Posted on

Kalle Anka Julalbum

(Alla priser är inklusive moms. Avgift för Frakt tillkommer vid beställningstillfället (f.n lösnummer 18:-, prenumeration 18:-/utgåva). I kassan kan du justera din beställning, öka antalet produkter och även ge bort tidningen som en gåva.)Svenska TV 3 har också sänt julprogram med Kalle Anka på julafton, bland annat 1996. Inslagen var andra än de som brukar visas i SVT, och bland annat hade Lady och Lufsen-inslaget faktiskt jultema. I TV 3 behöll man delvis de engelska rösterna och använde textremsa för översättning till svenska och delvis använde man regelrätt dubbning i stället för lektorsdubbning (en berättarröst som inte helt ersätter originalrösterna).

I den version som visas i SVT:s julaftonprogram saknas ytterligare två scener: En där jultomten läser upp en otroligt lång önskelista från en pojke som önskar sig en massa djur, samt en scen då Jultomten sjunger en sång strax innan han ger sig iväg på sin resa.Till och med 1966 var den enda skillnaden mellan originalprogrammet och det svenska julprogrammet att det senare hade en svensk berättarröst. Julen 1967 byttes dock några av filmerna ut mot andra klipp, och fram till 1982 varierades innehållet från år till år. Detta har fått som följd att av de avsnitt som många av dagens svenska tittare ser som självklara ingredienser i sitt julfirande, är det endast fyra, som ursprungligen fanns med i programmet, förutom introduktion, mellanspelen med Musse Pigg och den avslutande ”Ser du stjärnan i det blå?” med sång av Benjamin Syrsa, nämligen I jultomtens verkstad samt scener ur Askungen, Lady och Lufsen och Snövit och de sju dvärgarna.

Hur många svenskar kollar på Kalle Ankas jul?
3 411 000 personer såg ”Kalle Anka och han vänner önskar god jul” på julafton. Det är en minskning med över 300 000 jämfört med förra året och långt ifrån rekordåret 2020 när över 4,5 miljoner tittade. På andra plats kom julvärden Babben Larsson.
År 2022 rapporterade SVT att den yngre publiken hade börjat fråga varför programmet måste ses just klockan 15 och varför på ”gammel-TV”, så för att bibehålla intresset beställde SVT animationer av Astrid Lindgrens sagor med jultema med förhoppningen att de på sikt skulle bli lika populära som Kalle Anka.Kalle Anka som Jultomte visades bland annat i dansk TV under ett antal år. Svensk och dansk TV har fortfarande olika versioner av programmen. I sydligaste Sverige kan man se båda versionerna då den danska sänds efter den svenska. Kalle Anka som Jultomte ansågs i Sverige som för våldsam och olämplig då filmen innehåller ett krig med en leksakskanon mellan Kalle och Piff och Puff. Några år efter att den försvunnit ur det svenska programmet togs den även bort ur det danska.

Programmet har sedan sänts i flera länders TV under julen. I Sveriges Television sänds det på julafton varje år sedan 1960. Det har fått ett stort genomslag i Sverige och i svenskt julfirande. Programmet har under många år tagit förstaplatsen som årets mest sedda TV-program och på julafton 2020 slog programmet med sina 4 519 000 tittare rekordet som Sveriges mest sedda TV-program någonsin. Programmet samlar många familjer och delar in julafton i aktiviteter före och efter programmet, före och efter Kalle Anka.

Under sent 1990-tal ville Mikael Olsson, som var programdirektör på SVT, få till en debatt om programmets framtid. Han var tydlig med att han enbart ville uppmana till diskussion och inte lägga ned det. Dåvarande TV-chefen Sam Nilsson intygade att det inte fanns någon vilja eller planer på att sluta visa programmet i SVT, utan att avtalet med Disney skulle löpa på.
Samtliga inslag är nedkortade av antingen tidsskäl eller av hänsyn till innehållet. Ett exempel är bland annat Musse Pigg på camping med scener där Långben gör en majskolv till popcorn genom att av misstag sticka in sin gaffel i ett vägguttag, och när husvagnen är nära att bli påkörd av ett tåg, samt frontalkrocka med en lastbil. Dessutom är en kort del ur Kalle Anka i djungeln borttaget, då Kalle plockar fram en kulspruta för att skjuta ihjäl den skämtsamma lilla fågeln, som han blir så irriterad på.Inför sändningen år 2012 blev programmet digitalt restaurerat med förbättrad ljud- och bildkvalitet. Undertexten, som fanns under åren 1982-2011, togs bort.

Hur många svenskar tittar på Kalle Ankas jul?
Det är en minskning med drygt 350.000 jämfört med 2021, då 3 760 000 tittare såg programmet. – I år drog Kalle och hans vänner en publik på 3 411 000 tittare på julafton. Programmet är ett av våra mest folkkära genom tiderna och har en stabil publik år efter år. Kalle hade ett rekordtittande under pandemiåret 2020.
Programmet är tecknat och inramningen är ett hyllningsprogram till Disneys filmer, karaktärer och specialinspelade inslag. Hyllningsprogrammet leds av den fiktiva figuren Benjamin Syrsa med hjälp av Tingeling, Musse Pigg och Pluto. Flera av karaktärerna tas upp på scenen och intervjuas, eller deltar via inskickade ”vykort”.I jultomtens verkstad sändes först i en svartvit version, men sedan 1978 är den i färg. Fram till och med 2012 visades en svart docka som säger ”mommy”. Under samma period avbröts även leksakernas parad till tomtesäcken direkt efter Noaks ark, eftersom resten av paraden innehöll bland annat en docka föreställande en äldre skäggig man i grön frack som dansar en kosackdans. Denna docka ansågs vara en nidbild av en jude. Under 2012 bestämde sig Disney för att ta bort dessa två scener ur Jultomtens verkstad samt en med en blond docka som dyker upp precis före den svarta dockan. Tittarna protesterade, men SVT ville inte ha någon debatt.

Kan man se Kalle Ankas jul i efterhand?
Ja, du kan se ”Kalle Anka och hans vänner” direkt i våra kanaler på SVT Play 15.05 på julafton. Om din tv har stöd för AirPlay eller Chromecast kan du se programmet genom att använda AirPlay eller casta. Kalle Anka och hans vänner går inte att se i efterhand på SVT Play på grund av rättighetsskäl.
Programmet håller sig stadigt på topp 5 bland TV-programmen när årsstatistiken över antalet tittare ska summeras. Den främsta konkurrenten är Melodifestivalen. Eventuellt stora sportsändningar kan också förekomma som till exempel Fotbolls-VM för herrar.1982 byttes Tjuren Ferdinand ut mot Den fula ankungen men protesterna över det blev så massiva att SVT tvingades att sända inslaget direkt efter den ordinarie sändningen.

Vem är rösten i Kalle Ankas jul?
Om programmet För den svenska berättarrösten, sedan starten år 1960, svarar Bengt Feldreich. Han spelade även nya versioner varje år inför ”årets överraskningar”, där nya tecknade filmer från Disney presenteras, de sista inför julen 2019, strax innan han avled.
Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul (engelska: From All of Us to All of You) är ett amerikanskt TV-program som premiärsändes i amerikansk TV den 19 december 1958 som ett avsnitt i TV-serien The Wonderful World of Disney.För den svenska berättarrösten, sedan starten år 1960, svarar Bengt Feldreich. Han spelade även nya versioner varje år inför ”årets överraskningar”, där nya tecknade filmer från Disney presenteras, de sista inför julen 2019, strax innan han avled. I avslutningsscenen sjunger Benjamin Syrsa (Bengt Feldreich sjunger med i första versen) ”Ser du stjärnan i det blå?” i skenet av ett stearinljus. Före 1976 kunde sändningstiden variera under eftermiddagen. Därefter har den alltid inletts klockan 15:00, med undantag 2021 och 2022 då den visades 15:05, i samband med att Sveriges Televisions julvärd presenterar sig och tänder ett ljus. De första åren, fram till 1966 var innehållet identiskt. Därefter byttes ett eller flera filmklipp ut årligen. År 1982 togs berättelsen om tjuren Ferdinand bort, vilket väckte stora protester och därefter har inga fasta inslag tagits bort av Sveriges Television. År 1998 kunde Sveriges Television inte visa inslaget filmen Robin Hood av upphovsrättsliga skäl, men de löstes till året efter och då sändes det inslaget igen. År 2021 började programmet för första gången sedan 1976 klockan 15:05 istället för 15:00. 2021 visades programmet enbart på SVT1 och SVT Play när det sändes, inte i efterhand på SVT Play. I originalversionen var Walt Disney själv med och presenterade programmet. Tingeling flög omkring och tände alla ljusen i vardagsrummet (som syns i slutvinjetten) och till sist trollade hon fram Walt Disney som miniatyr på spiselkransen, bredvid julkortet ”From All of Us”. Efter Walt Disneys död klipptes detta bort.

Utöver dessa episoder visas numera, i slutet, varje år ytterligare ett eller ett par filmklipp – överraskningsklipp – vanligen från nysläppta eller kommande animerade Disneylångfilmer.
Ja, du kan se ”Kalle Anka och hans vänner” direkt i våra kanaler på SVT Play 15.05 på julafton. Om din tv har stöd för AirPlay eller Chromecast kan du se programmet genom att använda AirPlay eller casta.Har du en hög med gamla serietidningar liggande? Då är det dags att gå igenom dem. Många säljs dyrt. Hetast är Kalle Anka och en del superhjältar. Men tjejtidningar som Alexandra, Tony och Starlet är också på väg upp.

Klippet med den blonda flickan med rosa klänning är, enligt Linda Andersson kommunikationsansvarig på Disney Norden: ”stereotyp på ett negativt sätt mot personerna som potentiellt ser ut så”.
Men det finns andra inslag i Kalle Ankas jul som hade varit värre att ta bort än klippen från tomteverkstaden, som Arne Weise kan ha förståelse för att de inte längre finns kvar.Den ena visar en svart docka som kommer ned till jultomten i hans verkstad och får ett OK i baken, det andra klippet, som tillhör samma sekvens som den svarta dockan, är en blond docka med rosa klänning som också åker ned till tomten.

– Jag vet att Disney styr, så har det varit i alla år. Kalle är nästan religion för många och jag förstår att det finns de som blir besvikna, säger han.
– De levererar Kalle Anka varje år till 40 olika länder och på förfrågan sade de att de ville anpassa Kalle Ankas jul från 1930- till 2000-talet och andra delar av världen, säger Stephen Mowbray till SVT:s webb.Disney har tagit bort två sekvenser från Kalle Ankas julafton på SVT. De tecknade figurerna anses spegla stereotypa bilder av svarta, judar och blondiner.”Jul med Astrid Lindgren ”är en timme med berättelser baserade på verk av författaren Astrid Lindgren. Nyproducerade animationer ska blandas med klassiska klipp.Premiär blir det på julafton 2023 och det är ännu inte klart vilken tid programmet kommer att sändas. Men SVT uppger för Kulturnytt att det inte kommer att vara klockan 15, så Kalle Anka är inte hotad.Thank you for signing up! You will now receive our mailings to the e-mail address you entered. You can cancel your free subscription anytime if you do not wish to receive any more e-mails.

Hur ofta kommer Kalle Anka?
Häng med och träffa Kalle Anka och alla hans knasiga vänner! Varje vecka året om kommer ett nytt nummer fullspäckat med äventyrliga och fantastiska serier. Utkommer 52 nummer om året.
Tack för din registrering! Du kommer nu att ta emot våra utskick till mailadressen du angav. Du kan avbryta din kostnadsfria prenumeration när som helst om du inte önskar fler e-postmeddelanden.Denna lista innehåller huvudsakligen tidningar i litet format, samt en del i jätteformat. Exempelvis krigstidningar: Seriebiblioteket, Kommandoserien, Spion 13, Pilot 22, Action-, Attack-, Brigad-, Bajonett- och Front-serien. Westerntidningar: Cowboy, Buffalo Bill, Lasso, Texas, Västerns Hjältar med flera. Höken, Serienytt, Teddy med flera. Storformat: Formatictidningar, Robin Hood, Billy Bäver med flera. Dessutom svenska och amerikanska SF-tidskrifter: Jules Verne-magasinet, Häpna, Starlog med flera.

När kommer nästa nummer av Kalle Anka?
Kalle Anka & Co Skollov presenterar 2023-03 Sommarlov – Gräsligt gjort Kalle. Specialutgåva om Kalle Anka och hans vänner i Ankeborg.
Listan innehåller blandade tidningar från 50-, 60- och 70-talen. Mycket kommer från Williams förlag, t.ex. Rymden Runt, Fantastiska Fyran, Mars-, Jupiter-, Radar- och Marvel-serien m.fl. Från andra förlag kommer Fantomen, Sagoserien, Världsserien, Demonen, Buster, Buffalo, Lassie, Rymdmannen, Serie-Magasinet, Tarzan, Tomahawk, Tuff och Tuss, Stjärnmagasinet, Bamse och många fler. En del udda tidningar ingår, ex.vis Ben Casey, Syster Lena, Millie Modell, Mästerkatten, Osynliga Klubben, Buffalo, Daffy, Klumpe Dumpe, Pelle Svanslös m.fl.

Vad år borta från Kalles jul?
Disney har tagit bort två sekvenser från Kalle Ankas julafton på SVT. De tecknade figurerna anses spegla stereotypa bilder av svarta, judar och blondiner. En av sekvenserna som klippts bort är den svarta dockan som får ett OK i baken i tomteverkstaden, skriver SVT på sin hemsida.
En lista med blandade serielabum. Till exempel Al Crane, Allan Kämpe, Alverfolket, The Complete Elfquest, Andra Världskriget, Blake och Mortimer, Chaminou – kattagenten, Comanche, Franka, Frank världsreportern, Fårfängans marknad, Fähunden, Gaston, Indianserien, Special Comics, Knallhatten, Modesty Blaise, Spårhundarna, Jeff Hawke, Tintins äventyr och Yakari.

Här finns ett stort antal svenska julalbum från 20-talet till 90-talet. Exempelvis Adamson, Agust, Fantomen, Gyllenbom, Knoll och Tott, Kronblom, 91-an. Det finns också en rad rariteter såsom Fridolf Celinder, Kapten Grogg, Påhittiga Johansson, Tom Puss samt arkivex av Tintin: Från Hergés Arkiv.

W.I.T.C.H. Sagan (2003-2006) | Kalle Ankas Mini Pocket (2005-2010) | Kingdom Hearts (2008) | Kalle Ankas Pocket English (2011) | Magins mästare (2013-2014) | Historiens mästare (2015-2016) | Skurkar i Ankeborg (2016) | Kalle Ankas bästa (2016-2019) | Kalle Anka Gigant (2017) | Farbror Joakims äventyr (2021) | Kalles Deckarpocket (2020 och 2022)
Kalle Anka & C:o (1948–) | Kalle Anka & C:o Skollov (2003–) | Kalle Anka Megapåse (2015–) | Kalle Anka Klassiker (2020–) | Musse Piggs deckargåtor (2020–)

”Kalle Ankas julbok” är ett svenskt julalbum med Disneyserier som först utkom 1941. Från och med 1959 års utgåva (märkt ”1960” – 1959-1986 års utgåvor har det efterföljande året tryckt på omslaget) var titeln enbart ”Kalle Anka”. Till skillnad från merparten svenska Disneypublikationer, som har publicerats av Hemmets Journals förlag/Egmont, så utgavs Kalle Ankas julbok länge av Åhlen & Åkerlund/Semic.
”Jag-böcker” (1973-1993 och 2009) | ”Kalle Anka Guldbok” (1984-2000) | ”Kalle Anka & C:o – Den kompletta årgången” (1998-2015) | ”Nalle Puhs klokbok” (2001-2005) | ”Walt Disney’s klassiska filmer” (2002) | ”Hall of Fame: De stora serieskaparna” (2004-2009) | ”Carl Barks samlade verk” (2005-2008) | ”Walt Disney’s Serier – Den kompletta årgången” (2008-2009) ”Don Rosas samlade verk” (2011-2014) | ”Kalle Anka i världshistorien” (2012) | ”Carl Barks Ankeborg” (2014-2021) | ”Kalle Anka: Jorden runt” (2017-2018) | ”Deckar-Kalle” (2018-2019) | ”Kalle Ankas klassiker” (2019-2020) | ”Spookyzone” (2020–) | ”Don Rosa-biblioteket” (2020-2022) | ”W.I.T.C.H.” (2021–) | ”Kalle Anka: Legendariska äventyr” (2021-2023) | ”Tonårs-Kalle Anka” (2022–) | ”Kingdom Hearts” (2022–)”5 × Kalle” (1989) | ”Farbror Joakims liv” (1997/2017/2022) | ”Disneys julafton” (2000) | ”Carl Barks bästa” (2001) | ”Walt Disney: De tecknade serierna” (2001) | ”Carl Barks julbok” (2002) | ”Kalle Anka 70 år” (2004) | ”Musse Piggs bästa” (2005) | ”Hurra för goda vänner: 80 år med Nalle Puh” (2006) | ”Kalle Anka & C:o: Gåvoboken” (2007) | ”11½ platser du måste se!” (2017) | ”En mystisk melodi” (2017) | ”Mickey’s Craziest Adventures” (2017) | ”90 år med Musse Pigg” (2018) | ”Kalle Anka & C:o 70 år” (2018) | ”Familjen Ankas släktkrönika” (2019) | ”Farbror Joakims liv: När Yukons hjärtan glimmar” (2019) | ”Kalle Anka: Kalle gör karriär” (2019) | ”Kalle Ankas Pocket DeLuxe” (2019) | ”Kalle Anka: Vem är vem i Ankeborg?” (2020) | ”Kalle Anka: Mästerkocken” (2020) | ”Kalle Anka: Jul i Ankeborg” (2020) | ”Farbror Joakims växelrika liv” (2021) | ”Kalle Anka: Drakriddarna” (2022) | ”Kalle Anka: Den rosenrasande riddaren” (2023) | ”Star Force: Rebellakademin” (2023)Under många år bestod innehållet av dagspressversionen av ”Kalle Anka” – huvudsakligen söndagssidan – från Al Taliaferros år på serien. 2011-2017 års utgåvor samlar de tidigaste söndagssidorna med Kalle från ”Silly Symphonies” och ”Kalle Anka” i kronologisk ordning. Nalle Puh Magasinet (1998-2012) | Mina djurvänner (2000-2008) | Buzz (2002-2005) | W.I.T.C.H. Special/W.I.T.C.H. Magasinet (2002-2006) | Min första serie (2003-2004) | Kalle Anka & C:o Korsord (2003-2008) | Små serier (2004-2006) | Kalle Anka & C:o Sudoku (2006) | Kick-it! (2006) | Fairies/Tingelings värld/Tingeling (2006-2009) | High School Musical (2007-2010) | Hannah Montana (2007-2011) | Playhouse Disney (2008-2009) | Disney Channel (2009–2010) | Phineas och Ferb (2013) | Sofia den första (2013-2018) | Jake och piraterna i landet Ingenstans (2014) | Flygplan (2015-2016) | Kalle Anka Junior (2016-2017 och 2019) | Doktor McStuffins (2017) Walt Disney’s serier (1950-1956, 1962-1977, 1990-1992 och 1996-2001) | Kalle Anka säsongshäften (1957-1996) | Ludde (1968-1985) | Sagotidningen Disneyland (1973-1974) | Walt Disney’s klassiker (1973-1981) | Seriealbumutgivning (1974-1994) | Glada julparaden (1975-1992) | Farbror Joakim (1976-2001) | Musse Pigg-pocket (1977-1978) | Kalle Anka extra (1977-1980 och 2010-2019) | Disneypocket (1980-1981) | Zorro (1980-1982 och 1988) | Musse Pigg & C:o (1980-2019) | Nalle Puh (1981-1984 och 1998-2012) | Walt Disney’s godbitar (1982-1984) | Oppfinnar-Jockes kluriga magasin (1982-2007) | Björnligan (1986-1995) | Kalle Anka maxi (1987-1996) | Nalle Puh special (1988-1992 och 1996) | Kalle Ankas Disneytajm (1988-1997) | Dumbokul/Disneykul (1988-2001) | Dick Tracy (1990) | Kalle Anka: Dag för dag (1990-1992) | Disney’s TV-serier (1991-1993) | Musses mysterier (1994-1995 och 2014) | Walt Disney’s pysselmagasin/Disney’s pysselvärld/Disney special (1995-2009) | Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul! (1995-2014) | Äventyrsserier (1996-1998) | G: Gröngölingspatrullen (1997-1998) | Kalle Ankas Big Fun Comics/Kalle Anka & C:o Maxi (1997-2001) | Stål-Kalle (1997-2006)I år samlades 3 411 000 tittare framför tv:n för att bland annat se tomtens julverkstad, Kalle Anka åka till djungeln, Ferdinand, Musse Pigg och Snövit och de sju dvärgarna, enligt siffror från MMS.– I år drog Kalle och hans vänner en publik på 3 411 000 tittare på julafton. Programmet är ett av våra mest folkkära genom tiderna och har en stabil publik år efter år. Kalle hade ett rekordtittande under pandemiåret 2020. Årets tittarsiffra är lägre än tidigare år, men den är fortfarande svårslagen, säger Karina Malmsten på MMS i en kommentar.Precis som i fjol startade Kalle Ankas jul klockan 15.05 i stället för 15.00. Bakgrunden är att SVT anser att julvärdens ljuständning och inledning ska få mer utrymme.

När börjar Kalle Anka 2023?
Nyproducerade animationer ska blandas med klassiska klipp. Premiär blir det på julafton 2023 och det är ännu inte klart vilken tid programmet kommer att sändas. Men SVT uppger för Kulturnytt att det inte kommer att vara klockan 15, så Kalle Anka är inte hotad.
MMS mäter tittandet på program, klipp och reklam på TV och online. Mätningarna fungerar som mediebranschens valuta för rörlig bild. MMS utvecklar metoder för mätningar av rörlig bild, bevakar trender och publicerar rapporter och undersökningar.I vanlig ordning visade SVT ”Kalle Anka och hans vänner önskar god jul” på julafton i SVT1. I år var det julvärden Babben Larsson som välkomnade den glada ankan och hans vänner.

Mycket gott skick. Serieförlaget / Hemmets Journal AB, Seriealbum i färg 50 sidor. Skick: ”FN”. Bakre omslaget har ett tumningsveck. För övrigt är albumet i mycket fint skick. Inlagan är fin, men lite gulnad. … läs merMycket gott skick. Serieförlaget. Färg. 50 sidor. Varsamt bläddrat exemplar i nära nyskick i inlagan. Omslag med små slitningar i kanterna, men mycket gott skick.

Den första av alla Disneyserier var ”Musse Pigg”, och den dök upp i en dagstidning den 13 januari 1930. Snart följde söndagssidor med ”Silly Symphony” och dagstidningsstripar med ”Kalle Anka”. 1939 började amerikanska förlaget Western Printing (i samarbete med Dell Publishing) publicera ”Four Color Comics”, som också innehöll Disney material. Det blev en stor framgång, och ett år senare fick Disneyserier sin egen titel; ”Walt Disney’s Comics and Stories”.

Tecknarna som arbetade med dessa serier var före detta Disneyanimatörer eller personal från Western Printing. Alla dessa serieskapare var anonyma; de fick inte signera sina verk. Det var först när seriernas läsare började göra efterforskningar som namnen på tecknarna avslöjades. Några av de mest kända tecknarna av Disneyserier är: Al Taliaferro, Floyd Gottfredson och Carl Barks.
Det finns inget som tyder på att Walt Disney hade något särskilt intresse för tecknade serier. De serier som skapades i hans namn var mer biprodukter, likt dockor, porslinsfigurer och sagoböcker, som producerades för att öka filmernas och figurernas popularitet. Bolaget var dock noga med att Disney skulle vara ett kvalitetsmärke och ställde därför höga krav på dem som sysslade med alla former av merchandise.

Redan på 1930-talet började flera länder i Europa, med eller utan licens, teckna och publicera Disneyserier. På 1960-talet började flera länder i Sydamerika producera serier för Disney. Nästan alla Disneyfigurer har fått sin egen serie och alla filmer, både animerade och spelfilm, har översatts till seriemediet.Bokus har sålt böcker online sedan 1997. I utbudet på över 10 miljoner böcker hittar du både fysiska och digitala böcker till låga priser. Läs hur du vill – på papper, på skärm eller streama i Bokus Play – abonnemanget för ljudböcker och e-böcker. Vi klimatkompenserar alla kundfrakter genom Vi-skogen.

Sedan det första programmet 1960 har fler ändringar gjorts – det är bara tre inslag som funnits med under alla de dryga femtio år som programmet sänts I jultomtens verkstad (dock i svartvitt fram till 1978), Lady och Lufsen samt Snövit.
Kort svar: Jultomtens verkstad, Kalle Anka i djungeln, Askungen, Lady och Lufsen, Snövit, Musses husvagn, Tjuren Ferdinand, Djungelboken, Robin Hood, Plutos julgran, och ytterligare ett eller två klipp från en aktuell film.Varje år kl. 15.00 på julafton den 24 december samlas över tre miljoner svenskar framför teve-apparaterna för att se Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul. Den engelska originaltiteln är From all of us to all of you och det programmet sändes första gången i USA 19 december 1958. Premiären i Sverige var julafton 1960.