Posted on

Extra Jobb Lidköping

Sök extrajobb enkelt här på Ledigalararjobb.se i Lidköping. Det krävs bara några få klick för att söka bland 791 lediga extrajobb inom önskad kategori. Kom igång med jobbsökandet idag och få ditt drömjobb 2023!När du registrerar ditt CV på vår hemsida, blir du en del av vår kandidatbank där du matchas med lediga tjänster som dyker upp och passar din profil. Vi kontaktar dig när din kompetens efterfrågas.

Nej. För att ditt CV ska sparas måste du registrera ditt CV direkt i vår databas. Klicka på ”Registrera CV” nedan för att registrera ditt CV och då kunna matchas mot framtida lediga tjänster.Börja med att registrera ditt CV här på hemsidan. Ditt CV läggs sedan i vår databas där det kan matchas mot lediga tjänster. Dina uppgifter är självklart konfidentiella.

Hitta – Vi utgår från kravprofilen och tar fram en annons och intresseväckare som publiceras i utvalda media och i vårt rikstäckande nätverk. Vi searchar även och kontaktar kandidater med rätt kompetens i våra gedigna kontaktnät samt i sociala medier. Självklart ligger vi även steget före och arbetar hela tiden med att träffa och intervjua intressanta kandidater proaktivt.
Ljug aldrig om kompetensnivå eller erfarenheter. Berätta istället om varför du har ett glapp i ditt CV, till exempel, och framför vilka lärdomar en viss period i ditt liv har fört med sig. Ingen är perfekt, och att kunna inse sina misstag eller snedsteg för att sedan utvecklas visar på pålitlighet och god karaktär.Vi är specialister på att hitta och rekrytera rätt person till rätt tjänst. För att lyckas behöver vi förstå företagets verksamhet, kultur och värderingar. Med en förståelse av dessa delar ser vi klarhet i vilken kompetens och personlighet som krävs för en lyckad rekrytering.

Kom väl förberedd till intervjun. ”Berätta lite om dig själv” är en fråga som med stor sannolikhet kommer att dyka upp på din nästa intervju. Fundera på vad du vill lyfta fram om dig själv och vilka egenskaper du har som passar just den tjänsten du söker. Du kan även fråga någon du känner hur personen skulle beskriva dig eller fråga någon tidigare arbetsgivare om deras beskrivning av dig. Öva på vilka svar du vill ge, men memorera dem inte ordagrant. Du vill fortfarande vara genuin under din intervju.
Förutom att förmedla tjänster till dig som arbetstagare arbetar vi även med att hjälpa våra kunder att rekrytera och bemanna sina verksamheter med rätt personal. Vi erbjuder:Med utgångspunkt från kravprofilen genomför vi strukturerade djupintervjuer med de mest intressanta kandidaterna. Vi stämmer av tidigare erfarenheter, kompetenser och konkreta resultat och får därigenom en helhetssyn av kandidaten. Under intervjun presenteras information om kundföretaget och villkor för den sökta tjänsten. Vi utför även relevanta personlighets- och begåvningstester från Assessio och slutligen identifierar vi de bäst lämpade slutkandidaterna, vilka sedan presenteras för kund. Nästa steg är intervju hos kund.Behov – Tillsammans med ledning och nyckelpersoner inom er organisation gör vi en behovsanalys och går igenom de förutsättningar som gäller för den befattning vi rekryterar till. En viktig del är att få en uppfattning om er kultur och eventuella framtida utmaningar. Därefter sätter vi en tydlig kravprofil tillsammans, där vi listar utbildnings- och erfarenhetskrav samt önskade personlighetsdrag. Kravprofilen följer med som en röd tråd genom hela rekryteringsprocessen.

Intervju & testa – Med utgångspunkt från kravprofilen genomför vi strukturerade djupintervjuer med de mest intressanta kandidaterna. Vi stämmer av tidigare erfarenheter, kompetenser och konkreta resultat och får därigenom en helhetssyn av kandidaten. Under intervjun presenteras information om kundföretaget och villkor för den sökta tjänsten. Vi utför även relevanta personlighets- och begåvningstester från Assessio och slutligen identifierar vi de bäst lämpade slutkandidaterna, vilka sedan presenteras för kund. Nästa steg är intervju hos kund.
Urval – Vi tar hand om alla ansökningshandlingar och administrationen kring uppdraget samt svarar på eventuella frågor om tjänsten. Vi påbörjar CV urval och identifierar potentiella kandidater som sedan matchas mot kravprofilen.

Vilka jobb är lätta att få?
Yrken där det är lätt att få jobb 2024 (högskolenivå)Barnmorska.Civilingenjör,ingenjör och tekniker.Förskollärare.Läkare och tandläkare.Läraryrken.Mjukvaru- och systemutvecklare.Psykolog.Sjuksköterska.
Vi erbjuder våra kunder ett enkelt sätt att bemanna med rätt kompetens vid rätt tillfälle. För dig som arbetstagare erbjuder vi en trygg anställning, utan att behöva ge upp din ambition att vara tillgänglig på en större arbetsmarknad.

Läs alltid på om arbetsgivaren och deras varumärke innan din intervju. Det är viktigt att du visar att du är intresserad av en tjänst hos just dem, samt att du kan svara på frågor om varför det är så. Det gäller även att du är påläst om själva tjänsten du söker.Vi erbjuder jobb inom alla branscher. Du ser vilka tjänster som finns lediga just nu via våra jobbannonser, men du kan även registrera ditt CV för att matchas mot framtida lediga tjänster.

Premier bemannar hela projekt, stora som små, där det behövs personal. Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag som har kollektivavtal med både Unionen och LO. Det innebär att våra anställda har en trygg anställning hos oss. Med oss som din arbetsgivare påverkas din anställningstrygghet inte av att du byter arbetsplats eller att det företag där du jobbar plötsligt behöver dra ner på personal. Du har en garanterad lön även om du inte är ute hos en kund och arbetar. Hos oss är du stjärnan och vår viktigaste uppgift är att se till att du har det bra. För om man inte mår bra kan man inte förväntas uppfylla de höga kvalitetskrav vi erbjuder företagen som anlitar oss. Vem sa att bara modeller och idrottsstjärnor kan ha nytta av en agentur?
Referenstagning & bakgrundskontroll – Därefter kompletterar vi med referenstagning på minst två referenser. Referenser tas på 1–2 slutkandidater. Vi arbetar även med digital referenstagning via vår leverantör Refapp, för hög säkerhet och validitet. Vi erbjuder även olika typer av bakgrundskontroller.Vi tar hand om alla ansökningshandlingar och administrationen kring uppdraget samt svarar på eventuella frågor om tjänsten. Vi påbörjar CV urval och identifierar potentiella kandidater som sedan matchas mot kravprofilen.

Att berätta vad du inte är så bra på är kanske inte är det mest bekväma i en situation där du vill göra ett gott intryck. Använd därför dina svagheter som fördelar och formulera hur dina svagheter i slutändan kan vara positiva.
Premier arbetar med olika avtal beroende på tjänst. Målet är att erbjuda löner i linje med de avtal som råder ute på arbetsplatsen. På kollektivsidan erbjuder vi inledningsvis en sexmånaders visstidsanställning. På tjänstemannasidan börjar du med en sexmånaders provanställning.Lägg tid på att gå igenom ditt CV, säkerställ att det är uppdaterat samt att all information finns med. Vilken utbildning har du? Finns längden på dina olika anställningar med samt en kort arbetsbeskrivning dina tidigare yrkesroller? Vad har du för behörigheter/kompetenser samt datakunskaper? Har du körkort och tillgång till bil? Är dina kontaktuppgifter uppdaterade, et cetera? Beskriv i ditt personliga brev vad du har för kompetenser och egenskaper som gör att just du matchar arbetet du söker. Undvik gärna klyschor.

Nöjda kandidater är avgörande för vår framgång. För oss är det viktigt att ge dig som kandidat en positiv upplevelse och konstruktiv återkoppling, under hela vår rekrytering- och bemanningsprocess.
Att komma i tid innebär att du är på plats för intervjun 5-10 minuter innan avsatt tid för ert möte. Om du mot all förmodan stöter på problem som hindrar dig för att komma i tid, meddela detta direkt. Du vill aldrig låta en potentiell arbetsgivare behöva kontakta dig för att fråga var du är. Det blir en dålig start. På kollektivsidan jobbar vi med en GFL (genomsnittligt förtjänstläge) som är individuell för varje kund. Som tjänsteman förhandlar du själv din lön vid anställningsstart. Tillsammans med ledning och nyckelpersoner inom er organisation gör vi en behovsanalys och går igenom de förutsättningar som gäller för den befattning vi rekryterar till. En viktig del är att få en uppfattning om er kultur och eventuella framtida utmaningar. Därefter sätter vi en tydlig kravprofil tillsammans, där vi listar utbildnings- och erfarenhetskrav samt önskade personlighetsdrag. Kravprofilen följer med som en röd tråd genom hela rekryteringsprocessen.

Vi utgår från kravprofilen och tar fram en annons och intresseväckare som publiceras i utvalda media och i vårt rikstäckande nätverk. Vi searchar även och kontaktar kandidater med rätt kompetens i våra gedigna kontaktnät samt i sociala medier. Självklart ligger vi även steget före och arbetar hela tiden med att träffa och intervjua intressanta kandidater proaktivt.Kvalitetsuppföljning & garanti – Cirka tre månader efter påbörjad anställning genomför vi uppföljningssamtal både med er som uppdragsgivare och med er nya medarbetare. När vi genomför en full rekryteringsprocess ingår vår rekryteringsgaranti på 3 månader.

Cirka tre månader efter påbörjad anställning genomför vi uppföljningssamtal både med er som uppdragsgivare och med er nya medarbetare. När vi genomför en full rekryteringsprocess ingår vår rekryteringsgaranti på 3 månader.
Därefter kompletterar vi med referenstagning på minst två referenser. Referenser tas på 1–2 slutkandidater. Vi arbetar även med digital referenstagning via vår leverantör Refapp, för hög säkerhet och validitet. Vi erbjuder även olika typer av bakgrundskontroller.Beslut om anställning – Efter återkoppling av referenstagning och bakgrundskontroll beslutar ni kund om anställning, med hjälp av våra rekommendationer.

Kombinera deltidsjobbet med studier eller ett annat jobb, eller med extra fritid. Just idag finns det 17 stycken lediga deltidsjobb här i Lidköping. Vilket passar dig?
Dagtid, kvällstid eller helger? Lite eller mycket? För dig som vill jobba extra i Lidköping finns det 3 lediga jobb ute. Är det kanske något av dem som blir ditt?Här hittar du tips och artiklar som hjälper dig i yrkeslivet. Lär dig hur man skriver ett personligt brev, får sitt CV att sticka ut eller förhandlar lön.

Coachning handlar inte om att säga åt någon att rycka upp sig. Man får gnälla och vara frustrerad, det är viktigt att få ut sådant ur systemet, men det viktigaste är att få träffa någon som befinner sig utanför ditt vanliga nätverk och som kan se någonting annat hos dig, och väcka rätt frågeställningar.
Många tycker att det är tufft och svårt, men det är själva fundamentet till att sedan kunna skriva ditt CV och veta vilka branscher och vilken roll som är lämplig att söka. Du måste identifiera dina egna drivkrafter, vad det är som får dig att brinna och vilja gå till jobbet. Det är i detta som motivationen kommer.

Den stora faran för en person som är utanför arbetsmarknaden är att drabbas av känslan att känna sig inkompetent och betydelselös. Jobbet är så mycket mer än bara ett sätt att försörja sig. Det handlar om arbetskamrater, utveckling och att få känna meningsfullhet. Det är ett stort samhällsproblem när människor inte blir inkluderade.
Men du ska inte vara ledsen för det. Förr eller senare så kommer du att lyckas, men det går kanske inte så fort som många tänker sig från början. Det är därför det finns jobbcoacher som kan stötta och hjälpa till med nya infallsvinklar.Motsatsen till motivation är depression, att stå still. Då ger man sig själv varken någon omsorg eller möjlighet att gå vidare i processen. Det är viktigt att du håller dig sysselsatt och du måste fortsätta att söka efter möjligheter i ditt nätverk och hålla dig informerad och uppdaterad inom de branscher du vill jobba inom, och även sysselsatt.

Nej, nej och ännu ett nej? Tappa inte hoppet. Randstad RiseSmarts jobbcoacher hjälper dagligen människor att identifiera sina drivkrafter, hålla motivationen uppe och lyckas med jobbsökandet. Det löser sig alltid till slut, men det gäller att inte stanna av i processen.Därför är det viktigt att hitta sammanhang att ingå i. För många kan en lösning vara att bygga på sin kompetens, till exempel med kurser på universitet, högskolor eller andra typer av utbildningar. Det finns mycket du kan göra! Det viktigaste är att du känner att du är en del av något, och att du konstant rör dig framåt.Att söka jobb är ett heltidsarbete. Får du inte komma på intervjuer, eller slutar alltid som nummer två i rekryteringsprocesserna är det lätt att tappa motivationen.I somras jobbade jag på en restaurang och på mitt anställningskontrakt står det att vi har lön etc. enligt kollektivavtal. När lönen skulle betalas ut fick jag ingen OB pålagd på lönen. Jag skickade ett email till min arbetsgivare och han sa att ingen anställd hade OB. Vad tycker ni att jag ska göra, totalt handlar det om ca 600kr.det låter som att hotell & resturangs-avtal skulle kunna vara ett bra riktmärke för en rimlig timlön för dig. Den är ungefär 90 kronor i timmen + OB-tillägg och när du fyllt 18 år är den ungefär 4 kronor högre per timme. Lycka till!Du får nog fråga din chef om det. Det finns inget i lagen som specifikt nämner åldergränser för kassaarbete. Svenskt Handel rekommenderar 16 år och uppåt för kassaarbete, men det är bara rekommendationer och inte ett krav! Vissa matkedjor har dock en åldersgräns för kassaarbete som de själva har bestämt, men hur de ser ut kan inte vi som inte jobbar där ta reda på utan du får fråga din chef. Lycka till!

det var en blygsam löneförhöjning. Jag tycker du gör rätt i att ifrågasätta. Vem är det som har anställt dig? Är det en simklubb eller en kommunal simhall? Om sistnämnda finns det med största säkerhet ett kollektivavtal bakom. Ett tips kan i så fall vara att vända sig till Kommunal att fråga!
Liseberg har olika avtal beroende på vad du jobbar med (de har hotell, restauranger och själva nöjesparken), så avtalen du får titta på är Hotell & Restaurangfacket & Kommunals (Finns några undantag till detta). Så strax över 100 kronor om du jobbar i restaurang eller hotell. Kommunals lägsta löner i Lisebergsavtalet har jag inte hittat, men gissar att de ligger strax under 100 kronor.en normalt spann är mellan 100-140 kronor. Om personen förväntas vara på plats och enbart enstaka timmar, kan det vara en poäng att ligga i det övre spannet.

Vad innebär att jobba extra?
Ett extrajobb kan innebära allt från jobb på några timmar i veckan, till bemanning på kvällar och helger. I dessa extrajobb hittar vi ofta studenter som ägnar sig åt sina studier under vanliga kontorstimmar.
Hej jag är 16 år och ska börja sommarjobba, jag kommer att sälja glass och jordgubbar på en badstrand i tre veckor och då säger arbetsgivaren att jag får ta rast när det inte är några kunder, och att jag kommer arbeta 11-18 och få 75kr/timme är det rimligt eller inteHej! Jag har jobbat på ett café i ca 1 år nu och har precis fyllt 16 år. Just nu tjänar jag 80kr i timmen och jag önskar löneförhöjning. Är det rimligt att be om det?

Hej! Jag är 16 år och ska på arbetsintervju nästa vecka. Jag vet inte riktigt hur det fungerar med avtal och sådant när man är under 16 år så det är mest det jag undrar. Hur fungerar det med avtal när man är under 18? Det är ett företag där jag ska sitta i telefon och boka in kunder på olika tider.
om du har OB-ersättning eller inte är det nog bäst att fråga din chef om. Om du har OB-tillägg så framgår det av tabellen ovan på denna sidan hur mycket och vilka tider som man får OB för.

Hej, jag jobbar på ett cafe/servitris.har inga erfarenheter sen tidigare, började i somras, jag får 95 kr i h plus dricks då det ligger mellan 50-150/dag. Sedan ob såklart på helgerna. Jag är 18 men är 96a vilket betyder att jag fyller år i år, den 22 augusti. Räknas lönen från dagen man fyller år eller året?

Vilka jobb ger bra lön utan utbildning?
Bäst betalda jobb utan utbildning Bland de bäst betalda jobben för dig utan utbildning är bland annat som säljare. Jobbet som säljare är varierat och ofta får du en kombination av grundlön och provisionsbaserad lön. Som säljare kan du rikta in dig mot antingen privatkunder eller företag.
Hej. Det är så att jag jobbar i en kiosk och har i lön runt 89 kr om timmen. Dock så skrev jag avtalet i mars och jag fyller 17 år i juni. Hur blir det med löneförhöjningen? Och vet ni vad jag borde tjäna som 17-18 år inom kiosk branchen

Får inget nytt jobb deprimerad?
Att få nej från arbetsgivaren är tufft, men det gäller att inte stanna upp utan hela tiden hålla sig i rörelse. Motsatsen till motivation är depression, att stå still. Då ger man sig själv varken någon omsorg eller möjlighet att gå vidare i processen.
om restaurangen har ett kollektivavtal så kommer du att få 76,50 kr/h plus OB. Det finns dock många restauranger utan kollektivavtal så fråga din arbetsgivare! Hur lönen betalas ut måste du fråga din arbetsgivare. Det är vanligt att man betalar ut lönen månaden efter man jobbat. Dvs jobbar du i juni får du betalt för de timmarna den 25:e juli. Har jobbat som logistiksamordnare, planerat transporter, haft hand om orderhantering, posthantering, fakturerat, svarat i telefon, tagit emot transporter mm. Väldigt mycket ansvar och eget intiativtagande. Jag har nu varit anställd genom ett bemanningsföretag och fått en lön på 130kr/h. minimumlönen för bilmekaniker regleras ofta av kollektivavtalet på verkstaden. Är det en märkesverkstad eller större verkstad finns det oftast ett kollektivavtal. Det som styr är IF Metalls kollektivavtal för bil- och traktorverkstäder. Tyvärr har jag inte tillgång till detta kollektivavtal och kan hjälpa dig. Jag föreslår att du hör av dig till IF Metall för vidare vägledning.Har fått arbete på en industri där jag hjälper till med allt möjligt, jag är 16 år och undrar vad som är en rimlig lön? Vad jag har hört så betalar dem ut lön enligt unionens avtal, vad är unionens avtal angående en 16 åring? Mitt jobb går ut på en del tunga lyft och lite enklare pappersarbete.

Hur mycket tjänar man på extrajobb?
Kommunals rekommendationer16-17 år minst 74 kronor/timme.18-19 år minst 90 kronor/timme.
Hej! Jag har en fråga gällande vad min lön kommer bli efter sommarjobbet. Jag jobbar just nu inom handels och har hunnit fylla 19 år under sommaren och då står det enligt er information ovan att jag ska tjäna 118.91 kr eftersom att jag jobbar inom en privat butik inom svensk handels avtal. Det står dock att man tjänar 122.43 kr vid fyllda 18 år och jobbat inom branschen 1 år. Jag har gått en linje som heter (Handels – Lärling) och haft praktik 4 dagar i veckan under 2014 höstterminen och 5 dagar i veckan vårterminen 2015. Min fråga lyder då, räknas praktiken som att ha jobbat i branschen 1 år så att jag får 122.43 i timlön? Jag tänkte med tanke på att det blir som att man utför samma jobb som en anställd då det är så lång praktik, i slutändan blir enda skillnaden att jag som praktikant inte får lön.

Vart kan man få jobb snabbt?
Hitta lediga jobb. Det enklaste sättet att leta jobb är på olika jobbsajter. … Kontakta företaget direkt. Alla lediga jobb annonseras inte ut. … Låt arbetsgivarna hitta dig. Gör dig synlig så att arbetsgivarna vet att du finns och är tillgänglig för jobb. … Använd ditt eget nätverk. … Använd sociala medier.
Hej, jag har sökt ett jobb som undersköterska. Jag går linjen på gymnasiet och går ut i vår 2017. Tjänsten är på ett serviceboende/äldreboende. Jag är 18 år och har erfarenhet av vården sedan tidigare. Vad skulle min minimilön ligga på enligt kollektivavtalet?Hade jag varit du hade jag antingen sagt att 150 kronor låter rimligt eller föreslagit att du får en lön motsvarande om butiken hade haft kollektivavtal.

Vill jobba men orkar inte?
Hjärnan kan också beskrivas som ett batteri och en muskel som behöver tränas och gödas med syre och näring. Vi kan vara hur taggade som helst för en arbetsuppgift, men har vi inte tillräckligt bra fysisk kondition kommer vi få svårt att orka vara kognitivt engagerade under en längre tid.
Ett annat alternativ är att fråga ”vad skulle krävas av mig för att få lika mycket lön som övriga kollegor…”, då får du ganska snabbt ett svar om det är möjligt eller inte.Hej Leo, det finns ingen lag i Sverige som reglerar ersättning för arbete. Så ja! Det finns tex obetald praktik, provision och vanlig lön. Vanliga exempel på ungdomsjobb som är provisionsbaserade är jultidnigar och kvällstidningsförsäljning.

det beror på om det är ett sommarjobb i kommunal regi eller om jobbet fixats på egen hand. Det låter som om det är ett kommunalt sommarjobb och då har kommunen ofta en lönetabell (med förhållandevis låga löner).
Jag har en dotter som blir 17 år i november som går vård och omsorg och ska sommarjobba på ett äldreboende i sommar i kommunens regi, vilken lön är rimlig? Hej Robin, jag har tyvärr inte möjlighet att ge en riktning utifrån de knapphända uppgifter du lämnat. Lämpligast att du frågar arbetsgivaren om hur mycket du kommer tjäna. Hej jag ska jobba 3 veckor på Ica bjästa jag ersätter en person som har just tagit semester jag tjänar 61kr/h+15 kr så 75kr när får jag ut pengar på mitt konto?finns det ett kollektivavtal bör din timlön ligga kring 87 kronor. Att du skulle få OB för att du jobbar under ”din semester” låter konstigt. Du är väl inte tvingad att arbeta? Finns nog många andra som gärna skulle ta jobbet. Däremot har du troligtvis rätt till OB-ersättning om du jobbar någon gång under tiden 16.00 på lördag till 06.00 på måndag.

enligt biografavtalet är minimumlönen 99,84 kronor per timme. Till det kommer OB-ersättning för kvällar och helger samt 13 % semesterersättning extra på allt du tjänar.det får du nog fråga din arbetsgivare om. Så länge du är ledig från skolan får du lov att jobba, men det är upp till arbetsgivaren att bestämma hur många veckor de vill att du ska jobba. det låter inte helt OK. Välj först om du tycker det är värt besväret eller om du bara ska lägga det bakom dig. Om du vill gå vidare hade jag rekommenderat att du kontaktar HRF, som kan hjälpa dig. jobb inom vården är generellt underbetalda. En nyutbildad undersköterska tjänar inte så mycket mer än du gör. Du kan ju diskutera din lön med din chef. Är du ute efter högre lön och inte har du någon utbildning hade jag bytat bransch. Tex får du betydligt mer betalt om du jobbar i butik. Lycka till! Jag är 16 och har sommarjobbat 4 veckor på ett café efter att ha sökt via kommunen, och har nu blivit erbjuden en timanställning tillsvidare. Jag ska nästa vecka till arbetsplatsen för att diskutera arbetstider och lön, men är osäker på om de har kollektivavtal eller inte, jag tror på inte. Vad jag vet omfattas heller inte ”timanställning” av kollektivavtal. Hur mycket kan jag begära i timlön? Tjänade på sommarjobbet 60kr/h som betalades av kommunen, så hur ska jag gå till väga nu? Kan jag fortfarande ordna någon form av OB-tillägg nät jag jobbar helg, även utan kollektivavtal? tittar man på okvalificerat arbete där det inte krävs någon utbildning och som inte kräver att man fyllt 18 år, så skulle jag säga att man får väldigt bra betalt i butiker. Jobbar du i mataffärer eller klädbutiker och speciellt på helger så får du en lön som är riktigt hög.lönen för timanställda betalas oftast ut månaden efter den 25:e. Det betyder att de timmar du jobbar i juni får du utbetalt den 25:e juli. De timmar du jobbar i juli får du ut 25:e augusti osv.om det finns ett kollektivavtal på arbetsplatsen så är det så ja. Men har de ett kollektivavtal på arbetsplatsen så kommer de med största sannolikhet inte föreslå en lägre lön än lägsta lönen 🙂

Hur många timmar är ett extrajobb?
Antalet timmar som ett extrajobb omfattar kan vara från en timme i veckan upp till 25 timmar i veckan. Ett extrajobb är ofta ungefär hälften av en vanlig heltidstjänst, vilket ligger på 40 timmar arbetstid per vecka.
det finns flera kollektivavtal som man kan falla under som städare. Så jag har lite svårt att kolla upp det åt dig. Min bästa gissning är strax över hundra kronor.

i Sverige finns inga lagstadgade minimilöner, utan det är fritt för företag att sätta lönen själv. Många väljer dock att ha ett kollektivavtal på arbetsplatsen, där villkoren såsom lön regleras. Vänd dig till Hotell & restaurangfacket (HRF) – de kan med största sannolikhet hjälpa dig. Jag tycker det låter som en tvivelaktig och oskön arbetsplats/chef som du beskriver.
”antal år i branschen” börjar först räknas från att du fyllt 18 år, det krävs också att man jobbar minst 10 timmar i veckan. Det innebär att om du jobbar i snitt 10 timmar i veckan tills du fyller 19 år, så kommer du då att börja tjäna timlönen för 1 års erfaranhet i branschen då.för företaget blir det en rejäl besparing att anställa dig direkt istället för via bemanningsföretaget. Det är inte mer än naturligt att du får ta del av denna besparing också. Jag tycker 150-160 kronor är rimligt, det är en bit under ingångslön för nyexad civilekonom, men tar hänsyn till två års studier och arbetslivserfarenhet på företaget. Med det sagt, har du gjort ett väldigt bra jobb och är betydelsefull för företaget så kan du nog landa en betydligt högre lön.

tack för din kommentar! Va kul att din son redan fått en fot in på arbetsmarknaden! Det finns en del lagar om vad en 14-åring får göra på jobbet. För en som jobbar på restaurang kan det kanske vara relevant att han 1) Inte får arbeta efter 20.00 2) Inte får sälja alkohol 3) dessutom måste arbetet anses vara lätt och ofarligt och inte vara fysiskt eller psykiskt tungt. Du kan läsa mer på arbetsmiljöverkets hemsida
Hej, jag är 15 och jobbar som stugvärd på en ö. Jag började när jag var 14. Där är jag själv med 11 stugor, sanitetshus med duschar och toalett, bastu, badstrand, hamn och sophus. Det finns även en promenadslinga. Jag ska ha koll på allt det tillsammans med bokningar, inköpslistor, men även en allt i allo kiosk. Där får jag hantera kassa och öppna och stänga butik. För det får jag 70kr/timmen, borde jag vilja ha mer? För kompisarna som jobbar med att vara parkeringsvakter får mer.Hej! Jag är en 13 årig tjej som jobbar som gymnastik tränare (12 när jag började) för en stor förening där jag bor, jag jobbar en timme i veckan och har en lön på 50 kr i timmen, många tränare är så kallade ungdomstränare och alla tjänar 50 kr i timmen, jag undrar om detta inte är lite lite i lön eller om detta är en rimlig lön? Jag fyller 19 år idag och jag har letat runt på nätet efter sommarjobb i en period men har inte hittat något speciellt sommarjobb som passar mig. Jag vill helst sommarjobba som snickare i Örebro län då jag har erfarenhet från det men hittar inte särkilt mycket. Så hur ska jag kunna få ett sommarjobb? Hjälp mig, jag vill tjäna pengar i sommar! Hej Mattias, hur gick det för dig? Håller med dig om att lönen är låg, försök avgöra hur mycket du vill ha jobbet och hur mycket du värderar din tid till. Jag tycker du kan försöka förhanlda upp lönen något. Glöm inte ta upp andra förmåner som betald semester och OB.lönen för sommarjobbare är normalt ganska låg, men du får tänka på att du även lär dig mycket och får ovärderlig erfarenhet av att jobba. Skulle gissa att lönen ligger kring 80 kronor i timmen.

det är inte lätt att få ett sommarjobb när man är 13 år. Det beror på att det finns lagar för att skydda barn och ungdomar så att de inte utsatts för barnarbete eller farliga arbeten. Testa direktreklam och jordgubbsplockning och ge inte upp!
en undersköterska brukar tjäna kring 100 kronor i timmen. Saknar du utbildning kan du räkna med att tjäna lite mindre. Hur du får lön regleras av din anställningsavtal och hur mycket du jobbar.

å ena sidan ska man vara glad att man överhuvudtaget får jobb, å andra sidan är det en ganska låg lön. 74 kronor är riktmärke för timlön när man jobbar inom hotell och restaurang (som kiosker ofta räknas till). Jag skulle säga att du ska ta upp lönen med din chef och fråga om det finns möjlighet till höjd lön eller något bonusbelopp när sommaren är slut. I slutändan så är det bara du som kan avgöra om det är värt för dig att jobba eller inte för den lönen. Lycka till!

Hej! Jag är 14 år (15 om 3 månader) och jag har jobbat på en restaurang i 5 månader. Har en lön på 60kr/tim. Nu ska jag få ett till restaurangjobb på min grannes restaurang och undrar då om det är fel av min att fråga om en lön på 80-90 kr/tim? Kommer antagligen att jobba fast varje fre, lör och sön vilket blir ungefär 5 timmar per dagHotell & Restaurang-fackets minimumlön för ungdomar under 16 år ligger på cirka 81 kronor i timmen plus OB. Det hade varit en rimlig lön. Det finns dock många caféer som betalar mindre än så.förr eller senare får nu napp, så det är bara att kämpa på. Det är inte alla butiker som kräver att man ska ha fyllt 16 år för att stå i kassan. Vad har du för intressen och vad är du duktig i? Ofta kan man dra nytta av de man kan från sin hobby och därigenom kunna bli en duktig medarbetare. Generellt tänker jag caféer, butiker, kiosker, men även mer fristående jobb som att sitta barnvakt, göra trädgårdsarbete, handla åt äldre är ju också något du kantjäna pengar om du har höga ambitioner och är driftig.

ett tips till alla som läser denna sidan är att fråga arbetsgivaren direkt, då slipper man fundera så mycket. ”Vad är det för avtal?” och ”vad innebär avtalet för mig och min lön?” är frågor som är bra att ställa direkt! En maskinverkstad har normalt avtal med IF Metall, men det finns flera olika avtal bereoende på vilken bransch verkstaden räknas till. Skulle din verkstad tex tillhöra teknikavtalet och vi antar att det är ett tillfälligt sommarjobb så är lägsta tillåtna timlönen för ungdomar mellan 16-18 år 71,91 kronor i timmen.
det beror på om macken du jobbat tecknat ett kollektivavtal för sina anställda. I så fall finns det regler kring lön, OB osv. Jag skulle gissa att de flesta av de kända bensinmackarna har kollektivavtal. Jag har tyvärr inte tillgång till kollektivavtalet för bensinmackar. Men skulle gissa att en rimlig grundlönen för dig ligger i intervallet 80-100 kronor.Jag är femton och jobba på ICA. Jag borde ha betalats på Lördag men nu ska det vara på Tisdag istället. Jag undrar hur mycket jag ska få för lön, jag kände mig för besvärlig att fråga.

det är en ganska låg lön, men inte anmärkningsvårt låg. Vad står i ditt anställningsavtal? Det tillkommer troligtvis semesterersättning utöver din lön. Finns det ett kollektivavtal på din arbetsplats?
Hej, jag har jobbat hela sommaren på en bilfirma som allt i allo och gjort saker så som, rekonda bilar, fotografera samt annonsera bilar etc. dvs delvis tungt delvis lättare arbete. Min fråga är vad en skälig månadslön/timlön skulle vara. Vi har samtalat innan sommaren och kommit överens om att besluta lön efter arbetstiden är slut. För din kännedom har jag arbetat 6 dagar i veckan (måndag-lördag) med arbetstider runt 10-17 varje dag. Dvs 42 timmar i veckan med undantag för övertid vissa dagar. Vad anser du är en skälig lön? Med tanke på antalet timmar gjorda samt arbetsuppgifterna.

det är inte så lätt att hitta sommarjobb som 13-åring. Det beror bland annat på att Sverige har ganska stränga lagar för att förhindra barnarbete och för att unga inte ska utsättas för fara. Du får lov att göra enklare saker såsom reklamutdelning och jordgubbsplockning.fråga din arbetsgivare om din lönespecifikation. Där framgår för vad och när de har betalat ut lön. För mig låter det som om det dragits skatt på din lön.ingen arbetsgivare kommer att tycka en anställd är besvärlig för att den frågar vad den har i lön. Det lovar jag! Jag antar att du fått reda på vad du fått i lön nu?prata med din arbetsgivare om det. Det låter som ett missförstånd. Med största sannolikhet har de bara missat att uppdatera till senaste avtalet då den lönen du nämner gällde tidigare.

det är aldrig enkelt att få ett sommarjobb, men ge inte upp – det är fortfarande långt kvar till sommaren! Pandemin och osäkerheten kan göra att arbetsgivare avvaktar lite längre. Ge inte upp!
Hej! Jag är 16 år och kommer att börja sommarjobba som vaktmästare eller hålla på med utomhusarbete i familjebostäder. Hur mycket skulle jag kunna få per timme? Jag jobbar dessutom 9 timmar (7-16) om det ändrar någonting.

Vilka yrken är det inte brist på?
På topplistan för jobben med minst konkurrens 2024 finns många vårdyrken, men även Civilingenjörer, tekniker och IT-specialister kommer att ha en bra arbetsmarknad. Det kommer också finnas jobb inom bygg och anläggning, till exempel yrken som murare, betongarbetare, elektriker och snickare.
Tja! är 15 år gammal, har ett problem med att hitta sommarjobb för den kommande sommaren, och det värkar inte vara mycket. Har sökt nu efter sommarjobb i jan,feb och nu i mars men, det värkar inte vara något uppe för tillfället. Hur länge brukar det ta? Eller är det snabbt taget bara?Eller beror det också på pandemin? Skulle bara vilja veta när det dyker upp mer och vart jag kan hitta jobb. Hej! Jag har ansökt mig till ett sommarjobb, i ett restaurang, jag står i kassan och ibland diskar. Jag jobbar i ca 9 timmar. Och de sa att jag får ungefär 47kr efter skatt per timme. Är det värt de? Hej jag är 14 år och blir 15 i December, jag har inte riktigt vetat hur jag ska köra igång för att få mitt första jobb, jag anar att det är försent att skaffa i slutet av Juni men tills nästa år, när och hur ska jag kontakta något företag/firma/kedja, vilka borde jag gå till? Mvh fundersam 14 åring.

va kul att höra att du har blivit erbjuden en lön som du tycker låter fantastisk. Det låter som ett ansvarsfullt jobb, där du både får vara företagets ansikte utåt och ta hand om nycklar, som är att betrakta som värdehandlingar.
Hej, jag är 17år och ska jobba på hunddagis/hundhotell nu i sommar och även lediga dagar under året. Men jag undrar vad som är normalt att få betalt i timmen på ett sånt jobb eller vad som är rimligt?Jag är 19 år och ska i sommar jobba som vikarie på ett kommunalt ålderdomshem, där jag kommer få ett fast schema. Jag undrar ungefär hur mycket man kan räkna med att få i lön och om det betalas ut som timlön eller månadslön? Hej! Jag är 18 år och ska i sommar jobba för andra året i rad på en restaurang i udevalla kommun, 8 mil hemifrån där jag bor. Eftersom att jag redan jobbat en sommar och flera helger under 2017 undrar jag vad jag skall ha för timlön i år? Med vänlig hälsning Stina! Hej!! Jag jobbar på ett badhus två gånger i veckan, minst 3h per gång. Jag har simskolor och crawlkurser. Jag undrar bara hur mycket jag ska ha i timmen? Jag är 18 år gammal och bad min chef höja min lön nu när jag fyllde år, men hon höjde bara med 1 krona. Kändes lite lite… Tjänar alltså 91 kr/timme. Är det rätt?branschvana räknas från att man fyllt 18 år. Det vill säga, du är inte garanterad mer lön för att du tidigare har jobbat i butik. Lägsta lönen för 17-åring enligt 2017-års avtal ligger på 83,93 kronor.

jag kan förstå din oro, men att krogen stängs ner innebär inte att företaget bakom stängs ner. Att bedriva affärsverksamhet är något som fortgår året runt. Har det antytt att de inte skulle betala ut lönen för juli eller vad är det som får dig att vara orolig? Vad står i anställningavtalet? Att ha sådant på plats innan man börjar jobba är viktigt, så att spelreglerna är klara och man vet vad man kan förvänta sig.Frågan är: Jag som fortfarande är under 18 nästa sommar, tjänar väl bättre inom restaurang än inom handels? Dels jobbar man ofta längre pass inom restaurang har jag fått höra ifrån kompisar. De som jobbar på ICA jobbar vanligtvis ca 6h och olika pass från dag till dag. Medan jag har fått jobba 7-8h per dag. Vilket jag trivs väldigt bra med! 70-80 kronor i timmen tycker jag åtminstone kan anses skäligt. Tänk också på att ni har ett större ansvar för arbetsmiljön när ni har en ungdom anställd. läs mer Du anger inte om det är frågan om ett permanent jobb eller ett sommarjobb. Om det är ett sommarjobb så brukar stora företag ha en fast löneersättning för alla sina sommarjobbare (beroende på hur mycket utbildning de har). Lönen brukar vara relativt låg. Är det en fast anställning så brukar lönen ligga på mellan 21000-26700 enligt Unionen.Har en arbetsgivare inget kollektivavtal så är de fria att sätta vilken lön de vill. Men 35 kronor i timmen är bland de lägsta löner jag hört talas om och jag tycker inte att det är en skälig lön. Du borde ha 70-80 kronor i timmen minst. Jag tycker du ska ta dig en allvarlig funderare om du verkligen vill jobba för denna arbetsgivare. Det låter inte seriöst.

Som sommarjobbare kan det vara svårt att hålla reda på alla avtal och regler. Det är faktiskt dessa avtal och regler som ligger till grund för hur mycket du bör ha i lön när du sommarjobbar.

det är svårt att säga, beroende på om de anställer dig som timanställd eller lärling. 85 kronor (motsvarande lärlingslön) eller mer tycker jag du ska försöka få! Lycka till!
Hej! Jag är snart 16 år och tjänar 45 kr i timmen för att sommarjobba i en glasskiosk. Alla mina vänner får mycket mer, är det rimligt att få 45 kr eller är det för lite?På alla arbetsplatser finns det nog personer som har mer lön än andra, men som kanske förtjänar den mindre än andra. Se det istället så att hon genom att ha visat framfötterna under prao fick chansen till ett riktigt jobb redan som 14-åring (det är inte vanligt). Nu har hon erfarenhet från butiksarbete och kan landa andra butiksjobb i framtiden (med bättre lön). Givetvis har du en viktig roll i att stötta din dotter och få henne att bibehålla tron på att hårt arbete lönar sig. Jag är 15 år och ska jobba på ett hotell i sommar. Jag ser vad man enligt avtal för hotell-restaurang ska ha för lön under 17 år, men om de inte har ett avtal? Vad är en rimlig lägsta lön då? Är det ok att fråga tror ni? Och kan jag verkligen begära att det skrivs ett anställningsavtal så att jag inte blir lurad som en kille här på sidan riskerade bli? jag skulle rekommendera dig att ringa Fackets hjälptelefon på 020- 56 00 56. De hjälper dig även om du inte är medlem i facket! Då kan de titta på exakt vilket avtal som gäller på din arbetsplats och svara på specifika frågor kring både lön och rimlighet kring feriearbete vid över 18 år. Från mitt perspektiv är feriearbete en typ av tillfällig anställning som pågår när skolor har lov och till skolor. Men vem som helst kan söka ett feriejobb. Däremot är de till för de som pluggar (tex gymnasie eller universitet).Jag förstår inte riktigt, när jag sommarjobbade förra året så fick jag någon extra summa i timlön eftersom att jag jobbade under lov sa min chef till mig och då var jag 15 och skulle fylla 16 och i år nu när jag ska sommarjobba så kommer jag att tjäna mindre i timlön än förra året? Och jag förstår inte om det är något nytt i systemet elr vad det är?

för att man ska få tillgodoräkna sig arbetserfarenhet (”jobbat x år i branschen”), så måste man jobba ganska många timmar per år, det räcker inte med att bara sommarjobba, så du och din kompis ska ha samma lön om ni är lika gamla. Däremot pga att du är ett år äldre nu, så är det med största sannolikhet så att du borde ha några kronor högre timlön. Hade jag varit du hade jag pratat med den som är ansvarig för att betala ut löner på er arbetsplats. Förhoppningsvis kan ni lösa det redan då. Om inte, hade jag tagit kontakt med Ung LO.om restaurangen har kollektivlön kommer din grundlön att ligga på cirka 80 kronor timmen. Hur mycket du jobbar är upp till dig och restaurangen att komma överrens om. Som 16-åring får du lov att jobba upp till 40 timmar i veckan.

enligt Handelsavtal måste man ha arbetat ett visst antal timmar varje år för att få tillgodoräkna sig ”erfarenhet från branschen”. Skulle gissa att din minimilön ligger på cirka 123 kronor. Så ha det som botten och sikta på högre 🙂
finns det ett kollektivavtal på din arbetsplats? I så fall ska du ha 78,13 kronor i timmen och eftersom du jobbar på obekväm arbetstid så bör du ha 100 % OB-tillägg. Du bör alltså få cirka 156 kronor i timmen när du jobbar på söndagar. Så länge de betalar ok lön så är det klart att du ska känna dig uppskattad. Betalar de betydligt lägre lön än vad jag angett så kanske du snarare ska känna dig utnyttjad? Konstigt nog tycker alla att det är obehagligt att prata lön. Hade jag varit du hade jag förberett mig med 5 argument om varför du ska ha högre lön och sen sagt ”jag skulle vilja prata lön och hur jag kan fortsätta att utvecklas och hjälpa er på bästa sätt”. Då visar du att syftet är att säkerhetställa att du kan fortsätta att jobba i butiken framöver. Lycka till!

Jag har under en månads tid sommarjobbat för ett privat möbelföretag. Mestadels lördagar och söndagar. Jag är 18 år och har just nu en lön på 80kr/h. Tycker detta verkar vara lite för lite betalt. Hur mycket borde min lön vara?
Min son som är 14 har fått erbjudande om sommarjobb på en restaurang där han praktiserat. Osäker på vad som gäller när man är så ung och vad man kan förvänta sig gällande lön. Tacksam för råd! 🙂 /Fredrik (pappa)Tjenare, jag jobbar på en brädgård som 16 åring, vad kan en rimlig lön för mig vara? Är de så att de finns en minimum lön de måste ge mig eller kan jag få typ 50 spänn/hr?

Hej, jag är 16 år och ska sommarjobba på ett företag i tre veckor och jag kommer få 78kr i timmen. Jag har ingen koll på vad normallönen är så ja undrar om det är för lite betalt eller om det faktiskt är ganska bra betalt.
det låter som ett stort ansvar och ett jobb som ger dig värdefull erfarenheter för framtiden. Angående din lön, så tycker jag absolut att du får för lite betalt. Nu kanske din arbetsplats inte har ett kollektivavtal, men enligt de ungdomslöner som gäller där borde minimumlönen vara mellan 88-92 kr. När du dessutom har så stort ansvar och i princip jobbar utan handledning skulle jag säga att en ännu högre lön vore motiverad (100-130 kr/timmen).

Vem vill anställa en utbränd?
Inom vården kan du få stöd av en coach som hjälper dig att identifiera dina styrkor och svagheter och diskutera vilka jobb som skulle passa dig bättre. Du kan även ta hjälp av en professionell karriärcoach, exempelvis inom Trygghetsrådet, som kan vara ett konstruktivt bollplank.
Har arbetsplatsen kollektivavtal så finns det mer regler och villkor från det att man fyllt 16 år, så det är inget konstigt. Är du osäker så kan du be att få ta med dig anställningsavtalet hem och låta någon vuxen läsa igenom det innan du skriver på det. lägsta löner enligt kollektivavtalet för 18-åringar ligger kring 117 kr/h och då tillkommer även OB för helger med 100 % på lördagar efter 12.00 och 100 % på söndagar. Så jobbar du en söndag borde du ha 234 kr/h. lönen är rimlig, men lägre är vad du hade haft på en restaurang med kollektivavtal. Då hade du haft strax över 90 kronor i timmen plus cirka 22 kronor i OB per timme på lördagar efter 16 och hela söndagar. beror mycket på var du ska arbeta som receptionist. Hotell, kontor, gym etc? Oftast åker du med på det kollektivavtalet som flest har på arbetsplatsen. Är det en arbetsplats där det inte finns något kollektivavtal? Då skulle jag titta på lönestatistik. Nedre spannet (med tanke pp din ålder & erfarenhet) av lönestatistik, indikerar en månadslön på mellan 18000-21000. Det är stor skillnad mellan vad olika kommuner betalar sina sommarjobbare. De bäst betalade kommunerna betalar mer än dubbelt så mycket som de sämst betalande kommunerna. Här kan du hitta några av alla sommarjobb 2023.Nu vill jag ha lite tips och råd, vad ska jag göra? Jag frågade på sms angående hur det blir, men inte fått svar ännu. Vet att kollektivavtal ger mig ob-tillägg. Men utan kollektivavtal, kan jag riskera att inte få? Såg på mitt schema att jag jobbar väldigt mycket helgdagar, vilket skulle innebära att jag helst vill ha ob-tillägg.ofta omfattas de anställa på en restaurang (och kiosken i detta fallet) av ett kollektivavtal som bestämmer hur mycket man tjänar, vilka försäkringar alla anställda har och hur många timmar du får jobba. Kioskbiträden brukar gå på hotell & restaurangs-avtal och en riktlön för dig är alltså 82,70 kronor i timmen plus 21 kronor extra om du jobbar på kvällar eller vissa tider på helger.tyvärr har jag dålig koll på löner på brädgårdar. Fråga om de har något kollektivavtal på arbetsplatsen som reglerar minimumlöner, om inte så kan de ge dig vad som helst (om ni inte kommit överrens om något annat).