Posted on

Jays A Six Wireless

Jays a-Six Wireless levereras med en kort USB-sladd för laddning, samt generöst nog fem olika storlekar på silikonkuddar. Det är därför inga större problem att hitta ett par som både gör att de sitter på plats och ger en lagom försegling i örongången. Tack vare att propparna är så små och lätta sitter de bekvämt, även i längden. Däremot gör det stora batteripacket på sladden att de inte hänger särskilt säkert runt halsen. Magnetiska proppar hade löst det problemet. Batteripacket gör dock att de har en ovanligt bra batteritid på 12 timmar.

Älskar man bastung musik och vill ha ett par trådlösa hörlurar i en rimlig prisklass är det inget snack. Då ska man ha Jays a-Six Wireless. Sällan har vi hört en så precis och avgrundsdjup bas från så pass små och lätta proppar. Tack vare storleken är de bekväma också, och urvalet av silikonproppar gör att de sitter på plats. Låter man dem hänga runt halsen finns dock risken att batteriet får dem att halka av. Batteripacket gör dock att batteritiden är väldigt generös.

Som vanligt håller sig Jays till en avskalad skandinavisk design utan några flashiga loggor eller skrikiga färger. Fjärrkontrollen känns kanske lite plastig, men propparna är av metall, och kvalitetsintrycket är på det stora hela gott. De har även en platt sladd som trevligt nog inte trasslar sig om man knölar ned dem i fickan.
Riktpris: 800 kr Specifikationer Element: 6 mm Bluetooth: 4.1 Frekvensomfång: 20 Hz-20 kHz Batteritid: 12 timmar Fjärrkontroll/mikrofon: Ja/Ja Tålighet: – Vikt: 14 gram Webb: jaysheadphones.com

Akustiska inspelningar låter bra med en hygglig närvarokänsla. Men tack vare aluminiumkapslingen med basportar i stål, en teknik hämtad från q-Jays, är det basen som imponerar. Basgången i ”Silent Shout” med The Knife har aldrig låtit så åsklik i ett par billiga proppar. Men det kan bli för mycket av det goda. I Becks ”Say Goodbye” lyfts bakgrundsbasen upp så mycket att den överröstar övriga instrument. En app med EQ hade löst problemet.

Google samlar in vissa uppgifter för att snabbt parkoppla dina Bluetooth-enheter med enheter som använder Google-kontot. Google Play-tjänster används delvis för funktionen. Snabb parkoppling samlar till exempel in följande:
Du kan ansluta vissa enheter till telefonen utan sladd med Bluetooth. När du väl har parkopplat en Bluetooth-enhet en gång kan enheterna kopplas ihop automatiskt. Om telefonen är ansluten till något via Bluetooth visas Bluetooth-ikonen högst upp på skärmen.Modellen har en tydligt slimmad design som är skapade med både komfort och stabilitet i åtanke, och ett par timmar i öronen är inga större problem. Hörlurarna levereras dessutom med ploppar i hela 5 olika storlekar (så att lurarna sitta perfekt på just dig). De smarta öronkrokarna säkerställa att m-Six alltid sitter säkert på plast, nästan oavsett hur intensiv din aktivitet är. Inga irriterande kablar som hänger, slänger eller fastnar.

Trådlösa hörlurarna Jays m-Six är speciellt skapade för att fungera när du är i rörelse och även för att kunna hantera vårt skandinaviskt utomhusväder (extra tåliga mot både damm, svett och vatten). Så oavsett om du ska ut på en löprunda, en cykeltur, ett gympass eller pendla till jobbet så fungerar dessa smidiga och tåliga hörlurar.
Vi vill att du ska ha nytta och glädje av det du handlar hos oss – länge. Många av våra produkter omfattas därför av garanti, alltifrån 3 år upp till hela 25 år. Läs mer om eventuell garanti på respektive produkt. I övrigt gäller dina rättigheter enligt konsumentköplagen.

Hos Clas Ohlson kan du alltid handla tryggt och snabbt. Du har alltid upp till 365 dagars ångerrätt eller öppet köp. Ordern skickas vanligtvis inom 1-3 arbetsdagar. Vi uppfyller Trygg E-handels krav och innehar certifikatet Trygg E-handel. Löpande kontroller av både villkor och rutiner utförs för att garantera säkra och trygga köp på nätet tillsammans med Svensk Digital Handel.
Vi använder ett fåtal cookies på vår hemsida för att säkerställa en hög nivå av stabilitet och säkerhet, för att samla in information om hur vår hemsida används, samt för att utveckla och förbättra våra tjänster.

Är du ute efter ett par nya trådlösa hörlurar och vill vara säker på att du köper ett par hörlurar som testats och utvärderats noga av experterna med garanterade kvaliteér? Här har vi samlat några trådlösa hörlurar som korats till vinnare av experter i tidningar och internetsajter de senaste åren som M3 rekommenderar, Ljud & Bild med flera.
Hörlurarna är även kompatibla med röstassistenter som Siri och Google Assistant när du är ansluten till din smartphone och du kan även ta del av den kvarvarande batteritiden genom att bara hålla nerknappen intryckt i två sekunder för att höra nuvarande batterinivå.

Kabeln till hörlurarna är enbart mellan de två hörsnäckorna som lättsamt vilar bakom din nacke och du slipper trådar längs kroppen så du kan röra dig obehindrat. Du ansluter enkelt dina hörlurar med Bluetooth till exempelvis din kompatibla iOS- eller Android-smartphone, surfplatta, TV eller laptop och det integrerade batteriet som ger upp till 12 timmar driftstid så du får lyssna mer än ladda.Med exakt precisionsutskuret aluminium-hölje och innerdelen i rostfritt stål med laserutskurna hål som framhäver djupare bastoner har du inuti högkvalitativa högtalarelement som låter dig ta del av din favoritunderhållning med utmärkt ljudåtergivning. Slipp kablar och trassel som hänger i vägen med trådlösa Jays a-Six som är ett par av världens mest kompakta hörlurar som trots allt inte skalat av prestanda för detta. Få en utmärkt batteritid trivsam rörelsefrihet och lyssna på musik, hantera telefonsamtal och ta hjälp av din smartphones röstassistent. På kabeln finns även inbyggd mikrofon och fjärrkontroll som inte bara låter dig hantera samtal mitt i farten, utan även när du behöver justera volymen eller byta spår i spellistan. Du har full kontroll samtidigt som du har kvar din smartphone i fickan eller väskan. Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer En nackdel med silikonvingen är att den inte är särskilt styv i materialet, så den lossnar lätt om du är en person som regelbundet plockar ur/sätter i den under träningspasset.

Det finns batteritid för 10 timmars användning (beroende på volym) och det stämmer också bra med vår upplevelse. 5 minuters laddning ger 1,5 timmes batteritid, så du behöver inte vänta länge om du står med träningskläderna på och upptäcker att batteriet har dött. I övrigt är det otroligt smidigt att laddningen sker med en magnetisk koppling.
Reflect Mini ljud har ett rent ljud men de är ganska basfattiga. JBL:s lurar tenderar vara motsatsen, alltså väldigt bastunga, men just detta par ger nästan obefintligt basregister.De saknar moderna funktioner såsom exempelvis sensorer som känner av om de sitter i örat eller inte. Vissa uppskattar när hörlurarna kan pausa musiken automatiskt när man tar ur dem, andra tycker bara att det är en irriterande funktion. Här har du förstås inte valet alls, men å andra sidan så kostar inte hörlurarna särskilt mycket så vi skulle inte säga att detta gör varken bu eller bä för betyget. Byggkvaliteten är helt okej.

Bang & Olufsen Beoplay Ex lägger sitt största fokus på en riktigt lyckad design, vilket är det du köper dessa för. Samtidigt lyckas de bra med de tekniska aspekterna, om än inte på nivån som prislappen visar.Samtalskvaliteten har Philips också lyckats bra med. Även när vi befinner oss mitt på det sprudlande Södermalm under lunchrusning går det att föra en konversation utan att mottagaren störs av ljudet runtom.

Vilka trådlösa hörlurar ska jag köpa?
Bäst i test – Trådlösa hörlurarSony WF-1000XM3. Föregångaren till Sony WH-1000XM4 är också omnämnda för sin fantastiska brusreducering. … Samsung Galaxy Buds Pro. … Jaybird Vista. … Huawei Freebuds Pro. … SONY WF-1000XM4. … Sennheiser Momentum True Wireless 2.
Om vi börjar i änden samtalsljud har hörlurarna brusreducerande mikrofoner som gör sitt jobb. Men det finns ett problem. Mottagaren har oftast inga svårigheter att höra vad vi säger, men samtidigt låter vårt tal väldigt plåtigt och skramligt. Det är inte direkt dåligt, utan snarare ”bara” godkänt.Men i vilket fall är den stora grejen här att både lurar och batterifodral är byggda av återvunnen plast. 97 procent av plasten i dessa ska vara återvunnen, vilket såklart är toppen. Det återspeglas i den ganska grovkorniga designen, som kanske inte känns billig men definitivt mer “direkt från 3D-printern” än mer designinriktade modeller. En praktisk funktion är att du kan hitta dina lurar om du tappar bort dem genom att söka efter dem i en app. Det fungerar inte om de är helt avstängda, däremot kan du se var de låg då de senast var kopplade till din telefon. Prisklass: Budget Typ av kontakt: 3,55 mm Sladdlängd: 120 cm Elementstorlek: 9 mm Headset: Nej Akustisk konstruktion: Sluten Frekvensomfång: 16 – 23 000 Hz Impedans: 106 dB/mWÄven batteritiden är sämre med de här hörlurarna än med Freebuds 4i (4 istället för 10 timmar per laddning). Det här är sällan något problem i egentlig mening, då det tillhörande etuiet laddar lurarna snabbt och ger långt mer kapacitet totalt sett. Man kan dessutom ladda upp Freebuds 4 med externa trådlösa laddare som följer Qi-standarden, vilket är ett klart plus.

Hur laddar man Jays hörlurar?
Laddfodralet rymmer 12 timmar extra batteritid, vilket låter dig ladda upp dina Jays-hörlurar 3 gånger. Du laddar enkelt upp fodralet på cirka 1,5 timme med den medföljande USB-C-kabeln.
Passformen är förstås extra viktig när en produkt kommer med suffixet ”Sport”. Men inte heller på det här området imponerar E8 Sport. Hörlurarna sitter antingen fast så hårt att det gör ont, eller så får man placera dem så att de riskerar att ramla ur öronen, vilket de också gör vid några tillfällen när vi testar dem på ett par löprundor.Typ: Trådlösa in ear-hörlurar Vattentåligt: IP57 Anslutning: Trådlös (Bluetooth 5.2) Batteritid: 8 h (22 h totalt med battericase) Vikt: 5,4 g (snäcka), 44 g inkl battericase Övrigt: ANC, mikrofon med bone conductionBrusreduceringen är för övrigt riktigt bra. Den är även ställbar, och dessutom finns ett dynamiskt läge som anpassar brusreduceringen efter bullret runt om. Det fungerar mycket bra och blir en favoritinställning under vårt test.Något som utmärker FWD-01 är deras storlek. Du får en stor kloss vid vardera öra. De påminner lite om hur tidiga true-wireless-lurar kunde se ut, men med tanke på att de här har sladd mellan lurarna är storleken närmast oacceptabel.

De är helt av plast. Men det följer med ett gäng silikonavdrag och du kan enkelt byta dem. Det som möjligen stör oss med konstruktionen är touch-ytan som är väldigt okänslig. Är du ute och springer, eller gör andra häftiga rörelser, är det svårt att pausa musiken eller byta låt på grund av begränsningarna hos touchytan. Du måste trycka ganska distinkt och länge.
Vill du lyssna på musik på gymmet eller stänga ute en stökig kontorsmiljö är det här inte lurarna för dig. Om du däremot löptränar eller cyklar i trafikerat området och vill kunna höra omvärlden är de perfekta. En sjuksyster som får prova hörlurarna tycker även att utförandet är perfekt för att kunna lyssna på podcasts och ändå höra det som behöver höras på jobbet.JBL Tune 130NC är ett par true wireless-hörlurar som fungerar till det mesta. Du kan åka skidor, träna, promenera eller kontorsjobba – oavsett vilket så sitter de stabilt i örat. Dessutom följer det med hela fem olika storlekar på silikonpluggar så att du kan individanpassa dem.

Headsetet är anpassat för dig som inte får stänga ute omvärlden (via brusreducering). Receptioner, kontorsmiljöer och i trafiken är helt självklara ändamål. Men även för dig på hemmakontoret och för dig som bara vill ta extra väl hand om dina öron.
”Jag hör min omgivning tydligt och kan vara med i pratet runt bordet medan jag lyssnar på musik – det fungerar bara som bakgrundsmusik. Detta uppskattar jag faktiskt förvånansvärt mycket under en arbetsdag.”Hörlurarna kommer med vinge på respektive hörlur, vilket gör att de sitter ganska bra i örat. Dock är de inte jättebekväma, utan snarare lite kännbara i örat. Du har flera silikonpluggar att byta mellan och det gör att du kan få en schysst passform.

Hur laddar jag på mina trådlösa hörlurar?
Anslut en USB-kabel från Bluetooth-modulen till en USB-laddare. Batterilampan blinkar gult under laddning och lyser med fast grönt sken när batteriet är laddat. Obs! Normalt laddas batteriet helt på cirka 3 timmar.
Brusreduceringen kommer i tre steg, på/av/genomsläpp. Läget för att släppa igenom ljud så att du hör omvärlden funkar riktigt bra, men skillnaden mellan av och på är faktiskt så pass marginell att du lika gärna kan lämna den av. När det gäller uppkoppling mot telefonen är den riktigt stabil och vi upplever heller ingen eftersläpning i ljudet när vi använder lurarna för att titta på film med telefonen.Det ska sägas att det även finns mikrofon inbyggt så att Aeropex kan användas som headset. Den biten är däremot ganska svag jämfört med ljudet i övrigt, där mottagaren ofta har svårt att höra oss. Hörlurarna styrs via touchytor på utsidan, såsom är vanligt hos de flesta true wireless-hörlurar. Det förekommer viss fördröjning när du trycker så risken är att du tror att den inte har reagerat och att du därför klickar flera gånger. Detta blir frustrerande med tiden. Fodralet är av hårdplast med inbyggda magneter för respektive hörlur. Utöver fodralet följer det även med pluggar av olika storlek. Passformen är bra så länge du tar det lugnt, men eftersom de saknar vinge trillar de ut relativt enkelt när du exempelvis är ute och springer.JBL Tune 130NC TWS helt trådlösa hörlurar med aktiv brusreducering, inkl. JBL Pure Bass-ljud, IPX4 vattentålighet, Smart Ambient, 4 mikrofoner och 40 timmars speltid, i svart

Vill du ha riktigt smidiga lurar till din telefon? Då är in ear hörlurar ett smidigt val som sitter bra och ger både naturlig ljudisolering och bra bas. Vi har testat ett stort antal in ear-lurar från märken som Sony, JBL och Jabra. För att hörlurarna ska bli bäst i test måste de ha riktigt bra ljud och en skön passform.
Sennheiser CX 400BT True Wireless Earbuds – Bluetooth In-Ear Kopfhörer zum Musik hören und Telefonieren – Passive Noise Cancellation und anpassbare Touch-Control, weiß Själva hörlurarna är av in ear-modell med utstickande pinne innehållandes antenn och mikrofon. Vi har lite trassel att hitta rätt storleka på öronkuddarna för att lurarna ska sitta bra, så de inte tränger lika djupt in i hörselgången som många andra in ear-lurar. Efter lite pyssel sitter de dock där de ska. Batteritiden på 3,5 timme känns i kortaste laget. Å andra sidan får du ut hela fyra laddningar ur fodralet, som alltså dubblar som powerbank. Fodralet har en smidig storlek men saknar knapp för att tända batteriindikatorn. Du måste således lägga i hörlurarna för att få reda på batterinivå. Vidare talar inte hörlurarna om hur mycket batteri som är kvar när du har dem i öronen.

Den utlovade batteritiden ligger på fem timmar per laddning, och det verkar stämma, även när vi använder dem i ett vinterkyligt Stockholm under en långpromenad. Man får ut ytterligare 13 timmar ur det medföljande och hyfsat kompakta etuiet. Här ligger man på par med andra tillverkare.
Samtidigt är de väldigt lätta, vilket gör att storleken inte påverkar passformen under svettiga träningspass allt för mycket. Regnar det rejält eller om du svettas floder börjar de glida ur öronen och då gör lurarnas storlek definitivt inget för att motverka det. Samtidigt gör storleken att du lätt smäller till dem under träningspass och att du ser helt knäpp ut i löparspåret med dessa under en mössa.

Designmässigt är även de karakteristiska “pinnarna” på hörlurarna kvar, men betydligt kortare. Det verkar däremot inte påverka talkvaliteten nämnvärt, utan Apples Airpods låter fortfarande riktigt bra för alla inblandade under samtal.
Om du tar ditt musiklyssnande på allvar bör du investera i ett par in-ear hörlurar med högre akustisk kvalitet än de billiga, enklare pluggar som följer med på köpet.Jabra Elite 75t är ett par diskret designade true wireless-lurar. De sitter helt okej i öronen, men eftersom de saknar vinge och ordentlig gummering blir stabiliteten i örat aldrig 100-procentig – speciellt inte om du ska använda dem när du tränar.

När du vet användningsområde och behov är det dags att börja jämföra modeller som passar in i dina krav. Ljudkvaliteten brukar då ligga överst på önskelistan, men ibland även andra funktioner såsom brusreduceringens kvalitet, headsetfunktionalitet och kanske till och med möjligheten att mäta hur långt du har sprungit eller promenerat (inbyggd stegräknare mm).
Jabra har mer eller mindre alltid gjort headsets av alla sorter med bra talkvalitet, det är liksom lite deras grej. Med Elite 7 Pro tar de ett steg till på den fronten. Utöver den sedvanliga uppsättningen mikrofoner, som i sig var klassledande för true wireless-lurar, har vardera öronsnäcka fått en bone conducting sensor, eller benledningssensor som det heter på svenska. Det betyder att vibrationer i ditt skallben plockas upp och jobbar i tandem med de vanliga mikrofonerna.Mellanklassen för True Wireless-lurar är verkligen stenhård och väldigt varierad när det kommer till både funktioner och ljudkvalitet. I stället för att fortsätta sitta tryggt i premiumklassen vågar sig Sennheiser ner i den här mellanklassen med Sennheiser CX True Wireless. Men är det så klokt egentligen?

Rog Cetra True Wireless har en något blek ljudprofil. Ljudet får ingen riktigt bredd, och det känns detaljfattigt i det lägre registret. Du kan leka en del med inställningarna i equalizern som finns inbyggd i appen, och på så vis få till en bättre balans, men vi har definitivt testat hörlurar i den här prisklassen som låter bättre.

Typ: Trådlösa (Bone Conducting) med bygel och mikrofonarm Vattentäthet: IP55 Anslutning: trådlös (Bluetooth 5.1) Batteritid: 16 timmar (Laddning 0–100 % på 60 min) Vikt: 33 gram
Ett annat sådant är uppladdningskabeln som tyvärr är mycket kort. Det medföljer ingen strömadapter utan du får hålla tillgodo med att ladda via exempelvis datorn. Det är lite snålt med tanke på att detta är premiumhörlurar.Ljudet är mycket bra, även om det inte imponerar i så stor utsträckning att Galaxy Buds Pro utgör ett hot mot de tyngsta pjäserna i segmentet från till exempel Sony eller Sennheiser. Vi bjuds på en väldigt fin definition och en väl avvägd återgivning av de olika delarna av frekvensspektrat. Det förekommer ingen burkighet eller distorsion, inte ens på hög volym. Vi bjuds även på en riktigt snygg och snärtig basåtergivning. Men – det vi får i balans får vi betala för med bristfällig dynamik. Här kan vi även notera att det finns en väsentlig skillnad om du har en Galaxytelefon, för då använder sig lurarna av Samsungs codec Scalable, som ger en bättre ljudupplevelse än SBC eller AAC, som du får nöja dig med om du har någon annan telefon.

Hörlurarna paras helst genom Samsungs app (även om det går bra utan den) och ska i teorin bara handla om att lyfta på locket till etuiet för att aktivera hopparning. Första gången fungerar det, men har hörlurarna redan parats en gång väntar en frustrerande resa med otaliga försök innan de vill vara med på banan igen.
Något Airpods knappast är kända för är ett bra ljud, men det har Apple ändrat på här. Vi blir faktiskt förvånade över mängden detaljer i alla register.

Typ: Trådlösa hörlurar Vattentåligt: Ja (IPX7) Anslutning: Trådlös (Bluetooth) Angiven batteritid: 8+ Uppmätt batteritid: Ca 6 h Övrigt: App med EQ, snabbladdning där 10 min ger 1 h batteritid
Soundcore av Anker Liberty 3 Pro Brusreducerande hörlurar, äkta trådlösa hörlurar med ACAA 2.0, HearID ANC, Fusion Comfort, Hi-Res Audio Wireless, 6 mikrofoner för samtal, 32H speltidLjudet ger dig faktiskt en lyssningsupplevelse. Det är sällan ett par in ear-lurar lyckas skapa samma känsla av rymd och samma separation av olika ljud och instrument. Främst handlar det om basgångar och olika typer av slagverk som framträder med en sådan spänst och pigghet att även mer rejäla bygellurar har svårt med samma sak. I de mellersta och högre registren låter det fortfarande fantastiskt, men det finns inte riktigt samma detaljrikedom där.

I Sudio Etts paket kommer en drös med olika silikonöverdrag, båda platta och mer klassiskt rundade. Det gör det enkelt att hitta ett par som fungerar för individen. Trots alla valmöjligheter känns det dock aldrig som att Sudio Ett sitter 100 procent i öronen. Känslan av att dom inte satt helt korrekt försvann aldrig helt även om man bytte silikonöverdrag. Vid lättare rörelser sitter de kvar, men vid snabbare och mer aktiva rörelser blir de instabila.
Samsung Galaxy Buds är företagets senaste True Wireless-lurar, alltså där vardera öronsnäcka helt saknar sladd. De är ett par ganska snygga och smidiga historier i högglansig plast som laddas via ett likaledes elegant laddningsetui. Musik och samtal styrs via touchkommandon på respektive hörlur och fungerar faktiskt betydligt bättre än vad den typen av kontroller generellt gör.

Hur kopplar man trådlösa hörlurar till mobilen?
Steg 1: Parkoppla ett Bluetooth-tillbehörSvep uppifrån och ned på skärmen.Tryck länge på Bluetooth .Tryck på Parkoppla en ny enhet. … Tryck på namnet på Bluetooth-enheten som du vill parkoppla med enheten.Följ eventuella anvisningar på skärmen.
Sennheiser har tillverkat hörlurar i 70 år och är legendariska i branschen. CX 300 II är extremt lätta, små och diskreta. De sitter skönt i öronen och det medföljer tre storlekar på öronkuddar.Vi testar också med Massive Attacks ”Angel”, med samma resultat. När vi vrider upp volymen på mer än 50 % kittlar headsetet kinden och kämpar med att skapa ett riktigt basljud. Något annat vi gillar hos dessa lurar är att de kommer med silikonvingar som låser fast dem i ytterörat – detta hittar man annars nästan bara bland träningshörlurar. Funktionen gör att de sitter riktigt bra i örat även vid raska, skumpiga promenader. När man är på och pillar för att hålla dem på plats är det lätt hänt att råka byta låt eller påverka uppspelningen på annat vis. Passformen påverkar även ljudbilden. Om du är i ett rum med mycket brus och störningar tränger det igenom och förstör musikupplevelsen. Batteritiden är också bra, med 6 timmar vid normalt lyssnande inklusive brusreducering. Ytterligare 14 timmar finns att hämta i etuiet. Det där etuiet är för övrigt väldigt smidigt att trycka ned i jeansfickan. Avslutningsvis vill vi ge de här hörlurarna ett plus i kanten för att de har IPX7-klassning, vilket innebär att de tål att tappas i vattnet och ligga där i 30 minuter. Det här innebär också att de blir väldigt enkla att rengöra, då man inte behöver vara rädd för att spola dem med kranen.Typ: Trådlösa (Bone Conducting) med bygel Vattenresistens: IP55 Anslutning: trådlös (Bluetooth 5.1) Batteritid: 10 timmar (Laddning 0–100 % på 60 min) Vikt: 29 gram

Passformen är däremot inte lika inbjudande som designen. Trots att det följer med fyra olika silikonpluggar har vi svårt att få dem att sitta stabilt på plats i örat. Sitter du stilla trillar de såklart inte ur, men springer du till bussen eller får för dig att träna med dem i öronen blir det genast en kamp för att få dem att stanna kvar. Vi rekommenderar att du testar hörlurarna innan du bestämmer dig för dem.
Etuiet som följer med har magneter inuti som håller lurarna och locket på plats när du inte använder dem. I den medföljande appen ser du enkelt hur mycket batteri som är kvar i respektive hörlur. Etuiet laddas via USB C, eller trådlöst.Den uppgivna batteritiden för själva hörlurarna stämmer hyfsat med verkligheten. Laddningsetuiet kan ladda hörlurarna upp till tre gånger vilket egentligen är i minsta laget sett till konkurrenterna. En annan källa till besvikelse är den aktiva brusreduceringen, som inte lever upp till den standard vi kommit att vänja oss vid på senare år. En promenad på Södermalm i centrala Stockholm bjuder på både bussvrål och vindbrus i överflöd, trots att vi har aktiverat brusreduceringen. Här har man lite att jobba på. Jabra Elite 7 Active är identiska med det lite dyrare syskonet Elite 7 Pro. Ljudkvaliteten vid samtal är riktigt bra, men inte bäst. Det är det enda som skiljer dem åt i praktiken.Om de däremot passar i dina öron har du riktigt bra ljudkvalitet att se fram emot. Framför allt har de ett rejält bastryck för att vara in ear-lurar. Balansen är samtidigt helt okej och du får fina detaljer i diskanten. Du kan kräma på en hel del utan att tappa i kvalitet. Visst, det är inte hörlurar för audiofiler, men med tanke på priset är ljudkvaliteten superb.Det följer med en adapter så att du kan koppla in Sudio Elva till en analog enhets hörlursingång och göra den trådlös. Exempelvis till en handkontroll, på flygplanet, till datorn eller spelkonsolen. Detta är ett stort plus för dig som ofta är på resande fot eller som har flertalet analoga enheter hemma som du vill kunna nyttja trådlösa hörlurar till.Lägg till att de här hörlurarna har stöd för högupplöst ljud (HWA eller LDAC-kodek), och du har en produkt som garanterat ger dig många timmars musiknjutning. Eller ja. Just den biten kan man diskutera, dessvärre. Fyra timmar med aktiv brusreducering aktiverat är inte jättemycket. Kör man på med lite högre volym så börjar de varna för låg batterinivå redan efter dryga två timmar. Utan brusreduceringen aktiverad så ska batteritiden ligga på 6,5 timmar, men det har vi inte testat. Här finns gott om rivaler som erbjuder bättre prestanda, men å andra sidan är många av dem snäppet dyrare också. Ljudet överlag är också riktigt bra. Vi får inte riktigt den där sluggerbasen som dyrare true wireless-hörlurar kan erbjuda, men för den som söker ett veritabelt Sunburst i skallen på söndagspromenaden räcker basåtergivningen gott och väl. Det bör också påpekas att många audiofiler föredrar en lite mer tillbakahållen bas, då den riskerar att äta andra frekvenser. Dessa hörlurar har inbyggd brusreducering som är bland den bättre på marknaden för just in ear-hörlurar. De eliminerar inte bruset från omvärlden, och är heller inte lika vassa som de bästa over ear-hörlurarna är på uppgiften. Men de dämpar absolut omvärlden på ett effektivt sätt.En fördel med CX400 BT är den långa batteritiden. Vi klockar den till strax över 7,5 timme, och sedan har du ytterligare två laddningar i etuiet. Två laddningar är kanske i snålaste laget sett till konkurrenter i samma prisklass, å andra sidan är det få som ger lika lång batteritid i ett streck.

Ljudkvaliteten vid musiklyssning är det däremot inget fel på. Jämfört med finsmakarlurar tappar vi en hel del detaljer i ljudet, men inte så att det börjar låta dåligt.

Tack vare powerbank-funktionaliteten kan du snabbt ladda upp hörlurarna igen om batteriet börjar ta slut. Batteritiden är cirka 4,5 timme. Det finns en lysdiod som lyser grönt när du har gott om batteri, men det hade varit tydligare med flera dioder som slocknade i takt med att batteriet tömdes.
Våra tester är oberoende utförda, och utgörs av testredaktörens uppriktiga och objektiva åsikter. Produkturval utförs och testresultat beslutas utan påverkan från tillverkare, återförsäljare eller andra interna eller externa parter.

B&O E8 Sport är ett par true wireless-hörlurar från danska Bang & Olufsen. Ljud är som bekant deras paradgren. Detta faktum, ihop med priset på de här hörlurarna, gör att vi förväntar oss toppkvalitet.

När det istället kommer till musik konstaterar vi att du får vad du betalar för. Det låter för det mesta helt okej. Samtidigt får du knappast några enorma nyanser eller detaljer i ljudet någonstans på frekvensskalan.

Utöver att vara en smula billigare än sitt Pro-syskon kommer Elite 7 Active med något som Jabra kallar Shakegrip. Helt enkelt en mer gummerad design överlag, som ska göra att lurarna sitter kvar i öronen under svettiga pass. Om det funkar? De har inte lossnat eller glidit ur under någon av de träningspass vi utsatt dem för, hur svettiga de än må ha varit. Samtidigt kan vi säga exakt detsamma om Pro-utgåvan likaväl som föregångaren, så Shakegrip funkar säkert bra… tror vi.
Batteritiden är helt okej, men inte mer än så. Vi får ut de utlovade fyra timmarna utan problem, och det går smidigt att ladda på extra tid med det tillhörande laddningsetuiet, men ska man till exempel på långresa så kan man stöta på patrull.Ljudkvaliteten är såklart en av de viktigaste parametrarna när du köper hörlurar. Dessa hörlurar har överlag riktigt bra ljudkvalitet när de sitter rätt i örat. Det är inte lurarna du köper om du är en som jagar hårt bastryck och främst lyssnar på hardstyle. Däremot är de utsökta för dig som föredrar en luftigare ljudprofil. Ska vi vara petiga är diskanten något vass på högre volym. Men de har helt klart godkänd ljudkvalitet och lite till.

Vad menas med true Wireless?
Till skillnad från vanliga trådlösa hörlurar kommer True Wireless-lurar HELT utan möjlighet att ansluta via sladd. Vi pratar oftast om två separata öronsnäckor som ansluts trådlöst till exempelvis din telefon och som följaktligen alltid behöver vara laddade för att kunna användas.
Den stora akilleshälen är headsetfunktionen. De vi samtalar med tycker att vi låter burkiga och stundvis långt bort. Men ska du inte primärt använda dina in ear-hörlurar som headset, utan kanske bara snacka i dem ibland, är Anker Soundcore Liberty 3 Pro ett riktigt bra köp. Framför allt får du väldigt bra ljudkvalitet och passform i förhållande till hörlurarnas pris.Vid högre volymer blir vibrationerna mot skallen lite störande, men för det mesta märks de inte av. Det är även vid höga volymer som folk runt omkring oss hör ljudet också, men det dränks lätt ut av vanligt omgivningsljud. Bluetoothparningen fungerar däremot mindre bra, och vi har upprepade problem med att få de här hörlurarna att dyka upp på listan över enheter både med en Iphone 11 Pro, en Ipad Pro och med en Samsung Galaxy S21 Ultra. Vi upplever dessutom att ena hörluren kopplar ifrån i tid och otid, vilket drar ned användarupplevelsen rätt ordentligt. Ljudkvaliteten är vad du kan förvänta dig av ett headset i den här kategorin. Det är ett klart och rent ljud med bra återgivning av de högre registren, men basen och djupet saknas tyvärr. Det klara ljudet gör sig bra för samtal – skulle någon ringa under träningspasset är det med andra ord inga problem att höra vad de säger.Vi bjuds på en riktigt fin brusreducering, som kanske inte är att betrakta som direkt klassledande, men som ändå gör jobbet förtjänstfullt. Philips använder en proprietär teknologi för ändamålet, och vi bedömer att den tillhör topp tio-skiktet, men tar sig inte upp på topp tre.

Vilka är de bästa trådlösa hörlurarna?
Airpods Pro – dyr men grym brusreducering.Jabra Elite 7 Pro – ”Nu får Jabra skämmas, de här är för bra”Jaybird Vista 2 – ”Bästa träningslurarna”Sennheiser True Wireless Momentum 3 – ”Bäst ljud för pengarna””Nya lurarna från Sony får mig att lämna galaxen”Sony Linkbuds – ”Jag älskar årets konstigaste hörlurar”
Det finns alltid ett orosmoment med trådlösa hörlurar, särskilt true wireless-varianten, att uppkopplingen mot telefonen ska vara bristfällig och få musiken att hacka. Efter en lång period med Jaybird Vista kan vi glatt konstatera att vi faktiskt sluppit den irritationen helt.Batteritiden på drygt 8-9 timmar är att betrakta som godkänd. Enligt tillverkarna ska den vara 11 timmar men vi kör dem på ganska hög volym och det påverkar förstås drifttiden negativt. Batteritiiden är överlag bra.

Här måste du gå tillbaka till syftet med ett Bone Conducting-headset – nämligen att du inte stänger hörselgångarna för att öka din uppmärksamhet på omgivningen.
Detsamma gäller diskanten, vars precision lämnar en del i övrigt att önska. ”S”- och ”T”-ljud i sång känns en smula plåtiga. Även hihats från trummaskiner som Rolands klassiska TR 808 väser betänkligt. Vi ska inte påstå att det låter dåligt. Men med tanke på priset så är det en aning förvånande.Till det yttre är det en lysdiod på etuiet som skvallrar om att det är andra generationen av Apple Airpods vi har att göra med. Det är även talande för hur stora uppdateringar du kan vänta dig här.

Sudio Ett är ett par trådlösa brusreducerande hörlurar vars prislapp gör att de hamnar i direkt konkurrens med många av toppnamnen, men räcker det hela vägen?Adidas FWD-02 har ett helt okej ljud med bra bas och ganska fin bredd. Ljudprofilen passar för den som tränar och vill ha lite mer tyngd i ljudet. Även IPX5-klassningen är bra för träningsintresserade eftersom du både kan tvätta hörlurarna och använda dem utomhus i dåligt väder.

Shokz OpenRun Pro är en uppdatering av OpenRun och förbättringarna märks verkligen tydligt! De passar lika bra när du tränar som när du vill lyssna på poddar och musik utan att du tappar kontakten med din omgivning.
För precis som föregångaren är det två saker XM4 gör bra, och åtminstone en av dem gör de bättre än någon annan i samma segment. Först och främst är de enormt bra när det kommer till aktiv brusreducering. Tillhörande app låter dig ställa in det mesta i den vägen, men påslaget på max eller med genomsläpp av ljud räcker långt.Ljudkvaliteten är godkänd sett till prisklassen, men inte mer. Hörlurarna har en okej bas men mellanregistret är ganska odetaljerat och diskanten vass. Detta gör att musiken skär sig lite om du lyssnar på hög volym. Basen följer heller inte riktigt med i volymjusteringen, så på mellanhög till hög volym blir ljudet grumligt och lite vasst. På låg volym levererar de bättre balans.

Sennheiser Momentum True Wireless levererar ett riktigt bra musikljud i små, smidiga och välpassande öronpluggar. Däremot upplever vi de som ganska opålitliga när det gäller att hålla laddningen och väldigt opålitliga för samtal.
Adidas Z.N.E. 01 är ett steg upp för Adidas utbud av träningshörlurar. De har hög komfort, bra ljudkvalitet, klart godkänd batteritid och helt okej mikrofon. Sett till hur de presterar som helhet kunde priset varit ett par hundralappar lägre, men de utgör definitivt ett bra köp ändå.Typ: Trådlösa in ear-hörlurar med ANC Vattentåligt: Ja (IPX4) Anslutning: Trådlös (Bluetooth 5.1) Batteritid: 5,5 h (25 h totalt med battericase) Vikt: 7 g (snäcka) 45,1 g (laddetui) Övrigt: Aktiv brusreducering (ANC)

Vad för hörlurar är bäst för öronen?
Apple Airpods är dyrare än andra true wireless-lurar med aktiv brusreducering. Samtidigt ger de en enormt bra passform, ett riktigt smidigt format, en smart brusreducering och ett ljud som nästan är på nivå med klassvinnarna. Det gör Airpods Pro till vårt bästa premiumval bland in ear-hörlurar.
För att fortsätta på den positiva banan har Jabra uppdaterat designen ganska rejält här och såväl lurar som battericase är faktiskt riktigt snyggt. Batterifodralet har även stöd för trådlös laddning.Ljudet från en traditionell högtalare uppstår eftersom trumhinnan fångar upp vibrationerna som högtalaren skapar. De pyttesmå benen i örat (hammaren, städet och stigbygeln) sätts i rörelse och på så sätt upplever du ljud.

Varför laddar inte mina trådlösa hörlurar?
Kontrollera att USB-laddaren uppfyller produktens strömkrav. Om laddarens amperevärde är för lågt kan produkten laddas långsamt eller inte alls.. Mer information finns i specifikationerna som anges på produkten eller i användarhandboken på. Vissa produkter kräver minst 1 A ström för att kunna laddas.
Ljudet vid musiklyssning har blivit betydligt bättre också. Med sin ganska löst hängande design finns det en gräns för vad som kan levereras såklart, men det låter riktigt bra – faktiskt markant bättre än generation två. Ännu bättre blir det när du tittar på film eller använder en av de få musiktjänster som har stöd för spatial audio (eller rumsligt ljud som det kallas på svenska). Det är inte riktigt fejkad hemmabio men närapå, och med ruskigt bra separation mellan filmens alla ljud (särskilt effekttunga sådana).

Vilka hörlurar är bättre än AirPods?
Produkter i listanHuawei FreeBuds Pro 2 Wireless In-ear.Bose QuietComfort Earbuds II Wireless In-ear.Sennheiser Momentum True 3 Wireless In Ear.B&W PX7 S2 Wireless Over-ear Headset.Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro Wireless In-ear.Huawei FreeBuds 4 Wireless In-ear.
Touchytorna på hörlurarna är lite liten så det är lätt att man missar. Men du kan ställa in långpress, tripple-press med mera i appen och därmed få ut stor funktionalitet av ytan. Appen innehåller även många andra bra inställningsmöjligheter såsom eq, 3d-ljud med mera.Med identiska lurar kommer även identiska nackdelar. Jabra Elite 7 Active har en i ärlighetens namn rätt vek aktiv brusreducering. Knappast sämre än tidigare, men inte heller någon förbättring. Samtidig känns det aktiva läget för genomsläpp av ljud som att det genererar ett väldigt plastigt och ihåligt ljud som mer stör än hjälper. Tänk på att även om du stoppar fingrarna i öronen hör du fortfarande. Det beror bland annat på att ditt kranium fortfarande fångar upp vibrationer som omvandlas till ljud i dina öron. Sladden mellan de två hörlurarna är klädd i samma snygga gråaktiga tyg med reflexer som de större hörlurarna. Nära den ena hörluren sitter tre knappar för att styra volym och musik och vid den andra sitter en funktionsknapp.

Vi kommenterar sällan design på produkter, då smaken är som baken. Det vi brukar ha åsikter om är konstruktion, material och byggkvalitet i förhållande till att mer praktiska aspekter såsom passform, hållbarhet och liknande. Men i just detta fallet kan vi inte låta bli att påpeka att designen ur estetisk synvinkel helt enkelt är riktigt läcker.
Airpods 3 har samma design som tidigare, men är en smula större. Det gör att de faktiskt sitter kvar i många av de öron som tidigare har varit “inkompatibla”. Det gäller även när du tränar, för numera är de en smula vattentåliga, då de faktiskt sitter kvar hyfsat även när du svettas och hoppar runt.Ingen ska någonsin anklaga Jabra för att vara några designmästare och 85T sticker inte ut på något sätt. Det är i dubbel mening förvisso, eftersom de sitter någorlunda diskret i örat och i allmänhet är rätt minimalistiska, men samtidigt med en design du tyvärr glömmer direkt. Prisklass: Mellan Typ av kontakt: 3,55 mm Sladdlängd: 120 cm Elementstorlek: 12 mm Headset: Ja Akustisk konstruktion: Sluten Frekvensomfång: 5 – 28 000 Hz Brusreduceringen är riktigt bra. Den tystar ner det mesta runt dig utan att det känns överdrivet som vissa aktiva brusreducerare kan göra. Ett långt tryck på hörlurarnas knapp slår av reduceringen och hjälper samtidigt till att släppa in ljud mer än vad vanliga in ear-lurar gör.Sudio Nivå är ett par minimalistiska trådlösa hörlurar med en stilren formgivning. Det sitter endast en knapp på respektive hörlur och den är placerad på en lätt upphöjd yta så att du snabbt hittar den med fingret. Den är precis lagom trög att trycka in för att du inte ska rubba hörluren, samtidigt som du inte råkar trycka in den av misstag när du justerar luren i örat. Stunsen i knappen är skön.Typ: Trådlösa in ear-hörlurar (öronsnäckor) Vattentåligt: Nej Anslutning: Trådlös (Bluetooth 4.2) Batteritid (snäckor): 5 h Batteritid (laddningsetui): 24 h Vikt: 8 g (snäcka), 38 g (etui)Laddar du ner Adidas app kan du, utöver att ställa in ljudet med en equalizer, bestämma vad funktionsknappen gör. Valmöjligheterna är knappast gigantiska, så i praktiken kan du aktivera en röstassistent via knappen eller ha den avstängd.

Studios Tolv passar till den vardagliga pendlaren och tack vare sin batteritid gör den sig väl på resande fot där batteriet är i fokus. Den passar också till lättare träning då den inte är vattenresistent men klarar av svett och liknande. Dock ingen träning där du skuttar runt allt för mycket eller grimaserar, då tenderar de hoppa ur örat. Framför allt är detta riktigt prisvärda hörlurar för dig som vill ha till vardags. Men be gärna att få testa dem först så att du ser att de passar dina öron.
Nog om det, är de bra då? Faktiskt blir vi förvånade över den ljudkvalitet vi får ut ur Aeropex. Vi snackar absolut inga audiofilkvaliteter här, men det låter faktiskt rätt bra och jämnt över hela registret. Just Aeropex har rejält förbättrat ljud jämfört med tidigare modeller och det märks (vi testade en av deras första modeller när den kom ut på marknaden och då lät det hemskt för allt utom tal).Stadion tar dock in en hel del miljöljud. För den som tränar på stökiga gym kan detta upplevas irriterande, medan den som hellre tränar utomhus och måste ha koll på omgivningen snarare har nytta av det. Säkerhetsmässigt är det med andra ord ett plus.

Sennheiser Momentum True Wireless 2 är ett par riktigt bra och lyxiga true wireless-lurar med riktigt fint ljud. Samtidigt hade vi gärna sett lite mer energi i ljudbilden och att battericaset inte tappar sin energi fullt så snabbt som det gör nu.

Samtidigt har vi inga problem att få lurarna att sitta. Det är lätt att få in dem i örat och sen sitter de där utan problem. Eftersom de är fukttåliga kan de även följa med på träningspass och även där håller de sig kvar i örat under de flesta passen.Typ: Trådlösa in ear-hörlurar (öronsnäckor) Vattentåligt: Ja (IPx4) Anslutning: Trådlös (Bluetooth 5.0) Batteritid (snäckor): Upp till 6 h Batteritid (laddningsetui): Upp till 30 h Vikt: 4,28 g (snäcka), 37,91 g (etui) Övrigt: Magsafe-kompatibel

Är Jays hörlurar bra?
Hörlurar Jays X-Five Trådlös On-Ear. uppskattar ett par bekväma hörlurar med lång batteritid, på resan eller på jobbet. Designad för att passa alla delar av din dag. Oavsett om du är i skolan, på jobbet eller på väg för att träffa några vänner.
Vi hade gärna sett lite redig vattentålighet och möjlighet att ändra volymen direkt på hörlurarna. Men med tanke på hur vansinnigt bra ljudet och brusreduceringen är kan vi ha överseende med det mesta.

Ljudet i Tolv är riktigt bra. Fokuset känns som att det legat på mellanregistret, där sång och instrument har ett väldigt rent och klart ljud. Basen gör sig bra, men tar aldrig över mellanregistret, såsom den tenderar att göra hos vissa konkurrenter.Tyvärr finns det ingen möjlighet att ändra volym direkt på lurarna, utan det är musikstyrning samt röstassistent och samtalshantering som gäller. Just den biten sköts med touch-ytor på hörlurarna och fungerar riktigt bra.