Posted on

Gratis Virkmönster Löpare

Vi p\u00e5 hobbii.se \u00e4lskar att sticka och virka! G\u00f6r du ocks\u00e5 det? D\u00e5 kan du hitta nya stickm\u00f6nster och virkm\u00f6nster h\u00e4r p\u00e5 sidan. P\u00e5 Hobbii.se har vi det b\u00e4sta urvalet av m\u00f6nster f\u00f6r dig med sticknings- och virkningsfeber. Vi har m\u00f6nster f\u00f6r b\u00e5de nyb\u00f6rjare och veteraner \u2013 s\u00e5 det \u00e4r bara att s\u00e4tta ig\u00e5ng!

Vi har ett stort urval av b\u00f6cker och kataloger med m\u00f6nster, som du kan best\u00e4lla till din hemadress. Dessutom har vi ett stort urval av gratis m\u00f6nster, som du kan ladda ner direkt fr\u00e5n Hobbii.se. Det \u00e4r viktigt f\u00f6r oss att det \u00e4r enkelt och s\u00e4kert att handla i v\u00e5r webbutik. Vi erbjuder d\u00e4rf\u00f6r alltid snabb och p\u00e5litlig leverans av b\u00f6cker med stickm\u00f6nster och virkm\u00f6nster i v\u00e5r webbutik.Nedan hittar du massor med m\u00f6nster till b\u00e5de virkning och stickning. Du kan ladda ner m\u00f6nster helt utan kostnad och du kan enkelt l\u00e4gga garn och tillbeh\u00f6r till m\u00f6nstret i din varukorg.

Med r\u00e4tt stickm\u00f6nster och virkm\u00f6nster kan alla l\u00e4ra sig att sticka och virka. Det finns m\u00e5nga anledningar att b\u00f6rja sticka eller virka:
Ut\u00f6ver ett stort utbud av virkm\u00f6nster och stickm\u00f6nster h\u00e4r p\u00e5 sidan, erbjuder vi ett stort urval av olika slags garn och andra tillbeh\u00f6r. Du kan d\u00e4rf\u00f6r bekv\u00e4mt hitta allt du beh\u00f6ver f\u00f6r ditt nya virk- eller stickprojekt hos oss.

Vi \u00e4r alltid redo att hj\u00e4lpa v\u00e5ra kunder! Kontakta oss p\u00e5 telefon 08-525 03888 eller mejla till [email protected] s\u00e5 svarar vi p\u00e5 dina fr\u00e5gor. V\u00e5ra medarbetare ger dig g\u00e4rna r\u00e5d om vilka stickm\u00f6nster och virkm\u00f6nster som passar dina \u00f6nskem\u00e5l och din niv\u00e5.Kolla efter virkbeskrivningar på loppis, bibliotek (fråga bibliotekarien om du inte hittar det du söker på hyllorna eftersom böckerna kan finnas i magasin) och Tradera.

Jag har en sjuhelsickes massa virkmönster, mest från åren mellan -75 och -95. Men för att kunna leta reda på ett mönster måste jag veta mer precist vilken typ av mönster du är ute efter. Alltså filét-virkat, med blom-mönster, ananas-mönster, stiliserat mönster…eller annat.
När det gäller gardinlängder så är det som med duken, fast där vill jag verkligen luftiga gardiner med mycket hål som släpper in ljus. Tänker virka dom i tunt vitt garn.

Varv 3: 3 lm (= 1 st) 2 st om första lmb, 3 st om varje lmb tills 1 lmb återstår. 2 st om sista lmb, 1 st i 3:e lm. Upprepa varv 2 och 3 22 ggr. Avsluta med ytterligare ett varv 3.
Allas.se erbjuder gripande journalistik kring ämnen som relationer, hälsa och handarbete samt innehåll från veckotidningarna Allas, Allers, Hemmets Veckotidning, Året Runt, Allers Trädgård och Antik & Auktion.

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!
Garnåtgång: 2 nystan vardera av blått (nr 15), grönt (nr 14) och gult (nr 13) samt 1 nystan rött (nr 11) av Vigga (66% viskos, 34% bomull) à 50 g/ca 135 m från Permin, tel 033-12 77 10. Sätt färg på tillvaron med vår enkla löpare i glada kulörer! Du virkar den enligt beskrivningen och får ett resultat som ger dig glädje på bordet under många år framöver. Färgordning: Varv 1 och 2 med rött garn, byt därefter färg varje varv – gult, blått, rött. Virka därefter *gult, blått, grönt* och vart 10:e varv med rött garn. Virka de tre sista varven enl färgordning blått, gult, rött. Fukta, spänn ut till måtten och låt torka.

Garnpaket komplett – LOVE SQUARED, Garnpaket komplett – MIDVINTERNATT, Utskrift pappersmönster – LOVED SQUARED, Endast pappersmönster – MIDVINTERNATT, Digitalt mönster via e-post – LOVE SQUARED, Endast digitalt mönster – MIDVINTERNATT
Mönster till bordsslöparen Midvinternatt. Mönstret finns gratis digitalt (laddas ner i din orderbekräftelse) eller välj pappersutskrift (se information om pris längst ner)*. Köp önskat garn separat, se garnåtgång och förslag på garn. Storleken kommer skilja beroende på hur tjockt garn du väljer.Dina personliga uppgifter används för att hantera din order, samt att hantera åtkomst till ditt konto och för andra ändamål som beskrivs i vår integritetspolicy integritetspolicy.

Varv 1: 3 lm (= 1 st), 2 st runt ringen. *3 lm, 3 st*. Upprepa *–* ytterligare 2 ggr. Avsluta med 3 lm och 1 sm i 3:e lm i 1:a st. Klipp av och fäst tråden. (Eller se till att tråden virkas fast i nästa varv.)
En annan variant är att virka ihop rutorna eftersom. Först virkas en hel ruta, nästa ruta virkas ända tills det är dags för sista sidan på sista varvet. Mellan varje stolpgrupp görs en fast maska om motsvarande luftmaskbåge på den första rutan.Det går också att virka ihop rutorna. Om du vill vänta med att sätta ihop tills alla rutor är klara får du virka ihop rutorna i varandra med fasta maskor. Gör varje nertag genom maskor på båda rutorna. Varv 3: Byt fg. Börja i ett hörn. 3 lm, 2 st, 3 lm, 3 st. 1 lm. Fortsätt i luftmaskbågen mitt på rutans sida, 3 st om bågen. 1 lm. Fortsätt i nästa hörn och virka 3 st, 3 lm, 3 st. Fortsätt på samma sätt varvet runt. Avsluta med 1 lm och fäst med sm i 3:e lm på första st. Klipp av garnet och fäst. Varv 2: Byt fg. Börja i ett hörn. 3 lm, 2 st, 3 lm, 3 st om hörnet. 1 lm. Fortsätt i nästa hörn och virka 3 st, 3 lm, 3 st. Fortsätt på samma sätt varvet runt. Avsluta med 1 lm och fäst med 1 sm i 3:e lm på första stolpen. Klipp av garnet och fäst.

Vanliga frågor – Kontakt – Prenumerera – Mina sidor – Kundservice – Nyhetsbrev – Om cookies – Upphovsrätt – Avtalsvillkor – Personuppgiftspolicy – Adform GDPR Opt-out
Fäst varje tråd noga. Tänk på att fästa tråden genom att sy den fram och tillbaka så att tråden blir låst. Annars är risken stor att trådänden kryper ur när mormorsrutan töjs ut.Spetsen runt om är virkad. Den virkar man direkt längs kanten efter att sjalen är klar. Om du läser igenom mönstret så förstår du nog hur den är gjord. Lycka till!

Under kategorin Gratis mönster i högerspalten hittar du alla mina mönster. Du får kopiera mönstret för eget bruk och även dela med dig till vänner. Om du lägger ut dina alster på webben är jag tacksam om du länkar till min sida.TIPS! Om du virkat litet löst och därför fått litet andra mått på din pläd så är det inte hela världen. Men för att du i så fall ska få ditt garn att räcka, så sluta virka gallervirkning ett par varv tidigare än vad jag gjort. Du behöver ju nämligen ha litet garn kvar till 2 avslutande varv oxå.

Tulpanrabatterna är 2 cm höga och 25 cm breda. De består av 21 tulpaner i bredd. Du kommer att ha garn över för att virka ytterligare ca 10 rabatter om du önskar. Men du måste i så fall köpa ett extra nystan av dukens grundfärg.
Jag pendlar med tåg till mitt jobb, en timme på morgonen och en timme på kvällen. Då är det en ljudbok i öronen och en stickning eller virkning i händerna som gäller!Jag har mixat 8 olika nyanser av rött, rosa och orange för att skapa en varm orientalisk ”kryddig” känsla. Rutorna är sedan inramade med en varm vit nyans. Till inramningen behövs 1 1/2 nystan men av övriga färger klarade jag mig bra på 1 nystan. Löparen virkas från 2 håll så att blommorna ska mötas i mitten och mönstret blir regelbundet, så vi börjar i mitten med grundfärgen. I mitt fall, linne: Jag älskar tulpaner! Vinter och vår köper jag en bukett så ofta jag kan för att njuta av dess fägring. I våras när vi var i Amsterdam tog jag dessa foton på blomstermarknaden. Färgprakten var magisk!

Alla mina rutor är olika. Inte en är den andra lik. När jag placerade ut mina rutor gick jag efter färgen på de 2 yttersta varven (exkl det vita) för att få känsla av en symmetrisk enhet. Även detta för att förhindra att löparen ska upplevas rörig.
Då du vill ha kvar den bulliga effekten på tulpanerna kan du inte stryka din löpare. Så spraya med vattenflaska och blocka alternativt pressa enbart kanterna.Sen var jag snart fast. Nu är jag en näst intill manisk stickare och virkare. Att köpa garn och börja på ett nytt projekt är högtidsstunder. Har alltid många projekt på gång samtidigt, en del på lång sikt (som löpare och filtar) en del andra på kortare sikt.

Jag blev allt mer kär i detta mönster ju mer pläden växte och jag kommer garanterat göra fler saker med det. Varför inte lägga upp litet fler eller färre maskor och istället göra en avlång bordslöpare full av blommor? Eller en sjal att ha över axlarna?Under vår resa så blev jag oerhört förälskad i de orientaliska mönster och färger som vi hela tiden stötte på. Textiler, mosaik, kakel och mattor. De var alla så vackra! När jag kom hem var jag bara tvungen att försöka återskapa mina intryck med virknålen.

Din löpare är antagligen ganska bucklig nu när du sytt ihop alla rutor. Det var i alla fall min. Det är inget att oroa sig över. Stryk den försiktigt på avigsidan med ett ångstrykjärn och den blir slät och fin.Garnåtgång: Till en ruta exkl vit kant behöver du ca 7 gr Catania. Detta innebär att du får ut ca 6-7 rutor på ett nystan om du skulle göra dem enfärgade.Blommorna virkas alltid på varv A. Du kan välja om du vill virka dem i ett symmetriskt mönster eller om du vill virka dem litet utspritt och osymmetriskt som jag gjorde. Personligen gillar jag inte att gå efter ett bestämt schema utan bestämde helt enkeltallt eftersom när jag virkade mina blommor. Jag har inte gjort något slaviskt diagram över placeringen till detta mönster heller. Men vill du ha litet hjälp på traven kan du se ganska lätt av bilderna i detta inlägg på ett ungefär var de är placerade. Och vill du ha någon sorts riktmärke så är det lagom att göra dem med ca 10 ”håls” mellanrum vågrätt och 5-6 ”håls” mellanrum lodrätt och diagonalt.Jag har valt att sy ihop mina rutor då de annars p g a formen måste virkas ihop med antingen sm eller fm och sömmen då blir något uppstående. Det kan vara väldigt snyggt om du gör en pläd men som löpare är det väldigt opraktiskt.Jag har valt att sy ihop dem då de annars p g a formen måste virkas ihop med antingen sm eller fm och sömmen då blir något uppstående. Det kan vara väldigt snyggt om du gör en pläd men som löpare är det väldigt opraktiskt.

När jag ser hur vackert ljuset silas mellan gallermaskorna på bilden här ovan, blir jag inspirerad att virka en gardinkappa med denna teknik, till vårt lilla fönster ovan diskbänken i köket.
Jag har även ofta med tulpaner som motiv i mina virkade alster och har tidigare virkat både kudde, poncho och pläd där de finns med som dekorativa inslag.

Du virkar 1 fm som vanligt runt lmb närmast blomman men bakom blomman gör du 2 lm innan du fortsätter med 1 fm runt lmb närmast efter blomman. Även på nästkommande varv (varv A) kommer du att göra en liten anpassning bakom din blomma.
Jag har fått mycket positiv feedback (på min Instagram och min BautaWitch Facebooksida) på dessa rutor, så nu har jag fotat steg-för-steg hur jag virkar dem och delar mitt mönstret här med dig i bloggen.

Jag lade ut en bild på min Instagram där jag visade de första 9 rutorna jag gjort och till min förtjusning var det många av er som tycktes gilla dem. Så roligt! Därför tänkte jag nu dela mönstret på dem med er.
Idén till löparen fick jag när jag kom hem från en semesterresa till Dubai. Med virknålen försökte jag återskapa mina intryck och själva rutan kom snart till. Mönster på den hittar du här!Denna gången är blommorna litet enklare och har bara 4 blomblad. Blommorna är inte svåra att virka men det är litet pyssel med att man måste vrida på sitt arbete medan man virkar dem. Låt dock inte detta avskräcka dig! Det är väl värt besväret!Den här tekniken med att virka in blommor ”as you go” har jag använt mig av tidigare. Kommer ni ihåg min blommande top, Linne-a? Världens skönaste tröja varma sommardagar då den är virkad i vårt svala linnegarn, DMC Natura Linnen! Då fick blommorna ha 5 blomblad. Den finns som garnkit i min webbshop.

Denna löpare har jag virkat till min lilla fina Mamma som nyss fyllt 85 år! Mamma Ulla! ❤️ Mina föräldrar har ett bord i vardagsrummet där jag tror att den kommer att passa perfekt!Vi har under en längre tid saknat en gardinkappa i vårt köksfönster ovan diskbänken. Det är ett mindre fönster och pga hyllor och skåp på bägge sidor är inte längder en option. Även de flesta gardinkappor är för höga så därför har det inte varit så lätt att hitta en passande gardin.Det finns en uppsjö av olika tulpanmönster men när jag virkade min kudde med ”Tulpaner i snö” i december 2013 hittade jag inget på svenska. När jag då försökte följa ett av de engelska mönstren fick jag inte till tulpanerna så som jag ville ha dem. Så jag gjorde en egen variant. Tanken med mitt mönster är att avigsidan används som framsida, för att få blommorna ”bulliga” och fina.