Posted on

Garmin Klocka Astro 320

Det finns olika sätt att dela in pulsen i zoner, men ofta använder man fem olika zoner. Hos Actifys.se presenterar de bland annat följande indelning som exempel: Med en träningsklocka kan du få en motivationsfaktor direkt på handleden som hjälper dig att komma upp ur soffan och röra på dig mer. Eftersom att det finns så många olika modeller att välja mellan kan det dock vara svårt att veta vilken klocka som har rätt funktioner och rätt pris för dig. För att hjälpa dig att sålla i det stadigt växande utbudet går vi här igenom allt du behöver veta innan du köper en träningsklocka. Alla experterna tycker bra om Garmin Fenix 5 och menar att klockan kan användas till nästan alla aktiviteter. Detta innebär att klockan både kan användas av personer som utövar många olika sporter och av de som håller sig till en enda sport.Garmin Vivofit 3 är dessutom känd för sin långa batteritid eftersom att batteriet kan räcka i upp till ett år. Det finns även möjlighet att ändra utseendet på urtavlan. Man kan till exempel byta till en analog urtavla med visare om man föredrar det.

Den amerikanska tekniksajten Wired.com fokuserar på teknik i förhållande till kultur, samhälle, ekonomi, politik och annat. De recenserar även produkter och har bland annat provat Garmin Fenix 5s. Du kan läsa hela testet här.
För att komma fram till din vilopuls ska du använda en träningsklocka från Garmin eller ett pulsbälte. Eftersom att vilopulsen är mest exakt på morgonen bör du mäta den vid den här tidpunkten. Kontrollera pulsen i ungefär 3-5 minuter. Kom ihåg att du bör vara så avslappnad som bara möjligt för att få en korrekt mätning.

Garmin har dessutom en målsättning som går ut på att alla deras produkter ska vara användarvänliga och av hög kvalitet. Alla produkter ska dessutom tillverkas med en attraktiv design som inte återfinns hos andra produkter på marknaden. Sist men inte minst strävar Garmin hela tiden efter att utveckla nya funktioner som hjälper konsumenterna i vardagen.
Outdoorgearlab.com är en amerikansk hemsida som fokuserar på friluftsliv och produkter som kan användas utomhus. De har även testat träningsklockorna Garmin Forerunner 35 och Garmin Fenix 5. Du kan läsa de två undersökningarna här och här.Garmin Fenix 5 är en av Garmins nyare klockor. Den har bland annat en inbyggd pulsmätare, ett utbytbart armband, en aktivitetsmätare och en GPS-funktion. Modellen kan dessutom användas vid både löpning, cykling, simning, golf och många andra sporter. Med Garmin Instinct han man lagt stor vikt vid att skapa en hållbar klocka med en användarvänlig design. Modellen har dessutom en kemiskt förstärkt och reptålig skärm samt en fiberförstärkt boett. Detta är därför en hållbar klocka som tål lite av varje. För att kontrollera Garmin Vivoactive 4 använder man klockans touchskärm som täcks av Gorilla Glas. Klockan har en batteritid på ungefär åtta dagar om man använder smartwatchläget.Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

Den här klockan har dessutom 20 förinstallerade appar för både GPS och inomhussporter. Dessa inkluderar bland annat löpning, yoga och simning. Om man vill ha hjälp med träningen eller inspiration kan man även använda klockans animerade träningsprogram eller den kostnadsfria personliga tränaren.

Vilka Garmin klockor är kompatibla med WeHunt?
För att Garminstödet ska fungera behöver du WeHunt Premium eller ett WeHunt GPS abonnemang. Garmin handenheter som stöds är Garmin Alpha och Astro 320 samt 430 med mjukvaruversion 4.50 eller nyare.
Som om en lättsam tävling med både dig själv och dina vänner inte var tillräckligt har Garmin även installerat några andra funktioner som är specialutformade för att hålla dig i rörelse. Med 24-timmars aktivitetsspårning kan en klocka mäta dina steg och kaloriförbrukning. Den kan även komma med varningar om du har varit inaktiv för länge.Experterna har framförallt lyft fram klockans vattentäthet och inbyggda GPS-funktion. Designen är dock inte lika populär bland experterna, för alla tre källor menar att klockan inte direkt är den finaste på marknaden.Garmin Vivofit 4 har testats och recenserats av Techradar.com, RunnerClick.com och Wareable.com. Modellen har fått fina betyg hos alla tre expertkällor, och alla verkar eniga om att klockan har flera praktiska funktioner och ett bra pris.De andra experterna som har recenserat den här klockan kommer från Wareable.com, TomsGuide.com och PCmag.com. Modellen fick i slutändan höga betyg hos alla dessa källor.

Stretching är inte bara något som rekommenderas för att du ska slippa vara öm dagen efter. Genom att stretcha får du nämligen mer flexibla leder, vilket kan hjälpa dig att öka tempot på dina löprundor.

Vilka Garmin klocka är kompatibel med Astro 320?
Vilka Garmin klocka är kompatibel med Astro 320? Till Astro 320 går det utmärkt att koppla Garmin Fenix 6 pro och Fenix 5. Cachad
Polar M600 har även en Polar Flow-funktion som samlar information om varje träningspass. Man kan därför följa med i sina egna framsteg och planera sina träningspass så att de blir mer effektiva.Samtliga expertkällor har gått igenom vad man bör vara uppmärksam på hos de olika Garminklockorna och berättat vilka för- och nackdelar man kan vänta sig. Sist men inte minst har man möjlighet att använda klockans träningsprogram. Dessa laddas ner till klockan via Garmin Connect-appen och kan ge både inspiration och hjälp med träningen. Priset hos träningsklockor kan variera en hel del. På grund av detta borde du börja med att fundera över dina behov och önskemål. I regel innebär fler funktioner även ett högre pris. Om du inte vill lägga allt för mycket pengar på en träningsklocka kommer du vanligtvis att få ett begränsat antal funktioner, och för dyra träningsklockor gäller det motsatta. Detta betyder dock inte att du måste köpa en dyr klocka. Det är nämligen inte säkert att du faktiskt behöver de extra funktionerna.

Eftersom att formeln kan användas av alla får man inte ett helt korrekt svar. Den är dock ett utmärkt verktyg för nybörjare. Om du redan är en erfaren löpare är det dock bättre att använda till exempel intervallträning för att hitta din maximala puls.
Garmin Fenix 5s är en klocka som kan användas både i vardagen och vid aktiviteter. Tack vare klockans moderna och eleganta design är det här en populär träningsklocka som kan användas oavsett vad man tycker om att göra.Den brittiska datorsajten PCmag.com skriver artiklar som har med datorer att göra. De testar dessutom olika produkter och har bland annat provat olika träningsklockor. Här rör det sig om tester av Garmin Vivoactive 3, Garmin Forerunner 35 och Garmin 735 XT. Du kan läsa de tre testerna här, här och här.

Om du har satt upp något mål med din träning kan en klocka hjälpa dig att komma dit, oavsett om det rör sig om viktnedgång, ett visst avstånd eller något annat.Idag är Garmin världsledande när det gäller kommunikations- och navigationsprodukter. De tillverkar nämligen allt från sport- och träningsutrustning till produkter inom telekommunikation, radio, navigation och GPS. Eftersom att Garmin vill ha ett sortiment fullt av produkter som kan hjälpa konsumenter har de genom åren expanderat till nya områden.

Vilken Garmin klocka till hundpejl?
Smartwatch-klockor anpassade för jakt och hundförare Klockorna är kompatibla med Garmin Alpha 100, Alpha 50, Astro 320, WeHunt-GPS vilket gör att du lätt kan följa hundarna utan att behöva ta fram handenheten. Cachad
New York Magazine framhäver att Garmin Vivoactive 4s är en liten klocka som inte tar så stor plats på handleden. Experterna uppskattar den mindre storleken eftersom att detta inte alltid är fallet med dessa klockor.Dessa aspekter framhävs även av flera andra experter. Mobil.se beskriver till exempel Garmin Vivoactive 4s som “funktionsspäckad”. De menar dessutom att klockan är stilren, vilket även lyfts fram av experterna från Smartwatchseries.com.

Den här brittiska löparsajten förser sina besökare med guider, artiklar och recensioner om allt som rör löpning. De har bland annat recenserat klockan Garmin Fenix 5s. Du kan läsa hela testet här.
En klocka kan erbjuda flera olika fördelar när det kommer till löpning. Detta kan därför vara något för både erfarna löpare som vill slå sina rekord och nybörjare som bara vill få en mer aktiv livsstil. Om du är osäker på om en klocka skulle vara en givande investering eller inte får du här en överblick över de viktigaste fördelarna och anledningarna till varför en klocka kan vara en bra träningspartner.Det är även möjligt att registrera och mäta alla aktiviteter under en hel dag. Man kan till och med få goda råd som hjälper en att uppnå de dagliga målen. Aktivitetsmätaren ser till att registrera allt från antal steg till förbrända kalorier under dagen.

Garmin Vivoactive 4 har testats och recenserats av de fyra expertkällorna Expertreviews.co.uk, ZDnet.com, Trustedreviews.com och Wareable.com. Klockan fick i slutändan en fin recension hos alla fyra.

Styrketräning kan göra dina ben starkare, vilket i slutändan hjälper dig att springa snabbare. Kom även ihåg att bålträning också gynnar dig och ger dig mer kraft på löprundan.
Den optiska pulsmätaren används för att mäta användarens puls vid handleden. Den har även flera andra funktioner och kan därför mäta pulsen under vatten vid simning och hålla koll på blodets syremättnad. Klockan har även en pulsvarning.Den brittiska tidningen Stuff.tv riktar sig till män. De skriver bland annat recensioner av olika produkter och har till exempel granskat Garmin Fenix 5. Du kan läsa hela testet här. Det är svårt att hitta något mer tillfredsställande än att titta tillbaka på en löprunda i Garmins onlineportal och app Garmin Connect. Där kan du ladda upp dina träningspass och se alla aktiviteter på ett ställe. Techradar beskriver klockan som en bra och användarvänlig sportklocka. Även om experterna inte hittade många nackdelar med den här modellen anmärker de till exempel på att klockan inte är lika stilren och modern som andra modeller från Garmin.

Garmin Forerunner 35 är även försedd med ett robust och hållbart batteri. Detta innebär att batteriet räcker i upp till nio dagar när man inte använder GPS-funktionen. Om GPS-funktionen är aktiverad räcker batteriet istället upp till nio timmar. Det finns därför goda möjligheter att spåra många aktiviteter med klockan innan den måste laddas.
Den tyska hemsidan Chip.de behandlar allt som har med elektronik, teknik och data att göra, och de tillhandahåller både nyheter och guider inom dessa områden. De testar och recenserar även produkter och har bland annat provat Garmin Vivofit 3. Du kan läsa hela testet här. Oavsett vilken nivå du ligger på kan du även följa din träning med klockan och se detaljerad statistik om ditt tempo, din puls och hur långt du har sprungit. Spårningsfunktionen är dessutom en stor säkerhetsaspekt eftersom att du kan dela din plats med familj och vänner via en trådlös anslutning till din telefon. Garmin Forerunner 35 sätter även upp flera mål för användaren. Detta kan fungera som en motivationsfaktor eftersom att klockan mäter allt från kaloriförbrukning till avstånd och antal steg.Garmins historia började år 1989, när de två partnerna Dr. Min Keo och Gary Burrell satt inne med en utmärkt idé. Med tanke på att denna idé i slutändan blev till företaget Garmin, som vi idag känner till på grund av deras många träningsklockor, var detta knappast någon liten idé.Experterna påpekar dock även att klockan är ganska dyr. De menar därför att man bör vara uppmärksam på priset om man vill investera i den här modellen.

Är Garmin klocka bra?
Trustedreviews.com menar dessutom att Garmin Vivoactive 4 är en av marknadens bästa aktivitetsklockor bland de modeller de har testat. Klockan fungerar nämligen bra för de flesta oavsett vilken sport man håller på med. Experterna förklarar även att de är särskilt förtjusta i klockans GPS och musikspelare.
Tack vare den inbyggda aktivitetsmätaren som vi nämnde tidigare kan klockan även användas till vardags. Sist men inte minst har Garmin Vivofit 4 en lång batteritid. Batteriet kan nämligen hålla i mer än ett år.Den amerikanska tekniksajten Digitaltrends.com förmedlar information från teknikens värld. De recenserar även teknikprodukter och har bland annat testat Garmin Forerunner 35 och Garmin Vivofit 3. Du kan läsa undersökningarna här och här. TomsGuide.com är en amerikansk hemsida som hjälper konsumenter att hitta de bästa produkterna. De har bland annat recenserat Garmin Vivoactive 3 och Garmin Fenix 5. Du kan läsa de olika testerna här och här. Hos den danska hemsidan Løberen.dk förklarar de att en träningsklocka med pulsmätare kan fungera som en tränare och hjälpa till att öka träningsintensiteten. I den här sektionen får du veta mer om hur du kommer igång med pulsträning.

Klockan har en touchskärm och en scrollbar på sidan. Genom att dra fingret på sidan av klockan kan man därför bläddra mellan en mängd kategorier, funktioner och alternativ.
Garmin Vivoactive 3 är en avancerad klocka, och detta är något som alla fem expertkällor verkar hålla med varandra om. Techradar.com nämner till exempel att klockan är både “avancerad och fantastisk” medan Expertreviews.com förklarar att klockan förvisso är avancerad men att den även är användarvänlig.

Garmin Fenix 5s har testats och recenserats av tre olika expertkällor, och alla tyckte bra om den här modellen. Wired.com framhäver klockans användarvänlighet medan Wareable.com och Runultra.co.uk verkar mest förtjusta i de många funktionerna.Klockan anpassar sig automatiskt till användarens aktivitetsnivå och sätter upp ett dagligt stegmål baserat på denna information. Det dagliga målet justeras sedan upp eller ner beroende på om man uppnår det eller inte.

Sist men inte minst är Garmin Vivoactive 4s utrustad med både Garmin Pay, för kontaktlös betalning, och smartaviseringar som meddelar när man får sms och mail.

Expertreviews.co.uk har även testat och recenserat de två klockorna Garmin Vivoactive 4 och Garmin Vivoactive 4s. Båda dessa fick i slutändan ett betyg på 5 av 5 stjärnor.
Detta är bara ett par exempel på extrafunktioner som kan finnas hos olika träningsklockor. Det är därför en bra idé att ta reda på vilka funktioner du behöver och vilka funktioner som du inte har användning för.Även om experterna nämner att priset är lite väl högt verkar alla komma fram till att detta inte är någon stor nackdel. De menar nämligen att de mångsidiga funktionerna gör att klockan är värd pengarna. Om du vill ha en Garmin-klocka som kan visa både ditt nuvarande tempo, din genomsnittliga hastighet och avstånd bör du välja en klocka med inbyggd GPS. En GPS-funktion kan vara särskilt praktisk om du vill hålla dig uppdaterad när det gäller dina resultat och förbättringar. Klockan har nämligen flera funktioner för simning, cykling, löpning och många andra sporter. Utöver de vanligaste multisportfunktionerna har Garmin Fenix 5s även flera funktioner för utomhussporter som skidåkning, vandring, snowboard och surfing.

Vad kostar en Garmin Astro 320?
Det som är intressant nu tycker jag är den nya Astro 320 med ett DC 40 halsband. Kostar där borta ca 4600 med lite kortkostnader osv. och här i Sverige 6500.
De fyra expertkällorna verka hålla med varandra om att Garmin Vivoactive 4s är fullpackad med praktiska funktioner för både vardag och träning. Experterna från Expertreviews.co.uk skriver till exempel att modellen är deras nya favorit bland fitnessinriktade smartklockor, just eftersom att den är “fullpackad med funktioner”. Expertreviews.co.uk menar att de största fördelarna med den här klockan är aktivitetsmätningen och den läckra designen.När man använder smartwatchläget på Garmin Vivoactive 4s har klockan en batteritid på upp till sju dagar. I GPS- och musikläget räcker batteriet istället i upp till fem timmar. Utöver detta kan klockan vändas 180 grader eftersom att knappen inte behöver sitta på en specifik sida. Detta innebär även att klockan kan bäras på både vänster och höger handled. Eftersom att det finns ungefär 15 förinstallerade sportaktiviteter på klockan kan den användas vid allt från löpning till rodd och cykling. Detta är en av experternas favoritegenskaper.Det brittiska testmagasinet Expertreviews.com genomför oberoende tester av elektroniska produkter. De har bland annat recenserat Garmin Vivoactive 3. Du kan läsa hela testet här.

Förutom pulsmätaren och GPS-funktionen har Garmin Instinct även något som kallas för 3D-hastighet och 3D-avstånd. Detta är en funktion som beräknar avstånd och hastighet med hjälp av både GPS och en barometrisk höjdmätare samt användarens rörelser. Detta säkerställer att man får mer exakta mätningar.
Den amerikanska bloggen DC Rainmaker fokuserar på recensioner av produkter för löpare, cyklister och triathleter. Där kan man därför hitta recensioner av många olika produkter. Bloggen har bland annat recenserat Garmin Instinct. Du kan läsa hela testet här.

Move IQ-tekniken kan skilja mellan olika sportaktiviteter, som löpning, simning och cykling. När man har tränat färdigt synkroniseras aktiviteten automatiskt med appen Garmin Connect. Där kan man få en överblick över sin träning och dagliga aktivitet.

Experterna nämner inte många nackdelar med Garmin Instinct. Båda källorna påpekar dock att designen inte är den finaste om man jämför med andra modeller.
Garmin Instinct är en klocka med flera användningsområden. Modellen har en inbyggd GPS-funktion samt en pulsmätare, vilket gör att man kan använda klockan både till aktiviteter och i vardagen.

När du har hittat dina pulsvärden kan du sätta igång med pulsträningen. Först måste du dock dela upp din puls i olika zoner. Dessa kallas för pulszoner. De olika zonerna tränar uthållighet och förmåga på olika sätt, och beroende på mål bör du därför träna vid en viss procentandel av din maximala förmåga. Zonerna är intervall med en övre och nedre gräns.
Polar M600 har testats och recenserats av de tre expertkällorna Techradar.com, Trustedreviews.com och Wareable.com. Den här modellen fick i slutändan ett fint betyg på 4 av 5 stjärnor hos samtliga källor.Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Om du vill börja träna efter din puls måste du först och främst känna till dina olika pulsvärden, närmare bestämt din maxpuls och din vilopuls. Du ska alltså undersöka hur många slag ditt hjärta slår varje minut när du slappnar av och när du tränar.
Garmin Vivoactive 3 kan även registrera sömnrytmen om klockan används när man sover. Sömnspårningen synkroniseras automatiskt till den anslutna telefonen, och där kan man sedan få en överblick över all sömndata.

Trustedreviews.com har även testat Garmin Vivoactive 4 och gett modellen ett betyg på 4,5 av 5 stjärnor. Om du vill läsa hela recensionen hittar du den här.
I den här artikeln hittar du en överblick över klockor från Garmin, som är en populär tillverkare av träningsklockor. Alla klockor har genomgått experttester där de bland annat har bedömts baserat på deras funktioner, kvalitet och användarvänlighet. Vi har till exempel använt experttester från Wareable, Techradar, PCmag och Wired.

Garmin Instinct har testats av två expertkällor och fått fina betyg i båda undersökningarna. Båda experterna verkar tycka att det här är en funktionell och mångsidig träningsklocka som kan användas till mer än bara en aktivitet. Experterna från Wareable blev särskilt förtjusta i designen medan löparsajten DC Rainmaker blev mest imponerade av klockans friluftsfunktioner.
Trustedreviews.com är en amerikansk testsajt som genomför undersökningar och tester av elektroniska konsumentprodukter. De har bland annat granskat Garmin Fenix 5x och Polar M600. Du kan läsa de två undersökningarna här och här.Experterna från Wareable.com förklarar till exempel att den här klockan har många hälso- och fitnessfunktioner och menar att detta är en fördel. Experterna framhäver även att Garmin Vivoactive 4 har en “fantastisk skärm”.

Polar M600 har ett batteri som räcker i upp till två dagar om klockan är ansluten till en Android-enhet. Man bör dock vara medveten om att batteritiden är kortare om klockan är ansluten till en iOS-enhet, vilket experterna inte är särskilt glada över.Konsumentmagasinet.se är en annonsfinansierad konsumenttidning på nätet som hjälper läsarna att hitta rätt produkter till rätt pris genom inspiration och vägledning i sponsrade artiklar.Utöver detta har Garmin Fenix 5s även en TrackBack-funktion som gör det möjligt att navigera tillbaka till startpunkten oavsett var man är. Det går dessutom att skapa egna rutter som man sedan kan föra över till klockan.

Trustedreviews.com menar dessutom att Garmin Vivoactive 4 är en av marknadens bästa aktivitetsklockor bland de modeller de har testat. Klockan fungerar nämligen bra för de flesta oavsett vilken sport man håller på med. Experterna förklarar även att de är särskilt förtjusta i klockans GPS och musikspelare.
Garmin Forerunner 35 har testats och recenserats av flera expertkällor och imponerade i slutändan på alla dessa experter. Var och en av källorna har gett klockan ett så högt betyg att den hamnar i toppen av deras respektive skalor.Med en aktivitetsmätare har du en funktion som kan användas i vardagen. En aktivitetsmätare kan nämligen mäta allt från antal steg till avstånd, förbrukade kalorier och sömnrytm. Detta gör att du kan få användning för klockan både i vardagen och när du tränar.En annan sak som du bör fundera på är klockans storlek. Vissa lägger mycket fokus på storleken medan andra inte tänker på den faktorn överhuvudtaget. Storleken kan dock vara viktig att överväga eftersom att det numera finns både stora och små träningsklockor. Om du inte vill ha en klocka som känns stor eller tung på handleden bör du ta en titt på klockans storlek och vikt innan du köper den. Om du vill använda klockan när du rör på dig är det en fördel om den inte väger så mycket. Då kommer du nästan inte märka att du har den på dig.

Kan man se Garmin i WeHunt?
Se tydliga fastighetsgränser för hela Norden. Med en Android-telefon (med ANT+) kan du ansluta en Garmin-handenhet direkt till WeHunt-appen i telefonen. Du får då möjligheten att dela alla enheter som du ser på din handenhet i WeHunt.
Om du har utforskat olika metoder för att spåra löpträning har du förmodligen stött på en uppsjö av appar på marknaden. Även om dessa kan vara ett bra alternativ finns det en stor fördel med klockor: precision. En klocka kan vara dubbelt så exakt när det gäller att mäta hastighet och avstånd om man jämför med en app. När man använder GPS på telefonen drar det även väldigt mycket batteri. En klocka från Garmin har vanligtvis en batteritid på 8 till 20 timmar i GPS-läge beroende på vilken modell du väljer. Detta innebär att du inte behöver vara orolig för att klockan ska få slut batteri mitt under löprundan.

Med Connect IQ är det dessutom möjligt att få en mer individanpassad klocka. Connect IQ är en del av appen Garmin Connect och kan användas för att ladda ner både urtavlor, funktioner och gadgets till klockan.
Alla funktioner på en träningsklocka är gjorda för att optimera din träning. Det är därför bäst att ta reda på om det finns några andra funktioner som du vill att klockan ska ha. Dessa extrafunktioner kan till exempel vara:

Hur länge håller en Garmin?
Garmin Smartwatch batteritid – hur länge håller det?Garmin smartwatchUngefärlig batteritid i Smartwatch ModeDescent™ Mk2i dykdator16 dagars batteritidDescent™ Mk2S dykdator7 dagars batteritidEnduro™ smartwatch med lång batteritid50 dagars batteritid / 65 dagar med Solenergiladdning
Om du har tränat löpning en längre tid kan det kännas omöjligt att bli ännu snabbare. Det finns dock flera tips och tricks som du kan prova om du vill bli snabbare än vad du redan är.

Om du är trött på att träningen ser likadan ut varje gång önskar du säkert att det kunde bli lite roligare att röra på sig igen. I så fall kan en klocka med pulsmätare faktiskt vara en bra investering. En sådan klocka kan nämligen hjälpa dig att komma igång med pulsträning och förbättra din form avsevärt.
Idag finns det massor av klockor med inbyggda pulsmätare. Detta innebär att pulsmätaren är integrerad i själva klockan och att den mäter din puls direkt via handleden. Med dessa behöver du inte köpa eller använda ett separat pulsbälte för att hålla koll på pulsen. Du bör därför komma fram till om du är intresserad av en klocka med inbyggd pulsmätare eller om du föredrar en klocka som ska användas med ett pulsbälte.Garmin Vivoactive 4s har testats av Expertreviews.co.uk, Smartwatchseries.com, Mobil.se och New York Magazine. Klockan gick hem hos alla experter och fick i slutändan fina recensioner.

Den handledsbaserade pulsmätningen som finns i vissa klockor ger dig en exakt bild av din aktivitet och din energiförbrukning under dagen. Genom att hålla koll på förbrända kalorier mot kaloriintag kan du lättare se hur mycket du ska äta för att gå ner eller upp i vikt.
Det här kanske låter som ett konstigt tips, men löpbandet kan faktiskt hjälpa dig att bli en snabbare löpare. Ett löpband är lite lika hårt mot benen som om du springer utomhus. Du kan dessutom anpassa både lutning och hastighet, vilket gör det möjligt att experimentera med olika hastigheter och förhållanden.Den amerikanska tekniksajten Techradar.com fokuserar på teknikrelaterade produkter. De skriver bland annat recensioner av produkter och har till exempel provat Garmin Vivoactive 3, Garmin 735 XT, Garmin Fenix 5x, Garmin Vivofit 3, Garmin Vivofit 4 och Polar M600. Du hittar de olika testerna här, här, här, här, här och här.

När man springer ensam kan det vara svårt att hitta motivationen till att faktiskt ta sig ut, men med en klocka är du aldrig ensam. Precis som alla bra träningskompisar kan klockan hjälpa dig att hitta motivation till att fara ut och springa. Klockan kan även motivera dig att träna hårdare och slå dina egna personliga rekord.

Alla expertkällor blev imponerade av Garmin Vivoactive 3. Trots att experterna påpekar att priset är högt menar de även att det här är en klocka som är värd investeringen. Detta beror på att den har en mängd praktiska funktioner för olika sporter.

Den här klockan har dessutom en aktivitetsmätare som håller koll på användarens dagliga aktivitet. Klockan mäter både kaloriförbrukning, avstånd, antal steg och intensiva minuter. All denna data överförs direkt till Garmin Connect via Bluetooth. Om klockan används i vardagen kan man använda aktivitetsmätaren för att mäta allt från antal steg till sömn och kalorier. Det går till och med att mäta sina stressnivåer. “Vertikal integration” är ett stort mål hos Garmin, och detta är något som de har arbetat med redan från början. Detta innebär att de själva sköter både produktion, utformning och försäljning av produkter. Garmin har strävat efter detta redan från början eftersom att de vill ha en bättre kontroll över att produkterna blir precis som de vill ha dem. Intervallträning är en av de bästa träningsformerna om du vill kunna springa snabbare. Se till att arbeta med perioder av både hög och låg intensitet. I slutändan kommer du märka att det blir lättare för dig att springa både snabbare och längre stunder åt gången. Med hjälp av den optiska pulsmätaren håller klockan dessutom koll på förbrända kalorier och puls under hela dagen. Den samlar även massor av personlig data som man kan hålla koll på vid de olika aktiviteterna.

Med en klocka för löpning kan du följa din statistik i realtid direkt på handleden, och du kan därför veta precis hur träningspasset går. Inbyggda GPS-sensorer registrerar nämligen både tempo, avstånd, tid och förbrända kalorier. I de flesta fall kan du dessutom justera skärmen så att den visar precis de datapunkter du är intresserad av under löpningen.
Wiredforadventure.com är ett brittiskt resemagasin som fokuserar på resor och äventyr. De recenserar även konsumentprodukter och har bland annat testat Garmin Fenix 5. Du kan läsa hela testet här.

Vilken klocka är bäst Polar eller Garmin?
Garmin Forerunner en vinnare i längden Bäst i test när man lägger ihop alla parametrar blir Garmin Forerunner 235, en smart och lättanvänd löparklocka med inbyggd GPS och pulsmätare. Bästa budgetval blir Polar M400, en prisvärd pulsklocka som är enkel att förstå samtidigt som den hjälper dig att utvecklas.
Experterna från Expertreviews.co.uk och Mobil.se tycker framförallt bra om klockan på grund av dess många praktiska funktioner. New York Magazine och Smartwatchseries.com verkar däremot mest förtjusta i klockans eleganta och stilrena design.Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning…, men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Det här är en lätt klocka som inte väger mer än 37 gram. Man kommer därför inte ens att märka när man har klockan på sig, vilket experterna menar är en fördel när man motionerar. Experterna är dessutom förtjusta i att klockan mäter pulsen vid handleden och att man inte behöver använda ett pulsbälte.
Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Den amerikanska hemsidan Wareable.com ger ut artiklar och tester om teknikprodukter som man bär på kroppen. De har bland annat recenserat Garmin Fenix 5, Garmin Vivoactive 3, Garmin 735 XT, Garmin Instinct, Garmin Fenix 5s, Garmin Fenix 5x, Garmin Vivofit 4 och Polar M600. Lär recensionerna här, här, här, här, här, här, här och här.
Utöver detta har Garmin Instinct även en punkt-till-punkt-navigering som gör det möjligt att läsa in rutter och navigera till olika destinationer. Med funktionen TrackBack kan klockan dessutom navigera tillbaka till startpunkten när man är ute på en tur.Utöver detta har Garmin Instinct en optisk pulsmätare och en GPS som kan ta upp både GPS-, Galileo- och GLONASS-signaler. Detta innebär att man får noggranna mätningar när man startar en aktivitet.Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.Klockan kan till exempel användas till sportaktiviteter som vandring, styrketräning, rodd och simning. Flera av experterna nämner dock att klockan inte fungerade optimalt när de simmade med den.

Den här klockan har en inbyggd aktivitetsmätare som kan mäta användarens aktivitet i vardagen. Detta inkluderar antal steg, avstånd, hastighet och kaloriförbrukning. Om man inte rör sig på en viss tid kommer klockan dessutom med en varning.Experterna nämner dock även att pulsmätaren på Garmin Vivoactive 4 inte fungerar optimalt vid högintensiv träning. De uppmärksammar dessutom konsumenterna på att klockan inte är särskilt budgetvänlig.

Det går även att få tips och tricks om hälsa och träning från hälsoexperter. Detta kan vara en extra motivationsfaktor om man har behov av en slags virtuell tränare.
Experterna understryker även att Garmin Fenix 5 är en dyr sportklocka. Detta är dock en av de enda nackdelarna som experterna kan hitta hos den här modellen. Med en klocka som övervakar din löpträning blir det dessutom enkelt att se precis var du ligger i förhållande till dina mål. Du kan därför tydligt se om du är på rätt spår för att uppnå specifika resultat. Statistiken kan till exempel visa om du närmar dig ditt mål för avstånd, tempo eller tid. I Garmin Connect finns det träningsprogram för alla nivåer som kan hjälpa dig att träna så att du når dina mål. Garmin Vivoactive 4s har även en inbyggd musikspelare som stöder både Deezer och Spotify. Genom att använda klockan med ett par hörlurar kan man därför lyssna på musik när man är ute på språng eller under träningen.Smartwatchseries.com är en amerikansk hemsida som handlar om smartklockor. De skriver artiklar som fokuserar på klockornas specifikationer och funktioner och jämför även olika modeller på marknaden. De testar även klockor och har bland annat provat Garmin Vivoactive 4s. Den modellen fick i slutändan ett betyg på 4 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela undersökningen här. ZDnet.com är en amerikansk tekniksajt som förser sina besökare med artiklar, analyser och nyheter inom ämnesområden som IT, teknik och elektronik. De skriver även recensioner och har bland annat testat Garmin Vivoactive 4. Klockan fick i slutändan ett betyg på 8,7 av 10 stjärnor. Om du vill läsa hela recensionen hittar du den här. Utöver den inbyggda pulsmätaren har Garmin Fenix 5s även en aktivitetsmätare som bland annat registrerar avstånd, kaloriförbrukning, steg och sömn. Klockan tar även emot aviseringar, väderprognoser och kalenderhändelser från användarens smartphone. All information samlas alltså på ett ställe.

Utöver detta har Garmin Fenix 5 även en batteritid på upp till 24 timmar när man använder GPS. Om GPS-funktionen inte är aktiverad räcker batteriet istället i upp till 336 timmar.
Sist men inte minst finns det en funktion som kallas för Smart Coaching. Denna funktion visar information om användarens fitnessnivå inom olika områden och berättar var man kan bli bättre. Denna kan därför beskrivas som en slags virtuell tränare.

Vilket år kom Garmin 320?
Det går det inte längre att lägga order på Astro 320, GPS-utrustningen för jakthundar, som introducerades sommaren 2011.
Techradar.com och RunnerClick.com nämner dessutom att Garmin Vivofit 4 har en imponerande batteritid. Experterna från Wareable.com blev istället särskilt förtjusta i klockans grundläggande funktioner. Experterna anmärker dock på att klockan inte har någon GPS-funktion.

Hur får jag in Garmin på WeHunt?
Hur visar jag min Garmin-pejl i WeHunt?Har du en Android-telefon med ANT+? … Ladda ned apparna Garmin Connect och Connect IQ till din telefon.Synka din Garmin smartwatch med telefonen och ladda ned WeHunt i Connect IQ.Slå på Garmin Connect under ditt namn i telefonappen WeHunts vänstermeny.Starta WeHunt-appen i klockan.
Klockan har till exempel en inbyggd pulsmätare som mäter användarens puls kontinuerligt med ett intervall på bara en till två sekunder. Pulsmätaren sitter dessutom nästan i nivå med baksidan av klockan för att den ska vara mer bekväm att bära.

Att investera i ordentliga löparskor är ett måste. Detta kan nämligen förbättra din löpning på nolltid. Det låter kanske för bra för att vara sant, men bara genom att använda rätt skor har du faktiskt möjlighet att bli en snabbare löpare. Se till att välja ett par löparskor som efterliknar fotens naturliga rörelser.
Garmin Fenix 5 har testats av fem olika expertkällor, och i slutändan kom samtliga experter fram till att den här modellen är en av marknadens bästa klockor för löpning. Garmin Fenix 5 har därför fått höga betyg hos alla källor, och i två av undersökningarna fick den till och med 5 av 5 stjärnor.