Posted on

Gratis Visum Australien

Det kan också vara klokt att tvätta bort eventuell jord från skor före avresan, eftersom de australiensiska myndigheterna är mycket uppmärksamma på bakterier och virus som kan dölja sig där.Perfekta rundresan till Australien och Nya Zeeland med Sydneys operahus, Ayers Rock och rödfärgade outback med naturupplevelser i världsklass på Nya Zeeland.

På våra rundresor i Australien flyger vi ibland de längre sträckorna med inrikesflyg. Vid incheckningen på flygplatsen kommer reseledaren i så fall att informera resenärerna om alla praktikaliteter och flygtider för den aktuella sträckan.

Vissa livsmedel får absolut inte föras in i Australien. Detta gäller även matvaror från flyget eller avreseflygplatsen. Under flygresan delas det ut blanketter som alla som reser till Australien ska fylla i. Där ska du ange om du har med dig några livsmedel och myndigheterna tar därefter ställning till om varorna får föras in i landet. Vid ankomsten till Australien undersöks allt bagage för att kontrollera att uppgifterna stämmer, och odeklarerade matvaror medför böter i form av 500 australiska dollar i kontanter vid inresa.
Bussar i Australien håller god standard och har luftkonditionering – tänk på att det kan vara bra att ta med sig en lätt tröja eftersom den välbehövliga svala luften ibland kan kännas lite kylig.

Du får inget fysiskt visum utan det lagras elektroniskt i immigrationsmyndigheternas system men det kan vara en bra idé att skriva ut det grant letter som du får online.

Hur länge kan man vara i Australien utan visum?
Det australiska visumet är giltigt i 12 månader från utfärdandedatumet och tillåter 90 dagar per besök i Australien. Det betyder att du inom 3 månader kan resa in och ut från Australien så många gånger du behöver på ett visum. Cachad
Vi har en samarbetspartner som kan hjälpa dig gratis med skolval och ansökan till alla universitet i Australien. Fyll i en intresseanmälan för hjälp med studier i Australien.

När ansökan är klar så får du ett kvitto med ett TRN-nummer (Transaction Reference Number). Spara det för att kunna gå in och titta på statusen för din ansökan.
Fyll i formuläret nedan om du vill få hjälp att hitta och ansöka till passande skolor i det studieland du är intresserad av. Då får du också vår Utlandsstudiehandbok och tillgång till våra stipendier. Du förbinder dig inte till något, vi hjälper dig kostnadsfritt.

Verkar det krångligt? Vi har en samarbetspartner som hjälper dig gratis med skolval, universitetsansökan och visum till Australien. Fyll i en intresseanmälan för mer information.
Därefter kommer du att få uppge personuppgifter, svara på frågor om tidigare utbildningar och arbeten, samt svara på frågor om din hälsa och eventuell kriminell bakgrund. Det går att spara ansökan och återuppta den vid ett senare tillfälle.Innan du kan ansöka om studentvisum till Australien måste du vara antagen till en skola i Australien. Efter att du har tackat ja till din plats och betalat in den deposition som skolan kräver så kommer de att utfärda ett CoE, Confirmation of Enrolment, till dig. Du behöver detta dokument för att kunna göra visumansökan. Om du ska läsa flera olika utbildningar, t.ex. först en förberedande språkkurs och sedan en collegeutbildning så behöver du ett CoE för varje utbildning.

På den första sidan fyller du i din nationalitet och lägger upp din CoE-kod. Du får också välja Education sector. Vilken du ska välja bör framgå av ditt CoE. ELICOS står för språkkurser, Higher Education för kurser som ger en universitetsexamen etc.Om du har vistats utomlands mer än tre månader i sträck under de senaste fem åren så kommer du kanske att få göra en läkarundersökning (beroende på var du har varit). Ska studera ett ämne inom medicin och sjukvård så är läkarundersökningen obligatorisk. Om du behöver göra en läkarundersökning så får du information om det när du fyller i ansökan. Du ska inte göra läkarundersökningen förrän du har fått instruktioner om detta och har ett TNR-nummer.

Hur ansöker jag om visum till Australien?
Alla som reser till Australien behöver visum. Visum kan man ansöka om själv på nätet hos australiska migrationsmyndigheten och är i många fall gratis. Vill du ha hjälp med din ansökan kan vi förstås hjälpa dig mot en avgift.
Om du ska gå en längre utbildning i Australien så behöver du ansöka om studentvisum. Här går vi igenom hur man ansöker om studentvisum till Australien steg för steg.

Ladda ned en gratis utlandsstudiehandbok! 40 sidor späckade med råd och tips som hjälper dig att planera dina utlandsstudier steg för steg. Klicka här.
Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.Observera att ansökan görs online så dokument behöver laddas upp i digitalt format så det är bra om du har tillgång till en scanner eller kan scanna allt i förväg. Om du inte har det och märker att du saknar något dokument så kan du spara ansökan och återuppta den vid ett senare tillfälle. Alla dokument måste vara på engelska. Man brukar ha rätt att stanna i Australien 30 dagar efter att studierna har avslutats, eller 60 dagar om din utbildning varade i mer än 10 månader. Detta bör framgå på ditt visum. Tidigast 90 dagar innan din kursstart (det datum som är skrivet på ditt CoE) får du resa in i Australien under förutsättning att du har fått ett studentvisum. Om du inte har bokat boende genom din skola så ska du meddela dem din adress inom 7 dagar efter att du ankommer till Australien.Ska du gå en kortare utbildning på max 12 veckor i Australien så räcker det enligt våra uppgifter med ett turistvisum ett s.k. eVisitor visa. Har du ett Working Holiday visa har du rätt att studera i 16 veckor. För alla studier på universitet och alla längre utbildningar behöver du ansöka om studentvisum genom att följa stegen nedan:

Observera att de australiensiska myndigheterna närsomhelst kan göra ändringar i visumprocessen utan vår vetskap så läs alltid deras instruktioner. Vi reserverar oss för eventuella felaktigheter.
You seem to have selected to study abroad in the country where you live. We can only help you to study abroad so please double check that you choose the right Country of study above or explain in the message box below (for example if you currently don’t live in your native country).Den elektroniska fullmakten (ETA) är avsedd för personer som har för avsikt att resa till Australien för temporära vistelser, antingen som vanlig turist eller i affärsändamål. Ett ETA-visum är ett elektroniskt tillstånd från de statliga myndigheterna för inresa till Australien. För att kunna ansöka om detta måste du vara under 75 år och vara innehavare av ett pass från ett behörigt land. Visa alla länder Om du har för avsikt att utföra kortvarigt, ej fortgående och mycket specialiserat arbete i Australien ska du ansöka om det nya visumet för arbetstillstånd för kortvariga aktiviteter. Visumservice kan hjälpa dig med denna ansökan. Ansök nuResenärer som är över 75 år kan få sitt visum nekat och behöva ansöka om ett traditionellt besöksvisum. Visumservice kommer kontakta och assistera er om detta skulle ske.På grund av restriktioner i samband med COVID-19 så har utfärdandet av de elektroniska visumen (ETA) till Australien blivit tillfälligt stoppat. Vi uppdaterar vår hemsida regelbundet så besök den för att se de senaste uppdateringarna. När viseringsstoppet hävs kommer vi erbjuda ETA visum igen.

Affärs-ETA – Ett affärs-ETA gäller endast för affärsändamål. Med affärsändamål avses bland annat konferensdeltagande, förhandlingar eller ett besök för att utforska affärsmöjligheter. Det är giltigt i ett år och för flera resor med en längd på upp till tre månader.
Turist-ETA – Typen ETA-visum för turister gäller endast för personer som reser som vanliga turister. Med turism avses semestrar, nöjesresor samt att besöka familj och/eller vänner. Det är giltigt i ett år och för flera resor med en längd på upp till tre månader.Vi är den globalat ledande aktören inom visumtjänster med oöverträffad förmåga att få affärs- och andra resevisum för företag och individer över hela världen på ett snabbt, bekvämt och säkert sätt.

Vilken typ av Australien visum du behöver beror på vilken aktivitet du vill göra i Australien och din nationalitet. De viktigaste typerna av australiska visum är
Det australiska visumet kostar £ 14,95 per person, betalas via Visa, Mastercard, American Express eller PayPal. Behandlingen börjar omedelbart efter att du har skickat in din online visumansökan. När du väl har godkänts får du en text- och e-postavisering för att ladda ner och skriva ut ditt visum eller spara det på din smartphone för att presentera det för immigrationsmyndigheter när du anländer till Australien.

När är det billigast att resa till Australien?
Letar du efter de bästa biljettpriserna till Australien? Det verkar som om oktober är den billigaste perioden att flyga just nu.
Alla passinnehavare, oavsett ålder, behöver ett australiskt visum. Minderåriga kan resa på ditt pass, men de behöver enskilda visumansökningar. Det betyder att om du planerar att resa med din familj måste varje familjemedlem registrera en visumansökan.Det visum till Australien är ett dokument som är elektroniskt kopplat till ditt pass så att du kan resa till Australien. Den finns i två varianter, eVisitor och Electronic Travel Authority (ETA) visum, som du båda får via e-post efter att du har fått din ansökan. Du kan skriva ut ditt Australien-visum eller presentera det på din smartphone, surfplatta eller bärbara dator när du reser.

I genomsnitt tar ditt visum för Australien fem arbetsdagar att behandla, men brådskande ansökningar kan vara klara på en timme. Dessutom tar det mindre än tio minuter att fylla i din online-viseringsansökan för Australien, eftersom endast de viktigaste identitetsuppgifterna är nödvändiga eftersom de visas i ditt pass.
Amerikanska och kanadensiska resenärer, samt medborgare i 50 andra länder, bör istället ansöka om ETA-visering (Electronic Travel Authority). Kraven och giltigheten för både eVisitor och ETA är exakt samma, även om ansökningsprocessen för eVisitor kan vara enklare och kostar mindre än ETA.Australien är hemmet för Great Barrier Reef, det ikoniska Sydney Opera House, den berömda Australian Outback och många nationalparker, stränder, kasinon och orter. Inte konstigt att tusentals brittiska turister besöker Australien varje år. Om du planerar din semester till Australien, här är viktig information om visum till Australien.Det australiska visumet är endast tillgängligt för besökare som reser för turism eller affärsaktiviteter och inte sysselsätter. Resenärer som vill resa till Australien för ett kortvarigt arbetsengagemang bör ansöka om visum för tillfälligt arbete eller arbetsvisum.Beroende på din nationalitet kan du kvalificera dig för ett visum för eVisitor eller ett ETA-visum. EVisitor visumet är perfekt för medborgare i landet; Det australiska turistvisumet är perfekt för fritid och för att besöka vänner eller familj. Australiens affärsvisum är perfekt för affärsförfrågningar, möten, konferenser och utbildningsworkshops som är kortare än 3 månader. Det australiska visumet är giltigt i 12 månader från utfärdandedatumet och tillåter 90 dagar per besök i Australien. Det betyder att du inom 3 månader kan resa in och ut från Australien så många gånger du behöver på ett visum. Du behöver dock ett nytt australiskt visum om ditt pass upphör inom giltighetsperioden på 12 månader.

Med Albatros Inreseinformation kan du enkelt skaffa dig en överblick över vilka eventuella visumkrav och speciella inresekrav som gäller för din resedestination. Albatros Inreseinformation är framtaget i samarbete med Sherpa som erbjuder visumservice till resenärer från hela världen. Sherpa hjälper till, mot en administrationsavgift, med att söka e-visum till de länder där detta krävs. Var uppmärksam på att detta är en service du betalar extra för, och att det alltid går att söka e-visum direkt. Var också uppmärksam på att Albatros på utvalda destinationer hjälper till med gruppvisum eller ankomstvisum. Om detta är fallet, framgår det i ovanstående text.Var uppmärksam på att inresekrav kan ändras med kort varsel och att det i slutändan alltid är ditt ansvar att försäkra dig om att du möter de krav som ställs vid inresa, vid tidpunkten för avresa. Om du inte gör detta kan du gå miste om resan.Det kan ta upp till 72 timmar för visumansökningen att gå igenom, så vi rekommenderar därför att söka i mycket god tid före avresa. Vi rekommenderar dessutom att du skriver ut bekräftelsen (IMMI Grant Notification) och tar det med under hela resan.Det krävs visum vid resor till Australien. Du ansöker själv om australiensiskt turistvisum, som ger tillstånd att vistas i Australien 3 månader åt gången och som är giltigt i 12 månader från utfärdandedatum.Om du inte är svensk medborgare måste du kontrollera vilka regler som gäller för dig. Det är ditt ansvar att se till att du har rätt resedokument när du ankommer flygplatsen.Ansvaret för att lämna uppgifter till visumet, samt att dessa är korrekta, är helt och hållet ditt som resande, och om uppgifter saknas eller är felaktiga kan det i värsta fall leda till att du avvisas vid incheckning och förlorar din resa.

Älskar att resa (besökt ett 60-tal länder) och startade 1997 sajten jordenrunt.nu. Tusentals restips som förhoppningsvis gör din resa ännu bättre. Är journalist / kommunikatör (min Linkedin profil här) och har arrangerat en resmässa i Stockholm (2006-2008), plus haft uppdrag för exempelvis Aftonbladet resa, DN Resor, Travel Heroes, Kilroy och MinTur.
Det finns starka strömmar och rip currents kring Australien och höga vågor som vi svenskar knappast är vana vid. Se alltid till vara inom synhåll för livräddare. En rip är en stark ström som leder bort från stranden, men som inte drar dig under ytan. Det är lönlöst att kämpa emot, utan ta det lugnt och simma istället sidleds ut ur strömmen.Western Australia utgör nästan en tredjedel av landet och är den största delstaten i Australien. Delstatshuvudstaden är Perth, vilket är en av de mindre huvudstäderna men som erbjuder både strand, vingårdar, mysiga caféer och barer. Det är bra att till en början bo på hostel när en flyttar ner för att sedan leta boende på plats när du ska bo och jobba i Australien. När du flyttar in kommer du att behöva betala en deposition, bond som det heter i Australien. Däremot ska du inte betala något innan du sett lägenheten/rummet och fått nyckel. Depositionen brukar vara på två till fyra veckors hyra. I över 50 000 år har aboriginer levt i denna del av Australien. Här hittar vi ett urgammalt kulturarv och flera nationalparker som finns på UNESCO:s världsarvslista.Tasmanien är en ö och egen stat söder om Australien. Ön än glest befolkad men otroligt vacker, fylld av olika nationalparker. En är Cradle Mountain som ligger mitt på ön med berg, floder gröna regnskogar. En annan är Freycinet National Park, en halvö på öns östkust. Här hittar du otroliga utsiktspunkter, stora stenformationer och Wineglass Bay, en av Australiens vackraste stränder. Det finns två saker du speciellt ska se upp med när du bor och jobbar i Australien. Skydda dig mot UV-strålning och se till att vara säker i havet och inte bada på egen hand. Längs kusten ligger Coral Coast med korallrev, vita stränder, fiskebyar och nationalparker. Det 260 kilometer långa korallrevet Ningaloo Reef ligger här och mellan april och juli kan du simma med valhajar här.Det finns otroligt mycket att göra när du bor och jobbar i Australien, massvis med äventyr och sevärdheter. Den största delen av befolkningen bor längs den sydöstra kusten, och även norrut längs östkusten, så här ska du hålla till om du söker puls och nya människor. Vill du istället ut i vildmarken utan så mycket människor ska du åka till västkusten och de centrala delarna. Solen är stark och ozonskiktet är supertunt ovanför Australien, även Nya Zeeland, och som följd har hudcancer blivit något av en folksjukdom. Varje dag behandlas över 1000 personer för hudcancer så använd alltid solskyddsfaktor, minst 30SPF, och bättra på under dagen när du ska bo och jobba i Australien. Sydney är Australiens största stad med över fyra miljoner invånare och huvudstad i New South Wales. Staden ligger fantastiskt vid kusten med många vikar och kollektivtrafiken består av både färjor, tåg, spårvagnar och bussar. Klimatet är behagligt, vilket kan njutas av på någon av de många stränderna eller i någon av alla parker när du bor och jobba i Australien. Den kändaste stranden är Bondi Beach, som ligger tio kilometer från centrum. Området The Rocks, vid the Harbour Bridge, är fullt med pubar och gamla byggnader. Här hittar du Pancakes on the Rocks som serverar pannkakor dygnet runt. Det kan vara välbehövt efter en natt vimlande i Sydneys pulserande nattliv.Denna delstat har ett otroligt varierat klimat och terräng. Norra delen består av öken och stepp medan det i söder är jordbruk och över 150 vingårdar. Australiens mest välkända vinområde ligger här, Barossa Valley. Några andra välkända vinområden i andra stater är Yarra Valley, Margaret River och Hunter Valley.Staten Victorias huvudstad är Melbourne, vilket är Australiens näst största stad. Staden är ett centrum för mode och här hittar du massvis av restauranger, sportevenemang, teatrar och pulserande uteliv. Du tar dig enkelt runt med spårvagnar, tåg och bussar. Detta är ett måste när du ska bo och jobba i Australien.

Ursprungsbefolkningen aboriginer kom till Australien, förmodat från Sydostasien, för drygt 50 000 år sedan. Européerna kom och koloniserade ön i slutet på 1700-talet. Innan dess levde aboriginer som samlare och jägare utan fasta boplatser och följde naturens växlingar. Deras kultur är starkt kopplad till naturen och vid denna tidpunkt hade de ungefär 250 språkgrupper. Befolkningen i de norra delarna av landet hade kontakt med folkgrupper från Asien och öar i Stilla havet och bedrev handel med dessa flera hundra år innan européerna kom till Australien. Européernas anspråk och närvaro på Australien har våldsamt minskat den aboriginska befolkningen.
Australiens växt- och djurliv är unikt på grund av landets geografiska isolering, höga ålder och varierande vädermönster. Omkring 85 procent av växterna, 84 procent av däggdjuren, mer än 45 procent av fåglarna och 89 procent av de kustnära fiskarna är endemiska, vilket innebär att de endast förekommer inom ett specifikt område. Detta gör dem väldigt hotade och känsliga för påverkan från människor och importerade växter och djur.Det vanligaste sättet att färdas på inom Australien är antingen med inrikesflyg eller långfärdsbuss. Långfärdsbussarna är billiga, bekväma och sträcker sig över hela Australien. Det finns olika typer av biljetter, företag och pass man kan köpa. Några är hop-on hop-off, andra är en viss sträcka över en viss tidsperiod. På
andra åker du fritt ett visst antal kilometer. Två populära bussföretag är Greyhound och Premier Motorservices. Två bra hemsidor är Get About Australia och Rail Map Australia som är allmänna sökmotorer över långdistanslinjer för bussar och tåg.

Hur länge får man bo i Australien?
Ett eVisitor är giltigt i ett helt år och gäller för flera inresor. Efter varje inresa får man stanna i upp till 3 månader i taget. Det gäller både för turism och för att besöka familj/släktingar.
Vid Cape Tribulation möter Stora Barriärrevet den tropiska regnskogen Daintree, vilket gör det till den enda platsen i världen där två världsarvsområden möts. Daintree är den äldsta tropiska regnskogen i världen med en stor variation av växter och djur.Australien är världens största ö och ligger på södra halvklotet. Här finns tre tidzoner, Australian Western Standard Time, Australian Central Standard Time och Australian Eastern Standard Time. Det är så stort att det finns olika klimatzoner, i huvudsak tre stycken. Tropisk i norr med regnskogar, gräsmarker och öken, subtropisk i mitten och tempererat i söder. Större delen av landet består av savann och öken, vilket kallas för Outback. Förutom att det under sommaren regnar mycket i norra delen av landet är det annars väldigt torrt och i inlandet kan det gå flera år utan att det regnar. Klimatet influeras mycket av havsströmmar, som El Niño, vilket skapar periodisk torka och tropiska lågtryck som kan skapa cykloner.Australien är inte med i EU och du behöver då både visum och arbetstillstånd för att bo och jobba i Australien. Det finns olika typer av visum och det vanligaste för att resa och jobba är Working Holiday Visa. Med det kan du resa och jobba i ett år i Australien, sex månader hos samma arbetsgivare. Och sedan kan du förlänga med ett år om du uppfyller vissa kriterier. Under 2019 kommer regler att justeras vilket kommer att resultera i att du kan jobba i Australien hos samma arbetsgivare under ett helt år. Du ska även kunna förlänga ditt visum ett tredje år om du arbetat inom regionalt arbete i sex månader under ditt andra år i landet.Tasmaniens huvudstad heter Hobart och är den näst äldsta staden i Australien, belägen vid Derwent floden på sydöstra delen av ön. På samma sida av ön kan du hitta rester och ruiner från då Tasmanien fungerade som en straffkoloni, i Port Arthur.

Många är rädda för ormar, spindlar, krokodiler och annat fastän det är en minimal risk att du skadas på det sättet om du lyssnar till varningar. Om det mot förmodan skulle ske har alla sjukhus motgifter för alla spindel- och ormbett.
I norra delen av delstaten finner vi tropiska skogar och huvudstaden Darwin. Staden är fylld av caféer, barer och restauranger.Tre timmar från Darwin ligger Australiens största nationalpark, Kakadu, som sträcker sig över omkring 19 000 kvadratkilometer våtmark, regnskog, slättland och bergsområden.Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

För dig som vill bo och jobba i Australien finns massor av möjligheter, dels finns det en hel del svenska företag som valt att placera delar av sin verksamhet här, även antalet multinationella företag i Australien ökar. Där kan det finnas tjänster för svenskar som vill bo och jobba i Australien. Det är smart att som svensk leta efter jobb där det svenska språket är nödvändigt eller meriterande för att stå ut på arbetsmarknaden. Ofta är den typen av jobb inom kundtjänst eller telefonförsäljning. Det är bra att söka jobb från Sverige men tack vare Australiens working holiday visa, kan man även både resa och söka jobb samtidigt.Det finns inga höghastighetståg i Australien och det är inte vanligt med tågåkande till vardags. Det finns dock två kända tågresor som är man reser för resandets skull, som vi kan rekommendera när du bor och jobbar i Australien. Dessa är Indian Pacific som sträcker sig från Perth till Sydney och The Ghan som går från Adelaide till Darwin.

Det australiensiska sjukförsäkringssystemet är uppdelat och den statliga delen heter Medicare. Ska du bo och jobba en längre period i Australien behöver du skaffa ett Medicare card, det australiensiska sjukvårdskortet. Du ansöker om detta på ett Medicarekontor och tar med pass, visum och bevis på att du är försäkrad i Sverige.

Hur mycket kostar ett visum till Australien?
Även detta ansöker du lätt om online (online.immi.gov.au) och visumet kostar i skrivande stund (oktober 2018) $140 (ungefär 1 000 kronor) om du ansöker via nätet.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Hur länge kan man bo i Australien?
Med det kan du resa och jobba i ett år i Australien, sex månader hos samma arbetsgivare. Och sedan kan du förlänga med ett år om du uppfyller vissa kriterier. Under 2019 kommer regler att justeras vilket kommer att resultera i att du kan jobba i Australien hos samma arbetsgivare under ett helt år.
Det hålls massvis av olika festivaler och evenemang i Australien, allt från stora musikfestivaler och kulturprojekt till mat- och folkfester. Här hittar ni de flesta.

Det är relativt dyrt att bo i Australien och många unga delar därför lägenhet för att få billigare hyra. Dyrast är att bo i Sydney eller Melbourne eftersom efterfrågan är störst här. För att hitta ditt nya boende i Australien kan du även leta boende hos redan etablerade kollektiv som söker nya medlemmar. Sådana annonser kan en hitta i dagstidningar och på anslagstavlor. Sedan kan man även leta boende på hemsidor som Easy Roommate, Flatmates, Gumtree, Homehound, My Home och Domain.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc. Adelaide, South Australias huvudstad, är känd för sina stora musik- och konstfestivaler. Här hittar du mysiga gågator, sandstensarkitektur och trevliga parker. Söder som staden ligger Kangaroo Island. Här kan du bland annat möta och bevittna kängurur, koalor, sjölejon och delfiner. Vill man som svensk fråga om råd eller får hemlängtan kan man hitta grupper för svenskar i olika delar av Australien på Facebook och andra hemsidor som arrangerar traditionellt svenska och andra evenemang. En bra sida med information om nästan allt är Swedes In Australia.Whitsunday Islands, Pingstöarna på svenska, består av 74 öar, vilka av majoriteten är obebodda. Här kan du vandra i regnskog, bada på vita stränder och hänga i idylliska semesterbyar. De flesta jobbmöjligheterna finns i de två största städerna Sydney och Melbourne, men inte exkluderande. Då svenskar ofta talar god engelska kan vi ofta konkurrera med människor från alla typer av länder. Inklusive på den inhemska arbetsmarknaden. Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

På grund av de många olika nationaliteter som finns i Australien är landet otroligt mångkulturellt och har en otrolig blandning av sport, kultur och konst. Sport är enormt viktigt i Australien och på internationell nivå är de framgångsrika inom cricket, landhockey, netball, speedway och rugby.
Det kan även vara bra att, om du ska stanna en längre tid för att bo och jobba i Australien, skaffa sig en australisk identitetshandling med ditt namn och din adress. I Australien använder man inte personnummer utan man identifierar sig med att visa sitt fullständiga namn och sin hemadress.

När du fått jobb i Australien måste du skaffa dig ett tax file number, TFN, för att kunna betala skatt. Det är enkelt och gratis att ansöka om på skatteverkets hemsida.
Några timmar västerut från Sydney ligger den skogsbeklädda bergskedjan Blue Mountains, och västerut bortom bergen ligger New South Wales outback. Mitt i New South Wales ligger Taronga Western Plains Zoo, vanligen kallat Dubbo Zoo, som är ett reservat där man kan cykla omkring och möta allt från elefanter till antiloper. Ett hett tips när du ska bo och jobba i Australien är ett besök till Stora barriärrevet. Inte långt från nordöstra kusten ligger världens största korallrev Stora barriärrevet, vilket sträcker sig över 2000 kilometer från Fraser Island till Papua Nya Guinea. Revet kan ses genom att dyka och snorkla samt från glasbottenbåt, vattenskoter eller segelbåt. Du behöver som sagt en svensk försäkring som gäller under en längre period utomlands när du ska bo och jobba i Australien. Ens ordinarie försäkringsbolag brukar ha möjlighet att utöka den vanliga reseförsäkring som kommer med ens hemförsäkring. Ska man bosätta sig en längre period i Australien borde du skaffa en speciell försäkring som innehåller mer än en vanlig reseförsäkring som exempelvis ansvarsförsäkring, rättsskydd och överfallsskydd, samt som räcker längre. Stannar du mer än ett år rekommenderar vi starkt att skaffa ett lokalt försäkringsskydd.

Kan man åka till Australien utan visum?
Vid resa till Australien behöver svenska medborgare ha ett giltigt visum. Personer med permanent uppehållstillstånd i Australien (permanent residency), måste ha ett giltigt ”resident return visa”. Cachad
Längs Victorias sydkust sträcker sig den 300 kilometer långa kustvägen Great Ocean Road. Den passerar regnskog, härliga stränder, nationalparker och fiskebyar och anses vara Australiens vackraste kustväg.Australien är en ett land med otroligt mycket att erbjuda, varierat i både kultur och natur. Det blir alltmer populärt att för svenskar flytta för att bo och jobba i Australien, dels för att arbetslösheten är låg. Men även då det är exotiskt och vi har en stor fördel med svenskens goda engelska.

Vad krävs för att komma in i Australien?
Vid resa till Australien behöver resenären ha en giltig resehandling, någon minsta giltighetstid krävs ej. Vid kortare besök i Australien rekommenderas svenskar ha en resehandling som är giltig under minst hela den planerade vistelsen.
Australien upptäcktes av européer 1606, av holländare, och 1770 gjorde britter anspråk på östra halvan av ön. New South Wales var till en början en brittisk fångkoloni, sedan tillkom ytterligare fem självstyrande kronkolonier. År 1901 skapade de sex kolonierna federationen Samväldet Australien. Idag är Australien en del av Samväldet, med den brittiska monarken statschef. Trots det finns det väldigt få rättsliga band mellan Australien och Storbritannien. Australien har sedan Andra världskriget upplevt en stark ekonomisk tillväxt och stor invandring av flyktingar och andra migranter från olika delar av världen. Detta har gett landet en stor blandning i kultur, vilket du kommer få ta del av när du bor och jobbar i Australien. Australien har ingen statsreligion, och landet anses vara ett av de minst religiösa länderna i världen

Något du inte får missa när du ska bo och jobba i Australien är de fantastiska nationalparkerna. I Purnululu National Park, som har funnits i 350 miljoner år, hittar vi Bungle Bungle, en labyrint med orange- och svartrandiga sandstenskupoler. En annan nationalpark är Karijini National Park där man kan uppleva outbacken på riktigt med otroliga raviner, vattenfall och branta bergväggar.
Som fastanställd när du jobbar i Australien har du rätt till minst 20 dagars betald semester varje år och dessa tjänas in under årets gång. Du har även rätt till tio sjukdagar per år, varken mer eller mindre.Här finns den riktiga outbacken med torrt och rött ökenlandskap. Den kända jättemonoliten Uluru, Ayers Rock, finns att beskåda samt bland annat bergsformationerna i Kata Tjuta och den stora ravinen Kings Canyon. Australien och Sverige har ett ömsesidigt avtal om rätt till fri akutvård på statliga sjukhus via ens visum, med vissa begränsningar. För att ta del av det visar du upp ditt pass på sjukhuset och ber om vård ”under the reciprocal health agreement between Sweden and Australia”. Utöver det är det bra att ha en reseförsäkring som täcker mindre akuta tillstånd samt ambulansvård. Ett vanligt turistvisum gäller i tre månader och ger en inte tillåtelse att arbeta i landet. Läs mer om olika visum här. Ett visum börjar gälla när du reser in i Australien och du har tolv månader på dig att göra det efter att du har fått godkänt.

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.Ett Working Holiday-visum till Australien är till för dig som är mellan 18 och 30 år (ej fyllda 31). Visumet låter dig arbeta i landet under en kortare period (inte mer än 6 månader för samma arbetsgivare) för att hjälpa dig att bekosta en del av din vistelse i landet. Visumet är giltigt för inresa i ett år efter utfärdandedatumet och när du har rest in i landet får du stanna där i ett år. Man kan även studera upp till 4 månader.

Ett tillfälligt arbetsvisum utfärdas i regel för 3 månader. I vissa fall kan man få 6 månader, men då måste man lämna en detaljerad redogörelse för varför man behöver 6 månader.
Andorra, Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Ireland, Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Monaco, The Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Romania, Spain, Sweden, Switzerland, United Kingdom – British Citizens, Vatican City.Om du inte har fått ett beslut angående din visumansökan förrän ditt eVisitor-visum går ut, kan du få ett ett tillfälligt visum (Bridging visa). Det gäller för tiden som du får vänta på ett svar om din visumansökan. Alla resenärer som åker till Australien måste ha sitt eget visum. Så även om du reser med ett barn eller spädbarn, måste var och en av resenärerna ha ett eVisitor-visum. Om du vill resa till Australien och stanna under en längre period, behöver du ansöka om ett Visitor Visa (visumklass 600). Det finns en ansökningsavgift för detta visum. Du kan använda visumet i följande syften:

Notera att när du ansöker om ett elektroniskt visum, bör du alltid föra in de svenska bokstäverna: ‘’å’’, ‘’ä’’ och ‘’ö’’ som de står i den maskinläsbara delen av ditt pass. Bokstaven ”å” måste skrivas som ”aa”, ”ä” måste skrivas som ”ae” och ”ö” skall skrivas som ”oe”. Om du t.ex. heter Håkan Lindström bör du skriva ditt namn som Haakan Lindstroem.Bearbetningstiden av ansökningarna tar i de flesta fall inte längre än 48 timmar. Observera dock att vissa ansökningar kan behöva en ytterligare granskning. Därför rekommenderas att du skickar in din ansökan minst två veckor före ditt avresedatum. Ansökningsformuläret måste fyllas i av varje person som reser till Australien, inklusive minderåriga. Om du ansöker om en annan typ av visum, kan du blir ombedd att genomgå en läkarundersökning. Om du får ett annat visum ersätts ditt eVisitor-visum och du har inte längre samma rättigheter som en eVisitor-innehavare. År 2013 införde de australiska myndigheterna ett nytt elektroniskt system för visumansökan för dem som vill resa som turister eller på kortare tjänsteresor till Australien. Det elektroniska systemet för inresetillstånd ger resenärerna möjligheten att stanna i landet i upp till 90 dagar utan att de behöver ansöka om visum.

Australiens regering arbetar med den privata sektorn för att skydda offentliga platser och göra dem mer motståndskraftiga mot terrorism. Syftet är givetvis att skydda livet för människor som arbetar i, använder och besöker offentliga platser. Trots alla säkerhetsåtgärder är Australien, som alla andra länder inte immuniserat mot terrordåd. Därför bör resenärer vara mycket uppmärksamma och iaktta större försiktighet vid potentiella farliga platser.
EVisitor-visumet tillåter dig att åka som turist eller på en tjänsteresa till Australien och vistas där i maximalt tre månader. Ansökan sker helt elektroniskt och du behöver inte besöka något australiskt konsulat eller någon ambassad för att ansöka om detta inresetillstånd. Detta gör ansökningsprocessen mycket lättare och snabbare än att till exempel ansöka om ett vanligt visum. Du behöver bara ungefär 15 minuter för att fylla i ansökan på nätet och du betalar inga avgifter för att ansöka.

EVisitor-visumet kan inte förlängas. Du kan ansöka om ett nytt eVisitor-visum, men du måste befinna dig utanför Australien under hela ansökningsprocessen.Systemet inrättades för att förhandsgranska medborgare som vill resa till landet och på så sätt effektivt identifiera resenärer som utgör en möjlig risk mot landets säkerhet. Det australiska elektroniska systemet liknar på detta vis det amerikanska systemet för inresetillstånd ESTA och det kanadensiska ETA.

Vilken årstid är bäst att åka till Australien?
Många vill uppleva Australien när det är sommar ’down under’. Då är perioden mellan december till februari den bästa, och då är det bra förhållanden på stränderna i söder. I det tropiska norr är det då regnperiod, så detta område kan man med fördel besöka under en annan del av året.
Lägg märke till att du inte kommer att få ett stämpel i ditt pass, eftersom visumet länkas elektroniskt till både ditt namn och ditt passnummer. Flygbolag, resebyråer och den australiska gränskontrollen har således möjligheten att få åtkomst till visumet vid behov.Om din eVisitor-ansökan är godkänd, kommer du att få ett besked via e-post. Skriv ut det och ta en kopia med dig när du reser till Australien, eftersom det inkluderar:

Det tillfälliga arbetsvisumet (visumklass 457) är för utländska yrkesarbetare som kommer till Australien för att arbeta för ett australiskt företag i upp till 4 år. Observera att det tillfälliga arbetsvisumet (visumklass 457) kommer att ersättas med med ett helt nytt tillfälligt visum, kallat för Temporary Skill Shortage (TSS) i mars 2018.
Till skillnad från det amerikanska och kanadensiska systemet införde Australien två olika elektroniska inresetillstånd. Beroende på ditt medborgarskap och landet som utfärdat ditt pass, de kan ansöka om:

Om ditt pass under tiden har löpt ut och du behöver förnya det, glöm inte att uppdatera passinformationen i din eVisitor-ansökan innan din avresa till Australien. Om du inte gör det, kan du bli försenad vid flygplatsen och kan nekas tillstånd att gå ombord på ditt flygplan.

Du behöver ansöka på det australiska migrationsverkets webbsida: eVisitor – Online Applications. För att du kan använda systemet, måste du först skapa ett konto – ett ImmiAccount. Då kan du fylla i ditt eVisitor-formulär.
Du kan stanna i upp till tre månader vid varje besök inom en 12-månadersperiod (från och med datumet då ditt visum har beviljats). Det betyder att du kan resa fram och tillbaka så länge ditt eVisitor-visum är giltigt.Working Holiday Visa (visumklass 417) är ett tillfälligt visum för ungdomar mellan 18 och 30 år som vill turista och arbeta i Australien i upp till ett år. Du kan förlänga ditt visum med ytterligare ett år om du möter de nödvändiga villkoren. Visumet för arbete och turism är ett tillfälligt visum som uppmuntrar kulturutbytet och de närmare relationerna och samarbete mellan Australien och de berättigade länderna.

Australien är i stort sett ett tryggt resmål. Även om säkerhetsläget är relativt gott, anger de australiska myndigheterna att det kan finnas grupper eller individer som har intentioner att genomföra terrordåd. Några extremistgrupper använder internets kraft för att sprida propaganda till sin publik och har som mål personer som är öppna till radikalisering. Terroristpropagandan fortsätter att växa.

Ifall att du får ett nytt pass medan du fortfarande är i Australien, behöver du inte ansöka om ett annat eVisitor-visum, så länge visumet du har, är giltigt. Du kan resa med ditt nya pass, men du bör också ta ditt gamla pass med dig, eftersom ditt eVisitor-visum är kopplat elektroniskt till passet.
När du har lämnat din ansökan, kommer du att få ett referensnummer som heter TRN-nummer och som du bör spara. Du kommer i regel att få ett godkännande eller ett avslag på din eVisitor-ansökan via e-post inom 12 timmar.Vad som gäller ditt EVisitor-visum, kom alltid ihåg att det är elektroniskt länkat till ditt passnummer. På grund av detta bör du resa med samma pass som du har använt i din EVisitor-ansökan.

Terrordådеn är i allmänhet oförutsägbara. Därför bör alla resenärer vara mycket försiktiga särskilt på offentliga platser med större folksamlingar, samt alltid informerade om det aktuella säkerhetsläget. Platser som stadion, köpcentra, gågator och stora evenemang kommer att också i fortsättningen vara attraktiva mål för terrorister.
När du reser till Australien, måste ditt pass vara giltigt under hela din vistelse i Australien, alltså från den första dagen av din resa tills du lämnar landet. Lägg märke till att några länder på vägen till och från Australien kan kräva en längre giltighetstid på ditt pass. Därför bör du noggrant kontrollera giltighetstiden, samt bestämmelserna om resehandlingar i de andra länderna där du ska mellanlanda. För de flesta länderna måste passet vara giltigt i minst 6 månader.Vi har för tillfället problem med att våra e-mail ibland fastnar i spamfiltret hos våra kunder. Kolla därför i ditt spamfilter om du saknar svar från oss.

Vill du hellre plugga eller praktisera utomlands? Då hjälper våra studierådgivare dig! Vi hjälper dig att hitta rätt utbildning eller praktikplats. Vi hjälper dig med din ansökan och vi är med dig hela vägen så att du till slut kommer iväg!
Vill du snacka utlandsstudier med oss? Boka in ett möte med våra studierådgivare för att få hjälp med att hitta dina drömstudier. Du kan välja att ta mötet i en av våra butiker, via telefon eller som videosamtal. Våra öppettider är kl. 12:00-16:00, måndag till fredag, och mötena kan ske mellan 10:00-18:00.Då du söker ditt Working Holiday-visum kommer du behöva styrka att du har tillräckligt med pengar för att kunna försörja dig själv under den första tiden i Australien. Du måste också ha en tur- och returbiljett, fortsatt flygbiljett eller pengar för att finansiera en biljett till utresa från Australien.

Vi har för tillfället problem med att våra e-mail ibland fastnar i spamfiltret hos våra kunder. Kolla därför i ditt spamfilter om du saknar svar från oss!
När du gör praktik i Australien använder du dig av ett Working Holiday-visum. Det här visumet är mest känt för att användas av resenärer som vill förlänga sin vistelse genom att jobba i Australien, men det används även av praktikanter. Du som studerar i Australien och vill göra praktik kan använda dig av ditt studentvisum. Nedan följer vanliga frågor och svar.

När du har fått ditt visum har du 12 månader på dig att åka till Australien. Du får sedan stanna i Australien i 12 månader från och med datumet du reser in i landet.
Dessutom är vi bästa kompis med de flesta stora flygbolagen! Det gör att vi kan boka billiga specialbiljetter som du inte kan hitta genom de vanliga sökmotorerna på nätet. Kontakta oss idag och berätta om din drömresa så tar vi fram ett reseförslag – helt kostnadsfritt!Intresserad av att praktisera i Australien men osäker på hur det går till? Vi vet, det är lite komplicerat. Det finns tusen val och är en hel del trist pappersarbete. Därför finns vi här! Med vårt stora nätverk kan vi hjälpa dig att ordna en praktikplats som ger dig den erfarenhet du är ute efter!Vi på KILROY älskar att utforska världen. Vi finns till för att hjälpa dig att uppfylla dina drömmar om att resa, studera eller praktisera utomlands. Våra erfarna reseexperter hjälper dig att skräddarsy din resa utefter din budget och dina önskemål om aktiviteter.Drömmer du om att studera eller att göra en praktik utomlands? Du kanske har ett hum om vad du vill göra och vart du vill resa men behöver bolla med någon som har gjort något liknande. Eller du kanske bara inte vet var du ska börja. Hör av dig till oss med dina drömmar, så hjälper vi dig att uppfylla dem.

Hur mycket kontanter får man ta med sig in i Australien?
Vid ankomsten till Australien undersöks allt bagage för att kontrollera att uppgifterna stämmer, och odeklarerade matvaror medför böter i form av 500 australiska dollar i kontanter vid inresa.
Om du har, eller har haft, ett Working Holiday-visum och jobbar i Australiens glesbygdsområden har du möjlighet att förlänga din vistelse i ytterligare 12 månader med ett andra Working Holiday-visum. För att vara berättigad ett andra Working Holiday-visum måste du ha arbetat i minst tre månader inom gårdsarbete eller med att plocka frukt i Australiens glesbygd. Det är viktigt att du har lämnat landet eller ansökt om nytt visum innan det första går ut, då det annars kan resultera i att du får allvarliga straff. Du kan söka ditt andra Working Holiday-visum under tiden du fortfarande har ditt första, men även senare också.Med Australiens eVisitor resetillstånd är det också möjligt att resa till Australien för tjänsteresor. Men eVisitor affärsvisum ger inte innehavaren tillåtelse att ha en anställning under vistelsen i Australien och man får inte heller ha en inkomst från en australiensisk arbetsgivare.