Posted on

Dacia Sandero Tce 90 Ambiance

Med modern, tilltalande design sticker Dacia Sandero ut från mängden. Modellen har en av de rymligaste interiörerna i sin kategori. I den ombonade kupén som nyligen uppdaterats får du nu ännu bekvämare framsäten samt luftigare passagerarutrymme med mer utrymme för axlar och knän.

Har Dacia Sandero Stepway kamkedja?
Nu har ni tillfälle att förvärva en mycket prisvärd Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe Manuell, 90hk från 2014. En mycket billig bil att äga med endast 646 kr i årskatt! Färdig för leverans med sommar- och vinterhjul, kamkedja, dragkrok, farthållare, navigation och mycket mer!
Vad kostar det att ladda en elbil? Genom att multiplicera bilens batterikapacitet med kostnaden för elen får du fram svaret. Vi visar hur med enkla exempel.Nya Sandero har fått sig ett rejält ansiktslyft! Helt ny design, rymligare interiör, den rymligaste i sin klass faktiskt, och utrustad med den senaste tekniken. För att inte tala om hur bekväm den är att köra. Inget är sig likt i nya Sandero. Förutom det oslagbara priset förstås. Bilar hemma i lager för snabb leverans.Dacia Sandero har uppdaterats och fått vad man i bilvärden kallar ett facelift. Modellen är uppdaterad med bland annat en ny, modern grill som verkligen ger Sandero ett helt nytt utseende. Ett utseende vi verkligen gillar. Plötsligt känns Sandero som en sportig och modern småbil som ligger helt rätt i tiden.Dacia Sandero är en praktisk och säker småbil som bjuder på körglädje i vardagen. Den har fem rymliga säten och generöst med utrymme trots dess nätta yttre. Det är en prisvärd stadsbil som är enkel att köra och bjuder på låga driftskostnader. Det är den perfekta småbilen för dig som hellre lägger pengarna på annat, helt enkelt.Dacia privatleasing är det enkla sättet att ha bil på. Du får en ny bil och betalar bara en månadsavgift – inget billån, ingen kontantinsats. I priset ingår bilhyra, antal mil du får köra, service och vägassistans. Du har nybilsgaranti under hela perioden och får rabatt på försäkring.

Vad kostar en Dacia Sandero i skatt?
Årlig skatt: 7 558 SEK Bilen omfattas av reglerna som började gälla från och med 1 juni 2022.
Dacia Sandero är en praktisk och prisvärd femdörrars småbil som har generöst med utrymme för det du behöver. Det är modellen för dig som letar efter en billig bil som ändå är snygg, bekväm och säker att köra. Uppdaterade Dacia Sandero bjuder på enkel och komfortabel körning med teknik som känns intuitiv och funktioner som är enkla att använda.Dacia Sandero är bekväm och enkel att köra tack vare modern teknik och avancerade säkerhetsfunktioner. Bilen är utrustad för att ge dig hög komfort och kommer med bland annat farthållare och fartbegränsare för att underlätta din körning både i stadstrafik och vid längre körsträckor.

Utöver den nya grillen har Sandero uppdaterats med Dacias nya varumärkesidentitet med ny logotyp fram och nytt wordmark bak. Bilen har även fått nya lyktor med stilfull design samt omdesignade dörrhandtag och ytterbackspeglar. Sandero finns nu dessutom i en ny snygg färg, Dusty kahki.

För enkel körning är Sandero bland annat utrustad med en funktion som gör det enkelt att starta i backe. Funktionen håller bilen still när du släpper upp bromsen så du inte sitta med hjärtat i halsgropen och parera med handbromsen, utan kommer iväg tryggt, snabbt och enkelt.Med bilägarkort och den digitala tjänsten CarPay blir ditt liv med bilen lite förmånligare. Du får bonus på alla köp, fina rabatter och erbjudanden, smarta betallösningar och allt samlat digitalt. Korten har ingen årsavgift och appen är kostnadsfri.

Dacias melodi är enkel. De skapar marknadens mest prisvärda bilar utan en massa onödigt lull-lull. Småbilen Dacia Sandero är inget undantag. Det är en stadsbil för dig som vill ha en ny bil till begagnatpris, men med hög driftsäkerhet för enkel körning.Du får även säkerhetsfunktioner som hjälper dig undvika olyckor, bland annat döda vinkel-varnare som gör dig uppmärksam på om du riskerar att köra in i en bil som ligger bredvid eller strax bakom. Sandero har även ett system för automatisk panikbromsning som känner av kollisionsrisker. Om du inte reagerar eller inte bromsar tillräckligt hårt aktiveras systemet och optimerar bromsningen.

Dacia Sandero är även utrustad med parkeringssensorer fram och bak samt en backkamera. Teknik som hjälper dig parkera på en ledig plats, även om det är trångt. Här får du hjälp att ratta rätt genom ljudsignaler och bild så att du undviker hinder både bakom och framför bilen.

Med rejält bagageutrymme på 328 liter och ett fällbart baksäte anpassar Sandero sig till ditt vardagsliv. Dessutom bjuder den på flera andra förvaringsutrymmen: mugghållare, fack i dörrarna, stängt handskfack och en mittkonsol där du kan stuva undan sådant som du vill ha nära till hands.
Bonus Malus innebär att bilar med låga koldioxidutsläpp (köpta före 8 november) får bonus medan bilar med höga koldioxidutsläpp får förhöjd fordonsskatt under de tre första åren. Här förklarar vi hur det fungerar.Tyvärr måste vi hindra dig från att skicka fler intresseanmälningar just nu. Vi måste bara verifiera att du inte är en robot. Hör av dig till oss på 08-23 30 00 om du vill att vi hjälper dig att skicka fler. Bilförmånsvärdet beräknas utifrån en schablon som bygger bl.a. på bilens nybilspris och extrautrustning som inte ingår i nybilspriset enligt Skatteverkets listor. Det finns särskilda regler för bilar som är sex år eller äldre, olika arbetsfordon, miljöbilar och bilar som använts för omfattande tjänstekörning. Dacia Sandero 2nd Generation 0.9 TCe Easy-R, 5 växlar har ett förmånsgrundande pris mellan ungefär 89 900 och 99 900 kr. Förmånsvärde per månad blir runt 1 900 – 1 975 kr.Så fort vi kommer närmare bilen kan vi redan se den första ”lågkostnads”-detaljen. Vi har låscylindern i sikte och helt separerad från själva öppningshandtaget. Sanningen är att jag har svårt att komma ihåg någon annan modell utanför märket dacia som tar bowlaren i dörren och så i sikte.

Hur vet man om man har kamrem eller kedja?
För att kontrollera om din bil har kamrem eller kedja kan du antingen fråga din bilmekaniker eller läsa i din bils instruktionsbok. Om du fortfarande är osäker kan du be din mekaniker att hjälpa dig kolla om du har kamrem eller kamkedja. ⏰ När ska man byta kamkedja? Oftast behöver du inte byta ut kamkedjan i din bil.
Samtidigt hittar vi i accessversionerna ett traditionellt luftkonditioneringssystem; det vill säga en manuell klimatkontroll, livets luftkonditionering. De mest utrustade versionerna kommer med enzons automatisk klimatkontroll. Det är inte heller något som skadar mycket, ärligt talat, men det finns detaljen.Den här enheten har en fjärrkontroll av handsfree-korttyp, som de som Renault har erbjudit i flera år i många av sina modeller. Men i det här fallet är den mycket repig och plasten överför en obehaglig touch. Och att bilen bara har några månaders användning och väldigt få kilometer. Om vi ​​dessutom öppnar kortet ser vi att nyckelbladet är lite löst, utan att vara väl säkrat.

Har Dacia Sandero kamkedja?
Top tillverkare: Kamkedja till DACIA SANDERO.
En aspekt som brukar visa om vi står inför en bil av en viss kvalitet är ljudet som dörrarna producerar vid stängning. När vi har ett enhetligt och väl dämpat ljud i alla dörrar beror det på att företaget är uppmärksam på detaljerna. I Dacias fall är det inte så. Ljudet är mycket dåligt dämpat. En annan punkt där Dacia Duster sparar några cent på varje enhet.Letar vi efter USB-uttag hittar vi bara ett. Idag, när vi praktiskt taget är slavar av mobilen, är det värt att ha mer än ett USB-uttag. Dessutom borde den ur min synvinkel ha varit belägen någon annanstans, i ett lägre område. Den är i ett upphöjt läge, ovanför skärmen, så kabeln hänger i hela det centrala området.

Du har säkert vid mer än ett tillfälle undrat vad Dacia gör för att erbjuda så billiga bilar jämfört med resten av marknaden. Och det är att skillnaden i förhållande till konkurrensen är mycket anmärkningsvärd. Logiskt är vad det rumänska varumärket gör spara kostnader. Detta har fått oss att ställa några frågor till oss själva. Är det synligt för blotta ögat? Vad påverkar denna besparing? Skulle vi kunna identifiera många besparingsdetaljer utan att vara experter?
När jag öppnade fronthuven fångade det min uppmärksamhet att motorn är helt exponerad. Det är inget stort problem, eftersom det är en väldigt tyst motor och den vibrerar knappt, så bra skydd och isolering behövs inte heller; men sanningen är att dagens motorer inte precis är snygga med så många slangar, stela rör, flexibla rör osv. Omslagen kommer vanligtvis till nytta för att dölja utseendet på den nuvarande mekaniken. Märkligt nog har vi inget lock, men vi har två stötdämpare för att höja och hålla huven upphöjd. Naturligtvis förväntade jag mig det traditionella och spartanska spöet.För att fortsätta med sparpunkterna, inuti hittar vi även en traditionell parkeringsbroms, det vill säga en spak och spärrhake. Som allt liv. Och är det, eftersom alla varianter har trumbroms bak så kan man inte ha en elektrisk parkeringsbroms. Inte så att jag oroar mig alltför mycket att ha en spak istället för strömbrytaren, men det är den högsta trimnivån och vi går in i 20-talet om bara några dagar.

Är Dacia Sandero en bra bil?
Praktisk, rymlig och prisvärd småbil Dacia Sandero är en praktisk och prisvärd femdörrars småbil som har generöst med utrymme för det du behöver. Det är modellen för dig som letar efter en billig bil som ändå är snygg, bekväm och säker att köra.
Väl inne, som ni kan föreställa er, är det första vi bör göra när vi sätter oss i bilen att justera stolen, ratten, bältet och speglar, eller hur? I det här fallet har vi justering av sitshöjd och ländrygg, men inte i åtkomstfinishen. När det gäller ratten händer samma sak, det vill säga att den har en väldigt begränsad justering i de billigare versionerna. I denna Prestige-finish är djupjusteringen inte bred och vi kunde inte få en helt adekvat position. Slutligen kan bältet inte justeras.

I denna Dacia Duster Prestige utrustningsnivå har vi fyra elfönster. Trots detta är det bara föraren som har en automatisk funktion, även känd som komfort. Om vi ​​vill höja eller sänka passagerarfönstret eller bakdörrarna måste vi hålla knappen intryckt.
Något som kan gå helt obemärkt förbi under dagen, men som vi kommer att sakna totalt när vi kör på natten är bristen på innerbelysning. Det är förståeligt att det inte finns någon omgivande belysning i till exempel dörrar, instrumentbräda och fötter, men rattreglagen är inte ens bakgrundsbelysta. På så sätt, på natten, är det inte lätt att aktivera eller hantera saker så grundläggande som farthållare. De borde verkligen inte ha avstått från belysningen av dessa kontroller.

När ska kamrem bytas på Dacia Sandero?
HUR OFTA SKA JAG SERVA MIN BIL ELLER BYTA KAMREM? Information om serviceintervaller och byte av kamrem finns i serviceboken för din bil eller de dokument som överlämnats vid leverans av bilen.
Också innan vi sätter oss i bilen kan vi inse en annan detalj. Det är en relativt stor bil, som ibland kommer att vara vällastad eftersom den har baksäten och en användbar bagageutrymme. Däremot baktill monterar den inte bromsskivor, utan trumbromsar. Och detta, i alla versioner. Det är inte så att bilen inte bromsar, men känslan och motståndet vid långvarig inbromsning, som att ta sig ner för ett bergspass med mycket last, blir inte densamma som om bromsskivor användes.Dacia Duster är den billigaste SUV i sin storlek. Den sticker ut eftersom den verkligen erbjuder bra offroad-möjligheter men framför allt för sitt pris. En del av drygt 14.000 XNUMX euro. Vår enhet har dock högsta finish och det udda extra, så priset stiger till 18.000 XNUMX euro enligt företagets konfigurator. Låt oss se alla dessa detaljer och senare bedöma om besparingarna är värda det.

Sammanfallande att vi hade med oss ​​en Dacia Duster test, vi ville visa dig huvudaspekter där man vid första anblicken kan se en tydlig besparing av komponenter. Det har inte varit exakt få detaljer som någon av oss kan se där kvaliteten, komponenten eller lösningen förmedlar en känsla av lowcost. För att göra det ännu mer synligt har vi föredragit skapa en video där du bättre kan uppskatta detaljerna. Missa det inte!

Vad kostar service på Dacia?
VAD KOSTAR DACIA CARE? Dacia Care service- och reparationsavtal erbjuder dig trygghet till ett förmånligt månadspris, från 259 kr/månad (gäller 3 år och 1000 mil/år).
Som förväntat i en bil som denna är instrumentbrädan och praktiskt taget hela interiören gjorda av hårdplast, som är billigare än mjuka material. Allt är förstås inte negativt, eftersom utseendet är bra, även beröringen och den har mer än bra inställningar. Känslan är att de inte kommer att åldras illa med tiden.Och eftersom vi har pratat om bältet så är det en detalj som har fångat min uppmärksamhet och som har påmint mig om bilar från tidigt 90-tal.I moderna bilar är bältet ”gömt” i höjd med mittpelaren d.v.s. den inre trimningen. Inte i den här modellen, lämnar en bit som fungerar som en gaffel för att styra själva bältet. Du kan se det bättre på 3:09 av videon.