Posted on

Kendrick Lamar Stockholm Tid

Till den internationellt mest framgångsrika popmusiken från Sverige räknas Max Martin, Abba, Roxette, Ace of Base och Björn Skifs, som alla har legat på Billboard Hot 100, samt The Cardigans, Robyn, Meja, Avicii, Zara Larsson och Miriam Bryant, som har gjort stora internationella genombrott och belönats med Musikexportpriset. Däremot brukar inte musik som Europe och The Hives räknas in, då de mestadels har rock och hårdrock på sin repertoar. Inom Sverige räknas även artister och grupper som mestadels sjunger på svenska, som förgrundsgestalter inom genren. Bland de mest spelade i Sverige under årens lopp finns Gyllene Tider, Per Gessle, Marie Fredriksson, Eva Dahlgren, Tomas Ledin, Magnus Uggla, Patrik Isaksson, Orup, Staffan Hellstrand, Anders Glenmark, Niklas Strömstedt, Stiftelsen, Håkan Hellström, Kent, Laleh och Veronica Maggio. Många gånger räknar man bara de som skrivit åtminstone ganska många av sina låtar själva.

Man brukar ibland tala om ”det svenska popundret”, med vilket det menas att Sverige sedan 1970-talet har en väldigt stor export av popmusik för att vara ett land med så pass liten befolkning. Till detta bidrar, förutom svenska grupper och artister, även låtskrivare och producenter, som Max Martin och numera framlidne Denniz Pop, som skrivit låtar till världsartister som Backstreet Boys och Britney Spears.
Svensk popmusik är den popmusik som har anknytning till Sverige, men det är inte på förhand bestämt vad som skall räknas in dit och vad som inte skall göra det. “It’s really just about the feeling of it at the end of the day. Past all the politics, past all the numbers. It’s what music makes you feel, how it makes you feel. So to see that … And shout-out to him by the way because I seen him, bro. I was like, man, I wonder what he going through? But at the end of the day that’s how you want everybody to perceive your music.” “You will forever be great. You’re great right now – you can do whatever you put your mind to, you know? You understand that? I remember when I was your age as well, dreaming. Lil Kendrick, do what you wanna do in life”, sa han under showen.Det är inte första gången rapparen tar sig tid att uppmärksamma sina fans. Förra månaden gick ett klipp viralt på en säkerhetsvakt som grät vid sidan av scenen när Kendrick Lamar framförde låten “LOVE.” i Houston. Han kommenterade videon några dagar senare och sa:“Young Kendrick, thank you for coming. I’m glad we got to exchange energy. You are special. Continue to manifest the great energy you possess!!! See you next time!!! Luv!!!”, skrev han.

Under helgen fortsatte Kendrick Lamars “The Big Steppers Tour” med stopp i bland annat Eminems hemstat Detroit. Det var dock en annan som skulle hamna i centrum under showen. I publiken noterade Kendrick ett ungt fan som var på sin första konsert någonsin för att se rapparen.
Få Kingsize Magazine nyhetsbrev samt inbjudningar till våra releasefester, events m.m. Du kan självklart välja att lämna registret precis när du vill. Läs mer om vår hantering av dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

At the Gates är ett death metal-band från Göteborg. Bandet gick i spetsen för den melodiska death metal-genren i början av 90-talet, tillsammans med In Flames och Dark Tranquillity. Soundet har senare kommit att kallas för The Gothenburg sound, eller på svenska ”göteborgsdöds”.Skull Cult erbjuder ett spännande sortiment bestående av allt från dödskalleringar till gardiner med dödskallar på. Vill du veta mer rekommenderar vi sidan ”Om oss”.

Vilket är Sveriges största hårdrocksband?
Med ursäkter till de band som inte tagits med, här är Skull Cult Magazines topplista över de 10 Bästa Heavy Metal-Banden Från Sverige.In Flames. … Katatonia. … At The Gates. … Dark Funeral. … Meshuggah. … Candlemass. … Dark Tranquillity. … Ghost.
Innan de gick skilda vägar 1996 spelade de in flera inflytelserika och respekterade album. Några av bandets medlemmar gick vidare till att bilda The Haunted. Bandet återförenades år 2007 och släppte sitt sjätte fullängdsalbum To Drink From The Night Itself i maj 2018 och fortsätter än idag att turnera.Sverige må vara ett litet land med en befolkning på endast 10 miljoner, men är det något svenskar kan så är det heavy metal! Svenska Heavy Metal-Band dominerar mer eller mindre metal-scenen och trenden visar inte några tecken på att upphöra.Bandets konstnärliga resa är en av de mest fascinerande fenomenen i metal-världen just nu. Under senare år har bandet börjat luta sig mot ett mer progressivt sound, men det har gjort lite för att påverka Opeths popularitet i metal-världen. Vår åsikt är att Opeth inte bara är det bästa metal-bandet i Sverige, utan även ett av de bästa banden i metalgenren, punkt.

Bandet fortsätter att turnera, även om de sa att 2012:s Psalms for the Dead skulle bli deras sista studioalbum. År 2017 släppte Candlemass en bildskiva av Nightfall och en Dark Are the Veils of Death vinyl för att fira 30 år sedan inspelningen av hitalbumet. Candlemass har sålt över 15 miljoner album världen över.
Ghost är ett hårdrocksband från Linköping bildat 2008 som utmärks av deras användande av utklädnad och masker. Tobias Forge bildade Ghost 2006 och metal-bandet har tagit världen med storm, mycket på grund av deras teatraliska närvaro och iögonfallande klassiska rockriffs, som alla är noggrant planerade och utformade av Forge.Bandets teater bygger på en bakomliggande mytologi baserat på en religiös sekt som styrs av en spöklik biskopsfigur titulerad Papa Emeritus. Bandets övriga musiker kallas ”Nameless Ghouls” (namnlösa gastar) och har okänd historik. Inom tio korta år har bandet fängslat publiken och man har etablerat sig som stora spelare i den internationella rock och heavy metal-scenen.

Tidiga verk som Brave Murder Day uppvisade en raffinerad känsla av sorglig storhet, men när bandet växte i takt med självförtroendet mognade också deras låtskrivande, vilket resulterade i hjärtskärande mästerverk som 2001:s Last Fair Deal Gone Down. Fortfarande starkt rotade i heavy metal, men med en mångsidig sonisk palett till sitt förfogande, är Katatonia äkta legender som utan tvekan är ett av Sveriges största heavy metal-band.

Vem är Sveriges mest kända musiker?
Till den internationellt mest framgångsrika popmusiken från Sverige räknas Max Martin, Abba, Roxette, Ace of Base och Björn Skifs, som alla har legat på Billboard Hot 100, samt The Cardigans, Robyn, Meja, Avicii, Zara Larsson och Miriam Bryant, som har gjort stora internationella genombrott och belönats med …
Candlemass är ett doom metal-band som bildades 1984 i Stockholmsförorten Upplands Väsby. Candlemass anses som en av pionjärerna inom doom metal, som debuterade som en genre omkring 1984. Messiah Marcolin var deras sångare under bandets storhetstid, följt av Robert Lowe. Mats Levén är för närvarande sångare.In Flames, bildades 1990 i Göteborg och utvecklades snabbt till att bli ett av de mest inflytelserika metalbanden på 90-talet, via klassiska album som Colony och Clayman. Du behöver bara lyssna på något halvt anständigt metalcore-album för att höra influencer av bandets varumärkesljud.

Katatonia är ett heavy metal-band bildat i Stockholm 1991 av Jonas Renkse och Anders Nyström, vilka än idag är bandets drivande kraft. Katatonia har varit mästare inom den tidiga svenska black/death/doom-rörelsen ända fram till den progressiva inriktningen de har idag.
Skull Cult Magazine – ett magazine om dödskallar, stil och historia. Lämna gärna en kommentar eller kontakta oss på: [email protected] om du önskar komma i kontakt med oss.

Meshuggah är ett progressivt metal-band från Umeå, som bildades 1987. Det behöver knappast sägas att Meshuggah har varit otroligt inflytelserika de senaste 27 åren. Hela djent/tech-metal-scenen växte från en kollektiv besatthet av bandets polyrytmiska styrka och att man helt struntade i metal-regelboken.

Sverige är mest känt som födelseplatsen för melodisk death metal, men Sverige har även sin egna black metal-scen. Dark Funeral är ett black metal-band från Stockholm, bildat 1993 av gitarristerna Lord Ahriman (Micke Svanberg) och Blackmoon (David Parland). Dark Funeral är kanske en av de mest framträdande handlingarna inom Sveriges black metal-scen. Bandet har släppt sex album sedan de bildades 1993 och deras stora avtryck på black metal-scenen gör dem till en självklar kandidat på listan.
Opeth har följt sin unika progressiva bana i över 25 år och är ett absolut måste för alla som vill att heavy metal både ska vara intressant och distinkt. Opeth lämnar sällan något åt slumpen och har producerat några av de vackraste heavy metal-albumen i världen. Från tidiga utforskningar som Morningrise och Blackwater Park till senare triumfer som Heritage och Pale Communion, har Mikael Åkerfeldts konstnärliga Opeth krossat väggen mellan heavy metal och progrock som inget annat heavy metal-band tidigare gjort.Efter det sista av dessa fyra prisade album, släppte Bathory sin tidiga mörka stil och gav ut skivan Hammerheart (1990), det typiska viking metal-albumet. Bathorys karriär kan därför delas in i två olika delar, black metal-perioden och viking metal-perioden. Ingen topplista över svenska heavy metal-band skulle vara komplett utan mäktiga Bathory! Som ett av de mest inflytelserika banden som kommit ur Sverige, var Bathory banbrytande för viking metal, och är ofta krediterade till att ha hjälpt till att skapa genren black metal tillsammans med Venom. Deras fyra första album, Bathory (1984), The Return of the Darkness and Evil (1985), Under the Sign of the Black Mark (1987) och Blood Fire Death (1988), anses av de flesta att vara ritningen för skandinavisk black metal. Dark Tranquillity är ett melodisk death metal-band grundat 1989 i Göteborg. Dark Tranquility var pionjärer av den melodiska death metal-rörelsen, tillsammans med In Flames och At the Gates. Till skillnad från vissa grupper vars tid i rampljuset har kommit och gått, fortsätter Dark Tranquility att utvecklas och släppa fantastiska album. Debutalbumet Skydancer gavs ut 1993 och förväntningarna är alltid höga hos fansen när Dark Tranquillity släpper nytt.In Flames är också metalbandet som ständigt ser till att utvecklas, vilket också är en av anledningarna till att bandet varit relevanta i nästan tre decennier. Åsikterna är dock blandade hos fansen angående bandets gradvisa utveckling mot ett mjukare sound under 2000-talet. Med över 2,5 miljoner skivor, klassas In Flames som en av pionjärerna inom den melodiska heavy metal-genren.

Meshuggahs inverkan har dock spridit sig mycket längre än så. Bandets omfamnande av ny teknik och nya sätt att tonsätta riktigt mörk metal, har kastat en skugga över hela metal-scenen från 2000-talet. Och spännande nog har de behållit sin mystik och sin status som ett av de mest uppslukande livebanden på planeten.
Det finns så många fantastiska band att välja mellan att det är svårt att sammanställa dem i en topp 10-lista. Med ursäkter till de band som inte tagits med, här är Skull Cult Magazines topplista över de 10 Bästa Heavy Metal-Banden Från Sverige.

Vilka rockband kommer till Sverige 2023?
SverigeHelltown.Aviana.Eyes Wide Open.Kill The Kong.Awake The Dreamer.Writing The Future.
Detta är tredje gången jag ser en konsert med Kendrick Lamar och efter varje gång blir publiken påtagligt större och större. Under spelningen på Roskilde når den sin absoluta pik med ett folkhav som väller långt ut på alla hörn och kanter och det står snabbt klart att Arena-scenen är alltför liten för västkustens nya hiphopkung. Folk klättrar i träd, ålar sig upp i tältets pelare och att jag stod på en folktom spelning med honom på Siestafestivalen för cirka ett år sedan känns nu så skrattretande. På scenen står han, i vanlig ordning, utan crew och i princip ensam och ännu en gång slås man av hans sätt att knyta an till sin publik. För mig blir dock ett nytt inslag att han med hjälp av ett band presenterar några av låtarnas beats live. Ett faktum som ger numera klassiska låtar som P&P och Bitch Don’t Kill My Vibe en helt annan dimension och helt annan känsla.Som så många andra artister på just Roskilde är han också märkbart nöjd med kontakten han får med publiken och upprepar flertalet gånger att; ”this is the livest crowd I’ve had in my career”. Ord som genuint inte känns som publikfrieri utan istället uppriktiga. I det ögonblicket inser jag också att trots att jag står otroligt långt bak, att jag blir tillknuffad av alla som går förbi och bara önskade att jag kunde hoppa med dem som står inuti tältet, så njuter jag av en bra konsert. Något som säger mer om Lamar som artist än mig som människa. För han gör det igen och nej, det är sannerligen ingen slump att hans publik ökar lavinartat.Multi-Platinum, Grammy-award winning artist and co-founder of creative imprint pgLang, Kendrick Lamar, has achieved massive critical and cultural success since his debut album good kid, m.A.A.d city released in 2012. Since its release, Lamar has accumulated a staggering total of 14 Grammy wins, and became the first non-classical, non-jazz musician to win a Pulitzer Prize for his 2017 album DAMN. Lamar’s latest album Mr. Morale & The Big Steppers, was released in May 2022 immediately earning rave reviews.Förra fredagen släppte Kendrick Lamar nya albumet albumet ”Mr. Morale & The Big Steppers”, ett dubbelalbum med gäster som Ghostface Killah (Wu-Tang Clan), Baby Keem, Tanna Leone, Summer Walker, Kodak Black med flera.

Biljetter släpps fredag 20 maj kl. 10.00 via LiveNation.se. Exklusivt förköp för Live Nations medlemmar startar torsdag 19 maj klockan 10:00 och är tillgängligt under 24 timmar via konsertarrangörens hemsida.
Samma dag stod det även klart att Kendrick Lamar kommer till Sverige för en spelning i Stockholm 17 oktober 2022 på Avicii Arena. Support på turnén blir Baby Keem och Tanna Leone, båda signade till Kendricks egna kreativa plattform pgLang. Turnén sponsras av Amazon Music, Rotation och Cash App.Sjufaldigt Grammy-belönade Kendrick Lamar kommer till Europa med sin THE DAMN. TOUR under våren 2018. Stockholm och Ericsson Globe står på tur lördag den 3 mars, vilket blir hans första arenakonsert någonsin i Sverige. Grammy-nominerade James Blake öppnar konserten.

Den svenska nykomlingen från Borrby har på kort tid uppmärksammats av bl.a The FADER, Vogue, Scandinavia, prytt omslaget till Spotifys Fresh Finds: Pop och upprätt på Nordic International Film Festival i New York.
Den 16 juni gör det nya stjärnskottet sin svenska livedebut på Brilliant Minds i Stockholm. Med sin unika sammansvetsning av genrer och smittsamma popmelodier är det bara en tidsfråga innan hela världen sjunger med till Razorblade-pop-prinsessan som är Virgin Miri.ABOUT AMAZON MUSIC: Amazon Music reimagines music listening by enabling customers to unlock millions of songs and thousands of curated playlists and stations with their voice. Amazon Music provides unlimited access to new releases and classic hits across iOS and Android mobile devices, PC, Mac, Echo, and Alexa-enabled devices including Fire TV and more. With Amazon Music, Prime members have access to ad-free listening of 2 million songs at no additional cost to their membership. Listeners can also enjoy the premium subscription service, Amazon Music Unlimited, which provides access to more than 90 million songs and the latest new releases. Amazon Music Unlimited customers also now have access to the highest-quality listening experience available, with more than 90 million songs available in High Definition (HD), more than 7 million songs in Ultra HD, and a growing catalog of spatial audio. Customers also have free access to an ad-supported selection of top playlists and stations on Amazon Music. All Amazon Music tiers now offer a wide selection of podcasts at no additional cost, and live streaming in partnership with Twitch. Engaging with music and culture has never been more natural, simple, and fun. For more information, visit amazonmusic.com or download the Amazon Music app.

När kommer Kendrick Lamar till Sverige?
Morale & The Big Steppers”, ett dubbelalbum med gäster som Ghostface Killah (Wu-Tang Clan), Baby Keem, Tanna Leone, Summer Walker, Kodak Black med flera. Samma dag stod det även klart att Kendrick Lamar kommer till Sverige för en spelning i Stockholm 17 oktober 2022 på Avicii Arena.
Vi vill erbjuda våra besökare det bästa; både före, under och efter evenemanget! Bra ljud och ljus, säkra lokaler, seriös biljettförsäljning och en musik- och evenemangsupplevelse att minnas för livet.När du väljer att skapa ett konto och följa ett nyhetsrum kommer dina personuppgifter behandlas av oss och av ägaren av nyhetsrummet för att du ska kunna motta nyheter och uppdateringar enligt dina bevakningsinställningar.

Vilket band har tjänat mest pengar?
För närvarande anses The Beatles vara den bäst säljande musikgruppen baserat både på uppgivet sålda skivor och bekräftade enheter, medan Michael Jackson anses vara den bäst säljande soloartisten baserat både på uppgivet sålda skivor och bekräftade enheter.
Live Nation är Sveriges största arrangör av konserter, turnéer och evenemang. Varje år har vi via över 2000 evenemang äran att få vara med och ge över en miljon svenskar den unika upplevelse som endast livemusik och liveunderhållning kan ge – musik är allra bäst live. Vi producerar det mesta från mindre klubbspelningar via riksomfattande turnéer och stora utomhuskonserter till turnéer med våra svenska artister utomlands. Vårt utbud spänner från ny, gränsöverskridande musik till mer etablerad. Vi representerar ett stort antal svenska artister och arrangerar även ett flertal stora festivaler. För att läsa mer om detta, var vänlig läs vår Integritetspolicy som berör vår behandling av dina personuppgifter, och Integritetspolicy för Contacts som berör behandlingen av dina personuppgifter från ägaren av nyhetsrummet du följer.Efter duons sista skiva 1980 samarbetade Brian Jackson med bland andra Earth Wind & Fire, Kool & The Gang och Stevie Wonder, innan han 2000 solodebuterade med skivan ”Gotta Play”. Därefter följde en rad nya spännande samarbeten innan ”Gotta Play” 2021 följdes upp av ”Jazz is Dead”.Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Som ena halvan av powerduon Gil Scott-Heron & Brian Jackson hade Brian ett högproduktivt 70-tal, vars eko hörs än idag. Duons låtar har även skapat ringar på vattnet och mött nya målgrupper genom samplingar av hiphopgiganter som Kendrick Lamar, Common och 2Pac.
Med ett musikaliskt CV som sträcker sig i mer än 50 år och som innehåller en imponerande rad banbrytande samarbeten är Brian Jackson en sann storhet från gränsytan mellan soul och jazz. 16 april kommer han till Stockholm för en konsert på Fasching – ett måste för alla finsmakare!

Alla artiklar gratis fram till 15 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.
Punkten efter Dagens Nyheter har funnits med allt sedan det första numret 23 december 1864. Grundaren Rudolf Wall lär ha satt dit den med tanken att Dagens Nyheter inte bara är ett namn. Det är också en avslutad mening, ett konstaterande av vad som hänt. Därför sätter vi punkt även i vår tid.

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.Det enda lilla klagomålet jag har är att ljudet tenderar att bli något skränigt. Att basen borrar sig in i bröstet och kommer fortsätta mullra där i dagar är dock bara som det ska.

Det kan kanske låta pretentiöst, men Kendrick Lamar blandar upp skådespelet med att fullkomligen dunka ut hits som får hela arenan att explodera i ett gemensamt vrål och förvandlas till ett böljande hav av hoppande kroppar. Den gamla ”Backseat freestyle” resulterar i totalt vansinne nere på ståplats. ”DNA.” likaså. ”King Kunta” får alla händer att synkroniserat röra sig upp och ner. Kendricks rap är, som väntat, helt klanderfri. Han ler sällan, men känns ändå glad att vara där han är. Säger att han är tacksam. Att vi som är där kunde varit varsomhelst i världen men valde att komma hit. Och – han dansar! Ibland med små subtila axelrörelser. Någon gång stegar han runt med stora kliv, synkroniserat med dansarna. Koreografin är i alla led helt lysande. Inom hiphopvärlden har han närapå en gudalik status. Och det tar inte lång tid innan han frälst både mig och de tusentals fans som tagit sig till Avicii Arena i Stockholm denna kväll. Från första stund, då K.Dot sitter ensam vid pianot i truckerkeps och en tjock diamantlänk runt halsen, är vi som förtrollade.Förvånansvärt många låtar från den senaste skivan, den mastiga och terapeutiska ”Mr. Morale & The Big Steppers” har också satt sig hos fansen. ”N95” är ren dynamit. Bastunga ”Mr. Morale” en total urladdning. Den lugnare ”Rich spirit” är mycket fin när Kendrick låter oss fylla i orden ”Bitch I’m attractive” och till och med hans lilla stönande ”Uh”. Under ”Mirror” hissas den där plastkuben som han står i tio meter upp i luften, fylls med rök och hela Globens mobillampor tänds.Vår nyhetsapp är riktigt bra för dig som uppskattar våra nyheter. Den är gratis att ladda ned och finns givetvis till både iPhone och Android. Med appen får du en snabb och bra upplevelse där du får möjlighet att själv styra över vilka nyheter som ska skickas som pushnotiser direkt till din telefon.

Familjedelning ingår i din prenumeration. Det innebär att du kan dela med dig av din prenumeration till resten av din familj. Med ett eget konto kan man anpassa innehållet precis som man själv vill, genom att följa olika ämnen och skribenter samt prenumerera på olika nyhetsbrev.
Att kalla hans scenshow för ambitiös är en underdrift. Det här är något annat än en average hiphopkonsert. Det är teatralt och dramatiskt, mastodontiskt utan att bli överlastat, regisserat in i minsta detalj men utan att förlora själen. Och det är visuellt skitsnyggt.

Ingen förväntar sig något hafsverk av Kendrick Lamar, varken när han släpper album eller ställer sig på scen. Compton-rapparen är att betrakta som världens bästa just nu, inte bara för sina tekniska skills utan för att i princip allt han gör genomsyras av en konstnärlig kvalitet, integritet och finess utöver det vanliga.

Vilket är världens största rockband?
1. The Beatles. The Beatles måste självklart finnas med på en topp 10 lista över världens kändast rockband. Även om bandet ”endast” var aktiva under 10 år, har det skapat avtryck i rockmusikens historia som lever kvar idag och förmodligen kommer att göra det i flera decennier till.
Inför ”Alright” sänker sig en kub av genomskinlig plast ner över Kendrick och fyra män i skyddsdräkter tar ett ”covid-test” på honom. Moshpits startas och när beatet sätter i gång gör det inget att det är en barriär av plast mellan artist och publik. Hela arenan smälter samman och blir ett i låten, som kommit att bli en protestsång för Black lives matter-rörelsen.I övrigt är den här showen mästerligt genomförd. Konstnärligt intressant men också – inte att underskatta – underhållande från start till mål. Under sista låten ”Savior” utför Kendrick små gulliga vinkningar medan han rör sig i sidled. Backar in mot scenen igen, och sänks ner genom golvet medan han utbrister ”I will be back”. Låt det inte dröja allt för länge, Kendrick, för detta var inget mindre än en fullträff.

Vilka kända artister kommer till Sverige 2023?
Andrea Bocelli Stockholm (Avicii Arena) 1/4.Swallow The Sun + Draconian + Shores Of Null Stockholm (Slaktkyrkan) 1/4, Göteborg (Valand) 3/4.Joe Satriani Stockholm (Fryshuset) 2/4.Lisa Nilsson & Ekdahl-Bagge Big Band Uppsala (UKK) 2/4.French Kiwi Juice Stockholm (Berns) 2/4.Tim Heidecker Stockholm (Debaser) 2/4.
Följ de ämnen och personer som du är intresserad av och skapa på så sätt ett eget nyhetsflöde. Det här är en uppskattad funktion som gör att du får ut så mycket som möjligt av din prenumeration.Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

På Kendrick Lamars efterlängtade album får hitsen och det instrumentala ta ett steg tillbaka till förmån för text och den självbiografiska ådran. Mr Morale and the big steppers är ett ambitiöst album och det är förståeligt att det tagit så pass lång tid att producera.Albumet är hela 18 spår långt. Även om hela samlingen är mer soul-fokuserad är det lösare i kanterna, inte lika musikaliskt rättframt och mer flytande än förra albumet Damn. Albumet är lika självsäkert som utforskande. Det är först en bit in som det blir mer följsamt, men det är betydligt mindre beat-fokuserat än innan och slagkraftigheten från 2017 saknas.

Vilket är världens största band genom tiderna?
För närvarande anses The Beatles vara den bäst säljande musikgruppen baserat både på uppgivet sålda skivor och bekräftade enheter, medan Michael Jackson anses vara den bäst säljande soloartisten baserat både på uppgivet sålda skivor och bekräftade enheter.
2018 tog Lamar emot en Pulitzer för sitt textförfattande, och här får texten verkligen skina. Men albumet är så texttungt att det ofta överskrider i tonsatt spoken word, orden får styra. Det är välskräddat men kompakt, detaljtungt och ofta monotont. Han har mycket att säga om världen som hunnit passera de fem senaste åren, men det är inte en dialog. Det är ett personligt album för egen skull, det pratar till snarare än med.Nöjesguiden är partipolitiskt obunden, men du kan alltid lita på att vi brinner för jämställdhet. Vi är annonsfinansierade men det redaktionella innehållet är just det – 100% redaktionellt. Vi tror på den goda smaken och vår publicistiska tanke lyder som följer: Vi vill guida dig till det bästa nöjet.

Samtidigt som det är löjligt att förvänta sig en kopia av ett tidigare verk är det för mig svårt att inte bli besviken över hur långt han förflyttat sig från Damn, även om Mr Morale and the big steppers är ett storslaget verk i sin egen rätt.Det är den långa raden features från bland annat ​​Ghostface Killah, Kodak Black, Portishead‘s Beth Gibbons, Summer Walker och Baby Keem, som är det som gör musiken dynamisk på riktigt. Låtarna Die Hard, Father Time och Purple Hearts breddar ljudbilden.

Helt klädd i vitt äntrar Kendrick Lamar scenen med segervissheten hos någon som befinner sig på toppen av sin karriär. Att höra Kendrick rappa är som att se den norske skidlöparen Johannes Hösflot Kläbo åka en klassisk sprint.
Innan den svårt fängslande ”Swimming pools (drank)” dirigerar han självsäkert publikens jubel med två fingrar. Efter ”Bitch don’t kill my vibe” står han bara tyst i två minuter och tar emot publikens ovationer. Han ser uppriktigt rörd ut.När en blockbuster som ”Black panther” – vars soundtrack logiskt nog kurerades av Lamar – använder enbart afroamerikaner framför och bakom kameran. Att Lamars ”Damn” blev snuvad på en Grammy för årets album av Bruno Mars spralliga musikal ”24 K Magic” får ses som en lika surrealistisk som väntad invändning i marginalen.

När kommer The Weeknd till Sverige?
The Weeknds första världsturné startar 2022 med 39 nya datum tillagda – och totalt 109 stopp världen över! Det svenska datumet flyttas därför från 4 oktober 2021 till 13 september 2022, på Ericsson Globe i Stockholm.
Där andra artister på den här nivån hyr in flygande varmkorvar nöjer sig Kenny med en mikrofon, en ensam dansös och fyra bildskärmar, en av dem placerad i scentaket.

Till Globen kommer Kendrick Lamar med en unik position som artist. Där Jay-Z och Kanye West hissade upp sig själva på två troner 2012, smyger Lamar in bakvägen med en annan av samtidens viktigaste röster – James Blake – som support. Blake är lyxigast möjliga förband och alternerar mellan digitala jazzimprovisationer och Joni Mitchell-ballader för 10-talet.
Kendrick behöver ingen rekvisita. Han har ju någonting så mycket mer värdefullt: närvaro, vidunderlig hantverksskicklighet och något väldigt viktigt att berätta i nästan varje rad.