Posted on

Electrolux Ultrasilencer Green

Thank you for signing up! You will now receive our mailings to the e-mail address you entered. You can cancel your free subscription anytime if you do not wish to receive any more e-mails.

Tack för din registrering! Du kommer nu att ta emot våra utskick till [email protected]. Du kan avbryta din kostnadsfria prenumeration när som helt om du inte önskar fler e-postmeddelanden.
Dammsugarpåsarna s-bag® kan användas till alla dammsugare med påse från Electrolux (Electrolux, AEG, Volta och Tornado) och Philips. Om du använder påsar som inte är s-bag kan det uppstå skador på dammsugaren. Titta efter s-bag®-logotypen när du köper nya dammsugarpåsar.Varför registrera? Få 40% rabatt på köksredskap i vår webbshop. Boka en reparatör online. Ladda ner tillhörande dokument. Kolla status på din garanti. Få snabb hjälp. Köp reservdelar och tillbehör som passar din produkt.

Hur mycket kostar en dammsugare?
De flesta dammsugare har idag en riktigt bra rengöringsförmåga på hårda golv och kostar mellan 1 000 till 1 600 kronor, men det går även att hitta billigare modeller för mindre än 1 000 kronor med bra rengöringsförmåga.
UltraSilencer Green är den miljövänliga dammsugaren. Tillverkad av 55% återvunnen plast och kan även återvinnas till 92% och dessutom är förpackningen 100% återvinningsbar. Med en ljudnivå endast 61 dB så är den mycket tystare än en vanlig dammsugare.Silent Air Technology™ har optimerat sättet som luften rör sig i UltraSilencer. Tack vare aerodynamiska luftkanaler, en ”flytande” motor och AeroPro™ Silentmunstycket och slang, ger UltraSilencer dig fantastiska städresultat utan att störa!

AeroPro 3-i-1-munstycket är ett praktiskt verktyg när du behöver anpassa din dammsugning ytterligare. Detta 3-i-1-redskap innehåller en borste, ett fogmunstycke för trånga ytor och ett möbelmunstycke för textilklädda möbler.
Val av leveranssätt bestäms av ditt postnummer. Ange postnummer i kassan för att se dina alternativ. Du kan alltid välja att hämta, utan kostnad, i din närmaste Elon-butik. Lycka till med ditt köp och hör av dig till oss om du har några frågor kring leveranser.UltraSilencer är lätt och smidig att manövrera runt möbler och hörn. Med en räckvidd på 12 m slipper du byta eluttag så ofta för att dammsuga hela ditt hem. Lättåtkomliga kontrollknappar och mjuka gummihjul gör städningen kul!

Hur många watt bör man ha på en dammsugare?
Hur många watt ska en bra dammsugare ha? Enligt Energimyndigheten måste effekten vara lägre än 1 600 watt (W) för att uppfylla nu gällande ekodesignkrav. Kraven har skärpts sedan september 2017 och alla nya dammsugare måste ha en effekt under 900 W.
s-bag® är utformad med en speciell vikning som ger den mer kapacitet jämfört med en platt påse. Powerflow gör påsen flexibel och enklare att sätta in i dammsugaren.Denna dammsugarpåse är enklare att sätta in i dammsugaren. Den är dessutom mer hygienisk genom att påsen automatiskt förseglas när den tas ut, vilket förhindrar spill och möjliggör snabba och rena påsbyten.

Detta munstycke är speciellt utformad för dammsugning på hårda golv. Detta tillsammans med en speciellt framtagen design och teknologi som möjliggör att behålla i princip lika tyst dammsugning samtidigt som den är effektivare tar sig fram över ytorna med sin effektiva, aerodynamiska sugförmåga. Medföljer gör även en Miniturbo-borste, idealiskt för rengöring av svåråtkomliga utrymmen som möbler, trappsteg och bilsäten.
Spara energi utan sämre prestanda. UltraSilencer™ ZEN använder hälften av den energi som en vanlig 2100 watts dammsugare skulle behöva. Men inget av detta påverkar prestandan. Tvärtom är den aerodynamiska insidan utformad för att skapa ett effektivare sug, samtidigt som du använder mindre energi.

Vilken dammsugarpåse till Electrolux Silence?
Dammsugarpåsarna s-bag® kan användas till alla dammsugare med påse från Electrolux (Electrolux, AEG, Volta och Tornado) och Philips. Om du använder påsar som inte är s-bag kan det uppstå skador på dammsugaren.
UltraSilencer™ Zen Green ger dig en kontrollerade, stabila rörelser när du förflyttar dammsugare över rummet och mellan rummen. Med stora bakre hjul och styrhjul så ger dammsugare dig stabila, smidiga vändningar med dynamisk sugkraft.Detta är vad man kallar miljövänlig dammsugning. UltraSilencer Green är tillverkad av 55 % återvunnen plast och när den kommer till slutet av sin livslängd, kan upp till 92 % av den återvinnas. Även förpackningen är tillverkad av 100 % återvunnet material och kan naturligtvis återvinnas helt och hållet.Det ska vara lätt att dammsuga. UltraSilencer™ ZEN Green har utrustats med funktioner som inte bara förenklar utan även skonar rygg och onödig fotmanövrering. Handtagen är ergonomiskt utformade och ger dig bättre kontroll och enklare manövrering.

Electrolux UltraSilencer™ ZEN Green EUS8GREEN är inte bara tyst, den är miljövänlig också! Den är till 55 % tillverkad av återvunnen plast, är både energisnål och städar fläckfritt rent. Electrolux UltraSilencer städar skinande rent utan att störa de runt omkring. Hemligheten stavas Silent Air Technology™ som optimerar luftflödet så att dammsugaren arbetar tyst.
UltraSilencer™ ZEN Green använder endast hälften av den energiförbrukning en vanlig 2100 W-dammsugare behöver. Utan att tumma på prestandan. Tvärtom. Den aerodynamiska insidan är utformad för att skapa ett effektivare luftflöde genom hela maskinen som ger ett effektivare sug samtidigt som det använder mindre energi.

Med UltraSilencer™ ZEN Green skonar du inte bara dig själv utan även grannar och husdjur. Den har en förbättrad, tystare slang och ett extremt effektivt och tyst Silent Zen™-munstycke. Ett ingenjörsmässigt mästerverk i sin renaste form.
Enligt Energimyndigheten måste effekten vara lägre än 1 600 watt (W) för att uppfylla nu gällande ekodesignkrav. Kraven har skärpts sedan september 2017 och alla nya dammsugare måste ha en effekt under 900 W. I första hand är det viktigt att du regelbundet rengör din dammsugare. Avlägsna munstycket och rengör det in- och utvändigt. Avsluta med att skölja munstycket i vatten och låt det torka helt innan du sätter tillbaka det. En unken lukt kan också bero på att din dammsugare behöver rengöras. Första steget är som sagt att se till att påsen är utbytt, därefter kan det vara läge att rengöra utrymmet där påsen sitter i dammsugaren. Detta gör du enklast genom att torka rent med en ren trasa.

Om det är viktigt för dig att din dammsugare inte låter så mycket ska du hålla utkik efter en modell med låg ljudnivå. Det gör du enklast genom att titta på hur många decibel dammsugaren har. Ljudnivå hos dammsugare ligger oftast mellan 57 dB och 80 dB. En tyst ljudnivå ligger runt 65 dB.För dig med öppen planlösning är robotdammsugaren en klar vinnare! Den kan även användas om du inte har öppen planlösning i och med att robotdammsugaren även kan komma över trösklar – men då måste du se till att hålla alla dörrar öppna så att den kommer åt överallt om du inte är hemma.

Kan man dammsuga utan dammsugarpåse?
Använd aldrig din dammsugare utan dammsugarpåse. Detta kan skada dammsugaren. För att öka dammsugarens effektivitet och livslängd, och för att undvika bakterietillväxt i påsen, rekommenderar vi att du byter dammsugarpåsen regelbundet.
Hur effektiv sugförmågan är hos en dammsugare beror på vilken motoreffekt dammsugaren har, men även på utformningen av munstycket. Den bästa sugeffekten har dammsugare som kan suga upp damm och smuts utan problem – och dessutom säkerställa att dammet som sugs upp faktiskt stannar i dammsugaren och inte virvlar tillbaka i rummet.

Dags att köpa dammsugare men osäker på vilken modell du ska välja? I den här guiden går vi igenom viktiga saker att tänka på när du ska välja en ny dammsugare. Vi delar även våra bästa städtips när det kommer till just dammsugare och hur du kan få ditt hem att dofta gott.
Vilken modell passar dig? Det beror på lite olika faktorer, bland annat om du bor stort eller litet och huruvida du har begränsat med tid att lägga på just dammsugning. Se vår checklista här nedan som kan hjälpa dig i processen! Dammsugarpåse ska bytas innan den hunnit bli helt full, annars kan den bidra till dålig doft. Många dammsugare indikerar när dammsugarpåsen ska bytas – se till att ersätta den fulla påsen med en ny så fort du ser att indikatorn lyser. Hos Elvita hittar du flera skaftdammsugare – det perfekta valet för dig som är ute efter en sladdlös dammsugare som du kan använda på olika typer av underlag: både golv och möbler. Skaftdammsugare är lätta och enkla att manövrera. Ett bra alternativ för dig som inte kan eller vill bära runt på en tung dammsugare.

Finns det olika s-bag?
Finns det olika s-bag? Det finns fyra varianter av s-bag dammsugarpåsar, med lite olika funktioner och användningsområden.
Om det endast är golv och mattor som ska dammsugas kan du egentligen välja vilken dammsugarmodell som helst. Men om du är ute efter en dammsugare som även kan rengöra möbler ska du välja en modell med utbytbara munstycken anpassade för olika typer av underlag.

Hur bra är Biltemas dammsugare?
OMDÖME: Biltemas billiga dammsugare suger inte alls dåligt, men den låter förskräckligt och partikelutsläppen är inga att vara stolta över även om det finns värre exempel på marknaden. Bäst är den på mattan, annars är det, bortsett det låga priset, knappt mellanmjölk i övriga delmoment.
I Elvitas sortiment finns flera dammsugare, här hittar du allt från traditionella dammsugare till effektiva skaftdammsugare och praktiska robotdammsugare.

När du har säkerställt att din dammsugare är ren kan du prova några av våra husmorsknep för att neutralisera doften från din dammsugare – eller till och med få den att sprida god doft i ditt hem!
Hos Elvita hittar du även tillbehör till din dammsugare, till exempel dammsugarpåsar, dammsugarfilter, borstar, filtar och mopp. På produktsidan för varje tillbehör kan du läsa mer om vilken dammsugarmodell tillbehöret ska användas tillsammans med.

Den tystaste påslösa dammsugaren är Rowenta RO7649 Silence Force Cyclonic Home & Car, med ett ljudutsläpp på 65 dB. Här är en lista över de 5 mest tystgående påslösa dammsugarna:
Bullerutsläppet eller ljudnivån mäts i decibel (dB). Decibel är en logaritmisk skala, vilket innebär att en liten ökning i decibel resulterar i en betydande ökning av ljudnivån. En dammsugare som avger 70 dB buller är ungefär 10 gånger mer högljudd än en dammsugare som avger 60 dB buller.

Hej, jag heter Klaus Bachmann och jag är skapare på Reoverview.se. Jag har i skrivande stund arbetat med hushållsapparater i flera år. Jag publicerar opartiska jämförelser baserat på användarrecensioner, expertrecensioner och testresultat.
Den genomsnittliga kostnaden för en tyst dammsugare (med en ljudnivå under 70 dB) är 2726 kr, medan den genomsnittliga kostnaden för alla dammsugare är 2280 kr.Nilfisk Elite WCL14P08A1 rengör flera olika sorters ytor väldigt bra och ligger i klass A för sin goda rengöringsförmåga på både hårda golv och mattor. Den här modellen är därför ett bra alternativ om man vill ha en dammsugare som har fått bra omdömen och kan användas på flera sorters underlag.

Dammsugaren kommer även med ett Active AirClean SF-AA50-filter som renar luften från otrevliga lukter, vilket är perfekt för dig som har husdjur. Den har även en ljudnivå på 76 decibel, vilket innebär att dammsugaren är relativt tyst.
Den här modellen har en motoreffekt på 650 watt, och även om det inte är marknadens kraftfullaste motor tycker experterna att modellen är relativt effektiv. Den här dammsugaren har dock en ljudnivå på 70 dB, och den väsnas därför mer än många andra dammsugarmodeller.

Amazon är en av de världens mest populära webbplatser för online shopping och erbjuder olika produkter från många olika leverantörer. En av de unika funktionerna hos Amazon är användarnas betygs- och granskningssystem; efter att ha köpt en produkt kan kunderna lämna ett betyg och en recension av sin upplevelse av en viss produkt. Dessa betyg är viktiga eftersom de återberättar tidigare kunders upplevelser av en viss produkt, som sedan andra som funderar på att köpa samma kan ta del av för att fatta välgrundade köpbeslut. Electrolux SilentPerformer ESP75 får högsta betyg för sin dammupptagning på hårda golv och hamnar där i klass A. Modellen får dessutom ett högt betyg för sin dammupptagning på mattor, och där hamnar den här dammsugaren istället i klass B. Med kombimunstycket DustMagnet Silent kan den här dammsugaren användas till en mängd olika ytor. En annan trevlig egenskap med denna dammsugare är dess design; många moderna dammsugare liknar något som är taget från en science fiction-film, men Philips FC9331/09 ser ut som en vanlig hederlig dammsugare med tjock kropp, rör och sladd.

Handtaget på Nilfisk Elite WCL14P08A1 är mjukt och ligger bra i handen, tack vare änden på handtaget som är böjt på ett ergonomiskt sätt. För att dammsugaren ska vara så bekväm som möjligt att använda kan man även justera rörets längd efter behov, och för att veta att det låser sig i det önskade läget ger det ett klick-ljud ifrån sig.
Modellen har ett specialdesignat munstycke som avlägsnar djurhår som tenderar att fastna överallt på mattor, soffor, kuddar och i springor. Munstycket kallas ProAnimal turboborste och är mycket kraftfullt. Kraften kombinerad med den unika utformningen gör att de allra flesta djurhår avlägsnas, vilket främst förbättrar miljön för allergiker, samtidigt som alla glädjas åt ett rent och fräscht hem.

Det finns flera olika typer av dammsugare på marknaden, alla utformade för att tillgodose olika rengöringsbehov. Vilken typ av dammsugare som är bäst lämpad för dina behov bestäms av olika faktorer, bland annat storleken på dit hem, vilka golv det har, om du har många mattor, ditt förvaringsutrymme samt dess praktiska användbarhet.
Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

Den välkända brittiska testsajten Expertreviews.co.uk har testat Dyson V8, och skriver att det är den bästa sladdlösa dammsugaren som finns på marknaden idag.
Obs! Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline produceras tyvärr inte längre och vi har därför ersatt pristabellen med den liknande modellen, Miele Complete C3 EcoLine – SGSP3. Produkttexterna handlar dock fortfarande om Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline.Modellen tillhör även energiklass C, vilket är en av marknadens bästa klasser för dammsugare, då den förbrukar upp till 50 % mindre energi än andra motsvarande modeller på marknaden.

Hur tyst år Electrolux tystaste dammsugare?
Hur tyst är Electrolux tystaste dammsugare? Electrolux Pure D8. 2 är en otroligt tyst dammsugare som har en ljudnivå på endast 57 dB. Det finns olika modeller av dammsugare – robotdammsugare, sladdlösa skaftdammsugare, klassiska dammsugare, centraldammsugare med mera.
Dammsugarens Comfort-teleskoprör kan enkelt ställas in efter behov; du drar helt enkelt ut teleskopröret till rätt längd och låser det sedan i den position du önskar. Teleskopröret är även klätt i gummi längst upp, så att man kan luta röret mot väggen utan att det faller.

Modellen har dessutom ett smart teleskoprör med ergonomiskt grepp, där du själv kan justera längden för bästa möjliga komfort under städning. Den har även en överhettningsindikator som ser till att motorn inte överhettas, utan stängs i sådana fall av för att kylas ner.

Vilken är den tystaste dammsugaren?
Topp 10 bästa tystgående dammsugareRangDammsugareLjudnivå1Siemens VSQ5X123070 dB2Bosch BGB75X49469 dB3Rowenta RO6859EA Silence Force Allergy+69 dB4AEG VX7-2-ÖKOX70 dB
Dammsugaren har även en automatisk sladdupprullning, och man behöver därför bara trycka på en knapp för att sladden ska hitta tillbaka till sin plats i dammsugaren.

Nilfisk Elite WCL14P08A1 har även effektiv allergenfiltrering med hjälp av dess dammsugarpåsar av mikrofiber, en lufttät konstruktion samt ett HEPA 14-filter. Alla dessa element skyddar tillsammans hemmet mot både dammkvalster, djurhår och annat damm, och därför är den här dammsugaren ett extra bra alternativ för dig som är allergiker eller har astma.
Tech Radar är en populär webbplats där det publiceras tekniknyheter och recensioner som täcker ett brett urval av ämnen som rör olika sorters apparater, mjukvara och hemelektronik. Deras team av erfarna skribenter och redaktörer skapar djupgående analyser och recensioner av de senaste teknikprodukterna på marknaden.Flexibilitet är en av modellens kännetecknande egenskaper, och tack vare de flexibla dammsugarhuvudena kan dammsugaren komma åt i princip alla utrymmen – även under soffan samt i trånga hörn och kanter.

Dammsugaren har en motoreffekt på 350 watt, vilket inte är den starkaste motoreffekten på marknaden, men den har fortfarande en tillräckligt hög effekt för att dammsugaren ska klara av det flesta rengöringsuppgifterna.På den här modellen måste man själv hålla in en knapp när dammsugaren ska suga vilket gör dammsugaren mycket energisnål eftersom den endast förbrukar energi när den faktiskt är i drift. Denna egenskap förlänger även dess batteritid.

Genom sitt AirTurbo-system och sitt kraftfulla ProAnimal-turbomunstycke, är den extra effektiv när det gäller att få bort djurhår. ProAnimal-munstycket har speciella svarta borst som samlar upp damm och röda borst som samlar upp hår. Med dammsugaren följer även ett ProAnimal-möbelmunstycke som är extra stort, har fyra avtagbara filtkuddar, vridbart huvud och som är speciellt anpassat för att avlägsna djurhår från möbler.

Dammsugaren är utrustad med ett HEPA-filter, som blockerar mer än 99 % av alla dammpartiklar. Det betyder att den luft som blåses ut ur dammsugaren är ren och fri från skadliga partiklar. HEPA-filtret kan enkelt rengöras när det är fullt. Dammsugaren är därför märkt med klass A vad gäller täthet och om någon i hushållet är särskilt känslig för damm, bör du ha en dammsugare med just täthetsklass A. Dammsugaren har även ett Bionic-filter som ger en naturlig luktreducering.Den här dammsugaren har ett teleskoprör som kan ställas in efter längd och behov. Du kan alltså justera rörets längd utifrån vad som känns bäst och är mest bekvämt när du dammsuger. På den här modellen sker detta med hjälp av ett klicksystem, som gör att du hör ett klick när du ställer in teleskopröret. Den är tack vare dess kraftfulla egenskaper särskilt bra på att suga upp envis smuts och skräp eller djurhår från eventuella husdjur. Med dammsugaren ingår flera praktiska dammsugarhuvuden, inklusive ett universalmunstycke för både mattor och hårda golv samt ett turbomunstycke. En dammsugare fungerar genom att suga upp damm och smuts från ytor genom en process som kallas sugning. Processen börjar med att en motor framkallar en vakuumliknande effekt som suger in luft från dammsugarens munstycke. När luften sedan transporteras genom röret, passerar den ett antal filter som hjälper till att fånga upp damm och andra partiklar som sugs in.

Den här modellen tillhör energiklass A och är därmed mycket energisnål. Tack vare dammsugarens PureFlow-system har den dessutom en 30 % högre energieffektivitet än andra modeller.Råd & Rön har testat 37 olika dammsugare, du kan läsa hela testet här. Observera att du behöver vara prenumerant för att kunna läsa inlägget, vilket du kan bli genom att skapa ett konto och därefter betala avgiften.

Vilken dammsugarpåsar till Electrolux Ultraone Green?
Dammsugarpåsarna s-bag® kan användas till alla dammsugare med påse från Electrolux (Electrolux, AEG, Volta och Tornado) och Philips. Om du använder påsar som inte är s-bag kan det uppstå skador på dammsugaren.
Den här dammsugaren har utöver det vi redan nämnt en mjukstartande motor, vilket innebär att motorn långsamt ökar till den valda effekten för att skydda elnätet från överbelastning.

Med Electrolux SilentPerformer ESP75 behöver du dessutom inte oroa dig för att skada dina möbler. Den här modellen har nämligen en stötfångare som fungerar ungefär som en kudde mellan dammsugaren och möblerna. Om du exempelvis skulle råka stöta in i soffan med dammsugaren kommer dammsugaren inte lämna några spår på möblerna.
Modellen Philips FC9331/09 har provats av experter från sajten expertreviews.co.uk och av kunderna på amazon.de och har visat sig vara en riktigt bra dammsugare enligt både experter och användare som presterar effektivt på såväl mattor som hårda golv .Därför är det viktigt att välja en dammsugare som är utformad för att passa dina rengöringsbehov samt att använda rätt tillbehör för olika ytor och material. Du bär även rengöra och underhålla dammsugarens filter och dammsugarhuvuden regelbundet för att säkerställa optimal sugeffekt och rengöringsförmåga.

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.En högeffektiv dammsugare drar mer energi, medan en energisnål modell med lägre effekt kan drar mindre. Energiförbrukningen kan även variera beroende på vilken typ av yta som dammsugas, då dammsugaren behöver arbeta hårdare för att suga upp smuts från långhåriga mattor jämfört med från en hård golvyta.

Det är som sagt dock viktigt att notera att sugeffekten inte är den enda faktorn som avgör dammsugarens prestanda och rengöringsförmåga; de andra faktorerna vi nämnt kan också påverka apparatens effektivitet och förmåga att suga upp smuts och damm från olika ytor.
En dammsugares energiförbrukning beror på flera faktorer, såsom effekten på dess motor och vilken typ av dammsugare det är. Generellt sett kan man förvänta sig att en vanlig dammsugare drar mellan 350 och 2 000 watt när den är i drift.

Philips FC9331/09 har fått betyg A när det kommer till rengöring av hårda golv, det vill säga högsta betyg, och på mattor har den fått betyg C, vilket fortfarande är ett bra betyg. Kollar man endast på betygen kan det verka som att denna dammsugare inte är särskilt lämpad för rengöring av mattor, men med tanke på att alla dammsugare har svårare att suga upp smuts från mattor än från hårda golv förstår man att så är inte situationen.

Den brittiska expertsajten Trustedreviews.com ha testat Dyson V8, och belönar dammsugaren med toppbetyg. Testpanelen skriver bland annat att den är mycket bättre än många andra dammsugare som de har provat, samt att de tycker att dammsugaren har särskilt bra flexibilitet och sugeffekt.
Alla dammsugare från Miele har en liten metalltråd inbyggd i handtaget som ska fungera som en liten åskledare och förhindra en eventuell statisk urladdning mellan dammsugaren och användaren. Detta är en unik säkerhetsfunktion som gör dammsugaren till ett mycket säkerhet alternativ.

För många hushåll är det tillräckligt med en dammsugare som har en rengöringsförmåga i klass C för mattor, men om du har små barn eller husdjur eller är allergiker eller astmatiker bör du välja en modell i klass A, alternativt klass B. Ett bra alternativ som uppfyller detta krav är Nilfisk Elite Energy Classic eftersom den ligger i klass B för både hårda golv och mattor.
Utöver dessa två dammsugarhuvuden levereras den även med ett fog-, borst- och möbelmunstycke. Man kan därför alltid anpassa dammsugaren med det tillbehör som passar bäst till ytan som ska dammsugas.Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline har även ett överhettningsskydd som hindrar motorn från att överhettas. Motorn stänger tack vare detta skydd av automatiskt om dammsugaren till exempel suger upp något stort som fastnar i röret. När problemet som uppstått är lös kan man sedan starta dammsugaren igen när motorn har svalnat.

Det kan vara en fördel att kunna justera sugstyrkan när du dammsuger, för att på så vis kunna anpassa dammsugningen till underlaget och mängden smuts. På modellen Electrolux SilentPerformer ESP75 kan du både höja och sänka sugstyrkan med en knapptryckning.
I sin granskning av Dyson V8 Absolute testade Tech Radar dess många inställningar i olika scenarier för att bedöma dess prestanda och användbarhet. De utvärderade bland annat dammsugarens sugkraft, batteritid, mångsidighet och design. I recensionen lyfter de fram V8 Absolute:s förmåga att hantera djurhår och damm, dess lätta och ergonomiska design samt långlivade batteri som några av de mest utmärkande egenskaperna.Prestandan hos denna dammsugare är en av de bästa på marknaden, samtidigt som den är mycket energisnål, och därför tillhör den även energiklass A. Den använder till och med 65 % mindre ström än andra dammsugare i samma klass.

Rengöringen är enkel på Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal. Modellen är påsfri och samlar upp damm och skräp i en specialdesignad behållare som enkelt kan tas lös och tömmas vid behov. Behållaren rymmer 3 liter och gör att man slipper köpa nya dammsugarpåsar. Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal har en sladd på 11 meter och väger 6,7 kg.Electrolux EUO9GREEN UltraOne har en dammsugarpåse på fem liter som påstås hålla 80 % längre än andra modeller. Dammsugarpåsen har dessutom en hygienisk stängning och optimal filtrering, så att luften förblir ren när dammsugaren är i drift. En annan smidig funktion med denna modell är att man kan läsa av på dammsugarens display om det är dags att byta påse eller inte.

Dyson V8 Absolute är som sagt även påslås, vilket också bidrar till dess utmärkta användarvänlighet. Dammet samlas istället upp i en behållare som rymmer 0,54 liter. Experterna skriver att andra påslösa modeller tenderar att ha problem när det gäller att tömma dammbehållaren, men behållaren på Dyson V8 Absolute är försedd med en ny teknik som gör att den är mycket enkel att tömma.Den här dammsugarmodellen har en räckvidd på upp till tolv meter, vilket betyder att du har ett stort arbetsområde att täcka innan du behöver byta eluttag, och därför är den särskilt bra för rengöring av större utrymmen. Dammsugaren har även en Comfort-kabelvinda med OneTouch-funktion som gör att man bara behöver trycka på en knapp med foten för att rulla in sladden, och man slipper därmed böja sig ner. Dammsugarpåsen rymmer 4,5 liter åt gången.

En bra sugeffekt på en dammsugare beror på flera faktorer, bland annat dess motoreffekt, konstruktionen av dammsugarröret och kvaliteten på dammsugarhuvuden och filterna. Generellt sett kan man säga att en sugeffekt på mellan 350-550 watt är bra för en standardmodell.
Google Shopping är en marknadsplats på nätet där användare kan söka efter och jämföra produkter från olika återförsäljare på nätet. En av de mest användbara funktionerna i Google Shopping är användarnas betygssystem som möjliggör för kunderna att lämna recensioner och kommentarer om sina erfarenheter av en viss produkt, vilket gör att andra kan ta del av deras erfarenheter för att kunna fatta egna välgrundade köpbeslut.Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine har också testats av Good Housekeeping Institute, som är mycket nöjda med den goda konstruktionen, sugkraften och de självstängande dammsugarpåsarna. De tycker dock att det var något krångligt att byta dammsugarpåse då manualen är en aning svår att förstå. Which.co.uk tillägger att modellen fungerar bra på alla typer av ytor samt att allergifiltret fungerar effektivt. De ansåg att dammsugarens enda nackdel var att den har svårt att fånga upp större dammtussar.

Dammsugaren har ett handtag med fjärrkontroll, och man kan därför starta och stänga av dammsugaren utan att behöva böja sig ner; vilket sparar både tid och energi. På handtaget går det även att justera dammsugarens sugkraft, så att man kan höja eller sänka den efter behov.
Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst. Luften som transporterats genom filtrena leds sedan in i en behållare, där den förlorar sin hastighet och skickas ut genom dammsugarens avgasutlopp. Kort sagt sugs alltså den smutsiga luften in genom munstycket, för att sedan passera dammsugarens olika filter och till slut transporteras den ut igen. Samtidigt stannar det uppsamlade dammet och smutsen kvar i behållaren. Generellt sett är experterna mycket imponerade och bedömer att användarvänligheten är hög samt att modellen är lättmanövrerad. Experterna nämner dock att den kan vara lite tung och därför orsaka värk i fingrarna eftersom man konstant måste hålla ner sug-knappen.

Av testpanelen får Dyson V8 framför allt beröm för sin kraftfulla motor och starka sugeffekt, och de nämner även att den rengör mycket bra och att den gör det snabbt.
Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline har ett universellt dammsugarhuvuden och kan därför användas på en mängd olika underlag. Förutom detta levereras dammsugaren även med ett möbelmunstycke, ett fogmunstycke samt en sugpensel med naturborst. Alla tillbehör är dammfritt integrerade eller förvaras på VarioClip-fästet.Det finns många tester av dammsugare utförda av experter på internet, och vi har utvärderat flera av dem i den här artikeln. Experter brukar bedöma dammsugare utifrån deras prestanda vid rengöring av olika ytor, användarvänlighet, ljudnivå och hållbarhet. Förutom expertbedömningar rekommenderar vi även att du läser kundrecensioner för att bättre förstå produktens användbarhet samt ta del av tidigare användarupplevelser. För att hjälpa dig att göra ett medvetet köp har vi endast inkluderat användar- och expertorecensioner från pålitliga webbplatser för att säkerställa att du får bästa möjliga kvalitet.Electrolux SilentPerformer ESP75 har även ett hygienfilter som renar luften och ser till att den förblir ren. Filtret avlägsnar dessutom alla dammpartiklar, vilket är en stor fördel för konsumenter som lider av astma eller allergier. Eftersom att Philips FC9331/09 är en påsfri dammsugare leds dammet istället ner till dammbehållare genom effektiva ventilationsluckor. Modellen har dessutom ett integrerat allergifilter som ser till att inga allergener från damm eller smuts kommer tillbaka ut i luften. PriceRunner genomförde ett test av Electrolux EUO9GREEN UltraOne dammsugare och utvärderade dess prestanda, olika dammsugarhuvuden samt andra medföljande tillbehör. Dammsugaren fick beröm för sin högkvalitativa konstruktion av återvunnet material samt sin starka sugkraft på alla ytor.Dammsugare finns i många olika prisklasser; budgetvänliga handdammsugare kan kosta så lite som 400 kronor, och sladdlösa modeller samt cylinderdammsugare 1 000 kronor. Däremot brukar man säga att sladdlösa, stående och cylindermodeller i intervallet 2 000 till 4 000 kronor är de bästa alternativen för de allra flesta köpares behov. I takt med att tekniken utvecklas fortsätter däremot de lite mer högkvalitativa modellerna att förbättras när det gäller egenskaper och funktionalitet och därför finns det även premiummodeller för över 6000 kronor för dem med mycket specifika behov.

År Electrolux dammsugare bra?
Electrolux dammsugare Pure D8. 2 Silence har i februari 2021 blivit utsedd till testvinnare av Pricerunner. I testet har de bland annat tittat på ljudnivå, aktionsradie, prestanda och användarvänlighet.
Om ditt hem till största del består av hårda golvytor finns det ett större och billigare urval av dammsugare att välja mellan. De flesta dammsugare har idag en riktigt bra rengöringsförmåga på hårda golv och kostar mellan 1 000 till 1 600 kronor, men det går även att hitta billigare modeller för mindre än 1 000 kronor med bra rengöringsförmåga. Om ditt hem huvudsakligen består av hårda golv bör inte välja en dammsugare i en lägre rengöringsklass än klass B.Dyson har lanserat en ny och mer kraftfull dammsugarserie som de kallar för V8, och i denna serie hittar vi bland annat modellen Dyson V8 Absolute. Den här dammsugaren har testats av en mängd experter från olika länder och så gott som alla är överens om att Dyson V8 Absolute är en utomordentlig dammsugare och har därför fått bästa möjliga betyg.

Den här tekniken gör att hjulen på dammsugaren kan rotera helt runt – 360 grader – och du slipper därför krångel med att ta dig in under soffan, runt krukor eller under soffbordet.
Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline har ett AirClean Plus-filter som fångar upp även de minsta dammpartiklarna så att ytorna den täcker blir snabbt rengjorda och fria från damm, smuts och skräp. Dammsugaren har en ljudnivå på 76 dB, vilket är relativt högt jämfört med andra dammsugarmodeller på marknaden. För att få en uppfattning av hur hög dess ljudnivå är kan du jämföra med ljudnivån för en normal samtalston som ligger på ungefär 60 dB.Sist, men inte minst, har denna dammsugare ett ergonomiskt handtag som är bekvämt för dig att hantera och ger dig full kontroll över styrningen. Det finns även bärhandtag på både fram- och ovansidan av dammsugaren. Dammsugaren Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal har testats av Råd & Rön. Experterna är eniga om att Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal är en riktigt bra dammsugare och modellen får därför en topplacering i båda undersökningarna. Precis som namnet antyder passar modellen särskilt bra i hem med pälsdjur samt i hem där det finns allergier. Electrolux PureD9 – PD91-Green har dessutom ett PureAdvantage-filter och använder S-bag-påsar som tillsammans med dess motor fångar upp allt damm och säkerställer att luften som släpps ut igen är lika ren som i naturen.När det kommer till rengöringsförmåga bör du vara uppmärksam på vilka golvytor du har mest av i ditt hem: hårt golv av trä, klinkers, linoleum eller utrymmen med heltäckningsmattor? Jämför gärna golvytornas respektive storlekar och ha det sedan i åtanke när du ska välja dammsugare. Modellen har ett teleskoprör som kan anpassas efter användarens längd och väger 6,1 kilogram, vilket möjliggör användarvänlig manövrering utan eventuella risker. Slutligen har dammsugaren en lång sladd som ger en arbetsradie på nio meter, vilket innebär att du inte kommer att behöva byta eluttag så ofta. Dammsugarpåsen i Electrolux SilentPerformer ESP75 har en kapacitet på totalt 3,5 liter. Påsen har även en hygienisk stängning. På den här dammsugaren finns det dessutom en display med en indikator som visar om dammsugarpåsen måste bytas eller inte. Detta innebär att man inte behöver ta ut påsen förrän det är dags att byta den. Modellen tillhör dessutom energiklass A och har därmed en låg energiförbrukning.Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline hamnar i klass A för sin dammupptagning på hårda golv, men endast i klass D för sin användning på mattor, vilket gör den här dammsugaren till ett bra alternativ för dig som huvudsakligen tänkt dammsuga hårda golv. Dammsugarmodellen Electrolux PureD9 – PD91-Green har fått bra betyg hos Råd & Rön där experterna framför allt berömmer modellen för dess förmåga att dammsuga effektivt och tyst. Sladden underlättar också när man ska dammsuga – Electrolux PureD9 – PD91-Green har nämligen en räckvidd på tolv meter, och man behöver därför inte byta eluttag särskilt ofta.

Dammsugarpåsen rymmer 3,2 liter, vilket är en ganska bra kapacitet för en dammsugare då man inte behöver byta påse jätteofta. Apparaten är dessutom utrustad med en indikator som visar när påsen behöver bytas ut. Det är särskilt sladdlösa dammsugare och robotdammsugare som når dessa höga summor på grund av dess många avancerade funktioner, däribland WiFi-anslutning samt många tillbehör för olika typer av rengöring. Det är dock viktigt att vara medveten om att en produkt med högt pris ibland är en onödigt dyr investering eftersom flera av de extra funktionerna den erbjuder förmodligen inte är nödvändiga för genomsnittskonsumenten. Vi rekommenderar dig att alltid läsa produktbeskrivningar noggrant innan du tar ett beslut för att förstå vad du betalar för och därmed maximera din investering. Med hjälp av dammsugarens långa sladd har den här dammsugaren en räckvidd på tolv meter, och är därför både praktisk och flexibel. Modellen har dessutom inbyggd sladdförvaring, och man behöver därför bara trycka på en knapp för att sladden ska hitta tillbaka in i dammsugaren igen.För att minska energiförbrukningen kan man välja en dammsugare med en energieffektiv motor samt använda rätt tillbehör för att anpassa sugkraften till ytan som rengörs. Det är också viktigt att hålla dammsugarpåsar och filter rena och att använda sin apparat på rätt sätt för att undvika onödig energiförbrukning.När man köper Nilfisk Elite RCL14E08A2 får man en dammsugare vars slang och rör tillsammans är 3,2 meter långa vilket underlättar otroligt mycket när man städar eftersom att man slipper ha dammsugaren i hälarna och kan därför röra sig relativt fritt. Electrolux EUO9GREEN UltraOne hamnar i klass A tack vare sin förmåga att suga upp damm på både hårda golv och mjuka mattor, vilket gör den här modellen till ett bra alternativ för dig som vill kunna dammsuga effektivt på båda dessa underlag. Nilfisk Elite RCL14E08A2 har även en ganska lång sladd på åtta meter, vilket innebär att den totala räckvidden blir 11,2 meter. Med den här dammsugaren slipper man alltså att flytta sladden mellan olika eluttag hela tiden.Konsumentmagasinet.se är en annonsfinansierad konsumenttidning på nätet som hjälper läsarna att hitta rätt produkter till rätt pris genom inspiration och vägledning i sponsrade artiklar. Experterna påpekar även att batteritiden hos Dyson V8 Absolute är betydligt bättre jämfört med andra bra sladdlösa modeller då den kan dammsuga i 40 minuter på en enda laddning om man kör med normal sugeffekt och inte använder Max-läget. Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

En extra smart sak med Dyson V8 Absolute är att den är en två-i-ett-dammsugare, vilket betyder att den stående dammsugaren kan konverteras till en handdammsugare. Detta är en särskild fördel när man ska städa mindre utrymmen eller bara ta bort smulor från frukostbordet. Den här dammsugaren befinner sig dessutom i toppen gällande inomhusmiljö eftersom den både har ett HEPA-filter och ett tvättbart basfilter, som även skyddar mot allergener.
Kontrollerna på handtaget kan bland annat användas för att starta och stänga av dammsugaren, och om det skulle behövas kan man även justera sugkraften. En fördel med att manuellt kontrollera dammsugarens sugkraft är att man sparar både tid och energi eftersom att man varken behöver gå bort till dammsugaren eller böja sig ner.Electrolux EUO9GREEN UltraOne är en allergivänlig modell och passar därför bra hemma hos både allergiker och astmatiker. Den har ett tvättbart Allergy Plus-filter som fångar upp mer än 99 % av olika dammpartiklar vilket säkerställer att luften hålls ren och fräsch; något som är extra fördelaktigt för dig som lider av liknande besvär.Att välja rätt dammsugare kan vara knepigt, och därför har vi sammanställt denna artikel där vi tittar närmre på de dammsugare som vunnit flest tester och fått de bästa recensionerna på marknaden – allt för att du ska kunna hitta den bästa dammsugaren för just dig. Vi tillhandahåller även information om var du kan köpa de olika dammsugarna till bästa pris.