Posted on

Dethleffs Husvagn 2019

*Den tekniskt tillåtna totalvikten är ett av tillverkaren fastställt värde som fordonet inte får överskrida, ens i lastat skick. Det påverkar därför det antal sittplatser som kan godkännas, möjligheterna till att välja specialutrustning samt återstående möjlighet till extralast. Detaljerad information om vikter och om konfigurationen av fordonet återfinns i våra tekniska data, i avsnittet Juridisk information, samt i konfiguratorn.Med den gratis Dethleffs iPhone-App kan du också utan internet få diverse campinginformationer: landspecifikka trafikregler, gasolförsörjning, viktiga telefonnumren etc. (NB: på tyska)

Dethleffs GmbH & Co. KG | Arist-Dethleffs-Straße 12 | 88316 Isny im Allgäu | Deutschland | E‑Mail: [email protected] | Telefon: +49 7562 987‑0 | Telefax: +49 7562 987‑101I vår anläggning ”Isny im Allgäu” utvecklas och tillverkas inte bara Dethleffs husvagnar och husbilar. Här produceras även sedan mer än 17 år tillbaka campingpåbyggnader för skåpbilar och urban vehicles med hjälp av professionellt och skickligt hantverk. Varje år byggs här mer än 7 000 urban camper och camper vans på uppdrag av märkena Pössl och Crosscamp, samt sedan sommaren 2021 även av märket Dethleffs.

Nämnde inledningsvis att 655 RFK är en barnkammarvagn. De minsta har sitt krypin i vagnens akterparti. Om vi ska vara kinkiga är passagen dit en smula trång. Här finns utöver våningssängen även dinett, garderob, taklucka och var sin läslampa. Här kommer den yngre generationen trivas!Det är emellertid inte bara karossbyggnaden som håller hög standard. Madrasserna är sjuzoniga och av klimatreglerande material, och det gäller inte bara i den franska sängen utan även hos kidsen i våningssängen.

I köket finns förstklassig gasspis med inbyggd ugn. Den avdelningen är förövrigt exemplarisk med gott om utrymme både vid och på köksbänken. Lägg till utfällbar skärbräda, platsbesparande Slim-Tower kyl/frys, stora rymliga lådor, utdragbart skafferi med trådkorgar och bra med utrymme i överskåpen. Även om grillandet gillas av de allra flesta, barn i synnerhet, är detta ett kök som många gärna skulle vilja använda sig av.
Det är här familjen samlas när det vankas tv-tittande. Plattskärmen är nämligen applicerad i direkt anslutning till entrén. Vid ingången finns även brandsläckare, myggnätsdörr, skoskåp, papperkorg, 70 centimeter bred dörr, krokar för ytterplagg samt tygfickor som är borttagbara (sitter med kardborrband).

Må bra lär hela familjen och halva tjocka släkten göra i den väl tilltagna sittgruppen. Komforten är hög och ryggdynorna är ergonomiskt utformade så att svanskstöd ges. Lite extra cosy är det i de rundande hörnen som har nackstöd. Extra plus ger vi läsbelysningen då de löper på skena och är enkla att justera för optimal ljusbild.
Här ligger exempelvis vattenledningarna intill värmerören. Här finns deras AirPlus-system, vilket innebär ventilerande möbelmoduler som förhindrar kondensbildning. Isoleringen består av tjock XPS-skum (väggar/tak 34 millimeter och golv 42 millimeter) och som pricken över i:et står det Alde på värmepannan, vilket innebär vattenburen värme – både centralt och i golvet.Sedan en tid tillbaka är som bekant Kabe och Polar inte längre ensamma om att förse sina husvagnsmodeller med högkvalitativ prestanda som innebär att de tål både omväxlande och påfrestande väder. Dethleffs kallar sin året-runt-serie passande nog för Scandinavia som består av en trio: 545 QMK (fransk säng fram och våningssäng bak), 655 RFK (fransk säng i mittpartiet och våningssäng bak) samt 695 (BQT) som har frontkök, dubbelsäng och vagnsbrett hygienutrymme i akterpariet.

Dethleffs satsar ånyo hårt på husvagnar, och det även på den svenska marknaden. Ett par nya återförsäljare har tillkommit och en av dem, Fribergs Fritidscenter i Skövde, besökte Husvagn & Camping. Det var nämligen där vårt testobjekt, den dubbelaxlade Generation Scandinavia 655 RFK, fanns.
Estetiskt handlar det om lugn och harmonisk inredning. Det är snyggt och stilrent, utan onödig bling-bling. Färgsättningen är en kombination av ljus, varm träton som bryts av med kromade detaljer på överskåpen, som i sin tur är utrustade med mattvita luckor. Golvet är grått medan dynklädseln är antracitfärgad med ljusgrå kant. Självklart finns stämningsbelysning.

Det märks tydligt att den tyska tillverkaren har lagt extra fokus på ingenjörstekniska lösningar, högkvalitativ karossbyggnad och interiöra komponenter av högsta kaliber.Med stor familj kan det vara nödvändigt med goda förvaringsutrymmen – och det finns. 14 överskåp fördelat på sittgrupp, nattbruk och barnens hörna. Rejält tilltaget linneförråd existerar. Likaså stor garderob med måtten 117/63/ 58 centimeter (hänghöjd/bredd/djup). Bredvid garderoben noteras öppna hyllplan. Under sängen ses batteri, vattentank och hjulhus. Likväl är det cirka 70 procent utrymme kvar för eventuellt oömma och skrymmande persedlar. Dessa ting kan nås både från in- och utsidan.I väntan på Dethleffs enda husvagn med frontkök, Generation Scandinavia 695 BQT, ska rulla in i Sverige har vi tittat till en annan het modell i samma serie – barnkammarvagnen 655 RFK.Det som måhända talar emot Generation Scandinavia 655 RFK är att den breda massan med enbart B-körkort selekteras bort på grund av vagnens storlek/vikt. Samtidigt krävs det också en dragbil som enligt regelverket får dra dess tyngd.Vilken husvagn passar dig bäst? Personliga utrustningsalternativ gör Dethleffs husvagnar till din alldeles egen dröm på hjul. Vi ger gärna utförlig rådgivning så att du hittar den perfekta husvagnen.Camper® står för familjetanken mer än någon annan husvagnsserie i Dethleffs modellprogram. Lasta packningen i husvagnen, sätt på barnen säkerhetsbältena, tanka bilen och – köra iväg. Det är en husvagn i kortform.

Redan sedan 1956 utforskar campingentusiaster de härligaste delarna av världen med den här modellen. Tack vare det effektiva Vinterkomfortpaketet finns det inget som hindrar en resa ens genom kalla trakter.
Hos våra återförsäljare kan du köpa husbilar eller husvagnar, få servicetjänster, boka provkörningar eller få ett första intryck av våra husbilar och husvagnar.” Känner du redan till Dethleffs mervärde? Alla husvagnar från Dethleffs är utrustade med många fördelar. Kasta en blick på Dethleffs mervärde – vår innovativa rumsklimatteknik, de platssparande köksinredningarna och extrautrustningen för multimedia. Förutom lyx och komfort har säkerheten högsta prioritet för våra husvagnar. Alla husvagnar och husbilar från Dethleffs har de senaste säkerhetsstandarderna. Unna dig en alldeles speciell semesterkänsla – med en Dethleffs husvagn. Från den lilla husvagnen till husvagnsjätten, vi är sedan 85 år husvagnspionjär när det handlar om att utnyttja utrymmet perfekt med en trivsam känsla. Inte så konstigt, den första husvagnen uppfanns år 1931 av Arist Dethleffs. Tack vare hans uppfinnaranda började en turismepok som har hållit i sig fram tills idag. Dethleffs husvagnar möjliggör bekväma campingturer och bekväma långväga resor inom de ”fyra egna väggarna”.