Posted on

Chamonix Närmaste Flygplats

Till Frankrike åker mängder av naturälskare, festprissar, säsongare och allt däremellan på skidresa till Chamonix varje år. Den lilla pittoreska byn är med sina 10 000 fasta invånare en av dem större i Alperna. Chamonix är beläget vid foten av Alpernas största berg Mont Blanc vilket öppnar upp för enormt bred skidåkning. En skidresa hit innebär alltså utmaning oavsett vilken nivå du ligger på och oavsett om du föredrar att vara i eller utanför pisten.Chamonix ligger kring Alpernas högsta berg Mont Blanc med en höjd på 4 809 meter över havet. Här finns mängder med utmaning för extremåkaren som söker adrenalinkickar, någon som har gjort att många av världens extremproffs är bosatta i byn. Det gäller dock att vara försiktig för stundtals är terrängen riktigt svår. Att åka enbart sådant man känner sig bekväm med är nyckeln för att hålla kroppen hel.Att ta tåg till Chamonix är fullt görbart men ganska osmidigt och kräver en viss planering då det är många byten. Resan tar även lång tid och att konka runt på packning är jobbigt. Fördelen är så klart att det är miljövänligt, så vill du göra en insats för miljön är tåget ett bra val.

Hur långt är det mellan Geneve och Chamonix?
Hur långt är det från Geneva till Chamonix-Mont-Blanc? Om du reser landvägen är det viktigt att veta hur långt det är mellan Geneva och Chamonix-Mont-Blanc. Din resa blir 29 mil lång (46 km). Avståndet fågelvägen är 29 mil (46 km).
En restaurang som år efter år levererar. Det går att sitta på uteserveringen även kyliga dagar tack vare infravärme, gediget tilltag med filtar och markiser. Maten lagas med mycket kärlek och ost och servicen är förstklassig.

Att ta bilen till Chamonix är fullt möjligt. Resan är 200 mil från Stockholm och tar strax över ett dygn om ni håller bilen rullande hela tiden. Fördelarna med att ta bilen är att själva resan blir ett roligt äventyr i sig där det finns tid att prata och se saker tillsammans. Dessutom går det att få med mer utrustning än om ni flyger. Nackdelarna är att det är ganska dyrt och tar lång tid.
Resandefot är det digitala resemagasinet för dig som söker en välplanerad semester fylld med de bästa tipsen som gör din semester oförglömlig. Vi skriver aktivt om olika destinationer och tips inför resan.Om det är dåligt väder eller att du bara vill ta ledigt från backen en dag är en tur till Geneve bara en timme bort med bil och buss. Det kan vara kul att se staden, ta del av schweizisk kultur eller testa deras nattliv. Skidsystemet kring Chamonix består av dem fem skidanläggningarna Les Houches, Le Brevent, La Flegere, Le Tour/Balme och Grands Montets. Mellan dessa orter går det skidbussar men vi tycker att dem fungerar lite sådär. Det är ofta väldigt fullt och trångt under mornar och eftermiddag och skyltningen är bristfällig. En varm rekommendation från oss är att kosta på sig en hyrbil för att få ut mer av sin upplevelse. Det här hotellet har en av Chamonix vackraste utsikter ut över Alpernas största berg Mont Blanc och centrum. Rummen är ganska enkla utan extravagans vilket innebär att priserna på rummen hålls nere. Ett av Chamonix billigare hotell i relation till vad man får för pengarna. Frukosten äts på hotellet precis bredvid och är god. På kvällarna är det lugnt runt hotellet och vill du åt bra fest är det bara gå några få minuter så är du mitt i smeten.

Flygplatsen som är bäst att flyga till är Geneve som ligger ungefär 10 mil från Chamonix. Om inte Geneve flygplats passar finns Chambery 15 mil bort eller Torino 17 mil bort. Samtliga flygplatser är smidiga att åka buss, taxi eller hyrbil från och färden tar under 2 timmar. Själva flygningen är också kort men om du vill få ner priset kan du köpa biljetter med mellanlandning. Att boka i god tid är ett annat tips för att få tag i billigare biljetter.
För dig som vill dricka öl i den där sita eftermiddagssolen är Elevation 1904 the place to go. Uteserveringen får med hela eftermiddagssolen vilket innebär att många hamburgesugna och öltörstiga skidåkare frodas här för att solbada. Elevation 1904 har dessutom Chamonix bästa hamburgare, så är det bara! Vi gillar den med kyckling, avokado och bacon extra mycket.Att åka buss till Chamonix är det transportsätt som tar längst tid, cirka 2 dygn. Det är dock billigt och ganska bekvämt. Du får även med dig mycket utrustning på bussen och det är miljövänligt! Under resan ser du även många fina platser och om du vill finns många andra skidintresserade att konversera med.

Ett mycket prisvärt lunchställe mitt i backen där du kan äta hamburgare, pasta eller pizza, dricka billig öl och njuta av bergens toppar som sträcker sig ända till horisonten.

Vad göra i Chamonix?
Aiguille du Midi linbana.Mont Blanc.Nöjesparken Chamonix (Parc de Loisirs de Chamonix)Kliv in i Void (Aguille du Midi Skywalk)Bossons Glacier (Glacier des Bossons)Grands Montets skidområde (Les Grands Montets)Lake Gaillands (Lac des Gaillands)Chamonix Alpine Museum (Le Musee Alpin)
Ett familjärt lugnt hotell i Chamonix med ganska enkla men funktionella rum. Vi gillar det mest för den sköna och lugna atmosfären här, både på restaurangen, i lobbyn och på rummen. Under eftermiddagarna är det mysigt häng på hotellets veranda med utsikt över bergen. När det är dags att åka skidor ligger skidbussarna som tar dig till backarna 5 minuters promenad bort. Har du bil så ingår gratis parkering här.Vårt favoritlunchställe i Chamonix heter Le Bergerie de Planpraz. Tänk dig en trästuga mitt i backen med stort utedäck och utsikt över Mont Blanc. Addera en bred dryckesmeny och mat som lagas med kärlek från grunden och presenteras på ett vackert sätt så har du den här restaurangen! Vi rekommenderar att boka bord då det kommer vara fler än du som vill slå dig ner här under soliga dagar. I den här vackert inredda restauranglokalen mitt i centrum äter du klassisk fransk mat lagad med stor passion. Hit går du om du vill lyxa till det rejält och verkligen ta del av det franska köket. För den som vill går det även att beställa in rätter som man lagar klart själv vid bordet. Du kan exempelvis få in en köttbit och steka den själv på en liten minigrill på bordet. Chamonix är en ganska stor alpby med cirka 10 000 fasta invånare. Det innebär att det finns ett stort utbud av pubar, restauranger, span och socialt liv här. Chamonix är inte heller byggd för skidturism utan råkade vara en liten pittoresk by som låg väldigt bra till för skidåkning. Det innebär att byggnaderna och gatorna är väldigt genuina och mysiga här, det finns en själ och historia som skapar en riktigt härlig stämning. Nackdelen är dock att det inte är lika bra ski-in ski-out som i exempelvis Val Thorens.

Hur mycket kostar det att Säsonga?
När du säsongsjobbar står arbetsgivaren för ditt boende och ofta även för din mat. Du arbetar vanligtvis minst 30 timmar per vecka med minimilön som ligger mellan 600 – 800 EURO / månaden.
En skidresa till Chamonix innebär en tur på ungefär 200 mil ner till Frankrike. Det finns olika sätt att transportera sig och här går vi igenom flyg, bil, buss och tåg.

Hotell i centrala Chamonix med anslutande skidbacke precis utanför. I en härlig atmosfär och bland mysig inredning finns det en pool, stor altan att ha afterski på, en trevlig lobby med öppen spis samt ett fantastiskt franskt kök som serverar vällagad mat och riktigt goda efterrätter. Från rummen är utsikten ner över bergen riktigt vacker. På morgonen serveras en bred frukost som du väl står dig på fram till lunchdags.
Intim och svettig afterski där det råder klackarna i taket till grymma liveband är Chambre Neufs melodi. Scenen är ett litet källarrum med grym ljudanläggning dit alla som vill dansa och sjunga tills rösten inte bär länge samlas. Helt klart ett måste att besöka i Chamonix och det är faktiskt mycket möjligt att det vissa sena eftermiddagar är Alpernas allra bästa drag här.Reser du från Milano-Malpensa flygplats för första gången? Här är allt du behöver veta.Staden Milano-Malpensa flygplats är ett transportnav med 2 busshållplatser och Milano-Malpensa flygplats har 46 dagliga förbindelser till andra städer.

Hur är det att Säsonga i Chamonix?
Om det är din första säsong rekommenderar jag att bo i Chamonix Sud, ett område av lägenhetskomplex precis söder om centrum. Där är det oftast (relativt) billigt att bo och man får också många svenska grannar!
Res från Milano-Malpensa flygplats till Chamonix-Mont-Blanc med FlixBus och luta dig tillbaka ombord, med bekväma säten och ombordtjänster har du allt du behöver för att resa i komfort och hålla dig sysselsatt under resan. De flesta av våra bussar har gratis Wi-Fi ombord, toalett och laddningsuttag. I din biljett ingår ett handbagage och en stor resväska, så även om du ska bort för en längre tid behöver du inte oroa dig för behöva packa lätt. Med din biljett har du självklart en plats på bussen, men om du vill sitta på en specifik plats ombord kan du lägga till platsreservation när du bokar din resa. Välj sittkategori: klassisk, bordsplats, panorama eller ett extra säte för mer utrymme. Reservera din favoritplats när du bokar din biljett online eller i FlixBus-appen.Det är lätt att ta sig ifrån Milano-Malpensa flygplats till Chamonix-Mont-Blanc med FlixBus, med 1 direktbussar per dag. Du kan förvänta dig minst 3 stopp på din resa och restiden är ca 3 timmar 40 minuter. Att resa kollektivt med buss är ett av deklimatsmartaste sätten att resa långa sträckor och vi arbetar för att göra bussresandet ännu grönare genom höga miljöstandarder för bussflottan, användning av alternativa driv- och bränsletekniker samt genom att erbjuda passagerare möjligheten att klimatkompensera för sina koldioxidutsläpp. Det genomsnittliga biljettpriset för bussresor mellan Milano-Malpensa flygplats och Chamonix-Mont-Blanc är 199,00 kr, vilket betyder att det är en av de mest prisvärda resealternativen där ute.

Vad kostar en öl i Chamonix?
En flaska öl från ett känt märke: 35 SEK (3.00 EUR) En korv eller kallskuret (1 kg): 329 SEK (28 EUR) En mid-range vin (en flaska): 94 SEK (8.00 EUR)
Reser du till Chamonix-Mont-Blanc för första gången? Här är allt du behöver veta: Från Chamonix-Mont-Blanc kan du ta dig vidare till flera andra destinationer i FlixBus nätverk. Med 30 förbindelser som anländer till en av de 1 hållplatserna i staden, har du därmed tillgång till ett stort reseutbud.Res prisvärt och smidigt från Milano-Malpensa flygplats till Chamonix-Mont-Blanc med FlixBus. Avståndet mellan städerna är 236km och restiden är endast 3 timmar 40 minuter. FlixBus-biljetter ger dig alltid bra valuta för pengarna, men om du dessutom bokar din biljett i god tid i förväg i appen eller på hemsidan, kan du fynda ännu bättre priser. Boka enkelt på hemsidan eller i appen och visa upp din biljett direkt i mobilen. Bussbiljetter mellan Milano-Malpensa flygplats och Chamonix-Mont-Blanc kostar i genomsnitt 199,00 kr, men du kan även fynda biljetter från 129,00 kr om du bokar i förväg och undviker populära restider som helger och helgdagar. Res snabbt, smidigt och prisvärt med FlixBus. Vi har ett stort nätverk bestående av 200 resmål, så att du har en stor valmöjlighet och utbud av resor, dessutom till ett rimligt pris.

Jobben är inom turism och besöksnäring. Vanligast är jobb på hotell, barer och restauranger som t.ex bartender, servitör/servitris, liftvakt, skiduthyrning, butiks- och restaurangbiträde, roomservice.
I området finns ett stort behov av säsongspersonal inom turismnäringen både under vinter- och sommarsäsongerna. Hit kommer ungdomar från hela världen för att uppleva äventyr i Alperna, ha kul och samtidigt arbeta.Skolan har flera mycket fina studentresidens som ligger centralt och bekvämt nära skolan, Bodensjön och stadens centrum. Studenter kan välja mellan att bo i enkel- eller tvåbäddsrum med handfat. Du delar dusch, kök, matsal, bar, vardagsrum och spelrum med de andra studenterna. Dessutom finns tillgång till platt-TV med kabelkanaler, tvättmaskin och torktumlare i residensen. Internet finns tillgängligt via Wi-Fi och sängkläder ingår.Lindau har ett perfekt läge vid gränsen mellan Tyskland, Österrike, Schweiz och Lichtenstein. Här blickar du ut över både alper och den stora Bodensjön. Det är nära till skidorter (en timme med tåg till t.ex St. Anton) men också nära till spännande europeiska storstäder som München, Zürich och Stuttgart.

Vad kostar en resa till Chamonix?
Det bästa sättet att få ett billigt pris är att boka din biljett så långt i förväg som möjligt och att undvika att resa i rusningstrafik. En genomsnittlig biljett från Stockholm till Chamonix kostar omkring 2196 kr om du köper den samma dag, men de billigaste biljetterna du kan hitta ligger på 2196 kr. Cachad
Om du väljer sommarsäsongen så kommer du att arbeta i regionen omkring Bodensjön och Allgäu, om du väljer vintersäsongen så jobbar du antingen i tyska Alperna (Allgäu) eller i österrikiska orter som Lech eller St. Anton.

Språkskolan Dialoge ligger centralt i Lindaus gamla stadskärna ovanpå järnvägsstationen, alldeles vid hamnen, med en fantastisk utsikt över Bodensjön och Alperna.I den populära lilla staden Lindau studerar du tyska tillsammans med ungdomar från hela världen. Du studerar tills du har en nivå som fungerar för att kunna arbeta inom turism och hospitality (B1+ enligt den Europeiska språknivåskalan)

När du är klar med språkkursen får du hjälp till ett säsongsjobb, antingen i de närliggande skidorterna i Alperna eller i semesterorterna kring Bodensjön. Det är vanligt med jobb på till exempel hotell, barer och restauranger.Du studerar tills du har minst en B1+ nivå på din tyska. Vanligtvis mellan 6-8 veckors studier om du har någon tyska sedan innan. Om du är helt nybörjare krävs minst 16 veckors studier.Språkskolan har goda kontakter med seriösa arbetsgivare i området. De kommer att arrangera intervjuer med arbetsgivare som passar din profil och dina önskemål så att du får ett passande säsongsarbete. Skolan administrerar och assisterar hela din jobbansökan tills du har ett passande jobb.

Hur flyga till Chamonix?
Hur flyger man till Chamonix? Du kan inte flyga direkt till Chamonix. KAYAK rekommenderar att du flyger till Lyon-Saint Exupéry (LYS) (139,45 km från Chamonix). Därifrån kan du hyra bil eller ta en taxi. Cachad
Under din tid på säsongsarbete anordnar arbetsgivaren med boende. Under tiden som student på språkskolan kan du välja mellan boende i studentresidens eller värdfamilj. Du kan också ordna boende själv om du vill.Upplev turistsäsongen i Österrike och sydligaste Tyskland! Här får du chansen att både lära dig tyska och jobba inom turism på alla de underbara orter som blomstrar upp och översvämmas av turister från hela världen under både vinter och sommarsäsongerna.Undervisning med mycket individuell uppmärksamhet och praktisk kommunikation. Du utvecklar språkkänsla och språksäkerhet för att kunna använda tyskan i all kommunikation.

Lindau är en liten stad men här är livligt året om. Kultur- och nöjesutbudet är stort: teatrar, gallerier, restauranger och caféer trängs längs de charmiga gatorna i Lindaus äldre stadsdel som ligger på en ö.
Du kommer att utveckla och förbättra din tyska i all daglig kommunikation (tala, läsa-, skriva, hörförståelse). De små klasserna och kvalificerade lärare garanterar att du gör snabba framsteg.UCPA – Fritt på svenska ”Riksförbundet för sport- och friluftscentra” – har en drygt 50-årig historia. Det är i korthet en ideell helfransk organisation som understöds av bland annat franska staten. Syftet är att ge vanligt folk möjlighet att tillsammans, under trevliga och opretentiösa former, lära sig och utvecklas i en eller flera sportgrenar. Organisationen har ett 80-tal centra i Frankrike och Västindien, 28 av dem finns på kända vintersportorter i de franska Alperna. Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor. En genomsnittlig biljett från Stockholm till Chamonix kostar omkring 2788 kr om du köper den samma dag, men de billigaste biljetterna du kan hitta ligger på 1268 kr.De långsammaste flygningarna kommer att ta 14 tim. 5 m och brukar innebära ett byte eller två på vägen, men du kanske kan spara några slantar om du är på en budget.

Air France är Frankrikes ledande flygbolag som erbjuder flygresor inom och utom Europa. Du kan välja olika typer av biljetter för din flyg från Stockholm till Chamonix, inklusive Economy Light, Economy Standard, Economy Flex, Premium Economy och Business.

Flygresor från Stockholm till Chamonix är 1666 km lång och tar i genomsnitt 2 h 45 min med våra partners som Norwegian Air International, Sas Airways, Air France, Finnair, KLM, Swiss, Transavia France, KLM Cityhopper, Brussels Airlines, Lufthansa, Lufthansa Cityline, easyJet, Ryanair eller Austrian Airlines. Direktförbindelser med flyg finns också. Du kan få den billigaste flygbiljetter för denna resa för så lite som 1 287 kr, men genomsnittspriset för flygbiljetter är 1 717 kr.Lufthansa är Tysklands största flygbolag. Flyg mellan Stockholm och Chamonix och boka din mest förmånliga flyg biljett bland Lufthansas många biljettalternativ, till exempel följande: Economy Light, Economy Classic, Economy Flex, Business Class och First Class. Dessa direktflyg täcker en distans på 1666 km på en genomsnittlig tid av 7 tim. 5 m men om du tajmar det rätt, så kommer vissa flyg ta dig dit på bara 2 tim. 45 m . Hitta de fördelaktigaste flyg mellan Stockholm och Chamonix med Omios resepartners Air France, KLM eller Lufthansa från 1 287 kr. Vi visar de bästa köpen, tidtabellerna och biljetterna åt dig när du jämför och bokar din resa.Praktiska rese råd som hjälper dig att välja den bästa tiden för en semester. Bokning, recensioner och råd om hotell, semesteranläggningar, Semesterbostäder, paketresor, och mycket mer!

I vårt nyhetsbrev får du inte bara bra erbjudanden utan även resetips och trender. Vi skickar ut erbjudanden efter intresse och det kan variera hur ofta breven skickas. Välj på solresor och skidresor.

En av Alpernas mest omtalade skidorter, som sedan länge lockat alpinister och äventyrssökare från hela världen. Chamonix är ett resmål som kombinerar högalpin kultur, ett rikt uteliv och skidåkning i världsklass.Vi sammarbetar med offpist-guiden Tof Henry, en av stans snabbaste åkare och ett välkänt namn i skidåkarvärlden. Född och uppvuxen i Chamonix har han upptäckt det mesta som bergen runt staden har att erbjuda. Under en heldag guidar han dig till några av de bästa offpist-åken i området.

Med det sagt är Chamonix kanske allra mest lämpat för dig som söker utmanande åkning och som trivs extra bra utanför pisten. Här kan du hitta några av Alpernas brantaste åk, samt världens längsta liftburna offpiståk, Vallée Blanche.
Chamonix Le Pass: Inkluderat i resan. Detta liftkort gäller för följande skidområden: Le Brevent, La Flegere, Le Tour (domaine de balme), Les Grand Montets (ej topplift), och de mindre skidområdena/backarna: Les Planards, Le Savoy, Les Chosalets, La Vormaine.Mont Blanc Unlimited: Gäller för alla skidområden på Le Pass-kortet, men ger också tillgång till Grand Montets topplift, Aiguille du Midi, tåget till Mount Blanc och till Mer de Glace. Det ingår även skipass till de närliggande liftsystemen Courmayeur, Les Houches och Funivie Monte Bianco. 50% rabatt på dagskort i Verbier, 4 Vallees.

Bus(s)enkelt att boka din resa från Chamonix-Mont-Blanc till Genève flygplats (GVA) med FlixBus – och om du bokar i tid sparar du också pengar! FlixBus verkar i 38 länder och förbinder 5000 städer. Så oavsett vart du vill åka, är valmöjligheten oändlig! Biljetter från endast 219,00 kr. För att fynda de billigaste biljetterna, boka din biljett i god tid och undvik populära restider som på helger och andra helgdagar. Avståndet mellan Chamonix-Mont-Blanc och Genève flygplats (GVA) är 100km och tar 1 timme 45 minuter med våra snabbaste turer. Boka och res smidigt och enkelt med FlixBus-appen. All uppgifter sparas till nästa gång du vill boka en resa.

Att resa från Chamonix-Mont-Blanc till Genève flygplats (GVA) går snabbt och enkelt att boka, du reser bekvämt på våra bussar och du är framme på ett kick. Köp din biljett på hemsidan, i appen, via Google Assistent eller hos någon av våra biljettombud. Du kan betala med kort, Swish, Paypal samt Google Pay och Apple Pay, och även andra betalningsalternativ förekommer beroende på var du köper din biljett. Du bokar enklast din biljett i appen. Du bokar och genomför köpet av din biljett med några klick och kan visa upp din biljett direkt i mobilen. Vill du sitta bredvid den du reser med eller ha extra utrymme för dig själv? Vill du sitta vid fönstret, nära toaletten eller kanske vid ett bord för att enklare kunna jobba under resan? Reservera då sittplats när du bokar din biljett, och du kan välja olika kategorier som bordsplats, panorama eller extra sittplats. Luta dig tillbaka i ditt säte och ta del av våra ombordtjänster som gör din reseupplevelse ännu trevligare. Ombord på FlixBus kan du koppla upp dig på vårt Wi-Fi och ansluta till vår underhållningsportal där du får ta del av vårt mediebibliotek med ljud- och e-böcker, filmer, spel m.m. Ombord FlixBus hittar du även en toalett samt laddningsuttag vid din sittplats. I din biljett ingår ett handbagage och en stor resväska. Ditt handbagage lägger du på handbagagehyllan ovanför din sittplats och stora resväskor läggs in i bagageutrymmet.Börja planera din resa till Genève flygplats (GVA) nu. Första gången du åker dit? Här är allt du behöver veta. Genève flygplats (GVA) är en stad med många förbindelser, vilket betyder att du har många valmöjligheter hur du ska ta dig hit. Det finns 1 Flix-hållplatser i Genève flygplats (GVA) och 9 förbindelser. Upplev de bästa sevärdheterna och platserna i den berömda staden. Nu är det dags att hoppa ombord FlixBus och börja äventyret!

Oavsett om du vill resa tidigt på morgonen eller sent på kvällen, hittar du en avgång som passar dig med 4 förbindelser mellan Chamonix-Mont-Blanc och Genève flygplats (GVA). Första bussen går kl 07:15 och sista bussen går kl 17:15. Restiden mellan Chamonix-Mont-Blanc och Genève flygplats (GVA) tar ca 1 timme 45 minuter. Luta dig tillbaka i våra bekväma säten och koppla upp dig på vårt gratis Wi-Fi ombord. Boka din bussbiljett för endast 219,00 kr – få ut mer av resan genom att spara in på biljettpriset. Att resa kollektivt med buss är dessutom ett klimatsmart val. Vi strävar efter att bli 100 % koldioxidneutrala och erbjuder alla resenärer möjligheten att klimatkompensera sina koldioxidutsläpp vid biljettköpet. Bocka för rutan ”klimatkompensation” när du bokar din resa för att stödja klimatprojekt för hållbarhet inom resebranschen.
Redo för din resa från Chamonix-Mont-Blanc? Chamonix-Mont-Blanc är ett transportnav med 1 hållplatser och stort utbud av förbindelser till 30 destinationer över hela landet. Oavsett var du vill resa från eller till hittar du all nödvändig reseinformation på FlixBus hemsida, om resmål, förbindelser samt inspirerande innehåll. Vi lovar att göra vårt bästa för att säkerställa att du får en trevlig resa med oss.Nedan hittar ni flygplatserna som ligger närmast skidorten Chamonix, Frankrike samt vilka flygbolag som flyger dit. Ni hittar också lite annan matnyttig information om Chamonix som kan vara intressant innan ni bestämmer er för att boka flyg till Chamonix.

Alla större kommersiella flygplatser nära Chamonix som är möjliga att hitta flyg till från er närmaste flygplats i Sverige eller våra nordiska grannländer. Observera att avstånden är fågelvägen, dvs körtiden kan vara klart länge än distansen indikerar.
Njut av din tid i Genève med Budget Biluthyrning. Vårt uthyrningskontor på flygplatsen Genève Aéroport erbjuder kvalitetshyrbilar och vänlig service till ett mycket bra pris. Behöver du lite inspiration? Vi har några bra förslag som hjälper dig att få ut det mesta av din hyrbil i Genève.

Vill ni flyga till Chamonix hittar ni här de närmaste flygplatserna. Klicka på flygplatsnamnet för att läsa mer om flygplatsen. Klicka på bilikonen för att se köranvisningar från flygplatsen till Chamonix
Traduction Translation Traducción Übersetzung Tradução Traduzione Traducere Vertaling Tłumaczenie Mετάφραση Oversættelse Översättning Käännös Aistriúchán Traduzzjoni Prevajanje Vertimas Tõlge Preklad Fordítás Tulkojumi Превод Překlad Prijevod 翻訳 번역 翻译 Перевод

Hur är skidåkningen i Chamonix?
Chamonix är ett resmål som kombinerar högalpin kultur, ett rikt uteliv och skidåkning i världsklass. Mont Blanc och de kringliggande bergen ger möjligheten att snabbt ta sig upp på höga höjder, vilket gör Chamonix till en mycket snösäker skidort.
FlixBus erbjuder pålitlig, prisvärd transport mellan städer i Schweiz. För att erbjuda sina kunder bra restider har de i genomsnitt 155760 avgångar per dag, med alternativ för direkta eller anslutande resor. Med bekväma bussar och priser från 20 € till 21 € erbjuder FlixBus ett bekvämt och prisvärt sätt att resa. Deras tidtabeller uppdateras ofta så att du enkelt kan planera din nästa utflykt eller weekendresa. Så luta dig tillbaka, slappna av och låt FlixBus ta hand om körningen.Med Busbud är det enkelt att jämföra och boka bussbiljetter för en buss från Genève flygplats till Chamonix. Välj bland ett stort urval bussbiljettpriser och busstidtabeller för att hitta det bästa erbjudandet.

Oberoende av om det är billiga bussbiljetter eller lyxigare bussar som går frånGenève flygplats till Chamonix du söker, hjälper vi dej hitta vad du behöver baserat på din budget.
Om du letar efter pålitlig, bekväm transport i Schweiz är SwissTours ett bra alternativ. Företaget erbjuder en mängd olika rutter så att du enkelt och prisvärt kan ta dig runt. Varje dag avgår 421-bussar från olika platser vilket garanterar bekväma avgångstider. Priserna varierar mellan 13 € och 33 €, och bussarna är väl underhållna och bekväma. Oavsett om du behöver transport för affärer eller nöje tar SwissTours dig dit du vill åka till ett bra pris.

Bussen är mer än bara ett fordon som tar dig från Genève flygplats till Chamonix: under din bussresa till din destination kommer du att få se otroliga vyer.
Antal bussar som går från Genève flygplats till Chamonix kan variera beroende på veckodag. Det finns i genomsnitt 9 på denna rutt. Vissa bussar kör direkt, medan andra gör uppehåll. På Busbud kan du förenkla din bussresa från Genève flygplats till Chamonix genom att jämföra och välja den buss som bäst passar din resstil och budget.Alpybus är ett bra alternativ om du letar efter ett praktiskt och bekvämt resesätt i Schweiz. Med omkring 2026 dagliga avgångar sammankopplar företaget viktiga städer i landet. Deras bussar har det som behövs för att resenärerna ska få en bekväm resa till viktiga destinationer. Erfarna förare ser till att resorna är säkra, så du behöver bara luta dig tillbaka och slappna av. Nästa gång du planerar en resa kan du slippa köra och låta Alpybus ta dig dit du vill.

Den genomsnittliga restiden mellan Genève flygplats och Chamonix ligger på runt 1h 31m. Den snabbaste bussen tar dock ungefär 1h 15m. Det här är tiden som det tar att resa avståndet på 64 km mellan de två städerna.
Bussar är energisnåla. Att transportera en passagerare 100 km per buss kräver endast 0,6-0,9 liter bensin: om du jämför detta med de 2,6 liter som används av expresståg, de 6,6 liter som flygplan tar och den bensindrivna bilens 7,6 liter står det klart att bussen är det mest miljömedvetna alternativet för din resa från Genève flygplats till Chamonix.

Möt och prata med lokalbefolkningen på busstationen medan du reser från Genève flygplats till Chamonix. Det finns inget bättre sätt att få insiderinformation om platsen du är på då du utforskar en ny stad.
Det billigaste genomsnittliga busspriset från Genève flygplats till Chamonix är 22 €. Det bästa sättet att hitta billiga bussbiljetter från Genève flygplats till Chamonix är att boka biljetterna så tidigt som möjligt. Priserna tenderar att höjas ju närmare avresedatum man är, så se till att boka tidigt för att säkra de bästa priserna!

Hur reser man till Chamonix?
Om Chamonix Om man letar billiga flyg eller paketresor till Chamonix, finns det många och frekventa flygresor från Sverige. Lättast är att boka flygbiljetter från Stockholm till Genève, för att sedan enkelt ta sig vidare till sitt boende i Chamonix via buss, taxi eller varför inte hyra bil i Chamonix? Liknande
Om du letar efter pålitlig, bekväm transport i Schweiz är BlaBlaBus ett bra alternativ. Företaget erbjuder en mängd olika rutter så att du enkelt och prisvärt kan ta dig runt. Varje dag avgår 110858-bussar från olika platser vilket garanterar bekväma avgångstider. Priserna varierar mellan 20 € och 87 €, och bussarna är väl underhållna och bekväma. Oavsett om du behöver transport för affärer eller nöje tar BlaBlaBus dig dit du vill åka till ett bra pris.Busbud.com gör det enkelt för dig att hitta, jämföra och boka bussbiljetter mellan olika städer, i hela världen. Vi gör att du inte behöver göra en extra utflykt till busstationen. Busbud strävar efter att betjäna internationella bussresenärer oberoende av var i världen de finns genom att erbjuda många språk- och valutaalternativ. Busbud samarbetar med säkra och pålitliga bussbolag världen över, såsom Greyhound, Eurolines, ALSA, OUIBUS (BlaBlaBus), National Express och många andra och många andra, så att du kan boka din biljett utan att oroa dig.Vill du använda samma magi som driver vår prisbelönta flygsökning för att hitta de bästa rumspriserna på internet? Här är några tips som hjälper dig att söka och spara på några sekunder.Behöver du ha en liten semester, men har inte bestämt dig för exakta datum än? Bra! Använd vår kalendervy för att hitta månaden eller till och med dagen i månaden som det är billigast att bo i Chamonix-Mont-Blanc.