Posted on

Hängande Hylla över Köksö Med Belysning

Med Lofthyllan från Nordal kan du hänga vin och dricksglas, samt dekorera med vackra flaskor vin eller andra favoriter. Loft inbjuder till praktisk och dekorativ sortering på ett enkelt och rustikt sätt, hänga skåpet i taket där du vill, helst över en köksö eller bredvid köksskåpen.Från mitt dagliga arbete som elektriker försöker jag också dokumentera jobb som kan vara intressanta för många att läsa om, samt skriva på ett enkelt sätt utan för många professionella termer. Jag tycker om när jag hittar spännande lampor och nya mönster, jag hoppas att du också kan få lite inspiration att titta på lampor som inte bara en ljuskälla, utan som en naturlig del av inredningen i ett hem. Läs mer om hitta inspiration för bra belysning i vardagsrummet . Loft från det danska designmärket Nordal är en spännande nyhet för köket. Loft är en hängande hylla som erbjuder bra skåputrymme för flaskor och glas, samtidigt som den är dekorativ och har en unik design. Webbplats och blogg om lampor, belysning och elektriska. Målet här är att skapa inspiration om belysning och hur man använder vackra lampor i hemmet. Här på Lunelampor kan du upptäcka hur du skapar en bra belysning, hitta inspiration om inredning och interiör och svara på elektriska frågor med lättlästa guider och tips. Den här hängande hyllan för vin och glas kommer i en läcker industriell design av svartmetall och passar fint in i både den skandinaviska och moderna stilen som finns i många lägenheter och hem.Det fascinerar mig hur kreativa designers kan ta något som i princip är en ljuskälla. Och förvandla dem till underbara mönster och praktiska konstverk genom att variera former, färger och material. Lunelampor.se är en blogg om belysning, interiör och elektrisk. Målet här är att skapa artiklar med inspiration om populära lampor och nya produkter på marknaden. Härligt rustik hänghylla i antikbehandlad grå metall. Passar lika bra att hänga över en köksbänk, spis eller i ett fönster som ute i trädgården eller på balkongen.Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.

Öppna hyllor ger massor av förvaringsmöjligheter, samtidigt som du också kan dekorera köket. Krukor med örtkryddor, en hängare för koppar och en fin teburk på vägghyllan ger dig både lättillgänglig förvaring och fina detaljer som bidrar med stil.
Alla kök behöver ett välsorterat kryddställ. Med ett väggmonterat kryddställ eller en kryddhylla har du full överblick över kryddorna och kan enkelt välja vad du vill använda i matlagningen. Då får du också fina färginslag i köket, från det mörkröda paprikapulvret till den gula curryblandningen.Häng upp dina saker i köket med vår IKEA väggförvaring för kök. Väggförvaring och hängande förvaring är ett bra sätt att ha dina köksredskap exponerade och inom räckhåll.

Med några kökshyllor på väggarna sparar du skåputrymme samtidigt som dina saker blir lätta att komma åt. Här är några tips på hur du kan använda hyllor i ditt kök.
En hängande behållare intill spisen eller hällen kan bidra med stil och ger dig samtidigt snabb och enkel åtkomst till dina favoritköksredskap när du behöver dem i din matlagning. Eller varför inte skaffa ett kryddställ som ser till att du alltid har dina smaksättare nära till hands.Har du några särskilt fina köksredskap? Passa på att visa upp dem! Ett bra sätt att exponera köksredskap är att sätta upp en förvaringshylla med stång på din köksvägg. Sätt upp några S-krokar på stången så kan du enkelt hänga upp dina finaste kastruller och göra dem till en praktisk del av din köksinredning.

De här prisvärda vägghyllorna ger borrfri förvaring. Inga fler hål i dina väggar, de dolda sugpropparna håller för köksredskap, kryddor eller burkar på upp till 1 kg. Ren design, släta rundade hörn och grågrön träton skapar ett fridfullt och modernt uttryck. Smart, praktiskt och snyggt.
Få ut maximalt av utrymmet genom att hänga upp dina köksredskap. Denna smarta och prisvärda hängare med clip-on funktion är enkel att fästa på en hylla för att skapa en plats för köksredskap eller kökshanddukar. Ingen borrning, krokhängaren passar hyllor med en tjocklek på mellan 16 och 20 mm. Du kan dessutom flytta runt den dit du vill.Med hjälp av en fin låda eller korg kan du hålla köksnödvändigheter inom räckhåll och utom synhåll. Skaffa en korg där du kan ha exempelvis citroner, lök eller vitlök. Och kanske kan en låda ge prydlig förvaring åt dina disksvampar, disktrasor och diskborstar.

{{^isHidden}}{{/isHidden}} {{#hasVariants}}{{name}}{{/hasVariants}} {{^hasVariants}}{{nameWithConcatAttributeValues}}{{/hasVariants}} {{^isHidden}}{{/isHidden}}Hängande hylla, hängande kökshyllor, hänghylla, hängställning, köksupphäng, barhylla, bardiskhylla, hylla med krokar, hylla från taket, hylla ovanför köksö eller köksbänk… Vad ska man egentligen kalla denna praktiska förvaring som är lika snygg i kökstaket som i uteköket eller i uterummet eller växthuset? Vissa har krokar för köksredskap, grytor och kastruller. Andra har hållare för vinglas. De flesta är tillverkade i smide eller metall och hänger i kedjor så att man enkelt kan reglera höjden genom att korta av eller förlänga dem. Vad man än vill kalla dem så ger de rummet där de hängs en högre mysfaktor och ombonad känsla.Det mest populära sättet att belysa sin köksö är med hängande pendlar. Vi säljer ofta två till fyra stycken likadana mindre pendlar för detta ändamål beroende på hur stor yta som ska belysas. Fördelen med en pendel är att ljuset kommer ner lite närmare arbetsytan samt att man får avbländning i sidled. Detta ger möjlighet att ha ett bra arbetsljus samtidigt som det inte lyser upp hela rummet eller bländar kocken.Köksöar har blivit populära inslag och vanliga de senaste åren. Det finns många olika typer av lampor som passar över en köksö men det vanligaste är att man hänger flera lite mindre pendlar. Tänk på att placera armaturerna på ett sådant sätt att man får bra arbetsljus och att ljuset inte skuggas när man står och hackar lök.Även spotlights är populärt och fungerar även det mycket bra just över köksöar eller köksbänkar. Viktigt att tänka är hur de placeras och hur spottarna vinklas så att ljuset hamnar där man vill ha det samtidigt som det inte bländar ifrån andra platser i rummet. En stor fördel med spotlights över köksbänk är att de inte bygger ner från taket och oftast går bra att ha även om man har överskåp över bänkarna. Många bygger idag sin köksbelysning med skensystem som går att anpassa efter kökets utformning och är väldigt flexibla. Från dessa skenor kan man även pendla ner lampor i samma lösning. Vårt mest populära system är Global 1-fas skenor med tillhörande spotlights.

Vackra Hamilton taklampa, från PR HOME, är en stilren och modern taklampa i klassisk design. Hamilton är gjord av klart, handblåst glas med snygga detaljer i svart metall. Då glaset är handblåst är varje glas unikt och luftbubblor och små ojämnheter kan förekomma, som en del av det genuina hantverk som tillverkningsprocessen kräver och som blir del av lampans charm och karaktär.
Denna taklampa kan inte hängas på takkrok utan monteras genom att skruvas upp direkt i tak med medföljande takfäste. Lampan ansluts sedan med fast installation (230V). Klint hänger i 2 sladdar på vardera 1,5 meter. Längden på dessa justerar du själv efter eget önskemål. Varje lampskärm har en diameter på 21 cm.

Fyra ljuskällor á 20W i halogen medföljer. Önskar du hellre använda dig av LED som inte utsöndrar värme, har låg energiförbrukning och lång livslängd så hittar du passande förslag under ”Köp Till”.
Ljuskälla säljes separat. Komplettera med någon av våra ljuskällor i LED som inte utsöndrar värme, har låg energiförbrukning och lång livslängd. Se passande förslag under ”Köp Till”. 

Tubo är en stilren glaspendel, från Markslöjd, med en smal, tubformad glasskärm i klarglas med räfflad effekt. Lamphållare och detaljer i stål gör att du får en stilren pendel som passar precis lika bra enkel som fönsterlampa eller i par över en köksö.
Ljuskällor säljes separat, till denna taklampa behöver du 4 stycken ljuskällor i LED med E27-sockel. På bilden ser du Nora med globformade ljuskällor på 95 mm. Komplettera med några av våra ljuskällor i LED som inte utsöndrar värme, har låg energiförbrukning och väldigt lång livslängd. Se passande förslag under ”Tillbehör”.Med sin diameter på 15 cm passar denna glaspendel lika vackert i fönstret som över ett mindre sidobord, eller över en öppen arbetsyta i köket. Gabby har lamphållare och detaljer i svart och levereras med 3 meter lång sladd med stickkontakt för vägguttag.

Denna taklampa har en rustik och industriell design kombinerat med en stilren finish! Färgen är matt, antiksvart med gulddekor och vit insida. New Haven gör sig riktigt bra över köksbordet eller över en köksö i det rustika köket.
Ljuskälla säljes separat. Komplettera med någon av våra många ljuskällor i LED som inte utsöndrar värme, har låg energiförbrukning och lång livslängd. Se passande förslag under ”Köp Till”.

Elswick taklampa från Eglo har en mjuk industriell design. Taklampan har stomme av stål i svart finish omgärdad av transparent glas där ljuskällan står i centrum. En riktig ögonfångare!
Ljuskällor säljes separat, till denna taklampa behöver du tre stycken. Komplettera med några av våra många ljuskällor i LED som inte utsöndrar värme, har låg energiförbrukning och lång livslängd. Se passande förslag under ”Köp Till”. Tubformad takpendel i metall med flera användningsområden. Häng Ruben över köksön, bardisken eller ett längre matbord och du får en stilren och tidlös taklampa. Ruben är gjord i svartlackad metall och kan inte placeras på takkrok utan monteras genom att skruvas upp direkt i taket med medföljande takbygel och ansluts med fast installation. Ljuskälla säljes separat, till denna taklampa behöver du en ljuskälla i LED med E14-sockel. Komplettera med någon av våra LED-lampor som inte utsöndrar värme, har låg energiförbrukning och lång livslängd. Se passande förslag under ”Tillbehör”.

Utöver designmässiga kvalitéer har fönsterlampan även utförande av absolut högsta kvalitet. Därför ger Nordlux hela 2 års garanti på Strap Fönsterlampa.
Snygga Manchester taklampa från PR Home är en väldigt snygg taklampa med industriell känsla kombinerat med modern design. Taklampan är riktigt robust och tillverkad av metall med detaljer, så som upphäng och kedja i mässingsfärgat råjärn.Ljuskällor säljes separat, till denna lampa behöver du tre stycken. Komplettera med några av våra ljuskällor i LED som inte utsöndrar värme, har låg energiförbrukning och lång livslängd. Se passande förslag under ”Köp Till”.

Har du en köksö eller annan öppen arbetsyta i köket som du vill hänga en nedpendlad lampa över så har vi ett bra utbud som kan passa dina önskemål. Välj mellan enkla pendlar med synliga ljuskällor eller lampor i mindre modell där du hänger flera på rad.
Taklampan Rille, från Cottex, är en avlång taklampa i metall med en industriell design. Med sina 3 socklar, med räfflad finish, finns det plats för 3 synliga ljuskällor med E27-fattning. Då du själv väljer vilka ljuskällor du vill köpa till kan du sätta din egen slutgiltiga prägel på designen. Välj mellan ljuskällor i opalvitt glas, tonat glas eller klarglas – du finner passande förslag under ”Tillbehör”.Välj själv om du önskar hänga alla glaskupor i samma höjd eller om du vill ha de på olika höjd. Denna taklampa kan inte placeras på takkrok utan monteras genom att skruvas upp direkt i taket med medföljande takbygel och ansluts med fast installation.

Placera Cobble i ditt fönster eller häng några stycken på rad över en öppen arbetsyta i köket och få en stilfull och klassiskt vacker belysning i ditt hem.Gabby fönsterlampa, från PR Home, är en hängande pendel i grönt, mönstrat glas. Den gröna glasskärmen avger en härlig retro-känsla och en mysig ljusbild genom glasets fina mönster.

Ljuskälla säljes separat, till denna pendellampa behöver du en ljuskälla i LED med E14-sockel. Komplettera med någon av våra LED-ljuskällor som inte utsöndrar värme, har låg energiförbrukning och lång livslängd. Se passande förslag under ”Köp Till”.

Avlånga taklampan Arc, från Cottex, är gjord i svart metall med plats för 4 synliga ljuskällor. En perfekt taklampa att placera över ett avlångt matbord eller över en köksö. Lamphållarna är riktbara så att du kan välja om du vill att ljuskällorna ska peka rakt nedåt, eller i sidled.
Designen är inspirerad av 1800-talets allra första glödlampor och det rökfärgade glaset släpper genom ett vacker ljusflöde och hjälper dig att skapa en mysig atmosfär i ditt hem. Dolores gör sig lika vacker singel i hallen som i par över en köksö eller över ett matbord. Den tvinnade textilkabeln ger lampan en extra fin touch!

Sky Bar taklampa, från välkända Markslöjd, är en stilren taklampa i metall med plats för tre stycken ljuskällor med E27-sockel. Varje sockel har en textilkabel på 1,5 meter vilket gör att du enkelt kan justera lampornas höjd efter eget önskemål.
Denna högkvalitativa pendel är tillverkad av aluminium snyggt lackerad i vitt med skärm i klart glas och E14-sockel. Denna pendel kan inte hängas på takkrok utan skruvas upp med medföljande fäste och ansluts med fast installation.Klassiska Capo taklampa, från välkända Belid, är en stilren taklampa med glaskupa i opalvitt glas och upphäng i svart. Glaskupan är öppen nertill och släpper genom ett mjukt och behagligt ljusflöde. Detta är en perfekt taklampa i kök, över matbord eller i hall eller sovrum där du vill ha ett bra allmänljus.

Ljuskällor säljes separat, till denna taklampa behöver du 3 st ljuskällor i LED med E27-sockel. Komplettera med några av våra LED-ljuskällor som inte utsöndrar värme, har låg energiförbrukning och lång livslängd. Se passande förslag under ”Köp Till”.
Lamphuvudet är riktbart vilket gör denna takpendel mångsidig då den kan placeras direkt i tak och belysa allt från foton och konst på en vägg eller fungera som arbetsbelysning över en köksö. Det diskreta, smala lamphuvudet skickar ett exakt, riktat ljus och avger en vacker ljusbild.Fina Cobble fönsterlampa från Cottex är en lampa med skärm av glas i vacker struktur och detaljer i antikfärgad metall. Cobble är utan tvekan en lampa i tidlös design, modernt och stilrent utförande, som gör sig lika bra i det moderna hemmet som i det klassiska!Avlånga taklampan Klint är designad av formgivaren Monika Mulder i ett lyckat samarbete med välkända varumärket Markslöjd. Resultatet blev en stilren taklampa i modern design! Klint är gjord i vit metall med detaljer i stål. Denna avlånga taklampa är 98 cm lång och har 3 nedåtriktade lamphuvuden som gör att det blir en perfekt taklampa att placera över ett avlångt bord eller över en köksö.Larry taklampa är designad av Monika Mulder för välkända varumärket Markslöjd. Stommen är gjord av vitlackerad metall med detaljer i stål. Detta är en avlång modell av Larry, med tre lamphuvud, som gör att den passar utmärkt över matbordet eller över köksön. Varje lampskärm har en diameter på 19 cm.

Med stomme i mässingsfärgad metall och skärm i grönt glas är detta en lampa som passar lika bra som dekorationsbelysning i fönstret eller hängandes över ett sidobord.Fyra ljuskällor i Halogen á 28W medföljer. Önskar du hellre använda dig av LED som inte utsöndrar värme, har låg energiförbrukning och lång livslängd så hittar du passande förslag under ”Köp Till”.

Strap har fått sitt namn från den stilfulla läderremmen som medföljer i färgerna brun och svart. Detta gör att du personligen kan välja färg efter önskemål och tidvis skifta för ett varierat utseende.

Ljuskällor säljes separat. Komplettera med någon av våra många ljuskällor i LED som inte utsöndrar värme, har låg energiförbrukning och lång livslängd. Se passande förslag under ”Köp Till”.
Du placerar din Trude direkt på takkrok och den 3 meter långa sladden justeras enkelt efter eget önskemål. Den långa sladden gör att du med fördel kan placera denna taklampa även på ställe med högt i tak.

Ljuskälla säljes separat. Komplettera med någon av våra ljuskällor i LED som inte utsöndrar värme, har låg energiförbrukning och väldigt lång livslängd. Se passande förslag under ”Köp Till”.

Ljuskälla säljes separat. Komplettera med någon av våra ljuskällor i LED som inte utsöndrar värme, har låg energiförbrukning och lång livsläng. Se passande förslag under ”Köp Till”.Vackra taklampan Dione, från välkända Markslöjd, är en tidlös taklampa med kupa i rökfärgat glas och detaljer i metall med en antikmässings finish. Antik innebär att mässingsfärgen har en mörkare ton. Glaset har en diameter på 25 cm vilket gör att denna taklampa passar lika bra enkel över ett mindre matbord som i par över en köksö.Embla är en stilren glaspendel, från danska Nordlux, i vitt glas. Med sin diameter på 10 cm har den en slimmad, modern design och passar lika bra hängandes i fönstret som över en köksö.

Med sin bredd på 66 cm gör Quattro sig lika bra över matbordet som över en köksö. Varje glasglob har en diameter på 12 cm. Denna taklampa är inte anpassad för takkrok utan monteras genom att skruvas upp direkt i taket med medföljande u-bygel och ansluts med fast installation. Quattro har två sladdar som är 1,5 meter långa och dessa justerar du enkelt efter eget önskemål och behov.Strap Fönsterlampa är designad av danska formgivarna Bjørn + Balle i ett lyckat samarbete med Design for the people, som är en del av välkända varumärket Nordlux. Designen är en förening av modern, industriell och minimalistisk dansk design med en stilren finish. Med en materialmix av metall och läder ligger Strap Fönsterlampa rätt i tiden och är en klockren inredningsdetalj. Placera Hamilton över din matplats, i hallen eller över soffbordet i vardagsrummet och få en tidlös lampa som sprider ett vackert ljussken och hjälper dig att skapa en mysig atmosfär i ditt hem! Avlånga taklampan Klint är designad av formgivaren Monika Mulder i ett lyckat samarbete med välkända varumärket Markslöjd. Resultatet blev en stilren taklampa i modern design! Klint är gjord i svart metall med detaljer i mässing med en antik (mörkare) finish. Denna avlånga taklampa är 98 cm lång och har 3 nedåtriktade lamphuvuden som gör att det blir en perfekt taklampa att placera över ett avlångt bord eller över en köksö.Ljuskälla säljer separat. Komplettera med några av våra ljuskällor i LED som inte utsöndrar värme, har låg energiförbrukning och lång livslängd. Se passande förslag under ”Köp Till”.Stilrena taklampan Tilo är en avlång taklampa, från danska Nordlux, med 5 hängande pendlar. Pendlarna är gjorda i mattsvart metall och har en topp i svartmålad ask som ger lampan karaktär och blir en snygg detalj. De fem smala lamphuvudena ger ett riktat direktljus som gör att denna taklampa passar bra över en arbetsyta i köket eller över ett smalt bord.Fina August taklampa, från PR Home, är en klassisk taklampa i tidlös design! Med stomme i mässingsfärgad metall och skärm i grönt glas är detta en lampa som passar hängandes över matbordet.