Posted on

Gamla Pardörrar Inomhus

Våra Allmogefönster har äkta kittad spröjs i yttre glaset och vid 1+1-glas så går det utmärkt att få äkta kittad spröjs även i den inre fönsterbågen, fönstren har en smal och vacker spröjs med ett stort djup. Samma vackra profil som spröjsen har även fönsterkarmen, mittposterna och fönsterbågarna. Våra Allmogefönster finns med Allmogeprofil eller med Kulturprofil.Bor du i ett hus, som är byggt tidigare än 1972, kan du med hjälp av våra mellangångjärn byta dörr utan att byta karm. Allt du behöver göra är att trycka fast mellangångjärnet på din nya dörr och hänga den på de gamla gångjärnen som sitter i karmen. Hängning (höger/vänster) behöver inte bestämmas i förväg då insticksgångjärnen är symmetriska och du kan vända låskolven med ett enkelt handgrepp.Ett par gånger i månaden kommer Allt om Bostads Nyhetsbrev – rakt ner i mejlboxen. Där samlar vi det senaste som har hänt inom Hem & Trädgård. Vi ger dig tips & råd samt ger dig möjlighet att tävla om fina priser och få unika erbjudanden.Hos mindörr.se hittar du många olika modeller på ytterdörrar för att passa in med just dina specifika behov och krav. Vi erbjuder ytterdörrar av hög kvalitet till bra priser.Dörrarna tillverkas i en lokal fabrik i Osby i Skåne. Med modern teknik och kvalitativa material erbjuder vi dörrar som kommer göra ditt hem både vackrare och säkrare. Tack vare moderna maskiner och väl genomtänkt design tillverkas dörrarna med riktigt låga U-värden. Det innebär att de är energieffektiva och bra isolerade. Goda resultat från tuffa testprocesser gör dem även miljöcertifierade, CE-märkta och SFDK-certifierade. Hos oss får du helt enkelt mycket dörr för pengarna.Dags att byta ut förrådsdörrarna? Eller har du kanske utfört en nybyggnation och behöver en ny dörr? Här kan du hitta många trevliga och svensktillverkade förrådsdörrar som samtliga uppfyller myndighetskraven. Beroende på vilken design du gillar och om du har särskilda preferenser gällande träslag kan du garanterat hitta något passande. Våra förrådsdörrar tillverkas i en av landets största dörrfabriker i Osby, en liten ort i norra Skåne.

Spegelindelningar, profiler och speglar med eller utan fris karaktäriserar de olika tidsperioderna. Spegeldörrar med 4 och 5 frisade speglar ID1 F och ID1 D är typiskt för tiden runt sekelskiftet 20-talet med 3 olikstora frisade speglar ID1 E. Funkisperioden, 30-40-tal med släta speglar, ofta 3 likstora speglar med enkla profiler ID1 C.

Gamla innerdörrar i nyproduktion. Som slagdörrar och skjutdörrar. Hantverksmässigt tillverkade spegeldörrar och parspegeldörrar på rätt sätt förstärker känslan i ett äldre hus. På rätt sätt så är dörrarna en vacker inredningsdetalj och en möbel. En vacker pardörr som entré i vardagsrummet uppskattas av de flesta. Ser du skillnad mellan gamla orginalinnerdörrar och de industritillverkade spegelinnerdörrar som säljs i byggvaruhandeln och som man ser i sportstugor i fjälltrakterna har du kommit rätt. Vi tillverkar våra dörrar i absolut högsta virkeskvalité och helt utan synbara kvistar. Du slipper kvistgenomslag av kåda. Alltid tröskel i ek eller furu om inget annat önskas.

Något vi säljer med reservation. Tillverkas i tjockleken 40 mm. Urtag för lås och gångjärn får du själv lösa på plats. Vi kan leverera beslag och lås lösa. Gäller även för dörrblad till skjutdörrskarmar .Då risken för missuppfattningar angående passningen med av oss monterade lås och beslag i dörrbladen inte är osannolik har vi bestämt att inte montera dessa. Har du en bra snickarkontakt så kommer det gå utmärkt ändå!
Något vi kan hjälpa till med. Tillkommer en rimlig verktygskostnad. Förutsätter att det gäller ett flertal dörrar. Inte enstaka. Du tillhandahåller en ritning på profilen så ingen missuppfattning uppstår!

Härdat glas vid glashöjder under 600mm (Boverkets regler) är tvingande. Vi för även färgat munblåst signalglas f.f.a rött,blått och grönt. Även gult kan vara aktuellt.Har du högt i tak och vill ha en hög dörr? Bästa sättet är att ”skarva” övre delen med ett vackert överljus. Minskar risken för skevning av dörrbladen på sikt. När avståndet från låskistan till översta delen på dörrbladet blir extra långt kommer dörrbladet förmodligen bli skevt med tiden.

Vid köp av våra spegeldörrar och glasade dörrar ingår alltid koniska orginalgångjärn Eskilstuna 5020 som standard. Vi lagerhåller ett för de flesta ett brett sortiment av tidstypiska trycken, kammarlås och nyckelskyltar. Mässing eller förnicklat. Alla med genomgående spårskruv.
Skjutdörrar är en mycket bra idé om man vill ha mer golvyta. Något som kräver planering då både karm och dörrblad ska få plats i väggen. Våra skjutdörrar tillverkas både som enkelskjutdörr och parskjutdörr. Skjutinnerdörrar går även att få med glas och listad spröjs. En viss aktsamhet krävs för den glasade dörren. Vi kan leverera både lösa dörrblad eller komplett med karm, upphängning och skjutdörrsbeslag. Tidstypiska draghandtag kan monteras. Smala parinnerdörrar och glasade parinnerdörrar kan tillverkas med breddat ramverk. Innebär att det inre ramverket på gångdörren limmas ihop till dubbel bredd. Skarven döljs under en extra list. Resultatet en för ögat symetrisk spegeldörr med bredare öppning att gå i. Vill du ha traditionellt lås kan du välja mellan modernt lås Abloy 2014 eller Fas 40 C med raka tidstypiska hörn i lås och bleck. Detta FAS-lås kan ej kombineras med röd/vit WC-beslag. Kan kombineras med klosettregel kultur 5149 nickel eller mässing.

Halvfranska spegeldörrar har en fräst profil som sitter i dörrens ramverk. Vår storsäljare! Vill du ha en mer arbetad spegelprofil kan vi tillverka den med påspikade breda profillister runt spegeln. Kallas för helfransk profil. Ett dyrare alternativ med tanke på tid och material.
Som standard glasar vi med 4mm planglas. Munblåst glas och tidstypiska Musselinglas med etsat mönster och gjutet glas FlorentineToilet kan vara ett alternativ för att förstärka känslan av orginalutförande och är vackert.

Äldre ramverksdörrar (spegel/glasdörrar) tillverkades med genomgående ramverkstappar och träpluggades vid ihopsättning. Raka och släta sammanfogningar mellan de olika ramverken. Något som tar tid och kräver skickliga snickare – Se bild på detta.
Vi förborrar för trycken och nyckelskyltar och levererar dessa lösa p.g.a. risken för transportskador. Gäller även kammarlås som vi gör urtag för i ramverket och förborrar för nyckel. Kammarlås eller traditionellt lås är tillval.Genom att fylla i min mailadress bekräftar jag att jag vill ha bygghemmas nyhetsbrev och godkänner att bygghemma behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt bygghemmas integritetspolicy.