Posted on

Garibaldi Gusto Dolce

Priset för kapslar har inte heller varit en avgörande faktor då det helt enkelt varierar så mycket beroende på vart du köper dina kapslar. Men pris per kapsel kan skilja sig en hel del från tillverkare till tillverkare. Även tillgången på kapslar i vanliga butiker skiljer sig ganska mycket och här är faktiskt Nespresso sämst. Samtidigt har Nespresso betydligt fler smaker och kapselstorlekar jämfört med andra märken.

Det finns bokstavligt talat flera hundra olika modeller och märken att välja mellan när det gäller kapselmaskiner. Sen Nespresso slog igenom för ungefär 10 år sen så har utbudet närmare exploderat och idag hittar vi en rad olika märken att välja mellan.
Pricerunner har uppdaterat sitt test för 2022 där Nespresso Vertuo Plus kammande hem förstaplatsen. Andra modeller som utmärkte sig var också Nespresso Lattissima Touch samt Nescafé Dolce Gusto Mini Me. Saker som testades var bland annat användarvänlighet, funktioner samt utbudet av kapslar och så klart smaken. Läs mer här.Men det är också vårt bäst i test dyraste modell och därför bör man vara ganska säker på att mjölkskummare är något som kommer användas. Är du intresserad av att göra cappuccino eller liknande kaffedrinkar så är detta helt klart en av de bästa kapselmaskinerna just nu.

För någon som vill komma igång billigt med att testa en kapselmaskin så är Bosch Tassimo Vivy 2 ett utmärkt val. Trots den billiga investeringen så får du en komplett kapselmaskin som kan göra närmare 40 olika dryckessorter. Allt från Latte Macchiato till varm choklad.
Älskar du cappuccino eller kaffe latte? Då bör du införskaffa en manuell eller automatisk mjölkskummare. Spana in vilka mjölkskummare som har presterat bäst hos konsumenter och oberoende tester.Tittar vi på oberoende test av kapselmaskiner där Pixie C60 ingår så ser vi också att detta är en väldigt snabb modell. Uppvärmningstiden tar endast 25 sekunder och sen ytterligare några sekunder för bryggningen.

CitiZ & Milk 2 är en annan väldigt populär kapselmaskin från Nespresso, modellen har bland annat fått bäst i test i tidningen Råd & Rön 2014. Ett testresultat som matchar betyget när vi tittar på kundrecensioner hos de butiker som säljer kapselmaskinen.En annan sak som många inte tänker på är att Nespresso säljer sina kapslar via deras hemsida och i några enstaka butiker i våra städer. Vill du ha kapslar från Nespresso så får du antingen besöka deras butik eller beställa på nätet.

För någon som vill kunna använda Tassimo-kapslar så är Bosch Tassimo Vivi 2 ett utmärkt val och tittar vi på kundrecensioner på tyska Amazon så verkar detta vara en fullträff. Efter 700 kundrecensioner så har denna modell fått ett kundomdöme på 4,3 av 5.
Det första du bör fundera över är hur du vill använda kapselmaskinen d.v.s. vill du endast kunna göra espresso eller vill du även kunna göra cappuccino och liknande.Nespresso Vertuo Plus har något som är ganska unikt jämfört med andra tillverkare av kapselmaskiner. Deras nya Vertuo-kapslar ger både fler möjligheter samt använder ett streckkodssystem på vajre kapsel som bryggaren läser av för att anpassa bryggningen. Bryggprocessen har också förbättrats med Nespressos nya Centrifusion-teknologi som sätter snurr på kapseln under bryggningen med upp till 7000 varv per minut. Detta skapar en centrifugalkraft som gör att fler aromer lämnar kaffekapseln och på så sätt ger mer smak samt crema till kaffet.Den variation som en kapselmaskin erbjuder är svårt att slå när vi tittar på andra alternativ som t.ex. vanlig kaffebryggare eller en helautomatisk espressomaskin.

Testvinnaren Nespresso Pixie C60 har också två stycken programmeringsbara koppstorlekar. Vill du ha din espresso lite större så kan du själv programmera detta och där finns även en knapp för större kopp kaffe ifall du vill göra Nespresso lungo, även denna är programmeringsbar.
Nespresso Vertuo Plus är en bästsäljande kapselmaskin på amerikanska Amazon efter över 12 000 kundrecensioner. Den har också vunnit Pricerunners test 2022 med utmärkelsen bäst i test.

Priset har också varit en avgörande faktor i valet av den bästa kapselmaskinen. Funktioner eller egenskaper som t.ex. mjölkskummare har inte varit en avgörande faktor. Det är trots allt en funktion som inte alla är intresserade av och det går inte riktigt att jämföra en med eller utan mjölkskummare. Däremot har vi tagit med kapselmaskiner som erbjuder denna funktionalitet då det trots allt finns personer som vill kunna göra mer avancerat kaffe. En bra mjölkskummare höjer däremot priset ganska rejält vilket vi ser lite som en lyxgrej mer än en nödvändighet.
Något unikt för denna modellen är möjligheten att tilltaga både varma och kalla drycker. Det är definitivt något som vi inte ser på andra modeller inom detta segment. Det finns ungefär 30 olika kaffesorter att välja mellan och de flesta vanliga matbutiker säljer en rad olika sorter. För dig som älskar Zoégas så finns denna möjlighet i from av kapslar. Något som utmärker sig extra är den justerbara spillbrickan där du enkelt kan välja vilken storlek på mugg eller glas du vill använda när du brygger ditt kapselkaffe. Priset per kapsel varierar så klart beroende på vart du köper dina kapslar, men också vilken typ av kapsel det är. Men du kan ganska säkert räkna med att en kopp kaffe blir dyrare med kapslar än med en traditionell kaffebryggare.

Återanvändbara kapslar finns också i flera utföranden och kan vara ett alternativ för dig som tänker extra mycket på miljön. Eller varför inte prova egna smaker genom att blanda olika kaffebönor.
Testvinnaren är ett givet köp för de personer som bara vill ha en enkel kapselmaskin utan några som helst problem. Kapselmaskinen Nespresso Pixie C60 är en stor kundfavorit som bland annat har fått ”bäst i test” av Smartson men också ”Bästa köp” enligt Råd & Röns test 2014. När det gäller pris per kapsel så kan det skilja så mycket som 1 krona per kapsel beroende på vilket märke du väljer. En kapsel för Tassimo brukar kosta ungefär 3 kr styck medans Nespresso över 4 kronor kapseln. Vilket kan vara värt att ha i åtanke. Nespresso har däremot betydligt fler smaker att välja mellan vilket kan vara en avgörande faktor för många. Nespresso CitiZ & Milk 2 har som namnet kanske avslöjar en ordentlig mjölkskummare. Aeroccino mjölkskummare öppnar upp en rad olika kaffealternativ som t.ex. cappuccino eller varför inte en god kaffe latte. För någon som älskar allt från cappuccino, kaffe latte eller latte macchiato så är detta en perfekt kapselmaskin som sköter det mesta av sig själv. Faktum är att Nespresso Lattissima Touch har hela sex stycken förprogrammerade alternativ att välja mellan. Dessa är vanlig espresso, lungo, cappuccino, krämig latte, latte macchiato och sen en för endast mjölkskum. Men som regel går det en kapsel per kopp kaffe men det finns också kapselmaskiner som kan brygga en hel karaff på 535 ml som t.ex. Nespresso Vertuo Next.

Föredrar du däremot att köpa dina kaffekapslar hos t.ex. Coop eller City Gross så kan antingen maskiner för Tassimo eller Dolce Gusto vara ett bättre alternativ. Dessa kapslar passar d.v.s. inte Nespresso kapselmaskiner. Det kan alltså vara en bra idé att besöka din lokala butik och se vad de har för utbud där innan du köper.

Nespresso är kända för att tillverka kapselmaskiner som är snabba på uppvärmning från kallstart och som även ger ett ordentligt pumptryck med en jämn temperatur. Från kallstart så tar det inte mer än 25 sekunder för maskinen att komma igång med bryggning som bara tar några sekunder.
Nespresso Essenza Mini C30 är märkets minsta kapselmaskin för espresso och trots sin lilla storlek så har den samma pumptryck/uppvärmningstid som de större modellerna. D.v.s. 25 sekunders uppvärmningstid och 19 bar pumptryck. Detta ger så klart samma espressokvalité som de dyrare modellerna från Nespresso.

Designen på Nespresso CitiZ & Milk 2 påminner mycket om bäst i test vinnaren eller de flesta Nespresso-modeller. Även denna modell finns i flertalet olika färger att välja mellan och troligtvis så finns där en färg som passar den övriga inredningen i köket.

Dricker du mycket kaffe under dagen så kan ju kapselkaffe blir relativt dyrt, men oftast dricker man inte bara kapselkaffe under hela dagen. De flesta som väljer att köpa en kapselmaskin använder den framförallt på morgonen då det är ont om tid eller när man vill lyxa till det lite extra på kvällen.

På denna sida finns det länkar till andra webbplatser, så kallade affiliatelänkar. Om du väljer att köpa något via en sådan länk kan det innebära att vi tjänar en provision.
Men den kompakta espressomaskinen har också två stycken programmeringsbara koppstorlekar så att du själv kan styra lite över storleken på dina koppar. Men det är ganska tydligt att denna kapselmaskin är framtagen för espressokoppar. Så om du bara vill ha en renodlas espressomaskin med kapslar så är detta ett väldigt bra val.Men det finns faktiskt andra märken som säljer 100% kompatibla kapslar till Nespresso-maskiner. Så om du inte är nöjd med Nespresso eller tycker deras kapslar är för dyra så finns det andra alternativ.

Förutom toppbetyg i flera oberoende test så har även denna modell fått skyhöga poäng från kundrecensioner, vilket så klart stärker resultatet från test av kapselmaskinen.
Det är faktiskt ett väldigt högt pris på de flesta kapslar och jämför man med vanligt kaffe i butik så hamnar priset på ungefär det dubbla. Så priset för att kunna få snabbt och smidigt kaffe är helt enkelt ett högre pris per kopp.Vanligt bryggkaffe är fortfarande aktuellt även om man väljer att införskaffa en kapselmaskin om du dricker mycket kaffe. En kopp vanligt bryggkaffe kostar ungefär 1,80 kr, medans kapselkaffe kostar ungefär 3 till 4 kr per kopp.

Men det bästa är helt klart den automatiska mjölkskummaren som själv fyller upp glaset med skummad mjölk. Tittar vi på andra modeller med mjölkskummare så måste man vanligtvis själv hälla upp den skummade mjölken separat från själva bryggningen.Kaffe för oss svenskar är något av det viktigaste på morgonen när vi utför våra morgonrutiner innan jobb eller skola. En annan sak som också är viktigt på morgonen är tiden, något som gör kapselmaskinen extra eftertraktad.

Espressomaskiner med egen kaffekvarn är givetvis också smidiga men vill du kunna dricka olika smaker så blir det problem. Med kaffekapslar kan du välja att först dricka en espresso och sedan en indisk Fortado om så önskas. Kapselmaskiner har definitivt några fördelar.
Vill du däremot kunna göra cappuccino eller liknande så krävs det också en mjölkskummare. Det är långt ifrån alla modeller där det medföljer en sådan och dessa kostar också betydligt mer. Det du skulle kunna göra om det inte medföljer en mjölkskummare är att helt enkelt komplettera detta genom att köpa en extern mjölkskummare.Det bästa med en kapselmaskin är så klart det goda kaffet men också smidigheten med att snabbt kunna få till en kopp kaffe eller espresso. Oftast tar det inte längre än 30 till 40 sekunder för att få till en färdig kopp och allt vi behöver göra att sätta i en kapsel. Nespresso Lattissima Touch är en stor favorit bland många kaffeälskare, på grund av enkelheten med att kunna göra en cappuccino med skummad mjölk med bara ett knapptryck. Den är helt enkelt mer eller mindre helt automatisk med mjölkskummare. Vi hittar också olika typer av kapslar med olika dimensioner för de olika märkena. Däremot så är Nespresso fortfarande den mest populära kapselmaskinen. Men det finns också alternativ som t.ex. populära Tassimo och Dolce Gusto som också är ett väldigt populärt alternativ.Kapselmaskinen är troligtvis den enklaste kaffebryggaren som finns på marknaden. Fyll upp behållaren med vatten och mata maskinen med en kaffekapsel. Sedan tryck på knappen. Ut kommer färdigbryggt kaffe av olika smaker och storlekar. Efter bryggprocessen är färdig trillar den använda kapseln ner i en behållare som du kan tömma i metallåtervinningen. Man slipper alltså gammal kaffesump med mera.De bästa kapselmaskinerna kräver i princip inget underhåll överhuvudtaget, förutom ett enkelt rengöringsprogram några gånger per år. Denna rengöring fungerar nästan precis som det man bör göra på en vanlig kaffekokare d.v.s. spola igenom ett avkalkningsmedel ett par gånger per år.

Sugen på att börja med presskaffe? Då bör du spana in vårt bäst i test av presskannor för att hitta de bästa modellerna. Presskaffe är både gott och enkelt att brygga.

Nespresso Pixie C60 kapselmaskin finns i flertalet olika färger som t.ex. brun, röd, svart, silver och har en klassisk industridesign som passar de flesta kök.
Det finns flera bra enheter att välja mellan och dyrast är nödvändigtvis inte det bästa valet. Stora oberoender tester av kapselmaskiner har visat att även billigare modeller har mycket att erbjuda och för ungefär 1000 kr finns det flera modeller som t.ex. Nespresso Pixie C60.

Vill du t.ex. kunna köpa kapslar hos din närmsta matbutik så kanske det är enklast att välja en kapselmaskin som tar den typ av kapslar som säljs i din butik.
För att hitta den bästa kapselmaskinen så har vi kollat på en rad olika oberoende tester i Sverige. Men också utomlands. Förutom test av kapselmaskiner så har vi även tagit stor hänsyn till de flera tusen kundrecensioner som finns tillgängligt på nätet.För 2022 har vi gått igenom ett stort antal oberoende tester i jakten på de bästa kapselmaskinerna. Sammanställningen är baserat på resultat från oberoende tester, produktrecensioner, kundrecensioner och pris. Är dyrast alltid det bästa valet? Kanske inte.

Något unikt med denna modell är IntelliBrew-tekniken och med denna teknik så kan kaffemaskinen själv läsa av information på kapseln för att alltid få lyckat resultat. Samma system informerar också dig när det är dags för avkalkning och så vidare.
Men de nya kapslarna finns det nu också olika kapselstorlekar att välja mellan. Nespresso Vertuo Plus tar tre storlekar vilket är small, medium och large. Här går det verkligen att leka med både styrka och koppstorlek. Älskar du starkt kaffe eller en riktigt stor espresso är är Vertuo Plus ett utmärkt val.Den billiga och minimalistiska kapselmaskinen Essenza Mini C30 från populära Nespresso är en stor favorit bland studenter. Med sitt låga pris och minimala plats så är detta den perfekta kapselmaskinen för trånga utrymmen.

Det som gjorde kapselmaskinen så populär var smidigheten med att snabbt kunna göra espresso utan krångel eller spill. Nu krävdes det inte längre en dyr espressomaskin för att kunna få till en krämig espresso.Nespresso kapselmaskiner är en stor favorit bland många personer och det många inte vet är att det finns andra leverantörer av kapslar än bara Nespresso. Förut hade Nespresso monopol på sina kapslar och du var tvungen att köpa passande kapslar endast från Nespresso. Kapselmaskinen är också väldigt enkel på så sätt att du slipper syssla med massa kaffesump och slipper spill. När väl kapseln är förbrukad så är det bara att slänga den i återvinningen. Hur mycket kaffe du får ut av en kapsel varierar beroende på vad du är ute efter. Är det en starkare espresso du är ute efter så brukar maskinen ge ungefär 40 ml medans en lungo ger 110 ml. Koppstorleken kan oftast justeras på direkt maskinen så att du själv kan hitta önskad favoritkoppstorlek.

Vem bör köpa Nespresso Vertuo Plus? Nespresso Vertuo Plus är en värdig testvinnare baserat på både kundrecensioner och obereonde tester. Söker du efter en kapselmaskin med både olika kapselstorlekar och smaker är Nespresso bäst i sin klass.
Det bästa med en kapselmaskin är så klart möjligheten att snabbt få till en kopp kaffe eller espresso. Med bara ett knapptryck så får du en espresso eller lungo inom en minut ungefär. Vilket är bra mycket snabbare än en traditionell kaffekokare.Här finns stora möjligheter till att testa sig fram med olika smaker och recept. Mjölkskummaren kan både göra kallt och varmt mjölkskum beroende på vad du föredrar.

Dolce Gusto är också en annan typ av kapsel som har blivit relativt populärt och likt Tassimo så är även dessa kaffekapslar väldigt enkla att få tag på i den lokala matbutiken. Trots sitt låga pris så har denna Dolce Gusto kapselmaskin fått ett högt betyg hos de flesta butiker.Den största fördelen med en kapselmaskin som tar Tassimo-kapslar är ju enkelheten med att få tag i kapslar i den lokala butiken. Butiker som City Gross och andra stora matbutiker har oftast en väldigt bra utbud av denna typ av kapslar.Vattentanken rymmer 0,8 liter och har inga problem att räcka till ett par koppar innan det är dags att fylla på. Denna kaffemaskin har också Flow-Stop teknologi för att undvika onödigt spill.