Posted on

Fälgar Bmw F11

Hjuluppgifter.se är ett onlineverktyg och katalog som hjälper dig ta reda på vilka hjul/fälgar som din bil använder. Vårt mål är att förse dig med den mest korrekta hjuluppgifter till din bil.

Vilka fälgar passar BMW F11?
Bultcirkel 5/120 ET 30BilmärkeÅrBultgängBmw 5-Series (F11) touring10-1714×1,25BBmw 6-Series (F12) cab11-14×1,25BBmw 6-Series (F13) coupe11-14×1,25BBmw 6-Series (F14) gran coupe12-14×1,25B
ET mått: Kallas även inpressning eller offset. Måttet anger avståndet mellan fälgens anläggningsyta mot navet och fälgens mittpunkt. Ju lägre inpressningsdjupet är, desto längre ut breddar fälgen. Det är viktigt att inpressningsdjupet är det rätta, annars finns det en risk för att fälgen tar i bilens skärmar eller hjulhus.

På vår hemsida finns en sökfunktion där du kan få hjälp med att välja rätt fälgar till just din bil. Har du ytterligare frågor är du givetvis välkommen att kontakta oss.

Bultcirkel: Bultcirkeln är diametern av den cirkel i vilken bulthålen är placerade. Den anger hur många bulthål fälgen har och hur stort avståndet mellan dem är. Bultcirkelns diameter anges i millimeter tillsammans med antalet bulthål. Står det till exempel 5/112, så innebär det att det är fem hål och att cirkeldiametern är 112 millimeter.
ABS Wheels designar och bygger eftermarknadsfälgar som är original kompatibla med din BMW. Vi tillverkar inte OE BMW-fälgar eller kopior av original BMW fälgar. Vi gör eftermarknads fälgar som är av hög kvalité och finish precis som dina original hjul. BMW Style 327 original alufälgar. 17×8,0 5/120 ET30 Nav 72,6 Passar bl.a BMW 5-serie F10/F11 Fälgarna är lätt begagnade, mindre skrapmärken finns men fälgarna har inga skador som påverkar säkerhet eller funktion. Levereras utan centrumkåpa. Säljes endast i set om 4-fälgar Pris per fälg. Strax utanför Landskrona har vi en däckverkstad och lager på ca 2000m2. Det är här vi monterar och paketerar de hjul, fälgar och däck som vi sedan skickar till våra kunder runt om i Sverige. Här finns också vår fälgutställning där alltid ca 100-150 olika fälgmodeller finns att se i verkligheten.

Vad för fälgar passar BMW?
ABS Wheels BMW Fälgar är designade och konstruerade för att passa din BMW. ABS Wheels designar och bygger eftermarknadsfälgar som är original kompatibla med din BMW. Vi tillverkar inte OE BMW-fälgar eller kopior av original BMW fälgar.
F10 är BMW:s interna utvecklingsnamn på den föregående BMW 5-serien, där F11 är den så kallade touring-modellen som är en kombi. Den har funnits på marknaden sedan hösten 2010 som årsmodell 2011. F10 skiljer sig märkbart från föregångaren designmässigt med en mer upprätt front och att det speciella bakparti som den tidigare designchefen Chris Bangle försåg alla sina bilar med nu försvunnit. F10 också designad efter Bangles avgång av Holländaren Adrian van Hooydonk. Åsikterna om designen är blandad. Vissa hävdar den är klar bättre än föregångaren, andra att den är tråkig. De flesta torde vara överens om att den är mer återhållsam.

F10 har fått mycket beröm för sitt lugna körbeteende och för att den i positiv mening påminner om storebror F01 när det gäller interiör design och materialval.Det finns även en halv-kombiversion av 5-serien som vissa betraktar som en 7-serie med avkortat bakparti. Den heter 5-serie Gran Turismo och har internbeteckning F07. Samt då den ovan berörda kombiversionen F11. Dessutom är det inte bara internbenämningarna som är mycket lika med aktuell version av 7-serien, F01. De har även många komponenter gemensamt under skalet.

Hur viktigt är et måttet?
Rätt ET-mått är viktigt för att kunna framföra bilen på ett säkert sätt och för att undvika skador på bil, däck och fälgar. ET-måttet finns stansat i fälgarna, aluminiumfälgar har de ofta på insidan och stålfälgar på utsidan. På så vis är det lätt att hålla koll på vad man har för ET-mått.
Vill du veta vilken bil passar fälgen? (vilka bilar passar din fälg till)? Använd sökfunktionen nedan genom att mata in dom mått som din fälg har, antal bultar, bultcirkel, ET-mått, offset och bultgäng. Resultatet blir en lista över alla bilar som fälgen passar till. Vet du inte fälgens bultdiameter, läs om hur du mäter bultcirkel.

Om du har frågor om huruvida specifika däck eller fälgar passar din bil ber vi dig kontakta din närmaste Vianorverkstad. Vianors experter hjälper dig gärna att hitta de däck och fälgar som passar bäst för din bil och dina behov.Med hjälp av bilens registreringsnummer, modell eller fälgstorlek kan du söka i vår webshop efter lämpliga fälgar och däck samt boka tid för montering. I vår fälgväljare visas alternativen för din bil, och du kan välja en fälg som liknar dina nuvarande fälgar eller en som tillgodoser dina nya behov. Det finns även fälgsökmotorer på fälgtillverkarnas webbplatser. Många av dem har en funktion som visar hur fälgarna skulle se ut på din bil.När du ska välja fälgar för vinterbruk är det också bra att titta på konstruktion och ytbehandling. Att avlägsna snö från fälgar med många, tätt placerade ekrar är tidskrävande. Fälgar med färre ekrar har bättre rensningsförmåga vilket innebär att snö och slask inte fastnar lika lätt som på en fälg med många ekrar. När snö och slask fastnar i fälgen kan det uppstå obalans i hjulet som skapar vibrationer under körning. Det är även viktigt att fälgen är anpassad för vinterbruk då ytskiktet ibland inte klarar av vägsalt så bra vilket leder till lacksläpp och korrosion.

När det gäller fälgar går pris och kvalitet ofta hand i hand. De faktorer som har störst inverkan på fälgpriset är storlek, fabrikat och tillverkningsmetod. Gjutna fälgar är billigare och kan också vara av hög kvalitet, men de är tunga och påverkar därför bilens köregenskaper och bränsleförbrukning. Dyrare smidda fälgar är lättare och mer hållbara.
Det finns många anledningar till att köpa nya fälgar. Kanske behöver du ytterligare en uppsättning fälgar för vinter-/sommardäcken, och kanske vill du ändra utseendet eller förbättra bilens köregenskaper. Det finns ett antal viktiga faktorer när du ska välja fälgar, och det är ofta bäst att fråga en expert för att försäkra dig om att du får rätt fälgar till din bil.

ET-mått kan även benämnas som inpressningsdjup eller offset. Men vad betyder ET på fälgar? Måttet uppger sträckan mellan fälgens anläggningsyta mot navet och mittpunkten på fälgen, med andra ord hur långt ut eller in fälgen är monterad i relation till dess mittpunkt. Om ET-måttet är noll innebär det att däcket är monterat i linje med monteringsytan på hjulnavet. Ju högre mått desto längre in kommer fälgen, och därmed däcket, i hjulhuset, och ju längre mått desto längre ut är däcket monterat och desto större spårvidd får det. Läs mer här om vad ET betyder på fälgar och varför det är viktigt!
För att mäta ET-måttet kan man använda sig av ett specialverktyg med en offset-sticka, eller så kan man räkna ut den med hjälp av formeln, A = B – (C/2)När man byter fälgar är det viktigt att ha koll på ET-måttet på fälgarna och vad för mått som fungerar på din bil. Ett felaktigt ET-mått kan leda till att däcken tar i bilskärmar, hjulhus eller bromsok. Rätt ET-mått är viktigt för att kunna framföra bilen på ett säkert sätt och för att undvika skador på bil, däck och fälgar. ET-måttet finns stansat i fälgarna, aluminiumfälgar har de ofta på insidan och stålfälgar på utsidan. På så vis är det lätt att hålla koll på vad man har för ET-mått. Det finns även listor för vilka ET-mått olika bilar har. Men det går även att mäta ET-måttet om du inte har någon märkning på dina fälgar.

Hur lång är en BMW F11?
Teknisk data BMW 5 Series Touring (F11) 520d (184 hk) 2010, 2011, 2012, 2013Information generelltLängd4907 mm 193.19 in.Bredd1860 mm 73.23 in.Höjd1462 mm 57.56 in.Hjulbas2968 mm 116.85 in.
Hej! Jag heter Imad Doudar och jag är en erkänd expert inom fälgar och däck. Med över 15 års erfarenhet inom branschen har jag arbetat med några av de mest välkända namnen inom fordonsindustrin. Min expertis sträcker sig över allt från att välja rätt däck för olika typer av fordon till att ge råd om de senaste trenderna inom fälgdesign. Du kanske känner igen mig från mina medverkanden i välrenommerade medier som ehandel.se, Däckavisen, Motormagasinet och Finanstid, där jag har delat med mig av min kunskap och insikter till en bred publik. Jag brinner verkligen för att hjälpa människor att få ut det bästa av sina fordon genom att erbjuda expertguidning och råd kring fälgar och däckval.Det enklaste sättet att kontrollera om en fälg passar en bil är att använda vår fälgguide. Där kan du även läsa mera om hur man beräknar dom olika måtten bultcirkel, inpressningsdjup mm.

Hur viktigt är Navmåttet?
Navhål:Navhålet, eller centrumhålet, är det hål som finns i mitten av fälgen och som ska passa till bilens nav. För att slippa vibrationer är det viktigt att navhålet är ordentligt centrerat. för att anpassa fälgens centrumhål till bilens nav. ET mått: Kallas även inpressning eller offset.
Där kan du även se vilken fälg passar, eller passar fälgen bilen, vilka andra bilar passar fälgarna till, kan vara bra att veta om du ska sälja dina fälgar.

Hur vet jag vilken fälg passar till min bil? Ska du köpa nya fälgar eller hjul måste du veta att fälgen passar på bilen. Det första man kan urskilja detta är på antalet hjulbultar, ofta 4 eller 5 st. Men tyvärr är det mer noggrant än så! Olika tillverkare har nämligen olika bultdiameter (bultcirkel), dvs måttet mellan hjulbultarna. Det finns ytterligare mått som påverkar, tex ET-måttet.
Hitta alla fälgar som passar till din BMW 5er Reihe 5er (5L (F10/F11)/Facelift) 2013 – 2017 M 550d xDrive 381 cv på GRIP500 · Snabb leverans fraktfritt · säker betalning.

Högkvalitativ 19″ M lättmetallfälg Dubbeleker 727 M i Bicolor Orbitgrå metallic, glanssvarvad. Komplett vinterhjul med däcktryckskontroll och Runflat-teknik samt olika däckdimensioner fram och bak.
Stjärnmarkeringen är kvalitetsstämpeln från BMW. Alla däck med stjärnmarkering har utvecklats och kontrollerats i samarbete med ledande däcktillverkare för att säkerställa bästa möjliga avstämning mot din BMW med avseende på prestanda, komfort och säkerhet.

Särskilda material och materialsammansättningar bidrar till sänkning av bränsleförbrukningen och säkerställer en hög långfärdskomfort med mindre bulleremission inuti och utanför din BMW. Däck med stjärnmarkeringen har extra lång livslängd, uppnår de bästa jämförelsevärdena och möjliggör en innovativ digital däckdiagnostik.
Alla BMW-godkända däck utvecklas för den dynamiska karaktären hos varje enskild BMW modell och förses med stjärnmarkeringen. Varje däck genomgår ett strängt testprogram med upp till 50 olika kvalitetskriterier.Denna metod kan användas för såväl smidda som gjutna fälgar. Icke-hållfasthetsrelevanta beståndsdelar avlägsnas från fälgen genom maskinbearbetning av ekrarnas yta. På så vis minskar fälgens vikt ytterligare. Dessutom är det möjligt att skapa fälgdesigner med exklusiva stilelement med 3D-utseende genom efterskärning mellan ekerinfästningen och fälgfördjupningen.

Kan man ha vilka fälgar som helst?
I bilens registreringsbevis finns information om vilken däckdimension bilen är registrerad för, och i användarhandboken finns vanligtvis uppgifter om vilken fälgstorlek biltillverkaren rekommenderar. Fälgstorleken i tum måste alltid vara densamma som däckdimensionens tumstorlek. Däcken måste också passa fälgens bredd.
Beroende på fordon och tillverkningsår använder BMW en elektronisk däcktrycksskylt. Den påklistrade skylten för ringtryck kompletteras med en extra användarmeny i den centrala informationsdisplayen CIDBMW Original lättmetallfälgar är utrustade med innovativa däck och har integrerad ljuddämpning för utmärkt akustikkomfort. Ett skumskikt på däckets insida absorberar ljud som uppstår genom svängningar i däckets luftfyllda hålrum som får däcket att fungerar som en resonator. På så vis sjunker ljudnivån som kan uppfattas i kupén.

BULLEREMISSION: På däcketiketten anges det yttre rulljudet i decibel och med en, två eller tre ljudvågor. En svart våg på etiketten indikerar högsta ljudnivåprestanda inom lagstadgade gränsvärden.

Rätt tid att byta mellan vinter- och sommardäck infaller när yttertemperaturen ligger runt 7 °C. Under denna temperatur är vinterdäck det bästa valet. Vid högre temperaturer ger sommardäck den säkraste och bekvämaste körglädjen.Korrekt däcktryck är viktigt för däckens livslängd, körsäkerheten, åkkomforten och bränsleförbrukningen. Därför rekommenderar vi att du kontrollerar och vid behov korrigerar däcktrycket minst två gånger i månaden samt innan en längre körning påbörjas. Det gäller även om däcktrycket övervakas elektroniskt av ditt fordon.19” BMW Original lättmetallfälgar Dubbeleker 793 i Bicolor Night Gold, glanssvarvade. Komplett uppsättning sommarhjul med däcktryckskontroll och nödkörningsegenskaper.Sedan den 1 maj 2021 har alla däck som säljs i EU en ny etikett som garanterar att EU-standarderna uppfylls. Det innebär att du betydligt lättare kan jämföra prestanda och egenskaper när du ska köpa nya däck.

VÅTGREPP: Klass A betyder att dina däck har det bästa våtgreppet. Klass G indikerar ett sämre våtgrepp. Ju bättre våtgrepp, desto kortare bromssträcka.
Aerodynamiskt optimerade lättmetallfälgar bidrar till lägre vikt och sänkt luftmotstånd, så att din BMW blir ännu effektivare. De till största delen stängda ytorna minskar effektivt luftens virvelbildning runt hjulen. Air Performance-hjul sänker luftmotståndet på ett innovativt sätt och förenar optimerade aerodynamikegenskaper med ett raffinerat uttryck för sportig elegans.BMW Original lättmetallfälgar gjuts av smält aluminium. Den flytande metallen hälls i en form, där den svalnar under sträng övervakning med hjälp av toppmodern datorteknik innan den tas ut – en garanti för den höga kvaliteten på våra fälgar. Denna gjutmetod innebär lägre kostnader och möjliggör en hög grad av precision och designfrihet. Gjutna fälgar har låg vikt och samtidigt ett högt mått av styvhet.

När kom facelift på BMW F11?
Teknisk data BMW 5 Series Touring (F11 LCI, Facelift 2013) 520d (190 hk) 2014, 2015, 2016, 2017Information generelltModell5 SeriesGeneration5 Series Touring (F11 LCI, Facelift 2013)Modifikation (motor)520d (190 hk)fabrikstillverkning, början2014 år
Dina däcks grepp och manöverförmåga beror till stor del på mönsterdjupet. BMW rekommenderar ett mönsterdjup på 3 mm för sommar- och 4 mm för vinterdäck för att en säker och behaglig körkänsla ska säkerställas. Med sina många längsgående spår, breda profilblock, optimala gummiblandning för varma temperaturer och lagom mönsterdjup är BMW-godkända sommardäck det rätta valet när du ska köra på sommarvägar.20” M Performance smidda fälgar Y-eker 795 M i Bicolor Ferricgrå matt, glansfrästa. Komplett uppsättning sommarhjul med däcktryckskontroll och nödkörningsegenskaper.

Vid temperaturer under 7 °C har vinterdäck många fördelar. Vid sådana temperaturförhållanden har de nämligen betydligt bättre prestanda när det gäller väggrepp, kurvgrepp och bromsverkan än sina sommarkolleger. De består av mjukare gummiblandningar och har djupare mönster och spår (lameller) för ökat väggrepp i väta och halka. För dig innebär detta en säker körupplevelse oberoende av väderförhållandena.
Högkvalitativa 20″ M Performance smidda fälgar Y-eker 795 M i Jet Black matt. Komplett uppsättning sommarhjul med däcktryckskontroll och Runflat-teknik samt olika däckdimensioner fram och bak. De högkvalitativa BMW Ventilhattarna av högkvalitativt aluminium skyddar RDC-aluminiumventilerna effektivt mot smuts och väta. Samtidigt uppgraderar du helhetsintrycket av däcket. Med M logotyp. Vid temperaturer över 7 °C har sommardäck betydligt bättre prestanda när det gäller vägegenskaper och hastighet. Sommardäck lämpar sig bättre för varmare temperaturer eftersom de består av betydligt hårdare gummiblandningar. Detta leder till kortare bromssträckor, lägre rullmotstånd och lägre bränsleförbrukning. Det är därför tillrådligt att lägga på sommardäck så snart omgivningsvillkoren medger det.

Hur vet man vilka fälgar som passar?
I bilens registreringsbevis finns information om vilken däckdimension bilen är registrerad för, och i användarhandboken finns vanligtvis uppgifter om vilken fälgstorlek biltillverkaren rekommenderar. Fälgstorleken i tum måste alltid vara densamma som däckdimensionens tumstorlek. Däcken måste också passa fälgens bredd.
19″ M Performance smidd fälg Dubbeleker 786 M i Jet Black matt med Runflat-däck, kan användas med snökedjor. Komplett vinterhjul med däcktryckskontroll.

18″ M Performance lättmetallfälg Dubbeleker 796 M i Jet Black matt, kan användas med snökedjor. Komplett vinterhjul med däcktryckskontroll och Runflat-teknik samt olika däckdimensioner fram och bak.20″ BMW M Performance lättmetallfälgar, smidda, i Bicolor Svart matt och frästa. Med BMW M logotyp. Komplett uppsättning hjul med Runflat-teknik och olika däckdimensioner fram och bak.