ett halsband efter att Taylor hittat sina valpar tugga på den praktiskt ovärderliga Peregrina. Hon beställde sedan pärlan att sättas in i det vackra La Peregrina berömda Cartier -halsbandet som vi känner det idag.1957, tio år efter Indiens självständighet, försvann halsbandet. En dag, 40 år senare, hittade en anställd i Cartier den i en begagnad smyckesbutik-tyvärr saknas diamanterna och stenarna. Detta smycke, som är helt återställt till sin forna glans, är så dyrt att inte ens experter kan sätta ett pris på det. Det är en fascinerande historia, men strax innan du rusar iväg för att kolla dina egna smycken är det värt att notera att Beers -diamanten dök upp igen och såldes på auktion på 1980 -talet för 3,16 miljoner dollar.

Cartier producerade bara sex av dessa 1972 klockor, så rekordbudet är inte chockerande. Denna klocka kallas för pebble i Storbritannien och baseball i USA och har ett boett i gult guld och en unik fyrkantig urtavla. Vid en auktion i Genève i maj 2021 satte försäljningen rekord i pris för en vintage Cartier-klocka och utsåg den till ett av världens dyraste smycken under 2022-2023. Redan i början av 1900 -talet hänvisade Englands kung Edward VII till Cartier som ”juvelerarens kung och kungars juvelerare” och placerade Cartier som de dyraste smyckena i världen vid den tiden. Hans förklaring var verkligen sann vid den tiden. Den raffinerade elegans och innovation som Cartier har visat i varje exemplar som tillverkats sedan dess har dock säkerställt att det inte bara var ett lägligt konstaterande av fakta utan också en profetia. Även om den anses vara en mycket nouveau riche -bit när den ligger i halsbandet, ger den långa och mystiska historien om själva pärlan en underbar kontrast mellan Hollywoods rikedom och vintagestil. Pärlor har länge ansetts vara en symbol för lycka och renhet, och detta otroliga halsband är inget undantag från den regeln.

Efterfrågan på lyxvaror på tillväxtmarknader driver en förändring mot onlineförsäljning. Cartier kan inte bygga butiker tillräckligt snabbt. Människor är hungriga efter produkter från etablerade lyxåterförsäljare, så det är nu lätt att köpa ett Cartier diamanthalsband och Cartier diamantring online.
En mycket mer modern känsla för den andra ringen i vår lista, det här stycket är helt enkelt hisnande. En blå päronformad diamant sitter mellan två hjärtformade rosa diamanter. Totalt har ringen 5,19 karat diamanter till ett värde av 5,19 karat. Liksom Cartier Diamond Emerald Ring såldes även denna pjäs på auktion i Hong Kong, denna gång 2016 och den blev snabbt en av de dyraste diamantringarna i världen, när detta skrivs 2022.Det perfekta exemplet på art deco -stil i Cartier -samlingen, panter har länge varit ett motiv för Toussaint. Den tredimensionella designen var ett nytt steg för varumärket, och producerade verkligt unika och otroligt slående stycken i jämförelse med plattare, mer abstrakt design från det förflutna – och från nuet också. Från ringar till klockor, stora katter fortsätter att vara en konsekvent basvara i Cartier -märket.

Denna vackra, eleganta och otroligt unika brosch skapades 1912 och har många av tidens populära stilar och trender i sin form och design. Dyrare än det dyraste Cartier -diamanthalsbandet – med undantag för Patalia – denna känsliga och distinkta brosch är skapad med exceptionella kvalitetsdiamanter. Den centrala, päronformade diamanten väger drygt 24 karat, medan den ovala diamanten nedan väger 23,55. Det kom inte som någon överraskning till exempel när hertiginnan av Cambridge, Kate Middleton, valde att bära kungafamiljens Cartier Halo -tiara när hon gifte sig med prins William. Cartier är juvelerarens val för vår blivande drottning – hon ses också ofta ha en Cartier Ballon Bleu -klocka på – vilket verkligen hjälper den mycket önskvärda juveleraren att behålla en hyllad position som en av de mest prestigefyllda smyckedesignerna i världen. Cartier har nått nya konsumenter och sett en stark försäljning med Love Armband genom att marknadsföra något designat för vardagsbruk. Genom att vara flexibel och jaga efterfrågan på marknaden, Cartier framgångsrikt marknadsfört sina produkter genom balanserad reklam på sociala medier och traditionella plattformar.

Denna diamant-smaragdring såldes på auktion i Hongkong 2017 och är den dyraste Cartier-ring som någonsin sålts 2022-2023. Diamanten på 5,31 karat sitter mellan två päronformade smaragder i en bädd av 18 karat gult guld. Liksom många av artiklarna på vår lista är detta en unik post.

Vad är det billigaste på Cartier?
Det billigaste priset för Cartier Must De Cartier edt 100ml just nu är 1 015 kr. Prisjakt jämför priser och erbjudande från 3 butiker.
Det enda sättet att avsluta en sådan här lista är med historien om Patiala halslös. Ett av de mest utsökta smycken som någonsin tillverkats 2022-2023, och det faktum att Cartier tillverkade det borde inte komma som någon överraskning. Halsbandet innehåller rubiner, nästan 3000 diamanter och 7 enorma diamanter var och en varierar från 18 till 73 karat. Bara detta skulle säkerställa Patiala -halsbandet en plats på vår lista, men det inkluderade också en annan diamant; en enorm gul diamant som kallas Beers diamant. Detta är den sjunde största diamanten som någonsin registrerats.

Dags för en ny klocka. Till skillnad från det Cartier -designade diamantpantherarmbandet, kan vi den här gången prata om något du faktiskt kan bära på handleden – en extra stor Cartier Ballon Bleu Tourbillon Diamond Watch, som sålde för 1 miljon dollar. Set med baguettdiamanter mäter detta stycks skiffergrå urtavla med sin solsatsfinish 46 mm i diameter.
Särskilda blå händer och grundligt modern design skiljer denna vackra klocka från de andra Cartier -produkterna på listan. Oändligt bärbar, samtidigt som den har något extra, är Ballon Bleu utformad för att fungera så bra som den ser ut. Slitstarkt, moderiktigt och framför allt det perfekta uttalandet för otaliga samlare runt om i världen.Love Armband är ett genialt Cartier-smycke som har funnits i decennier. Kärleksarmbandet innehåller skruvar som är avsedda att fästas av en bärare med sin partners hjälp – ett slags futuristiskt löfte mellan två älskare att de kommer att hålla ihop oavsett vad livet bjuder på dem.

This post is also available in: English (Engelska) Français (Franska) Deutsch (Tyska) Italiano (Italienska) Português (Portugisiska, Portugal) Español (Spanska) Български (Bulgariska) 简体中文 (Förenklad kinesiska) 繁體中文 (Traditionell kinesiska) hrvatski (Kroatiska) Čeština (Tjeckiska) Dansk (Danska) Nederlands (Nederländska) हिन्दी (Hindi) Magyar (Ungerska) Latviešu (Lettiska) polski (Polska) Português (Portugisiska, Brasilien) Română (Rumänska) Русский (Ryska) Slovenčina (Slavisk) Slovenščina (Slovenska) Türkçe (Turkiska) Українська (Ukrainska) Albanian (Albanska) Հայերեն (Armeniska) Eesti (Estniska) Suomi (Finska) Ελληνικά (Grekiska) Íslenska (Isländska) Indonesia (Indonesiska) 日本語 (Japanska) 한국어 (Koreanska) Lietuvių (Litauiska) Norsk bokmål (Norskt Bokmål) српски (Serbiska) Tamil
Pierre öppnade butikerna i London och New York och expanderade snabbt kundkretsen till Hollywood och över finansiärer, Broadway -stjärnor och industrimän. Under tiden tog Jacques över Cartier London -verksamheten och 1909 flyttade han till deras nuvarande brittiska huvudkontor på New Bond Street.Det här Cartier-designade armbandet såldes på auktion av Sotheby’s för världsrekordet 4,5 miljoner pund 2010 och blev inte bara det dyraste Cartier-armbandet i världen utan också det dyraste armbandet som någonsin sålts på auktion 2022-2023. Onyx- och diamantpanterarmbandet, med sina fascinerande gröna ögon, tillhörde en gång Wallis Simpson, vars passionerade affär med Edward VII ledde till hans abdikation.

Cartiers praxis för utmärkt design och skapandet av fantastiska smycken har aldrig avtagit, och Cartier har fortsatt att upprätthålla sitt rykte som ett globalt lyxmärke och ett av de dyraste smyckena i världen. Cartier har förblivit i allmänhetens ögon under hela deras historia, med de unika mönstren på deras klockor som alltid har gjort dem slående och iögonfallande, vilket innebär att en Cartier-klocka alltid har varit utmärkt igenkännlig.
Trots en oklar historia anses Cartier-ringar i alla stilar och storlekar vara några av de bästa och dyraste ringarna i världen 2022-2023. Det här exceptionella smycket fortsätter den trenden och använder Cartiers signaturformade diamanter för att ge smycket en elegant dimension och stil. För en ring för en gång i livet är Cartier det bästa valet av många.Märket grundades 1847 av en juvelerarmästare vid namn Louis-François Cartier och fick snabbt ett rykte för sin förmåga att skapa extravagans. Louis-Francois son, Alfred Cartier, tog över 1874 och utvecklade nya former och stilar inom klocktillverkning, inklusive det fashionabla armbandsuret, men det var hans söner – Pierre, Louis och Jacques – som skulle bygga upp varumärket så som vi känner det idag.

Tillsammans expanderade de tre bröderna från klockor till att tillverka några av de mest värdefulla guldsmyckena i världen, såsom de dyraste halsbanden, de dyraste armbanden, de dyraste ringarna och de dyraste kungliga ädelstenarna i världen. Cartiers rykte växte till den punkt där de berömt fick en kunglig befallning från kung Edward VII som ville ha över två dussin tiaror för hans kröning och verkligen cementerade smyckestillverkarna som ett av de mest ikoniska lyxmärken genom tiderna.

Detta eleganta armband med miljoner dollar, även känt som Panthère de Cartier, har ett nytt liv med en ny, modern kollektion. Men inget kan jämföras med originalet, som skapades efter att Jeanna Toussaint hade spionerat på en panter i det vilda under en safari med Louis Cartier själv. Med en fantastisk inspirationskälla blir juveler med stora katttema snart ett tema för varumärket-från armbandsur till broscher. Och naturligtvis den ikoniska Cartier Panthère, som först skapades för hertiginnan av Windsor.
Med trycket och hettan från sociala medier riktade mot dessa lyxkoncerner för att de inte hade stängt sina butiker i Ryssland i början av kriget, medan varumärken som Nike tog bort all distribution, var det bara en tidsfråga innan Cartier skulle göra det.Ingen vet vad som kommer att hända med marknaden för avancerade smycken, men Cartier gör allt för att vara redo om världens dyraste halsband 2022-2023 skulle visa sig vara ett Cartier.

Hur ser man att guld är fake?
Densitetstest och test med magnet Eftersom guld är en tung metall ska den sjunka fort. Om ditt smycke sjunker långsamt eller t.o.m. flyter är det inte äkta guld. Ett magnettest är också effektivt för att avgöra äktheten. Guld är inte en magnetisk metall och om ditt smycke är magnetiskt är det definitivt inte 24K guld.
Såld på Sotheby’s i Genève för imponerande 19,6 miljoner pund, eller nära 30 miljoner dollar, 2015, kan Sunrise Ruby Ring vara det dyraste smycket i världen 2019 har sett. Det är utan tvekan den dyraste Cartierringen som för närvarande säljs på auktion, åtminstone. Anses som världens mest värdefulla och dyraste rubin, med exceptionell klarhet och nästan perfekt kaliber, är Sunrise Ruby en 25,59 karat burmesisk rubin som bryts i Myanmar.

Det som gör detta vackra halsband så unikt är dess otroliga historia. Men utseendet på denna otroliga pjäs är lika mycket en anledning för Cartiers många fans att längta efter denna helt unika pjäs. Eftersom Jadeite själv kostar 3 miljoner dollar per karat är det ingen riktig överraskning att detta fascinerande smycke har så högt värde och är kopplat till royalty vid varje tur.
Även om många av Cartiers föremål är svåra att prissätta, dvs. Cartier erbjuder några av de dyraste armbanden i världen, tittar vi här på de 10 dyraste och mest utsökta Cartier -smyckena som någonsin producerats av juvelerarkungen ….Cartier förvandlade denna vackra blodröda pärla till en elegant kuddskuren ring, flankerad av exceptionella skärmslipade diamanter på vardera sidan. Köparens namn och historien om detta otroliga föremål har aldrig avslöjats, men den här ringen, som man bara en gång i livet kan se, anses vara den heliga graalen av rubiner för samlare över hela världen.

Kriget i Ukraina har påverkat Cartier, som tillverkar några av världens dyraste smycken (från och med 2022) och klockor, på mer än ett sätt, vilket gör att företagets och smyckesindustrins framtid är osäker och ligger i händerna på detta krig.
Pierre, Louis och Jacques ville utöka Cartier för att göra det till ett internationellt namn. De skulle omfamna det nya sekelskiftet och öppnade smycken i St. Petersburg, New York och London. Det var under denna tid som Louis, som var kvar i Paris, tog märket in i det nya århundradet genom att flytta till ett djärvt nytt huvudkontor i stadens centrum. Han designade också det platta Santos -armbandsuret som har blivit en tidlös häftklammer av märket.Det finns ingen tvekan från konsumenterna när du köper vintage Cartier-pjäser genom auktionshus som Sotheby’s. De smycken som erbjuds är några av de dyraste smyckena i världen under 2022-2023, så det finns liten chans att köparna blir besvikna på sitt köp även om de bjuder via onlineauktioner.

Cartier konfronterade utmaningarna från Covid-19 och arbetade för att tilltala kinesiska konsumenter online. Detta arbete lönade sig eftersom Cartier blev det bästsäljande varumärket på Tmall Luxury Pavilion, Alibaba Groups avancerade onlineportal, för 2020. Cartiers onlineförsäljning har exploderat på alla marknader under Covid-pandemin.
I december 2020, en Cartier diamantring såldes för mer än 3,5 gånger över sin uppskattning på en Sotheby’s-auktion. Ringen har en 21-karats fyrkantig smaragd omgiven av diamanter i 18k gult guld. Detta är kanske inte den dyraste ringen i världen 2022-2023, men den är inte långt borta.Tutti Frutti-armbandet som satte prisrekord på onlineauktioner 2020 gjorde det eftersom informerade köpare kände till föremålet och inte behövde undersöka föremålet personligen. Crash-klockan som slog rekord 2021 – 2022 var välkänd för sin sällsynthet, vilket gjorde att köpare kände sig bekväma med att spendera stora summor pengar på distans.

Rubiner kanske inte anses vara lika värda som diamanter av många. Men denna djupröda sten har mycket större värde än du kanske tror, särskilt med så imponerande tydlighet. Dessa unika ädelstenar är så sällsynta att det inte finns några uppgifter om handeln med dem – och som vi alla vet har sällsynthet ett fantastiskt sätt att driva värdet högre och högre, vilket har gjort denna Cartier-ring till världens dyraste i dagsläget. 2022 – 2023.Naturligtvis är Cartier inte bara förstahandsvalet för brittiska kungligheter – som vår lista bevisar är dessa eleganta och tidlösa bitar lika vördade av eliten och de rika över hela världen. Från Indien till andra delar av Asien, Europa till Amerika, Cartier anses vara ett av världens bästa smyckesmärken under någon definition, verkligen en av de dyraste guldsmyckenkollektionerna som någonsin sålts. Utsökt designad, oändligt snygg och dryppande med ädelstenar och juveler av bästa kvalitet som pengar kan köpa.

När det gäller fakta om Cartier är det välkänt att detta väletablerade och högt respekterade märke för det dyraste halsbandet är ett av de bästa under 2022 – 2023. För samlare och smyckenälskare är Cartier den heliga graalen av samlingar.
Pandemin har inte påverkat värdet på vintage Cartier-bitar så mycket som man kan förvänta sig. Några av de dyraste smyckena i världen 2022-2023 har sålts under de senaste månaderna, och det är tydligen fortfarande önskvärt att äga ett Cartier-diamanthalsband eller en Cartier-diamantring.

Några av de dyraste smyckesmärkena, inklusive Cartier, omfamnar onlineförsäljning. Världens dyraste halsband 2022-2023, Heritage in Bloom , värderas till 200 miljoner dollar, så det ska bli intressant att se om det någonsin dyker upp på en onlineauktion. 1996 återvände Cartier till en klassisk och distinkt design för att skapa Cartier Tank American – senare hyllad av Ralph Lauren för sin stil. Den bar en påfallande unik och distinkt form och såg sådan popularitet till den punkt där klockan fortfarande tillverkas idag. De har blivit ett hedrat och älskat namn i en värld av lyxmärken inom smycken, hängande halsband och klockor och ger några av de dyraste smyckena som någonsin sålts. Deras överdådiga och överdådiga design är lika fantastisk i modern tid som på 1800-talet. Cartiersmycken har visats av många av de främsta individerna i den högsta klassen i det moderna samhället.Tidigare ägare inkluderar Barabara Hutton, arvtagare till Woolworth -förmögenheten, liksom prinsessan Nina Mdivani. Enligt legenden förblev halsbandet dolt under hennes dödsbädd för att skydda det från inkassorer. Själva halsbandet består av 27 grönskande gröna jadeitpärlor, tillsammans med ett vackert spänne av diamant, rubin, guld och platina – vilket ger ännu mer värde till denna enastående smycke.Cartier är ett märke som har blivit synonymt med ordet lyx, upp till hela presentförpackningsrutinen. De har sedan dess byggt ett namn för sig själva som en innovativ men ändå klassisk juvelerare, med en rad ikoniska bitar designade och tillverkade genom åren. Juvelerarna kan skryta med en ikonisk historia, som börjar som en smyckesbutik i Paris och står sig över tid för att bli det globala imperiet som det är idag. I över 150 år nu har de varit i toppen av branschen och fortsätter att ha ett rykte som ett av de mest respekterade smycken varumärken över hela världen.

De som drabbas hårdast av den ekonomiska förlusten är miljardärer i Ryssland. De är en del av den majoritet som rusade till Cartier-butikerna, men sedan kriget har de förlorat mer än 126 miljoner US-dollar på grund av att deras tillgångar beslagtagits.
New Bond Street Pawnbrokers har mer än 60 års erfarenhet av mäklare och ligger mitt i lyxberömda Mayfair. Att dela ett hem med den ikoniska Cartier London -butiken, som har varit deras brittiska bas i över 100 år, föregår varumärkets rika historia och rykte. Deras ställning som ”kung av juvelerare”, som anges av kung Edward VII, i den världsomspännande lyxindustrin är ostridig.Medan broscher inte är lika slitna som de en gång var, har de länge varit ett integrerat smycke så långt tillbaka som i antiken. Drottning Elizabeth II är känd för sin kärlek till broscher, och vita hennes bärs fast på hennes rock. Med decennier av historia kan Belle Epoque -broschen mycket väl ha använts av kungligheter och elit genom åren.

Är det konst, är det smycken eller är det båda? La Peregrina Necklace är ett uttalande om tidlös elegans. Cartier designade detta halsband med en person i åtanke att bära det: Elizabeth Taylor. Förkroppsligandet av en enorm uttalandepärla, motsvarande 55 karat, är utan tvekan Cartiers finaste verk. Det faktum att pärlan själv har en egen historia, efter att ha burits av de spanska drottningarna, Margarita och Isabel, ökar mystiken och skönheten kring detta exceptionella (och dyra) halsband.
Som du kan förvänta dig av en juvelerare med ett sådant rykte för elegans och utsökt smak, är Cartiers världsberömda föremål mycket eftertraktade av de som känner.

En unik pjäs, det kan ta oinvigda ett tag att inse att detta faktiskt är en klocka. I form av en fenix är denna 18-karat vitguldbit pläterad med rodium. Med smaragdögon är fenixen täckt med mer än 3000 diamanter. Denna verkligt anmärkningsvärda bit, som innehåller päronformade och porträttslipade diamanter, är nu en av de mer speciella föremålen i Merveilles du Nil de Cartier-samlingen.
Färgade diamanter kan betraktas som mindre prestigefyllda i vissa kretsar, men Cartier bevisar att deras tvivlare har fel med den intensiva klarheten och den vackra finishen på detta stycke. Även om denna pjäs inte är den enda dyraste Cartier -förlovningsringen, toppar den verkligen listan tack vare dess unika design och införande av ett hjärtmotiv. Cartier gick så småningom ur familjehänder 1972, eftersom Joseph Kanoui och en grupp intresserade investerare först köpte Cartiers verksamhet i Paris. De köpte sedan Cartiers baser i New York och London och kombinerade Cartiers intressen 1979. De började styra Cartier in i framtiden innan Richemont -gruppen tog över Cartier -verksamheten 2012. En uttalande som ingen annan, Phoenix tar flyg från handleden för dramatisk effekt. Även om den inte är den mest bekväma eller funktionella klockan att bära, är den här Cartier -delen mer designad för drama än bärbarhet. Den här unika klockan är mer ett konstverk än ett föremål att stoppa i en smyckeskrin, och är väl värt att ha kvar. På Nya Bond Street pantmäklare vi lånar mot en mängd olika smycken och ruter . Om du vill få en gratis värdering eller pantsätta dina Cartier -smycken hör då av dig! När man tänker på Cartier tänker man först och främst på diamanter och dyra smycken. Världens dyraste Cartier-armband från 2022-2023 och det dyraste Cartier-halsbandet från Troussant är trots allt genomgående beströdda med dessa eleganta och vackra stenar. Men ruter toppa inte den här listan. Det dyraste armbandet i världen från och med 2022-2023 är det otroliga Hutton-Mdivani Jadeite Necklace. Säljer på auktion för 27,4 miljoner dollar, den här otroliga historien är vad som gör den så exceptionellt värdefull.Verket är ett Tutti Frutti-armband från 1930-talet med safirer, smaragder, gamla europeiska enkelslipade diamanter, rubiner och kaliberslipad onyx. Armbandet är ett klassiskt exempel på art déco-stilen med flera pärlor som gjorts känd av Cartier.

Hur mycket kostar Cartier armband?
armbandETT MÅSTE. LOVE armband. Gult guld. kr 92,500. Shoppa.LOVE armband, liten modell, 6 diamanter. Gult guld, diamanter. kr 88,000. Shoppa.ETT MÅSTE. LOVE armband. Vitt guld. kr 99,500. Shoppa.LOVE armband, liten modell, 10 diamanter. Vitguld, diamanter. kr 128,000. Shoppa.
Följande med Cartiers ikoniska trend för att omvandla smycken till tredimensionella varelser, är denna otroliga klocka en av Cartiers ikoniska bitar som utan tvekan sticker ut för varumärket. Även utan de otroliga diamanterna och det vackra vita guldet räcker arkitekturen och strukturen i ett av världens dyraste Cartier -smycken för att glädja de flesta smyckesamlare och fans.En sällsynt första serie 1970 Cartier Crash-klocka satte prisrekord på en Sotheby’s-auktion i november 2021. Denna klocka har 18K gult guld och manuell upprullning. Endast två Crash-klockor i första serien har sålts på auktion under de senaste 25 åren.Bulgari är ett italienskt lyxigt smyckesmärke som grundades 1884. Deras vintagepjäser är kända för sin djärva design, användningen av färgstarka ädelstenar och införlivandet av antika romerska och grekiska motiv.Vintage-smycken kan köpas från en mängd olika källor, bland annat från antikvariat och online. Numera finns många bra sajter som erbjuder vintage-smycken från några av de mest eftertraktade märkena som Cartier och Boucheron. Det är viktigt att göra din research och se till att säljaren är seriös och att smycket är äkta.

För att ta hand om vintagesmycken krävs en varsam hantering. Du bör undvika att utsätta smyckena för starka kemikalier, extrema temperaturer eller överdriven fukt. Det är också en bra idé att förvara vintagesmycken i en mjuk trasa eller ett särskilt fodral för att förhindra skador.

Boucheron är ett franskt lyxigt smyckesmärke som grundades 1858. Deras vintagepjäser är eftertraktade för sin unika design, användningen av färgstarka ädelstenar och sin uppmärksamhet på detaljer.
Andra ikoniska Cartier-smycken är bland annat Trinity-ringen, som har tre sammanlänkade band i olika guldfärger, Juste un Clou-armbandet, som är utformat för att se ut som en spik lindad runt handleden, och Panthère de Cartier-kollektionen, som har ett pantermotiv som har använts i Cartier-smycken sedan 1920-talet.

I många fall kan vintagesmycken repareras av en skicklig juvelerare. Det är dock viktigt att notera att vissa smycken kan vara för ömtåliga eller skadade för att kunna återställas i ursprungligt skick.
För att avgöra om dina smycken anses vara ”vintage” eller inte måste du bedöma deras ålder. Om smycket är minst 20 år gammalt kan det klassificeras som vintage. Du kan också leta efter särskilda designelement som var populära under olika tidsperioder, vilket kan hjälpa dig att identifiera vilken era ditt smycke kan ha skapats under.

Cartier har skapat många ikoniska smycken genom åren, men ett av de mest kända och igenkännbara är Cartier Love-armbandet. Love-armbandet lanserades 1969 och är ett enkelt, elegant armband som är tänkt att bäras av både män och kvinnor. Det är tillverkat av två halvor som kommer samman för att bilda en hel cirkel och fästs med en skruvmejsel som medföljer armbandet.
Den kanske mest kända av alla smycken från Tiffany & Co. är förlovningsringen Tiffany Setting. Tiffany Setting designades av Charles Lewis Tiffany 1886, är en solitärdiamantring med en sexdelad infattning som lyfter diamanten från bandet, vilket gör att den kan fånga mer ljus och gnistra mer briljant.

Hur mycket bör en vigselring kosta?
I genomsnitt betalar svenskarna mellan 10 000-20 000 kronor för en vigselring, men det viktigaste är att du väljer en ring som passar din budget.
Några av de mest populära epokerna för vintagesmycken är Art Déco-eran (1920-1930-tal), Retro-eran (1940-1950-tal) och den Viktorianska eran (1837-1901). Alhambra-kollektionen har ett fyrklövermotiv och designen har blivit synonym med varumärket Van Cleef & Arpels. Kollektionen omfattar en rad olika delar, inklusive halsband, armband, örhängen och ringar, och finns i en mängd olika material, inklusive guld, pärlemor och diamanter. Halsbandet skapades av Frédéric Boucheron 1879 och är ett mästerverk av art nouveau-smycken. Det har en delikat kedja med ett stort diamantbeströdt frågetecken som kan tas loss och bäras som en brosch.

Tiffany & Co. är ett amerikanskt lyxigt smyckesmärke som grundades 1837. Deras vintage smycken är kända för sina ikoniska mönster, som t.ex. förlovningsringen Tiffany Setting, samt för användningen av diamanter och ädelmetaller av hög kvalitet.

Van Cleef & Arpels har skapat många ikoniska smycken genom sin historia. En av de mest kända och igenkännbara modellerna är Alhambra-kollektionen, som lanserades för första gången 1968.Designen revolutionerade förlovningsringar och satte standarden för den klassiska diamantsolitärringen som är populär än idag. Denna design har burits av otaliga kändisar och har blivit en symbol för kärlek över hela världen. Vintage smycken är smycken som är äldre och eftertraktade (exakt brytpunkt gällande årtal kan diskuteras då meningarna går isär) Ofta har smyckena en lång historia bakom sig och tillhör välkända lyxvarumärken. Inte sällan har modellerna använts av kända personer och de är nästintill alltid värdefulla och som ett resultat, antingen dyra eller sällsynta på andrahandsmarknaden. De mest eftertraktade bland vintage-smycken kan variera lite beroende på trender, men här är fem märken som traditionellt sett varit eftertraktade bland samlare. Dessa märken har en rik historia och har lanserat en mängd kända smycken genom åren.Vintage-smycken kan vara mycket värdefulla, särskilt om de är sällsynta eller har historisk betydelse. Ett smyckes värde kan dock också bero på dess skick, de material som använts och efterfrågan på marknaden för den aktuella stilen.För att fastställa värdet på dina vintagesmycken kan det vara en bra idé att låta en yrkesman värdera dem. De kan bedöma smyckets skick, äkthet och sällsynthet för att ge dig en uppfattning om dess värde.

Van Cleef & Arpels är ett franskt smyckesmärke inom lyxsegmentet som grundades 1906. Deras vintage-smycken är mycket eftertraktade för sin intrikata design, användningen av levande ädelstenar och sin oklanderliga uppmärksamhet på detaljer. Pre-owned smycken är begagnade smycken som har ägts av någon annan innan. Att köpa second-hand är ett bra val för den som vill ha unika och personliga smycken till ett lägre pris, samt bidra till en mer hållbar och miljövänlig modeindustri. Vintage-smycken kan ge en unik och elegant touch till vilken outfit som helst. Du kan införliva vintage smycken i din personliga stil genom att kombinera dem med moderna kläder och accessoarer eller genom att skapa en vintageinspirerad look med retrokläder och accessoarer.

Vintage-smycken är smycken som är minst 20 år gamla och som vanligtvis visar upp mönster som var populära under en viss epok. Dessa smycken kan omfatta allt från örhängen och halsband till armband och ringar.
Ett av de mest ikoniska Bulgari-smyckena är Serpenti-kollektionen som skapade 1948. Denna kollektion har en orminspirerad design och omfattar klockor, armband, halsband och ringar.

Halsbandets design inspirerades av de sensuella kurvorna hos kvinnan, och det blev en omedelbar succé när det först presenterades på världsutställningen i Amsterdam. Sedan dess har halsbandet ”Question Mark” blivit ett av Boucherons signaturer och anses fortfarande vara ett av de mest ikoniska och igenkännbara smyckena i världen.
Cartier är ett franskt lyxmärke som har skapat utsökta smycken i över hundra år. Både Cartier klockor och smycken är väldigt eftertraktade både som nyproduktion och begagnade.De typer av material som används i vintagesmycken kan variera beroende på vilken era smycket skapades under. Till exempel innehåller Art Déco-smycken ofta platina, medan Retro-smycken ofta innehåller guld. Pärlor var också ett populärt val under många epoker.

1969 är också året då en av smyckesvärldens mest ikoniska styles skapas och ges till 20 av dåtidens hetaste par – bland dem Elizabeth Taylor och Richard Burton, Ali MacGraw och Steve McQueen samt Sophia Loren och Carlo Ponti. Love Bracelet skapas för Cartier av Aldo Cipullo som en kärlekssymbol för både män och kvinnor. Med armbandet medföljer en liten skruvmejsel som används för att ”låsa fast” armbandet på två älskandes handleder, som en lite flottare – och friare – handboja.
1969 är ett mytomspunnet år. Det var då Apollo 11 landade på månen, då arrangerades Woodstockfestivalen och då protesterade John Lennon och Yoko Ono mot Vietnamkriget från en hotellsäng.

Love bracelet attraherar en mängd kungligheter. Kvinnor som våra egna drottning Silvia och prinsessan Madeleine gör sällskap med Danmarks kronprinsessa Mary, och grekiska kronprinsessan Marie-Chantal i Love-klubben.– Jag tycker smycket verkligen uttrycker New York vid den tiden, men det är ändå så tidlöst att det är lika relevant i dag. Det talar verkligen till både kvinnor och män från alla generationer, och än i dag är det en av våra bestsellers, säger Carters Bruno Carraz (President Latin America & Caribbean).

Hur mycket är 14 karat värt?
GuldGuld (karat)Pris22K570 kr/g21K533 kr/g18K470 kr/g14K360 kr/g
Kronjuveler i all ära – men frågan är om det finns ett mer kungligt armband än det som skruvas fast med skruvmejsel och älskas av alla från drottning Silvia till Meghan Markle?Love bracelet är i sitt orginalutförande i gult guld och kostar 77 500 kr – men då medföljer skruvmejsel. I dag finns både minde och mer kostsamma varianter i olika metaller, och det finns även varianter med diamanter.

En känsla som får modeintresserade kvinnor världen över att fortfarande drömma om, och köpa, dessa två Cartier-klassiker och styla dem på personliga sätt.Nästa smycke Aldo Cipullo skapar för Cartier är armbandet Just un Clou (som bland annat bärs av brittiska prinsessan Beatrice, och även Megan Markle). När Love leker med skruvar som motiv så är det nu en spik som får agera inspiration. Det finns många bra sajter som jämför guldpris och där framgår också att vi erbjuder höga priser. Tänk dock på att det är den dagen då ditt guld värderas som ditt guldpris sätts av våra guldvärderare. Guldbrev utgår från världsmarknadspriset och uppdaterar priserna dagligen. Det guldpris du får är det som gäller den dagen vi tar emot ditt guld. Världsmarknadspriset på guld rör sig kontinuerligt under dagen och vi bevakar ständigt guldprisets utveckling oavsett tid på dygnet. Detta gör att du får ett uppdaterat och dagsfärskt guldpris hos Guldbrev oavsett när du beställer hem ett guldbrev för att sälja guld. Våra guldvågar kontrolleras regelbundet av SP och våra guldvågar är godkända för vägning av guld så att ditt guldpris blir baserat på exakt rätt vikt. Läs mer om hur du vet vilken karat ditt guld har här.Beställ hem ditt Guldbrev redan idag. Sälj ditt guld till oss och försäkra dig om ett högt guldpris. Fyll i det ansökningsformulär som du hittar här på hemsidan så skickar vi hem ett Guldbrev med instruktioner, samt ett avtal som du kan läsa mer om under ”Så fungerar det” i huvudmenyn.Guldbrev erbjuder dig ett nytt, enklare och smidigare sätt att sälja guld på. Förr i tiden fick man gå runt bland olika guldsmeder och guldbutiker för att hitta ett högst guldpris, vilket var både tidsödande och opraktiskt.Guldpriset varierar från dag till dag och sätts av världsmarknadshandeln av guld. Under de senaste åren har guldpriset per gram slagit alla tidigare rekord och priset för guld har varit extremt högt.

Hur mycket kostar Cartier Love Bracelet?
Love bracelet är i sitt orginalutförande i gult guld och kostar 77 500 kr – men då medföljer skruvmejsel. I dag finns både minde och mer kostsamma varianter i olika metaller, och det finns även varianter med diamanter.
Nu hittar du lätt högst guldpris genom att söka runt på nätet och jämföra olika aktörer med ”guld köpes” på sina hemsidor. Guldbrev en av de största seriösa aktörerna och erbjuder extremt högt guldpris. Utöver ett högt guldpris per gram så erbjuder vi dig trygghet genom vår försäkring på upp till 10 000 kronor av värdet under frakten.Vårt guldpris tål att jämföras, men guldpriset är inte allt du bör jämföra. Det är viktigt att det företag du säljer till har en transparent försäljningsprocess, värderar guldet med trovärdiga metoder och väger det på certifierade och exakta vågar. Om vikten inte stämmer finns risken att du redan där tappar stora pengar eftersom bara ett enda gram guld kan vara värt flera hundra kronor.

För att kunna ge våra kunder ett förmånligt guldpris, sköter vi hela försäljningsprocessen utan onödiga mellanhänder. På så vis sparar vi pengar i processen, vilket möjliggör ytterligare prispress. Allt guld som Guldbrev köper behandlas med försiktighet och är försäkrat under hela processen.
Tyvärr finns det alltid mer och mindre seriösa företag i alla branscher. Guldbranschen är inget undantag – även ett par av de mest välkända företagen har metoder som kan ifrågasättas. Jämför därför alltid kundbetyg, forum och hör efter bland vänner innan du bestämmer dig! Läs gärna vad våra fans (över 7 000) på Facebook har skrivit om oss, eller fråga någon av de fler än 100 000 kunder i Norden som valt att sälja guld till Guldbrev. Kika gärna även in på Trustpilot för att jämföra kundomdömen. När ditt guld nått fram till oss så värderar vi det och skickar ut ett utbetalningskort eller gör en kontoöverföring beroende på hur du vill ha dina pengar. Inbetalningen till ditt konto sker redan inom 24 timmar efter det att värderingen är klar och att vi mottagit ditt kontonummer. Våra erfarna guldvärderare ger dig rätt pris. Här kan du läsa mer om hur priset sätts. Panthern är den perfekta symbolen för Cartier: exotisk, djärv och dynamisk. Den gjorde sitt första avtryck på ett damarmbandsklocka 1914, med panterens päls omskapad i onyx och diamanter. År 1917 gav Louis Cartier ett cigarettfodral med pantermotiv till designern Jeanne Toussaint. Toussaint, som fick smeknamnet ”la panthère”, blev chef för skapandet 1933 och fortsatte att arbeta med denna redan ikoniska form och skapade verk som var ännu djärvare och större. Hon producerade en mängd olika mönster med det vilda kattdjuret, och det är fortfarande ett viktigt motiv i Cartiers menageri.

Hur mycket kostar världens dyraste halsband?
Världens dyraste halsband 2022-2023, Heritage in Bloom , värderas till 200 miljoner dollar, så det ska bli intressant att se om det någonsin dyker upp på en onlineauktion.
Tutti Frutti-pjäserna är inspirerade av de snidade smaragder, rubiner och safirer som Jacques Cartier köpte på sina resor till Indien och är ett extravagant upplopp av färg och form. Som ett exempel på Cartiers nyskapande började de sätta ihop stenarna till utstuderade ädelstensträdgårdar. Armbandet är en särskilt eftertraktad form och avbildas ofta som en vinranka med magiska frukter och blommor. Det mest genomarbetade exemplaret var ett otroligt halsband som tillverkades för Daisy Fellowes 1936.De inrättade en hel avdelning känd som ”S”-avdelningen för att skapa eleganta, prisvärda och presentbara föremål som t.ex. lådor och röktillbehör. I dag är Cartier ett av världens mest prestigefyllda juvelerare och har mer än 200 butiker i 60 länder.

År 1899 öppnade Louis det ikoniska huset på Rue de la Paix, som än i dag är Cartiers största butik i Paris. År 1902 åkte Jacques till London och blev snabbt kungligheternas favoritleverantör av smycken. År 1917 reste Pierre till New York där han bytte ett pärlhalsband mot den ikoniska butiken på 5th Avenue där Cartier fortfarande finns kvar i dag.
Men det finns några ledtrådar som hjälper dig att skilja en äkta Cartier från en förfalskning. På insidan av armbandet finns flera skarpa och tydliga markeringar: logotypen, materialstämpeln, den tvåsiffriga storleken och serienumret. Smutsiga, ojämna märken och repliker på båda sidorna av armbandet är alla tecken på en förfalskning.År 1847 tog en ung urmakare vid namn Louis-François Cartier över sin mästares verkstad i Paris och etablerade framgångsrikt sitt eget företag, som han överlät till sin son Alfred 1874. Det var Alfreds tre söner – Louis, Pierre och Jacques – som gjorde familjeföretaget till ett globalt fenomen. Tillsammans expanderade de över hela världen i takt med att tekniken möjliggjorde snabbare och enklare resor.

Hur vet man om ett Cartier armband är äkta?
Men det finns några ledtrådar som hjälper dig att skilja en äkta Cartier från en förfalskning. På insidan av armbandet finns flera skarpa och tydliga markeringar: logotypen, materialstämpeln, den tvåsiffriga storleken och serienumret.
Under 1900-talet fångade Cartier andan av spänning, innovation och fantasi genom att skapa ett otroligt utbud av föremål, från smyckade diademer och halsband som skapades för kungligheter till smarta mönster som föredrogs av Greta Garbo, Millicent Rogers och hertiginnan av Windsor. Förutom smycken tillverkade de också genomarbetade skrivbordssatser och fashionabla och funktionella armbandsur som Santo, Tonneau och Tortue, som fortfarande tillverkas i dag.1969 designade den italienska designern Aldo Cipullo Love Bracelet, ett minimalistiskt mästerverk. Det är gjort för att bäras tätt intill kroppen och sällan tas av. Det kan bara tas av med hjälp av den medföljande skruvmejseln. Designen var tänkt att ges som en gåva från en älskad person, men den fick genast ett stort genomslag, och ett halvt sekel senare kan man fortfarande se armbanden på armarna av kändisar och eleganta människor. Designen var så populär att signaturskruvarna utökades till andra smycken som örhängen, halsband och manschettknappar.

Cartier är den kreativa kraften bakom några av de mest ikoniska smyckes- och klockdesignerna under de senaste två århundradena, och den eftertraktade röda boxen har till och med blivit ett samlarobjekt i sig själv. Här presenterar vi några av Cartiers mest hyllade smycken.
Kung Edward VII beskrev en gång det ikoniska huset som ”Kungarnas juvelerare och juvelerarens kung”. År 1904 utfärdade han en kunglig fullmakt som gjorde Cartier till en officiell leverantör till kungens hushåll, och företaget har sedan dess förknippats med monarkin. Vid kung George V:s kröning 1911 prydde inte mindre än 19 tiaror från Cartier den kungliga församlingen. Från hertiginnan av Windsors panthère-brosch till hertiginnan av Cambridges Ballon Bleu-klocka – Cartier är omtyckt för sin exotiska och eleganta design.