Posted on

Hämtning Av Skrotbilar Stockholm

Fyll i vårt hämtningsformulär på hemsidan så hämtar vi och skrotar din bil helt utan kostnad! Skrotning sker på auktoriserad bilskrotsanläggning enligt gällande miljölagstiftning.

Vem hämtar skrotbilar gratis?
SkrotaBilenSverige har lång erfarenhet av att ta hand om skrotning och återvinning av lätta lastbilar och personbilar. Vi hämtar upp ditt fordon i Stockholms, Uppsalas, Västmanlands och Södermanslands län helt kostnadsfritt med förutsättning att motor, växellåda och katalysator finns, oavsett skick. Cachad
Antingen lämnar man bilen till ett av bilproducenternas mottagningsställe eller en auktoriserad bilskrot. Hur mycket är skrotpremien? För bäst betalt, lämna din skrotbil hos Uffes bilskrot på Orust.Uffes bilskrot på Orust har den bästa skrotpremien i Sverige när man ska skrota en bil. Företaget betalar 3 500 kr. Priset gäller alla skrotbilar som är kompletta med original katalysator oavsett skick och årsmodell. Uffes bilskrot säljer även nya och begagnade däck. Bilbärgning Gbg AB erbjuder 1 000 – 2 500 kr + gratis hämtning av skrotbil. Vi är en rullande bilskrot i Göteborg som hämtar din uttjänta bil hemma hos er. Hämtningsområde från Kungsbacka-Göteborg till Uddevalla vidare till Trollhättan. Bilen skall vara lättåtkomlig för bärgningsbil, komplett med original katalysator för att full ersättning ska betalas ut. Vi är auktoriserade för bärgning av uttjänta fordon från Länsstyrelsen. Kampanjen gäller rullbara skrotbilar som står lättillgängligt och som är kompletta med original katalysator. Skrotbilen som fortfarande var intakt med de tunga komponenterna motor, växellåda och bakaxlar var nu färdig för sista momentet hos skrotningsföretaget. Med truck placerades den i den gigantiska pressen, som fungerade som ett hydrauliskt pressverktyg med enorma käftar. Sakta sänktes överdelen till biltaket som trycktes ihop som fnöske och nästan ljudlöst. När motorn trycktes ihop uppstod ett knakande och knastrande som skar genom märg och ben. När pressen lyfts låg ett platt stål paket i pressen, Den placerades tillsammans med de övriga skrotbilarna på lagret i väntan på transport till ett fragmenteringsföretag. På grund av de stora kraven som ställts på skrotningsprocessen vidareutveckling, då i första hand beroende på den allt högre återvinnings- och återanvändningsgraden, gör att de olika företagen tvingats till specialisering av verksamheten. Även Bilskrotningsförordningens hårda och ovillkorliga regler och normer påverkar utvecklingen åt detta håll.

Första momentet var framtagning av skrotbilen med travers med placering på lyft. Golvet på arbetsplatsen var utformad som ett tråg. Detta för att ett eventuellt spill vid saneringsarbetet kunde samlas in före utsläpp i avloppssystemet. För rationell hantering var utrustningar för automatiska länsningar av olika system placerade runt arbetsplatsen. Efter dockning med lyft demonterades batteriet och utsugningsslangar för bränsle, motorolja, kylvatten placerades. Alla pumparna startades upp och samtidigt lyftes skrotbilen. Utsugningsanordning placerades i bakaxeln. Under det automatiska dräneringsarbetet demonterades katalysatorn och hjulen plockades av och placerades på en sidostation. Där sorterades däck ,aluminiumfälgar och katalysator för vidare transport till de avskilda förvaringsutrymmena. Slangarna efter dräneringen återplacerades och skrotbilen krokades åter till traversen för en kort förflyttning till nästa station. Eftersom detta företag inte demonterar detaljer till försäljning blev tiden mycket kort här. Freon, etanoltankar och vissa andra inte godkända för fragmentering togs om hand. Därefter flyttades skrotbilen till uppställningsplatsen för pressning.
Det finns ett antal faktorer som avgör hur mycket man får när man skrotar bilen, en viktig del är om man kan lämna skrotbilen själv eller om man behöver hjälp att transportera skrotbilen till skroten. Behöver du hämtning av bilen är ersättning lägre, lämnar du din kompletta bil får du upptill 5 000 kr. Ta med dig senaste utfärdade registreringsbevis del 2 och legitimation när du lämnar skrotbilen. Av bilskroten ska du få ett mottagningsbevis och ett skrotintyg. Detta säkerställer att fordonet blir avregistrerat och inte kan dyka upp i trafik igen.Slutprocessen i kretsloppet med återanvändning fragmentering och återvinning av material till förnyad produktion. Återanvändningskravet var fram till år 2015 ställt till minst 85 % av bilens vikt. Målet nåddes med god marginal men kravet höjdes till minst 95 %. Detta krav bedömdes inte som omöjligt att nå. Men intensiteten vid utvecklingsarbeten av utrustningar och lämpliga metoder bedömdes stiga med kvadraten för varje procents förbättring. Enbart kommande förbättringar inom fragmentering och återanvändande räcker inte. För ett antal år sedan bildades forumet bilproducenter, som består av representanter för tillverkare, importörer och återvinnare. Deras uppgift är att beakta kända återvinningsproblem allaredan på konstruktionsstadiet. Materialval, åtkomlighet av svårfragmenterade detaljer samt i viss utformning bearbetas i gruppen.

Inlämning av skrotbilar hos Sjuntorps Biltjänst. 2021 skrotades och avregistrerades cirka 8 000 st. bilar av Sjuntorps Biltjänst, varav 2 000 st. lämnades av Bilbärgning Gbg AB.När du skall skrota bilen och någon kommer och hämtar den, se då till att du får ett mottagningsbevis där det står reg.nr. på företaget och att bilen skall skrotas.

För att få bästa skrotpremie måste du själv lämna skrotbilen. Om du vill kan han hämta och skrota bilen i Göteborg, skrotpremie som betalas ut är då lägre. Hämtningen är gratis och du får ett mottagningsbevis där det står att bilen skrotas. Alla bilar som skall skrotas, bärgas till Uffes bilskrot som avregistrerar fordonet på Transportstyrelsen och skriver ut skrotintyg. Vid bärgning är det skrotbilens värde som betalar en del av transporten.
Hur mycket är skrotpremien när du skall skrota bilen. År 2007 togs skrotpremien bort men du kan fortfarande få betalt för din skrotbil. Till och med bättre betalt än när skrotningspremien fanns. En auktoriserad bilskrot tar hand om din skrotbil med sanering, destruering och slutligen återvinning av metaller och andra återvinningsbara material. När alla farliga material har avlägsnats och insamlats för omhändertagande, tar vi en titt på resten av bilen. Nu går vi igenom bilen ner till minsta lila mutter. Allt för att se vad som går att återvinna och återanvända i andra bilar. Till sist avregistrerar vi din bil och skrotar den på ett miljövänligt vis. Vi har många års erfarenhet av bilskrotning och vårt professionella team sköter hela processen åt dig. Helt kostnadsfritt. Från hämtning av din skrotbil, till att fylla i allt krångligt pappersarbete.Vi finns till för dig som bor i Stockholm eller i dess närhet. Du väljer själv om du vill komma med din gamla skrotbil direkt till vår anläggning, eller om du hellre vill att vi kommer och hämtar upp den.För att skrota bilen i Stockholm behöver du ha ditt senaste registreringsbevis. Lämna detta i bilen tillsammans med bilnycklarna (om du har dem kvar). När vi hämtat bilen meddelar vi Transportstyrelsen att bilen nu är på väg till skrotning.

Hur blir man av med skrotbilar?
Du skrotar din personbil genom att lämna in den på ett mottagningsställe för uttjänta bilar eller till en auktoriserad bilskrotare. Din kommun kan lämna information om vilka mottagningsställen som finns i din närhet. Tänk på att ta med det senast utfärdade registreringsbeviset del 2.
OBS! Om du inte har ditt registreringsbevis (gula delen, del II), så kan du beställa ett nytt från Transportstyrelsen. Tänk på att det vanligtvis tar några arbetsdagar innan du får det skickat hem till dig.

Väl på plats på vår skrot så börjar vi med att plocka isär bilen. Detta för att ta hand om allt farligt material. Dit räknas sådant som är skadligt för miljön och/eller människor. Det kan vara t.ex. bensin och oljerester, eller sådant som batterisyra, kyl- och antifreeze medel. Vi tar även bort alla air-bags, då de innehåller en explosiv laddning (för att blåsa upp kudden vid en krasch).
Börja med att bestämma hur du vill att din bil ska ta sig till vår skrot. Du kan köra dit den själv, eller boka gratis hämtning via vårt formulär. Du kan även ringa direkt till oss.

Vi sköter allt smidigt och snabbt med våra toppmoderna transport- och bärgningsfordon. Alltid med personal som verkligen kan och brinner för jobbet. Alltid med miljön i fokus.Funderar du på om du kan få ersättning för att skrota din bil? Svaret är att i vissa fall kan du få ersättning, men det kan även vara så att du behöver betala vissa kostnader i samband med skrotningen. Det beror främst på i vilket skick din bil är, vad som gäller i din kommun och vilken auktoriserad bilskrotare du lämnar in din bil till. Här går vi lite djupare in på hur och när du kan få ersättning för att skrota din bil.

Tänk på att alltid lämna in din bil till en auktoriserad bilskrotare eller ett mottagningsställe. Det är nämligen endast auktoriserade bilskrotare som kan lämna ett intyg på att din bil kommer att skrotas. Du skickar sedan in intyget till transportstyrelsens för att de ska kunna godkänna att mottagningsstället nu äger fordonet. På så sätt avregistreras bilen (som inte bör förväxlas med avställning).

Skicka in en gratis förfrågan eller ring oss. Om det visar sig att det är aktuell för oss att köpa in får du ett prisförslag inom 10 minuter. Godtar du vårt prisförslag så bokar vi in en visning. Det innebär att vi åker ut dit bilen står. Vi köper bilen på plats, betalar direkt och ordnar allt rörande registrering och ägarbyte. Självklart får du ett kvitto på bilköpet. Vi köper bilen som den står och ordnar transport av bilen. Självklart är vårt fokus att du ska känna dig trygg genom hela processen. Vi hjälper självklart till steg-för-steg genom hela affären.
Du får betalt för din bil omgående. Vi anpassar oss efter dig och dina önskemål gällande betalningsalternativ. Vi erbjuder betalning via SWISH, kontant och direkt banköverföring om du har Svea Bank.Vi köper nämligen många olika bilar – oavsett skick. Det kan exempelvis vara en bil med defekter, som inte vill starta eller som inte fullt ut är redo för skroten än. Hos oss får du i de flesta fall din bil värderad inom 10 minuter direkt på nätet!

Det är bra att skrota gamla och trasiga bilar istället för att låta dem stå och fälla farliga kemikalier i naturen. För att uppmuntra att fler bilar skrotas kan vissa kommuner och bilskrotare få bidrag, men det är tyvärr inte något som i dagsläget delas ut till privatpersoner. Den ersättning du som privatperson eventuellt får är de pengar du säljer din bil för till bilskroten. Det kan även vara så att vissa bilskrotare ger en ersättning men gör eventuella avdrag om väsentliga delar saknas eller inte går att reparera eller återanvända.Generellt sett är det kostnadsfritt att skrota bilen. Det kan dock finnas tillkommande kostnader. Om du äger en gammal bil som inte ger dig någon ersättning vid skrotning kan du på det stora hela behöva betala. Det kan exempelvis vara så att man behöver hjälp med att frakta bilen till skroten. En del bilskrotare tar även ut en avgift för att skrota bilen.

Nej, inte direkt. Vi köper nyare, begagnade bilar, veteranbilar, äldre bilar, taxibilar, defekta/trasiga bilar, krockskadade bilar och fordon som inte startar av okänd anledning.
Hejdåbil köper bilar i hela landet. Vi utgår från Stockholm men vi köper och hämtar bilar över hela landet. Vi erbjuder distansköp vilket innebär att vi kan köpa din bil direkt via telefon.

Om du vill undvika att betala för att skrota din bil kan du först låta en bilhandlare värdera den. Vi på Hejdåbil köper exempelvis många gamla och defekta bilar, oavsett skick. Genom att göra en kostnadsfri värdering online får du reda på om du kan få ut pengar genom att sälja bilen till oss, istället för att betala för att skrota den.
Har din bil en befintlig vagnskada kommer detta minska värdet vid en försäljning. Skador, slitage och tidigare olyckor är alla faktorer som sänker värdet på din bil. Om du vill sälja din bil till ett så högt pris som möjligt kan det vara en god idé att reparera en befintlig vagnskada innan värdering.

Med den statliga skrotpremien som fanns fram till 2007 kunde man få upp till 50 000 kr. Idag är det dock upp till kommuner och enskilda bilskrotare hur mycket de vill ge i skrotpremie. På det stora hela är det sällan du får ut mer än några tusen. Som mest brukar man få 20 000 kr i ersättning för att skrota bilen.
Du kan ofta hitta en bilskrotare i din stad eller kommun och själv köra dit din bil. På skorten tar de hand om bilen och ser till att alla farliga delar återvinns rätt sätt samt tar tillvara på enskilda delar som fortfarande kan användas.

Hur mycket pengar får man om man skrotar en bil?
I de flesta kommuner är skrotning av bilen kostnadsfritt. Saknas det delar på bilen som till exempel växellåda eller däck kan det tillkomma en avgift. En del kommuner erbjuder även gratis hämtning av bilen om man inte kan leverera den själv, medan andra hämtar mot en avgift.
Det finns många bilar som har mycket kvar att ge innan det är dags för skroten. Eftersom det ibland kan vara så att du behöver betala vissa kostnader istället för att du får betalt för att skrota din bil, kan det vara värt att istället sälja den till en bilhandlare – förslagsvis Hejdåbil.

Ska du sälja din bil privat kan en vagnskada göra det svårare att få bilen såld. Däremot är en vagnskada för det mesta inte en anledning till att skrota bilen. Det finns bilhandlare, likt Hejdåbil, som köper din bil oavsett skick. Kom ihåg att du hos oss även kan få en kostnadsfri värdering inom tio minuter.
Har din bil fått en vagnskada? Oroa dig inte, vi på Hejdåbil tar emot din bil oavsett skick. Vi köper allt från gamla, defekta och avställda bilar samt fordon som inte startar av någon okänd anledning. Skicka in en gratis förfrågan om värdering eller ring oss redan idag och få ett prisförslag inom tio minuter. Med vår tjänst blir du av med din bil direkt och du får betalt på plats. Du behöver inte ens oroa dig över registrering och ägarbyte – det ordnar vi.Skrotpremie kallas den ersättning du i vissa fall kan få när du skrotar bilen. Fram till 2007 fanns en statlig skrotpremie som gällde när du skrotade din gamla bil. Från 2007 är det istället upp till varje enskild bilskrotare och kommun att erbjuda en premien.Skrotbilar och uttjänta fordon klassas som farligt avfall och får inte hanteras och transporteras yrkesmässigt utan särskilt tillstånd. Vithagens Bärgning AB har tillstånd av Länsstyrelsen Stockholm att hantera och transportera farligt avfall i form av uttjänta fordon. När du ger oss uppdraget att kostnadsfritt hämta och skrota din bil sker såväl transport som skrotning enligt gällande miljölagar och föreskrifter.

Företagets verkstad finns i Södertälje och vi hämtar och skrotar bilar i Södertälje och Stockholm med omnejd. Vi transporterar inte bara personbilar utan även bygg & arbetsbodar, båtar och traktorer m.m.Vithagens Bärgning AB erbjuder sedan 2002 alla slags biltransporter och bärgning i Stockholm, Södertälje och hela Sörmland. Företaget är godkänt för F-skatt och innehar transportförsäkring.

Vad får man för en komplett bil på skroten?
Skrotarnas ersättning för uttjänta bilar är rätt bra numera. Upp till 4 500 kr betalas ut i ersättning för kompletta skrotbilar med original katalysator. Uttjänta fordon innehåller många miljöfarliga ämnen. Mer info.
Skrotning av din bil görs enligt gällande miljölagstiftning på auktoriserad bilskrot. Vi kör moderna bränslesnåla bärgningsbilar anpassade för smidiga transporter i Stockholms City.För att hämta och skrota bilen behövs bilnycklar och del 2 av det senaste (gula) registreringsbeviset (EU). Anmäl sedan bilen för hämtning här på hemsidan. I formuläret anvisar du vart reg.bevis och nycklar finns i bilen. Om så önskas skickas ett skrotningsintyg per post när skrotningen är utförd. Närvarar du vid hämtning får du ett inlämningskvitto av chauffören. Vi hämtar normalt bilen samma dag eller dagen efter – Enkelt, bekvämt och gratis att skrota bilen! Våra bärgningsfordon kör dagligen turer i hela Stockholm och hämtar skrotbilar. Om du i vårt bokningsformulär skriver att det är bråttom med hämtning kan vi ofta hämta skrotbilen i Stockholm redan samma dag!Vithagens Bärgning hämtar och skrotar bilar och motorcyklar i hela Stockholm. När vi hämtar din bil eller MC transporteras den till auktoriserad och miljögodkänd bilskrotningsanläggning, där den återvinns och skrotas.

Var får man bäst betalt för skrotbil?
Uffes bilskrot på Orust har den bästa skrotpremien i Sverige när man ska skrota en bil. Företaget betalar 3 500 kr. Priset gäller alla skrotbilar som är kompletta med original katalysator oavsett skick och årsmodell.
Ja, Du behöver lämna del 2 av det senaste (gula) registrerings­beviset(EU) och bilnycklar. Ange vart du lämnar reg.beviset t.e.x: under förarsätet om du inte närvarar vid hämtningen.När Transportstyrelsen fått in mottagningsbeviset om att du lämnat in bilen för skrotning meddelar de oss att den är avregistrerad och vi tar då bort din bilförsäkring. Om du har betalat för en försäkringsperiod som är efter skrotningsdatumet får du tillbaka pengar.

När du lämnar fordonet utfärdar mottagningsstället ett mottagningsbevis som en bekräftelse på att mottagningsstället blivit ägare till bilen och ansvarar för skrotningen. Det ska du skicka in till Transportstyrelsen. I många fall lämnar mottagaren denna information till Tranportstyrelsen digitalt. Då behöver inget mottagningsbevis skickas in.Hos din kommun finns info om vilka mottagningsställen som finns i närheten. Du kan också hitta mottagningsställen via producentorganisationen BIL Swedens webb.

Får man betalt för att skrota bilen?
Många tror att man får betalning eller ersättning när man skrotar bilen. Den statliga skrotningspremien avskaffades redan 2007 och sedan dess är det svårare att få betalt för vissa – särskilt äldre – bilar som ska skrotas.
I de flesta kommuner är skrotning av bilen kostnadsfritt. Saknas det delar på bilen som till exempel växellåda eller däck kan det tillkomma en avgift. En del kommuner erbjuder även gratis hämtning av bilen om man inte kan leverera den själv, medan andra hämtar mot en avgift.I samband med att du skrotar bilen är det viktigt att också avregistrera den från vägtrafikregistret. För dig som bilägare innebär det att du slipper kostnader för bilen – som försäkring, fordonsskatt, trängselskatt med mera. Tänk på att avregistrera ett fordon inte är samma sak som att ställa av bilen.

Det finns några viktiga saker att tänka på när du ska skrota bilen så att du slipper onödiga utgifter. När du skrotar din personbil lämnar du in den till en auktoriserad bilskrotare eller på ett mottagningsställe för uttjänta bilar.
En auktoriserad bilskrot separerar glas, metall, plast, däck och andra delar på bilen till återvinning, medan miljöfarliga ämnen som till exempel olja, kylarvätska och liknande förstörs på ett säkert sätt.Uffes bilskrot på Orust betalar bäst i Sverige när man ska skrota en bil. Företaget betalar 3 500 kr för en komplett bil med original katalysator som har aluminiumfälgar vid inlämning. Prisavdrag på 600 kr gäller för bil med stålfälgar. Årsmodell och skick har ingen betydelse. Uffes bilskrot är auktoriserad och är en av de största aktörerna i Sverige. Företaget välkomnar kunder från Stockholm. Saknas delar på bilen, ring för mer information.

Bilskrot Stockholm. Av Sveriges auktoriserade bildemonteringar, drygt 300 företag, finns 8 st i Stockholms stad. Flertalet av dessa tar emot uttjänta fordon för skrotning och avregistrering hos Transportstyrelsen. Och vissa företag betalar även för att skrota bilen hos dom vid inlämning.

Bilbärgning Gbg AB hämtar skrotbilar och företaget har tillstånd för bärgning av uttjänta fordon från Länsstyrelsen. Klicka här för att se Länsstyrelsen beslut. Ring 031-94 37 60 för att boka gratis hämtning.Fordonsvrak i naturen är ingen rolig syn. Men det värsta är att skrotbilarna kan göra väldig stor skada på omgivningen. Det är framförallt alla hälsofarliga vätskor som riskerar att läcka ut när fordonen rostar sönder. Numera är det konstigt att personer låter sina fordon tyna bort på sin egendom. Det är både ekonomiskt och miljömässigt förkastligt. Idag får man betalt när man lämnar sitt uttjänta fordon till bilskrot i de flesta fall. Och lämnar man den till en auktoriserad aktör blir skrotbilen även sanerad från alla miljöfarliga ämnen på rätt sätt. Den idag effektiva återvinningen av mer än 95 procent av bilens vikt betyder att det gamla dumpade vraket har fått ett välkommet värde för ägaren. Efter sanering och pressning hos bilskroten skickas paketet till rationell fragmentering och sortering av ingående metaller och ämnen. Materian går tillbaka i en evig återvinningscykel i produktion. Förutom kostnadsbesparing erhålles ett minskat koldioxidutsläpp och en minskad energiförbrukning vilket kommer bilägarna till del vid skrotningen. Återvinningsprocessen börjar genom att stora hammarkvarnar tuggar sönder de hoppressade vraken, som sänts från någon auktoriserad bilskrot. Blandningen av järn, koppar, aluminium, övriga icke-magnetiska metaller, gummi, plaster, textilier, glas, grus mm transporteras via rullband under en kraftig sug. Textilier och lättare material avskiljs och förs med band till förbränningscentralen. Därefter förs blandningen över magnetiska rullar. Cirka 70 procent av bilens vikt faller här ut som återvunnet järn. Resterande blandning sorteras genom bad med olika tätheter. Reduceringen av koldioxidutsläppet bedöms vara likvärdigt med vikten av återvunna metaller och energibesparingen når upp till 80 procent genom den eviga kretsgången.

Bildemontering eller bilskrot i Stockholm betyder egentligen samma sak. Ett auktoriserat företag tar emot ett uttjänat fordon för skrotning och avregistrering hos Transportstyrelsen. Inga andra har sådana rättigheter. Demontera och sälja begagnade bildelar har bedrivits sedan bilismens födelse. Men det kostade en rejäl slant för bilägarna att skrota bilen i Stockholm, tills Naturvårdsverket stoppade företeelsen. 2007 drogs den statliga skrotningspremien in, och hårda förordningar gavs till bilproducenterna, som består av tillverkare, importörer och försäljare. Fordon upp till 3,5 ton totalvikt ingår i Miljöverkets åtta lagstadgade produkter, med insamlings- och återvinningskrav. För bilen gäller 95 % återvinning för återgång till ett kretslopp i tillverkningskedjan. Kraven transformeras till bilskrotarna i Stockholm, som måste ta den största smällen. I producentansvaret ingår även krav, att ett mottagningsställe skall finnas inom 5 mil från en kund, samt tillsyn att kommunen ger upplysning om hantering och platsen, där miljöfarligt avfall kan lämnas.
Skrotbilar, som blir stående, är ett känt och omskrivet miljöproblem. Det beskrivs av Naturvårdsverket, Miljöverket och Länsstyrelsen. Genom bilproducenternas givna ansvar och bilskrotars hårda föreskrifter i ”Bilskrotningsförordningen” återvinns över 95 % av bilens vikt idag. När det dags att skrota bilen i Göteborg kan vi hjälpa er. Vi betalar mellan 1 500-2 500 kr och hämtar gratis i vårt hämtningsområde (Kungsbacka till Uddevalla vidare till Trollhättan). Alla skrotbilar bärgas till en auktoriserad bilskrot (Uffes bilskrot). Bilbärgning Gbg AB är auktoriserade för transporter med skrotbilar. I samband med föreskrifterna utsågs ett antal landsomfattande auktoriserade bilskrotar, som tvingades skrota och avregistrera bilar gratis. Skrotbilar i Stockholm klassas som miljöfarligt avfall, och ”Bilskrotningsförordningen” föreskriver i detalj vad, hur och när bilvraken skall transporters, tas emot, saneras , demonteras, sorteras, hanteras, lagerhållas och skickas vidare. En årlig inspektion utförs av ortens miljöavdelning för att tillse att lagarna följs. Det blev droppen för många gamla bilskrotar i Stockholm. De tvingades lägga verktygen på hyllan, inte ens den låga lönsamheten kunde bevaras.Men några bildemonteringar i Stockholm, eller dess närhet, erbjuder fortfarande begagnade bildelar. Och genom den gemensamma bildelsmarknaden, som drivs av Bildelsbasen, har branschen tills vidare säkrat den nischen. Flera av bilskrotarna är certifierade genom svensk industris vedertagna kvalitetssystem (ISO 9000), som även innefattar lösningar av tänkbara miljöproblem. Den utvecklingen understryker ytterligare bilskrotar i Stockholm ställning. Och genom en mycket framgångsrik process med fragmentering går utvecklingen mot en större koncentration av den lagstiftade bilåtervinningen. Allt fler bilskrotar minskar försäljningen av reservdelar, trots den stora efterfrågan av billiga bildelar. Däremot kommer självplockare att alltid finna lämpliga objekt, på grund av de helt oslagbara priserna. Med stigande råvarupriser kommer förskjutningen mot fragmentering att öka. Att, som i dag, vara lagenlig och återvinna 95 % av bilen, då 30 % går andra vägar, är väl något för en lagvrängare att tyda. Om någon bryr sig över huvud taget.

Kontakta en passande skrothandlare i Stockholm för dig som bor i närheten av huvudstaden. Kom överens om du tar dig till anläggningen på egen hand eller om de hellre ska komma och hämta upp ditt sorterade skrot.

Innan du ger dig iväg till en skrothandlare är det en god idé att leta upp olika alternativ på nätet. På så sätt kan du snabbt och enkelt få en överblick vilka som finns i din närhet och också vilka som erbjuder tjänster inom just järnskrot.
Efter att du letat fram några passande alternativ är det dags att ta kontakt med det företag som du tycker erbjuder bäst tjänster just för dina behov. Du som privat- eller företagskund kan välja att återvinna bl.a. ditt järn- och metallskrot, el-kablar, bilbatterier eller till och med skrota bilen till ett bra pris i Stockholm. Kontrollera hur deras återvinningsprocess ser ut och om de även kan hjälpa till med upphämtning av ditt skrot. Oavsett om du är privatperson eller företag är det skönt att få hjälp med detta, särskilt om det handlar om stora mängder. Ställ de frågor du har för att till slut kunna bestämma dig för vilken handlare du ska lämna ditt skrot till.Olika skrothandlare erbjuder olika priser för att köpa ditt järnskrot. Gör därför din research för att ta reda på var du kan få bäst betalt. Det finns till och med jämförelsesajter online som du kan använda för att hitta det företag i din närhet som erbjuder bäst pris. Det är ett enkelt och smidigt sätt att göra en bra affär.I ditt hem har du säkert en mängd järn som du inte ens vet om eller använder. Börja med att titta på dina oanvända eller gamla hushållsprodukter, de innehåller säkerligen järnskrot. Istället för att låta detta ligga och skräpa kan du återvinna och sälja ditt järnskrot för lite extra klirr i plånboken. Det är dock inte bara plånboken som blir glad, utan också miljön. Järn är nämligen en av de viktigaste metallerna vi har på jorden och därför är det viktigt att detta material återanvänds till nya produkter.

Idag är det enda alternativet inte längre att göra sig av med ditt metallskrot på den kommunala återvinningsstationen. Idag finns det alternativ där du både kan bli av med ditt järnskrot snabbt och enkelt och samtidigt tjäna pengar. Nedan följer en steg-för-steg-guide om hur du ska gå tillväga.På Lantz Järn & Metalls återvinningsstation i Visby är du som privatperson och företagare välkommen in för att återvinna ditt järn och metallskrot, dina gamla blybatterier och för att skrota bilen.Sedan 1 januari 2019 finns nu Lantz Järn & Metall representerade i Västerås. Med skrotgård och fragmenteringsanläggning samt en rationell mottagningsstation för inköp från såväl företag som privatpersoner.

Nej, är bilen är åtkomlig när den ska hämtas så behöver du inte vara på plats. Om bilen däremot står i garage etc så behöver du vara på plats, men då kontaktar vi dig för att boka en tid för hämtning.

Det har aldrig varit enklare att skrota bilen! SkrotaBilenSverige har lång erfarenhet av att ta hand om skrotning och återvinning av lätta lastbilar och personbilar. Vi hämtar upp ditt fordon i Stockholms, Uppsalas, Västmanlands och Södermanslands län helt kostnadsfritt med förutsättning att motor, växellåda och katalysator finns, oavsett skick. Det ska vara bekvämt för dig som är kund hos oss!
All skrotning sker enligt gällade miljölagsstiftning på auktoriserad bilskrotningsanläggning. Vi har lång erfarenhet inom bilbärgning och biltransporter och använder moderna miljövänliga bärgningsfordon! Funderar du på att sälja din skrotbil? Skrotabilen.eu hämtar alla typer av skrotbilar gratis. Nyare skrotbilar kan vi även köpa. För att snabbt kunna ge ett pris behöver en eller fler bilder på bilen samt kort information om bilmärke, årsmodell och i vilket skick bilen är. När du lämnar in ditt fordon för skrotning ska du ha med dig Del 2 av registreringsbeviset. Registreringsbeviset består av två delar, del 1 som är blå och del 2 som är gul. Registreringsbeviset ska mottagaren ta hand om. Om du bygger om ett fordon, behöver fordonet i vissa fall inte längre vara registrerat. Det vanligaste är att en bildragen släpvagn byggs om för att användas efter en jordbrukstraktor. Se hur du anmäler avregistrering under rubriken Skrotning av tunga lastbilar och bussar (totalvikt över 3 500 kg) samt av övriga fordonsslag ovan. Om fordonet skrotats, förstörts eller om du gjort något som innebär att fordonet inte längre kommer att användas i trafik, så ska det avregistreras. Du anmäler det på registreringsbeviset. Vi bedömer om fordonet ska avregistreras. Följande fordonsslag omfattas av dessa regler:

Vem betalar mest för skrot?
Olika skrothandlare erbjuder olika priser för att köpa ditt järnskrot. Gör därför din research för att ta reda på var du kan få bäst betalt. Det finns till och med jämförelsesajter online som du kan använda för att hitta det företag i din närhet som erbjuder bäst pris.
Att avregistrera ett fordon innebär att fordonet tas bort permanent från vägtrafikregistret. Den vanligaste orsaken till en avregistrering är att fordonet skrotas.

En fordonsägaren ska ha rätt att kostnadsfritt lämna in sitt fordon till skrotning. Producenterna står för kostnaderna att skrota och återvinna fordonet.
I undantagsfall godkänner vi avregistrering av andra skäl än de som presenteras här. Det gäller främst avregistrering av personbilar som skrotats men där ägaren inte kan styrka detta genom ett skrotningsintyg. Ett exempel är personbilar som används inom folkrace.Du skrotar din personbil genom att lämna in den på ett mottagningsställe för uttjänta bilar eller till en auktoriserad bilskrotare. Din kommun kan lämna information om vilka mottagningsställen som finns i din närhet. Tänk på att ta med det senast utfärdade registreringsbeviset del 2.

Har du skrotat ditt fordon i ett annat EES-land än Sverige? Då ska du anmäla detta till oss på ditt registreringsbevis. Till anmälan ska du bifoga ett skrotningsintyg (engelsk benämning Certificate of Destruction) och fordonets registreringsskyltar (om det inte framgår av intyget att de har förstörts).
Du avregistrerar fordonet genom att lämna in det på ett mottagningsställe eller hos en auktoriserad bilskrotare. Din kommun kan lämna information om vilka mottagningsställen som finns i din närhet. Information om mottagningsställen finns också via producentorganisationen BIL Swedens webbplats. Anmälan sker via registreringsbeviset som ska kompletteras med handlingar som styrker att fordonet ska avregistreras samt fordonets registreringsskyltar. Observera! Du kan inte avregistrera en bildragen släpvagn och använda den, oregistrerad, efter en bil med en så kallad LGF-skylt (LGF = Långsamtgående fordon). Om ditt fordon omfattas av producentansvaret, har du rätt att utan kostnad lämna ett fordon för skrotning till producenten eller dennes representant. Producenten kan dock begära ersättning om fordonet saknar väsentliga och ekonomiskt värdefulla delar, till exempel motor, växellåda eller katalysator. Producentansvaret är ett ekonomiskt ansvar för skrotning och återvinning av uttjänta fordon. Det innebär att en producent (yrkesmässig tillverkare och yrkesmässig importör, till exempel en generalagent) ansvarar för att ombesörja att ett fordon skrotas på ett regelmässigt korrekt sätt.

Måste bilen vara påställd vid skrotning?
Bilen ska vara påställd under skrotningsdagen. Det är bäst att inte försöka avställa bilen, för att undvika eventuella motstridigheter.
Strängnäs bilskrot har många år av erfarenhet och kunskap inom branschen. När du skrotar bilen i Stockholm utför vi även miljövändlig skrotning och demontering. Vi försöker att alltid tänka på miljön för såväl våra anställda och kunder som för vår planet. För oss på Strängnäs bilskrot är det av stor betydelse att våra kunders förväntningar gällande service och bemötande uppnås. Vill du läsa mer om vårt miljöarbete?När ditt fordon inte längre fungerar och det är dags att skrota den. Ja, då finns vi på Strängnäs bilskrot. Vi hämtar bilar i Stockholms, Uppsalas, Västmanlands och Södermanlands län. Boka enkelt en tid för upphämtning av ditt fordon. Det enda du behöver tänka på är registreringsbevis (del 2) och legitimation.

Hos oss på Strängnäs bilskrot är det viktigt att både våra anställda och du som kund ska känna trygghet i processen. Vi strävar alltid efter att det ska gå så snabbt och smidigt som möjligt när du skrotar bilen i Stockholm.
Vi är en kompetent bilskrot och en av Sveriges ledande aktörer inom branschen. Hos Strängnäs bilskrot är det enkelt och smidigt att skrota bilen i Stockholm.På Strängnäs bilskrot hämtar vi ditt fordon kostnadsfritt när du ska skrota bilen i Stockholm. Vi är en auktoriserad bilskrot som alltid gör vårt yttersta för att du som kund ska känna dig trygg genom hela processen. Att skrota bilen i Stockholm kommer dessutom med flera fördelar, vi ser nämligen även till att göra miljön en tjänst. Vi använder oss av planerade rutter och stora transportbilar för att ha möjlighet att frakta flera fordon under samma sträcka. Vill du skrota bilen kostnadsfritt? Tveka inte på att kontakta oss när du ska skrota bilen i Stockholm!Att söndriga personbilar i Stockholm saluförs till folk, deras intention är att åter föra in bilarna i trafik, är ett stigande besvär. De flesta fall sker det utan säljarens vetskap. Sorgligt nog är det för sent, att rättsligt rätta till en sådan oegentlighet senare. Enbart ett undertecknat mottagningsintyg med bilskrotsintyg, av en ackrediterad bildemontering eller av likvärd avtalad rörelse, kan hindra framtida problem.

Den kloke fordonsägaren avyttrar nuförtiden sin defekta personbil i Stockholm med en ersättning, som klart överstiger den indragna statliga skrotpremien. Det existerar flera kunder. Skrotar med självplock av beg. bildelar betalar många gånger mer ersättning för en ålderstigen Pontiac. Men ska vara uppmärksam på vissa oegentligheter och rävspel i branschen. Under ”trasiga fordon förvärvas” radas olika företag upp i Blekingepostens reklam. Lockbeten, som ersättning med 10 000-tals kr, avlöser varandra.
I dag kan bilägare skrota en bil i Stockholm gratis. Vid inlämning, med senaste registreringsbeviset, mottas ett skrotningsintyg från en legitimerad bildemontering. Detta försäkrar en framtida avregistrering hos centrala bilregistret. Några bilskrotar lämnar även en rejäl ersättning.I mån av tid erbjuder även billig bilbärgning med bärgningsbil. Oavsett var du skall bärga bilen. T. ex. valfri verkstad, hemmet, eller annan angiven plats.

Ställ av bilen innan vi hämtar den. Överskjutande skatt och försäkring betalas då tillbaka omgående till fordonsägaren. Logga in på Transportstyrelsens hemsida med ditt bank-id och öppna fliken ställa på/av fordon. Bilarna som vi hämtar bärgas på våra bärgningsbilar oavsett om fordonen är körbara eller ej. Alla transporter och hämtningar sker med bärgningsbilar (Iveco Daily miljöklass Euro 6). Våra bilar är helförsäkrade med ansvarsförsäkring från Trygg Hansa. Bilbärgning Gbg AB har även tillstånd för bärgning av uttjänta fordon från Länsstyrelsen.
Detta skrotintyget är dessutom till grund för Trafikverkets avregistrering i bilregistret. När defekta bilar säljes har bilinnehavarna en del att överväga. Syftet, att få sin bil skrotad med bilåtervinning, i ett ändlöst och naturförståndigt kretslopp, är hotat före den hamnat på en legitimerad bilskrot. Kan bilägaren själv lämna in sitt uttjänta fordon är det inga bekymmer, och han kan dessutom räkna med den högsta ersättningen. Måste bärgare anlitas finns ändå potential att få ersättning och säkra bilens slutpunkt.Det är Kristoffer, Hussam och Niclas som jobbar ute på fältet. Det är någon av oss du möter när vi hämtar skrotbilen. Bärgningsbilarna vi använder är en Iveco Daily miljöklass Euro 6 årsmodell 2018, Iveco Daily miljöklass Euro 6 årsmodell 2020 och en Iveco Daily miljöklass Euro 6 årsmodell 2022. För transport av en skrotbil, som kategoriseras miljövådligt restprodukt, krävs tillstånd från Transportstyrelsen. Det här kan kontrolleras på företagets nätsida före beställningen. Och genom erhållande av ett signerat mottagningsbekräftelse med skrotintyg, i växling av reg. bevis del 2, kan fordonsinnehavaren förvänta sig sig, att den gamla ”klenoden” handskas riktigt och på ett klimatförståndigt förfarande. Priset av ett fragmenterat fordon överskrider inte ens trettio procent av lovat summa. Så dessa skumma fiktiva affärsrörelser, som inte ingår i de behöriga företag, kan inte betala de pengarna för en bil, som måste återvinnas med laglig redogörelse.Målet med personbilsbärgning är att alltid kunna erbjuda tjänsten till konkurrenskraftiga fasta priser. Företaget hämtar skrotbilar som ägaren inte själv kan transportera till skroten. Som säkerhet har företaget tecknat speciell ansvarsförsäkring och har tillstånd från Länsstyrelsen att transportera skrotbilar , som klassas som farligt avfall och som därför måste följa lagbundna krav. Av den anledningen förlorar man pengar genom att övergiva det kasserade fordonet vind för våg. Det är detsamma, som att kasta en massa pengar i sjön. Den senaste tiden har fordonstillverkarna lyckats med en 95 % bilåtervinning, vilket har den betydelsen att det finns goda marginaler att ge ersättning till fordonsinnehavaren. Skrotarnas rationella och miljöintelligenta utformningar efter bilskrotningsförfattningen medverkar till ett allt bättre ersättning för de bilar som tjänat ut. Så en ägare kan erhålla tusentals kr genom förfrågningar. När Transportstyrelsen fått information om att du lämnat in bilen för skrotning meddelar de oss och vi tar då bort din bilförsäkring. Om du har betalat för en försäkringsperiod som är efter skrotningsdatumet får du tillbaka pengar.Har du en gammal bil som bara står eller kostar reparationen mer än vad bilen är värd? Då kan det vara dags att skrota bilen. Här får du tips om vad du ska tänka på.​​

Vilken bilskrot betalar bäst i Stockholm?
Uffes bilskrot på Orust betalar bäst i Sverige när man ska skrota en bil. Företaget betalar 3 500 kr för en komplett bil med original katalysator som har aluminiumfälgar vid inlämning. Prisavdrag på 600 kr gäller för bil med stålfälgar. Årsmodell och skick har ingen betydelse.
Det är kostnadsfritt att skrota bilen i många kommuner. I en del kommuner kan du få betala en avgift för att få bilen hämtad. Om det saknas delar av bilen som till exempel växellåda, motor eller om bilen bara är en tom kaross kan du också få betala en avgift.Om du inte hittar den gula delen av registreringsbeviset beställer du ett nytt från Transportstyrelsen innan du åker till bilskroten. Beställ nytt registreringsbevis här

När det är dags att skrota bilen lämnar du in den hos en auktoriserad bilskrotningsfirma. De tar hand om bildelarna så att de kan återanvändas och ser till att miljöfarligt avfall tas omhand på rätt sätt. Det finns även speciella mottagningställen där du kan lämna din bil.
För att du ska kunna få tillbaka fordonsskatten, säga upp försäkringen och vara säker på att slippa böter och eventuell trängselskatt är det viktigt att du blir avregistrerad som bilägare. Ta med dig detta när du skrotar bilen:Ibland måste du skrota bilen och det hjälper vi dig gärna med. Du behöver inte betala för att skrota din bil hos oss, vi tar emot den helt gratis och avregistrerar den direkt så du får med dig en bekräftelse på avregistreringen. Eventuell kvarstående skatt betalas tillbaka av transportstyrelsen till dig.

När bilen lämnas in för skrotning ska du få bevis på att mottagningsstället blivit ägare till bilen. I samband med skrotningen ställs bilen av för att den inte ska kunna tas i trafik igen. Detta ska du få med dig därifrån:
Det är bra för miljön att bildelar tas tillvara och återanvänds. När du skrotar din bil återvinns till exempel däcken, balansvikter, bränsletanken, batterier, katalysatorer, bromsolja, kylarvätska och outlösta airbags. Andra saker som oljefilter, köldmedel för klimatanläggning, oljor i motorn, växellådan och styrsystemet förstörs på ett säkert sätt.Det är viktigt att ta hand om vår miljö och undvika att farliga utsläpp som skadar miljön när man arbetar med demontering samt skrotning av fordon. Bilskrotsproffsen arbetar aktivt för att förbättra miljön genom att återvinna och återanvända så mycket som möjligt för att bespara miljön. Genom att följa riktlinjer och krav för kvalitet samt upprätthållande av god miljö arbetar vi tillsammans för att värna om vår planet. Med ett miljöanpassat arbete hoppas vi kunna skapa en friskare miljö och nöjdare kunder. Läs mer om vår miljöpolicy.

För oss är det viktigt att värna om miljön och arbetar därför med återvinning samt återanvändning av bildelar i så stor utsträckning som möjligt. Vi plockar isär bilen och bevarar de delar som är i tillräckligt gott skick för att återanvändas. Kontakta oss vid intresse!
Med hjälp av våra transportbilar som rymmer upp till fem bilar kan vi erbjuda dig kostnadsfri upphämtning av ditt fordon. Vårt mål är att göra bilskrotningen betydligt enklare genom att transportera ditt fordon till oss. Anmäl ditt intresse idag!

Hur mycket kan man få för att skrota bilen?
Med den statliga skrotpremien som fanns fram till 2007 kunde man få upp till 50 000 kr. Idag är det dock upp till kommuner och enskilda bilskrotare hur mycket de vill ge i skrotpremie. På det stora hela är det sällan du får ut mer än några tusen. Som mest brukar man få 20 000 kr i ersättning för att skrota bilen.
Vi tillhandahåller försäljning av begagnade bilreservdelar för mycket bra priser. Hos oss får du möjlighet att plocka ihop och köpa de reservdelar du behöver från över 700 olika biltyper. Välkommen att besöka oss!Det har aldrig varit enklare att skrota bilen! Bilskrotproffsen har lång erfarenhet av att ta hand om skrotning samt återvinning av lätta lastbilar och personbilar. Vi hämtar upp ditt fordon i Stockholm, Uppsala, Västmanland och Södermanlands län helt kostnadsfritt. Det ska vara bekvämt för dig som är kund hos oss och det har aldrig varit enklare att bli av med din skrotbil.

När tiden är inne för att besöka en bilskrot i Stockholm erbjuder Strängnäs bilskrot dig gratis transportering av det aktuella fordonet. Strängnäs Bilskrot tar emot diverse bilmärken för skrotning och genomför även demontering av delar som har möjlighet att återvinnas. Vi strävar alltid efter att utvecklas och bli bättre för att på bästa sätt kunna möta våra kunders förväntningar. Tillsammans med en erfaren och kunnig personal håller vi en hög standard gällande kvalitet och kundbemötande. Kontakta vår bilskrot i Stockholm idag!
Hos oss på Strängnäs bilskrot är det viktigt att både våra anställda och du som kund ska känna trygghet i processen. Vi strävar alltid efter att den ska gå så snabbt och smidigt som möjligtSträngnäs Bilskrot är en av de främsta aktörerna på marknaden och har under många år arbetat med miljövänlig skrotning och demontering av bilar. När tiden är kommen för att skrota bilen finns vår bilskrot i Stockholm nära till hands och erbjuder dessutom gratis upphämtning. Tillsammans med ett professionellt bemötande och en utomordentlig service skrotar vi din bil genom en enkel och smidig process.Bilproducenterna har ett eget mottagningssystem som kostnadsfritt tar emot din bil för skrotning. Om bilen saknar exempelvis motor, växellåda eller katalysator kan de dock begära en skälig ersättning för att skrota bilen. Båtretur är ett nationellt nätverk för insamling och återvinning av fritidsbåtar. Återvinningen sker enligt lagkrav med hänsyn till miljön. Processen omfattar identifiering, ägarkontroll, kostnadsuppskattning för eventuell förbehandling, transport och återvinning. Om du själv inte kan transportera din båt kan du få hjälp med detta mot en ersättning. Se länkar längre ned på sidan. Om du väljer en bilskrot som inte är med i bilproducenternas nätverk får du själv göra upp affären. De har inte har krav på sig att kostnadsfritt ta emot bilar för skrotning. Se till att du lämnar bilen till en auktoriserad bilskrot.Om du inte själv kan transportera din båt till Båtretur kan de mot ersättning frakta den åt dig. Båten behöver även vara sanerad från miljöfarligt avfall.

Nu finns möjligheten att kostnadsfritt lämna båtvrak till skrotning. Båtar upp till tre ton kan lämnas på tjugofem olika platser i Sverige. Just nu är det gratis tack vare en skrotningspremie från Havs- och vattenmyndigheten.
Kom ihåg att ta med dig din legitimation och bilens senaste registreringsbevis när du lämnar bilen. Om någon annan lämnar bilen åt dig krävs en fullmakt.

Både bilar och båtar omfattas av producentansvar. Här hittar du information om vart du vänder dig om du har en bil eller båt som gjort sitt och behöver skrotas.
Bilskrotproffsen är beläget i Strängnäs men hämtar fordon i Stockholms, Uppsalas, Västmanlands, Södermans och delar av Östergötlands Län. Vi har lång erfarenhet inom branschen och kan med säkerhet säga att vi är din trygghet när du vill skrota din bil. Det enda du behöver är registreringsbevis (del 2) och legitimation vid överlämnandet. Har du en utlandsregistrerad bil? Ingen fara, vi hjälper dig!

Vi \u00e4r ledande akt\u00f6rer inom branschen och ser till att alla v\u00e5ra kunder kan skrota bilen gratis. Att skrota bilen tillsammans med oss kommer d\u00e4remot med fler f\u00f6rdelar \u00e4n gratis upph\u00e4mtning \u2013 vi ser \u00e4ven till att g\u00f6ra milj\u00f6n en tj\u00e4nst genom att anv\u00e4nda oss av stora transportbilar f\u00f6r att frakta flera fordon \u00e5t g\u00e5ngen. Ska du skrota bilen i Stockholm \u00e4r vi det sj\u00e4lvklara valet f\u00f6r dig!

Här kan du enkelt och smidigt boka en kostnadsfri hämtning av ditt fordon. Det enda du behöver göra är att fylla i formuläret och klicka på skicka. Därefter tar vi över arbetet och du behöver inte tänka på någonting annat förutom registreringsbevis (del 2) och legitimation. Det har aldrig varit enklare att boka avhämtning för ditt fordon!
Bilskrotproffsen har sedan många år tillbaka goda kunskaper när det kommer till miljövänlig skrotning och demontering av bilar. Vi är en auktoriserad bilskrot som alltid eftersträvar att minska vår miljöpåverkan genom att återvinna och sälja begagnade bildelar. För oss är det av stor vikt att bemöta våra kunders förväntningar både gällande service och kvaliteten på de begagnade bildelar vi tillhandahåller. Läs mer om vår miljöpolicy och vår bilskrot!