Posted on

Frysta Bao Buns

Fluffiga bao buns fyllda med en söt och lite het kyckling, krispig gurka och salta jordnötter. En perfekt bjudrätt som gästerna kommer älska! Välj om du vill ta en genväg och köpa frysta färdiga bao buns eller baka själv med Jennies recept på bao buns.

Var kan jag köpa Baobröd?
400g. Skatt ingår. Fraktberäknas i kassan. Baobröd eller så kallade steamed buns är perfekt att fylla med din favoritfyllning och som plockmat på fester.
Förutom att söka på recept och maträtter kan du kombinera sökord som lättlagat, snabblagat, en eller flera råvaror, tillfälle, tillagningsmetod, vegetariskt, vegan med mera.Min variant på Bao med fläsk som är ångade bullar som viks till fickor och fylls med stekt marinerat fläsk, srirachamajonnäs, färsk koriander och grönsaker med mera.

Vad står Bao för?
Det är Sveriges Ingenjörer och Akavia som tecknar avtalen som gäller för dig som arbetar på en bank/företag som tillhör Bankinstitutens arbetsgivareorganisation (BAO).
Fläsket smaksatte jag med sesamolja, hoisinsås, ingefära och vitlök. Förutom fläsk, srirachamajonnäs och färsk koriander hade jag i koreansk chilisås Gochujan, salladslök, morot, gurka samt hackade jordnötter.Under varje recept är du välkommen att sätta ett betyg i form av stjärnor. Är du inloggad på Facebook kan du dela receptet, lämna en kommentar eller en fråga – så svarar jag så snabbt jag kan. Tack för att du lämnar feedback – det uppskattas.Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker – noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.

Poängen visar hur klimatsmart produkten är jämfört med andra livsmedelsprodukter i databasen. Ett hållbart val är en produkt med en hög poäng, vilket betyder att produkten har lägre klimatpåverkan jämfört med andra livsmedelsprodukter med lägre poäng.

Kan man köpa färdiga Bao Buns?
Dessa frysta släta, fluffiga och kuddliknande bullar med en ”ficka” är smidig att ångkokas för att sedan fylla med olika goda fyllningar, t. ex. pulled pork, char siu, anka med Hoisinsås eller olika grönsaker. Dessa buns härstammar ursprungligen från det kinesiska köket och äts med Peking Anka och Hoisinsås. Cachad
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.

Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.

Vad är Steam Bun?
Steamed buns – asiatisk street food som finns med många variationer. Ångat bröd fylls med kött eller grönsaker, och gärna kimchi eller annat syrat och stark chilisås.
Varit här 2 ggr. Helt ok bao, något överprisat! Tycker de bör lägga tid på att sätta smakerna och våga lägga till lite hetta i rätterna. Testade okonomiyaki som egentligen inte heller smakade så mycket. Dock go personal. Ni kan bättre! Hade rätt höga förväntningar då jag velat gå hit i ett par år men blev tyvärr besviken. Helt ok lokal, trevlig personal men maten var inte mer än medioker. Hade behövt något krispigt i baoen, blev för mjuka konsistenser med mjukt bröd och mjukt kött. Letar vidare efter en bra bao i Stockholm, verkar svårfunnet! Baozi, eller Bao som den kinesiska rätten också kallas, är precis vad du kommer att hitta på Barobao på Hornsgatan. Närmare bestämt ångkokta bröd fyllda med exempelvis kyckling; ett matinslag som blivit riktigt hett på senare år. Här kombinerat med barhäng, som första delen av namnet avslöjar.Lite svårt att sätta detta betyg då intrycken är väldigt blandade. Första gången jag åt här var bara en snabbis, innan jag skulle äta riktig middag på en annan restaurang. Tog därför bara en liten bao (56 kr), porken, som var helt… Visa hela »Jag var väldigt nöjd med mitt besök på Barobao. Mycket fin lokal som erbjuder trevlig personal, mysig atmosfär och t.om. möjlighet att ladda sin mobil. Jag beställde två stycken Baos, en med kyckling och den andra med fläsksida. Min favorit var den med… Visa hela »

Ibland blir man helt enkelt bara sugen på bao och då är detta ett bra alternativ. Ganska enkelt inrett och avskalat, men ändå trevlig vibe och goda saker att välja mellan på menyn. Det finns ett par sorters bao att välja mellan på menyn och jag tyckte att alla var goda. Men jag tyckte nästan att sidorätterna/tilbehören var ännu bättre.
Om man älskar Bao som jag gör så kan det ju inte bli fel, men det finns en gräns för ”hur bra” en Bao kan bli och därmed också priset. På tok alldeles för dyrt även om maten är god – vilket har fått mig att tyvärr inte blivit sugen på att komma tillbaka igen.Om man älskar Bao som jag gör så kan det ju inte bli fel, men det finns en gräns för ”hur bra” en Bao kan bli och därmed också priset. På tok alldeles för dyrt även om maten är god – vilket har fått mig att tyvärr inte bl… Visa hela »

Vad heter dragspelaren i BAO?
Benny Andersson – kapellmästare, dragspel, piano, synclavier m.m.
Uppskattar verkligen den stora entusiasmen och de schyssta asiatiska smakerna, tycker däremot att priserna är för höga (men visst, du får bra råvaror och ett hippt koncept, både smak- och inredningsmässigt, på köpet). Annars är det definitiv… Visa hela »Vågar bryta trenden här och säga att jag var riktigt imponerad av detta ställe. Riktigt snygg och cool inredning (spana in badrummet!!) och grym mat. Vi valde 3 olika bao per person – allt var utsökt och rätt generösa portioner, inte som tidigare recensioner antyder. Skulle gå tillbaka dit vilken dag som helst!

Jag älskar buns vilket gjorde att ett besök på Baraobao kändes självklart! Brödet var perfekt, otroligt mört kött vilket har både fördelar och nackdelar. Lite för mjukt när både brödet och fyllningen inte har någon större struktur. Denna gången var personalen grymt trevlig men har dessvärre hört att bemötande kan skifta. Något dyrare buns men ett plus att det går att ta med sina buns hem!Bao, detta fluffiga vita bröd med alldeles för mycket socker för att kallas nyttigt har stulit mitt hjärta och vägrar lämna tillbaka det. Från ett sunkigt köpcentrum i Kuala Lumpur till Matbarens version har jag nu landat på Hornsgatan och här tä… Visa hela »

Uppskattar verkligen den stora entusiasmen och de schyssta asiatiska smakerna, tycker däremot att priserna är för höga (men visst, du får bra råvaror och ett hippt koncept, både smak- och inredningsmässigt, på köpet). Annars är det definitivt ett ställe där jag gärna skulle plocka ihop en måltid med jämna mellanrum.
Hade rätt höga förväntningar då jag velat gå hit i ett par år men blev tyvärr besviken. Helt ok lokal, trevlig personal men maten var inte mer än medioker. Hade behövt något krispigt i baoen, blev för mjuka konsistenser med mjukt brö… Visa hela »Jag älskar buns vilket gjorde att ett besök på Baraobao kändes självklart! Brödet var perfekt, otroligt mört kött vilket har både fördelar och nackdelar. Lite för mjukt när både brödet och fyllningen inte har någon stö… Visa hela »

Ibland blir man helt enkelt bara sugen på bao och då är detta ett bra alternativ. Ganska enkelt inrett och avskalat, men ändå trevlig vibe och goda saker att välja mellan på menyn. Det finns ett par sorters bao att välja mellan på menyn och jag tyckt… Visa hela »
Vågar bryta trenden här och säga att jag var riktigt imponerad av detta ställe. Riktigt snygg och cool inredning (spana in badrummet!!) och grym mat. Vi valde 3 olika bao per person – allt var utsökt och rätt generösa portioner, inte som tidigare recensioner antyd… Visa hela »Jag var väldigt nöjd med mitt besök på Barobao. Mycket fin lokal som erbjuder trevlig personal, mysig atmosfär och t.om. möjlighet att ladda sin mobil. Jag beställde två stycken Baos, en med kyckling och den andra med fläsksida. Min favorit var den med kyckling även om fläsksidan var god den med. Jag kan rekommendera att beställa 2-3 stycken Baos för att bli belåten.H\u00e4r \u00e4r en annan variant jag \u00e5t till lunch dagen efter. Stekt halloumi, kr\u00e4ftstj\u00e4rtar, gurka, r\u00f6dl\u00f6k, granat\u00e4pple, koriander, hoisins\u00e5s och srirachamajo. Man kan ta lite vad man hittar hemma och ha i, det kommer bli bra. Gl\u00f6m f\u00f6r guds skull inte hoisins\u00e5sen bara, en s\u00e5s s\u00e5 god att man kan \u00e4ta den med sked.Gurkan kan du snabbpickla f\u00f6r att f\u00e5 en l\u00e4ttare smak och f\u00f6r att du ska anv\u00e4nda allt till baosen. Blanda ihop 1,5 dl vatten, 1 dl socker och en 0,5 dl \u00e4ttikssprit i en burk, osthyvla i gurkan. Blanda och st\u00e4ll i kylen i tio min. Klart.

Dags att \u00e5nga bao. Det kan du antingen g\u00f6ra i din \u00e5ngkokare, men jag orkade \u00e4rligt plocka fram min. S\u00e5 tog kastrull med kokande vatten i botten, durkslag \u00f6ver med bakpl\u00e5tspapper i. \u00c5nga n\u00e5gra i taget och l\u00e4gg i en k\u00f6kshandduk sedan s\u00e5 dom h\u00e5ller sig varma. Baosen beh\u00f6ver \u00e5nga strax under en kvart f\u00f6r att v\u00e4xa och bli fluffiga.
Sk\u00e4r dina svampar i lagom stora slantar och bitar och stek i lite olja. N\u00e4r de b\u00f6rjar f\u00e5 lite f\u00e4rg blanda i en matsked soja, en halv tesked sesamolja och en matsked fisks\u00e5s. TYP. Jag bara skv\u00e4tte ner lite.Har du inte fisks\u00e5s hemma – strunt i det, inte hela v\u00e4rlden. Har du n\u00e5t annat kul, typ risvin\u00e4ger eller mirin? Jamen toppen i med det. Att laga mat \u00e4r inte farligt.

Picklad r\u00f6dl\u00f6k \u00e4r en grej som tar minst en timme att g\u00f6ra och \u00e4r alltid trevligt att ha i kylen. S\u00e5 du kan ju g\u00f6ra den strax innan du lagar receptet, men jag gjorde den n\u00e5gra dagar innan och hade sen i tacos och mackor och annat nice. H\u00e5ller flera veckor i kylen. H\u00e4r \u00e4r mitt recept.Prova även Santa Marias nyheter Cooking Sauce Dark Soy & Garlic för valfritt protein – och toppa med Santa Maria Cooking Sauce Mango & Chili. Perfekt till Asian steamed buns!

Vart kan man köpa steamed Buns?
Asian Steamed Buns 4p 200g från Santa Maria | Willys.
Spännande tillbehör till både bao bun och taco: picklad mango med jalapeño. Den picklade mangon tillför syra, hetta och sötma till rätten. Förvara i kylen i en väl rengjord burk och spara resterna till nästa tacokväll.

Sriracha är en stark chilisås, som ursprungligen kommer från Thailand. Tillsammans med majonnäs blir den en grym dippsås eller utmärkt komplement till bao bunsen. Så gott!Detta är otroligt smarrigt. Dessa Bao buns är fyllda med pak choi och en massa goda grönsaker. Dessutom bjuder receptet även en smarrig majonnäs med vitlök och sesamfrön.

Med Asian Steamed Buns lagar du enkelt Asian Bao Buns hemma! Bunsen värmer du enkelt i micron på 1 minut. Sen är de redo att fyllas med till exempel kyckling eller svamp, grönsaker och en härlig toppingsås. Bjud familj och vänner på något gott, nytt och spännande!
Internet Explorer får inte de senaste funktionerna eller designuppdateringarna. Vi rekommenderar därför att du byter till Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox för att ta del av samtliga funktioner och den senaste designen.Som tacos på asiatiskt vis! Att bjuda på bao buns hemma behöver inte va krångligt. Här hittar du tips på tillbehör och recept för en härlig middag med smaker från det asiatiska köket..Vår ambition är att alltid ge Dig rätt information. Mindre förändringar i produkternas innehåll kan ske över tid och vi ber Dig därför att alltid före användning kontrollera informationen på produktens förpackning.

Vår vision är att kunna tillhandahålla ett asiatiskt sortiment av kvalité och inspirera våra kunder till att våga utforska nya asiatiska maträtter hemma.
.V\u00e5r ambition \u00e4r att alltid ge Dig r\u00e4tt information. Mindre f\u00f6r\u00e4ndringar i produkternas inneh\u00e5ll kan ske \u00f6ver tid och vi ber Dig d\u00e4rf\u00f6r att alltid f\u00f6re anv\u00e4ndning kontrollera informationen p\u00e5 produktens f\u00f6rpackning.Vi är en asiatisk livsmedelsbutik som eftersträvar att ge kunden möjligheten att handla kvalitetsvaror till ett konkurrenskraftigt pris. Hos oss har vi alltid ett brett sortiment av färskvaror, asiatiska livsmedel och goda delikatesser. Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Du godkänner användningen av cookies genom att trycka OK och surfa vidare på webbplatsen. Hej hörrni! Hoppas allt är fint med er! Snart är det midsommar och därefter kommer jag ta sommarledigt i typ en och en halv månad! Eller ja, ledigt och ledigt. Jag ska jobba på en massa olika projekt som jag har på gång, men väldigt lågintensivt och ifrån sommarstugan. Det ser jag enormt mycket fram emot!Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.Den här våren och försommaren har jag haft äran att samarbeta med Ta Fram Det Bästa i hela åtta recept! Vi har lagat en massa gott som jag varit sugen på att laga väldigt länge, och detta senaste receptet är inget undantag! Första gången jag käkade ångade Baos var jag inte riktig superimpad. Just den gången vart det lite väl mycket bröd mot lite väl lite fyllning, och jag tyckte inte riktigt att kocken hade gjort sitt bästa. Men när min svåger bjöd oss på Baos hemma hos dem för någon månad sedan så började jag ändra mig, och nu är jag såld!

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på [email protected] eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!
Jag gjorde min sesamdressing själv med hjälp av kikärtsspad, men du kan lika gärna bara blanda ner ingredienserna i färdig vegansk majjo, det är mycket enklare. Jag hade gjort det om jag inte hade varit för lat för att gå ner till affären när det visade sig att jag hade glömt köpa det!Jag använde mig av Tabascos fantastiska sriachasås och Kikkomansoja för att få till den rätta smaken på både marinaden till tofun, och i dressingen. TABASCO® Sriracha har den där härliga fermenterade chilismaken som är klassisk för tabasco, men här parad med srirachasåsens härliga vitlökssmak och syra. Den passar PERFEKT till detta! Kikkomansojan är ett måste för att få till både djupet i marinaden och i såsen tillsammans med sesamoljan som ger dig den där kicken som behövs.

Bröden går att baka själv, men enklast köper du dem frysta hos din lokala asiatiska livs. Det är superenkelt att ångtina dem, antingen i en särskild ångkorg (som du också kan köpa på ditt asiatiska livs) eller i ett dukslag över en kastrull med sjudande vatten.
Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.Picard står för fryst kvalitetsmat och erbjuder ett brett sortiment från råvaror till färdigrätter och franska delikatesser. Picard har idag ca 1000 butiker i Frankrike, i februari 2013 öppnade den första butiken i Sverige på Karlavägen 50 i Stockholm. Det finns idag 6 butiker i Stockholm, och en i Göteborg. Du hittar även många av de bästsäljande produkterna på ICA, Coop och Citygross!

Vad är Pork Buns?
Någonting jag länge har velat prova att laga är Pork Buns. Det är en bit ångat bröd som man fyller med saftigt långbakat fläsk, någon form av picklad grönsak och en stark, söt sås. Det är såklart en rätt som kräver såväl lite framförhållning som tid, men som verkligen inte var svårt att göra.
Du kan ändra dig när som helst genom att klicka på ”Avsluta min prenumeration” längst ner i framtida mail eller genom att kontakta oss på [email protected], du kan frysa in baobröd. Bao kan frysas i cirka 3 månader. Bao som köpts i butik kan fortfarande frysas. Detta är bra att veta om du köper färdig bao men inte hinner äta upp allt!

Det är inte att rekommendera att frysa in baobullar efter att de tinats upp, eftersom du riskerar att förstöra konsistensen. Det finns inget värre än en extremt blöt baobulle, särskilt efter att du har ansträngt dig så mycket för att förbereda de läckra fyllningarna!En annan asiatisk huvudrätt är gyoza. Men kan man frysa in dem? Du kan definitivt frysa in gyozas. Processen är ganska enkel. Du måste snabbfrysa dem på en plåt med bakplåtspapper och sedan lägga dem i en påse och förvara dem så att de förblir lufttäta.

Bao är en av de mest utsökta godbitarna i det kinesiska köket. Det är dessa härliga, fluffiga bullar som ofta är fyllda med anka eller annat kött och säsongsgrönsaker.Om du tar ut baobullarna direkt ur förpackningen och lägger dem i frysen behöver du naturligtvis inte låta dem svalna. Nedan följer de enkla stegen du måste följa för att frysa in dina baobullar så att de behåller sin smak och konsistens.

En av de bästa sakerna med bullarna är att de kan tillagas direkt från frysen, så du behöver inte oroa dig för att tina dem i förväg. Lägg dem bara direkt i grytan, förbered dina fyllningar och du har en utsökt måltid som väntar på dig.
Bao kan frysas både ångade och okokta. Metoden för att frysa in dem okokta är identisk med den som beskrivs ovan, förutom att du inte behöver låta dem svalna. Du kan också ångkoka dem från frysen – det tar då lite längre tid att tillaga dem eftersom du måste ge dem tid att tina upp, förstås.Men om du föredrar det kan du ta ut dem ur frysen kvällen innan du ska använda dem och lägga dem i kylskåpet. Det tar vanligtvis ett par timmar för dem att tinas upp, och du kan sedan tillaga dem som du vill.

Du kan ångkoka dina baobullar direkt från frysen; du kanske bara måste förlänga tillagningstiden något. Detta är perfekt om du har bråttom eller vill njuta av dem direkt från frysen.
Detta gäller även för bullar som redan är tillagade och för bullar som kommer direkt från förpackningen om de är köpta i butiken. Om du låter dem ligga kvar längre riskerar du att förstöra deras konsistens.Baobullar fryser in riktigt bra om du följer stegen ovan. Om du inte lämnar tillräckligt med utrymme mellan bullarna i behållaren kommer de att klistra ihop och gå sönder, vilket inte är idealiskt när du ska tina upp dem och njuta av dem. Av samma anledning är det bättre att inte frysa in dem i påsar.

Oavsett om dina baobullar är köpta eller hemgjorda ska du frysa dem på samma sätt. Den enda skillnaden är att du inte behöver vänta på att köpt bao ska svalna.
VEGO är Sveriges första och största helt vegetariska mattidning. Här finner du grön mat när den är som bäst, från vegofierade klassiker till nya favoriter. Recept, tips, inspirerande artiklar, intervjuer, kostråd, krönikor och mycket mer.Bärta görs på groddade och fermenterade svenska ärtor. De har flera produkter med olika ärtor och det här är en av mina favoriter. Just de här bitarna är marinerade i asiatiska smaker som chili och lime. Det enda du behöver göra är att steka de gyllene och servera med ett gott tillbehör.Bao är så trevligt att äta. Det är ångade bullar från Kina som kan fyllas med lite allt möjligt. Friterad tofu, tempeh, marinerade vegobitar eller vad du nu gillar. Jag gillar något snabbpicklat som gurkan här eller färdigköpt kimchi. De absolut godaste bunsen jag ätit var och är på Jinx i Göteborg. De har dels en food truck men även en restaurang och de är magiska. Fyllda med krispig tofu och en kimchimajonnäs. Jag försökte återskapa receptet här. Buns kan man självklart göra själv. Det är lite pill men också kul. Jag tycker dock det är enklast att köpa frysta buns och sen ånga i en bambukorg hemma. Finns i asiatiska butiker, välsorterade matbutiker och t ex Mathem.

Ofta ser man det stå ”bao buns” och jag är skyldig till att säga det. Bao betyder ”buns” så det man säger är ”buns buns” eller ”bullar bullar”. Fun fact!
Gochujang är en fermenterad koreansk chilipasta. Den är inte galet het och har en lätt sötma. Gochujang är väldigt gott i marinader och såser. Här har vi den som enda smaksättningen i majonnäsen.Helen Sjöholm, som från början plockades in som refrängsångerska (vilket hon fortfarande är), räknas nu som en medlem i bandet (se ovan). Alla medlemmar är engagerade på annat håll större delen av året, många i orkestrar på teatrarna i Stockholm. Och bröderna Moraeus samt Leif Göras, Larsåke Leksell och Nicke Göthe är tillsammans Orsa Spelmän. Till somrarna träffas och repar BAO och drar sedan ut på en miniturné vars biljetter är mycket eftertraktade. ”En konsert med dans” är konceptet, och på turnén medförs därför en dansbana. Med följer också Tommy Körberg (se ovan) och står tillsammans med Helen Sjöholm för sånginsatserna i de icke-instrumentala låtarna.

BAO har givit ut flera album. Benny Anderssons orkester kom 2001, BAO! 2004 och BAO 3 2007. På det förstnämnda ingår ”Vår sista dans” som låg 30 veckor på Svensktoppen, och på det andra finns ”Du är min man” som låg på samma lista mellan 2004 och 2009 och som den 1 april 2007 slog rekordet för antalet veckor på listan, där den då legat i 143 veckor. 2006 kom livealbumet BAO på turné. BAO 3 innehåller färre instrumentala låtar än de tidigare skivorna. Helen Sjöholm och Tommy Körberg sjunger på detta album både tillsammans och var för sig. Körberg gör bland annat ”Fait accompli”, som premiärspelades av BAO i Allsång på Skansen och senare även spelades i ”Bonde söker fru”. Den 24 juni 2009 utgavs albumet Story of a Heart under artistnamnet ”Benny Andersson Band”. Skivan består av tidigare utgivna melodier och texter, men i mångt och mycket översatta till engelska för etablering på den utländska marknaden; därav det nya artistnamnet. Benny Anderssons orkester (BAO) är en svensk musikgrupp med Benny Andersson som musikalisk ledare och kompositör. Orkestern skapades i mitten av 2001 av 16 musikvänner, av vilka några är från Orsa Spelmän, samt med Helen Sjöholm som sångerska. Benny Andersson tog initiativet. Bandet är ett hobbyband som har sin grund i spelglädje och musikintresse.Typiskt! Vi har tyvärr inte möjlighet att levererar hem till din dörr i dagsläget. Men du kan alltid beställa torr varor och få dem levererat med DHL till en servicepoint nära dig.

Varifrån kommer BAO Buns?
Bao Steam Bun kommer ursprungligen från Taiwan, men förekommer i stora delar av Asien. Bao Steam Bun är ett klassiskt ångkokat måltidsbröd för alla typer av asiatiska burgare och sandwiches med mera. Här anpassat för en asiatisk premium-burgare! Ett äkta Bao-bröd bakas med siktat vetemjöl och ångkokas.
Om du vill laga egen gua bao är det smidigt att köpa bao buns frysta, för att ånga eller värma själv. Hos Pong Market kan du köpa färdiga bao buns med olika fyllning. Våra frysta bao-bröd är enkla att tillaga och fylla med valfria tillbehör. Beställ dina bao buns idag med hemleverans eller upphämtning på restaurang i Stockholm och Uppsala.

Fyll bröden och servera dem varma. Här har vi fyllt de nyångade bröden med smakrika godsaker så som kimchi (koreansksyrad vitkålssallad), den starka chilisåsen sriracha, lite hackad chili, salladslök och pulled pork.
Värm vattnet till 37°. Blanda jästen med vatten, olja och socker. Rör om så att jästen löses upp. Låt blandningen stå 2–3 min, så att jästen ”vaknar”. Tillsätt salt och mjöl blandat med bakpulver. Arbeta ihop en smidig deg i maskin, ca 5 min, tills degen släpper degbunkens kanter. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme.• Att ånga eller koka bröd förekommer i många kulturer. Nu har de asiatiska ångade bröden blivit populära, eftersom det är praktisk ’street food’ där man får ett ångande varmt bröd fyllt med till exempel fläskkött, anka eller grönsaker och goda tillbehör.

Vart kan man äta Bao buns i Stockholm?
Vi vill veta vad du tycker! Baozi, eller Bao som den kinesiska rätten också kallas, är precis vad du kommer att hitta på Barobao på Hornsgatan. Närmare bestämt ångkokta bröd fyllda med exempelvis kyckling; ett matinslag som blivit riktigt hett på senare år.
Steamed buns – asiatisk street food som finns med många variationer. Ångat bröd fylls med kött eller grönsaker, och gärna kimchi eller annat syrat och stark chilisås. Så här gör du de knubbiga bröden själv.