Posted on

Kia Niro Motorvärmare

Nu har vi fått in en KIA Niro Plug-in i det välutrustade Advance Plus 2 utförandet. Bland utrustningen märks bl.a adaptiv farthållare, helläderklädsel, LED-strålkastare, döda vinkelvarning, GPS och backkamera. KIA Niro tar dig upp till 58km på ren el och har en årsskatt på 360kr. Vi tar din bil i inbyte och erbjuder förmånlig finansiering om så önskas. Välkommen in till oss i Mariestad!Vi ber om din förståelse och vi lovar att göra vårt bästa för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Om du har några frågor eller behöver hjälp är du välkommen att kontakta oss, och vi återkommer så snart som möjligt.

Vår kundtjänst kan också ha något längre svarstider och vi har begränsad tillgänglighet. Vi arbetar för att besvara alla förfrågningar så snabbt som möjligt, men det kan ta längre tid än vanligt.
Vi vill meddela att under semestertider upplever vi längre leveranstider än normalt. Vi ber om ursäkt för eventuella förseningar och tackar för ditt tålamod.

Tillsammans med Eways erbjuder vi ett brett sortiment av laddboxar med tillbehör, allt för att passa dina behov. Med laddboxarna från CTEK och Chargeamps så kan du med Ellevios app schemalägga din laddning smart, det vill säga när elpriserna är som billigast.Vi har tidigare skrivit om Chalmerforskaren Evelina Wickners studie som handlar om litiumjonsbatteriets åldrande, där en parameter är temperaturen. Studien visar att en optimal temperatur för ett elbilsbatteri under användning är 25–30 grader. Både högre och lägre temperatur än detta kan påverka batteriet negativt.

Vilka bilar har motorvärmare?
Märke och ModellAudi.Citroën.Ford.Hyundai.KIA.Mercedes-Benz.Nissan.Opel.
Förenklat kan man säga att jonerna i litiumjonbatteriet får svårare att röra på sig när det är kallt. Bilen lägger då mer energi på att värma upp batteriet istället för att driva bilen framåt. Men det finns saker man som elbilsägare kan göra för att maximera räckvidden.Visste du att elbilens räckvidd kan påverkas av kylan? Tester visar att en elbil i genomsnitt kan tappa upp mot 20 procent redan vid nollgradig temperatur. Här kommer sju tips för en bättre räckvidd vintertid. Trevlig resa!

Har Kia motorvärmare?
Med en motorvärmare och kupévärmare i din Kia så slipper du skrapa isiga rutor på morgonen. En kall motor släpper ut en betydligt större mängd miljöfarliga avgaser. Motorvärmaren ser till att motorn når rätt arbetstemperatur snabbare, vilket resulterar i snabbare uppvärmning av bilen och renare avgaser.
Värmaren kan startas från bilens förarplats. Det finns lösningar där värmaren startas med en fjärrkontroll, men i dag blir det allt vanligare att man använder sig av en mobilapp i sin smartphone.En elektrisk motorvärmare har energieffektiva fördelar när temperaturen ligger under 10 grader. Men, det finns saker att tänka på. Du behöver ha koll på utomhustemperaturen och tiden som motorvärmaren är inkopplad för att inte elkostnaden ska äta upp bränslebesparingen.

Bränslevärmaren är monterad utanför kupén, skild från motorn, och använder bränsle från bilens bränsletank. Värmaren hettar upp bilens kylarvätska och en liten elektrisk pump transporterar den varma kylvätskan in i passagerarutrymmets värmeelement. Bilens ordinarie kupéfläkt körs samtidigt med värmaren så att värmen kan sprida sig.En kupévärmare värmer upp kupén genom att blåsa ut varm luft, och är bra både för komforten och ur ett säkerhetsperspektiv. Det blir varmt i bilen och man slipper att skrapa rutorna. Dessutom immar rutorna inte igen under färd.Kontaktvärmaren består av ett element ingjutet i aluminium och anpassat till monteringsstället. Kontaktvärmare för oljetråg är i princip en oljevärmare, som värmer upp oljan istället för kylvätskan. På värmarens kontaktyta appliceras en värmeledande pasta, för att förbättra värmeöverföringen mellan kontaktvärmaren och motorblocket eller oljetråget.Reservdelar – Behöver du t.ex. motorolja, bromsbelägg, bromsskivor, bilbatteri eller bromsok till din SAAB, Volvo, Volkswagen eller Audi behöver du inte vänta länge. Det utbud av reservdelar du hittar på Mekster.se är alla lagerförda artiklar och kan därför levereras till dig snabbt! Samma sak gäller för de tillbehör vi visar för dig!

Mekster.se erbjuder dig reservdelar och tillbehör som passar din bil. Du kan känna dig trygg och säker när du handlar hos oss på Mekster.se då alla våra reservdelar håller samma kvalitet som originalbildelar och vissa fall högre kvalitet.
Kia e-Niro utmanar de betydligt dyrare alternativen med rejäl räckvidd till ett riktigt konkurrenskraftigt pris. Det här är den bästa elbilen du kan köpa just nu!Läs merDet går snabbt nu. Elbilarna får bättre räckvidd och sjunker i pris samtidigt som laddinfrastrukturen byggs ut. Det sammantaget gör att det nu finns elbilar som fullt ut funkar för vanligt folk med normala budgetar och körmönster, och Kia e-Niro är ett av de främsta exemplen – inte bara en värdig Miljöbästa Bil-finalist utan en möjlig Bästa Bil. Läs mer

Kan man ha motorvärmare på hela tiden?
SVAR: Nej, motorn mår inte dåligt av att vara konstant uppvärmd men vad säger den som tillhandahåller strömmen? Du kommer att förbruka en stor mängd energi i onödan om motorvärmaren är konstant inkopplad. Dessutom har värmeelementen i motorvärmaren en begränsad livslängd.
Det lär finnas trådlösa kontroller som klarar även en motorvärmare. Oftast tar det någon tid att göra sig färdig för avfärd, med en sådan fjärrkontroll kan man använda den tiden till att värma motorn. Visserligen kommer den troligen inte upp i full värme men det hjälper till både för miljö och hälsa.Nu har vi fått in en KIA Niro Plug-in i det välutrustade Advance Plus 2 utförandet. Bland utrustningen märks bl.a adaptiv farthållare, helläderklädsel, LED-strålkastare, döda vinkelvarning, GPS och backkamera.

Är motorvärmare och kupévärmare samma sak?
– Det finns flera fördelar med motorvärmare, berättar Magnus. Att värma upp motorn innan färd gör att motorn startar lättare, det ger bättre bränsleekonomi, minskar motorslitaget och släpper ut mindre skadliga avgaser, samt går fortare att få upp värmen i kupén, även utan kupévärmare.
Du kommer strax att få ett mail av oss med länk till objektet/objekten, kontaktuppgifter till säljaren och lite andra bra tips inför köpet. Vill du se fler liknande objekt klicka här!Tyvärr måste vi hindra dig från att skicka fler intresseanmälningar just nu. Vi måste bara verifiera att du inte är en robot. Hör av dig till oss på 08-23 30 00 om du vill att vi hjälper dig att skicka fler.

CARFAX-rapporten hjälper dig att spara pengar genom ett säkrare köp. Den hjälper dig att upptäcka fusk med mätarställningen, besiktningshistorik, misstänkta importer, dolda fel och mycket annat. – En kupévärmare monteras i kupén och värmer upp den genom att blåsa ut varm luft. Monteras med fördel så att luften cirkulerar i kupén. Om man lägger den på golvet tar det mycket längre tid att värma upp luften. – Sett till säkerhet är den viktig, då du slipper att rutorna immar igen under färd. Det gäller både in- och utsida. Sedan är en kupévärmare kanske mest en komfortlösning. Det blir varmt i bilen även vid minusgrader, och du slipper skrapa rutorna vid frost och snö.

– Nej, inte i moderna bilar. De bör du lämna in till en verkstad för installation. Även om motorvärmaren, kontaktvärmare, kan vara lätt att montera kan det vara riktigt knepigt att få kablarna genom torpedväggen till kupévärmaren/kupéuttaget.
– Svår fråga att svara på. Personligen kan jag tycka att en dyrare kupévärmare har en effektivare fläkt än en som är billig, vid jämförbar effekt. Det vill säga högre och bättre luftgenomströmning.

– En motorvärmare värmer upp motorn innan färd, berättar Magnus. Antingen genom att värma upp kylvätskan eller indirekt värma upp vattnet/oljan från utsidan, det vill säga en kontaktvärmare som monteras på motorblocket eller på oljetråget. En värmare som värmer vattnet direkt är klart mer effektiv än en som värmer utifrån. På moderna bilar är det dock inte alltid möjligt att montera en värmare i kylvätskan på grund av motorns konstruktion. Därför blir kontaktvärmare allt vanligare. Generellt är de också mycket enklare att montera, då man inte behöver tömma ur någon kylvätska.
– Det finns flera fördelar med motorvärmare, berättar Magnus. Att värma upp motorn innan färd gör att motorn startar lättare, det ger bättre bränsleekonomi, minskar motorslitaget och släpper ut mindre skadliga avgaser, samt går fortare att få upp värmen i kupén, även utan kupévärmare.

Med hösten och vintern kommer kalla morgnar. När vi står där och skrapar bort isen från rutan är det lätt att önska att vi installerat en kupé- eller motorvärmare.– Inte vid val av motorvärmare, där finns det nästan aldrig några alternativ att välja på. Vid val av kupévärmare bör man ta hänsyn till bilens, eller i alla fall kupéns storlek. Om man har en stor kombibil bör man välja en värmare med högre effekt. Om man har en liten bil, räcker det oftast med en värmare med lägre effekt. Ditt val påverkas också av hur varmt du vill ha i bilen.Letar du efter en restaurang, ett lokalt företag eller någon speciell plats att besöka? All uppdaterad information, och mycket mer, finns via Intressanta platser i Kia On-Board Services.

Är det värt att ha motorvärmare?
En motorvärmare värmer upp bilens motor i förväg, vilket gör att den snabbare kommer upp i rätt arbetstemperatur. Det ger bättre bränsleekonomi, minskat motorslitage, mindre avgasutsläpp och en snabbare uppvärmd kupé.
Full kontroll – även om du inte kör. Parkeringsläget håller dig uppdaterad när någon annan sitter bakom ratten. Övervaka din Kias plats, körtid, körsträcka och toppfart med hjälp av Kia Connect-appen. Dina personuppgifter är skyddade eftersom den faktiska föraren endast har begränsad tillgång till bilens infotainmentsystem.För att hjälpa dig att parkera din bil snabbt kommer systemet att ange parkeringsområden innan du anländer till din destination. Det visar parkeringsplatser på gatan och parkeringsgarage, om det finns i närheten och fler detaljer som exempelvis pris.

Lämna aldrig bilen olåst – eller dig själv utelåst. Med Kia Connect-appen kan du låsa och låsa upp din Kia med ett enkelt knapptryck var du än är. Skulle du glömma att låsa bilen så får du en notis om detta via Kia Connect-appen.Spara en slant. Bränslepriser uppdateras automatiskt till Kia On-Board Services så att du alltid vet var du får det bästa erbjudandet, och kan planera ditt stopp utefter det.

Möjligheterna med Kia Connect-appen och Kia On-Board Services är mångsidiga och omfattande, oavsett om du väljer en hybrid, plug-in hybrid, en helt elektrisk bil eller en bil med förbränningsmotor.
Hur kommer helgen bli? Få full koll på väderprognosen. Skriv bara in din destination och se en fyradagars sammanfattning, komplett med lägsta och maximala temperaturer, vindhastighet och chanser för sol eller regn.

Information- och kontrollservice för din Kia; tjänsterna kommer att vara tillgängliga kostnadsfritt under en period av sju år räknat från första registreringsdagen för bilen. Ägaren kan ändras under den perioden. Detaljer om drift- och användarvillkor kan erhållas från din återförsäljare av Kia och på kia.com. Uppkopplingen av telefoner med iOS- eller Android-operativsystem kan innebära extra kostnader beroende på vilken datamängd som ingår i abonnemangen.
Kia Kia On-Board Services finns för modeller utrustade med Kia Connect och visar var laddstationer finns samt annan information som betalningsmetoder och kompatibla kontakter och anslutningar.

Ställ in temperaturen för en bekvämare resa. I våra renodlade elbilsmodeller (EV) kan du fjärraktivera, ställa in och schemalägga klimatanläggningen innan du kliver in i bilen, så du får en behaglig temperatur när det är dags att köra. Inte bara bekvämt för dig utan även för din Kia – med optimerad temperatur även inne i batteriet ges en idealisk kraftomvandling direkt från start.
Programmet är giltig endast för nya Kia-fordon inköpta efter 28 februari 2013 med fabriksmonterat navigationssystem från LG. Arbetskostnad kan tillkomma på serviceverkstad för tidsåtgång för installation av uppdatering. Den sjuåriga planen för kartuppdateringar inbegriper sex uppdateringar eftersom Kia-fordon levereras med den senaste kartuppdateringen. Fria kartuppdateringar sker i samband med Kia Originalservice. Garantin på navigationssystemet påverkas inte av denna plan. Kia ansvarar inte för kvaliteten på den kartdata som tillhandahålls av leverantören.

Har Kia Bränslevärmare?
Under den kallare årstiden är en motor- värmare till stor hjälp. Om du vill ha en var- mare och smidigare start på resan, välj en elmotorvärmare eller bränslevärmare. Kia samarbetar med DEFA och Eberspächer. Finns även till Optima SW Plug-In Hybrid.
Din bil håller kontakten med dig. Få exempelvis notiser om ditt billarm skulle aktiveras, viktig information från Kia och statistik om ditt bilanvändande.De flesta regeringar och lokala myndigheter är överens om att hastighetskameratjänster och varningar för olycksdrabbade trafikzoner gör körningen säkrare. På Kia följer vi lokal lagstiftning och anpassar vid behov vår praxis.

Hur vet man om man har motorvärmare i bilen?
Annars är det bara att testa. Anslut ett par timmar innan du skall iväg med i övrigt kall bil och jämför med hur den brukar vara utan ansluten sladd. Du kommer att märka skillnaden om du har motorvärmare! Den startar mycket lättare och du får fortare värme i kupén från motorn.
En funktion du inte kan tappa bort. Hitta min bil-funktionen ser till att du alltid vet var du parkerade din Kia. Perfekt vid stora parkeringar eller på nya obekanta platser.Full kontroll. Övervaka fordonets plats, körtid, körsträcka och toppfart i Kia Connect-appen, oavsett vem som kör din Kia. Samtidigt som din data skyddas.

Rätt temperatur skapar komfort. I våra helt elektriska bilmodeller (EV) kan du med laddsladd ikopplad fjärraktivera, ställa in och schemalägga klimatkontrollen, så att det är precis rätt temperatur när du kliver in.
Gör dig redo för en förbättrad körupplevelse anpassad för den uppkopplade vardagen. Med information i realtid som assisterar dig i varje situation, och fjärrstyrning med din smartphone håller du dig ständigt kopplad till din Kia. Ladda hem appen. Funktionen Last Mile Navigation i Kia Connect-appen, guidar dig från din bil, när du väl har parkerat, till din faktiska slutdestination. Även om du inte känner till området så hittar du alltid fram till slut tack vare AI-navigationen. Uppdateringar av Kia Connect är kostnadsfria i 7 år från och med att bilen tas i trafik första gången, och kan föras vidare om du väljer att sälja din Kia. Det är bara en av de fördelarna med Kia-löftet – vilket ger dig ett större värde på längre sikt. Med Kia får du helt enkelt 7 sköna år. För mer information följ länken nedan.Den sjuåriga nybilsgarantin följer bilen och upphör sju år efter första registreringsdatum eller efter 15 000 körda mil, det som först uppnås. För att nybilsgarantin ska gälla så måste all service utföras antingen av en auktoriserad Kia-verkstad eller av annan verkstad, förutsatt att arbetet utförts på ett fackmannamässigt sätt enligt Kias serviceprogram under hela garantitiden. Giltig i EU-länder (plus Norge, Schweiz, Island och Gibraltar).

Kan man ha kupévärmare i elbil?
Eftersom en elbil inte har en förbränningsmotor skapas det ingen spillvärme som kan värma kupén. Istället får batteriet driva en värmepump/kupévärmare som tempererar kupén.
Alltid steget före. Online Navigation tar reda på den snabbaste vägen för varje resa genom att hämta molnbaserad trafikdata med endast 6 minuters intervall. Systemet uppdateras kontinuerligt vilket alltid ger dig den senaste informationen, justerar din väg i realtid, ökar framkomligheten och beräknar en exakt ankomsttid.Holmgrens bil är en av Sveriges största privata bilhandlare och vi fokuserar på ditt liv med bilen. På våra anläggningar hittar du ett stort sortiment av både nya och begagnade bilar och vi hjälper dig att hitta din nya bil som passar dina behov. Idag finns Holmgrens bil på 13 orter och vi säljer BMW, Ford, Hyundai, Nissan, MG och MINI.

Vi finns här för dig genom hela ditt liv med bilen och tycker att ägandet ska vara enkelt och bekymmersfritt. Hos oss kan du tryggt lämna in din bil för all typ av service, byte av vindruta, lagning av stenskott eller däckbyte. I vår däckshop finns allt för däck, dessutom har vi däckhotell där du kan förvara dina hjul tryggt och säkert. Vi har även ett brett urval av både nya och begagnade vinterdäck och sommardäck.Alla personuppgifter som skickas in till Holmgrens Bil kommer att behandlas enligt bestämmelserna i EU:s dataskyddsförordningen (GDPR). Här kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.En värmepump innebär att kupén kan hållas varm på kyliga höstdagar, under hela vintern och en bit in på våren – utan att förbränningsmotorn måste köras igång.