Posted on

Första Hjälpen Kit Hund

Vildsvinsstammens utbredning i Sverige har skapat både förtjusning och en oro i jägarkåren. Med en snabbt växande vildsvinsstam får också fler möjlighet att jaga vildsvin. Men att jaga vildsvin helt utan erfarenhet, träning i vildsvinshägn eller liknande kan få tråkiga konsekvenser. Det finns inga generella lösningar, både hundar och förare behöver träning för att klara vildsvinsjakten på ett etiskt och effektivt sätt. Allt för att minska risken för skador på både hund och människa.Oavsett om du är hundförare eller jägare utan hund är det viktigt att ha tillgång till första förband. Om man själv råkar skada sig under en strapatsrik jakt, om jaktkompisen gör det eller om en hund råkar illa ut är det viktigt att snabbt sköta om skadan. Det finns gott om färdiga förbandskit att köpa på marknaden. Speciellt framtagna lösningar riktade till just hundföraren att ha med i ryggsäcken eller i jaktstugan, men också små lätta väskor som bara innehåller det allra nödvändigaste och som går att bära i bältet. Priserna varierar från någon hundralapp till dryga tusenlappen, beroende på innehåll, omfattning och ändamål. Satsa gärna på en större förbandslåda att ha i jaktbilen eller i jaktstugan, men se alltid till att ha bandage, en ren handduk och en överlevnadsfilt med i ryggsäcken och gärna en mindre förbandsväska. Med det klarar du också tuffare vildsvinsskador på en hund som snabbt behöver tryckförband för att stoppa en blödning innan hunden transporteras till veterinär. Här har vi samlat några exempel på produkter av olika storlek och pris som kan vara bra att ha om olyckan är framme. Flera av försäkringsbolagen och veterinärklinikerna tillhandahåller också första hjälpen-produkter som finns att köpa på nätet eller i butik.

Det är alltså främst under vildsvinsjakt som skador sker, men det händer även att älgen sparkar hunden eller att annat klövvilt stångas. Men de värsta skadorna orsakas av vildsvin. Stick- och bitskador är vanliga och kan perforera brösthåla, lungor, buk eller ändtarm. Något som kan ske även om skyddsväst används. Under brunstperioden ska man som hundförare vara extra observant då både suggor och galtar är mer aktiva och lättstörda.
En första hjälpen låda bör innehålla material för att ta hand om de vanligaste skadorna som hunden kan råka ut för och som kan behandlas på hemmaplan eller under semestern. Självklart bör du också kunna ta tempen på ditt djur och ha bra ljusförutsättningar för att kunna se skadorna ordentligt.Om olyckan är framme gäller det att agera snabbt och rätt. Och olyckor händer dessvärre ibland. Att ta hand om en hund som på något sätt har skadat sig kan kännas stressande och obehagligt. Då gäller det att hålla sig lugn och känna sig trygg i hur man ska göra.

Vi har skapat guider där vi går igenom steg för steg hur du ska göra om din hund har råkat ut för exempelvis en sårskada, fått något i halsen eller blivit förgiftad.Ladda ner och fyll i infokortet om ditt djur, perfekt att ha på kylskåpet, i hunden eller kattens egna mapp och smidigt att ge till djurvakten när du åker bort.

Storleken på första hjälpen kitet ska helst vara så kompakt och litet som möjligt. Det är för att du med enkelhet ska kunna få med dig förbandslådan i bilen eller förvara den i badrumsskåpet eller dylikt där hemma utan att den tar upp alltför stor plats.

Placera det på ett ställe du kommer att komma ihåg att du lagt det för att du inte ska slösa tid på att leta efter första hjälpen kitet när din hund behöver vård.
Eftersom du aldrig kan förutspå en olycka eller om hunden skulle behöva vård så behöver du vara förberedd på alla sätt och vis. Därför ska det första hjälpen kit du väljer ut ha flertalet olika komponenter så du kan ge din hund rätt typ av vård som krävs för situationen. Här är några exempel på vad som bör finnas i en förbandslåda för hund:

När du köper ett första hjälpen kit får du med bra och tydliga beskrivningar på hur du ska gå tillväga för att ge din hund vård. Det finns till exempel beskrivet hur du ska stoppa ett blödande sår om hunden har fått ett bett av en annan hund samt hur du går tillväga för att lägga om det. Första steget är alltid att fisinfeksera såret innan du lägger om det för att minska risken för inflammation och bakteriebildning.Första hjälpen premium kit kommer från varumärket Trixie. Väskan har en totalvikt på 0.476 kg och den är därmed lätt att få med sig och den tar inte heller upp särskilt stor plats. Den har en klar röd färg så du enkelt ska kunna få syn på kitet i nödsituationer.

I de flesta första hjälpen kit ingår en pincett så du kan plocka bort fästingar. Med termometern kan du kolla om din hund har feber. I broschyren ska det finnas en beskrivning på hur du tar bort en fästing på ett säkert sätt och hur du utför en hjärt och lungräddning, även kallat HLR på en hund.Med ett första hjälpen kit kan du ge din hund akut vård. Men även fast många av de komponenter som finns i en förbandslåda för hundar ger bra vård så är det viktigt att komma ihåg att det inte kan ersätta en professionell veterinärs vård om läget skulle vara så pass allvarligt. Därför ska du alltid rådfråga med din veterinär så personen kan avgöra ifall det är läge att åka in till djursjukhuset med hunden.

Första hjälpen kitet, first aid kit eller förbandslåda som det också heter ska innehålla flera olika vårande komponenter, den ska vara lätt att bära med sig och ska inte ta upp mycket plats. Utöver det finns det andra saker som är bra att ha i åtanke vid valet av en förbandsväska som ska passa både dig och din hund.
Första hjälpen kitet för hund kommer från varumärket Kurgo. Den kommer i en orange förpackning och innehåller flertalet viktiga komponenter. Förbandslådan smidig och tar minimal plats även fast den rymmer allt som behövs för enklare hundvård.Ett bra första hjälpen kit ska både innehålla flertalet olika komponenter, varma lagom stor och vara prisvärd. Det bästa förbandskitet för hundar ska du få mycket för pengarna.Vidare i artikeln kan du läsa om olika första hjälpen kit som är framtagna för att du ska kunna hjälpa din älskade hund på bästa sätt när situationen kräver det innan du lämnar över till en veterinär om hunden behöver professionell vård.Första hjälpen kitet kommer från varumärket Trixie. Den har en storlek på 25 x 20 cm och är därmed smidig att ha med sig i bilen eller förvara någonstans i ditt hem. Väskan är liten och smidig men har ändå plats för det mest nödvändigaste för att vårda din hund eller katt under akuta situationer. Den har en klar röd färg så du enkelt ska kunna hitta den och den försluts med enkelhet med hjälp av dragkedjan. Trots dess kompakta storlek så innehåller den ett bra utbud på viktiga tillbehör du behöver för att ge din, eller någon annan hund vård. Den är utformad som en väska och är enkel att bära med sig. Det är viktigt att komponenterna i väskan är ordentligt förpackade. Väskan ska kunna förslutas och de olika artiklarna ska inte röra runt i väskan när du transporterar den. Det är för att du med enkelhet ska kunna hitta det du behöver och därför ska sakerna ligga i sin ordning.

Det bästa du kan göra i stressig situation är att behålla lugnet och göra ditt bästa för att ge din hund den vård som behövs. Placera gärna första hjälpen kitet där du enkelt kan få tag i den när det behövs. Till exempel i bagageluckan på bilen eller i badrumsskåpet där hemma.
De produkter vi har valt ut kommer vi gå igenom och berätta mer om längre ned i artikeln. De är ordnade i en topplista utifrån de viktiga faktorerna ett en bra förbandslåda för hundar bör ha. Avslutningsvis kan du läsa om hur du använder ett första hjälpen kit för hundar.Eftersom att ett första hjälpen kit kan vara avgörande för din hunds överlevnad och kan lindra deras smärta är det viktigt att du väljer ett bra första hjälpen kit så hunden kan få den akutvård den behöver.Förbandsväskan är utrustad med ett handtag så du snabbt och enkelt ska kunna bära med dig väskan och ge hunden eller katten vård på plats eller hänga upp den på väggen. Den är praktiskt förpackad och det finns inga risker för att innehållet ska fara omkring och skapa oreda under transport. Väskan har flertalet fack som är enkla att försluta med hjälp av dragkedja.Ett första hjälpen kit är viktig att ha för att du ska kunna ge din hund bra och snabb vård. Den ska innehålla flertalet användbara komponenter som kan lindra smärta, stoppa blödningar och andra saker som används för att ge din hund vård på direkten. Komponenterna används för att minska risken att situationen blir värre. Därför ska du investera i ett första hjälpen kit för hund.

Vad skulle du vilja läsa om på djursajten? Kanske du en fråga du vill ha svar på… Dela det med oss så blir det kanske ditt ämne nästa artikel handlar om
Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.Tillsammans med Första Hjälpencentrum som har 27 års erfarenhet av första hjälpen samt första hjälpen för djur har vi tagit fram ett bra grundkit när olyckan är framme för din fyrfotade vän.

I väskan finner du bland annat handskar och sårtvättsprodukter så att du snabbt kan rengöra såret och pälsen omkring för att minska risken för infektioner. Du kan tvätta mindre sår med styckförpackade sårtvättare eller använd den 120 ml bälgflaskan med koksaltlösning för att spola rent större sår. I väskan ingår också en pincett samt en kraftig klädsax som kan användas för att klippa förbandsmaterial eller klippa upp kläder i en nödsituation. Du får även förbandsmaterial som kombiförband, fingerförband, klisterlinda, sterila kompresser och sårtejp.
Detta kit är särskilt framtaget för att hantera skador som kan uppkomma för en jakthund i samband med jakt, men lämpar sig lika bra för en icke jagande hund.

Ett fel har intr\u00e4ffat vid skapande av digital rabattkod. Kontrollera ordern. Om felet beror p\u00e5 betalningsinl\u00f6saren kan du uppdatera ordern att inte dra beloppet vid leverans. G\u00f6r sedan inl\u00f6sen manuellt.
\nOm du k\u00f6per ett vanligt hundhalsband t\u00e4nk p\u00e5 att du skall f\u00e5 in ca tv\u00e5 fingrar mellan halsen och halsbandet f\u00f6r att det skall sitta bekv\u00e4mt.\nEtt fel har intr\u00e4ffat vid inl\u00e4sning av faktura\/leverans i shipment-jobbet. Kontrollera ordern och se till att den \u00e4r korrekt fakturerad och betald. Nedan visas information som f\u00f6rs\u00f6kte l\u00e4sas in. Vid tveksamheter kontakta systemadministrat\u00f6r f\u00f6r vidare information.

\nOm du k\u00f6per en overall eller ett t\u00e4cke t\u00e4nk p\u00e5 att hunden m\u00e5ste ha lite extra utrymme. F\u00f6r sm\u00e5 hundar l\u00e4gg d\u00e4rf\u00f6r till ca 5 centimeter i br\u00f6stomkrets och ca 10 cm f\u00f6r st\u00f6rre hundar f\u00f6r att plagget skall sitta sk\u00f6nt. Om hunden har tjock eller l\u00e5ng p\u00e4ls beh\u00f6vs ytterligare utrymme.\n
ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.Diklofenak påverkar miljön negativt, använd med eftertanke. Efter att ha applicerat gelen, torka av överbliven gel från händerna med till exempel ett hushållspapper eller en våtservett. Kasta sedan i papperskorgen och tvätta händerna. Läkemedelsbehållaren ska sorteras som läkemedelsavfall, oavsett om behållaren är slut eller inte.

Blodtrycksmätning Vaccinationer Födelsemärkeskontroll Medicinsk öronhåltagning Min Doktor Artrosbehandling Covid-19 snabbtester Läkemedelsrådgivning Läkemedelsabonnemang

För att hämta ut läkemedel på recept krävs e-legitimation, t ex BankID. Detta kan du skaffa via din bank. För att hämta ut recept åt andra krävs en fullmakt.
Just nu på Hjärtat Om oss Karriär & lediga tjänster Kontakt Supportkontoret För leverantörer Hållbarhet Pressrum Personuppgiftsbehandling Information om cookies Anpassa cookieinställningarHar något förbandsmaterial tagit slut? Hos oss kan du beställa allt material som ingår i väskan, och mycket mer, så det är enkelt att fylla på om du saknar något. Du kan även komplettera väskans innehåll så att den täcker in ännu fler skador och olycksfall. Med koksaltlösning spolar du rent sår på ett effektivt sätt och för att minska risken för infektion finns även sårtvättare med 70 % etanol. Finger-kombiförbandet fäster i sig självt och du kan använda det både på människor och djur, utan att det fastnar i sår eller päls. Dessutom får du med en plastspruta för att ge djuret vatten eller medicin direkt i mungipan. Första hjälpen-kit Hund – vår populära första hjälpen-väska för hunden – har nu fått nytt utökat innehåll. Nu ingår också räddningsfilt, små kompresser, en rakhyvel och pincett. Materialet är utvalt för att du på bästa sätt ska kunna hantera de akuta skador som kan drabba din hund eller katt . Första hjälpen-kit Hund är en lämplig väska för akuta skador som kan drabba ditt husdjur. Det här första hjälpen-kitet har förbandsmaterial av hög kvalitet som är enkelt och effektivt att använda. Särskilt bra passar det dig som är en aktiv hund- eller kattägare som tränar, ställer ut och tävlar. Väskan är liten och smidig och du kan lätt bära med dig den, till exempel i bältet. Den är lätt att lägga med i packningen eller så låter du den ha sin givna plats i bilen. Första hjälpen-kit Hund – vår populära första hjälpen-väska för hunden – har nu fått nytt utökat innehåll. Nu ingår också räddningsfilt, små kompresser, en rakhyvel och pincett. Efter önskemål från hundägare har väskan fått ett fylligare innehåll och blivit än mer komplett. Bajspåsarna har utgått eftersom det är något som hundägare brukar ha tillhands ändå.Här nedan följer förslag på saker som är bra att ha i ett hemapotek kit för hund och katt. Vi har även ett färdig förstahjälpenkit fylld med noga utvalda produkter. Under ”Vård och hälsa” hittar du fler produkter under respektive område. Här kan du utöka ditt apotek så att det passar just ditt djurs behov.

För att hjälpa din hund att skydda sig mot värmen finns kylprodukter som t.ex. filtar, dynor och västar. Glöm inte bort att asfalten kan bli farligt varm under soliga sommardagar varpå mockasiner kan vara till stor hjälp.Gör en ögla av en längre bit gasbinda, koppel eller ett rep. Lägg öglan runt nosen med knuten på nosryggen, dra åt försiktigt och korsa ändarna under nosen. För sedan upp ändarna bakom öronen och knyt en rosett i nacken.

Tänk på att alltid säkra en eventuell olycksplats så att inga människor eller fler djur kommer till skada. Tänk också på att ett skadat djur kan bitas om det är chockat eller skadat, använd därför alltid en nossnara.
Hundar kan inte svettas (förutom till viss del via trampdynorna) utan reglerar sin kroppstemperatur främst genom att hässja. När hässjandet inte längre räcker stiger kroppstemperaturen så pass att det kan bli livshotande om hunden inte får hjälp med nedkylning.

Om olyckan skulle vara framme kan vi som djurägare ge första hjälpen för att minska djurets lidande, öka möjligheterna till överlevnad samt begränsa skadorna. För att klara detta behöver vi både kunskap och första hjälpen utrustning.
Vanligaste orsaken till värmeslag är att hunden har suttit i en varm bil eller att hunden har genomgått för hård motion i varmt väder utan svalka. Tecken på värmeslag är oro, kraftig hässjning initialt som vid värre tillstånd övergår till vinglighet, svaghet och till slut medvetslöshet. Trubbnosiga hundar är extra känsliga eftersom de är ännu sämre på kompensation genom hässjning varpå de löper risk att svullna i andningsvägarna.Bedöm först om djuret andas eller ej för att avgöra om HLR är nödvändigt. En hund andas normalt 20 – 30 andetag per minut vilket betyder att bröstkorgen lyfts med 2 – 3 sekunders mellanrum. Om du inte ser rörelse av bröstet lägger du din kind mot hundens nos för att känna efter andetag. Kontrollera om hunden har hjärtslag genom att lägga hunden på höger sida och föra frambenet bakåt – där armbågen möter bröstkorgen ligger hjärtat. Lägg fingrarna här med lätt tryck och känn efter hjärtslag. Kontrollera om andningsvägarna är fria genom att öppna munnen och dra fram tungan, ta bort ev. blockeringar som kräkningar, slem, blod eller främmande föremål.

HLR ges när hunden inte andas och/eller inte har några hjärtslag. När hunden slutar andas faller syrenivån i blodet snabbt. Utan syre till livsviktiga organ som hjärna, leve och njurar uppstår snabbt allvarliga skador. Hjärnskador uppstår redan efter 3 – 4 minuter varpå det är viktigt att handla direkt.Värmeslag är livshotande och kräver veterinärvård om djuret visar allvarliga symptom. Börja nedkylningen redan på väg till veterinären genom att lägga blöta handdukar på hunden och ge den vatten. Lindrigare former behandlas med långsam nedkylning, duscha med ljummet vatten eller lägg blöta handdukar över som bytes ofta. Kontrollera kroppstemperaturen med jämna mellanrum och avbryt nedkylningen när den når 39,5 grader.

Första hjälpen för hund, en akutväska helt enkelt ifall oturen skulle vara framme och din hund blir skadad. Väskan ska vara en hjälp för dig att lösa de först akuta problemen till du kan ta dig till en veterinär. Väskan är röd nylon och stängs med en dragkedja. På baksidan på väskan sitter kardborre fästen så du kan hänga väskan lättåtkomligt på ex en ryggsäck eller i bilen.
1 st luskam, 1 st steril kompress, 1 st steril gasbinda, 1 st rulle med plåtsertejp, 2 st sterila våtservetter, 1 st fästingplockare, 1 st plastpincett, 1 st par plasthandskar, 1 st doseringsspruta, 1 st nosögla, 1 st häfte med tips hur du kan hjälpa ditt djur.

FirstVet Apotek är ett apotek med tillstånd från Läkemedelsverket och tillhandahåller samtliga läkemedelsprodukter på denna webbplats. Övriga produkter tillhandahålls av FirstVet utanför apotekstillståndet.

Detta är ett första hjälpen kit som är utformat för att kunna hantera aktuta skador som hundar eller katter kan drabbas av. Väskan är liten och smidig och stängs med dragkjedja. Kittet innehåller följande artiklar:
Vi skulle förmodligen identifiera det här kittet som ett av de bästa tillgängliga alternativen till ett överkomligt pris. Fästingplockaren är ett ganska fantastiskt tillägg för en hundförbandslåda, och den stilrena och praktiska designen av väskan är en stor bonus.Det finns ett gäng första hjälpen-kit på marknaden som är speciellt utformade för husdjur, så det är lätt att förbereda sig för sådana händelser. Vi kommer att prata om tre av våra favoriter nedan, och vi kommer också att förklara vad du bör göra om du istället vill göra en DIY-förbandslåda för husdjur. Enkelt uttryckt är detta det bästa alternativet för ägare som behöver ett första hjälpen-kit med nödvändigheterna, till ett rimligt pris. Vi gillar att resefodralet kommer med ett kardboreband och att den är lätt att se, och den medföljande första hjälpen-broschyren kan vara till stor hjälp om din hund blir skadad. Men även om du bara ville använda ett människodesignad första hjälpen-kit för att ta hand om ditt husdjurs behov, skulle det vara klokt att hämta ett helt annat kit (som du inte använder för din familj), som du kan behålla med din hunds tillhörigheter. Om: Trixie Första Hjälpen Premiumkit levereras med de flesta av de typiska första hjälpen-tillbehören, såväl som några snygga bonusartiklar, såsom en värmefilt och kylbandage för nödsituationer. Det är definitivt inte kul att handla ett första hjälpen-kit för husdjur eller att göra ett själv, men du kommer att vara glad att du kan täcka dina grundläggande behov om du någonsin har att göra med en sjuk eller skadad hund. Så se till att investera nödvändig tid och ansträngning eller pengar, så att du inte behöver oroa dig för det.

Har du köpt något av de första hjälpen-kitten som diskuterats ovan? Har du hittat ett alternativ som fungerar särskilt bra? Låt oss veta allt om det i kommentarerna nedan!
Själva bärväskan kommer sannolikt att kosta dig runt 100 kr, och de olika bandage, gasbindor och liknande förnödenheter kommer förmodligen att kosta mer än du skulle betala för ett någorlunda välutrustat kit.Alla tillbehör passar snyggt i ett resefodral med dragkedja, som är färgat knallrött för att göra det lätt att upptäcka i nödsituationer. Detta kompakta kit är perfekt för hundresor och andra små äventyr.