Posted on

Fischer Speedmax 2016

Fischer Speedmax Stakskidor Längdskidor Nyhet! Succe från i vintras, de flesta vinster som togs på Skiclassic från Fischer togs på denna skida. Britta Norgren första val bla. Ett citat från en top…Fischer Speedmax Stakskidor Längdskidor..Succe från i vintras, de flesta vinster som togs på Skiclassic från Fischer togs på denna skida.Britta Norgren första val bla. ..Ett citat från en toppåkareMina helt nya DP skidor från Fischer gick klart lättare då vi testade dagen innan Vasaloppet. Enormt med tanke på att jag upplevt mitt material som mycket bra sen tidigare. Otroligt bra släpp i skidorna i uppförsbackarna!”..Vi har sålt denna under senvintern och denna skida har fått ett kanonmottagande, vi gillar det vi ser…..Långa tryckpunkter vilket gör lite tyngre åkare inte riskerar att skidan plogar när det blir lite lösare.En stor fördel som inte många tänker på är att skidan nöter vallan mindre då tryckpunkterna är bättre fördelade…Skidan är låg 0,7-1,1 på halvvikten vilket gör att övergångarna i skida är långa och fina…Skidan är lite hårdare i konstruktionen där man går upp på tå (7cm) vilket gör att skidan inte kollapsar när det är aggresiv åkning…”

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på [email protected].
Fischer RCS Speedmax Classic Längdskidor 2016/2017 SPEEDMAX Denna skida är den mest använda av alla märken på världscupen i dag. Konstruktionen är helt ny och har ett unikt sett att fästa belaget p…Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.Race skidkonstruktion med märkbar tryckavlastning vid skidspetsarna för ett direkt, snabbt och säkert ifrånskjut. idealiskt för universal till våta klisterförhållanden.

Spannkurvan på Plusskidan heter 902 och är patenterad. Den är unikt snabb, framför allt runt några minus till några plus grader. Extremt snabb vid lite mjukare fören. Men funkar även bra på mixade fören.Gäller ej produkter märkta ”Exkluderad vara”. Dras från rekommenderat pris och kan inte kombineras med andra rabatter eller erbjudanden. Gäller t.o.m. 3/7-2023. The next generation in ski pairing: fully automatic dynamic measurements of a multitude of pairing criteria ensures precise ski choice and optimised pairing. Denna skida är den mest använda av alla märken på världscupen i dag. Konstruktionen är helt ny och har ett unikt sett att fästa belaget på skida. Belaget på Speedmax appliceras kallt öcold base bondningö och detta gör att man behåller belagets kemiska grundstruktur efter att skidan är klar. Vilket gör att du får ett belag som kan ta åt sig mer paraffin även fast det kan vara samma belag som på andra modeller. Denna unika och patenterade konstruktion gör att du får bra glid längre vilket är avgörande på ex vis långlopp. Belaget som sitter på plusskidan är vårt unika 28 belag som också är det mest använda på världscupen.Spannkurvan på Plusskidan heter 902 och är patenterad. Den är unikt snabb, framför allt runt några minus till några plus grader. Extremt snabb vid lite mjukare fören. Men funkar även bra på mixade fören. 

Här kan Luleå Gjutarens medlemmar annonsera om skidprylar man vill köpa eller sälja. Tips! Skriv gärna varans namn och storlek i fältet namn så att det blir rubrik i inlägget. Om du är inloggad finns inte detta alternativ, logga då ut först.

Någon som nya speedmax plus (902) skidan 15/16?! Erfarenheter, när funkar den bäst?! glid, fäste mm. Ska vara hårdare slutspann än föregående årsmodell. Något annat?!
Bra skida och bra val av spann. Men varför en Plus-skida om syftet är att vara för kallföre?. (Jag vet att en del endast säljer Speedmax Plus men den finns ju som Cold).Första året fanns bara 902-skidor för allmänheten. Men redan ifjol fanns 812-skidor hos de mer välsorterade handlarna. I år ska dom tillhöra standardsortimentet lm jag förstått det rätt.Och när jag pratade med en säljare på lokala Team Sportia i slutet av förra säsongen så sa han att dom inte hade några hemma men att dom kunde plocka hem från Fischer om man beställde.

Jag har varit bortskämd med kunnig och meriterad personal som gått ifrån Fischers instruktioner. För mig har det inneburit ett par allround-klisterskidor (RCS cl plus) med 812 spann och en kallskida (Speedmax) med 9Q2 spann. Precis tvärtom mot vad som är tänkt. 812-spannet går onekligen bra i klisterföre, hur det ligger till med mina kalla varmskidor låter jag än så länge vara osagt.

Jag vet inte riktigt vad det innebär men de går väldigt bra i blött före och är väldigt lätta att få fäste med. De i kombination med den rejäla rillningen som Bengt Hassis la på dem var nog en stor anledning till att det gick så bra i Vasan förra året för mig.
Speedmax plus finns med två olika spannprofiler. Dels den med spannprofilen som kallas 812 vilket är deras allroundskida. Sen finns det en variant av plusskidan som har spannprofilen som kallas 902, det är deras klisterspann. Det spannet fanns tidigare under namnen RCS wet och senare som Carbonlite s-track.

Tycker det är svårt att själv kunna mäta sig till tryckzonernas längd… Dina värden känns ju bra för en kallföres skida, som Klister/varm skida önskar man högre… Men under 15 cm iaf tryckzoner..
Tror det var Caldwell som skrev om detta. En orsak till så många 902-skidor hos elitåkare är väl att snön förändras rätt mycket vid små temperaturskillnadar när det är varmare än 0 grader medan det är stabilare förhållanden när det börjar vara kallare än nån minusgrad. Som elitåkare vill man ju ha optimala skidor i precis varje tänkbart före och då blir det fort många skidor för plusfören.Sen finns det en variant som heter Speedmax cold. Den varianten har samma spannprofil som allround modellen men med ett helt annat belag med mindre grafit i. Den modellen är specifikt framtagen för väldigt kallt och torrt klimat.