Posted on

Fransk Bulldog Göteborg

Mini Groom är vår lilla all inclusive, utan pälsklippning. I den här behandlingen tvättar vi din hund med schampo och balsam, borstar igenom pälsen och klipper ögonpartiet inklusive luggen. Även hygientrimning och tassvård med kloklippning ingår – allt för din hunds välmående och hälsa. En perfekt behandling mellan trimningstillfällena för att hålla pälsen och tassarna i toppskick!Skäm bort din pälskling med en dag på hundspa! Hos oss blir din hund ompysslad av personal med mjuka händer som ser till att den får en riktigt härlig stund medan husse och matte uträttar ärenden. Den här behandlingen passar särskilt bra för hundar med lite mer päls. Vi borstar och kammar igenom pälsen ordentligt så att den blir riktigt len och fin. Här ingår samma härliga bad som i Wash & Go. Resultatet blir en päls som är enklare att underhålla plus att det förebygger tovor. En tovfri hund är en glad hund! För irriterad hud eller allergiska besvär. Din hund får extra lång tid i badet med ett specialschampo som balanserar, återfuktar samt mjukgör torr och känslig hud. Badet har en lindrande och lugnande effekt på huden. Välj veterinär hygienprodukt med eller utan klorhexidin. Klorhexidin ger djuprengörande och antibakteriell effekt.Vi börjar underullsbehandlingen i badet för att din hund ska få en effektiv och avslappnande start på behandlingen. Därefter fönas pälsen torr samtidigt som den borstas och kammas igenom grundligt för att få bort så mycket underull som möjligt. Den här behandlingen är särskilt utformad för alla dubbelpälsade raser som exempelvis golden retriever, labrador, pomeranian, chihuahua, fransk bulldog och mops.Fräscha upp din fyrfota vän med ett härligt hundbad! Vi använder högkvalitativt schampo och balsam som innehåller särskilt utvalda naturliga eteriska oljor. Det mjukgörande balsamet, som både vårdar och motverkar tovor, innehåller sheasmör, kokosnöt samt rosenolja. Behandlingen avslutas med att pälsen torkas omsorgsfullt så att den blir fluffig, ren och len.Lyxigt ozonbad med ”Milk SPA technology” som förebygger päls- och hudåkommor hos hundar. Det tillsatta ozonvattnet har en positiv effekt på såväl päls som hud och kan även användas för att behandla/ dämpa hudsjukdomar samt lindra allergiska reaktioner.I våra behandlingar ingår ett avslappnande bad med WildWashs högkvalitativa och miljövänliga produkter. Alla produkter är handgjorda på extrakt från växtriket med eteriska oljor. Det skapar en väldoftande produkt som både rengör din hund och som är snäll mot miljön.

Charlotta Björk bor i en lägenhet på Skeppsbyggaregatan 19 B i postorten Göteborg i Göteborgs kommun. Området där hon bor tillhör Lundby församling. På adressen finns 4 personer folkbokförda, Charlotta Björk (56 år), Else-Britt Alm (81 år) och Per Arne Johannesson (64 år) samt en person till. På Charlottas adress finns 5 hundar registrerade, en Fransk Bulldogg född 2009, och en Fransk Bulldogg född 2007.och en Cavalier King Charles Spaniel född 2019 samt 2 hundar till.
Här kan du köpa Ratsitkatalogen för Göteborg där Charlotta ingår. Charlottas lön och uppgift om eventuell betalningsanmärkning hittar du på sidan 200.Se de 25 personerna med högst lön i Charlottas hemkommun Göteborg. Gå direkt till topplistan via länken nedan, eller beställ Ratsitkatalogen för att få tillgång till all lönedata i hela kommunen.

Det finns 15 813 inkomstmiljonärer i Charlotta Björks hemkommun Göteborg. I postnummer 418 71 som Charlotta bor på är medelinkomsten 403 159 kr per år och andelen med betalningsanmärkningar är 3,0 %. Här tjänar kvinnorna i snitt 75,9 % av vad männen tjänar, vilket kan jämföras med snittet för Sverige som är 74,1 %.

På Ratsit görs årligen över 100 miljoner personsökningar och de tre mest eftersökta personerna senaste månaden i Göteborgs kommun är Lina Tomikas, Frida Dahlin och Dino Kljunic. Se topplistan över alla mest eftersökta i Göteborgs kommun här. De tre mest eftersökta Charlotta i Sverige det senaste kvartalet är Charlotta Edholm i Stockholm, Charlotta Bernharddotter i Ystad och Charlotta Moore i Nacka.
Uppdaterad 2023-05-23. Vi uppdaterar hunduppgifter var tredje månad och visar endast hundar med chipnummer. Vid felaktig uppgift begär rättelse hos Jordbruksverket.När Charlotta Björk föddes var Tage Erlander (Socialdemokraterna) statsminister. Samma år blev Djurgårdens IF svenska mästare i herrfotboll och Sveriges folkmängd uppgick till 7 843 088 personer. Hon är 60-talist och är född på vintern i stjärntecknet skytt (enligt kinesiskt horoskop är hon är född i Hästens år). Hennes namn har betydelsen ’Franskt namn (Charlotte), femininform av Charlot (diminutiv av Charles [= Karl])’. Hon fyller 57 år om 172 dagar och har namnsdag om 315 dagar. Charlotta är gift.

Det finns 15 813 inkomstmiljonärer i Charlotta Björks hemkommun Göteborg. I postnummer 418 71 som Charlotta bor på är medelinkomsten 403 159 kr per år och andelen med betalningsanmärkningar är 3,0 %. Här tjänar kvinnorna i… Läs mer om CharlottaBrachycephalic Obstructive Airway Syndrome, BOAS, innebär att hunden får svårt att andas eftersom mjukdelarna i nos och hals är lite för stora för utrymmet i luftvägarna.

Svenska Kennelklubben är hundägarnas riksorganisation och företräder alla hundar, hundägare och hundälskare i Sverige. Med cirka 300 000 medlemmar är vi en av landets största intresseorganisationer. Vi sprider information, utbildar och väcker debatt – och visar på den stora glädjen och nyttan med hund!
Målsättningen med hälsoprogrammet för andning genom BOAS-gradering enligt RFG-Scheme är att förbättra hälsan och minska förekomsten av andningsproblem hos engelsk bulldogg, fransk bulldogg och mops.

Grad 1: Hunden är kliniskt opåverkad men har lindriga andningsbesvär kopplade till BOAS. Dessa symptom påverkar inte hundens prestation vid belastning. Eftersom BOAS kan utvecklas senare i livet rekommenderas att hunden undersöks flera gånger under sitt liv.
Respiratory Function Grading Scheme, RFG-Scheme, är en metod för att undersöka andningsproblemet BOAS. RFG-Scheme, är utvecklat vid universitet i Cambridge i samarbete med The Kennel Club.

Det kan inte anses förenligt med SKKs grundregler att till avel använda hundar som undersökts som grad 2 eller 3, det vill säga bedömts vara kliniskt affekterade av BOAS.Grad 2: Hunden är måttligt kliniskt affekterad och har måttliga andningsbesvär på grund av BOAS. De bör följas upp och kan kräva behandling av veterinär. Svenska Kennelklubben har avtalat att RFG-Scheme även kan användas i Sverige. När ett nytt hälsoprogram införs startar det på nivå 1. Det innebär att det är möjligt att låta undersöka sin hund. Efter genomförd undersökning registreras resultatet i SKKs stambok. Det är frivilligt att låta undersöka sin hund och det finns inga krav på att hundarna ska undersökas före avel. Undersökningen utförs av en veterinär som särskilt utbildats för att få genomföra BOAS-gradering enligt RFG-Scheme. Undersökningen sker efter tidsbokning på en djurklinik som erbjuder BOAS-gradering inom ramen för RFG-Scheme eller vid ett undersökningstillfälle som anordnas av en rasklubb, specialklubb eller centralt av Svenska Kennelklubben.Den generella rekommendationen är att endast hundar graderade som grad 0, kliniskt opåverkade av BOAS, och med mycket gott allmäntillstånd ska användas i avel.Det kan i vissa fall vara motiverat att använda hund i avel med grad 1, med hänsyn till andra viktiga egenskaper och/eller populationens långsiktiga utveckling. Här bör rasspecifik hänsyn tas. I det fall hund med BOAS grad 1 används i avel är det viktigt att säkerställa att parningskombinationen inte medför ökad risk för kliniska problem hos avkommorna. Mer utförliga rekommendationer för en specifik hundras kan finnas i den rasspecifika avelsstrategin, RAS. Hälsoprogrammet kommer att höjas till nivå 2 från och med 1 januari 2025. Om minst 80 % av föräldradjuren till kullar i respektive ras registrerade under 1 juli 2023 till 30 juni 2024 är testade, kan en förlängning av hälsoprogram nivå 1 för rasen komma i fråga under ytterligare en period. Grad 0: Hunden är kliniskt opåverkad och för närvarande fri från andningsbesvär på grund av BOAS. Eftersom BOAS kan utvecklas senare i livet rekommenderas att hunden undersöks flera gånger under sitt liv.Grad 3: Hunden är kraftigt kliniskt affekterad och har kraftiga andningsbesvär på grund av BOAS. En hund med BOAS grad 3 bör undersökas noggrant och behandlas av veterinär

Vår fina kille född 230217 måste akut hitta ett nytt hem pga plötsligt ändrade arbetsförhållanden. Han är duktig och snäll. Går fint i koppel och är van med stadsmiljö. Viktigt för oss är att han kommer till person med tid och kärlekFödd 10/05/2023 och redo att flytta ut från vecka 27 (perfekt för sommarlovet!) Det finns 6 hanar & 7 tikar. Mamma Henriette är en Grosser Münsterländer och en underbar familjehund. Pappa Frasse är en Gråhund/Wachtel-Mix (Gråhunhelt söt ren manlig och kvinnlig fransk bulldog. Hon vaccinerades och 10 veckor var 3 dagar gammal. de är registrerade och hemtränade. de är bedårande baby ansikte, mycket kärleksfull och vänlig också. Jag tillhandahåller också några g

Labradoodle/Goldendoodle hanar 2st. Myggan och Loppan. Leveransklar 21:a juni. Handpenning a 5000kr betalas vid bokning/besök av valpen. Bägge föräldrarna finns i hemmet. Bägge röntgade och ögonlysta. Mamma 55cm i mank och 25kg. Hon är
Allergi vänlig ras. Renrasiga Shih tzu valpar söker kärleksfull hem! Den 15/5 fick våran tjej Coffee 3 stycken fina söta valpar . Dom kommer att vara leveransklara tidigast den 17/7 eller v.29 när de är 8 veckor gamla. Det är 1 tik oblandning Pudel/lhasa apso pappan renrasig Pudel. Födda 7 April leverans klara 2 Juni , Är Chippade, Vaccinerade o godkänd besiktning 30/5 De är väldigt sociala, redan duktiga på att åka bil , bada, klippa klor,

8 Maj föddes 10 friska valpar, Leveransklara from. 9 juli 2 hanar & 8 tikar Mamma Star – 50% Labrador retriever 50% American pit bull terrier. Som vi kallar henne är hon helt enkelt vår lilla stjärna, hon är framåt och nyfiken med stor
Beskrivning Två fina pomeranian/pomchi hanar ska hitta sina trygga hem. Mamman är Pomeranian/Chihuahua och pappan pomeranian. Valparna är leveransklara 14/6, då är dem 9 veckor gamla och självklart även; – Dolda fel försäkrade – VaccinElla är en äkta Schäfer /4 månader Tik Chipad Vaccinerad Alla Dokument 100 Procent Rums ren Föräldrarna är från Sverige och det kan Vetrenären intyga Familjehund med en största hjärtat som jag sett på Ella Schäfer

Border collie valpar letar nya aktiva hem. Dom är leveransklara 29 maj,då är dom vet besiktade,vaccinerade ,avmaskade ,chippmärkta reg i skk. Föräldrarna är välmeriterade tävlar Ik2 i vallning och dom arbetar på gårdens 80tackor. Bea r
Den franska bulldoggen är en typisk familjehund som älskar att vara i centrum. Den är rolig och charmig och gillar att underhålla sin familj på olika sätt. Ibland omnämns individer av rasen som ”clownhundar” eftersom deras beteende leder till många skratt. Det är en klok och lättlärd hund men som också kan vara rejält envis. Som ägare till en fransk bulldogg kommer du utan tvekan att få veta vad den vill. Samtidigt är det här en ras som lätt anpassar sig till sin ägares rutiner.Den franska bulldoggens korta, släta päls kräver minimalt underhåll. Regelbunden tvätt och borstning hjälper till att hålla din hund ren och ta bort löst hår, särskilt under vår och höst. Frallans hudveck kräver särskild uppmärksamhet. Det uppstår lätt infektioner i dessa veck om de tillåts bli fuktiga eller smutsiga. Vecken måste torkas rena regelbundet och efter bad är det viktigt att de torkas torra.

Eftersom frallan är en social och sällskapssjuk hund är den inget bra val för den ägare som tänker sig att hunden ska vistas ensam hemma många timmar om dagen.Om du ska köpa en fransk bulldogg rekommenderar vi att du är noggrann vid valet av uppfödare och vänder dig till en uppfödare som fokuserar på avel på hundar med bättre andningsvägar.

Franska bulldoggar är inte lika motionskrävande som många andra raser men det betyder på inget sätt att de inte behöver motioneras. Promenader, vandringar, löpturer, ja frallan hänger med på vadhelst dess ägare tar sig för. Utöver daglig motion så behöver den få använda sitt huvud genom mental aktivering. Nosework, spårträning eller lära sig trick är sådant som ofta uppskattas. Det finns ett antal franska bulldoggar som både tränar och tävlar i olika hundsportgrenar.
Frallan är en lättlärd hund om du erbjuder roliga och stimulerande övningar. Den är både lekfull och intelligent men också självständig vilket kan yttra sig som envishet. Precis som alla hundar ska franska bulldoggar tränas med positiv förstärkning och aldrig med bestraffning. Kom ihåg att en hund som gör fel oftast inte förstår vad du vill av den.Varje hund är unik och utfodringen ska anpassas efter hundens ålder, storlek och aktivitetsnivå. Rådgör med din veterinär om du känner dig osäker på hur du bäst utfodrar din hund. Rasen kan ha lätt för att bli överviktig. Det är betydligt lättare att förebygga övervikt än att åtgärda det. Ingen hund mår bra av övervikt men hos den franska bulldoggen är det ytterst viktigt att den hålls i idealhull eftersom övervikt riskerar att förvärra flera av rasens hälsoproblem.

Den vanligaste färgen hos fransk bulldogg är brindle (tigrerad). De andra godkända färgerna är fawn (ljusbrun) och skäck (vit grundfärg med fläckar i brindle eller fawn). Även enfärgat vitt är tillåtet men ej önskvärt. Flera andra färger förekommer men är inte godkända enligt rasstandarden.Frallan har blivit mycket populär tack vare sitt glada sätt och älskvärda personlighet, men dessvärre är det här en ras som är drabbad av många allvarliga hälsoproblem.

Frallan är en glad hund som oftast är väldigt förtjust i människor. Den är enormt tillgiven sin familj, vilket kan innebära att den får svårt att vara ensam.
Många franska bulldoggar lider av gastroesofageal reflux (magsyra tränger upp i matstrupen) till följd av BOAS. Även hiatusbråck och pylorusstenos förekommer.Hundar kan inte svettas som oss människor. Det viktigaste sättet för hundar att göra sig av med överskottsvärme är genom andningsvägarna. Den franska bulldoggen har på grund av sin mycket korta nos betydligt sämre möjligheter att reglera sin kroppstemperatur än hundar med normallång nos. Det innebär att de är känsliga för värme och under sommarmånaderna ska en fralla inte motioneras under dygnets varmare timmar. Den kan drabbas av värmeslag redan vid måttlig motion i varmt väder. Investera i en kyldyna och gärna en fläkt så får den tillgång till en svalare omgivning. Vid promenader bör du ta med kallt dricksvatten. Om du ser symtom som andningssvårigheter, vinglighet, förvirring, dreglande, kräkningar och/eller diarré kan det vara tecken på värmeslag och du bör omgående ta kontakt med veterinär.Den franska bulldoggen tillhör de brakycefala raserna vilket innebär att de har en kort och bred skalle samt ett mycket kort nosparti. Denna huvudform innebär att luftvägarna blir komprimerade och hunden riskerar mer eller mindre svåra andningsproblem. Många frallor har i tillägg till detta knipta nosborrar vilket gör att de har svårt att få in luft samt en för lång mjuk gom vilket stör funktionen i svalget. Sammantaget benämns detta BOAS, brachycephalic obstructive airway syndrome. Det är inte ovanligt att franska bulldoggar behöver genomgå kirurgiska ingrepp för att förbättra luftvägarnas anatomi. Det är viktigt att tidigt söka hjälp om hunden uppvisar svårigheter att andas eller andas med snarkande eller snörvlande ljud. Om ett kirurgiskt ingrepp ska utföras är prognosen bättre ju tidigare detta utförs.Många franska bulldoggar snarkar, snörvlar eller stönar mycket. Det här är inte ljud som ska förbises, eftersom det är ett tecken på andningssvårigheter. Detta är naturligtvis både obehagligt för hunden och potentiellt farligt och i motsats till vad många tror är det inte något som rasen ”ska göra”. Bara för att det är vanligt betyder det inte att det är normalt!

Den franska bulldoggen funkar i allmänhet bra ihop med människor, inklusive barn. Den kan dock vara väldigt beskyddande kring sin familj, framför allt om andra hundar kommer nära. Börja tidigt med att lära hunden hur den ska bete sig kring andra hundar. Även ensamhetsträningen ska påbörjas i tid eftersom frallan är en mycket social och kontaktsökande hund som annars lätt kan få svårt att vara ensam hemma.
Den första rasklubben grundades i Paris 1880 och den första rasstandarden fastställdes 1898. Samma år erkände den franska kennelklubben den franska bulldoggen som ras. Till Sverige kom den första franska bulldoggen vid tiden för första världskriget. Idag är frallan en mycket populär sällskapshund som återfinns på topplistan över de mest populära hundraserna i Sverige.

Tandstensbildning och tandköttsinflammation (parodontit) är vanligt hos fransk bulldogg. Daglig tandborstning med en mjuk tandborste och eventuellt hundtandkräm rekommenderas för att förebygga detta. I tillägg bör hunden genomgå regelbundna tandkontroller hos veterinär.
Det är viktigt att komma ihåg att den franska bulldoggen med sin korta nos har svårt att reglera sin kroppstemperatur. Den drabbas lätt av värmeslag vid höga omgivningstemperaturer eller om den utsätts för alltför kraftig motion. Sommartid bör frallan inte motioneras under den varmare delen av dagen utan promeneras på morgonen och kvällen när det är svalare ute.

Som namnet antyder har den franska bulldoggen som vi känner den idag sitt ursprung i Frankrike. Vissa menar dock att dess rötter finns i England där små bulldoggar var populära bland textilarbetare, där de fungerade som sällskapshundar men även för att hålla råttorna borta. Textilarbetarna tog sedan bulldoggen till Frankrike där den i slutet av 1800-talet utvecklades genom korsningar med olika raser. Den franska bulldoggen blev snabbt populär bland den parisiska eliten, som förälskade sig i rasens särpräglade utseende och karaktär.
Rasens korta, tätt liggande päls hålls fri från lösa hårstrån genom daglig torkning med en fuktig trasa. Det är viktigt att området runt munnen med alla dess hudveck hålls ren och tänderna bör regelbundet rengöras från tandsten, som rasen tyvärr lider mycket av. På grund av hundens näsa kan den få problem med andningen.

Franska bulldogs är före detta kamphundar som med rätt uppfostran kan bli fantastiskt charmiga och trevliga familjehundar. De är vänliga, och kommer stormtrivas som mittpunkten i en kärleksfull men hundkunnig familj. På Djurportal.se finns både valpar och vuxna hundar, och om du vill lära dig mer om franska bulldogs är det bara att scrolla ner på den här sidan där det finns mer information om vad som krävs för att ta hand om en fransk bulldog på bästa sätt!
Att uppfostra en fransk bulldogg kräver tålamod och vänlig konsekvens, med respekt för dess gränser och roliga natur. Det är en bra idé att träna hunden i korta, varierande sekvenser för att behålla hundens uppmärksamhet.En fransk bulldogg är en vänlig, trevlig och charmig hund som har för vana att hitta en särskild favoritperson i familjen som den sedan blir extra fäst vid. Rasen är tolerant mot familjens barn och är sällskaplig och oproblematisk mot främlingar – men med sitt avlägsna förflutna som kamphund kan den vara utmanande mot andra hundar, och det är något man bör vara medveten om man vill ha en sådan hund. En fransk bulldogg måste tidigt socialiseras med barn och andra hundar, och sedan kommer den att älska ett liv med rollen som husets centrum. Franska bulldoggar tros ha sitt ursprung i små individer av spanska bull mastiffer som kom till Paris i slutet av 1800-talet. Här korsades de med engelska dvärgbulldoggar, som möjligen kom från textilarbetare som hade flyttat från England till Normandie av bitter nödvändighet. På 1880-talet var den slaktarens och kuskarnas hund, men även konstnärsvärlden och den mer välbärgade delen samhället föll för dess mycket speciella utseende och karaktär. Idag används den franska bulldoggen som sällskapshund över hela världen. Rasen blir 30-32 cm hög och väger 8-14 kg. Gemensamt för alla bulldoggar är att de är individualister, även om det finns variationer inom rasen. I allmänhet är de trevliga sällskapshundar i en lugn familj och anpassar sig lätt till familjens aktivitetsnivå. Fransk bulldogg är en populär hundras i Sverige och utvecklar ofta stora och sociala personligheter.Hundrasen är en så kallad brakycefal ras vilket innebär att den har en förkortat skalle och nos.Fransk bulldogg är en populär hundras i Sverige och hundvalpar till salu är därför relativt enkelt att hitta. Du kan bland annat hitta annonse
r på hundvalpar till salu på olika annonsplatser. Svenska Kennelklubben lägger upp hundvalpar till salu på sin sida för renrasiga hundvalpar. Du kan även hitta renrasiga hundvalpar till salu hos olika rasklubbar eller specialklubbar för hundrasen.

Huvudet är kvadratiskt med rynkor och uppstående fladdermusöron. Kroppen är bred framtill och smal över höften med en kort och i vissa fall skruvad svans. Pälsen är kort och glänsande. Fransk bulldogg finns i färgerna brindle, fawn eller skäck.
En bra utgångspunkt för att hitta en pålitlig och seriös uppfödare inom hundrasen är att utgå från uppfödarlistor hos Svenska Kennelklubben eller olika rasklubbar för hundrasen. Dessa uppfödare följer ofta särskilda riktlinjer och krav för sin uppfödning för att minska sjukdomar och hälsoproblem inom hundrasen. Eftersom Fransk bulldogg har vissa kända hälsoproblem kan det innebära en säkerhet för dig som köpare att uppfödningen går rätt till för att minska antalet sjukdomsfall.Priset för en Fransk bulldogg är ca 25 000 kronor. Priset kan variera beroende på uppfödare och uppfödarens framtida målsättning för hundvalpen. En hundvalp som planeras att senare i livet ställas ut är oftast något dyrare än en sällskapshund.

För att säkerställa att din hund är renrasig och behandlad under rätt förutsättningar rekommenderas att du köper en Fransk bulldogg på en seriös annonssida som endast säljer renrasiga hundvalpar. Eftersom Fransk bulldogg är en hundras som har flera vanliga hälsoproblem såsom exempelvis ryggproblem är det en säkerhet för dig och din hund att du köper den hos en seriös uppfödare.
Om du skulle välja att köpa en hundvalp på en annonssida som inte endast lägger upp renrasiga hundvalpar till salu är det extra viktigt att du kontrollerar hundvalpens stamtavla och ursprung för att undvika smuggelhundar. För mer information om vad du bör tänka på vid köp av hundvalp, se här.Fransk bulldogg är en aktiv och social hundras som passar utmärkt som sällskapshund. Hundrasen är ett resultat av olika korsningar och registrerades för första gången i Paris i slutet av 1800-talet.

Hundar kan uppleva känslor likt många andra däggdjur. Många hundar har unika personligheter som karakteriserar just för dem. Det finns flera studier som visar påVad roligt att du är intresserad av våra hundar. Vi jobbar för att våra hundar ska få sin andra chans och ett kärleksfullt hem. Vill du ge våra hundar ett hem? Tänk på att skriva din intresseanmälan så utförligt som möjligt. Detta för att vi ska kunna ge rätt förutsättningar för våra hundar men också för er skull. Att rätt hund kommer till rätt hem. Hundarna kommer alltid i första hand för oss vilket gör att det tyvärr kan ta en tid för oss att svara på din intresseanmälan men vi svarar så fort som möjligt.Hej! Ja va kul! Kan säkert få med Dallas brorsa också 🙂 (han bor också i göteborg) Vad tror ni om kanske nästa söndag (14 april)? Söndagar passar nästan bäst för oss. Lediga då 🙂 Slottsskogen? tiden spelar ingen större roll, men efter 12 🙂 Dallas är lite morgontrött. Haha Är ni fler som också vill, bara säg till 🙂

Är det nån på g? Eller några som vill ses? Vet att tidigare har det vart träffar i slottsskogen sista lör eller sön varje månad, är det fortfarande så? Har en snart 2-årig herre som gärna vill ha lite lekkompisar :)Vilken osis att jag precis missade denna traffen! Vi ar precis inflyttade fran Australien med var lilla bulldog tjej, och hon vill garna traffa lite andra franska bulldoggar att leka med! Planerar ni nan mer traff snart?

Nu donerar Svenska Djurskyddsföreningen 2,8 miljoner kronor till forskning på SLU kring BOAS på hund. Donationen kommer att möjliggöra en fortsättning på ett forskningsprojekt där målet är att förbättra diagnostik och behandling av hundar påverkade av BOAS.
Eva Skiöldebrand, professor på institutionen för biomedicin och veterinär folkhälsovetenskap vid SLU är mycket tacksam för det generösa stödet från Svenska Djurskyddsföreningen:BOAS-gruppen är ett samarbete mellan forskare vid institutionen för kliniska vetenskaper, institutionen för biomedicin och veterinär folkhälsovetenskap och institutionen för husdjursgenetik. Gruppen leds av professor Eva Skiöldebrand.

– Välbefinnandet hos våra fyrbenta familjemedlemmar är central. Dessa charmfulla sällskapsdjur drabbas inte sällan av nedsatt andningsfunktion med lidande som följd. Forskningen hos SLU är ytterst angelägen för att komma till rätt med hur BOAS bäst kan behandlas, minskas och förhoppningsvis även botas framöver.
Brachycephalic Obstructive Airway Syndrome, BOAS, är ett samlingsnamn för olika tillstånd som ger andningsproblem hos hundar som har en kortnosig huvudform. Tillståndet förekommer oftast hos just fransk bulldog men även engelsk bulldog drabbas, liksom mopsar. Drabbade hundar har en förträngning i andningsvägarna som medför att de har svårt att leva ett normalt hundliv. Många hundar behöver genomgå operativ behandling för att kunna andas normalt och för hårt drabbade hundar kan det bli livshotande.Det ökande intresset för att köpa hund under de senaste två åren när många har arbetat hemifrån på grund av Corona-pandemin, syns tydligt i Jordbruksverkets statistik över antalet nyregistrerade hundar i Sverige. Några av de raser som blivit alltmer folkkära är kortnosiga hundar, varav fransk bulldogg är en av de som toppar försäljningsstatistiken. Rasen anses charmig och rolig utan krav på så mycket motion. Nackdelen är att de kan drabbas av andningssvårigheter.

– Donationen gör det möjligt för Maria Dimopoulous, doktorand vid institutionen för kliniska vetenskaper att tillsammans med den övriga BOAS-forskningsgruppen ta ett ordentligt grepp kring den här forskningsfrågan, som är så viktig för de kortnosiga hundrasernas välfärd.Svenska Djurskyddsföreningen donerar 2,8 miljoner kronor till Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) till stöd för forskning om andningsproblem hos hundar med kortnosig huvudform, ett problem som ökar i takt med vissa rasers popularitet.

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Uppsala och Umeå. SLU är miljöcertifierat enligt ISO 14001. • Telefon: 018-67 10 00 • Org nr: 202100-2817 • Kontakta SLU • Om webbplatsen • Hantera kakor
Men precis som vi behöver de en god sömn för att må bra och hålla sig friska. Det sägs att en vanlig anledning till stress hos hundar är just brist på sömn.Därför är det så viktigt att hunden har sin egen vrå där den kan känna sig trygg och få vila och sova utan att bli störd. Något som inte alltid är så lätt att åstadkomma om man har oregelbundna arbetstider. Kanske jobbar ni skift eller om familjens små människor gärna vill gulla med sin kompis när den sover som sötast, eller det finns tonåringar i hushållet som dundrar hem mitt i natten eller har vänt på dygnet. Fysiska egenskaper: Kraftfull för sin lilla storlek, kort, satt, kompakt i alla proportioner, slät päls, trubbig nos, uppstående öron och en naturligt kort svans Fransk bulldog är en liten hundras som inte kräver lika mycket motion som större hundraser. Den är dessutom en trubbnosig ras som kan få problem med andningssvårigheter, vilket är något du behöver hålla koll på när du motionerar en fransk bulldog när det är varmt ute. Med andra ord är en fransk bulldog ingen hundras du är ute och springer långa löprundor med, men precis som alla andra hundar behöver även en fransk bulldog tillräckligt med motion och mental stimulans för att vara en lycklig hund.Fransk bulldog är en utpräglad sällskapshund. De tycker om att hänga med på äventyr av alla de slag tillsammans med sin familj. Som ägare till en fransk bulldog måste man vara uppmärksam på att den kan ha vissa hälsoproblem. Om din franska bulldog har andningssvårigheter måste du tänka på det när ni motionerar och när det är varmt ute eftersom den kan ha problem med att reglera sin kroppstemperatur. Både rynkorna i ansiktet och öronen måste rengöras regelbundet.

Svar: En fransk bulldog har en kort päls och fäller lite året runt. Under vintern får de något tjockare päls som de sedan fäller under vår och sommar när vädret blir varmare, under denna period fäller de mer än vanligt. Fransk bulldog är en högriskras vad gäller åkommor och de har ofta problem med andningen. Fransk bulldog är en brakycefal ras, det vill säga att den har en förkortad skalle och nos och/eller trånga näsborrar vilket påverkar dess andningsförmåga och även förmågan att reglera temperatur. Den korta skallen och nosen tillsammans med utstående ögon, gör att den också har större risk för ögonproblem. Även hudproblem och allergier är vanligt hos fransk bulldog. Det förekommer också problem som drabbar skelett och leder, såsom ryggproblem och patellaluxation. En fransk bulldog har en livslängd på cirka 9–11 år. Precis som namnet antyder kommer hundrasen fransk bulldog från Frankrike. Den utvecklades i de populära Pariskvarteren ca 1880 av entusiastiska uppfödare. Med sitt gulliga yttre blev den franska bulldogen snabbt populär i konstnärliga kretsar och hos soceititen, och den första rasklubben grundades 1880 i Paris. Det tog ytterligare nio år innan den Franska Kennelklubben erkända fransk bulldog som ras, och i Sverige registrerades den första franska bulldogen år 1913. Idag är fransk bulldog, frallan, en omåttligt populär hundras och en utpräglad sällskapshund.

Fransk bulldog brukar vara en härlig första hund för nybörjarägare. En fransk bulldog är generellt sett tillgiven, lekfull och relativt lättskött, vilket gör den till en bra följeslagare för människor som aldrig haft en hund tidigare. Det är dock viktigt att notera att franska bulldogar kan ha vissa hälsoproblem på grund av sin platta ansiktsform, vilket kan orsaka andningsproblem och överhettning i varma klimat. Det är därför viktigt att du är uppmärksam på hur din franska bulldog mår och att du är beredd på eventuell veterinärvård om problem skulle uppstå. Läs på ordentligt om hundrasen fransk bulldog innan du köper en valp, och fundera på om riskerna med hundrasen är något som du kan se förbi. Fransk bulldog är annars en fin sällskapshund som säkerligen kommer bjuda på många härliga stunder!En fransk bulldog har många härliga egenskaper, den är social, pigg, lekfull, uppmärksamhetskrävande och tillgiven. Att uppfostra en fransk bulldogg är en härlig upplevelse så länge man har intresset och engagemanget. Även om fransk bulldog är en utpräglad sällskapshund, som saknar egenskaperna hos en bruksras, behöver de ändå uppfostran och träning. Precis som alla hundar, behöver de tillräckligt med motion och mental stimulans för att leva ett lyckligt liv.