Posted on

Jobba På äldreboende I Norge

Hon håller på att packa bilen med väskor och påsar för en ny jobbresa. Sist hämtar hon den stora stadiga kylväskan från verandan där frysarna står. Den är fylld med sik och renkött som hon ska ha med sig till sin syster.

– Jag bor hos henne när jag arbetar och brukar ta med mig mat. Hon bor ju precis vid havet och de har mycket fisk – men inte sik. Så brukar jag köpa med mig en del annat som är dyrt i Norge.
Autorisasjon är norska för auktorisation. Man skickar in papper på utbildningar och på var du har arbetat. Det gås igenom av en myndighet och sedan får du veta om det räcker för att kalla dig undersköterska i Norge. Det påverkar lönen.

– Det där är intressant, det känns ju som vi undersköterskor är mer värda i Norge. Mitt råd till dem som tänker på att åka dit och jobba är att bara säga upp sig och åka, säger Ewa.
Artiklar och bilder är skyddade enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering är förbjuden. Citera oss gärna men ange källan. Personuppgiftspolicy

Lönen ja, det är väl knappt någon som har missat att oljegrannen betalar mycket mer i lön till svenska läkare och sjuksköterskor än de får i Sverige. Det gäller undersköterskor också.

I över 40 år har hon arbetat som undersköterska. Men steget att börja jobba i Norge tog tid att ta. Hennes syster som är gift med en norrman och bor utanför samhället Storsteinnes längst in i Balsfjorden tjatade länge om att hon borde komma och jobba där. När hon varit arbetslös ett tag i Sverige tänkte hon att jag prövar.

– De tyckte att jag skulle åka hem och var rädda att jag skulle smitta. Fast jag hade tagit coronaprov som var negativt. Jag kände att det var lika bra att jag inte åkte över på ett tag.
Lönen är högre även utan övertidsarbete. En norsk helsefagarbeider, som undersköterskor kallas, tjänar ungefär 9 000 svenska kronor mer i månaden på en vanlig heltidstjänst än sina svenska kolleger.Hade det bara handlat om pengar hade hon kanske ändå inte fortsatt Norgejobba i så många år. Men Ewa menar att jobbet är roligare när hon arbetar där än det var i Sverige när hon arbetade på olika boenden i Kiruna kommun och Sundsvall. Att yrket har högre status i Norge än i Sverige stärks av att norska undersköterskor tjänar mer än andra yrken i branscher som ligger högre lönemässigt i Sverige. Byggbranschen är ett bra exempel, en murare eller en snickare i Sverige tjänar mer än en undersköterska, men i Norge ligger undersköterskans lön ofta högre. – Jag får jobba mer med det jag är utbildad för. Sätta kateter och sånt. Jag lär mig saker. I Sverige är man mer som en piga, tycker jag. Det är tyngre att jobba, det är mer personal i Norge. Senast jag var där arbetade jag på en avdelning på ett sjukhem med sex patienter och vi var två personal. Och om läget för någon av patienterna var kritiskt kunde vi få en till personal.”Säg upp er och sök jobb i Norge.” Det är Ewa Roviks råd till alla undersköterskor. Hon stortrivs med jobbet sedan hon började pendla över fjällvärlden till jobbet. Att lönen är hög i Norge vet de flesta, men hon menar att det är roligare att jobba där också.

Vad tjänar man som vårdbiträde i Norge?
Mer än heltid. Lönen är högre även utan övertidsarbete. En norsk helsefagarbeider, som undersköterskor kallas, tjänar ungefär 9 000 svenska kronor mer i månaden på en vanlig heltidstjänst än sina svenska kolleger.
Det är femårsjubileum för Ewa Roviks jobbresor i år. I fem år har hon några gånger i månaden åkt de 28 milen från hembyn Idivuoma över den svenska, finska och norska fjällvärlden för att komma till jobbet. Följt vägen över de kullriga fjällen som binder samman gränsövergångarna i Karesuando och Kilpisjärvi och dragit vidare in över de nordnorska fjällmassiven där fjälltopparna är lika branta som stupen.Det är den första resan sedan i juli. Coronasmittan satte jobbet på paus. Hon som alltid känt sig välkommen av de norska kollegerna kände plötsligt att hon inte var det.

Är det värt att jobba i Norge?
Jobba i Norge som svensk Den norska kronan är också starkare än den svenska vilket ytterligare gör att det kan vara ett lukrativt beslut att ta sig till Norge för att arbeta. De höga lönerna gör också att priserna är högre jämfört med Sverige vilket kan vara värt att begrunda för den som väljer att jobba i Norge.
Capio vårdcentral Berga ligger i Linköpings södra stadsdelar, cirka 3-4 km från Linköpings centrum. Vi växer och behöver bli fler. Vi har drygt 12300 listade patienter. Berga är ett spännande område

Är det lätt att få jobb på äldreboende?
Undersköterskor har goda chanser att hitta jobb i äldreomsorgen det kommande året. Brist råder även på undersköterskor inom sjukvården. Det visar Arbetsförmedlingens rapport om framtidsutsikterna för omkring 200 yrken.
Capio Vårdcentral i Ängelholm är en medelstor vårdcentral belägen i nya ljusa och fräscha lokaler centralt i Ängelholm med utsikt över Nya Torg. I huset finns också barnmorskemottagning och stor BVC,

Vad krävs för att jobba på äldreboende?
För att arbeta som vårdbiträde krävs ingen formell utbildning. Tidigare erfarenhet från arbete inom vården är bra att ha. Yrket kan ge värdefull erfarenhet inför utbildning till undersköterska eller sjuksköterska. För att gå vidare och arbeta som undersköterska kan man läsa vård- och omsorgsprogrammet.
Oral Care är en av Sveriges största privata vårdgivare inom tandvård. Vi har över 30 års erfarenhet och erbjuder allmäntandvård på våra kliniker för alla åldrar samt mobil hemtandvård för äldre sjukaBeskrivning av tjänst Vi söker nu en sjuksköterska som vill vara med och fortsätta utveckla vår fina avdelning tillsammans med oss! Avdelning 41 Vi är en allmängeriatrisk avdelning med 18-20 vårdplat

Centric Care söker nu fler läkarstudenter som kan jobba vecka 25-33 i sommar. Uppdragen är på äldreboenden, i hemtjänst och vårdcentral. Om du vill resa ensam eller med en studiekompis och är intresseUpplev Norge denna sommar som Undersköterska!Just nu ser vi ett stort behov av Undersköterskor inför sommarperioden inom både hemtjänsten samt på kommunala sjukhem och äldreboenden. Vi har fått förfrå

Kan man jobba som vårdbiträde i Norge?
Jobba inom vård och omsorg i Norge (”helsesektoren”) De flesta vårdyrken i Norge har ett stort behov av personal. För att du ska kunna arbeta med ett vårdyrke i Norge måste du ha en så kallad auktorisation som är ett bevis på att din svenska utbildning gäller.
InstaCura är ett vårdbemanningsföretag med verksamhet i Sverige och Norge. Vi hjälper sjukhus, vårdcentraler och äldreboenden att hitta läkare och sjuksköterskor för korta samt långa uppdrag. Vi arbet

Det finns många lediga jobb för sjuksköterskor, förskollärare, lärare, ingenjörer, och flera yrken i byggbranschen, enligt rapporten. Men det gäller också undersköterskor, kockar, VVS-montörer och elektriker.

Stora behov av personal finns inom vården, skolan och omsorgen. När det gäller Kommunals yrken finns goda jobbchanser för behandlingsassistenter, personliga assistenter, kockar, städare, skötare, vårdare, boendestödjare och barnskötare. Att det råder brist på sjuksköterskor och undersköterskor leder till att det blir fler jobb för vårdbiträden, enligt Arbetsförmedlingen. Bristen på förskollärare ger fler jobb för barnskötare. Undersköterskor har goda chanser att hitta jobb i äldreomsorgen det kommande året. Brist råder även på undersköterskor inom sjukvården. Det visar Arbetsförmedlingens rapport om framtidsutsikterna för omkring 200 yrken.– Vi har en mycket bred jobbtillväxt. Men för att få jobb krävs i allmänhet minst gymnasieutbildning, säger Annelie Almérus, analytiker på Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande.Även den som är utbildad inom drift-, service och underhåll har lätt att hitta jobb. Dock inte vaktmästare. Men brist råder också på buss- och spårvagnsförare.

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något som händer just nu. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har publicerats.Vill du ta dig an nya utmaningar och söka jobb i Norge? Vi på Ledigajobb.se hjälper dig att hitta lediga tjänster som passar just dina behov och intressen. Både med och utan utbildningskrav. Välj omfattning, välj yrke och ansök redan idag!

Grensetjänstens uppgift är att vägleda dig till myndighetsinformation i Norge och Sverige. Låt oss veta om det saknas information på den här sidan som hade varit bra för dig i din situation. Har du frågor till oss på Grensetjänsten, använd kontaktformuläret istället. Se länkar i sidfoten.För att du ska kunna arbeta i ett vårdyrke i Norge krävs en auktorisation (”autorisasjon”), som godkänner att din svenska utbildning och licens gäller i Norge. Läs mer om autorisasjon och licens på Statens Autorisasjonskontor for helsepersonell Länk till annan webbplats.. Välj ditt yrke under yrkesgrupper och läs mer om auktorisationen och hur du ska söka.Varje situation är unik, och Grensetjänsten hjälper dig att hitta den information som just du behöver, från norska och svenska myndigheter och organisationer.

När du vill veta vilka yrken som finns i olika branscher i Norge och vilken utbildning som krävs för respektive yrke har Utdanning.no Länk till annan webbplats. en bra förteckning. Här kan du också läsa om vad jobbet innebär och hur hög lönen är.

Typiska norska branscher är ”fiskeindustrin” och ”olje- og gasindustrin”, men också ”helsesektoren” och serviceyrken är vanliga branscher för svenskar i Norge.
Vår huvuduppgift är att ta emot och behandla frågor från individer och företag som har någon form av gränsöverskridande sysselsättning mellan Sverige och Norge.

Informationen är inte juridisk bindande. Innehållet är sammanställt av Grensetjänsten och uppdateras kontinuerligt så fort fel uppmärksammas. Grensetjänsten och dess samarbetspartners reserverar sig för eventuella felskrivningar eller utdaterad information. Kontrollera alltid med källan.
De flesta vårdyrken i Norge har ett stort behov av personal. För att du ska kunna arbeta med ett vårdyrke i Norge måste du ha en så kallad auktorisation som är ett bevis på att din svenska utbildning gäller.Om du har bestämt dig för att arbeta både i Sverige och i Norge, något som är väldigt vanligt i vårdbranschen, är det viktigt att du tar kontakt med Försäkringskassan eller ditt NAV-”trygdkontor” för att reda ut din socialförsäkringstillhörighet. Läs mer om att arbeta i två länder här. Många ser det som en spännande upplevelse att skaffa jobb i den här branschen. Kraven på erfarenhet och förkunskaper hos dig som söker jobb i fiskeindustrin har dock ökat de senaste åren. Letar du lediga jobb i fiskeindustrin, besök NAV Ledige stillinger och sök på ordet ”fisk” Länk till annan webbplats.. Många som söker sig till yrken i olje- och gasindustrin önskar att få arbeta offshore, det vill säga ute till havs på en plattform. Men bara 35 procent av jobben i oljeindustrin är offshore. De flesta arbetsplatserna finns på fastlandet eller är en kombination av arbete på fastlandet och ute på plattform. De flesta yrken i oljebranschen kräver utbildning och erfarenhet. Engelska är det vanligaste arbetsspråket.Arbetsförmedlingen bedömer att det kommer vara konkurrens om jobben för vårdbiträden under det närmaste året. Det innebär att personer som har den utbildning eller erfarenhet som krävs kommer ha små till medelstora möjligheter till arbete.

Vårdbiträdets arbetsuppgifter är varierande. De stödjer vårdtagaren att leva ett så självständigt liv som möjligt i sin vardag. Att ta vara på vårdtagarens egna resurser är en del av arbetet samt att uppmuntra dem att göra det de själva klarar av.
Som vårdbiträde behöver man ha kunskap om och förståelse för livssituationen som vårdtagare/patient och de anhöriga är i för att kunna ge rätt stöd, vård och omsorg.Andra vanligt förekommande uppgifter är att hjälpa till med personlig hygien, påklädning, linda ben, hjälpa brukaren att ta sin medicin, dokumentera och rapportera om förändringar i hälsotillståndet.

Det är viktigt att vara uppmärksam och lyhörd på förändringar i vårdtagarens/patientens fysiska och psykiska tillstånd, för att kunna rapportera till andra yrkesgrupper som avgör om förändrade insatser ska ske.Du kommer ha en ypperlig chans att upptäcka Norge när du jobbar som undersköterska i Norge. Med kortare arbetsdagar och högre löner har du god tid på dig att upptäcka ett land som har allt och lite till att erbjuda. Allt från förtrollande natur och sagolika naturfenomen till imponerande arkitektur och kultur. Glöm inte heller maten i världsklass.

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.
Arbetsveckorna är även betydligt kortare än vad vi är vana med i Sverige samtidigt som bemanningen är bättre. Detta innebär att du som jobbar som undersköterska i Norge kan lägga all din tid där den behövs – på dina patienter utan att du sliter ut dig själv. Norge erbjuder förutom bättre arbetsvillkor även en slående natur och kultur, så att jobba som undersköterska i Norge blir även ett äventyr du kommer minnas hela livet.Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns. Du kan även använda dig av lokaltidningarna där du kan hitta annonser om lediga boenden. Eller varför inte gå via en fastighetsmäklare. Då de flesta bostäder är privatägda i Norge tenderar det till att vara betydligt lättare att hitta ett ställe att hyra här jämfört mot i Sverige. Sen får du bara inte missa Norges fantastiska skidåkning när du ska jobba som undersköterska i Norge. Här hittar du några av de välkända skidorterna Trysil, Geilo, Hemsedal och Hafjel. Ge dig ut i backen och låt den vita pudersnön föra dina skidor framåt medan du njuter av den magiska utsikten.

Kan man jobba på ålderdomshem utan utbildning?
Det finns samtidigt möjlighet att få arbete utan formell utbildning. Yrket kan ge värdefull erfarenhet inför utbildning till undersköterska eller sjuksköterska. För att gå vidare och arbeta som undersköterska kan man läsa vård- och omsorgsprogrammet.
När du väl har fått din norska legitimation är den giltig livet ut, så det är med andra ord mer än värt tiden med det pappersarbetet som du behöver genomföra i början.

Är det svårt att få jobb i Norge?
Arbetslösheten i Norge är som regel lägre än i Sverige men hur lätt det är att få jobb i Norge beror på vilken bransch du vill arbeta inom. Precis som på den svenska arbetsmarknaden påverkar även din utbildning och din arbetslivserfarenhet dina chanser att få jobb.
Lockas du, som många andra av att ta nästa steg i din karriär? Att jobba i som undersköterska i Norge är något som blivit väldigt populärt bland både svenskar och vårdpersonal från andra delar av Europa. Även efterfrågan efter vårdpersonal är hög, inte minst i vårt grannland Norge. Att jobba som undersköterska i Norge är något som är gynnsamt för dig utvecklingsmässigt och inte minst lönemässigt. Däremot är det inte bara de högre lönerna som lockar svenskarna att ta sig över gränsen, utan även de bättre arbetsförhållanden och den lugnare arbetsmiljön.Något som är härligt med just denna stad är att allt är på gångavstånd. Du kan promenera längs kullerstensgatorna, gå i butiker, kolla på konst och äta på fantastiska restauranger och sedan har du gångavstånd till den hjärtformade insjön. Där kan du sola, bada och paddla. Du kan också ta en promenad i Byparken och sedan avnjuta en picknick i solen medan brisen från insjön behagligt svalkar.

Tromsø erbjuder inte bara fantastisk natur utan också ett fantastiskt djurliv. Något som är allmänt känt i Tromsø är besöken av valar som brukar komma i November varje år. Valarna har sedan 2012 börjar komma förbi Tromsøs kust för att stanna där ett par månader innan de fortsätter sin färd. Så valskådning är något alla som ska besöka Tromsø i November skriver upp på sin lista. Att träffa dessa magnifika och ståtliga däggdjuren på nära håll är helt klart något du måste göra när du ska jobba som undersköterska i Norge.
Du som vill jobba som undersköterska i Norge en kortare period, det vill säga mindre än 6 månader behöver istället ansöka om ett d-nummer. Ett d-nummer kan du ansöka om hos bland annat skatteverket och banken. Även i dessa fall är det viktigt att du har med dig en giltig legitimation. Vi på Allautlandsjobb rekommenderar alltid passet i första hand som val av legitimation. Stavanger är klart värt ett besök när du ska jobba som undersköterska i Norge. Denna staden bjuder på en idyllisk miljö med små gator som ringlar sig genom staden kantade med vita trähus. Detta är en stad fylld med konst. Varje år arrangeras Nuartfestivalen i Stavanger där världsberömda gatukonstnärer fyller staden med unik färg och form. Staden “skänker” privata fasader åt konstnärerna och konsten stannar på väggarna resten av året så du kan njuta av vad konstnärerna skapat vilken tid på året du än kommer. Är promenader i grönska något för dig ska du även passa på att gå på hiking på berget Kjerag som ligger här. Uppe på berget i en skrev hittar du den berömda Kjeragbolten. Kjeragbolten är en stor stenbumling som fastnat i en skreva i berget. Trotsa höjdskräcken och ta en enastående bild när du står på den stora svävande stenen men en utkik bortom denna värld.

Vad är en bra lön i Norge?
För Norge var medellönen 50 790 kr per månad för samma år. Den statistiken kommer från den norska motsvarigheten SSB. Om vi jämför de båda medellönerna visar det sig att medellönen i Norge är 37 % högre än medellönen i Sverige. Skillnaderna är givetvis olika stora om vi tittar på specifika yrken och jobb.
Ta naturen till nästa nivå och besök Tromsø. Tromsø ligger i mitten av Norge och kallas för Aktis huvudstad. Denna staden är något utöver det vanliga när det kommer till otroliga ljusfenomen. Här kan du få uppleva norrsken som med med sitt gröna skimmer lyser upp hela staden när norrskenet dansar mot den becksvarta natthimlen. Ett tips är att hyra en guide och gå på Norrskensjakt. Guiden tar dig till de bästa ställena för att få bevittna denna magi.

Hur många timmar är en heltid i Norge?
Ofta börjar en anställning med en provanställning (prøvetid), veckoarbetstiden kan vara upp till 40 timmar per vecka, men kontorstid är vanligtvis 37,5 timmar i veckan (skiftarbete kan vara kortare).
I samband med att du skickar in din ansökan om auktorisation betalar du även en ansökningsavgift. Kom ihåg att vara ute i god tid då det kan dröja mellan 4-6 veckor och i vissa fall upp till 3 månader innan ansökan blir godkänd. Utöver din ansökan om auktorisation måste du som ska jobba som undersköterska i Norge även ansöka om ett norskt personnummer och ett skattekort. Vi berättar mer om hur du gör detta i nästa stycke. Något annat som kan vara bra att tänka på när du ansöker är att du noga ser över så att du får med alla intyg och dokument som efterfrågas i din ansökan. Samt att allt är korrekt ifyllt. Detta för att minimera risken för ytterligare fördröjningar innan du blir godkänd.Tromsø ligger ca 350 mil norr om polcirkeln. Detta betyder att staden har äran att under sommaren få uppleva midnattssol. Midnattssol är något många konstnärer och kreatörer drömmer om att få uppleva och när du jobbar som undersköterska i Norge kan du uppleva deras dröm. Midnattssolen har nämligen inspirerat många konstnärer genom åren och när du väl bevittnat det med egna ögon förstår du varför.

Kom ihåg att de flesta hyresvärdar tar ut en deposition innan inflytt. Depositionen brukar ligga på 1-3 månadshyror. Depositionen sätts sedan in på ett konto där de ligger orörda till den dagen du ska flytta ut. Då får du nämligen tillbaka samtliga pengar, förutsatt att du lämnar boendet i gott skick.
I de fall som ditt nya boende inte ligger i närheten av din nya arbetsplats får du information om eventuell reseersättning i förväg så du enkelt kan planera din resväg. Du får även ett mejl med all information du kan tänkas behöva såsom information om arbetsplatsen, enklaste resväg, information om skattekort med mera. Alltså att du som ska jobba som undersköterska i Norge känner dig väl förberedd och trygg i din nya vardag. Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features. För att ansöka om norskt personnummer måste du först registrera din flytt till Norge. Detta gör du hos det norska skatteverket. Du besöker ett av de utvalda kontoren för att ansöka om norskt födelsenummer och skattekort, kom dock ihåg att ha med dig giltig legitimation. När du har folkbokfört dig i Norge samt fått ditt norska födelsenummer kommer du sedan få ditt skattekort hemskickat till dig. Skattekortet ska du sedan ha med dig till din nya arbetsgivare. Om du inte hunnit få ditt skattekort innan din första lön ska utbetalas kommer arbetsgivaren att dra 50% av din lön till skatt. Du får givetvis tillbaka detta vid deklarationen om så skulle vara fallet.När du ska jobba som undersköterska i Norge gäller det att ha ett boende som man trivs med. Vi rekommenderar att du kollar med din arbetsgivare innan du börjar leta boende på egen hand. Många arbetsgivare hjälper nämligen mer än gärna till med att ordna boende till dig som ska flytta för att jobba som just undersköterska i Norge. Detta då svenska högkvalificerade kandidater är starkt efterfrågade i Norge. Vi rekommenderar att du utgår från informationen som står i ditt pass, om denna informationen skiljer sig från eventuella betyg eller intyg måste du stärka din identitet genom ett personbevis. Du kan ansöka om ett personbevis hos skatteverket samt bevisa att du inte finns med i belastningsregistret för att få jobba inom vården i Norge. Du kan enkelt ansöka om ett utdrag från belastningsregistret på polisens hemsida, det gör du här. Vill man däremot hitta ett boende på egen hand är detta absolut inte omöjligt. Det finns nämligen gott om boendemöjligheter i Norge. Några städer som är speciellt populära bland just svenskar är Oslo, Bergen och Stavanger. Boendepriserna varierar sedan beroende på vart i landet du väljer att bosätta dig när du ska jobba som undersköterska i Norge. I de större städerna brukar priserna vara betydligt högre. Ett tips är då att söka sig en aning utanför centrum. Du kommer då märka att priserna sjunker ju längre ut du kommer. Många väljer även att dela boende med någon eller några. Genom att dela boende sparar du inte bara in på hyran utan även på räkningar såsom el och vatten. Förutom att spara pengar får du här också ett gyllene läge till att lära känna nya spännande människor och vidga ditt kontaktnät.Det är även vanligt att arbetsgivaren till och med står för hela eller iallafall en del av boendekostnaden. Det kan även i många fall hjälpa till med resekostnader som skulle uppstå när du ska ta dig till och från jobbet. Vi samarbetar med många arbetsgivare som strävar efter att den anställde ska ha ett så bra boende som möjligt med lätt resväg till jobbet för att underlätta så mycket som möjligt för dig när du ska jobba som undersköterska i Norge. Även andra kvalifikationer såsom bra Wi-Fi och ett tryggt områden. Även för att hitta bra boende som är anpassade för de som väljer att flytta med hela sin familj. När du ansöker om auktorisation eller licens måste du fylla i ett ansökningsformulär. Du ska också bifoga ett antal dokument till din ansökan. Dokument som är skrivna på ett skandinaviskt språk (danska, norska eller svenska) eller engelska behöver inte översättas. I Norge regleras vissa yrken enligt lag och kräver därför auktorisation för att få utövas. Sjuksköterska är ett sådant reglerat yrke. Helsedirektoratet har ansvaret för auktorisation av sjuksköterskor i Norge. Om du är utbildad till sjuksköterska i ett annat land och vill arbeta i Norge måste du därför ansöka om auktorisation hos Helsedirektoratet. Du hittar utlysta tjänster i hela landet på Arbeids- og velferdsetaten NAV:s webbsidor. För utlänningar är det också möjligt att gå via Eures-tjänsten i hemlandet för att hitta jobb som sjuksköterska i Norge. En annan möjlighet när det gäller att leta efter jobb är att använda en privat förmedlings- och rekryteringsbyrå eller att ta direktkontakt med potentiella arbetsgivare. Det finns också förmedlings- och rekryteringsbyråer som specialiserar sig på att skaffa medarbetare inom vård- och omsorgstjänsterna.I och med att det är kommunerna som har ansvaret för många vård- och omsorgstjänster i Norge är det också bra att titta efter lediga tjänster på de olika kommunernas webbplatser. De vanligaste arbetsplatserna för sjuksköterskor är på sjukhus samt inom vård- och omsorgstjänster i kommunerna, till exempel på sjukhem, äldreboenden, inom hemtjänsten, företagshälsovården, psykiatrin, skolhälsan och på vårdcentraler. Några sjuksköterskor arbetar med forskning och undervisning, eller inom hjälporganisationer. Du kan resa, plugga och arbeta var du vill i Norden. Elen är säker, skolmaten nyttig och kulturen tillgänglig. Alltihop är resultat av nordiskt samarbete.

Nordiska rådet och Nordiska ministerrådet | Nordens Hus | Ved Stranden 18, 1061 København K, Danmark | Kontakt | Om webbplatsen | Upplýsingar á føroyskum
I Norge är det kommunerna som har ansvaret för att se till att det finns ett bra vårdutbud för äldre och andra som behöver omsorg. Många kommuner anställer därför också vårdpersonal.Norge är indelat i fyra regionala hälsoföretag (helseforetak): Helse Sør-Øst, Helse Vest, Helse Midt och Helse Nord. Vart och ett av dessa hälsoföretag driver sjukhus inom sina områden. På de enskilda hälsoföretagens webbplatser hittar du en översikt över och länkar till de olika sjukhusen, och där finns det även information för jobbsökande.

OBS! Om du har frågor angående behandlingen av ett specifikt fall, ansökan eller andra personliga omständigheter, vänligen kontakta den behöriga myndigheten.
Ditt CV ska vara relativt kortfattat och relevant för jobbet du söker och det går bra att skriva på svenska. På NAV:s webbplats hittar du fler tips på hur du skriver en bra ansökan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En översikt över några av de jobbportaler, bemannings- och rekrytteringsbyråer som finns hittas på Universitetet i Oslos webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Idag söker du lättast jobb via webben så utgå först från de jobb som finns listade på svenska Arbetsförmedlingens webbplats. Titta därefter på den norska arbetsförmedlingen NAV:s webbplats och komplettera med övriga jobbsökarsajter i Norge.Du kan hitta de allra flesta lediga jobben i Norge via Internet. Alla jobb där de efterlyser arbetskraft från Sverige, går att hitta på Arbetsförmedlingens ”Platsbanken” Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. En fördel med att söka jobben som finns utannonserade via Arbetsförmedlingen är att arbetsgivarna förväntar sig att få utländska ansökningar. I Norge finner du jobb på NAV ”Arbeidsplassen” Länk till annan webbplats..Nordisk Jobløsning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. fokuserar på att hjälpa unga mellan 20-30 år (med någon form av vidareutbildning) för att kickstarta deras karriär i ett annat nordiskt land.Målet är att skapa en integrerad skandinavisk arbetsmarknad, och att matcha utbud och efterfrågan av arbetskraft genom att förbättra den samlade resursanvändningen i området Öresund-Kattegatt-Skagerrak. Nordjobb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. arbetar för att öka mobiliteten på den nordiska arbetsmarknaden och för att öka kunskapen om språk och kultur i Norden. Du når dem på telefon +47 55 55 33 39 eller via e-post [email protected]. Innan du ringer eller e-postar är det bra om du tänkt igenom vilken typ av jobb du söker och var du kan tänka dig att bo och jobba.Sedan 1985 har de gett cirka 25.000 ungdomar, mellan 18-30 år, möjligheten att uppleva ett nordiskt land under sommarhalvåret. Genom att delta i programmet bidrar både nordjobbare och arbetsgivare till rörligheten över gränserna i Norden.På Den Europeiska jobbmobilitetsportalen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – hittar du en kalender med översikt över rekryteringsmässor som arrangeras i EU/EES-länderna och Schweiz.

Vad tjänar en svensk undersköterska i Norge?
Om du vill jobba som undersköterska i Norge kommer din genomsnittliga lön vara ca 45 000kr/månaden. Cachad
Förutom att hjälpa deltagare hitta jobb i ett nordiskt grannland erbjuder projektet dessutom hjälp med boende och praktisk information kring arbete i ett annat nordiskt land.Vi på Grensetjänsten Norge-Sverige ger dig generell information både vad gäller skatter, arbetslöshetsförsäkringar och socialförsäkringar med mera. Kontakta oss gärna om du har frågor om arbetsmarknaden. Vi upplyser om det aktuella läget och ger vår syn på olika branscher i landet.

Som förstagångsarbetare i Norge måste du uppsöka skattekontor på plats i Norge med kopia på pass, arbetsavtalet och din orderbekräftelse för aktuellt uppdrag för att söka ett d-nummer (personnummer för utlandsarbetare) och skattekort.
Kom ihåg att du som vikarie är där för att underlätta för verksamheten. Ta gärna eventuella synpunkter på verksamheten som du har först med din personalkonsulent på Vårdinsats.

Du har ett bindande kontrakt med Vårdinsats när du har fått ett arbetsavtal och en orderbekräftelse på mejl av oss. Det sker efter att avdelningen har accepterat dig som vikarie och uppdragets längd är avtalat mellan dig som vikarie, kunden och Vårdinsats.
Du som anställd får alltid ett informationsmejl innan du reser till arbetsplatsen där information om arbetsplats, skattekort, resa och boende framgår klart och tydlig.I de fall där boendet inte ligger i närheten av arbetsplatsen så får du som anställd reda på det i förväg och eventuell reseersättning för resor till och från arbetsplatsen avtalas då.

Vårdinsats kan också bistå med att köpa flyg eller tåg/bussbiljett till uppdrag med längre reseavstånd. Övriga kostnader kring resor betalas då i efterhand i samband med nästkommande lön för aktuellt uppdrag.
Hos Vårdinsats har vi en individuell lönesättning. Lönen utgår efter KS-tariffen (avtalslön kommunalt) eller Spekter-Tariff (avtalslön landsting) plus en bonus.Nordisk Vårdinsats AS är din arbetsgivare på plats. Alla frågor kring arbetet som inte berör avdelningen på plats kan du ta med din personalkonsulent hos oss.

Du får ta gärna ta extra pass utöver ditt schema på avdelningen men kontakta din personalkonsulent hos oss för att avtala så att det håller sig inom ramen för arbetsmiljölagen i förhållande till övertid och viloperioder.Du kan i samråd med din konsulent välja en aktuell resväg och avklara kostnaden i förväg för att därefter få reseersättningen i samband med nästkommande lön för aktuellt uppdrag.

Vi på Vårdinsats har utformat en praktisk handbok som hjälper dig genom proccessen med din ansökan. Ta gärna kontakt för att få handboken sänt till dig.
Oftast börjar man uppdraget med ett dagpass för genomgång och inskolning. Det är viktigt att du på plats följer avdelningens regler kring pauser och viloperioder.

För att få undvika sen löneutbetalning är det viktigt att du ser till att din personliga profil på hemsidan är uppdaterad med din adress, svensk personnummer(alternativ norsk d-nummer)bankinfo och påskrivet arbetsavtal.
Viktigt att du ser till att ha en giltig reseförsäkring innan du reser på uppdrag. Resor täcks ofta genom din hemförsäkring. Kontrollera gärna det innan du åker på uppdrag.

Det är äventyret, de fina lönevillkoren, det ofta lugnare arbetstempot och den vackra naturen som är några av anledningarna till varför många väljer att jobba i Norge.
Nordisk Vårdinsats har ramavtal med flera kommuner i Norge och samarbetar och levererar vårdpersonal till flertal av norska kommuner och sjukhus. Vi har lång erfarenhet av arbete i Norge och förmedlar alla typer av resurser till vårdsektorn i Norge.Hos Bonliva.se kan du läsa mer om fördelarna med att arbeta som sjuksköterska i Norge och hur du ansluter dig till denna vårdbemanning. Norge är ett vackert land att besöka, därför borde du ta chansen att kombinera arbete med ledighet i en vacker miljö. Dedicare är ytterligare en aktör på marknaden inom vårdbemanning. På Dedicare.se hittar du flertalet konsultuppdrag inom vården i Norge. Som marknadsledande bemanningsföretag inom vård och omsorg i Norden kan du vara säker på att hitta ett uppdrag som passar dig – oavsett om du är läkare eller sjuksköterska.

Att hitta jobb i Norge är inte svårt. Du som har mycket erfarenhet och en specifik utbildning inom ett yrke kan med fördel hitta många olika jobb. Norge erbjuder även mycket extrajobb och säsongsjobb som inte kräver tidigare erfarenheter.
Arbetar du inom vården här i Sverige och vill jobba extra under din lediga tid? Du som sjuksköterska, undersköterska eller läkare kan nämligen gå med i en vårdbemanning. Norge erbjuder nämligen flertalet tjänster och uppdrag för svenskar inom vården.När du ska börja jobba i Norge finns det vissa saker du bör ha koll på. Överlag ser reglerna ut på samma sätt som i Sverige, men vissa saker sticker ut. Här nedan har vi listat de största och viktigaste sakerna du måste veta.Vi svenskar har rätt att vistas och bo i Norge på obestämd tid. Så fort du fått ett arbete i Norge måste du besöka Skattekontoret och ansöka om en skattsedel. Detta för att din arbetsgivare kommer betala ut pengar till dig, och du blir då skattskyldig. Enklast är att gå till ett skattekontor och ansöka om detta. Ta då med ditt pass, anställningskontrakt och ditt norska personnummer eller D-nummer.

Det är viktigt att du har koll på de regler och krav som står i ditt anställningskontrakt. Utöver det finns även lagar när det gäller löner, a-kassa och sjukskrivning med mera. I Norge har man t.ex. inga karensdagar och du har rätt att sjukskriva dig 4 gånger under ett år. Regler kring A-kassa skiljer sig också i jämförelse med Sverige. I Norge blir du automatiskt berättigad till A-kassa, det enda du behöver ha koll på är att du inte får vara med i svenska A-kassan under samma tidsperiod.
Hos Jobbnorge.se kan du enkelt söka bland olika branscher, jobb och typer av tjänster – Allt för dig som vill jobba i Norge. På sidan kan du också spara de jobb som intresserar dig och få information om sista ansökningsdag. Du kan även ta del av grymma tips på hur du kan skriva ett bra CV och personligt brev. Du kan även besöka Ledigajobb.se för att se fler jobb i Norge. Vi vill även tipsa om vanliga jobb i Norge för svenskar, detta kan du läsa om längre ner på denna sida. Norge är ett av de populäraste landen som vi svenskar väljer att arbeta i. Att jobba i Norge har sina fördelar, inte minst den höga lönen, de kortare arbetsdagarna och lättillgängligheten att hitta boende. Om du ska jobba i Norge längre än 6 månader krävs det att du har ett norskt personnummer. Planerar du att bli kvar mindre än 6 månader behöver du ett temporärt personnummer, ett så kallat D-nummer. När du ska ansöka om detta gör du det hos Skatteverket i Norge. Anledningen till att detta är så viktigt, är för att de ligger som grund för att du ska få tillgång till ett skattekort.

För att få ut din lön krävs det att du öppnar ett norskt bankkonto. Detta kan du göra genom din svenska bank eller om du kontaktar en bank i Norge. Ett norskt bankkonto ger dig nämligen förutsättningarna till att skaffa en digital legitimation som BankID eller MinID. Har du inte detta kan det bli svårt för dig att kontakta olika myndigheter i Norge. Norska myndigheter går nämligen över mer och mer till elektronisk kommunikation.
Ett feriejobb i Norge passar dig som är yngre och inte har tidigare utbildningar eller erfarenheter att luta dig mot. Men det passar även dig som vill jobba extra under en sommar och tjäna snabba och mycket pengar. Det är vanligt att svenskar åker till Norge över sommaren för att jobba, då lönerna skiljer sig markant. De finns flera feriejobb i Norge men de allra vanligaste är jobb inom butik, restaurang/café eller vård och omsorg. Ett annat känt sommarjobb som många känner till är att rensa fisk. Det är främst känt för de stora summorna pengar du kan tjäna under en sommar.

Ett annat vanligt jobb i Norge som många svenskar söker är installationselektriker. Att jobba som elektriker i Norge innebär en stor löneförhöjning i jämförelse med Sverige, då lönen ligger på ca 41 000kr/månaden. Behovet av arbetskraft är hög, särskilt till oljeplattformarna. Vill du jobba som elektriker i Norge kan du besöka Jobbnorge.se. Där kan du söka bland olika elektrikerjobb, få tips på liknande yrken samt spara de jobb som du fastnat lite extra för. Många elektrikerjobb innebär att du kommer att jobba skift eller fler och långa dagar i rad, följt av en längre ledighet.
Om du ska vara folkbokförd i Sverige eller Norge beror på hur mycket du tänkt pendla fram och tillbaka, hur länge du ska jobba och hur din boendesituation ser ut. Du kan nämligen fortfarande vara skriven i Sverige och ha en vistelseadress i Norge. Men detta är ingenting som alla beviljas. Du behöver därför ta reda på vad som gäller för just dig, och det gör du enklast genom att kontakta Skatteverket.Vill du tjäna snabba och hyfsat enkla pengar så borde du söka ett lagerjobb i Norge. Det är väldigt populärt bland svenskar, eftersom det ger stora möjligheter till att spara ihop pengar. Vissa lagerjobb i Norge kräver att du har truckkort. På Jobbnorge.se kan du läsa mer om vilka lagerjobb som erbjuds och vilka krav som ställs på respektive jobb. Du kan söka bland heltids och deltidsjobb, samt välja bland olika titlar och städer. Ett lagerjobb i Norge innebär oftast att du jobbar i 2 eller 3-skift. Du kommer också få möjlighet till att jobba övertid, vilket ger dig ännu bättre betalt.

Det är många som väljer att jobba som undersköterska i Norge, då behovet är stort och lönen är bättre än i Sverige. Det enda som krävs är att du har en norsk auktorisation, alltså en legitimation. Att jobba som undersköterska i Norge kan innebära arbete på ett sjukhus, vårdinrättning eller ett bemanningsföretag. Hos Jobbnorge.se kan du läsa mer om vilka jobb som finns, du kan även söka ditt drömjobb. Om du vill jobba som undersköterska i Norge kommer din genomsnittliga lön vara ca 45 000kr/månaden.Men vad behöver du tänka på när du ska börja ett jobb? Norge har vissa regler som skiljer sig från Sverige. Här hjälper vi dig att lista de saker du bör ha koll på. Vi tipsar även om vanliga jobb i Norge, och hur du på ett snabbt och enkelt sätt kan hitta dem.Här nedan har vi listat 4 vanliga och populära jobb i Norge för svenskar. Jobben riktar sig främst mot dig som har tidigare utbildning. Men du som student får även tips på feriejobb och vad de innebär.

När det gäller försäkringar och kollektivavtal i Norge så skiljer de sig i jämförelse med Sverige. Ett kollektivavtal i Norge är inte lika täckande, du bör därför se över vilka tilläggsförsäkringar som kan vara bra för dig att införskaffa. Du bör även se över viktiga bidrag från svenska Försäkringskassan som barnbidrag eller bostadsrättsbidrag, då dessa kan påverkas av din jobbsituation i Norge.
Aspirantus är Sveriges snabbast växande jobbportal. Här kan du söka alla lediga jobb i hela Sverige. Vi tillhandahåller verktyg som gör det enkelt att söka jobb och hitta nya kandidater.I Norge har Humana individ- och familjeomsorg för barn och unga i form av boenden, familjehemsverksamhet och öppenvård. För vuxna erbjuds psykosocial omsorg och missbruksbehandling. Vi erbjuder även personlig assistans i Norge.

Just nu har vi problem med att visa korrekta tider för en del av våra aktiviteter, du kan själv kontrollera om en särskild tid är angiven i innehållet. Vi jobbar på att hitta en lösning.
På arbetsformedlingen.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Vi använder också kakor för webbanalys för att göra webbplatsen bättre.Generellt kan Norge sägas vara ganska dyrt att bo i. Framför allt boendepriserna i huvudstaden Oslo har stegrat kraftigt de senaste åren på grund ökad efterfrågan på lägenheter, men även andra tätorter som Bergen och Stavanger är relativt dyra. Det är inte ovanligt att man som svensk bor i kollektiv tillsammans med andra svenskar, och hyr in sig i ett rum i en större lägenhet eller hus. Många svenskar väljer också att pendla mellan Norge och Sverige. Detta är främst i de fall där man antingen bor nära gränsen eller har en anställningsform som innebär att man bara jobbar vissa veckor.