Posted on

Dynafit Tour 88

Allt-i-ett-skidsetet för klassiska skidturister. Packa upp &Skida. Skidsetet har skräddarsytts speciellt för behoven hos klassiska skidturister som letar efter ett upplägg för varje dag. Den består av Radical 88 skidor, Radical binding och skins.Radical-bindningen har varit en beprövad allround för klassiska turer i många år. Den kombinerar robusthet, komfort och användarvänlighet. Oavsett om det är lokal bergs- eller skidhögtur – med Radical Bond är du alltid klok. Bindningen har två klätterhjälpmedel som du kan använda snabbt och enkelt med pinnen. I längdinställningen erbjuder bindningen 25 mm utrymme för justeringar till olika sullängder. Insatsvärdena är helt justerbara i sidled och vertikalt från DIN 4-10. För plus i säkerhet i isiga eller hårda förhållanden kan du fästa hårda strykjärn på Radical tour-bindningen. Liksom alla DYNAFIT-bindningar är Radical designad och tillverkad i Tyskland och levereras med livstidsgaranti.

Den radikala bindningen matchar Radical 88-skidan och ingår i setet. Skida och binda bildar en perfekt samordnad enhet. Den speciella titanplattan för att fästa bindningen är redan formad i konturen av Radical touring-bindningen, vilket säkerställer den mest harmoniska skiflexen.DYNAFIT topptursset gör toppturer ännu enklare och mindre komplicerade. Trogen mottot ”Unpack &Ski” är sökandet efter den optimala kombinationen av skidor, bindningar och skinn ett minne blott. Du kan helt enkelt lita på dynafit-experternas mångåriga erfarenhet, som har satt ihop ett perfekt upplägg för dig: beställ ett skidset, packa upp det, låt en specialåterförsäljare ställa in det och kör iväg direkt.

Setet kompletteras av Radical ski touring skins. Dessa tillverkas i Schweiz i den vanliga POMOCA-kvaliteten och har optimala glid- och klättringsegenskaper.I setet ingår den nya Radical 88-skidan. Med en genomsnittlig bredd på 88 mm står Radical för lätthet uppför och garanterar samtidigt hög stabilitet och jämn gång i nedförsbacken. Skidpoängen med enkel hantering och enkel svängintroduktion tack vare vippkonstruktion på tipp och svans. Formen är idealisk för både hårda och mjuka förhållanden och puder och gör Radical till ditt allsidiga vapen på varje tur. Det kontinuerliga ABS-sidostödet garanterar dig bästa möjliga kraftöverföring till skidan. Tack vare den förlängda radien är skidan väldigt förlåtande. Samtidigt ger den lätta träkärnan av poppel den nödvändiga popen med hög dämpning. Skidans harmoniska midja bidrar till en balanserad hantering.Det nya skidsetet Radical 88 har skräddarsytts speciellt för behoven och kraven hos klassiska skidturister som letar efter ett upplägg för varje dag utan att bli bortskämda med valmöjligheter.Tour 88 är en toppturs skida med konstruktion som kombinerar låg vikt för topptursbestigning med trygg åkning utför. Den solida träkärnan av paulownia, för låg vikt och följsamhet i kombination med hårdare poppel som ger stabilitet och vridstyvhet.

Den slitstarka capkonstruktionen i ändarna kombineras med rak sidokant på mittenpartiet. Rocker profil och sidoskärning är optimerade för varje unik längd för effektiv åkyta och svängradie. Kan kombineras med förskurna Dynafit Speedskin som utnyttjar nos- och bakinfästning optimalt.
Dynafit´s välkända 3D konstruktion reducerar material både framför och bakom bindningsområdet vilket resulterar i lägre vikt men ändå bibehållna åkegenskaper utför. Skidan passar på så sätt för längre bestigningar.

\\n Viktigt att välja en bindning med rätt DIN dvs vilken kraft bindningen tål. DIN motsvaras ungefär av vikten på åkaren dvs DIN 10 cirka 100kg. Max DIN anges oftast i namnet på bindningar tex 4.5 som är ungefär max 45 kg. Speciellt viktigt att kontrollera vid köp till juniorer. Personer som åker kraftfullt måste ha högre DIN än de som åker mer försiktigt.\\nFår vi rätt uppgifter direkt vid köp går det snabbare med leverans. Kan ni inte ange måtten av olika anledningar så skriver ni det. Har ni bara genrella mått tex skostorlek som ni vill att de monteras efter kan vi inte garantera att det blir rätt och de behöver alltid kontrolleras innan åkning.

Alpingaraget är sedan 1994 Sveriges mest fullmatade skidbutik. Hela vårt breda sortiment av alpin utrustning är handplockat från utvalda leverantörer och varumärken. Med en kompetent och engagerad personal vill vi ge dig förstklassig service för att få rätt utrustning. Hos oss är det alltid vinter!
Dynafit Blacklight 88 tillhör Speed Touring-segmentet och är utvecklad för snabba topptursbestigningar och längre turer i utsatta miljöer. En premiummodell för all typ av terräng och underlag på långa distanser samt för vardagsmotion.\\n\\nKärna av laminerad Paulownia för optimal synergi mellan lätthet, soliditet och mjukare vridstyvhet ger förlåtande egenskaper i krävande terräng. UD Carbon, ett kolfiber med envägssträckning över hela skidans yta maximerar vridstyvhet och ger lägsta tänkbara totalvikt. Sandwich-konstruktion med ABS sidokant kombineras med Dynafit´s beprövade 3D Sidewall Cap, vilket reducerar materialåtgången utan att inkräkta på vridstyvheten.\\n\\nRocker profil i både nos och bakända och sidoskärning som är optimerad för varje unik längd ger proportionell funktion med effektiv åkyta och svängradie.\\n\\nSkidans belag är preparerat för tävling. Kombineras med förskurna Dynafit Speedskin som är förberedda med Dynafits unika tip- och tail infästning.\\nSpecifikationer:\\nDynafit Blacklight 88 22/23\\nLängder: 165, 172, 178, 184 cm\\nSidecut: 123-88-111 mm\\nRadie: 19 m\\nVikt: 1140 g\\nRace finish: belaget är förberett för tävling\\nPaulownia Speed Core\\nUD Carbon\\nEndast Online – Är artikeln märkt med \\\”Endast online\\\” skickas den direkt från leverantör hem till er. Produkten lagerförs inte av oss och finns inte heller i butiken.

Dynafit Blacklight 88 tillhör Speed Touring-segmentet och är utvecklad för snabba topptursbestigningar och längre turer i utsatta miljöer. En premiummodell för all typ av terräng och underlag på långa distanser samt för vardagsmotion. Kärna av laminerad Paulownia för optimal synergi mellan lätthet, soliditet och mjukare vridstyvhet ger förlåtande egenskaper i krävande terräng. UD Carbon, ett kolfiber med envägssträckning över hela skidans yta maximerar vridstyvhet och ger lägsta tänkbara totalvikt. Sandwich-konstruktion med ABS sidokant kombineras med Dynafit´s beprövade 3D Sidewall Cap, vilket reducerar materialåtgången utan att inkräkta på vridstyvheten. Rocker profil i både nos och bakända och sidoskärning som är optimerad för varje unik längd ger proportionell funktion med effektiv åkyta och svängradie. Skidans belag är preparerat för tävling. Kombineras med förskurna Dynafit Speedskin som är förberedda med Dynafits unika tip- och tail infästning. Specifikationer: Dynafit Blacklight 88 22/23 Längder: 165, 172, 178, 184 cm Sidecut: 123-88-111 mm Radie: 19 m Vikt: 1140 g Race finish: belaget är förberett för tävling Paulownia Speed Core UD Carbon
Dynafit Blacklight 88 tillhör Speed Touring-segmentet och är utvecklad för snabba topptursbestigningar och längre turer i utsatta miljöer. En premiummodell för all typ av terräng och underlag på långa distanser samt för vardagsmotion.\n\nKärna av laminerad Paulownia för optimal synergi mellan lätthet, soliditet och mjukare vridstyvhet ger förlåtande egenskaper i krävande terräng. UD Carbon, ett kolfiber med envägssträckning över hela skidans yta maximerar vridstyvhet och ger lägsta tänkbara totalvikt. Sandwich-konstruktion med ABS sidokant kombineras med Dynafit´s beprövade 3D Sidewall Cap, vilket reducerar materialåtgången utan att inkräkta på vridstyvheten.\n\nRocker profil i både nos och bakända och sidoskärning som är optimerad för varje unik längd ger proportionell funktion med effektiv åkyta och svängradie.\n\nSkidans belag är preparerat för tävling. Kombineras med förskurna Dynafit Speedskin som är förberedda med Dynafits unika tip- och tail infästning.\nSpecifikationer:\nDynafit Blacklight 88 22/23\nLängder: 165, 172, 178, 184 cm\nSidecut: 123-88-111 mm\nRadie: 19 m\nVikt: 1140 g\nRace finish: belaget är förberett för tävling\nPaulownia Speed Core\nUD Carbon\n\\n Här visas bindningar som vi rekommenderar till denna skida. \\n Det är ett urval och det finns många andra bindningar att välja mellan i kategoring Bindningar.\\n Klicka här för att se alla bindningar.\\n

Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.
Tour 88 är en mångsidig och lätthanterad tourskida från Dynafit som levererar en stabil prestanda. Till skidan kommer en Dynafit Radical Tour 92 bindning samt Speed Skin Tour 88 stighudar. Som medlem i vår kundklubb får du poäng på allt du handlar hos oss, poäng som i din personliga poängbank kan omvandlas till trevliga erbjudanden. Har du handlat hos oss tidigare har du redan ett konto hos oss och du kan då använda samma inloggningsuppgifter för att gå med i kundklubben. I så fall kan du istället klicka på ”Logga in” längst ner på denna sida. Få denna produkt levererad fram till dörren. Hemleverans tar normalt sett en dag längre för leverans (efter att det lämnat vårt lager) jämfört med Standardleverans.Här kan du logga in för att se alla ordar du gjort på Outnorth, följa status, ändra dina adressuppgifter och registrera/avregistrera dig för vårt nyhetsbrev. Använd samma e-postadress du angav när du handlade. Saknar du ditt lösenord så kan du använda ”glömt lösenord”-funktionen. Observera att alla som har handlat hos Outnorth har ett konto men att det går bra att handla hos Outnorth utan att hålla reda på sina kontouppgifter.Få denna produkt levererad fram till dörren. Lagerförda varor skickas från vårt lager inom 1-3 vardagar. Handla för mer än 999 kr kronor för att få gratis frakt!På Hardloop anser vi att livet ska levas utomhus. Oavsett om du är nybörjare eller toppidrottare delar vi sedan 2015 med dig vår passion för högkvalitativ friluftsutrustning, men också hur vi upplever världen.