Posted on

Dig T Nissan

Leveranstiderna på nya bilar ökar allt mer. Du kan få vänta över ett år på många nya bilar. En nästan ny begagnad bil kan vara en snabb och smidig lösning. Med Blipp kan du lägga om ditt nuvarande leasingavtal på din företagsbil och se över dina kostnader. Skicka in din ansökan så återkommer vi med ett förslag på en ny leasing. Blipps nya tjänst gör det enklare att sälja bilen privat. Nu får du hjälp att annonsera ut den på de största marknadsplatserna – och får hjälp med hela försäljningen.

I likhet med många andra japanska bilmodeller är Qashqai inte någon direkt körglad bil. Den kan kännas lite vevig på motorväg och fjädringen är ganska fast. Ljudnivån är dock behagligt låg vid långfärd. Bilen trivs allra bäst i tätorter och på mindre landsvägar.
Qashqai finns med fyrhjulsdrift och det har varit ett populärt tillval i Sverige. De bilarna har dieselmotor på 130 hästkrafter. Motorn går snålt, men upplevs av många som knottrig och lite traktoraktig. Det är värst på låga varv, och bättre när motorn kommit upp i varv i högre farter. Den som vill ha en Qashqai med mjukare gång kan med fördel välja bensinmotorn på 1,2 liter, men då är det framhjulsdrift som gäller. Bilen kommer endera med en sexväxlad manuell låda eller en steglös CVT-automat. Från 2018 finns Qashqai med dubbelkopplingslådan DCT.Den andra generationen av Nissan Qashqai presenterades 2013 och påminde på många sätt om föregångaren från 2007. Främst var de designen som moderniserats och även interiören var helt ny. Bilköparna tog den snabbt till sitt hjärta och den blev lika populär som den första generationen. Qashqai är visserligen en SUV, men det är en ganska liten bil som är cirka 4,4 meter lång. Framsätena är sköna med gott om svängrum, och även i bak sitter två vuxna någorlunda bekvämt. Bagageutrymmen är dock i minsta laget om du ofta har barnvagn och stor packning. Som tur är går sätena att fälla och då blir lastutrymmet rejält.

Vad är det för motor i Nissan Qashqai?
När det gäller Qashqai, kommer dessa 3 nya drivlinor med 1,3-litersmotorer att direkt ersätta de gamla – 1,2-liters 115 hk manuell och CVT samt 1,6-liters 163 hk manuell. Alla de nya drivlinorna uppfyller kraven i den senaste utsläppsstandarden Euro 6d-Temp. 140 hk och 160 hk Man.
Japanska bilmärken har skämt bort hos med hög driftsäkerhet, det finns dock en del du ska tänka på innan du slår till på en Qashqai. Bilen har återkallats flera gånger, bland annat för att innerskärmen på höger bakhjul kan lossna. Förra generationen av Qashqai hade vissa problem med rost, och kolla noga runt innerskärmar, trösklar och skärmkanter så att den bruna bilpesten inte börjar komma smygande. Vissa exemplar av bensinmotorn på 1,2 liter kan ha hög oljeförbrukning, kolla noga oljenivån innan köp. CVT-automaten kan krångla och det finns bilar som fått byta växellåda utan att de gått särskilt långt.

Vad är dig t?
Grillslutaren stängs automatiskt vid hastigheter över 30 km/h, och öppnas bara om sensorer upptäcker att motorn behöver ytterligare kylning. Kodnamn för 1,2 DIG-T-motorn som är tillgänglig på JUKE och QASHQAI.
Servicekostnaderna är relativt låga, men dieselmotorerna kräver täta kamremsbyte, det drar upp kalkylen en del. En fyrhjulsdriven Nissan Qashqai med dieselmotor från 2015 går att köpa för drygt 150 000 kronor. Då har bilen gått under 10 000 mil. Men Blipps billån ligger månadskostnaden för en sådan bil på omkring 1500 kronor.

Bilköparna älskade Nissan Qashqai och idag har mer eller mindre alla biltillverkare en modell i den kompakta SUV-klassen, samtidigt som halvkombibilar är på utdöende, idag vill alla ha SUV:ar. Nissans banbrytande modell är nu inne på sin tredje genrationen och är ett populärt köp även som begagnad.Det fanns en tid när alla bilar var vanliga lågbyggda sedaner, kombibilar och små halvkombis. Men det var före Nissan Qashqai. När modellen presterades 2007 var alla SUV:ar stora bilar både på längden och höjden. Kompakt-SUV:en Qashqai var något alldeles nytt. En bil i Golfklassen, men som var byggd på höjden och såg betydligt tuffare ut än de gamla vanliga kompakta halvkombibilarna.

Om du inte behöver fyrhjulsdrift så är bensinmotorn ofta ett trevligare val än den lite råa dieseln hos Nissan Qashqai. Oavsett om du planerar att köpa en Nissan Qashqai från bilhandlare eller från en privat säljare kan du använd dig av Blipp. Jämför gärna kostnaden för vårt billån med den du får hos handlaren eller via ett privatlån. Ofta får du en rejält mycket lägre månadskostnad med Blipp.
Tyvärr måste vi hindra dig från att skicka fler intresseanmälningar just nu. Vi måste bara verifiera att du inte är en robot. Hör av dig till oss på 08-23 30 00 om du vill att vi hjälper dig att skicka fler.

Vad är en Nissan Qashqai värd?
Snittet för våra Nissan Qashqai är att bilen är tillverkad 2019, har gått 5 077 mil och snittpriset är 228 462 kr. Denna bil går att köpa online!
Du kommer strax att få ett mail av oss med länk till objektet/objekten, kontaktuppgifter till säljaren och lite andra bra tips inför köpet. Vill du se fler liknande objekt klicka här!

Qashqai är en SUV och den mest populära modellen från Nissan här på Wayke. Vi har just nu 123 st annonser för den. De mest populära färgerna för Nissan Qashqai är röd, vit och grå. Majoriteten av våra Qashqai har bensin som bränsle men det finns också ett mindre antal elhybrid. Snittet för våra Nissan Qashqai är att bilen är tillverkad 2018, har gått 5 447 mil och snittpriset är 227 236 kr.
Totalt finns det tio vattenkraftverk i Nissan. Varberg Energi har tre med en sammanlagd effekt på 6,3 MW och en beräknad årsproduktion på 24,5 GWh. Norska Statkraft äger och driver fem kraftverk med en sammanlagd effekt på 44 MW och en normalårsproduktion på 184 GWh enligt siffror från maj 2015.Nissan rinner först i nordvästlig och västlig riktning, men går sedan sydvästligt genom Småland. Den passerar Norra Unnaryd, Gislaved, Smålandsstenar, Skeppshult, Hyltebruk med flera samhällen och går därefter in i Halland vid Rydöbruk och kommer via Torup, Fröslida, Nissaström, Johansfors, Oskarström, Sennan och Åled till Halmstad, där den mynnar i Laholmsbukten och Kattegatt. Ett flertal industrier på nämnda orter har genom åren hämtat drivkraft från detta vattendrag.Nissan sätter sin prägel på Halmstad som är byggt kring ån genom det nya biblioteket som invigdes 2006, även i densamma. Vid Nissans utlopp i Laholmsbukten driver Halmstads hamn en betydande verksamhet. Här finns också en småbåtshamn. Nissan ger också tillfälle till fiske av lax och havsöring. I samband med kraftverksutbyggnaden i början av 1900-talet försvann laxen helt från ån, men har senare återinplanterats.

Utmed Nissan går den urgamla handelsvägen Nissastigen, i vår tid kallad Riksväg 26. I september 1877 invigde Halmstad–Nässjö Järnvägar, HNJ, sträckan Halmstad-Värnamo, där linjens sydliga del följer Nissan.
Leveranstiden fortsätter att vara lång på många nya bilar. Den som funderar på att köpa en ny elbil ska ha i åtanke att klimatbonusen nu är borttagen för bilar som beställs efter den 8 november 2022. Då kan en begagnade elbil vara ett attraktivt val. Efter ränteuppgången visar olika kalkyler att det ofta är förmånligare att köpa med billån istället för att privatleasa, du får också dra av räntan när du lånar pengar till ditt köp.Det stora konsumentinstitutet Consumer Report har gjort en enorm granskning för att se vilka bilmärken som är mest pålitliga. Det visar sig att Toyota och Lexus toppar före BMW. För många är det viktigt med en felfri bil.

Vilken Nissan är bäst?
Framtill sitter vi bäst i Nissan Qashqai. Bilen känns välplanerad och rymlig, trots att den inte är lika lång som Sportage. Hyfsat bra bagageutrymme. Captur är en storlek mindre än de två andra bilarna, vilket visar sig i innerutrymmena.
Toyotaägarna har högt förtroende för bilmärket och uppskattar framför allt bilens låga förbrukning och pålitliga elektronik. I bilhallen får Toyotas återförsäljare höga poäng, bland annat för säljarnas kunskap om produkten, möjligheten till provkörning och bilens leveranstid. Tvåa är Honda som förbättrar sig i samtliga kategorier.Svenska tidningen Vi Bilägare har gjort sin årliga konsumentundersökning AutoIndex. Även där står Toyota står som totalsegrare medan svenskfavoriten Volvo backar. Det är andra året i rad som Toyota är vinnare när 16 721 bilägare sagt sitt. Oavsett om du ska köpa ny eller begagnad bil behöver du först gå igenom vilka behov du har av bil och sedan välja bilmärke, modell och motoralternativ efter det. Tesla har tidigare inte varit med i ägarundersökningen AutoIndex eftersom de sålt för få bilar. Nu när Tesla nu debuterar tar sig märket direkt in på tredje plats. Tesla rankas högst i två kategorier – Bilen och Lojalitet – men hamnar rejält efter i Försäljning och Verkstad. Det Teslaägarna värdesätter högst är köregenskaper, miljövänlighet, låga driftkostnader och tekniska funktioner.Att hitta den bästa bilen inför bilköpet 2023 kan vara en utmanande uppgift. Vi på Lendo har gått igenom topplistorna från flera olika ägarundersökningar i jakten på bästa bilarna 2023. Här får du hjälp att välja rätt inför ditt köp.När det kommer till pålitlighet har det visat sig att äldre hybridbilar är betydligt mer tillförlitliga än motsvarande laddhybrid. Toyota Prius och RAV4 med vanlig hybriddrivlina är mer pålitliga än motsvarande bil med laddhybridteknik. Den allra mest pålitliga bilmodellen är Toyota Corolla Hybrid.Efter flera år med stigande priser på begagnade bilar har priserna börjat falla tillbaka under hösten 2022. Experterna spår att den svalare begagnatmarknaden kommer att bestå under 2023. Det kan innebära att det är köpläge för dig som letar efter en begagnad bil.

Volvo klättrar något när det gäller pålitlighet, men får finna sig i att ligga på 14:e plats. XC90 och XC60 är sämre än medelbilen på grund av bromsproblem, klimatsystemet och elektroniken. Volvo V60, S60 och XC40 är medelmåttiga.
12.10.2018 — Nu kan man få Qashqai med Nissans helt nya bensindrivna 1,3-litersmotor. Detta det senaste kapitlet i framgångssagan Qashqai – Europas mest sålda crossover – gör denna SUV ännu attraktivare för konsumenterna.Ägarkostnaden för konsumenten blir reducerad, tack var lägre underhållskostnader under fordonets livscykel. T ex så har serviceintervallerna förlängts från 20,000 km till 30,000 km.

Ryan Gains, General Manager för crossovers på Nissan Europe, kommenterar nyheten: – Lanseringen av denna helt nya 1,3-litersmotor ligger helt i linje med förändringarna på marknaden och uppfyller kundernas efterfrågan på en högeffektiv bensinmotor som levererar enastående körprestanda och samtidigt har låg förbrukning.Nissan Nordic Europe Ltd. är Nissan import- och marknadsföringsföretag i Finland Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter ca. 185 anställda. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland. nissan.se

När det gäller Qashqai, kommer dessa 3 nya drivlinor med 1,3-litersmotorer att direkt ersätta de gamla – 1,2-liters 115 hk manuell och CVT samt 1,6-liters 163 hk manuell. Alla de nya drivlinorna uppfyller kraven i den senaste utsläppsstandarden Euro 6d-Temp.

Vilket bilmärke har bäst kvalitet?
Det stora konsumentinstitutet Consumer Report har gjort en enorm granskning för att se vilka bilmärken som är mest pålitliga. Det visar sig att Toyota och Lexus toppar före BMW. För många är det viktigt med en felfri bil. Svenska tidningen Vi Bilägare har gjort sin årliga konsumentundersökning AutoIndex.
Förutom lägre förbrukning och CO2-utsläpp bjuder den nya motorn också på en jämnare respons vid lägre varvtal och kraftfullare acceleration för ännu snabbare och säkrare omkörningsmanövrer.Jämfört med den utgående 1,2-litersmotorn med 115 hk och manuell växellåda, är nya 1,3-liters 140 hk manuell 25 hk starkare och levererar 50 Nm högre vridmoment. För Qashqai med 17″-fälgar ligger CO2-utsläppen på 121 g/km (NEDC-BT), en sänkning med 8 g/km jämfört med tidigare (NEDC).

Har Nissan Qashqai adaptiv farthållare?
1 Intelligent adaptiv farthållare 10 Helljusassistans Det här systemet håller inte bara inställd hastighet utan även avståndet till fordonet framför. Med hjälp av en HD-kamera och avancerad mjukvara, bländar helljusassistansen automatiskt av/på mellan hel- och halvljus beroende på den mötande trafiken.
Genom att utnyttja alliansens styrkor och resurser, kan Nissan ta tillvara synergieffekter och flytta fram gränserna för vad som är möjligt för en bensinmotor. Den 1,3-litersdrivlina som är resultatet av detta noggranna arbete, erbjuder prestanda och förfining på allra högsta nivå, uppfyller de mest krävande standarderna gällande hållbarhet och tillförlitlighet och minskar också CO2-utsläppen.

Hos Nissan gör den nya motorn debut i Qashqai. Motorn kan fås kopplad till en 6-växlad manuell växellåda eller en helt ny 7-stegad DCT-växellåda med dubbla kopplingar. Båda varianterna lägger ut drivningen på framhjulen. Det här är första gången som en DCT-växellåda används för en högvolymsbil från Nissan. Fördelarna för kunden är en sportig och mer direkt kördynamisk upplevelse, förbättrad prestanda från stillastående och jämn kraftutveckling.Helt nya DCT är en dubbelkopplingsväxellåda med våtkoppling, som levererar en förfinad körupplevelse. Växellådan är utrustad med ett elektroniskt styrsystem och ett snabbt elektromekaniskt kontrollsystem. Detta tillsammans bidrar till en förbättrad effektivitet. Körupplevelsen blir mer njutbar, jämfört med den utgående CVT-lådan på Qashqai. Föraren kommer att känna en jämnare växling utan drivstopp, medan frånvaron av momentomvandlare skapar en direkt känsla – vilket tillsammans gör körningen roligare.

Det finns 3 versioner av den nya 1,3-litersmotorn – en på 140 hk med 6-växlad manuell växellåda, en på 160 hk med 6-växlad manuell växellåda och en på 160 hk med en 7-stegad DCT-växellåda. Vridmomentet ligger på 240 Nm för den lägre effektvarianten, 260 Nm för den högre med manuell växellåda och på 270 Nm för 160 hk med DCT-växellåda.
Jämför man samma två drivlinor, så har även accelerationen förbättrats. Medan tiden för 0-100 km/h är nästan identisk (10.6 sek för 1.2, versionen och 10.5 sek för den nya 1.3), så har 4:e växelns acceleration från 80-100 km/h sänkts från 5.7 till 4.5 sekunder – en förbättring av prestandan med 21%. För den 6:e växeln är resultatet vid 100-120 km/h ännu bättre – 35% förbättring, vilket ger ännu större flexibilitet för föraren.

Nissans nya 1,3-liters motor, som utvecklats av Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance, har fått utstå 40.000 timmar av tester och simuleringar. Bl.a. har motorn utsatts för krävande körtester under 300.000 km i några av världen mest extrema förhållanden.
Detta förbättrade utbud av drivlinor för Qashqai tar körupplevelsen till helt nya nivåer. Det som kunderna märker direkt är kvickare respons och acceleration, tack vare den stegrade effekten och det ökade vridmomentet, jämnare och mer linjär kraftutveckling och tystare gång. Dessutom är serviceintervallen längre.

Den sänkta bränsleförbrukningen är ett resultat av att motorn konstruerats om från grunden jämfört med de tidigare bensinmotorerna. 1,3-litersmotorn är försedd med ett bensinpartikelfilter, och till annat som förbättrats hör bl.a. insprutningssystemet, förbränningskamrarnas konstruktion, den inre friktionen som sänkts ytterligare och en optimering av turboladdaren. Tack vare det högre vridmomentet på lägre varvtal blir det också tystare ombord.
Jämfört med den utgående 1,6-litersmotorn på 163 hk och manuell växellåda, är nya 1,3-liters 160 hk manuell 3 hk svagare men levererar 20 Nm högre vridmoment. För Qashqai med 17″-fälgar ligger CO2-utsläppen på 121 g/km (NEDC-BT), en sänkning med 13 g/km jämfört med tidigare (NEDC).Den nya, högeffektiva motorn (som finns i 2 effektutföranden på 140 resp. 160 hk) bjuder på lägre bränsleförbrukning och lägre CO2-utsläpp. Den drar fördel av Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance samlade styrkor och resurser och har utvecklats i samarbete med Daimler.Motorn har utvecklats i samarbete med Daimler som kommer att använda den för bilar från Mercedes-Benz. Sammanlagt räknar alliansen med att tillverka upp till 1 miljon av denna motor under det kommande verksamhetsåret och den kommer att ligga under huven på fler än 50% av alla Qashqai som säljs.

Nyhetsbrevet innehåller erbjudanden ihop med GoMores samarbetspartner leasing- och försäkringspartners. Du kan alltid avregistrera dig från utskick via länk eller genom att kontakta [email protected]. Vänligen läs vår sekretesspolicy här.
Vi vet att bilmärken som plötsligt får några försäljningssuccéer ofta drabbas av kvalitetsbakslag. Vem kommer inte ihåg VW Passat från slutet av 90-talet? En fantastisk bilmodell som slog alla konkurrenter med sina egenskaper – men som var ett riktigt sorgebarn vad gäller kvalitet.Nissan har gjort en mindre imponerande kvalitetsresa. När vi tittar på bilar från årsmodell 2000 ligger man nämligen över snittbilen och för årsmodell 2007 är avståndet till snittbilen inte så långt.Kan det vara så att den fantastiska försäljningsutvecklingen med Qashqai och Juke påverkat kvaliteten? Däremot håller Nissan Leaf bra – här var nog Nissan inställda på högre försäljningsvolymer.Bagageutrymmet är litet, och det är detta som gör det tveksamt om Captur kvalar in som en potentiell familjebil. Här får inte barnvagnar eller storpackning för skidsemestern plats.

Är Nissan en bra bil?
Modellen Nissan Qashqai 2013-2021 Bilköparna tog den snabbt till sitt hjärta och den blev lika populär som den första generationen. Qashqai är visserligen en SUV, men det är en ganska liten bil som är cirka 4,4 meter lång. Framsätena är sköna med gott om svängrum, och även i bak sitter två vuxna någorlunda bekvämt.
Vi kliver in och sätter oss. Stolarna är sköna och har generösa inställningsmöjligheter, som tillsammans med den justerbara ratten erbjuder en bra förarposition för alla i testlaget. Inredningen känns modern och är lättöverskådlig. Det går snabbt för alla testförare att hitta funktioner och reglage. Infotainmentsystemet är tydligt och lättanvänt.Vid vardaglig körning och stadskörning går bilen en hel del på el och övergången när bensinmotorn startar och stannar är tyst och mjuk. Vid medel till lite kraftigare accelerationer låter bensinmotorn på 1,6 liter förvånansvärt ansträngd och växellådan ligger kvar länge på växlarna, vilket drar ner helhetsintrycket.

Nya Sportage säljs som hybrid och som laddhybrid. Vi valde att köra hybriden i detta test, eftersom laddhybriden är betydligt dyrare. 437 900 kronor kostar den, eller 407 475 kronor efter bonus.
Laddhybriden går för övrigt fortfarande inte att köra på endast el när det är svalt ute, även om man har laddat den. Detta till skillnad från nya Niro som har fått värmeanläggning även vid eldrift. Kia är generellt sett duktiga på elektrifiering, och erbjuder det i prisvärda hybrid-modeller. Sportage Hybrid erbjuds i en rejäl förpackning med 230 hk och fyrhjulsdrift.

En stor pekskärm i liggande format placerad högt på instrumentpanelen kompletteras med riktiga vred för volym och ljudinställningar. Under skärmen finns också ett antal knappar för att välja kategori eller om man vill släcka skärmen, exempelvis vid mörkerkörning. Klimatanläggningen styrs helt med knappar och vred och är både tydlig och lättanvänd.
Till en början säljs nya Qashqai endast som mildhybrid. Man väljer mellan två- och fyrhjulsdrift och manuell eller automatisk växellåda. Här kör vi en fyrhjulsdriven och automatväxlad Qashqai, som kostar från 369 400 kronor. Vill man ha LED-strålkastare och självkörningssystem får man lägga till 30 000 kronor för att höja utrustningsnivån från N-Connecta till Tekna.Tre familjebilar med elektriska ambitioner. En av dem nöjer sig med att stänga av motorn så länge det inte är för kallt. En annan kan glida fram på el i stadstrafik och den tredje kan köra upp till fem mil helt på el, även när det är kallt ute. Kia Sportage och Nissan Qashqai är helt nya bilar i mellanklassen för suvar, eller crossovers.

Är Nissan ett bra märke?
Nissan har gjort en mindre imponerande kvalitetsresa. När vi tittar på bilar från årsmodell 2000 ligger man nämligen över snittbilen och för årsmodell 2007 är avståndet till snittbilen inte så långt. Kan det vara så att den fantastiska försäljningsutvecklingen med Qashqai och Juke påverkat kvaliteten?
Man har gjort en miss bara, och det är vägljudet. Det är för högt vägbuller i kupén när man kör på motorväg. Hade Qashqai haft bättre ljudisolering i hjulhusen hade den varit en mycket bra långfärdsbil med sina sköna stolar, sina bra utrymmen och sitt utmärkta chassi.Den stående skärmen för infotainmentsystemet är överskådlig och tillsammans med manuella knappar och vred gör den interiören lättarbetad. Det finns inget volymvred, men ett reglage på rattens baksida gör det enkelt att styra ljudanläggningen.

Det innebär att bilen först gick cirka fyra mil på el och sedan sex mil med hybriddrift. Detta varierar så klart utifrån hur mycket du laddar och hur långa sträckor du kör. Vi har inte räknat in elkostnaden i ekonomikalkylen men den som laddar och kör kortare sträckor än tio mil har en lägre drivmedelskostnad än vår kalkyl.
Det bästa med nya Sportage är att den kombinerar modern teknik och säkerhetsutrustning med användarvänlighet. Men även om man har gjort framsteg i att erbjuda en mer engagerande körkänsla, ligger den fortfarande snäppet efter de två andra när det kommer till chassi och styrning.Det bästa med nya Qashqai är chassit. Fjädring och dämpare gör ett mycket bra jobb för att få bilen att gå komfortabelt i olika hastigheter och på varierande underlag. Qashqai har gått från att vara den minst bra bilen i klassen att köra, till att bli en av de absolut bästa.

Vi imponeras normalt sett inte av det som kallas mildhybridsystem. Det är en utveckling av stopp-/start-systemet och sparar bara marginellt med bränsle samtidigt som bilföretaget och säljaren kan använda ordet hybrid i sitt säljsnack.
RENAULT ÄR EN BILTILLVERKARE som har lång erfarenhet av elektrifiering. Man har länge erbjudit prisvärda elbilar, från den lilla Twizy, via personbilen Zoe till skåpbilen Kangoo. Captur finns med bensindrift eller, som den här testbilen, laddhybrid-drift. Den går då att ladda fullt på tre timmar, och sedan kan man köra på el i upp till fem mil.

Är Nissan en å eller älv?
Nissan är en å som rinner upp som Nissa källa i en högmosse i Månsarps socken nära Taberg, belägen 290–300 meter över havet. Nissan flytande genom Halmstad med Halmstads stadsbibliotek till höger.
Det man gör avkall på med Captur, jämfört med de två andra testbilarna, är innerutrymmen. Framstolarna är bekväma och här märks det knappt att Captur är en mindre bil. Baksätet är också överraskande bra och erbjuder den skönaste sitsen av de tre. Men benutrymmet är begränsat, även om framstolarna har en urgröpning på ryggstödets baksida för att ge lite mer plats för knäna.

Startpriset för en Captur Plug-in Hybrid, som modellen heter, ligger på 351 900 kronor. Enligt Transportstyrelsen får man då en bonus på 27 510 kronor, vilket gör att vi landar på 332 900 kronor. Dessutom är skatten endast på 360 kronor eftersom WLTP-siffran för koldioxid understiger 90 gram per km.

Captur är därmed en riktigt spargris jämfört med de två andra testbilarna. Och för den som laddar och kör mycket på el är det en billig bil att äga och köra. I våra testdata har vi beräknat förbrukningen för en tiomilsresa, för att få en testförbrukning att räkna på.I vanlig ordning uppskattar vi att köra på endast el i den vardagliga körningen. Det går tyst, man har bra gasrespons och det är billigt, oavsett om man laddar hemma eller vid en laddstolpe, jämfört med bensinkostnaderna. Det enda vi kan anmärka på är att vid långa och kraftigare accelerationer, exempelvis på en motorvägspåfart, kan man känna växlingspauser i den annars linjära fartökningen.Säkerhets- och supportsystemen är väl kalibrerade. De finns där och hjälper till, utan att störa körningen. Nissan Qashqai är den bil vi i testlaget helst skulle behålla av de tre testbilarna. Testförbrukningen landade på samma siffra som för Nissan, trots att Kia har ett riktigt hybridsystem, till skillnad mot Nissans mildhybridsystem. Detta beror framför allt på att Kia har en starkare drivlina och att vår testslinga går en hel del på lands- och motorväg. Alla i testlaget sitter bra bakom ratten. Stol och ratt har bra inställningsmöjligheter, även om någon önskar att kunna sitta lite lägre. Men den höga sittpositionen ger en god överblick. Instrumentering och infotainment-system flyter ihop i en stor, svart panel, som består av två skärmar.Det är imponerande hur Kia lyckas kombinera den högteknologiska inredningslayouten med att samtidigt behålla användarvänligheten. Vilken bilförare som helst kan kliva in i Sportage och hitta funktioner och reglage tämligen omgående, även om vederbörande inte är en erfaren Kia-förare. Detta är styrkan hos Sportage, och de flesta andra Kia-modeller: De är moderna, men samtidigt mycket användarvänliga.

Det korta överhänget bak gör att Captur är betydligt kortare än de två andra testbilarna. Det är också detta som gör att bagageutrymmet är betydligt mindre i Renaulten. Men eftersom axelavståndet är nästan lika långt som på Kia och Nissan är innerutrymmena för fyra åkande bra.

Vid kall utetemperatur, ner mot fryspunkten, är Qashqai ovillig att stänga av motorn över huvud taget. Detta även om både motorn och kupén är varma och vi står helt stilla. Men när temperaturen kryper uppåt några grader jobbar mildhybridsystemet effektivare. Anledningen till att Qashqai har lika låg förbrukning som hybriden från Kia är att Nissan har en svagare drivlina. Men detta maskeras ganska bra eftersom bensinmotorn uppfattas som alert i Qashqai.
Skillnaden på en crossover och en suv är för övrigt svårdefinierad och vi är mer eller mindre hänvisade till vad biltillverkarna kategoriserar sina modeller som. Både suvar och crossovers utmärker sig med aningen högre markfrigång och mer markanta hjulhus jämfört med en vanlig familjekombi. Hur bra är de nya bilarna från Kia och Nissan, och hur mycket sparar man på att köpa en lite mindre bil men med riktig eldrift? Med Renault Captur får du en laddhybrid för samma pengar, och kör du på el finns det mycket pengar att spara.

Hur ofta ska man serva bilen Nissan?
I bilens instruktionsbok kan du se efter hur många mil eller hur ofta bilen ska servas. Ofta pratar man dessutom om milbaserad och årsbaserad service, två olika serviceintervall att ta hänsyn till. Det kan stå att service ska göras efter 1.500 mil eller en gång per år, beroende på vilket som infaller först.
DET GLÄDER OSS MYCKET när biltillverkare förbättrar sina bilar markant. Nya Nissan Qashsai är betydligt bättre än sin föregångare på i princip allting. De två största lyften med den nya bilen är hur den är att sitta i och hur den uppför sig på vägen. Mer om det alldeles strax.En hybridbil sparar mest bränsle vid stadskörning. Vid vardaglig körning känns Kian inte starkare eller piggare än de två andra bilarna och trots sitt kraftövertag har den en lägre dragvikt än Nissan. Fjädringen är godkänd men aningen för stötig jämfört med de två andra bilarna. Vägbullret är ganska bra dämpat men vi skulle vilja ha bättre ljuddämpning från motorrummet. KIA ÄR PÅ VÄG att göra den resa som Toyota har gjort de senaste tio åren. Man har börjat ta ut designsvängarna och börjat lyssna på de testförare som förespråkar körglädje. Elbilen EV6 gestaltar denna påbörjade resa tydligt, och det har smittat av sig en aning på nya Sportage. Framför allt är det den yttre och inre designen som sticker ut med den nya mellanklass-crossovern. Captur har en bra drivlina, det vill säga att elmotorerna, de är faktiskt två till antalet, är tillräckligt starka för att bilen med lätthet hänger med i trafikrytmen. Man kan köra även när det är kallt ute, utan att bensinmotorn startar, och upp till 135 km/h.

Vi arbetar systematiskt med att minska vår klimatpåverkan och vi är certifierade enligt Toyotas åtta miljösteg. Sedan år 2000 har vi arbetat målmedvetet med Toyotas hybridbilar för att sänka det genomsnittliga utsläppet för varje såld bil. Idag släpper vår sålda genomsnittsbil ut ca 110 g CO2/km. All el vi förbrukar i anläggningen är märkt med både Naturskyddsföreningens ”Bra miljöval” och Älvräddarnas Riksförbunds stämpel för anpassad vattenkraft för att främja biologisk mångfald.Sedan starten 1988 har vi sålt bilar i Sandviken i över 30 år. Sedan 2001 också stolta återförsäljare för Toyotas person och transportbilar. Vi har egen Toyota verkstad med hybrid och bränslecell hälsokontroll. Vi hjälper dig för att ditt Toyota ägande ska vara så enkelt som möjligt med service, utför hjulinställningar och byter vindrutor, har en egen däckverkstad samt plåtverkstad i samarbete med Sandvikens Billackering AB. Vi säljer både nya bilar och begagnade bilar. Bilhörnan var en av de första Toyota-återförsäljarna i Sverige att uppnå bronsnivå för ”Toyota Standards of Excellence for Customer Service”.

Kamux är en bilhandlare som enbart koncentrerar sig på begagnade bilar. Idag har Kamux ca 80 butiker i Sverige, Finland och Tyskland och har sedan företaget grundades sålt över 450 000 bilar. Då vi vill vara en pålitlig partner för våra kunder har vi som mål att kunna erbjuda den bästa övergripande servicen samt ha en tilltalande prissättning. På Kamux hjälper vi gärna till med finansiering, försäkring och erbjuder vårt extra trygghetsskydd Kamux Plus.

Våra fordonstekniker har testat bilen på mer än 170 punkter och noterat både godkända punkter och eventuella anmärkningar. Allt för att du ska få en bra och rättvis bild av bilen. Läs mer om testet.Stenskott vindruta i synfält, Flertal bucklor/dörruppslag, Fåtal stenskott och repor, Bilen är delvis omlackerad, Fälgar på bilen kantstötta, 1 st däck skadat

“En Nissan Qashqai från 2019 med automat och bensinmotor. Rikligt utrustad med bland annat GPS, backkamera och nyckellöst startsystem. Bilen behöver inte besiktas förrän augusti nästa år.” Så jag påstår att det är två helt skilda mått på prestanda. Bara att jämföra en bensin mot diesel. Bensinarn klarat att må 100 på tvåan och oftast snabbare på sprinten medans en diesel behöver växla några gånger till, är inte lika sprintsnabb men har oftast en likvärdig eller bättre omkörningsprestanda. Då hastighets/varvökningen inte är så stor utan den nyttjar det betydligt högre vridmomentet. Kan bara prata för mig själv men jag trycker då gaspedalen så långt ned det går för man vill ogärna ligga i fel fil med risk för möte längre än nödvändigt. Du redogjorde förvisso i inlägg 19 att du aldrig använt kickdown vid omkörning, nog första människa jag hört säga det, men vi är alla olika..

Jo, det känner man ju på skakningarna i sätet om det är en diesel. Tyvärr görs ju de flesta bensinmotorer med en vridkurva som liknar dieslar allt mer. Inget vridmoment på tomgång, sen massor i en klump för att plötsligt bara försvinna.
Hmm det är ju Renault 1.2 motor sitter in till Nissan Qashqai. För mig nej Fransk är usel kvalitet. Bra att du vet om detta och det är upp dig vad du vill ha.Men annars håller jag med dig, våran Honda som jag nämnde innan, dom omkörningarna jag gjorde med den bilen kan jag nog räkna på ena handens fingrar. Och jag vet, du behöver inte berätta vem som behöver vad. Min mor (75+) har 105hk i sin automatväxlade Golf och hon använder nog aldrig mer än 35-40hk när hon kör bil. Så mitt resonemang gäller naturligtvis inte alla, inte dig heller av vad jag kan utläsa av ditt inlägg.

Precis, det är ju det som är grejen, man måste ha öronproppar när man tvingas varva bensinaren till 5500 för att få samma liknande prestanda som dieseln får vid 3500:)
Yes, och dieselns korta varvregister (pga. hög kompression) gör att motsvarande bensinmotor i princip alltid är kvickare i alla register när motorns effekt utnyttjas med en växellåda.Hultarn: Off-topic men som anglofil och Jaguarälskare kan jag inte annat än bli nyfiken på vad för Jaguar du har? Har själv haft 3 olika och tycker det är få bilar, gamla som nya som ger den charmen och karaktären!

Rutger kollade på modellen med manuell låda – du FXX på den automatväxlade. Dessutom står det 10,6 s för den manuella om jag läste rätt och det är ju inte katastrofalt dåligt trots allt.
Och gör en bil en 0-100 på X sekunder så brukar även 70-110 gå hand i hand. Dvs., rent förenklat, en bil som gör 0-100 på 5s brukar som regel vara procentuellt lika mycket snabbare 70-110 som en bil som klarar 0-100 på 10s. Om du har en automatlåda som växlar ned vid en omkörning hjälper nog föga om bilens motor bara tillåter 0-100 på 12,9s, skillnaden på omkörningen skulle jag nog vilja säga är farligt långsam till mindre farligt långsam.Vad har man för nytta av acc 0-100? Möjligen FXX vid sina rödljuskörningar som är trafikfarliga på allmänväg.Totalt värdelös info om 0-100! Acc 70-120km/h är däremot mer värdefullt att veta isåfall, så är väl våra hastighetsbegränsningar i landet. Men en del kräver ju motorer på 200- 300hk, så barnsligt.

Dom flesta bilarna som säljs idag där motorn är tillräckligt stark för omkörningar har väl automatlåda, och då spelar det kanske inte så stor roll hur fort det går på femman från 70. Kan bara prata för mig själv men jag trycker då gaspedalen så långt ned det går för man vill ogärna ligga i fel fil med risk för möte längre än nödvändigt. Du redogjorde förvisso i inlägg 19 att du aldrig använt kickdown vid omkörning, nog första människa jag hört säga det, men vi är alla olika..
Kan till stor del hålla med FXX men tyvärr finns det massor av exempel på bilar med bra accelerationsresurser men där förarna knappt verkar röra gaspedalen när dom är på accelerations-sträckan ut på bl a motorvägar. Så behovet av snabb acceleration lär ju också bero på förarens beteenden… Min nuvarande Golf är specad till 10.7 s och det är ju ingen raket direkt men knappast heller att betrakta som direkt trafikfarlig – så upplever jag den i alla fall inte. Men man får ju använda den lilla pedalen längst till höger om trafiken så påkallar… Tillsammans med rätt växel om det är manuellt växlade bilar. Men Hultarn, nu är det ju 0-100 som står i varenda faktaspec, det är detta mått som är vedertaget för att på något rimligt vis kunna jämföra prestanda mellan bilar. Att sedan 3 promille av befolkningen inte ligger och åker 0-100 var och varannan dag begriper nog dom flesta, det är inte jag som har hittat på detta mått för acceleration. Det ör det som är det intressanta. Gångkulturen och vridmomentsutvecklingem är ju ganska så lika på bensin och dieselmotorer i dag. Så varför skall man då köpa en bensinare som drar minst 1dl mer soppa och förpestar omgivningen med sina cancerogena bensenutsläpp? Visst kör man kortare sträckor så kan det vara svårt att motivera en diesel. Men rullar man 1500-2000 mil per pr eller mer så är fortfarande diesel att föredra. Gränsen för antal mil nör diesel är ”lönsamt” minskar självklart med en större och tyngre bil. En SUV är ju rent förödande att köpa med bensinmotor.Har alltid gillat Nissan Qashqai och speciellt när jag övningskörde med en. Nu sitter jag här och försöker leta efter en ny bil och kollade direkt på Qashqa. Det finns massor med 1.2 motorer och till bra priser.