Posted on

Korv Och Potatissoppa

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.Kallas för liaison en redning på äggula och vispgrädde som monteras ned i slutet av tex en soppa. En fransk term. Lärde mig detta på restaurangskolan. Har ett sparrissopprecept där denna beredning ingår. Blir gott och krämigt.

Vi och våra partners använder cookies för att Store and/or access information on a device. Vi och våra partner använder data för att Personalised ads and content, ad and content measurement, audience insights and product development. Ett exempel på uppgifter som behandlas kan vara en unik identifierare som lagras i en cookie. Vissa av våra partners kan behandla dina uppgifter som en del av deras legitima affärsintresse utan att be om samtycke. Om du vill se de syften som de anser sig ha ett legitimt intresse av, eller om du vill invända mot denna databehandling använder du länken Leverantörslista nedan. Det lämnade samtycket kommer endast att användas för databehandling som härrör från denna webbplats. Om du vill ändra dina inställningar eller återkalla ditt samtycke när som helst finns länken för detta i vår integritetspolicy som du kan nå från vår hemsida..

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

Väldigt god soppa, men jag sparade lite av grädden och rörde ut en äggula i den, som jag tillsatte när den puttrat färdigt, för den får inte koka efter det, då skär den sig. Något jag lärt mig av min fd frus mormor, funkar i nästan alla soppor.Purjo- och potatissoppa med röda linser och korvslantar En värmande, nyttig soppa behövs så här års.Det är inte bara hälsosam och lättsam mat, utan går även snabbt att laga. Man kan dessutom välja riktigt billiga råvaror och ändå få ett jättegott slutresultat. Röda linser, som ingår i den här soppan, är en nyttig ingrediens som ger soppan både fibrer och järn. Ett praktiskt tips, speciellt till barnfamiljen, är att först mixa soppan slät och sedan förstärka den med något som är extra omtyckt. Exempelvis kan man som på bilden lägga tunt skivad vanlig varmkorv, eller strimlad kokt skinka/kassler, alternativt lägga i några köttbullar direkt i sopptallriken. Allt blir sedan varmt av den heta soppan. En klick crème fraiche eller matyoghurt på toppen är gott och festligt. Så lätt får man alla att se fram emot soppdagarnaVi har funnits på Internet sedan 1999 och är mötesplatsen på internet för matlagnings- och vinintresserade. Du som besökare är välkommen att ta del av de inlägg, artiklar och recept som finns här.Detta är en gammal hederlig korvsoppa som helt enkelt inte innehåller något annat än så grundläggande ingredienser som korv, potatis och purjolök. Koka detta i grönsaksbuljong tills potatisen är mjuk. Sen är det klart att äta.

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.
Korv- och potatissoppa: 800 g potatis, 500 g middagskorv (9%), 250 g purjolök, 2 tärning grönsaksbuljong, 8 dl vatten, 5 st svartpepparkorn, 5 st lagerblad, 0.5 tsk salt

Du kryddar soppan med hela svartpepparkorn och ett par lagerblad och en dutt salt. Mer än så krävs inte. Denna soppa är ett utmärkt exempel på hur recept inte nödvändigtvis blir bättre bara för att de innehåller en stor mängd avancerade ingredienser. Korv- och potatissoppa är på detta vis precis tvärt emot Kyckling i dragonsås med ris som jag skrev om för nån vecka sedan.
Tips! Krydda med egna kryddor efter smak. Oregano och/eller timjan fungerar bra. Du kan också använda andra rotfrukter i soppan. Det är också gott med en liten mängd rimmat fläsk eller bacon i.Bönor. Jag använde cannellinibönor i det här receptet för att bulka upp med mer protein och göra soppan mer mättande. Vilka vita bönor som helst fungerar bra här.

Man skulle kunna tro att soppa med grönkål inte skulle hålla sig så bra men faktum är att den här soppan håller jättebra i två till tre dagar i kylskåpet. Det går bra att värma upp den försiktigt i en kastrull på spisen eller i mikrovågsugnen. Om du mikrar soppa så tänk på att ta ut tallriken och röra om lite efter halva tiden så att soppan värms upp jämnt.
Potatis. Jag gillar att använda delikatesspotatis med skalen kvar i den här soppan. Det går bra med vilken fast potatissort som helst och det går såklart bra att skala den också.Grönkål. Jag använder färsk grönkål där jag dragit av bladen från stammarna och hackat dem grovt. Det är bra att hacka grönkålen lite så att det går lättare att äta den i soppan sen. Grädde. Det går bra att använda vilken grädde som helst i det här receptet, allt från matlagningsgrädde, vispgrädde och grädde baserad på havre eller soja. Danielle är en självlärd bakentusiast och receptskapare. Hennes kärlek för bakning och matlagning startade tidigt och sitt första recept knåpade hon ihop redan vid sju års ålder. Hon älskar att testa nya smaker och experimentera fram nya recept.

Självklart går det bra att göra den här soppan till en vegetarisk soppa. Välj en vegetarisk korv (jag tror till och med att det finns vegetarisk kabanoss) eller uteslut korven helt och addera mer bönor i soppan istället. Grädden går jättebra att byta ut mot en havre- eller sojabaserad grädde som fungerar i matlagning.
Paprikapulver. Det är paprikapulvret som ger den här soppan sin vackra gula färg. Både vanligt paprikapulver och rökt paprikapulver fungerar bra i den här soppan.Lök. Den här soppan innehåller både gul lök och vitlök. I receptet står det fyra vitlöksklyftor, men du kan anpassa det efter eget tycke och smak. Gillar du vitlök så tar du fle roch gillar du inte för stark vitlökssmak så tar du mindre.