Posted on

Emmaljunga Super Viking Carrycot

Andra saker som kan vara bra att köpa till din vagn är skötväska, åkpåse, regnskydd, myggnät, längre sufflett till sommaren och babyskyddsadapter. Adaptern ger dig möjligheten att klicka fast babyskyddet på din barnvagn. Här är det viktigt att se till att adaptern är kompatibel med din barnvagn och ditt babyskydd.Vänd dig till butiken där du köpte barnvagnen. Om vagnen blivit stulen gör du en polisanmälan och tar med dig en kopia på denna samt kvitto och försäkringsbevis till butiken. När du köper en barnvagn hos Babyproffsen för minst 3000:- kan du dessutom få en barnvagnsförsäkring i tre månader, utan extra kostnad. Prata med personalen i butik för mer information om försäkringen. När barnet vuxit ur sin liggvagn och är stor nog att sitta upp kan du börja använda sittdelen. Om vagnen har en avtagbar sittdel kan man välja att ha barnet vänt mot sig eller ha barnet framåtvänt.Babyproffsen Halmstad | Babyproffsen Hudiksvall, Fyren | Babyproffsen Kalmar | Babyproffsen Karlskrona | Babyproffsen Luleå | Babyproffsen Skövde | Babyproffsen Stockholm, Barkarby | Babyproffsen Sundsvall | Babyproffsen Umeå | Babyproffsen Västerås | Babyproffsen Örnsköldsvik

När barnet ska sova lutas hela sittdelen bakåt och barnet kan alltså sova i fullt liggläge men ej plant. Denna sittdel väger mindre och tar mindre plats.
Skydd för samma händelser som omfattas av denna försäkring kan finnas i din hemförsäkring men ett sådant skydd ingår oftast inte automatiskt och ofta är där en högre självrisk.

Genom ett samarbete med Solid Försäkring erbjuder vi dig en 3 månaders förmånlig trygghetsförsäkring helt utan extra kostnad om något skulle hända med din barnvagn.
Vi på Babyproffsen vill underlätta för er som blivande föräldrar och hjälpa er förstå vagnens olika delar. På detta sätt kan det bli lättare när ni sedan står i butiken för att få hjälp. Vi har därför brutit ner vagnen i dess olika beståndsdelar och ger er generell information om dess funktioner. Ta med era önskemål till er närmaste Babyproffsenbutik så hjälper vi er att hitta en vagn somDe stora hjulen gör att du inte kör fast. Men de är också väldigt responsiva. Du kan hålla med en hand och ändå kontrollera barnvagnen minutiöst. Dessutom rullar den tyst.

Vi testar varje duovagn genom prestandatester och långtidsanvändning. Vi använder den på skogsvägar, i stadskörning, gränder och grusväg. Är det lätt att svänga på olika underlag? Hur bra dämpar den stötar och hur välkonstruerad är fjädringen? Hur upplever barnet komforten? Hur säker är vagnen?
Våra tester är helt oberoende. De utförs av experter som både väljer ut och testar produkterna på det vis som de är tänkta att användas. Vi backar upp vår testdata med bilder och filmer så att du får en så bred och autentisk uppfattning av produkten som möjligt.

Korgen undertill rymmer hela 35 liter varor som kan väga upp till tio kilo, vilket är mycket bra. Barnvagnen blir ganska kompakt när du fällt ihop den. Dock är den lite halvkrånglig att fälla ihop så här önskar vi bättring.Emmaljunga NXT90X finns i två versioner, flat eller ergo. Vi föredrar flat då våra tester visar att den ger fler valmöjligheter till barnet att sitta på olika sätt och ha en bra rörlighet, dessutom är det den av dem som kan fällas till fullt liggläge. Ergo har en lösning som gör att barnet blir mer styrd att sitta på ett visst vis, samt ligger något högre med huvudet. Det som skiljer flat och ergo åt är just sittdelen som följer med och hur den är konstruerad. Emmaljungas barnvagn är överlag bakåtkompatibel med äldre modeller i NXT-serien och de olika tillbehören fungerar bra oavsett vilken modell du väljer.

Vilka däck passar Emmaljunga Viking?
Emmaljunga Lufthjul Outdoor, 4-pack Passar på Emmaljunga Super Viking, Super Nitro, Duo S och Double Viking 735. Passar årsmodell 2016 eller nyare, under förutsättning att du kan klicka av framhjulen utan att använda verktyg.
Något vi uppskattar gentemot Smile 2 är att Smile 4 är mycket lättare att hålla ren. Föregångaren Britax Römer Smile 3 har inte punkteringsfria däck, men det är det enda som skiljer de två senaste modellerna åt. Smile 4 har dock sjunkit i pris och är därför ett väldigt prisvärt och bra köp.

Beemoo Pro Duo är en billig barnvagn sett till vad du får för pengarna. Denna duovagn kommer med en liggdel som är välventilerad och en sittdel som har har gott om plats och som kan fällas till liggläge. Ryggstödet går hela vägen upp till 50 centimeter och sitsen är vändbar.
Emmaljunga NXT90 Flat blir bästa premiumval eftersom den är lätt att styra, har gott om funktioner, är mycket bekväm för barnet oavsett ålder och för att den håller en riktigt hög kvalitet.Vi är en gratissajt och kommer alltid att vara det. Men om du tycker om det vi gör kan du trycka på en av köplänkarna. Då får vi en liten procent av återförsäljaren om du köper något, och det gör att vi kan göra fler tester.

Emmaljunga NXT90 Flat är en toppmodell både sett till hur välutrustad den är och i förhållande till hur den presterar rent praktiskt. Detta är en barnvagn med mycket hög komfort och enormt smidig körkänsla. Barnet kan ligga ner i fullt horisontellt läge om du fäller sittdelen, och ditt nyfödda barn har en liggdel av högsta kvalitet att se fram emot som är mycket bra ventilerad på sommaren.

Vagnen är väldigt lätt att hålla ren. Fotstödet är av plast och kan därför torkas av, bygeln kan svängas åt sidan så att barnet snabbt kan hoppa i och ur.
Duovagnen rullar smidigt fram över plana ytor och är då väldigt lättstyrd. Den har inte riktigt samma fjädring och stötdämpning som dyrare vagnar vilket gör att det blir mer skumpigt för barnet på ojämna underlag, exempelvis blir det en något stötig upplevelse på grusvägar.Vilken duovagn är bäst i test? Vi testar olika kombinerade ligg- och sittvagnar, och på den här sidan hittar du de som blivit testvinnare bland de duovagnar vi haft ute på testkörning. Allt från den bästa duovagnen överlag till den bästa billiga duovagnen. Bäst i test blir den duovagn som vi anser mest prisvärd och som fungerar bäst för en så bred målgrupp som möjligt.

Fyrhjulsfjädringen gör åkupplevelsen (och körupplevelsen) till en fröjd. Vagnen har enormt bra stötdämpning. Du som har en nyfödd och oroar dig över att bege dig över ojämna underlag kan slappna av med Bugaboos duovagn. Dessutom har den punkteringsfria däck, något som ofta ger en lite stummare upplevelse, men det fungerar verkligen bra i det här fallet.
Det märks att denna svensktillverkade vagn har fått utvecklas över flera generationer, för säkerheten är maxad, likväl som alla små detaljer. Du kan till exempel enkelt fälla ihop den med en enda hand. Varukorgen är rymlig. Dessutom är den handgjord vilket är en parentes men ändock kul detalj. Det är överlag en riktig kvalitetsvagn när det kommer till konstruktion och material.Denna duovagn från Emmaljunga är ett utmärkt val för dig med lite större budget, och som inte är beredd att kompromissa med vare sig kvalitet, komfort eller körkänsla.

En duovagn är en barnvagn som kan användas som både sittvagn och liggvagn. Chassit är konstruerat så att du kan byta ut delen som barnet åker i. Vanligen säljs de i kit med en liggdel för nyfödda bebisar och en sittdel som barnet både kan ligga och sitta i när det blir lite äldre. Ofta säljer tillverkaren även babyskydd som passar i chassit så att du slipper lyfta upp bebisen efter bilturen, istället klickar du fast bilbarnstolen (babyskyddet) direkt i barnvagnens underdel – precis som du skulle ha gjort med liggdelen eller sittdelen.

Hur får man bort liggdelen på Emmaljunga?
För att lossa liggdelen från chassit så trycker man in den lilla runda knappen och drar spärren mot sig, det hörs ett klickande ljud och sedan är det bara att lyfta liggdelen rakt upp i handtaget i suffletten. Cachad
Britax Smile 4 är en välkonstruerad och robust duovagn med mycket hög komfort och säkerhet. Den är rymlig för barnet och har en vändbar design så att du kan välja om barnet ska sitta framåt eller bakåt beroende på behov och aktivitet.

När ska man sluta med liggdelen?
När barnet är runt sex månader gammalt brukar de flesta gå över från liggdel/mjuklift/hårdlift till en sittdel. Sittdelen är godkänd att användas först från sex månader eftersom barnet då är tillräckligt stabilt i nacken.
Bugaboo Fox 3 är dock en av de mest allsidiga och komfortfokuserade barnvagnar vi har testat eftersom den är så otroligt användarvänlig och välbyggd, och för att den fungerar exakt lika bra i flera olika miljöer. Visst, den kostar en del. Men har du råd lär du inte ångra att du köpte den.

Fjädringen och därmed stötdämpningen är utmärkt så denna duovagn går fint att köra oavsett underlag. De stora däcken är punkteringsfria men ändå ganska mjuka i körupplevelse.
Liggdelen passar nyfödda upp till 9 kilo, medan sittdelen passar upp till 22 kilo. Fördelen med sittdelen är att den kan fällas, så även om du har ett lite äldre barn kan du justera den till liggläge. Det är således en vagn du kan ha länge.Bugaboo Fox 3 har snabbt kommit att bli vår favoritvagn. Den är lite för dyr för att ta hem förstaplatsen, men som ett lite lyxigare val är den ett enormt bra köp. Här har du en duovagn med grymt bra komfort. Vi testar den även över tid. På så vis märker vi kvaliteten och små detaljer som man inte kan avgöra efter bara någon vecka i bruk. Priset på duovagnen är sedan avgörande för slutbetyget. Beemoos duovagn har punkteringsfria EVA-hjul som förmodligen bidrar till det här lite stötigare intrycket. Dock kan du byta ut dem mot lufthjul om du vill öka komforten. Vagnen med originalhjul är dock toppenbra i stadsmiljöer och utanför terrängkörning.

Skillnaden på en duovagn och en kombivagn är att duovagnen kommer med två olika delar som kan monteras på chassit, en riktig liggdel och en riktig sittdel, så den är två vagnar i ett. Kombivagnen har bara en sittdel men den kan fällas och så lägger man in en hårdlift eller en mjuklift. Kombivagnen är smidigare eftersom den är mindre och väger mindre, men inte lika rymlig för barnet. Duovagnen är mer rymlig men jobbigare att exempelvis lyfta upp i ett trapphus.
Beemoo Pro Duo blir bäst billig duovagn eftersom den har okej bekvämlighet, fällbar sittvagn till liggläge och en konstruktion som passar med flera populära babyskydd och för att det medföljer en bilstolsadapter.Den här barnvagnen passar främst för den som behöver en vagn till ett barn och kanske ibland vill ha med ett äldre barn. Som ren syskonvagn finns det däremot bättre alternativ.Om man bara ska använda vagnen i stadsmiljö på asfalt eller lätt grusad gång så klarar de flesta vagnar av detta. Ska man däremot köra i annan terräng gäller det att välja en barnvagn som är lämpad för tuffare vägunderlag.

Sittdelen är som sagt extra lång i jämförelse med en standardvagn och har en maxvikt på hela 24 kg. Det innebär att vagnen går att använda så länge man har behov av en vagn.Kvaliteten behöver man aldrig oroa sig över när det kommer till Emmaljungas barnvagnar. Det här är en tillverkare med lång erfarenhet, i närmare 100 år, och de har ett mycket gott rykte. Alla som köper en barnvagn från Emmaljunga får en vagn som är tålig, hållbar och har en lång livslängd.

Något unikt och en stor fördel med denna barnvagn är att den har en maxvikt på 24 kg och en extra lång sittdel. Det går därmed att ha kvar denna vagn en lång tid för barnet och barnvagnen kan ärvas av fler barn. Sittdelen är dessutom ergonomisk vilket kan vara viktigt för långa promenader.
Som barnvagn är Super Viking mycket lättkörd då den är smidig och fungerar bra i de allra flesta terränger. Den är riktigt lätt att köra oavsett om man ska gå korta eller långa promenader.

Super Viking är verkligen en multifunktionell barnvagn. Det är en duovagn som tillfälligt även kan användas som en syskonvagn med en adapter. Vagnen kan då användas som två sittdelar, två liggdelar eller en sitt- och en liggdel.
Barnvagnen har en fempunktssele som är ställbar i två olika höjder och grenbandet går att ha i två olika hål. Det hade varit önskvärt med något extra läge då barnet i en viss period kan vara för stort för det minsta läget och för litet för det största.Är man framför allt ute efter en syskonvagn finns det bättre vagnar. Den här funktionen på Super Viking passar främst för kortare promenader och enstaka tillfällen. Det positiva är att delarna placeras framför varandra vilket inte påverkar bredden men nackdelarna är i stället fler. Barnet som sitter bakom kanske inte trivs med att sikten skyms och vagnen känns något klumpig och opraktisk i detta utförande.Själva bågen går att svänga undan mycket enkelt genom att klicka loss den på någon av sidorna. Vid användning av grenbandet behöver det först lossas för att det ska gå att fälla upp bågen. Bågen är tillverkat av mjukt skumgummi med överdrag av ett fuskskinn. Vill man ta bort bågen helt går det också att göra genom att dra hela fästena neråt eller uppåt.

Barnvagnen är även utrustad med en kugghjulbroms av revolvertyp och en bromspedal. Det är lätt att låsa och låsa upp bromsen men det kan låta mycket och det kan väcka ett sovande barn.
Den här barnvagnen går att komplettera med en liggdel och med en adapter kan man även använda vissa babyskydd. Som liggdel är denna vagn mycket rymligt och vagnen går att fälla ihop med liggdelen kvar i. Dock blir vagnen ganska stor då.

Eftersom både liggdelen och sittdelen är rymliga samtidigt som sittdelen är ovanligt lång och klarar en högre maxvikt än vanligt, är detta en vagn för den som letar efter en modell som man kan ha länge.Bestämmer man sig för att köpa Emmaljunga Super Viking behöver man med andra ord inte fundera över kvaliteten utan kan vara säker på att man får det bästa. Selen har också tillhörande axelmuddar som går att plocka av. Selen är mycket lätt att både knäppa och knäppa upp. En stor fördel att axelbanden går att knäppa loss om man inte vill använda dem. Det ger också bättre plats för en åkpåse. Super Viking har en vändbar och ergonomisk sittdel. Det finns tre olika lägen för barnet och ett fjärde när barnet inte ska använda vagnen. De olika lägena är sittläge, viloläge och sovläge. Justering av lägena sker genom att dra i en rem i ryggen. Det kan enkelt utföras med en hand efter lite övning. För att vända sittdelen trycker man upp på två grå knappar och sedan klickar man fast delen åt andra hållet.Emmaljunga Super Viking är en duovagn, som temporärt även kan användas som en syskonvagn. Med en adapter görs vagnen enkelt om till en syskonvagn där det går att har två liggdelar, två sittdelar eller en av var. Som syskonvagn är det inget som imponerar med denna modell utan ska mer ses som en nödlösning vid behov. Mycket beror på att det blir opraktiskt och osmidigt att ett barn sitter bakom den andra där det bakre barnet får dålig sikt. Det positiva är att barnvagnen inte blir så mycket bredare för att transportera två barn.

Vad ska man då tänka på när man ska köpa en barnvagn? När man ska välja barnvagn är det absolut viktigaste för alla med både säkerhet, komfort och kvalitet. Vilken typ av vagn man har behov av och var man har tänkt att köra den är också något som spelar roll. Oavsett vägunderlag behöver modellen vara lätt att köra och att den känns enkel och smidig.
Vagnen har ett ställbart fotstöd med många olika lägen som är lätt att justera. För att fälla upp fotstödet trycker man bara upp den och för att fälla ner trycker man in knapparna på insidan av fotstödsleden. Fotstödet saknar en kant där det längre barnet kan vila sina fötter och en annan nackdel är att fotstödet är helt i tyg då det lätt blir smutsigt av skor.Förutom att Super Viking håller hög kvalitet och har en lång livslängd så är det en tålig barnvagn som är mycket stabil och stadig. Det enda i kvalitetväg som vi kan nämna är att läderimitationen i handtaget slits ganska snabbt. Det är inget större problem och går att åtgärda med att klä om handtaget vid behov.

Dagens vagnar har vanligtvis en hög komfort även om detta kan variera från modell till modell. Störst skillnader brukar det vara i kvalitet. Särskilt mellan olika tillverkare men även mellan olika modeller.
Det här är en barnvagn som gör det den ska och lite till. Det är bra att den går att använda som syskonvagn även om det finns en del nackdelar. Att använda den som en vanlig barnvagn/duovagn däremot går utmärkt och då är den riktigt bra.Funktionsmässigt är vagnen lätt att köra i de flesta terränger. Komforten är hög och både liggdelen och sittdelen är rymliga och suffletten är lång. En stor varukorg underlättar för den som vill gå och handla med vagnen.

Som alltid med Emmaljungas barnvagnar får man en pålitlig barnvagn med hög kvalitet, lång livslängd och komfort. Den här modellen passar alla som vill ha en vagn för ett barn och som eventuellt ibland vill kunna transportera två barn.Det är verkligen inte lätt att välja men om man har behov av en multifunktionell barnvagn, kan vi verkligen rekommendera Emmaljunga Super Viking. Innan vi recenserar denna barnvagn längre ner i artikeln bjuder vi först på en köpguide för vad man ska tänka på i valet av vagn.

Som alla Emmaljungas vagnar ligger även denna modell i en högre prisklass än genomsnittet. Vagnen är trots det väl värd sitt pris och det är ett välkänt märke som många gärna betalar lite extra för. Men om man vill ha en billigare och likvärdig vagn så finns det alternativ.
Som duovagn är Super Viking däremot en riktig fullträff och nästan inget att anmärka på. Enkel och lätt att köra, även i terräng, en lång sufflett som skyddar barnet, en stor varukorg för den som vill kunna handla mycket. Vagnen har med andra ord allt man behöver och lite till.

Suffletten på vagnen går att dra väldigt långt fram och går att justera i många lägen. Det finns även utbytbara suffletter till Emmaljunga Super Viking. Suffletten är enkel att byta genom att lossa dragkedjan som går längs bågen.

Vad är skillnaden på Emmaljunga Viking och Super Viking?
De största skillnaderna är att hjulen är större på Super Viking, Viking är även smalare än Super Viking, inte bara i chassit utan även sittdelen och varukorgen är smalare, Vikingen är också lägre än Super Viking. Den här jämförelsen avser Emmaljunga Viking och Emmaljunga Super Viking som singelvagnar.
Barnet sitter bra i denna vagn vilket inte är så förvånande då det är en Emmaljunga vagn. Själva liggdelen är rymlig samtidigt som den är mycket ombonad och mysig. Även sittdelen är rymlig och klarar en maxvikt på 24 kg vilket är ovanligt mycket. Sittdelen är lång vilket gör att denna vagn går att använda ganska länge. Suffletten fungerar bra i både liggläge och sittläge och ger riktigt bra skydd då den är lång.Därefter behöver man bestämma vilka funktioner barnvagnen ska ha. Ska den klara terräng, ta liten plats, ha ett justerbart handtag, plats för varukorg med mera. Det finns så många modeller att välja mellan från enkla till mer avancerade med en mängd funktioner.

På denna modell är varukorgen både lättåtkomlig och stor så det här är en vagn som fungerar bra om man ska gå och handla. Måtten för varukorgen är 46 x 38 cm och har en maxvikt på 10 kg. Det innebär att man kan lasta på ganska mycket matvaror och tack vare att botten är platt går det lätt att packa och det riskerar inte att släpa i marken.
Idag ställs det höga krav på säkerheten för barnvagnar så genom att köpa en vagn i Sverige kan man vara säker på att säkerheten är hög. Köper man i stället en begagnad vagn av en äldre modell eller väljer att beställa utomlands kanske inte kraven på säkerhet kan uppfyllas helt.Som vanlig vagn och duovagn är Emmaljunga Super Viking ett utmärkt val. Den passar de allra flesta och uppfyller de vanligaste kriterierna på en bra vagn. Barnvagnen klarar de flesta terränger och är mycket lätt och smidig att köra. Den passar även den som gillar att gå och handla då varukorgen är mycket rymlig.

Vagnen har 4 luftfyllda hjul där framhjulen är svängbara och låsbara. Diametern på bakhjulen är 32 cm och framhjulen 26 cm. Hjulen har ett bra grepp i snö och eftersom det är lufthjul fastnar det heller inget grus. Hjulen ger också en mjuk fjädring.
Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.Köpbarnvagn etablerades 2003 och var bland de första att sälja barnvagnar online i Sverige. Vår breda kunskap och långa erfarenhet gör att vi kan ge den bästa servicen till våra kunder, både innan och efter köp. När du handlar hos oss får du personlig service, snabb leverans, förlossningsgaranti & förlängd ångerrätt. Du betalar enkelt och tryggt med Klarna.

Vilka hjul passar super Viking?
Hjulpaketen passar Emmaljungas vagnar från årsmodell 2016 och nyare. Har du en tidigare modell kontakta oss för information om vilka hjul som kan passa.
Både Super Viking och Viking är två riktigt bra vagnar, det som får avgöra valet borde vara vilka behov du har för vagnen. Viking är otroligt smidig och passar utmärkt i stan, men är fortfarande tillräckligt rejäl för att fungera som endavagn och tex. gå långpromenader med. Behöver du en vagn som tar sig fram på skogsstigar eller genom mycket snö är dock Super Viking ett bättre val.

Vilken Emmaljunga är bäst?
Emmaljunga NXT90 Flat blir bästa premiumval eftersom den är lätt att styra, har gott om funktioner, är mycket bekväm för barnet oavsett ålder och för att den håller en riktigt hög kvalitet.
Det är bara ett fåtal vagnar som är godkänd för vikt på handtaget (och då ofta kring 3-4 kg) tex. Bugaboo Buffalo, Joolz Geo och Maxi-cosi Stella. Viking och super viking är inte godkända för att hänga skötväska på handtaget. Viking har 15 kg i sittdelen och 5 kg i varukorgen. Super Viking hade från början 25 kg i sittdelen och 10 kg i varukorgen, men eventuellt är det ändrat till 15 kg i sittdelen.Med sittdelarna framåtvända blir det större skillnad, här blir Vikingen ganska kompakt, och ännu mer kompakt om man tar av bågen, medan Super Viking fortfarande är stor och klumpig. Som sagt skiljer det också 3 kg i vikt vilket gör att Vikingen också upplevs betydligt lättare att hantera och lyfta in i bilen.

När det kommer till körkänslan är båda vagnarna lättkörda, de rullar bra och är lättsvänga. Båda vagnarna har också bra hävkraft. Jag tycker inte att viktskillnaden märks så mycket här, båda vagnarna känns helt enkelt lättkörda. Fjädringen har samma utformning på båda vagnarna, men eftersom Super Viking har betydligt större hjul blir den också mjukare att köra. Eftersom jag dessutom testat Super Viking med lufthjul blir skillnaden antagligen ännu större.
Ska man gå mycket i skogen på mindre stigar eller om framkomlighet i snö är viktigt är Super Viking att föredra. Den tar sig fram betydligt bättre och mjukare när det är riktigt ojämnt. Viking klarar sig dock helt okej på grusvägar, gräsmattor osv. Jag har bara testat vagnarna i några få centimeter snö och där fungerade de bra båda två. Eftersom Super Viking har betydligt större hjul är det dock ganska självklart att den tar sig fram bättre i djup snö. Hej! Hur lång är din dotter på bilden? Min pojk är nämnligen lång för sin ålder (2,5år och 100 cm lång) och tänkte ifall han får plats i en Viking sittdel (funderar nämnligen på en dubbelviking när bebis kommer om 2 månader) Det är eftersom Viking har så mycket mindre hjul som den är sämre i snö. Dock talar vi här om över en decimeter nysnö, plogad snö går garanterat att köra i med en Viking. Det finns lufthjul att köpa till och det går också att ha barnvagnsskidor. Jag tror inte du behöver oroa dig.

Hur bred är Emmaljunga Super Viking?
Den yttre längden / bredden av Super Viking korgen är 795 mm / 390 mm. Korgen får endast användas för transport av ett barn i åldern 0 till 6 månader. Cachad
Den här jämförelsen avser Emmaljunga Viking och Emmaljunga Super Viking som singelvagnar. Jag vill dock nämna att båda kan användas som syskonvagnar fast på olika sätt. Vikings sittdel och liggdel passar på Double Viking-chassit och till Super Viking kan du köpa till en adapter så att du kan köra två barn som sitter på rad i vagnen. Det har jag skrivit mer om här.Du kan låsa hjulen på nästan alla vagnar med svängbara framhjul, alla vagnar med så här stora hjul går det att låsa hjulen på, det är några få sulkys som det inte går på.

Eftersom du åker mycket kollektivt skulle jag säga Viking, Super Viking har större varukorg men den är klumpig på bussen tycker jag. Jag tycker även att vikings syskonalternativ med Double Viking är vettigast.
Vilken vagn skulle du spontant rekommendera som har rejäla hjul, inte känns för plastig, passar både kullersten och grusväg + att det går att kombinera med lift? Vi väntar vårt första barn i februari.Båda vagnarna har varukorg i tyg med platt botten. Vikings varukorg är dock betydligt mindre än Super Vikings, min upplevelse är att man rymmer nästan dubbelt så mycket i Super Vikings varukorg. Maxvikten är också dubbelt så hög i Super Vikings varukorg. Ecco-hjulen är inte lika bra i snö som lufthjulen, det stämmer att det kan börja packas snö på dem, särskilt om det är blöt snö. Men fokusera inte så mycket på vilken årstid det kommer vara när barnet föds, vagnen ska du ju använda i flera år förhoppningsvis. Välj den modell som du tror fungerar bäst för dina behov större delen av året. Båda vagnarna har ställbart knäledshandtag. Super Vikings handtag sitter lite högre i ursprungsläget och går att justera längre upp. Det i kombination med att sitt/liggdelen sitter högre på Super Viking gör att jag tycker den passar bättre för långa föräldrar. Å andra sidan trivs min man som är 184 cm bra med Viking också.Hej! Jag har en super viking med ligg och sittdel och tänkte att jag vill köpa till ett dubbel chassi men vad jag förstår av dej passar inte mina delar då?

När ska man sluta med liggdel?
Liggdelen används från det att barnet är nyfött fram till att det är 6-8 månader och har lärt sig att sitta.
Hej! Jag undrar om det går att låsa framhjulen på dessa vagnar? Väntar mitt första barn och har hört att det är en fördel. Hur viktigt anser du anser dunat det är att framhjulen går att låsa, tex vid snö?Hej! Jag har kört på Emmaljunga city cross chassit nu och har en vanlig sedan bil som jag alltid har måsta sätta separat sittdelen på bakbänken och chassit i bakluckan och nu funderar jag på ett super viking chassi men skiljer dom mycket på längden/bredden ihopfällda utan sittdelar på! Super bra blogg annors! 🙂

Viking har mindre hjul än City Cross så det blir konstigt om det skulle funka. Nya CC har också revolverbroms, det är något annat som gör att det inte fungerar.
Jag undrar över lastvikten på Viking och Super viking. Hur mycket klarar dessa att t.ex hänga på handtaget och så? Tänker att man har ju en skötväska hängandes där men klarar det mer än så… Och hur mycket klarar vagnarna totalt om man tänker vikt på barn + last ? Hej! Undrar över skillanden supervikings modell 14, 15 och 16. Har hittat en fin begagnad 2014 modell men borde man invänta 2015 eller 2016 ist? Vad skiljer förutom att hjulen ej är avtagbara på 2014. Tack för bra blogg! Mvh Sanna Eftersom Vikings sittdel är ergonomisk fungerar det inte så bra, liften hamnar då ovanpå sittdelen och jag tror det kan bli svårt att få plats under suffletten tex. den är inte gjord för att använda med lift.Att testa för 15 kg i sittdelen är EU-standard, det är både dyrt och krångligt att göra tester för högre vikter. Därför är de allra flesta sittdelarna bara testade för 15 kg och man har egentligen ingen aning om hur mycket de klarar egentligen. Personligen tror jag inte det är någon större risk att ha ett lite tyngre barn i, men det kan blir jobbigt vid en reklamation. Har du ett tyngre barn än tillåtet i vagnen har nu nämligen inte använt vagnen på rätt sätt och butiken kan då vägra dig att utnyttja garantin. Har man en begagnad tex. där garantin ändå inte kan utnyttjas så spelar ju inte det någon roll.

Hur får man ner ryggstödet på Emmaljunga?
Fäll ner ryggstödet genom att trycka ihop handtaget på ryggen av sittdelen och fälla ryggen försiktig ner. Fäll upp ryggstödet genom att trycka upp hela ryggstödet.
Med sittdelarna bakåtvända är det ingen jättestor skillnad på vagnarna ihopfällda. Vikingen är lite smalare och lite lägre, den väger dock 3 kg mindre så den är fortfarande lättare att hantera.

Det finns madrass i liggdelen och jag tycker absolut det räcker med den, den ska vara väldigt mjuk. Tullsa har ett universalmyggnät som passar alla vagnar. Jag tycker även Tullsas regnskydd för framåtvänd sittvagn är väldigt bra. Sedan har jag också hört gott om Emmaljungas exklusive regnskydd. Satsa på en åkpåse för liggdel då vikings liggdel ändå är ganska liten, det blir så knöligt annars. Jag gillade Kronans åkpåse för liggdel mycket men många kör Bozz Mini som verkar vara bra.
Står inför köp av vagn till första barnet och har fastnat för Viking (har dock inte provkört än). Jag har möjlighet att låna en City korg supreme och undrar nu om den funkar ihop med Viking?

Super Vikings hjul är betydligt större än Vikings, faktum är att Super Vikings framhjul är ungefär lika stora som Vikings bakhjul. Det påverkar såklart framkomligheten som blir betydligt bättre med Super Viking. Fjädringen är den samma, uppbyggd på samma sätt, dock har Super Viking större hjul vilket såklart gör att den känns mjukare att köra.
Många undrar vad som är skillnaden mellan Emmaljunga Super Viking och Emmaljunga Viking, många funderar även på vilken av dem som de borde välja när de letar barnvagn. Den här jämförelsen är till er, här jämför jag vagnarna sida vid sida. De största skillnaderna är att hjulen är större på Super Viking, Viking är även smalare än Super Viking, inte bara i chassit utan även sittdelen och varukorgen är smalare, Vikingen är också lägre än Super Viking.Viking är en mindre vagn och det gäller även storleken när den är uppfälld, den är en decimeter kortare både med handtaget utfällt och infällt, och som sagt även smalare.

Undrar samma sak som Teresa ovan. Min flicka kommer inte få plats i en donkey med vintermundering och sele nästa vinter och inte heller i Kronans syskonvagn. Ett krav på vagn är vändbara sittdelar och att sitsarna är på bredden. Emmaljunga double viking verkar perfekt förutom maxvikten på 15 kg! Jag kommer troligen köpa den ändå men det skulle ju kännas skönare om jag visste att det finns marginal på några kg till.
Eftersom Viking är samlare har de sina egna delar, både sittdel, liggdel och adapter. Adaptern köpt till Nitro passar dock alla andra Emmaljunga-vagnar. Sittdelarna på Emmaljunga Super Viking och Viking har exakt samma utformning, det som skiljer är att Vikings sittdel är smalare. Många säger att det bara skiljer en centimeter mellan sittdelarna men där håller jag inte riktigt med. Som ni ser på bilderna här ovanför skiljer det så mycket som upp till 4 centimeter på bredden på vissa ställen. Båda sittdelarna har samma sufflett och är lika breda vid axlarna, strax därefter smalnar dock Vikings sittdel av vilket gör att den blir betydligt smalare både vid barnets armar och i sitsen. Även fotstödet är något smalare på Viking, men jag skulle inte säga att det har någon större betydelse. Så Vikings sittdel är smalare än Super Vikings, det tycker jag också syns på bilderna där min dotter på 3 år och 9 månader har betydligt sämre plats för armarna i Vikingen. Hon ryms dock i Vikingen även med vinterkläder på, bara hon lyfter fram armarna lite så blir det mer plats. Även om Vikings sittdel är mindre än Super Vikings vill jag påpeka att Super Viking har en av de största sittdelarna på marknaden, så att Vikings sittdel är lite smalare gör den inte till en jättetrång sittdel. Ligglängden är dessutom den samma, 105 cm, så här ryms riktigt långa barn. Super Viking har en maxvikt på 24 kg och lite större sittdel vilket gör att den lämpar sig bättre till riktigt stora eller tunga barn. Dock ryms min dotter som snart blir fyra i Vikingen fortfarande så det är ingen liten vagn.Hej! Super Viking-chassit är större än City Cross-chassit ihopfällt. Alla Emmaljungas vagnar är ganska stora ihopfällda. Super Viking-chassit är längre men några centimeter smalare.Alla Emmaljungas modeller med vanlig sittdel (ej ergonomisk) går att att ha lift i. Vagnarna har inte slutat tillverkas, bara Emmaljungas egen lift, men det går såklart att lägga en annan lift i. De som köps utan liggdel är Super Nitro och City Cross. Tidigare har även Nitro och Classic sport funnits som går att ha lift i.hej! vi funderar på en viking till vår nyföding då vi är supernöjda med storleken m.m. på vår scooter 3s till storasystern. vi funderar dock på att bara ha viking med sittdelen och kombinera med ngn lift i. fungerar det bra? har du något tips på mjuklift eller liknande som skulle passa bra till viking sittdel? tackBredden är lite varierande beroende på vilka hjul du väljer, men oavsett hjul är i alla fall Viking flera centimeter smalare än Super Viking. Super Viking är dock ingen bred vagn utan det är snarare Viking som är otroligt smal.

Både Viking och Super Viking går att få antingen med lufthjul eller med Emmaljungas punkteringsfria hjul som kallas Ecco. Här har jag lufthjul på Super Vikingen och Ecco-hjul på Viking. Ecco-hjulen är gummiliknande punkteringsfria hjul som det inte fastnar grus i och som känns betydligt mjukare än EVA-hjul, dock inte lika mjuka som lufthjul.På sätt och vis är vagnen väl värd sitt pris, men samtidigt så finns det många andra barnvagnar som är väldigt likvärdiga, men ändå inte alls kostar lika mycket.Och förutom att sittdelen har hög maxvikt så är den dessutom rymlig och lång, vilket gör att barnet kan använda vagnen länge – under hela tiden som man behöver använda barnvagn, förmodligen.Sikten blir såklart skymd och föräldern kan inte se det barnet. Vagnen känns klumpig och blir väldigt tung och trög att dra. Det fungerar som sagt, men det är ingen bra lösning för den som behöver använda syskonvagn dagligen.

Att sittdelen dessutom är ganska lång gör att barnet faktiskt kan använda vagnen länge – varken vikt eller längd blir något problem. Suffletten är också riktigt bra, den är väldigt lång och ger bra skydd även när man använder liggläget.Som vanlig vagn är Emmaljunga dock en utmärkt vagn som passar de flesta, den uppfyller nämligen alla tänkbara kriterier – oavsett om man tycker att det viktigaste är att vagnen klarar all terräng, att den är lätt att köra, att suffletten är lång, att varukorgen är stor, att barnet kan använda vagnen länge, och så vidare. Kanske är det viktigaste hur vagnen klarar terräng, eller att den är lätt att köra, eller att den är enkel och smidig. Det finns många olika preferenser och önskemål och det som är en bra vagn för någon annan kanske inte är en bra barnvagn för dig. Den här vagnen är nämligen bra på alla sätt och som en bonus så kan den användas som syskonvagn – även om den kanske inte är den ultimata syskonvagnen för den som använder en sådan dagligen. Det här är en pålitlig och barnvagn som passar alla, men kanske passar den extra bra för den som även har ett äldre barn som behöver åka vagn ibland. Då kan man enkelt klicka på en sittdel och låta barnet åka med, och sedan använda vagnen som vanligt igen. Den kan alltså användas som liggvagn, som sittvagn, och som syskonvagn. Sittdelen är vändbar, har hög maxvikt, och är lång. Det går alltså att använda Super Viking från dag ett, och även med ett äldre syskon ibland om man behöver det, och sedan så länge som man behöver använda vagn.Och därefter ska man avgöra vad man behöver; en vagn som klarar alla typer av terräng, eller en som tar lite plats? Och slutligen så vill man ju även hitta en som uppfyller alla önskemål man har också, eller så många som möjligt av dem åtminstone.Kanske tycker man att det är viktigt med en stor varukorg eller med justerbart handtag eller någonting helt annat. Generellt så brukar det allra viktigaste ändå vara säkerhet, följt av komfort för barnet och därefter kvalitet.

Att hitta rätt barnvagn är inte alltid det lättaste. Först och främst ska man veta om man letar efter en duo- eller kombivagn, eller en vagn som enbart fungerar som ligg- eller sittvagn.
Den kan då användas med två liggdelar, två sittdelar, eller en ligg- och en sittdel. Vi kan dock inte säga att det här är den ultimata syskonvagnen, utan egentligen passar just den funktionen bäst vid enstaka tillfällen och kortare promenader. Emmaljunga Super Viking är en duovagn, som även kan användas som syskonvagn. Med hjälp av adaptrar görs den lätt om till en syskonvagn som kan användas med två liggdelar, två sittdelar, eller en liggdel och en sittdel. Nu ska vi dock inrikta oss på Emmaljunga, och framför allt deras Super Viking. Så just kvaliteten är inget man behöver oroa sig över här – Emmaljungas barnvagnar håller en hög kvalitet och har gjort det länge.Det här är helt enkelt en barnvagn som gör det den ska, och mer därtill. Som syskonvagn så finns det som sagt en del nackdelar, men att använda den som syskonvagn då och då går utmärkt, och det är dessutom en ganska bra funktion om man använder den på det sättet. Om man använder vagnen som en vanlig barnvagn, för ett barn, så finns det dock inte så mycket att anmärka på. Den är väldigt lättkörd och tar sig fram överallt, klarar i princip all terräng, är ganska smidig, lätt att använda, lätt att köra, och barnet sitter bra i vagnen. Om man däremot har ett barn som oftast går själv, men ibland behöver sitta i vagn, då kan det absolut fungera. Att använda den på det sättet vid enstaka tillfällen kan definitivt gå och om man ser det här som en praktiskt funktion att använda vid behov så blir det en stor fördel.Vi kommer även berätta hur Emmaljunga Super Viking är att köra och använda, hur bekväm den är för barnet, hur den är designad, hur prisvärd den är, och vem den passar för. Är Super Viking den perfekta barnvagnen, eller ett dåligt val?Med andra ord så går det inte att fråga någon annan vilken vagn du ska köpa, men däremot kan du fråga andra vilken vagn de föredrar och varför. Men fråga framför allt hur väl vagnen uppfyller de kriterier du har, för att se om det är rätt val för just dig.Köper man en begagnad vagn som är en äldre modell eller beställer från ett annat land så är det svårare att säga, men det vanligaste är ju ändå att man köper en ny vagn eller åtminstone en nyare modell begagnat.

Liggdelen är rymlig, men samtidigt väldigt ombonad och mysig, och sittdelen är också rymlig – och har dessutom en ovanligt hög maxvikt på 24 kg. Detta är som sagt väldigt ovanligt, men väldigt bra.

Varukorgen är stor och lättåtkomlig och dessutom kan man köpa praktiska tillbehör till vagnen – till exempel en extra förvaringskorg att sätta på sidan av vagnen.Som vi redan har konstaterat så håller Emmaljungas barnvagnar en hög kvalitet och har lång livslängd, och Super Viking är inget undantag. Det är en stabil, stadig, och inte minst tålig barnvagn. När det gäller priset så är det precis som med andra Emmaljunga vagnar – det är väl tilltaget – vilket kanske inte känns som något jättestort problem just här, egentligen. En stor fördel med den här vagnen är att den har ovanligt hög maxvikt på sittdelen – nämligen imponerande 24 kg. Bara det, och att den kan användas både som vanlig duovagn och som syskonvagn, gör den väldigt intressant.Å andra sidan så är Emmaljunga ett välkänt märke med lång tradition och hög kvalitet, så vi får väl anta att det är därför de kostar lite extra. Och som sagt så är det knappast någon dålig barnvagn heller.

Vilken är den bästa barnvagnen?
Britax Smile 4 – BÄST I TEST. Bäst barnvagn för både stan och i terräng. … Beemo Pro Duo – BÄST BILLIG BARNVAGN. Bästa budget-barnvagn, enkel att handha och bra kvalitet. … Baby Jogger City Mini GT2 Double – BÄSTA SYSKONVAGN. Bäst i test-vinnande syskonvagn med liggläge. … Baby Jogger City Tour 2 – BÄST SULKY.
Och om det kommer flera syskon så kan även de använda Super Viking eftersom den är väldigt hållbar och har lång livslängd. Den största nackdelen är alltså att du kanske aldrig mer behöver köpa en barnvagn, om det nu ens kan ses som en nackdel.

Att Super Viking enkelt kan göras om till en syskonvagn är väldigt smart och passar perfekt för den som ibland behöver en vagn till två barn – men oftast till en.
När man ska köpa en barnvagn är det viktigaste att fundera över vad man vill ha och vad man behöver, som vi var inne på i början. Fundera på hur och vart vagnen ska användas och utgå från det.Emmaljunga Super Viking passar för den som främst använder barnvagn till ett barn, men som även har ett lite äldre barn som åker vagn ibland. Den som ibland har behov av en syskonvagn, men inte alltid, helt enkelt.

Det finns egentligen ingenting att klaga på, vilket är lite överraskande eftersom det ofta finns något att anmärka på och de flesta vagnar har såväl för- som nackdelar.Komforten är vanligtvis också hög på dagens vagnar, även om det kan variera mellan olika modeller. Kvaliteten är kanske det som skiljer sig allra mest åt mellan olika tillverkare och även olika modeller ibland.