Posted on

Hur Squirtar Man

För vissa går det på en gång, men om punkt nummer tolv aldrig inföll sig för dig så betyder inte det att du inte kan eller att det inte går. Utan snarare att du inte övat på det tillräckligt. Fortsätt kämpa och testa dig fram. Ett tips är också att testa att hålla slidan ”fri” från leksaker just innan du ska komma och fokusera på att stimulera dig utvändigt. Det är olika från person till person vad som fungerar bäst så testa dig fram!Det snackas mycket om fontänorgasm hit och dit. Men hur gör man egentligen för att få till den på egen hand? Cosmopolitan har intervjuat Anne-Charlotte Desruelle som lär ut sexkunskap om hur man gör för att få en fontänorgasm steg för steg.

– Främre slidväggen om man trycker mot magen. Och då är det tryck eller massage med fingrar eller möjligtvis en massagestav som gäller, möjligtvis om någon rider på en penis eller dildo. Men in och ut-sexet brukar inte vara någon stor chans till någon fontänorgasm. Självklart fungerar det för vissa, men i flesta fall inte.
Fenomenet fontänorgasm eller ”kvinnlig utlösning” som det också kallas finns det många teorier om. Många kvinnor kämpar för att få det medan andra skäms och tycker att det är genant. Men kan verkligen alla få fontänorgasm? Hur får man det enklast och vad innehåller det egentligen?– Det innehåller vätskor, eller rättare sagt vätska från prostata-vävnad som i sin tur kommer ifrån körtlar som sitter runt urinröret. Det är lite av samma vätskor som finns i mäns utlösning, bara det att mäns utlösning innehåller fler ingredienser, såsom spermier. – Prova olika sätt att smeka, massera och trycka i olika hastigheter. Kanske vill du kombinera det med en vibrator mot klitoris? Se till att bli riktigt upphetsad och avslappnad. Precis innan en fontänorgasm kan man känna sig lite kissnödig, vilket kan kännas otryggt, men det är väldigt ovanligt att kissa under sex, så släpp fram det. Du kan till och med ”hjälpa det ut” genom att spänna och slappna av i bäckenbottenmusklerna. Det kan öka känslan. – Orden “fontänorgasm” och “sprutorgasm” är förvirrande eftersom det inte alls behöver spruta som en fontän. Detta för att själva utsöndrandet av vätska inte är direkt kopplat till de muskelsammandragningar runt könet som utgör en orgasm, säger Kerstin Isaxon, sakkunnig i sexualupplysning på RFSU.En fontänorgasm är egentligen en kvinnlig utlösning där mängden vätska varierar. För en del kommer allt på en gång medan det för andra sipprar ut lite i taget. Något som också krånglar till det ytterligare är att kalla det för en orgasm.

– Runt urinröret finns det fler körtlar som kan ge ifrån sig en vätska när du blir upphetsad och stimulerad, men det är inte samma sak som lubrikation, det våta i vaginan som också kommer vid upphetsning. Vätskan är vitaktig och smakar sött. Den kan antingen sippra ut långsamt eller komma som en stråle från urinröret. Mängden brukar variera mellan några droppar till ungefär en tesked.
– De som tycker mycket om det kan ofta gilla det dels utifrån hur det känns fysiskt i kroppen, och tycker att det är en extra intensiv orgasm. Många gillar också just att det sprutar. Att det syns för både för sig själv och sin partner att de njuter.

Det är troligt att de flesta med vagina kan uppnå en fontänorgasm då alla har samma prostatavävnad och körtlar runt urinröret – de anatomiska förutsättningarna är alltså relativt lika. Men för att få ett visst “resultat” handlar det om mer än så.
– Vid sex handlar det även om att känna sig avslappnad och upphetsad, eller att få rätt typ av stimulans och där har vi alla olika förutsättningar. Kanske har man inte haft ett intresse eller möjlighet att utforska just den typen av stimulans, eller kanske tycker man att det skulle kännas obekvämt eller pinsamt att få en utlösning? En del har en missvisande bild av att det är vätska som sprutar ut ur vaginan vid en fontänorgasm. Visst kan det vara så, men det kan också se helt annorlunda ut. – Den typen av vätska blir ofta mer och kan vara över en deciliter. Vätskan är klar, luktar inte kiss och lämnar inte heller fläckar som luktar kiss. Att man har kunnat hitta utspädda, små mängder urin i utlösningsvätskan har varit ett omdiskuterat ämne eftersom fontänorgasmer, likt mycket annat som kopplas till kvinnlig sexualitet, ofta har varit tabu- och skambelagt, vilket det ju såklart inte borde vara, säger Kerstin Isaxon.

Den mytomspunna fontänorgasmen – vad är det för något, hur får man en och framför allt – hur känns det? Det är dags att komma nu, för Livsstil har svaren.Och la grande finale – hur känns egentligen en fontänorgasm? Här går åsikterna isär. Vissa tycker att det känns fantastiskt och älskar dem, medan andra inte tycker att fontänorgasmer är så märkvärdigt. – Du hittar området ett par centimeter in längs slidans framvägg. Testa olika sätt att stimulera där. Många tycker att det är skönt att trycka, snarare än lätta smekningar. Utöver att det känns skönt kan stimulans på CUV-komplexet vara ett sätt att ”aktivera” en fontänorgasm. CUV-komplexet är ingen punkt, utan snarare ett område där vävnader och nervtrådar från klitoris, urinrör och slida möts, vilket gör det extra känsligt för beröring.Hur man går tillväga för att få en fontänorgasm varierar. För en del fungerar klitorisstimulans medan det för andra kommer genom samlag. Men det vanligaste sättet är genom stimulans av g-punkten, som i dag benämns som CUV-komplexet (CUV är en förkortning av clitoral-urethral-vaginal-complex).

Det kan kännas som rysningar, darrningar eller att det bultar eller rycker i könet. Kroppen kan spännas och det kan kännas svårt att styra rörelser, ansiktsuttryck och hur man låter.
Det blir först skönare och skönare i kroppen, framför allt i penisen eller snippan. När du får orgasm drar musklerna i könet ihop sig i regelbundna rörelser, sammandragningar.UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO.se kan du få kunskap om kroppen, sex, relationer, psykisk hälsa, alkohol och droger, självkänsla och mycket annat.

En del tycker att det känns obehagligt att fortsätta stimulera könet efter att de fått orgasm. Andra tycker att det känns skönt. Njuter du av att fortsätta kanske du kan få en till orgasm, eller flera orgasmer, kort efter den första.
Det kan också variera från gång till gång hur lätt eller svårt man har att få orgasm, och det kan bero på många olika saker. Läs om att ha svårt att få orgasm här.

Att stimulera ollonet eller klitoris är ofta det lättaste sättet att få orgasm. När du gör något som känns skönare och skönare, och fortsätter med det en stund, då kan orgasmen komma. Men vad som gör att man får orgasm är olika för olika personer. Det finns inget sätt som funkar för alla.
Utlösning är sperman som kommer från penisen och orgasm är den sköna känslan. Oftast kommer utlösningen och orgasmen samtidigt. Men ibland kan du få bara utlösning och ibland bara orgasm.

För en del kommer det utlösning från snippan samtidigt som orgasmen. Det kallas fontänorgasm, squirt eller sprutorgasm. Då rinner eller sprutar det ut vätska från urinröret. Vätskan kommer från körtlar som finns i underlivet.

Hur lätt eller svårt man har att få orgasm är olika för olika personer. Vissa kan känna sexuell njutning och få orgasm bara genom att fantisera, men de flesta behöver någon sorts beröring på könet.
Det är vanligare att få multipla orgasmer om du har snippa än om du har penis. Det beror på att penisen ofta slaknar efter orgasm, det gör det svårare att få orgasm igen.Orgasm får du när du är kåt och den sköna känslan blir som starkast. Du kan få orgasm när du onanerar eller har sex med någon. Orgasmer kan kännas olika starkt och pågå olika länge.

Ibland kan man tro att orgasm och sex funkar på ett visst sätt för att man har sett det i serier, filmer eller porr. Till exempel att sex mellan en kille och tjej måste ta slut för att killen fått utlösning. Men i verkligheten fortsätter sexet ofta. Här kan du läsa om när sex i verkligheten inte funkar som i porren.
Känslan minskar och musklerna slappnar av. Efter orgasmen kan du känna dig avslappnad, lugn och trött. Men du kan också känna dig pigg och energisk efter att du fått orgasm.Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!Hur den kvinnliga utlösningen fungerar och mekanismen bakom den ser ut, vet man inte exakt. Många kvinnor kan bli plaskvåta, så det rinner och nästan sprutar ut. Det man tror är att de kvinnor som får fontänorgasm har en stor produktion av vätska i sina körtlar. Att det kan vara kvinnans naturliga glid som samlas upp och vid orgasmen stöter hon ut detta. Man är säker på att detta inte är urin utan kommer troligtvis från det som kallas för dem parauretrala körtlarna som sitter inne i slidan och även från körtlar som sitter vis slidmynningen (Bartholinska körtlarna). Dessa sprutorgasmer brukar vara mycket skönare och intensivare än vanliga torr orgasmer. Man har tidigare trott att detta var något bara vissa enstaka kunde få, men idag finns det fler kvinnor som får dessa orgasmer och utlösningar. Antagligen beror detta till viss del på att man är mer medveten om denna typ av orgasm och kanske framförallt att man bejakar den kvinnliga orgasmen mer idag än förr. Du kan faktiskt öva upp din förmåga att få fontänorgasmer.Utlösning kallas för ejakulation på lite finare språk och det är något som är helt normalt för både kvinnor och män. Tidigare har man ansett att om en kvinna får utlösning så berodde det på en funktionsnedsättning. Idag vet man däremot att detta är en helt normal funktion och att en kvinnas kön är uppbyggt på precis samma sätt som en mans i grund och botten. Både kvinnor och män har prostatakörtlar som kan tömmas på vätska. När en kvinna tömmer sin körtel på vätska, det är då hon får en sk fontänorgasm, eller som det också kallas sprutorgasm, squirting eller våt orgasm.

Den största skillnaden på kvinnor och mäns vätska som sprutas ut är att mannens utlösning innehåller flera olika vätskor. Till att börja med så har mannen testiklar som producerar spermier, dessa tillsammans med prostatavätskan samlas vid den sk ampullen, en utbuktning vid urinröret. Där ligger dessa separerade från varandra och först i samband med utlösning blandas dessa vätskor. Vätskorna utvidgas (kallas emission) precis innan utlösning och när denna utvidgning blir för stor det är då mannen får utlösning. Blandningen, sperman, kommer då sprutas ut genom urinröret genom kraftiga stötar. I regel så är mängden sperma som sprutas ut ca 5 ml, ca en tesked.
Jag undrar om det kan finnas samband mellan ansträngningsinkontinens efter att ha fött barn och urinläckage vid orgasm? För mig har problemet uppstått efter graviditet 1, (redan under grav faktiskt) och har märkt efter grav att jag läcker urin när jag springer/joggar, men bara i perioden efter ägglossning och innan mens. Om man vill kolla upp detta, vart vänder man sig då?Ja, alltså hur orgasmen uppnås spelar nog ingen roll. Jag förstod det som att man räknat på dessa körtlars förmåga att bilda vätska och utifrån detta angav mängden. Men testa att häll ut ett kryddmått vatten, det är ändå mer än vad man tror.Det finns omfattande variationer av kroppsvätskorna vid sexuella aktiviteter och det mest grundläggande är naturligtvis våtheten som kommer av sexuell upphetsning. Det kan handla om våthet, ökad sekretion, avslag eller som en mer omfattande vätskeutsöndring som vid urinläckage. Det finns teorier om att den kvinnliga prostatan är delvis ansvarig för det som kan klassas som en ren kvinnlig ejukulation. Då är det alltså körtlar som ligger precis invid urinrörsmynningen som ger en slags utlösning. I och med att dessa är så nära belägna urinröret kan det alltså vara svårt att själv känna skillnad på en fontänorgasm och urinläckage. En fontänorgasm kan vara en mindre mängd och kan också särskiljas från urinläckage vid lukt och utseende. De körtlar som kallas ”den kvinnliga prostatan” är så pass små att är det större mängder vätska som kommer vid en orgasm så kan man anta att det i alla fall delvis är urin. Det verkar utifrån beräkningar vara så att högst 1 ml vätska kan komma från dessa körtlar vid ett tillfälle. Det handlar alltså om vad som får plats i ett kryddmått. Det är klart att det är tillräckligt för att vara kännbart, men det är ändå inte mycket.

Om du vill ha hjälp kan du vända dig till gynekolog, bäckenbottenfysio, inkontinenssköterska på vårdcentralen eller uroterapeut om det går att träffa en sådan via gyn. Alla gör lite olika saker, både vad gäller undersökning och behandling.

Jag har alltid behövt använda klitoris-vibrator för att få orgasm, och med en sådan går det snabbt. Har då aldrig upplevt någon typ av läckage/vätska. Men så köpte jag en Lelo Sona nyligen, en sån där ljudvågsleksak, och kissar ner mig VARJE GÅNG jag använder den. Det är vansinnigt skönt, och orgasmen får mig att skrika, och så… kiss. Absolut ingen fontänorgasm. Det är urin.

Ganska sällan nyförtiden får jag frågor via kommentarer som jag inte redan har svar på. Men så kom det in en fråga via en kommentar som gällde detta med fontänorgasmer och urinläckage vid orgasm. Det behövde jag faktiskt ta och läsa på om, för att kunna ha något alls att svara. Frågan handlade litegrann om det går att veta vad som i vad i vätskeutsöndringen vid en orgasm. Och om en person som slutat få fontänorgasmer efter att hon genomgått en inkontinensoperation. Och om fontänorgasmer är något att eftersträva. Därför ska jag försöka bena ut begreppen här, om det är möjligt!
Ja, men säkert. Men om de skulle bli jättestora så antar jag att _det_ är ett problem. Nu gissar jag bara (har aldrig hört talas om något liknande) men i och med att det liknas vid prostatan hos män, så gissar jag att det vore en direkt dålig sak att ha en förstoring?I medicinsk litteratur pratar man om kvinnlig ejukulation om det som i dagligt tal kallas fontänorgasm. Det handlar alltså om vätskeutsöndring i samband med orgasm, och det är inte en typisk eller vanlig del av en kvinnlig orgasm.

Vid vaginal sexuell penetration och orgasm ska blåsans vara avslappnad och blåsans slutmuskel vara stängd, men det kan alltså hända att det blir ett fysiologiskt missförstånd sker vid orgasmer. Då drar blåsan ihop sig och slutmuskeln slappnar av, och ett urinläckage kan ske. Det verkar som att upp till en tredjedel av alla sexuellt aktiva kvinnor kan uppleva detta. Det kan vara ett fenomen som upplevs pinsamt och därmed påverkar både lust, orgasmförmåga och relationen till det sämre. Det finns både inkontinens vid penetration och inkontinens vid orgasm. Läckage vid penetration hör oftare ihop med generella ansträngningsläckage, och inkontinens vid orgasm hör oftare ihop med överaktivitet i blåsan. Inkontinens i samband med orgasm kan alltså vara en sak som du behöver kolla upp och få behandlad.
I studier har man sett att individer med rena fontänorgasmer i regel har normala mönster för kissnödighet, inte har störande urinläckage och ingen överaktivitet i blåsan. Man behöver således inte anta att fontänorgasmer är något som bör utredas vidare.Intressant. Ja om de skulle börja växa på äldre dar (om det är möjligt) så låter det inte särskilt friskt. Tänker mer att om de är något som finns kvar utan någon viktig funktion, jämf m visdomständer (kommer inte på något annat att jämföra med), så kanske vissa medfött har stora körtlar och andra små. På samma sätt som en del medfött saknar visdomständer. Ev en haltande jämförelse 🙂 När jag läser på Wikipedia nämner de däremot 5ml. Intressant ämne som nog inte är tillräckligt vetenskapligt undersökt, gissningsvis. Jag skulle gissa att det handlar om dels en antomisk variation som gör att vissa lättare uppnår kvinnlig ejukulation än andra. Jag har därför en känsla av att det kan vara något som inte är helt enkelt att liksom eftersträva. Man har r\u00E4tt att f\u00E5 ta del av de personuppgifter som vi har p\u00E5 en. De uppgifter vi sparar inkluderar e-postadress, det namn man eventuellt uppgett i samband med att man laddade ner n\u00E5got av v\u00E5ra material eller b\u00F6rjade prenumerera p\u00E5 nyhetsbrevet, samt information om vilka av v\u00E5ra material man har laddat ner, vilka mail man \u00F6ppnat och s\u00E5 vidare. Vi anv\u00E4nder denna information till att avg\u00F6ra vilka tips och erbjudanden vi tror kan vara av intresse f\u00F6r v\u00E5ra olika prenumeranter. Beroende p\u00E5 ens s\u00E4kerhetsinst\u00E4llningar har vi ocks\u00E5 eventuellt ens ip-adress. Vi har vi inte och kommer aldrig att dela med oss av dessa uppgifter till n\u00E5gon utomst\u00E5ende. Om man \u00F6nskar ta del av information om de exakta uppgifter vi har p\u00E5 en kan man maila oss p\u00E5 [email protected]. Om man beg\u00E4r ut denna information och finner n\u00E5got som \u00E4r felaktigt har man r\u00E4tt att f\u00E5 det r\u00E4ttat. Detta beg\u00E4r man ocks\u00E5 enklast via mail.

Sexologkliniken erbjuder sexualrådgivning, sexterapi och online-kursen Lust-lyftet – allt för att hjälpa både dig och eventuella partners med ert sexliv och er relation. Mina metoder bygger på sexologisk forskning och psykoterapi.
Om du vill lära dig mer om orgasmer kan du också skriva upp dig på Sexologklinikens nyhetsbrev – helt gratis. Varje vecka skickar jag läsning om sex och relationer med konkreta övningar och matnyttig information.

En timme kan låta som lång tid (och såklart även upplevas som lång), men om du verkligen vill försöka att få en fontänorgasm är det viktigt att du inte hastar dig fram. Låt det ta den tid det behöver och ge vävnaden en chans att samla på sig vätska som den sen kan släppa ut vid orgasm.
Enligt sexforskaren Emily Nagoski verkar fontänorgasmer till viss mån vara styrda av hormonella förändringar i kroppen. Det kan till exempel helt plötsligt bli möjligt eller omöjligt vid klimakteriet att få en fontänorgasm, vilket skulle kunna tolkas som att fontänorgasm faktiskt inte alltid är uppnåeligt. Det vi vet är att vissa får fontänorgasmer, medan andra inte får det – om alla kvinnor och personer med vulva/vagina har potentialen att få det är alltså, vad vi vet, inte belagt. Oavsett om alla kan få en fontänorgasm eller inte kan det vara roligt att utforska om möjligheten finns för en själv. Emily Nagoski föreslår följande saker för de som är intresserade av att testa att få en fontänorgasm.Vid upphetsning sväller vävnaden, vilket är praktiskt för det innebär att du då inte kan kissa på dig mitt i all upphetsning – det vill säga, om du inte verkligen, verkligen försöker att kissa. Svullnaden i vävnaden är också en anledning till att det kan vara svårt att kissa precis efter sex.

Sexlust är faktiskt ett komplext fenomen som styrs av två parallella system i vår hjärna; sexuell upphetsning och sexuell hämning. För att verkligen släppa lös lusten är det viktigt att känna till hur din egna systembalans ser ut. Det kan du läsa mer om i det här blogginlägget om minskad sexlust.Någon praktisk fördel har jag svårt att komma på för tillfället, det blir som sagt väldigt kladdigt. För egen del så handlar det om g-punktstimulering och stimulering av klitoris samtidigt och med ett tryck över magen. Jag kan inte själv framkalla det utan behöver en kille som vet vad han pysslar med. Ibland går det, ibland inte. Jag har kanske lyckats två gånger i hela mitt liv. Det är viktigt att man är trygg i sin sexualitet och med sin eventuella partner och att denne är lyhörd för hur man vill ha det. Ett gott råd är att gå och kissa innan för risken att man kissar på sig finns och det känns som att man ska göra det innan man fixar att slappna av såpass att det går och det är lättare att slappna av där om man vet att urinblåsan redan är tömd.

Först förstod jag inte alls vad tråden handlade om… Men jag har fått fontänorgasm om squirtar är samma betydelse. Jag har ingen aning om varför eller hur och det var många år sedan senast. Jag har lärt mig att få multipla fontänorgasmer – och nu kan jag inte sluta! G-punkten + klitoris är receptet, samt att vara helt trygg i sig själv. Att kunna lita helt på killen också. Jätteskönt…och min kille tycker det är jättehäftigt, han älskar det. Efter att ha dränkt en mobil, vet vi att vi får ha skydd över lakanet, massor av handdukar – so what? Prova dig fram. Man kan också stimulera klitoris själv medans killen penetrerar osv 🙂 Det finns en liknande diskussion på relationer.ifokus om jag minns rätt och där kom det fram allt möjligt kul och tips.

Ibland kommer vi till en punkt där det känns som om jag ska kissa på mig. Oftast vill jag bara sluta då, det är ju inte skönt för fem öre att uppleva att man ska kissa på sig i ett sådant sammanhang. Men ibland har jag testat att bara slappna av och ”genomlida”. Men det kommer inte någon vätska direkt sådär. Däremot så upplever jag ofta efter en ordentlig orgasm att det rinner på rejält med vätska. Det blir alltid väldigt blött och det är inte vanliga flytningar som kommer utan en tunn vätska som rinner ut. Är det samma sak? Eller kommer det annan vätska?
Jag tycker inte att det blir extra skönt på nåt vis, inte alls faktiskt… känns som att jag kissar på mig bara, dock älskar killen när det händer, och jag ser alltid hur besviken han blir när han verkligen försöker få till det, men misslyckas. Stackarn ;)#20 Ja, fontänorgasmer i all ära, men för min del är det jobbigt, jag skvätter inte bara litegrann, utan jag kan blöta ner ett område lika stort som ett A5papper, och det är flera gånger under akten.. Som igår, då kom jag 5 gånger, och det var inte bara i sängen, så jag får torka golv och byta lakan i princip varje dag.. gör vi det i soffan eller fotöljen så har vi nåt som skyddar.. men för mig har det börjat blivit jobbigt.#14 Det där med skydd och massa handdukar orkar inte jag med, så precis när jag lyckats lära mig att få fontänorgasmer försökte jag lära mig att sluta :p känner jag att en sådan orgasm är nära i sängen tar jag det lugnare och omvandlar den till en vanlig klitorisorgasm, som är sååååå mycket skönare 😀 I duschen ibland får jag dock fontänorgasmer :p men klitorisorgasmer är så mycket bättre!! Jag upptäckte av en slump att jag kunde, aldrig trodde jag att jag skulle få en fontän orgasm! Efter att varit sexuellt aktiv i kanske 4 år så lekte jag och min pojkvän med min vibrerande dildo. Den är steglös så ju mer man vrider ju starkare blir vibrationerna. Detta var inte riktigt min pojkvän med på, så han skruvade lite för snabbt där den var emot min klitoris och helt plötsligt bara plaskade och skvätte det till. Vi blev så chockade att vi bara glodde på varandra i säkert 30 sekunder utan att säga ett ord! Sen dess har jag lyckats ett par gånger men tycker det är fruktansvärt överskattat. Bara jobbigt när allt blir blött.. Jag håller med de flesta om att sensationen kanske inte är så stor för mig. Men min kille blir så lycklig av att han kan ge mig det :). Så det bjuder jag på ibland.Kan tala om att ni som bara får det ibland eller bara fått det några gånger och kan få en normal orgasm utan att blöta ner överallt, ni ska vara glada. De enda gångerna jag kan få en normal orgasm är vid klitorisstimulering. Mina vaginala orgasmer slutar alltid med blöta fläckar, VARENDA gång.

Har ’sprutat’ typ 2-3 gånger kanske! Och då har det varit när jag inte tänkt på något annat än vad jag gör just då (alltså har sex med min kille hahah) och är allmänt avslappnad, inte stressad och har massa läxor och sånt i vardagen 😉 Det var i somras jag gjorde det, när vi var helt ensamma utan föräldrar hemma på en heeel vecka, wohooo, saknar det massor haha.
Hur gör man för att få fontänorgasm? Och vad är egentligen fontänorgasm? Häng med när sex- och relationsexpert Hannah Arnhög svarar på läsarnas frågor om sex och kärlek! MerNu när du vet hur man ska gå till väga för att öka chanserna till att få en fontänorgasm återstår bara att införskaffa rätt produkt som ska hjälpa dig lyckas. Det finns som du kanske vet ett sjukt stort utbud av olika sexleksaker, g-punktsstavar är inget undantag.

Är du intresserad av att utforska dig själv, din kropp och din sexualitet genom att försöka få fontänorgasm eller andra typer av orgasmer finns det inget som tyder på att du ska sluta försöka.
Det är dock väldigt individuellt hur man ska gå till väga för att få fontänorgasm och dessa tips kanske inte fungerar för just dig men är givetvis väl värda att prova.

Körtlarna där vätskan bildas finns hos alla kvinnor och således borde de flesta även ha chansen att kunna få en fontänorgasm. Det skulle ju dock kunna vara så att dessa producerar olika mycket vätska beroende på en mängd faktorer och fungerar säkerligen inte exakt samma för alla kvinnor.

Men hur gör man då för att få fontänorgasm? Fortsätt läs och ta del av vår guide hur du steg för steg kan testa dig fram till en fantastisk fontänorgasm. Men först…
Det gäller också att du känner dig helt trygg i situationen, med dig själv och med din eventuella partner. Känner du dig lite nervös eller på annat sätt osäker kommer det bli mycket svårare att få orgasm.En viktig sak att tänka på för att få en fontänorgasm är att kvinnan verkligen måste vara helt avslappnad. Många kvinnor spänner sig, framför allt när utlösningen är nära och då är det oftast väldigt svårt att få fontänorgasm.

Detta är en fråga som ofta uppkommer när man pratar om fontänorgasmer och hur man får det. Tidigare trodde kanske de flesta att det var mycket ovanligt att få sprutorgasm och det att endast var ett fåtal kvinnor som kunde få det.
Det kanske är så att vissa kvinnors kroppar är mer benägna att utsöndra vätskan än andra. Forskningen på detta ämne är som sagt knapphändig och kanske inget att förlita sig på.För att svara helt på frågan beror det ju faktiskt lite på hur man menar. Säkerligen är det många kvinnor som skulle kunna få det rent fysiskt men låser sig psykiskt. Samma sak gäller ju andra typer av orgasmer.

Ofta har detta område en lite annorlunda yta, vilken kan kännas lite ojämn och skrovlig. Många kvinnor känner sig kissnödiga när man trycker här. På sidan om g-punktsorgasm kan får du mer information om hur du hittar g-punkten.
Slappna bara av och njut. Det spelar ingen roll ifall du uppnår en fontänorgasm eller inte just den här gången. Det viktiga är att du njuter av stunden och ger dig hän så kanske det händer. Det finns även g-punktsstavar som samtidigt stimulerar klitoris med t.ex. en inbyggd lufttrycksvibrator, vilket gör det lättare att få fontänorgasm för en del. För att få fontänorgasm måste man se till att ha ett öppet sinne för sex och lust, vilket vi antar att ni säkert har när ni väl kommit till vår hemsida.

Det är ju inte bara det fysiska och anatomiska som spelar in utan det finns många andra faktorer som är extremt viktiga i jakten på ett bra sexliv med njutningsfulla orgasmer. G-punkten är ett område ca 2-6 cm in på slidans främre vägg (upp mot magen). Den behöver inte sitta rakt upp utan känn dig fram mot sidorna. På vissa kvinnor sitter den nästan precis innanför slidmynningen och på andra ganska långt in. Prova dig fram. Generellt kan man säga att det vanligaste sättet är genom att stimulera g-punkten, klitoris eller båda. Det bästa och mest effektiva sättet att få fontänorgasm är dock genom att använda en g-punktsstav. Men istället för att hålla tillbaka vid orgasmögonblicket eller när orgasmen närmar sig ska du istället ge efter och pressa på lite extra. Våga testa, det är värt det! Tänk på att ibland är resan viktigare än målet och ju bättre du lär känna din kropp och vad du själv verkligen gillar desto bättre kommer såklart ditt sexliv att bli.Numera är det många som påstår att i princip alla kvinnor kan få det förutsatt att man gör på rätt sätt. (Detta är en populär åsikt bland vissa män som påstår sig kunna få vilken kvinna som helst att spruta floder.)

En g-punktsstav är som sagt speciellt utformad för att på bästa sätt hitta och stimulera g-punkten. Ett tips är därför att börja med att köpa en en bra g-punktsstav så att du enklare och snabbare kommer att få uppleva en fontänorgasm eller g-punktsorgasm.
Du måste känna dig trygg i att det inte är kiss som det handlar om. Den känslan är helt normal så ta det bara lugnt, slappna av och njut. Du kommer inte att kissa på dig.

Det vanligaste sättet att få fontänorgasm är som sagt med hjälp av en g-punktstav. Här går vi igenom hur du använder sexleksaken för att öka dina chanser till en oförglömlig orgasm. Kom dock ihåg att vi alla är olika och kan behöva annan typ av stimulans och tillvägagångssätt för att uppnå en fontänorgasm.

När utlösningen är nära brukar det kännas som att man är kissnödig och kommer att kissa på sig. När den känslan kommer är det många kvinnor som avbryter eller blir oroliga vilket kan förhindra orgasmen.De flesta kvinnor kanske antagligen kan få fontänorgasmer men det krävs såklart olika saker för olika individer. Många kvinnor har ju inte aktivt försökt sig på att få en fontänorgasm och då är det ju svårt att veta om man kan eller inte.

Många kvinnor upplever att det är mycket lättare att få fontänorgasm om klitoris stimuleras samtidigt som g-punkten. Prova gärna med en steglös vibrator för att kunna ställa in precis hur kraftfulla vibrationer du vill ha. På sidan om klitorisorgasm tipsar vi om fler populära klitorisvibratorer.
Den här dildon kommer med en lång rad fördelar såsom att exempelvis vara fullkomligt vattentät samt att man kan beställa den till en mycket låg kostnad. Därtill finns en sugkopp på undersidan av leksaken som man kan använda för att fästa dildon på olika plana ytor som tillåter för lekar utan att behöva använda händerna. Gällande måtten är NMC Curved Passion Realistisk Dildo 21 cm lång där 17 cm kan föras in. Utöver detta är den 4 cm i diameter där den är som bredast, så visst har man mycket att leka med. Det brukar dock i regel vara enklare för kvinnor att få sprutorgasm – eller bara orgasm i allmänhet – vid onani på egen hand jämfört med samlag tillsammans med partnern. Allt är dock möjligt så länge man är dedikerad. Det kan vara en god idé att först uppnå fontänorgasm eller sprutorgasm på egen hand så att man vet vad som fungerar för en i lugn och ro innan man involverar sin partner. En av de viktigaste områdena när det kommer till att uppnå fontänorgasm eller sprutorgasm är just G-punkten. Denne ligger belägen vid vaginans övre vägg, ungefär två till sju cm innanför ingången. När man är kåt kommer man enklare att känna av var G-punkten är, och som referens kan man säga att området påminner om en mjukare variant av insidan av ens mun.Dra nytta av olika tillvägagångssätt för att stimulera G-punkten utefter vad man själv föredrar. Kanske trycker man lätt eller hårt mot området flera gånger om eller så drar man fingret mot sig repeterade gånger över G-punkten. Visst kan dock fingret snabbt bli trött, och då kanske man istället vill testa på en teknik som drar nytta av armen. Håll då fingret mot G-punkten medan armen höjs och sänks i ett stelt läge. Om man vill nå en fontänorgasm eller en sprutorgasm så kan detta vara ett fantastiskt tillvägagångssätt för att ta sig dit. Såsom tidigare nämnt är det dock viktigt att komma ihåg hur olika tekniker fungerar olika väl beroende på ens individuella behov, så det gäller att testa sig fram. Då har vi lite snabbt gått in på möjligheten att få en fontänorgasm eller sprutorgasm under samlag, men det finns vissa positioner som är bättre än andra om man vill uppnå de bästa möjliga resultaten. Det är just fyra olika positioner som kan bli ens perfekta val för att lättare nå en sprutorgasm, och dessa är G-Spot positionen, Launch Pad positionen, Down Stroke positionen samt Jockey positionen. En av de enklaste av dessa tekniker är just Jockey positionen medan andra varianter såsom Down Stroke positionen endast bör testas på om man är i bra form för att klara någonting mer krävande. Innan man kan börja kika på övningar och tekniker gäller det att man är bekant med hur ens kropp är uppbyggd. Att känna till ens anatomi är av yttersta vikt, och detta ska vi lite snabbt gå igenom nedan.Precis ovanför G-punkten finner man Skenes körtlar som kommer att stimuleras medan man stimulerar ens G-punkt. Det är just Skenes körtlar som man sprutar från. Då det inte är möjligt att direkt röra vid Skenes körtlar lägger vi fokus på G-punkten i den här guiden. Storleken på Skenes körtlar varierar från kvinna till kvinna, och detta kan vara en av skälen till varför det är så enkelt för vissa kvinnor att få fontänorgasm eller sprutorgasm medan andra måste jobba hårdare för att nå dit.Ett tryck kommer långsamt att byggas upp under de härliga onanisessionerna eller samlag, och då är man inte långt från möjligheten att nå en fontänorgasm eller sprutorgasm. Det kan nästan kännas som om man behöver kissa, men det är 100 % naturligt, och skälet till varför det känns så är bland annat då Skenes körtlar ligger mycket nära blåsan. Utöver detta skäl sprutar man genom sitt urinrör när man får en fontänorgasm eller sprutorgasm, så det kan påminna om känslan när man kissar.Utöver dildoar finns det en lång rad andra onaniprodukter som man kan vilja kika närmare på om man vill lyckas få en fontän orgasm. Vibratorer är alltid händiga i sovrummet, och just Butterfly vibratorer kan bjuda på både fysisk samt visuell stimulans. Dessa vibratorer kan se ut på flera olika sätt där vissa varianter stimulerar klitoris medan andra kan föras in för att stimulera G-punkten.En fontänorgasm eller sprutorgasm behöver man inte bara få via stimulering på egen hand, utan man kan även nå dit vid sex tillsammans med ens käraste. För att uppnå detta behöver man träffa rätt under samlag, och penisen behöver då inte föras in mer än några centimetrar. Se till så att penisen är vinklad en bit uppåt mot G-punkten för bästa möjliga resultat. Hur hårt penisen måste tryckas mot G-punkten för att nå fontänorgasm eller sprutorgasm beror på individen.

Även vibrationslägena kan sträcka sig från en variant till tiotals lägen som man kan välja mellan beroende på vilken Butterfly vibrator man satsar på. För att skifta mellan lägena använder man antingen en medföljande fjärrkontroll, en applikation i mobilen eller så trycker man på knappar direkt på själva leksaken. Med en Butterfly vibrator är man närmare än någonsin att få en fontänorgasm eller sprutorgasm, så varför inte testa på en av dessa högkvalitativa sexleksaker och se vad resultatet blir.Svar: Jadå. Det är möjligt att både få en orgasm utan att spruta och att spruta utan att få en orgasm. De har inte alltid med varandra att göra, och detta är fullkomligt normalt.

Tekniken ”The Hook” (eller ”Kroken” på svenska) är en förträfflig teknik att använda efter dess att man är uppvärmd, men ha ändå i åtanke att olika tillvägagångssätt funkar olika väl från person till person, så det är väl värt att testa sig fram. Just Kroken syftar på en teknik där man lägger sig ner på rygg för att sedan föra handen nedför ens mage tills man når vaginan. Handflatan ska i detta skede vara vänd nedåt, och allt man gör är att föra in långfingret och ringfingret medan pekfingret och lillfingret fortfarande är kvar på utsidan. Med fingrarna införda börjar man därefter att stimulera ens G-punkt.
Att få en fontänorgasm är någonting som många kvinnor drömmer om, men det är inte alltid lätt att nå den punkten. För vissa personer kommer det naturligt när man minst anar det, men för andra krävs det lite arbete och viss guidning för att hitta rätt. Kan alla få fontänorgasm? Visst är det en möjlighet, men det är lättare för vissa än andra. Nedan ska vi gå igenom några tips och instruktioner för hur man på bästa sätt går tillväga för att nå en fontänorgasm – eller sprutorgasm, som det också kallas. Fortsätt att läsa och börja jobba mot en fontänorgasm redan idag!

Med allt detta i åtanke kan man redan idag ta det första steget mot en härlig fontänorgasm eller sprutorgasm. Vare sig man vill nå dit på egen hand under onanisessionerna eller om man vill spruta under samlag tillsammans med partnern kommer tipsen och teknikerna ovan att hjälpa en på traven. Ha bara tålamod och testa på olika metoder för att se vad som passar ens individuella behov.
Diverse onaniprodukter såsom sexleksaker kan definitivt komma väl tillhands när man är i processen av att försöka nå en fontänorgasm, och en av de högkvalitativa varianterna som man inte vill missa är NMC Curved Passion Realistisk Dildo. Denne leksak kommer i form av en mycket naturtrogen dildo som är böjd för att på bästa möjliga sätt nå G-punkten. Med detaljerade pungkulor, ådror och ollon ser NMC Curved Passion Realistisk dildo till så att man får ta del av en högkvalitativ sexleksak som både ser ut och känns som den äkta varan.Det är möjligt att få fontänorgasm eller sprutorgasm genom att stimulera klitoris, men det är definitivt mycket vanligare vid G-punktstimulering. För den här anledningen kommer vi i den här guiden att lägga mer tid på G-punkten och inte tala särskilt mycket om klitoris.

Glöm inte att beställa vissa tillbehör som kommer att förbättra upplevelsen tillsammans med ens dildo såsom ett vattenbaserat glidmedel. Detta ger – såsom namnet antyder – ett bättre glid för enklare penetrering. Även ett rengöringsmedel som är framtaget specifikt för sexleksaker kan göra under när det är dags att göra ren sin dildo efter användning. För en härlig fontänorgasm kan det vara väl värt att kika närmare på en leksak såsom NMC Curved Passion Realistisk Dildo redan idag. En utomordentlig sprutorgasm är inte långt borta!
Svar: Det kan ha att göra med att man förväntar sig för mycket av sig själv. Att oroa sig eller att stressa över en fontänorgasm kommer bara att göra det mindre sannolikt att man når dit. Det gäller att man är avkopplad och bara låter det komma naturligt: händer det så händer det. Naturligtvis hjälper det att dra nytta av några av teknikerna som har nämnts ovan, men när allt kommer till kritan kan man inte tvinga sig själv att få en fontänorgasm under stress. Det krävs tålamod och tid!För att ha möjligheten att ta del av de olika teknikerna som leder till fontänorgasm eller sprutorgasm måste man naturligtvis vara på rätt humör. Med detta syftar vi på en avkopplad och bekväm sinnesstämning som man når på olika sätt beroende på vad man själv föredrar. När man väl känner sig lugn och trygg är det dags att bli kåt, och man är säkerligen själv medveten om hur man går tillväga för att få sig själv upphetsad. Användning av en vibrator, att titta på porr, att läsa erotiska historier, att fantisera eller att ge sig själv en massage kan alla vara goda tekniker.

Det som man måste komma ihåg i detta skede är att inte skynda på processen. Det rekommenderas att stimulera sig själv i nära nog en halvtimme innan man går vidare till nästa steg. När man väl är tillräckligt upphetsad kommer Skenes körtlar att svälla upp, och detta gör det ännu enklare att lokalisera var G-punkten är.