Posted on

Elvis Presley Längd Vikt

Vi använder cookies på våra webbplatser. Du kan när som helst hantera detta via webbläsarens inställningar. För mer information, se vår integritetspolicy.Vi gör vårt bästa för att säkerställa att produkterna du beställer levereras kompletta och enligt dina specifikationer. Om du däremot skulle ta emot en ofullständig beställning, eller andra artiklar än de du beställt, eller om det finns någon annan anledning till att du inte är nöjd med din beställning, kan du returnera beställningen, eller valfria produkter som ingår i beställningen, och få fullständig ersättning för artiklarna. Visa fullständig returpolicy

Allt utskrivet av Elvis personlige läkare George Nichopoulos, känd som ”doktor Nick”. Han medger att han under 1977 har skrivit ut nästan 10 000 tabletter till Elvis – och förlorar sedan sin läkarlicens på grund av sitt frikostiga receptskrivande, inte bara till Elvis utan också till andra kända artister och till folk i allmänhet.
Det lugnande medlet etinamat; sömnpillret quaaludes; ett barbiturat, alltså ett lugnande medel, troligen av typen fenobarbital; de smärtstillande medlen morfin och demorol; de lugnande placidyl och valium samt en antihistamintablett av typ klorfeniramin. Detta enligt Daily Beast och flera andra amerikanska medier.

Hon berättar också om sin oro över Elvis sätt att handskas med skjutvapen. Han sköt på telefonen när den störde honom och han sköt på tv-apparaten när han inte gillade programmet. En gång rusade han ut i trädgården med en automatpistol när han tyckte sig se dottern Lisa jagas av någon.”Mot slutet var han deprimerad, överviktig och håglös, och med en passion för piller. Främlingar gav honom piller, Elvis lagrade dem. Han hade överväldigande tillgång till medicin”, skriver Letetia Henley.Men när han dör den 16 augusti 1977, bara 42 år gammal, är han ett minst 120 kilo tungt sluddrande vrak. Och det finns uppgifter om betydligt högre vikt. Omtöcknad av piller och droger. Utmattad av sin väldiga kroppshydda som han själv skapat med sin maxkalori- och högkolesteroldiet.Enligt obekräftade uppgifter finns ytterligare åtta mediciner i hans kropp: diazepam, amytal, nembutal, carbrital, sinutab, elavil, avental och valmid.

– Jag ångrar ingen av medicinerna jag gav honom. Alla var nödvändiga. Sedan sa de att jag bara var intresserad av att tjäna pengar på Elvis. Det är inte sant, jag gjorde fyra, fem hembesök i veckan och tog aldrig betalt, säger han.Också Elvis sköterska, Letetia Henley, berättar om hans sista dagar i en egen bok. Hon skriver att slutfasen i hans liv präglades av drogmissbruk, övervikt och ensamhet. Och att hon försökte trösta honom genom att hålla hans hand och sjunga gospel-sånger tillsammans med honom.Inte bara Elvis tablettmissbruk utan också hans glupande aptit framkallar hans död. Fans över hela världen chockas av den plufsiga gestalten i de glittrande kostymeringarna under hans sista år.Elvis Presley är den störste rocksångaren genom tiderna och med sina en miljard sålda skivor historiens bäst säljande artist. Han är den främste underhållaren någonsin, en ikon som egenhändigt skapade en ny ungdomskultur och skakade om världen på ett sätt den ännu inte har hämtat sig ifrån.

Hans sista måltid är dock enklare. Enligt flickvännen Ginger Alden äter Elvis efter en sömnlös natt sin vanliga första frukost vid sextiden på morgonen: glass och havrekakor.Ginger Alden, en tidigare skönhetsdrottning, berättar i en bok som kom ut häromåret om de sista månaderna och den sista natten med Elvis. Hon skriver att hon brukade kritisera honom för hans matvanor – och att han reagerade aggressivt, en gång kastade han en tallrik glass på henne.

Det blir Elvis sista ord. När Ginger Alden vaknar några timmar senare ser hon att det fortfarande lyser i badrummet. Hon hittar honom på golvet framför toalettstolen.
Elvis friade till Ginger i badrummet på sin egendom Graceland, berättar hon. Natten till den 16 augusti 1977 kan han inte sova och går till samma badrum.Många fans vägrar än i dag acceptera att deras store idol numera rockar på de himmelska scenerna. Elvis har visserligen lämnat byggnaden, men han siktas än här, än där över hela världen.

– Ingen förstår att Elvis var så komplicerad. Jag arbetade så hårt bara för att hålla ihop allt. Och sen attackerade de mig när han dog och bestämde att jag var skyldig, säger dr Nick till Daily Beast 2009.Att hans pappa Vernon Presley har hemligstämplat obduktionsprotokollet fram till 2027, 50 år efter sonens död, bidrar till konspirationsteorierna och mystiken. Men det är uppenbart att han gjort det för att sonen inte ska framstå som en simpel tablettmissbrukare.

Rockkungen vägde minst 120 kilo – och kan enligt vissa källor ha vägt så mycket som 160 kilo – vid sin död. Det finns olika uppgifter om vikten, men alla är eniga om att han var kraftigt överviktig. Detta efter att dagligen ha inmundigat ett antal stekta banan- och baconmackor på vitt bröd och med drivor av jordnötssmör, en klassiker som senare fått namnet ”The Elvis”. Och ibland smaksätts med honung. Hans diet i övrigt bestod av stora mängder cheeseburgare, korv och andra fettdrypande anrättningar.
Av det som ändå avslöjats i rättsliga dokument och toxikologiska rapporter framgår att Elvis Presley vid sin död har en cocktail av minst nio medel i kroppen – i doser som ingen vanlig läkare skulle skriva ut: 1970, långt innan Kanye West besökte Donald Trump, hälsade Elvis Presley på dåvarande president Nixon. Presley gav Nixon en Colt 45-pistol i present och visade sitt engagemang i Vita Husets anti-drog-kampanj (trots att Presley senare själv dog av en drogcocktail som kunde ha dödat en liten häst). Nixon-mötet finns inkluderat i en osläppt fyra-timmars-version men valet att klippa bort det är talande för Luhrmans idolporträtt av en omstridd artist, som även erbjöd sig att spionera på andra musiker för FBI.Luhrmans fokus är Elvis relation till den pengahungrige managern Tom Parker (Tom Hanks i fettmask) och dennes öga för Presleys kraftfulla sexualitet. Höftrullningarna gav honom smeknamnet ”Elvis the pelvis” och fick vissa stater att försöka förbjuda Presleys konserter. De kaotiska live-ögonblicken blir stundtals magiska tack vare Austin Butlers fantastiska scennärvaro.

Händelsen har filmatiserats i ”Elvis & Nixon” (2016), men är inte med i Baz Luhrmans hyllning, där den magnetiske Austin Butler spelar huvudrollen som lastbilsföraren från Mississippi vilken formades till legendarisk rockstjärna efter ett stort genombrott i mitten på 1950-talet.”De kallar honom The King, men kung av vadå? Det är vår musik han spelar.” Det sade Ray Charles om Elvis i en intervju 1994. Klippet från intervjun har blivit viralt igen 2022, och historien talar för att Presley knappast uppfann rock ’n’ roll, men tack vare tajming, hudfärg, snygghet och talang för artisteri lyckades bli förgrundsfigur för tidens musikaliska anda.

Presleys status som ”The King” ska cementeras för eftervärlden, så Luhrman undviker mestadels även att visa Elvis fysiska förfall under åren då han gick upp i vikt och gick ned sig med piller.
”Elvis” ger en romantiserad bild av Presley som djupt inbäddad i Memphis bluesscen utan en tanke på hur artister som Little Richard eller Sister Rosetta Tharpe kände när deras musik och manér senare användes av Presley. Luhrman verkar däremot göra ett korrekt porträtt av Presleys vänskap med BB King, som försvarat Presley genom åren.

Till skillnad från ”The Great Gatsby” (2013) lyckas Baz Luhrman i ”Elvis” med att inte tråka ut publiken. Det är lätt att bli åksjuk av berg-och-dalbane-åkningarna med fotot, men det bidrar till den drömska känslan av ett musikhistoriskt nöjesfält och gör att man tillfälligt glömmer historierevisionismen.
I dokumentären ”Elvis Presley: The Searcher”, vars första del sänds på SVT1 på juldagen, chockar Priscilla fansen genom att antyda att Elvis död handlade om självmord.

Priscilla menar i dokumentären att Elvis tvingades hålla tillbaka sitt sanna jag – något hon ser som den verkliga anledningen till hans allt för tidiga bortgång.
När Elvis hittades livlös på sitt badrumsgolv, kom dödsorsaken att fastställas som hjärtfel. Artisten vägde då 159 kilo, och led bland annat av ett förstorat hjärta. Men utlåtandet har kritiserats och rapporter om att världsstjärnan – vars drogmissbruk var vida omvittnat – ska ha haft 14 droger i sin kropp, varav tio i stor mängd, kom kort efter stjärnans död.– Folk undrar varför ingen gjorde något. Det är inte sant. Människor i hans inre krets försökte, men du talade inte om för Elvis Presley vad han skulle göra. Du gjorde inte det. Jag menar, då skulle du åka ut snabbare än en riven katt. De försökte och glöm det. Han visste vad han gjorde, säger hon. – Hans sista dagar i livet var inte bra. Han hade många problem. Han hade gått upp i vikt vilket är en dödssynd i show business. Isoleringen ledde till missbruk. Elvis och Priscilla Presley, 72, gifte sig 1967 och fick dottern Lisa Marie Presley ett år senare. Paret skilde sig 1973 men fortsatte vara vänner fram tills rockstjärnans död. I många år skötte Priscilla också Elvis varumärke.”Elvis Presley: The Searcher” är gjord av Thom Zimny, som också ligger bakom dokumentären ”The Promise” om Bruce Springsteen. Del 1 av 2 visas på SVT Play och på SVT1 kl 22:00 den 25/12.

I dokumentären berättas det också att det nyligen hittats två handskrivna påstådda brev som enligt Priscilla och styvbrodern skulle indikera att han var självmordsbenägen, skriva av Elvis Presley själv. Nu är hans anhöriga beslutna att bevisa att The King tog sitt liv.

Esposito ska ha fått breven där det bland annat stod: ”jag är trött på mitt liv” och ”jag behöver en lång vila” (original: ”I’m sick and tired of my life” och hur han behövde ”a long rest”).
Elvis dog av en hjärtattack, som många menar var relaterad till hans drogmissbruk. Han hittades i sitt badrum i sitt hem Graceland av sin dåvarande flickvän, Ginger Alden.Än i dag har de inte fått veta vad det egentligen var som låg bakom The Kings alldeles för tidiga bortgång. Jailhouse Rock-sångaren blev bara 42 år gammal och lämnar efter sig ett musikarv som inte går att jämföra med någonting annat.

Samtidigt har Elvis död omgärdats av massor av rykten genom åren. Detta eftersom familjen hela tiden velat hålla obduktionsrapporten privat inom familjen.
Nu tycker jag vi minns tillbaka på den här klassiska sången – ”Can’t Help Falling In Love” – som väl är en av Kungens allra bästa? DELA gärna vidare och se vad dina vänner tycker.

Nu kommer en helt ny dokumentär om The King of Rock n roll som amerikanska tv-stationen HBO ligger bakom. I den berättar Elvis före detta fru, Priscilla Presley, att rockkungen tog sitt eget liv då han dog av en hjärtattack. Priscilla hävdar också att hon har handskrivna brev från Elvis som styrker detta, skriver Mirror.
– Folk undrar varför vi inte gjorde någonting för att hjälpa honom men det stämmer inte. Sanningen är att vi som var i den inre cirkeln försökte hjälpa. Men det gick inte att säga åt Elvis vad han skulle göra. Folk försökte och det gick inte, säger Priscilla Presley i dokumentären enligt Mirror. Priscilla Presley levde i en av världshistoriens troligen mest kända relationer: Den med Elvis Presley. Tillsammans med kungen av rock n roll levde hon mellan åren 1967-1973 och fick en dotter (Lisa Marie). De fortsatte att vara vänner även efter äktenskapet. Men i en helt ny dokumentär om The King, som har premiär på HBO den 14 april med titeln Elvis Presley: The Searcher, hävdas det av personer nära honom att hans död var avsiktlig.

Det var den 16:e augusti 1977 som världen chockades av Elvis Presleys bortgång. Med låtar som Can’t Help Falling in Love, Jailhouse Rock, Suspicious Minds, Hound Dog och Burning Love, ja, vi har alla en egen personlig favoritlåt med Kungen, slog Elvis igenom stort och blev en ikon för hela 1900-talet. Han är den artist som sålt mest skivor genom tiderna: Över en miljard skivor i hela världen.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår hemsida, för webbanalys och till att anpassa marknadsföring. Genom att klicka på ”Okej, jag förstår” godkänner du användandet av cookies. Du kan när som helst justera användningen av cookies i inställningarna i din webbläsare.

Att l\u00e4gga pussel \u00e4r ett roligt tidsf\u00f6rdriv \u00a0f\u00f6r alla \u00e5ldrar som \u00f6kar koncentrationsf\u00f6rm\u00e5gan samtidigt som det \u00e4r avslappnande.
En av de första saker man slås av när man träffar en känd person i verkligheten, är hur lång denne är. Antingen längre än dig själv eller kortare än dig själv. Det spelar kanske inte så stor roll vilket men det är en rolig observation att längd inte alltid förmedlas korrekt genom TV-rutan eller i annan media. Man blir nästan alltid förvånad oavsett.

Vi vet så klart att detta är onödig fakta och till och med ofint att fråga om. Ändå är detta något många undrar och letar efter. Denna lista är en förenklad sammanställning av det som redan finns i officiella dokument lätt tillgängligt på internet. Du hittar information som detta på Google, Wikipedia men även i Frågor och Svar-spalter där fans frågat sina idoler om bland annat deras längd. Vi reserverar oss för eventuella felaktigheter. Finns du själv på listan och/eller vet du med säkerhet att något fel skulle ha smugit sig in, vänligen kontakta oss så rättar vi till detta. Så där… fram med måttbandet nu. Mycket nöje!
Du köper ett cigarett etui med Elvis Presley motiv. Förvara dina cigaretter, pengar, rullpapper och annat. Alla föremål som syns på bilderna (t.ex cigaretter, pengar, etc) är endast för visningssyfte och ingår inte i köpet.Stjärnan ska dessutom haft åtta andra mediciner i sin kropp, nämligen diazepam, amytal, nembutal, carbrital, sinutab, elavil, avental och valmid. Detta är dock obekräftade uppgifter.