Posted on

Jaktlabrador Valp Till Salu

Rasens godmodiga sinnelag har placerat den högst på listan över populära raser i USA, en placering som verkar svår att rubba. Trots deras popularitet som inomhushundar känner de sig ännu mer hemma när de är utomhus. Man ska komma ihåg att labradorer i själ och hjärta är vattenapportörer. Redan i tidig ålder visar valparna tecken på en stark önskan att bära med sig saker och de har en stark dragning till vatten, till och med pölar.Labradorer är enkla att känna igen på deras breda huvuden, hängande öron och stora uttrycksfulla ögon. Två specifika särdrag hos labradoren är den tjocka men ganska korta, dubbla pälsen som är vattenavstötande och den välkända ”uttersvansen”. Svansen är tjock och robust och följer rygglinjen rakt ut. Tassarna har simhud (extra hud mellan tårna) för att underlätta vid simning. Färgen varierar från svart, via leverbrun till rödaktig/gul eller nästan vit.

Precis som deras namn säger framavlades och utvaldes labrador retrievern för dess överlägsna apporteringsförmåga, speciellt i vatten. De har fungerat som jaktpartner vid ankjakt, i alla slags väder och under varierande omständigheter. Deras intelligens och önskan att vara människan behjälplig har lett till många andra uppgifter och till deras höga status som populära husdjur. Idag excellerar labradorer som service- och ledarhundar, familjehundar, spårhundar åt militären, som tull- och brandhundar, sök- och räddningshundar samt som jaktpartner och tävlingshundar.
Hill’s™ Science Plan™ Canine Adult Healthy Mobility Mini with Chicken är speciellt utformat för att stödja aktiv rörlighet och vård av leder hos hundar som föredrar en mindre storlek på foderbitarna. Berikat med omega 3-fettsyror och kliniskt bevisade antioxidanter.

När är en jaktlabrador fullvuxen?
Labradorer mognar måttligt snabbt och når vuxen mankhöjd mellan 6 och 12 månaders ålder men kan fortfarande växa till sig upp till 2 års ålder. Många labradorer blir 12–14 år.
Speciellt jaktlinjerna har mycket hög energinivå medan en del av utställningshundarna blir riktiga soffpotatisar i tidig ålder. Tuggandet kan bli ett problem eftersom den starka driften att apportera gör att de är fixerade vid att ha något i munnen. Rejäla tuggleksaker, motion och träning hjälper mot detta. Generellt sett är labradorer utmärkta familjehundar. Men tänk på att de behöver motion och träning. De här hundarna är framavlade för att arbeta och för att arbeta hårt och de älskar att ha en uppgift, speciellt att apportera. Labradorer har en underbar dubbel päls som håller dem varma när de apporterar i iskallt vatten. Men denna päls gör också att labradorer är en av de hundraser som fäller allra mest. Vanligtvis räcker det med en snabb genomborstning en gång i veckan, men under fällperioderna är det nödvändigt med daglig pälsvård. Mängden motion de behöver varierar beroende på de olika linjerna. Jakthundar kan springa hela dagen, medan hundar ur utställningslinjerna endast behöver måttligt med motion.Det är uppenbart att labradorer har ett antal förtjusande egenskaper, annars skulle de ju inte vara så populära. De är intelligenta och ganska lättlärda, delvis för att de gillar att interagera med människor. De är lättfödda och kan bli överviktiga om de inte får motion och ransonerade portioner efter behov. Labbar är utmärkta familjehundar eftersom de vill vara med människor och många mår inte bra av att vistas i en hundgård.

Är labradorer lättlärda?
Labradoren har ett antal fina egenskaper − de är intelligenta, lättlärda och utmärkta familjehundar. De kräver måttliga mängder motion, men om de inte motioneras och lämnas på egen hand kan de bli destruktiva.
Labradorer tenderar att vara beskyddande gentemot familjen och hemmet men de brukar ge besökare ett varmt välkomnande också. Eftersom de har en stark apporteringsinstinkt kan de utveckla destruktivt tuggande om de inte får lämpliga tuggleksaker och korrekt hantering. Labbar har en tendens att greppa tag i folk med käkarna och lösningen är ofta så enkel som att ge dem en leksak att bära runt på så att munnen redan är upptagen. Det här är mycket starka hundar och tidig lydnadsträning är nödvändigt om du vill ha en hund som går fint i koppel.Labradorer fungerar oftast bra ihop med andra hundar, husdjur och barn, under förutsättning att hunden har fått träna på att inte vara så livlig och översvallande. De är starka hundar och behöver lydnadsträning från tidig ålder om de inte ska släpa sina ägare efter sig i kopplet.

Kan en valp få för mycket motion?
Ju större din valp är, desto mer mottaglig är den för ledproblem. Dessutom kan unga hundar utveckla allvarliga hälsoproblem om de får för mycket motion. Om du går ut för hårt i början kan både du och din valp bli stela och trötta.
SciencePlan™ Perfect Weight har en unik blandning av ingredienser och lågt fettinnehåll. Sammansatt för att hjälpa din hund att uppnå hälsosam vikt för ett längre liv.Labradorer är av naturen energiska och om de lämnas ensamma eller inte får tillräckligt med motion kan de bli destruktiva och börja tugga, gräva och skälla mycket.

Under tidigt 1700-tal skeppades en del av de flerfunktionshundar som användes av jägare i Nordamerika (främst Kanada) tillbaka till England. Många av de här ”vattenhundarna” var av newfoundlandstyp, men de mindre kallades ofta ”St John’s-hundar”. I England utvecklades rasen och förfinades (troligen med flat coated retriever-influenser) till den ras vi är bekanta med idag.
Labradorer mognar måttligt snabbt och når vuxen mankhöjd mellan 6 och 12 månaders ålder men kan fortfarande växa till sig upp till 2 års ålder. Många labradorer blir 12–14 år.Båda föräldradjuren skall vara ögonlysta senast två år före parningen och friförklarade från ärftliga ögonsjukdomar (med vissa undantag i enlighet med LRKs ögonrekommendationer).Är du det minsta osäker så kontakta Solveig eller Kristina, se rutan uppe till höger, det är våra rutinerade informatörer när det gäller valpar och labradorrasen.

Hur mycket motion behöver en jaktlabrador?
Rasen anpassar sig enkelt till hur mycket tid du kan lägga ner på motion varje dag, men kom ihåg att den bör få en rimlig mängd – ett par timmar om dagen är idealt för en vuxen labbe. En labrador retriever njuter av långa promenader med en chans att få springa lös och leka.
– Valpen ska levereras tidigast vid åtta veckors ålder, vara besiktigad av veterinär senast sju dagar före leverans samt vara registrerad i Svenska Kennelklubben (SKK).

Valpkullarnas föräldrar (se kullarna till vänster) har registreringsnummer angivna. När det gäller svenskregistrerade hundar (SE), kan du gå in på Labradordata och se uppgifter om både föräldrarna och deras föräldrar i flera generationer tillbaka samt tidigare ev avkomma.
Jaktavlad labrador baserar sig enbart på valpkullens stamtavla, ej meriter. Stamtavlan ska baseras på s.k. field trial-linjer och vara jaktavlad i tre led bakåt.Valparna blir uppfödda i hemmiljö med allt positivt det innebär. Vår målsättning är att föda upp sociala, glada och trevliga hundar med ett rastypiskt utseende och att de får leva ett långt friskt liv med en nöjd familj. Valparna flyttar från oss först när de är 8 veckor. Vi tar aldrig emot besök före de är 3 veckor p g a infektionsrisken och för att ge mor lugn och ro med sina små barn. När valparna är 3 veckor kan besöken påbörjas och därmed bokning av valp. Man erlägger då 2000 kr i handpenning och avtal skrives. Handpenning återbetalas inte vid ev ånger. Har man möjlighet och lust är man varmt välkommen att följa sin valps utveckling genom flera besök.

Vi följer Svenska kennelklubbens regler för seriös uppfödning. Och även Labradorklubbens rekommendationer om att valparnas föräldrar ska vara rönkade på både höfter och armbågar med UA. Tiken ögonlyses varje år. Och att tiken deltagit i officiell utställning.
Att köpa valp är ett stort beslut och ska vara ordentligt genomtänkt. Jag önskar att varje valpköpare ger sin hund ett aktivt familjeliv med kärlek och omsorg. Och VI finns här för råd och hjälp. Vi kommer att anordna valpträffar.

Hej , önskar kontakt med er, då jag är intresserad av en brun labbepojke. Är en pigg 70 åring som är terränggående tillvardags. Är pensionerad distriktssköt.

Är intresserad av en labradorvalp tik har tidigare haft en labradortik.Vi bor iHässleholm har stor inhängnad trädgård.Har ni planerat någon kull?mvh Lou
Hej! Jag o min familj är intresserade av en gul labbe valp. Jag undrar om ni har valpar på gång? Har haft 2st labradorer sen tidigare. Tacksam för svar!//MariHej! Familj som älskar hund,har haft labbe och flatcoat retr! Vi längtar efter en labbe valp och undrar om ni har valpar på gång? Mailar/Tacksam för svar/Mvh G

Hur tränar man en jaktlabrador?
Börja att lära in kommandona och skott träna tidigt så att det sitter till hundra procent. Stadgan är verkligen A och O. Labradoren är väldigt kontaktsökande redan i ung ålder. Det är viktigt att fortsätta träna på det för att bibehålla den kontakten.
Bor på landet i hus med trädgård och åkrar kring.Har haft två taxar,två labradortikar som vardera blev fina familjehundar .Adopterade en blandis ,med nosework.,

Hej! Planerar att skaffa en labrador valp till hösten. Det ska vara en tik. Vi har många års hundvana, har inte haft någon nu påett par år. Hoppas på svar.Hej Söker brun labrador valp Är friluftmänniska Varit ledare inom Friluftsfrämjandet Är nu pensionär (64 år) och bor i Orsa Hoppas på svar Vänliga Hälsningar Hej! Vi är en familj som söker en svart labrador hane, jag är uppvuxen med en som var helt underbar. Vi undrar om ni har några valpar på gång? 0706-60 76 76 Hej, jag och min man, är intresserade av en omplacering om behovet dyker upp. Gärna en brun labbe. Vi har haft en labrador i 11år som fick somna in i aug 2019. Är van labradorägare som nu önskar köpa en valp gul eller brun. Vår tik börjar nu att bli gammal 9,5 år och därför känns det bra att köpa en ny. Har stor vana. Hej,jag o maken är intresserade av en brun el svart hane. Vi kommer flytta till ett hus i november (Österåkers kommun) o längtar efter en ny familjemedlem/Isa

Hej! Vi är en friluftsaktiv hundvan barnfamilj som söker en brun labrador. Planerar ni någon kull av bruna labbar framöver? Mkt tacksam för svar! Mvh MarieHej Maria! Jag undrar om du har några planer på valpkull av brun labrador under 2021? Gillar dina hundar exteriört då jag söker denna typ d v s vanlig labrador.

Hej. Maria heter jag och vi är intresserade av att köpa en valp om ni har någon på gång.Vi har all tid och möjlighet för en till familjemedlem idag. Mvh Maria
Vi föder upp Labrador Retriever av jakttyp. De måste aktiveras för att må bra. Jaktlabradoren passar den som har ett aktivt liv, där hunden har en given plats i familjen. Det är av största vikt att du har ett mål med ditt hundägande – som t ex jakt/jaktapportering, lydnad, bruks, agility, nosework eller annat. De är lyhörda, trevliga och älskar att arbeta. Vi använder våra hundar till praktisk jakt och bedriver uppfödning med inriktning på friska, sunda och arbetsvilliga hundar.Svensk Jakt / Chefredaktör och ansvarig utgivare: Martin Källberg / Lämna nyhetstips – Tipssidan / Adress: Svensk Jakt, Öster Malma, 611 91 Nyköping / Telefon: 077-183 03 00 / Prenumerations- och medlemsärenden: 020-22 00 10, [email protected]

Från SKK: ”SKKs rekommendation är att preliminärt index ska vara större än 100, vilket innebär att avkommorna förväntas få ett index för HD/ED som är bättre än genomsnittet i rasen.”
Våra valpar föds upp i hemmiljö och vi lägger stor omsorg kring valparnas första 8 veckor i livet. För oss är det värdefullt med en nära kontakt med våra valpköpare då det är en viktig del i utvärderingen av vårt avelsarbete. Vi har valpträffar under valp- och unghundstiden och arrangerar kurser och träningar.

Boss är en trevlig, öppen, glad, enkel hane med mycket päls. Husse berättar att han sitter helt lugnt under såtarna om så 50 fasaner ramlar runt honom och på order arbetar i hög fart med stor precision och uthållighet.
Ove är en öppen och social hund med en enorm arbetskapacitet som kombineras fint med ett avslappnat lugn vid sidan. Han är en noggrann viltfinnare, en skicklig markör samt duktig i det självständiga arbetet utan att tappa styrbarheten. Han är en charmig hund med mycket humor. En härlig och ärlig hund som fungerar fint med andra hundar.

Nessie är ur en kull härliga valpar, samtliga har A på sina höfter och med fina armbågar. Hon har armbågar och ögon: ua, höfter: A (ua), SD2 fri och är hereditärt fri från PRA-prcd eftersom båda föräldrarna är DNA-testade och fria.
Keith om Ross: Field Trial Champion Copperbirch Liffey is a very stylish honest young dog with loads of drive. Ross is a a real game finder. A proven sire producing large litters, his puppies have the same drive and style as himself. He has already produced Field Trial Winning and Award Winning dogs. He carries the yellow gene.Vid sidan av sin populära roll som familjehund, används den mångsidiga Labrador Retrievern ofta som ledarhund, räddnings- och lavinhund så väl som spårhund inom polisen och tullen. För att göra en Labrador lycklig bör deras arbets- och sysselsättningsbehov tas i beaktande. Som ägare kommer du att märka hur mycket mer lyhörd och balanserad din Labrador kan vara om den uppmuntras mentalt och fysiskt.

Med en mankhöjd på 56 till 57 cm för hanar och runt 54 till 56 cm för honor tillhör Labrador Retrievern de medelstora hundraserna. Rasen är väldigt aktiv och gillar rörelse och har därmed en muskulös och stark kropp. Sammantaget är den typiska Labradoren mycket kompakt med ett brett huvud, stark nacke och en bred, djup bröstkorg. Karakteristiskt är den höga, starka och avsmalnande svansen, som Labrador Retrievern använder som ett roder i vattnet. På det breda huvudet med ett tydligt stopp har den en stark mellanlång nos och tättsittande öron som sitter långt bak.För att undvika övervikt bör du – förutom rätt fodersammansättning – också vara uppmärksam på en lämplig mängd foder. Lämna det aldrig upp till din Labrador att bestämma hur mycket den ska äta. Labrador Retrievers är väldigt matglada hundar och skulle äta mycket mer än vad som är bra för dem och magen. Hur mycket mat som är bra för din hund kan dock variera mycket beroende på hundens ålder, vikt och aktivitetsnivå. Vanligtvis räcker en eller två måltider om dagen, som alltid bör ges ungefär vid samma tid varje dag. Om du ger din hund en godbit däremellan bör du dra av detta från den dagliga mängden foder.Tack vare den engelska avelsinsatsen, bland annat av den andra Earl Malmesbury (1778-1841), som konsekvent fokuserade på avelhundens jaktprestation, kom Labradoren att utvecklas bland den jaktentusiastiska adeln. Den 7 juli 1903 erkänndes äntligen Labradoren officiellt som en egen hudras av den engelska kennelklubben. Rasen nådde stora framgångar på utställningar vilket gjorde den aktiva och fredliga Labradoren känd och populär över arokratiska och nationella gränser. Den gula och bruna färgen har länge betraktats som felaktiga och accepterades först senare vid sidan av den vanliga svarta pälsfärgen.

Hur mycket kostar en Labradoodlevalp?
Vad kostar en Labradoodle? En valp från oss kostar 35 000-50 000 inkl. moms. Generellt kostar de av mindre storlek mer och detsamma gäller valpar som kommit till genom import av fryst semin.
Labradorens korta, täta päls med en bra, vattentät underull är också typiskt för rasen. Den korta pälsen avlas i enlighet med rasstandarden i tre olika färgvarianter, svart, gul och brun. Pälsen är alltid enfärgad, däremot accepteras en mindre vit fläck på bröstkorgen. Den gula färgtonen sträcker sig från ljust cremé till rävrött. Den bruna Labradoren kan vara ljus- till mörkt chokladbrun. Den svarta pälsfärgen, som är genetiskt dominant, är fortfarande den vanligaste.

Rätt vård bidrar avsevärt till din Labradors hälsa. Förutom rutinundersökningar hos veterinären, som för övrigt absolut bör följas, kan du identifiera infektioner tidigt och vida lämplia åtgärder vid regelbundna check-ups. Du bör vara särskilt uppmärksam på din Labradors öron, ögon och tänder. För att undvika skador eller inflammation bör din hunds klor också klippas regelbundet. Labradorers päls är mycket lätthanterlig och rengör nästan sig själv. Pälsen bör borstas minst en gång i veckan för att ta bort löst hår och envis smuts.

Labradorens förfäder har, precis som Newfoundland och Landseer, sitt ursprung på den kanadensiska östkusten. Enligt utsago härstammar den från den så kallade St John’s dog, en svart vattenhund med tjock päls. De hjälpte till vid jakt och hämtade fisk och fiskenät ur vattnet. De första riktiga avelsförsöken skedde i England och Skottland under 1800-talets andra hälft, efter att brittiska fiskare tagit med sig de ivriga hundarna tillbaka hem. Det engelska rasnamnet hänvisar till den kanadensiska Labradorhalvön och apporteringsanlagen (to retrieve = hämta, apportera, rädda).
För en fredlig och oproblematisk samverkan med naturen och samhället måste din hund följa dina instruktioner och kommandon. Detta gäller såväl en Labrador som en Schäfer. Rätt uppfostran är a och o i människan och hundens liv. Generellt gör Labradoren det lätt för dig i och med dess människoorienterade natur och dess vilja att lyda. Det är viktigt att du tränar den känsliga hunden konsekvent, men kärleksfullt. Din hund är mycket mer benägen att reagera på positiv förstärkning, till exempel beröm eller en godisbit, än på stränghet och hårdhet. För nybörjare rekommenderas i alla fall ett besök på en hundskola, där inte bara hunden övar de viktigaste kommandon och beteendena, utan även människan lär sig kontrollera sin hund.

Bra hundvård behöver inte ta mycet tid. Du bör dock planera in undersökningar och vårdrutiner i din dagliga eller veckorutin så att de blir rutinmässiga för dig och din hund. Hundar gillar regler och bra planering. Många oväntade överraskningar och förändringar tenderar att förvirra den känsliga labradoren.Det är bäst att starta din vårdrutin redan när hunden är valp och vänja hunden vid att sitta still tidigt.

Labradoren älskar sina människor, framförallt barn, över allt annat. De föredrar att vara med överallt och vill helst inte bli lämnade ensamma under en längre tid. När de är tillsammans med sin familj kännetecknas Retrievern av sin tålmodiga och balanserade natur. Med sitt lugna sätt och orubbliga vänlighet bidrar den till harmonin inom familjen. Att köpa en Labrador enbart baserat på detta skulle inte göra denna rashund rättvisa. Ursprunligen avlad som en jakthund, gör Labradoren till en mycket aktiv och hårt arbetande hund, som inte enbart kännetecknas av ett bra luktsinne och enorm uthållighet, utan även av en utpräglad vattenglädje och apporteringsglädje.

En aktiv Labrador, vars anlag tas i beaktande och som rör sig mycket, är vanligtvis en frisk och robust hund som inte blir särskilt sjuk. Ändå finns det ett antal ärftliga sjukdomar hos Labrador Retrievern som endast kan undvikas genom noggrann och kontrollerad avel. Dessa inkluderar sjukdomar i muskuloskeletalsystemed såsom höftledsdysplasi (HD), armbågsdysplasi (ED) och osteochodrosis (OCD) såväl som ärftliga ögonsjukdomar såsom progressiv retinal atrofi (PRA) och ärftlig gråstarr (HC).
I Storbritannien och USA hör Labrador Retrievern till den mest omtyckta hundrasen, men även i många europeiska länder (däribland Sverige) hamnar rasen högt upp på valpstatistiken. Inte konstigt, Labrador Retrievern kännetecknas trots allt av en uttalad människokärlek och en vilja att lyda. Denna medföljda ”will to please”, det vill säga önskan att behaga sin herre, gör den till en väldigt lättsam sällskapshund, som kännetecknas av en stor samarbetsvilja och anpassningsförmåga. En Labrador Retriever kan du lätt ta med överallt och är en välkommen gäst. Den möter alltid främlingar med vänlighet och med en viftande svans. Den vänliga och öppensinnade fyrbenta vännen är nyfiken och vill helst alltid ha sällskap. Blyghet, rädsla och osäkerhet är lika främmande för den sociala Labradoren som aggresiv skärpa.

Labradoren är i sin natur en arbets- och brukshund. För att vara lycklig behöver den mycket träning och sysselsättningsmöjligheter för att uppfylla sin lust att apportera. Ett hus med en egen trädgård, där den aktiva hunden har tillräckligt med utrymme, bör vara ett krav för att skaffa denna fyrbenta vän. Labradorer måste kunna trötta ut sig själva och det säger sig själv att några små promenader per dag inte är tillräckligt. Hundsporter som lydnad och hunddans, träning som spårning och jaktprov är lämpliga för att utmana din hund fysiskt och mentalt. För att göra dagliga promenader lite mer varierande kan du också integrera små sök- och apporteringslekar. Naturligtvis kommer du också att göra den vattenälskande hunden glad om du tar med den för ett dopp.
Onödiga fetter eller sötningsmedel så som socker eller glukos hör inte till i matskålen. En hälsosam och balanserad diet kännetecknas vanligtvis av en hög kötthalt (minst 70%). Kött tjänar som den viktigaste proteinkällan för hunden. Grönsaker och frukt (cirka 20 – 30%) tillför viktiga vitaminer och näringsämnen i matskålen. Din hund behöver endast spannmål i små mängder. En för hög andel spannmål är mer en indikator på låg kvalitet på fodret.Från och med det ögonblick du köper en hund är ansvaret för dess hälsa i dina händer. En balanserad kost som förser din Labrador med alla viktiga näringsämnen och som inte ger för mycket eller för lite energi ökar chansen för att din hund förblir aktiv och hälsosam i många år. Tyvärr tenderar Labradorer att äta för mycket. Fetma är extremt ohälsosamt hos hundar och leder till många sjukdomar som kan förkorta din fyrbenta väns liv.

I grund och botten, ju bättre din hund växer upp, desto mer kan du göra med den och uppleva tillsammans med den, vare sig det är en cykeltur tillsammans, ett besök hos vänner i trädgården eller en semester på en hundstrand tillsammans. Livet med en Labrador Retriever är garanterat varierat.
När du köper en Labrador, se till att hundar med en av dessa sjukdomar systematiskt har uteslutits från avel och att föräldrar och valpar är ”genetiskt friska”. Detta är enda sättet att undvika att ytterligare sprida dessa sjukdomar. Om du är intresserad av en renrasig valp bör du definitivt köpa den från en ansedd uppfödare som har vidtagit alla nödvändiga undersökningar och hälsoåtgärder. För en kontrollerad, frisk och vaccinerad valp som har alla nödvändiga papper måste du betala mer. Priset för en Labrador Retriever valp är vanligtvis runt 15 000 – 20 000 kr. En firsk hund som du kan ha glädje av i många år och där risken för veterinärsbesök är lägre, bör vara värt priset.

Hur mycket kostar en jaktlabrador?
En renodlad jaktlabrador avlad för jakt kostar vanligtvis 20 000-25 000 kronor, vilket är ungefär 25% dyrare än en vanlig sällskaps labrador. Priset för en tränad vuxen jaktlabrador är oftast dyrare att köpa än en valp.
Lydig, människokär och allsidig. Den mellanstora Labrador Retrievern är extremt populär som familjehund, men som ursprunlig arbetshund måste den också utmanas fysiskt och mentalt.

Även om endast en typ beskrivs i rasstandarden, har två olika Labrador-linjer dykt upp i avel under de senaste decennierna. Den ena är mer kompaktbyggd ”Show-Retriver” medan den andra är lättare byggd ”Field-Trial-Labrador”, som främst är avlad för arbete och har ett smalare huvud och en längre nos. ”Dual Purpose”- typen ska förbinda de båda typerna ”Show” och ”Work” på ett harmoniskt sätt och ska därmed komma närmast rasens ideal.Djurhållning och uppfostran av en Labrador Retriever är lika okomplicerad som pälsvården. Den vänliga och människoälskande Retrievern är därför också idealisk för nybörjare utan hundvana. Det finns dock några saker att tänka på när du har en Labrador Retriever. Det finns inga föreskrivna vikttabeller för Labrador Retriever. Oavsett om din hund är för fet eller för tunn, äter för mycket eller för lite är det slutligen upp till dig. I princip bör du känna revbenen med händerna utan att kunna de dem med ögat. Om du är osäker bör du rådfråga din veterinär eller uppfödare om rätt diet och rätt mängd foder till din hund. Även om Labrador Retrievern i dag främst är en familjehund, känntecknas den fortfarande av en hög entusiasm för arbete och en utpräglad apporteringsglädje. De flesta uppfödare som följer FCI-standarden och tillhör organiserade klubbar, avlar en sund, säker och stark hund. Om du väljer en Labrador som familjehund ska du inte glömma att Labrador Retrievern fortfarande är en arbetshund och kräver därmed uppgifter och utmaningar som håller den aktiv. Det finns massor av klubbar och organisationer där du kan träna tillsammans med din Labrador.

Köpahund är Sveriges bästa annonsplats för hundar! På Köpahund vill vi att du som söker en ny familjemedlem och du som är uppfödare ska hitta varandra.
Svenska Kennelklubben är hundägarnas riksorganisation och företräder alla hundar och hundägare i Sverige. Med våra 300 000 medlemmar är vi en av landets största intresseorganisationer. Vi sprider information, utbildar och väcker debatt – och visar på den stora glädjen och nyttan med hund! Om din valp är renrasig så följer det med en stamtavla utfärdad från Svenska kennelklubben (SKK) med valpköpet. Där står valpens och hans släktingars registrerade namn, registreringsnummer, födelsedatum, uppfödarens namn och adress, valpens vaccinationer stämplas också här. Detta registreringsbevis/stamtavla är ett måste om din valp är renrasig! Om din valp endast har ett registreringsbevis från Statens Jordbruksverket så betyder det att den finns i deras register (vilket det är lag på) men den har inget som talar om att den är renrasig och därmed räknas den som blandras och du kan inte därför ex försäkra den som renrasig valp.Här söker du enkelt bland alla annonser som ligger upplagda på hemsidan. Du kan söka antingen på ett sökord eller fylla i fler kriterier som blir grunden för din sökning. Senare kommer du få upp en resultatsida med alla annonser som matchade din sökning, där klickar du på den annons du är intresserad av att läsa mer om. Just nu finns det 0 säljesannonser på hemsidan – kom tillbaka snart för fler!

Aktiviteter som passar för rasen är bland annat apport, viltspår eller sökning. Det viktigaste är att rasen får träning både fysiskt och mentalt. Kroppen är fysiskt stark och kompakt med en smutsavvisande päls.
För att hitta en bra och seriös uppfödare inom rasen är det bra att utgå ifrån de listor på uppfödare som rasklubbar och liknande organisationer lägger upp på deras hemsidor. De uppfödare som listas där följer ofta särskilda krav och riktlinjer för sin uppfödning som kan betraktas som en säkerhet för dig som köpare och din nya familjemedlem. Innan du kontaktar en uppfödare är det viktigt att du har bestämt dig för vad du har för målsättning för din framtida hundvalp och att den stämmer överens med uppfödarens målsättning.Eftersom Labrador retriever är en av Sveriges vanligaste hundraser går hundvalpar till salu att hitta på flera olika annonssidor. Till exempel har Svenska Kennelklubben en annonssida där de endast lägger upp rashundar till salu. Det finns även rasklubbar och liknande organisationer som lägger upp annonser på medlemmarnas hundvalpar till salu.

Priset för en Labrador retriever är ca 15 000 kronor. Priset varierar beroende på uppfödare och vad uppfödaren har för målsättning för sin avel och sina hundvalpar.Labrador retriever är en snäll, social, anpassbar och intelligent hundras. Hundrasen är en av de vanligaste i Sverige. Rasen behöver motion både fysiskt och mentalt för att må som bäst. Den kan användas som jakthund och arbetar då efter skott för att apportera fågel och småvilt.Väljer du att köpa en hundvalp på en annonsplats som inte endast säljer rashundar är det extra viktigt att du kontrollerar stamtavla och hundvalpens ursprung. Det är även viktigt att du som köpare är tydlig med vilken typ av hundvalp du vill ha. Uppfödare inom rasen har olika målsättning med sin avel som de ofta skriver ut i annonsen.Hundar kan uppleva känslor likt många andra däggdjur. Många hundar har unika personligheter som karakteriserar just för dem. Det finns flera studier som visar på

Vilken är den dyraste hunden?
Renrasiga Löwchens betraktas som en mycket ovanlig ras i dag. Det gör den till den dyraste rasen av dem alla. En Löwchen kan kosta upp emot 10 000 dollar eller 90 000 kronor.
Stora hundar har inte bara en stor aptit, de skiljer sig också från mindre hundar i det att de behöver ett balanserat intag av näringsämnen inklusive vitaminer och mineraler. Labrador retriever riskerar att få uppsvälld mage och andra magproblem. Mindre och mer regelbundna måltider kan hjälpa till att minimera dessa risker.Labrador retreiver kommer inte från Labrador, som man kan tro, utan från kusten i Newfoundland på 1600-talet. Rasen tränades att hämta in fiskenäten i de iskalla vattnen åt fiskarna och fördes i början av 1800-talet till Poole Harbour i Storbritannien. Den var så attraktiv att engelsmännen bönade och bad fiskarna om att få köpa dem. Labben var omedelbart framgångsrik som jakthund. Greven av Malmesbury var fascinerad av rasen, då känd som St John’s Dog, och började avla den under namnet labrador.Labrador är definitivt en favorit när det väljer att välja en familjehund – så länge man njuter av motion! Det är en vänlig och glad hund som är kärleksfull mot alla. En labbe anpassar sig socialt och dess tålmodiga och förlåtande natur gör att den går bra ihop med andra djur och barn. Den är extremt lojal och älskar att inkluderas i alla aspekter av familjelivet. Din labbe skäller för att uppmärksamma dig om främlingar, men välkomnar dem med öppna tassar.Labrador retriever är en stor och kompakt hund med stark kroppsbyggnad. Huvudet är brett med mjuka, intelligenta ögon. Svansen är helt unik och påminner om en utters. Den korta, täta pälsen är helsvart, gul eller leverbrun. En fullvuxen labrador retriever är 55–57 cm i mankhöjd och väger 28–30 kg.Rasen anpassar sig enkelt till hur mycket tid du kan lägga ner på motion varje dag, men kom ihåg att den bör få en rimlig mängd – ett par timmar om dagen är idealt för en vuxen labbe. En labrador retriever njuter av långa promenader med en chans att få springa lös och leka. Den älskar vatten och att apportera så var försiktig i närheten av vatten. Labben har en benägenhet att gå upp i vikt, men det beror lika ofta på brist på motion som dess förkärlek för mat.

Likt många raser kan labrador retriever drabbas av ärftliga ögonsjukdomar samt höft- och armbågsdysplasi (en åkomma som kan vara smärtsam och leda till rörlighetsproblem). Därför är det viktigt med en bedömning av ögon och höfter innan avel.
Labrador retriever har en lättskött päls. Den är tjock och tät med en vädertålig underull och behöver bara borstas en gång i veckan, oftare när hunden fäller.Trots att många hundar traditionellt anses vara bra med barn så måste alla hundar och barn lära sig att umgås och respektera varandra och vara trygga tillsammans. Även då bör hundar och unga barn aldrig lämnas ensamma tillsammans, och vuxna bör hålla uppsikt över deras samspel.Bland det gulligaste som finns är små valpar som vid 3-4 veckors ålder börjar busa med varann. Utan tänder, utan balans och i slowmotion 🥰 (ps. en av brorsorna på bilden är ännu inte reserverad). #pomonadalenslabradoodle … Läs merMindreVi får varje vecka en mängd förfrågningar om att komma och träffa våra hundar och tyvärr finns inte tid att ta emot alla dessa besök. Vi anordnar istället Labradoodleträffar tillsammans med kenneln Hööks Labradoodle varje vår och höst (vanligtvis en träff i oktober och en träff i maj) och vid varje sådant öppet hus samlar vi många av våra foderhundar och deras familjer. Då får man som nyfiken spekulant tillfälle att träffa flera hundar i olika åldrar och prata med deras ägare. Vi tror att detta ger en bättre bild av hur Labradoodlar är än att man hälsar på hemma hos oss och träffar enstaka individer. Alla dessa träffar kommer äga rum hemma hos oss på Pomonadalen som ligger på Österlen i Skåne.

Vad kostar en Labradorvalp 2023?
Priset för en Labrador Retriever valp är vanligtvis runt 15 000 – 20 000 kr.
Vi har inte några särskilda krav på vad man ska använda/utbilda hunden till men vi är mycket måna om att våra hundar kommer till engagerade och kärleksfulla hem. På sidan Om Labradoodles så kan man läsa lite mer om rasens mentalitet och vilka behov de har av aktivering. Efter snabb respons är ett nytt toppenbra hem nu ordnat. Vi hoppas på valpar igen i vår. Om ni vill stå i kö till dem och inte redan gjort intresseanmälan via hemsidan och är prenumeranter på vårt nyhetsbrev så gör ni det på sidan: labradoodle.nu/valpar-2/intresseanmalan/ … Läs merMindre Målet i vår avel har alltid varit att föda upp hundar som inte fäller och som har sammetslena pälsar med mer eller mindre lockar. Tack vare att de hundar som importerats från USA kunnat testas för den sk. ”improper coat” som kan ge en fällande päls så har vi nu endast hundar med sk. fleecepäls i aveln och kan garantera att valparna födda hos oss inte kommer släppa hår. En hund som inte fäller måste istället klippas och vilken längd och stil man väljer på sin hund är helt upp till hundägaren. På bilderna på våra hundar ser ni stora variationer i pälsarna, men i verkligheten är det inte så stor skillnad på struktur och lockar utan mest beror det på hur kort vi valt att klippa dem. Ju längre päls man väljer att ha på sin hund desto mer tid bör man vara beredd att lägga ner på pälsvård. Vill man ha en hund med lite längre päls brukar de flesta klippa hunden ungefär var 3:e månad.En valp från oss kostar 35 000-50 000 inkl. moms. Generellt kostar de av mindre storlek mer och detsamma gäller valpar som kommit till genom import av fryst semin. Priset skiljer sig inte mellan hanar och tikar.

Åh herregud vad mitt hjärta smälter! Hade jag haft möjligheten rent tidsmässigt hade det varit en dröm att hämta hem honom som lillebror till Mischa. Hon kan behöva uppfostra andra än bara sina igelkottar och bävrar nu när hon är en riktig donna på 2,5 år. Varmaste hälsningar från Mischa med flock! 💕Storleken på Labradoodlar varierar men de största är aningen högre än en labrador men betydligt lättare i kroppen. Generellt är hanarna aningen större än tikarna. Det finns tre storleks indelningar:

Alla färger som finns hos pudel och labrador finns hos doodlarna och vi föder upp dem alla. Valpar härifrån kan vara svarta, bruna, röda,caramel, aprikosa, crèmefärgade och tvåfärgade hundar. För det mesta finns många olika färger i varje kull och det är inte sällan som det blir något helt annat än hos föräldrarna så det är alltid spännande att se vilka färger de får.Vi har en Aussiedoodle redan men annars hade han varit klockren för den här familjen💕 underbart söt!!!🌸 hoppas ni hittar ett riktigt bra hem till honom💕

Tyvärr har ju både Labrador och Pudel problem med sina höfter. För att i mesta möjliga mån minska risken att valpar från oss ska drabbas av höftbesvär i framtiden så röntgar vi våra avelshundars höfter och armbågar. Många av våra avelshundar är importerade och vi har då valt att enbart köpa från kennlar som alltid bara använt hundar med bästa resultat på alla hälsotester. Vi uppmuntrar alla våra valpköpare att röntga sin hunds höfter och använder givetvis enbart hundar med felfria höfter och armbågar i vår egen avel.
Här kommer svar på några vanliga frågor. Hittar du inte svar på just din fråga så tveka inte att höra av dig via kontaktformuläret eller skicka ett mail på [email protected]ör att komma med på vår kölista krävs att du via e-post eller hemsidans kontaktsida skickar en intresseanmälan. Vi behöver veta när det passar er bäst att ta emot en valp, om ni föredrar tik eller hane (eller är öppna för förslag) och så vill vi gärna att ni berättar lite om vilken typ av hem ni kan erbjuda en valp från oss. Ni skrivs då upp på kölistan. Ni måste sedan prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få information om våra planerade valpkullar och kan efter ett utskick anmäla intresse på just den kull som bäst stämmer in på era önskemål. När valparna är födda får man som köpare utifrån sin köplats möjlighet att tinga en specifik valp mot handpenning. Vid 8 veckors ålder är valparna redo att flytta till sina nya hem och för att inte missa den viktiga anknytningen så kan valpen endast stanna enstaka dagar efter 8-veckorsdagen. När ni tackar ja till en valp så räkna då med att ta hem den i nära anslutning till att den fyllt 8 veckor. Som köpare får man med sig ett kompendium med allt man behöver veta för den första tiden med den nya hunden. Vi skickar även med lite saker som underlättar flytten och den första tiden i det nya hemmet (leksak, snuttefilt, foder osv.). Vi ser gärna att ni som valpköpare sedan håller kontakten och inget gör oss så glada som bilder och uppdateringar om hur allt går.Javisst, men de registreras då som blandras och inte i något rasregister. Att registrera sin hund är helt valfritt. De är inte en godkänd ras i Sverige vilket vi i dagsläget ser som en fördel så vi inte stänger genpoolen för Labradoodles. Eftersom avelshundarna väljs ut enbart utifrån pälskvalitet, temperament, intelligens och hälsa så riskerar inte hundarna att alltför hårt avlas åt ett specifikt håll. Skulle en rasstandard utformas skulle jakten på troféer på utställningar kunna få uppfödare att tumma på dessa kriterier bara för att föda upp en hund som är så perfekt utseendemässigt som möjligt. Den utvecklingen finns inom så många andra raser och vi hoppas besparas detta. Nu är det på god väg att Labradoodle blir precis lika erkänd som ”ras” som alla andra raser (vilket är fallet i bland annat England, USA och Australien), men för oss krävs inte erkännandet att de godkänns av SKK för att vi skall känna stolthet över våra hundar.Regelbunden motion och aktivering är nödvändig för att få en så harmonisk och trevlig hund som möjligt. Regelbunden motion skall dock inte tolkas som ”massor med motion” särskilt inte för den unga hunden. Lek med barn, andra hundar och leksaker måste man begränsa då valpen inte alltid känner av när de blir trötta (precis som med små barn). Det är också bra att undvika för mycket klättring, trappor och likn. som belastar det snabbt växande skelettet hårt. Att ta med sig hunden på cykeltur eller joggingtur bör man vänta med tills hunden är fullvuxen. De är ofta mycket atletiska hundar och lämpar sig väl för agility men även freestyle, lydnad, spår och trickträning. De allra flesta gillar vatten och är duktiga simmare. Vi rekommenderar alla valpköpare att delta i valpkurs med sin hund för att få hjälp att lägga upp den första träningen och även vänja hunden vid att träffa andra hundar. Det är den första tidens träning som lägger grunden för en följsam och harmonisk hund och från valpkursen kan man få med sig många tips på hur man kan träna själv på hemmaplan. Att delta i valpkurs har ytterligare en stor fördel för dig som köpt en labradoodle, du får nämligen med största sannolikhet ännu mer bevis på vilken otroligt trevlig och lättlärd hund du skaffat.

Vad är det för skillnad på labrador och jaktlabrador?
Man kan oftast se skillnad på en vanlig utsällningslabrador och en jaktlabrador, den vanliga labradoren är större i stommen och ger inte ett lika smärt och energiskt intryck. En vanlig labrador behöver du inte aktivera lika mycket som en jaktlabrador.
Jag tyckte SKK:s sida, Köpa hund, var bra när jag skulle köpa valp. Men många som köper hund har redan kontaktat de olika kennlarna och tingat en valp, så många valpkullar finns inte ens med här. Själv kollade jag upp alla kennlar i närheten av oss och kontaktade dem för att kolla deras planer (alla är ju inte så bra på att uppdatera sina hemsidor…). Men eftersom du redan varit inne på Labradorklubben så har du säkert gjort det redan.Älskar denna ras, det jag tänkte ha hunden till det är då utställning. Och tänkte träna lydnad, agillity och såklart utställning. Jag vet vad rasen behöver för motion, för att min moster och hennes familj har en labbe. 🙂

Vad roligt att du är intresserad av våra hundar. Vi jobbar för att våra hundar ska få sin andra chans och ett kärleksfullt hem. Vill du ge våra hundar ett hem? Tänk på att skriva din intresseanmälan så utförligt som möjligt. Detta för att vi ska kunna ge rätt förutsättningar för våra hundar men också för er skull. Att rätt hund kommer till rätt hem. Hundarna kommer alltid i första hand för oss vilket gör att det tyvärr kan ta en tid för oss att svara på din intresseanmälan men vi svarar så fort som möjligt.
I Sverige är Labrador retriever, Golden retriever och Jämthund de mest populära hundraserna – och en rasvalp kostar vanligtvis mellan 10 000 och 15 000 kronor. Men det finns de som är beredda att betala mycket mer än så för en viss ras med en viss stamtavla.Saluki, finns långhåriga och släthåriga, hör till gruppen vinthundar och är en av de äldsta existerande hundraserna. Rasen som länge funnits i Mellanöstern kom till Sverige på 1920-talet. Salukin har en bakgrund som hetsjakthund men i Sverige har den främst fått rollen som sällskapshund och utställningshund.