Posted on

Kungsbacka Shopping Center

Bostäder Bastu, vallaboda och vinterträdgård. Det är några av ingredienserna som Koppartallen vill lägga i deras nya bostadskoncept i Borlänge. Det är med lyx och sociala ytor som den inflyttad arbetskraften till den gröna industrins framfart ska lockas att stanna kvar. Katarina Hultqvist, vd för Koppartallen, berättar att de redan nu har en dialog med företagen; ”De ser det som en konkurrensfördel”.När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.

Vad hette Hede Outlet tidigare?
Hede Fashion Outlet (tidigare Freeport) är ett köpcentrum i Varla i norra delen av Kungsbacka, 25 min söder om Göteborg.
På Kungsmässan finner du Steinbrenner & Nybergs sydligaste butik med fullt utbud av ekologiska surdegsbröd, smarriga tårtor, handgjorda praliner och goda kakor! Helt nyrenoverat, riktigt fräscht och fint. Är benen trötta av all shopping kan du slå dig ner för lite lugn och ro tillsammans med en bättre fika i vår nya servering. Kungsmässan är ett fräscht shoppingcenter med alla lösningar du behöver. Precis innanför dörrarna vid ingång två hittar du oss och bilparkeringen är nära till hands när du behöver lasta av dagens shopping. Kungsmässan är öppet 7 dagar i veckan i princip året om. Hundarna får ni gärna lämna hemma till erat besök hos oss.Zipadoo erbjuder helhetslösningar för lokal e-handel och har i samarbete med verksamheterna på Kungsmässan och i Kungsbacka Innerstad, tagit fram en möjlighet att e-handla lokalt i dina favoritbutiker och restauranger med hemleveranser redan samma kväll.

Mest berömd av dem var kaparekaptenen Lasse i Gatan. Hans bragder ledde till att han fick rangen Kommendör och blev adlad med namnet Lars Gathenhielm. Han anklagades vid ett par tillfällen för ren piratverksamhet, men beskyddades av kungen och dömdes aldrig för sina dåd. Lasse dog 1718 bara 29 år gammal. Både han och hans hustru Ingela ligger begravda i två pampiga marmorsarkofager i Onsala kyrka.

Vad finns det att göra i Kungsbacka?
Kungsbacka I Hembygdsmuseet finns mycket intressant att titta på. Här visas utställningar, en textilutställning, en skolsal med möbler från olika epoker, här finns modeller med äldre Kungsbackamiljöer och en butik med gammal inredning och autentiska föremål och varor.
Kungsbacka, eller Koningsbakkae som staden då hette, var under medeltiden en dansk gränshandelsplats och under en period Danmarks minsta stad. 1982 firade Kungsbacka fyrahundraårsjubileum som minne av att Kungsbacka fick tillbaka sin stadsstatus 1582.Kungsbacka som stad fanns däremot långt före 1550-talet. Första gången staden omnämndes var 1366 och handlade om befästningen Kungsbackahus, dagens Skansen, som låg mellan Kungsbackaån och Söderån.När Halland blev svenskt 1645 minskade Kungsbackas betydelse och det blev allt svårare att bedriva sjöfart. 1646 fråntogs staden rätten att bedriva utrikes seglation, men fick till viss del tillbaka rätten 1675.Efter den stora branden en marknadskväll i augusti 1846, då i stort sett hela staden jämnades med marken, försvann den gamla medeltida stadsbildningen och den stad vi känner idag planerades. Röda stugan på Norra Torggatan och Borgmästarevillan på Östergatan är det enda husen som finns kvar från tiden före branden.

Hur länge har Hede Fashion Outlet öppet?
Ordinarie öppettiderMåndag10.00 – 19.00Torsdag10.00 – 19.00Fredag10.00 – 19.00Lördag10.00 – 19.00Söndag10.00 – 19.00 Cachad
Borgarnas största inkomstkällor var utvinning av salt på Läsö, sjöfart mot Jylland och Sverige, handel med Marks härad i Sverige och jordbruk på stadens lyckor i norr och väster.Kungsmässan ligger i hjärtat av Kungsbacka, 2,5 mil söder om Göteborg på Sveriges västkust. Köpcentret har 90 butiker, caféer och restauranger.Bra parkeringsmöjligheter och parkering för Elbilsladdning.

När öppnades Kungsmässan?
1973Kungsmässan / Öppnade Kungsmässan invigdes som köpmannavaruhus med 24 handlare i juni 1973, och byggdes ut till dagens storlek under 1983 – 1984.
Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.
Kungsmässan har fortsatt Storgöteborgs nöjdaste kunder och blev vald till bästa Citygalleria i Sverige 2021, 2019, 2018, 2017 och 2016 – allt enligt Evimetrix undersökning ”Svenskarnas favoritcentrum”.

Hur många butiker finns det i kungsmässan?
Kungsmässan har cirka 100 butiker, caféer och restauranger. Kungsmässan har cirka 5 miljoner besökare årligen och omsätter totalt cirka 1,5 miljarder kronor.
Kungsmässan köpcentrum ligger i hjärtat av Kungsbacka, 2,5 mil söder om Göteborg. Kungsmässan har cirka 100 butiker, caféer och restauranger. Kungsmässan har cirka 5 miljoner besökare årligen och omsätter totalt cirka 1,5 miljarder kronor.

Vad är öppet i Kungsbacka?
För helgöppet och avvikande öppettider under kommande helgdagar kan du läsa mer genom att scrolla längre ner på sidan.Kungsmässan. Måndag – fredag kl. 10.00 – 20.00. Lördag – söndag kl. 10.00 – 18.00.ICA Kvantum: alla dagar kl. 7-23.O’Learys: Måndag kl. 11-22. Tisdag – torsdag kl. 11-23. Fredag – lördag kl. 11-01.
Aranäs har varit en del av Kungsbacka sedan 1940-talet. Från början var vi ett traditionellt byggmästarföretag, men vi har idag utvecklats till en modern och aktiv samhällsbyggare. Vi är högst delaktiga i utvecklingen av ett framtida Kungsbacka. Varje dag lever och arbetar vi tillsammans med människorna i Kungsbacka. Både i egenskap av fastighetsägare och hyresvärd för lokaler och bostäder, men även som utvecklare av nya spännande områden och stadsdelar.Aranäs är idag den största privata fastighetsägaren i Kungsbacka med ett innehav av ca 2 150 lägenheter och ett stort antal lokaler, bl.a. Kungsmässan Köpcentrum. Detta innebär att över 5 000 människor bor i våra bostäder och över 2 000 människor arbetar dagligen i våra lokaler.

Är Kungsbacka tryggt?
Kungsbacka är en av de tryggaste kommunerna i Sverige. Kungsbacka hamnar på plats 11 bland 290 kommuner i en nationell undersökning kring trygghet. Vi ligger också i topp tio när det gäller kommuner med minst antal anmälda våldsbrott. Under en 10-årsperiod har våldsbrotten minskat med hela 23 procent i Kungsbacka.
Det går inte att missa att Kungsbacka är en av Sveriges mest expansiva städer. Under de närmaste 10 åren kommer vi att utveckla ytterligare ca 25 000 kvm kommersiella lokaler och ca 5 – 600 nya bostäder. Nästan allt sker mitt i centrala Kungsbacka där utvecklingen av Kungsmässan Köpcentrum ständigt pågår samtidigt som den kaxiga stadsdelen Valand nu växer fram. Och mer är på gång!

Från första dagen efter återinvigningen har arbetet med att utveckla Kungsmässan fortsatt med oförminskat engagemang. Vi har förädlat 11 000 kvm med många spännande nya och nygamla butiker.Totalt ingår drygt 300 köpcentrum, gallerior och handelsplatser spridda över hela landet i Evimetrix undersökning ”Svenskarnas favoritcentrum”. Nästan 7 000 konsumenter har delat ut ungefär 32 000 omdömen. Källa: evimetrix

Vill du driva verksamhet i Sveriges bästa citygalleria? Kungsmässan utsågs 2021 till Sveriges bästa citygalleria för femte gången. Efter att vår utbyggnad med 9000 kvm blev klar under 2020 består Kungsmässan idag av cirka 100 verksamheter. Detta är bara början. En mängd spännande och transformerande idéer ligger i plan för att ta Kungsmässan in i framtiden och möta nya köpmönster och behov.Varmt välkommen till oss på Kungsbacka badhus för att bada, simma och träna. Lek i familjebadet, träna i multibassängen, njut i bubbelpoolen eller simma – vi har alltid minst en fartbana öppen. Träna i det fantastiska gymmet på över 1 000 kvm, gruppträna på land, i vatten eller utomhus. Välkommen och att du hittar just den träning som gör dig glad. Hos oss kan du skräddarsy ditt medlemskap utifrån vad, var och när du vill träna. Ditt pris summeras utifrån dina val. (Observera att medlemskap för endast motionssim behöver köpas i receptionen). När du köper ett träningsmedlemskap tar vi ut en administrativ avgift om 295 kronor. Det är en engångsavgift som du betalar direkt vid köp av ditt medlemskap. Avgift för entréband kan tillkomma. Ditt medlemskap är personligt.

Vårt mål för dig som medlem på Medley är att du ska känna och uppleva glädje men också framgång i din träning. Vi tror oss hittat vägen för att nå resultat och vi är redo att stötta dig. För att lyckas behöver vi lyssna på vad du vill med din träning och vilka mål du har. Vi kommer att göra allt för att vägleda dig så att du hittar rätt och inspirerar dig i din strävan att uppnå dina mål.Under sommaren blir alla* medlemskap uppgraderade till Sverige-nivå vilket innebär att du som medlem kan träna och simma på alla våra anläggningar under perioden 1 juni till 31 augusti.

Utöver våra drop in tider har vi även vissa tider som måste bokas, boka här. Dessa tider kan också bokas till slutna sällskap, mer information om det hittar du härMedlemspriserna per månad avser autogirobetalning med 12 månaders bindningstid (förutom bindningfritt-medlemskapet). Alla medlemskap har en månads uppsägningstid (ej samma som bindningstid) och sägs upp på mina sidor.Det här är den version av vår webbplats som är riktad till personer som talar Svenska i Sverige. Om du är bosatt i ett annat land eller en annan region väljer du den lämpliga versionen av Tripadvisor för ditt land eller din region i rullgardinsmenyn.Båten exploderade när Edmund Jensen skulle släcka en brand. Han slungades flera meter ner på marken och fick åka ambulans till sjukhus. I dag är han trots det glad över att det inte gick värre.

Kungsmässans alla butiker, caféer och restauranger hålls öppet enligt ordinarie tider nedan. För helgöppet och avvikande öppettider under kommande helgdagar kan du läsa mer genom att scrolla längre ner på sidan.
Kungsbacka hamnar på plats 11 bland 290 kommuner i en nationell undersökning kring trygghet. Vi ligger också i topp tio när det gäller kommuner med minst antal anmälda våldsbrott.I Kungsbacka arbetar vi på bred front för att behålla och öka tryggheten. Det ska kännas tryggt när du promenerar genom staden på kvällen. Tillsammans med polisen arbetar vi med belysning av olika stråk i centrum men också med exempelvis nattvandrare, grannsamverkan och förstås polisens närvaro på stan.

För att minska riskerna att människor begår brott arbetar vi med bland annat ungdomsverksamhet, föräldraskapsstöd och värdegrundsarbete i skolorna. Vi är stolta över at vara en trygg kommun, och vi arbetar hårt för att det ska fortsätta vara så.
Under en 10-årsperiod har våldsbrotten minskat med hela 23 procent i Kungsbacka. Även antalet tillgreppsbrott till exempel stöld och rån har minskat med 31 procent och här visar Kungsbacka bästa siffran i Halland!Kungsbacka kommuns webbplats använder kakor (cookies) för att fungera på bästa sätt. Genom att godkänna kakor sparar vi vissa personuppgifter knutna till ditt besök. Under inställningar kan du läsa mer, samt neka de kakor du inte vill godkänna.