Posted on

Lägenhet Uthyres Kalmar

We and our partners use cookies to Store and/or access information on a device. We and our partners use data for Personalised ads and content, ad and content measurement, audience insights and product development. An example of data being processed may be a unique identifier stored in a cookie. Some of our partners may process your data as a part of their legitimate business interest without asking for consent. To view the purposes they believe they have legitimate interest for, or to object to this data processing use the vendor list link below. The consent submitted will only be used for data processing originating from this website. If you would like to change your settings or withdraw consent at any time, the link to do so is in our privacy policy accessible from our home page.. Hejsan! Jag är en rökfri och skötsam tjej på 20 år som ska börja plugga i 3,5 år from 31 augusti Till socionom. Jag är i stort behov av bostad omgående. Ser gärna att det finns förbindelse eller …… Läs mer Kalmar är Smålands tredje största tätort efter Jönköping och Växjö och är också en av Sveriges äldsta städer. I staden finns Linnéuniversitetet som gör att det bor många studerande i staden. De mest centrala delarna av Kalmar ligger på ön Kvarnholmen här är det störst efterfrågan på lägenheter. På grund av närheten till Öland och att Kalmar är en kuststad gör att staden blommar upp med mängder av besökare under sommarhalvåret. Om det är svårt att få tag i lägenhet kan det vara idé att även bevaka andra städer nära Kalmar. Nedan ser du några alternativ på städer.

För att öka chansen att så fort som möjligt hitta en ledig lägenhet i Kalmar kan du annonsera här hos oss på Hyresmäklaren. Det gäller både om du letar en lägenhet eller om du vill byta lägenhet samt om du har en lägenhet eller ett rum att hyra ut. Genom att annonsera når då ut till ännu fler som kan tänka sig att hyra ut sin bostad i andra hand eller en privat hyresvärd som har fått en lägenhet ledig. Klicka på länken nedan för att lägga in en annons. Fyll i dina uppgifter samt kontaktuppgifter och skriv en liten text om dig själv.
Nu kan du gå vidare till värd/uthyrare genom att registrera dig. Sedan kan du luta dig tillbaka och låta vår bevakningstjänst hålla koll på hela bostadsmarknaden till dig. Hejsan, våra namn är Sanna och Sigge! Vi är ett glatt par från Kalmar respektive Öland som söker ett gemensamt boende här i Kalmar. Sanna arbetar som Guide på Kalmar Slott, medan Sigge studerar …… Läs mer Hej! ​Jag är en glad 23-årig musiker som just nu studerar på Öland. Mina studier tar slut i Maj och min målbild är att få bli kvar i Kalmartrakten och fortsätta bygga upp ett liv här… Jag är …… Läs mer

Lediga lägenheter i Kalmar är inte svårt att söka efter om du gör som tusentals medlemmar och blir medlem på hyresmaklaren.se. Här kan du se alla lediga bostäder i Kalmarområdet som de flesta hyresvärdar lägger ut för uthyrning. Det är en tjänst som vi har haft sedan 2008 och som hela tiden utvecklas genom att lägga in ännu fler hyresvärdar för att kunna erbjuda ännu fler lediga lägenheter i Kalmarregionen. Du kan söka på förstahand, andrahand, studentlägenheter, vanliga bostäder mm.
Efter 30 år som husägare har vi nu sålt vårt hus på Öland och vill flytta in till Kalmar. Både min man och jag är tillsvidareanställda. Vi söker en trea eller fyra helst på första våningen. Inflytt…… Läs merHej! Jag och min sambo letar nu efter en 2 rok i Kalmar. Vi båda är väldigt skötsamma, lugna och rökfria. Vi söker nu en lägenhet där vi kan bo en längre period. Jag Therese arbetar som undersköt…… Läs mer

Jag är en lugn och ansvarsfull tjej som arbetar på Lindsdalsskolan där jag fått ett vikariat! Jag är även barnvakt regelbundet i en familj i Kalmar! Inom en relativt snar framtid kommer jag att stu…… Läs mer Hej mitt namn är Maria , jag är 48 år jobbar som undersköterska på Länssjukhuset , har fast anställning och inga betalningsanmärkningar , djur och rökfri . Bor just nu i hus i Smedby , men söker nu…… Läs mer Hej ! Jag heter Annica Rooth och bor med min sambo Lars Andersson i en stor villa i Smedby, vi är pensionärer båda två och tycker det blir för tungt att sköta ett helt hus. VI SÖKER : Lägenhet m…… Läs merRöda rummet, varm choklad som är to DIE for, mysigt inredd precis i min smak och massa grejer att vila ögonen på! OCH kanske världens trevligare personal! Är ni i Uddevalla någon gång så missa inte! Ligger typ mitt emot Harrys!

Du behöver vara registrerad hos Bostadsförmedlingen för att kunna söka en lägenhet i Bostadssnabben. Lediga bostäder annonseras under Lediga bostäder och är märkta med Bostadssnabben.Under namnet Bostadssnabben annonserar vi bostäder som av olika skäl behöver snabb hantering för att bli uthyrda i tid. Om du anmäler intresse för en bostad i Bostadssnabben är det inte kötid som gäller utan bostaden hyrs ut till den som först anmäler intresse och som uppfyller godkännandevillkoren. Om du får en bostad genom Bostadssnabben behåller du din kötid.Jag står högt upp i bostadskön i staden där jag bor men bor själv i en hyresrätt. Om kanske 10 år är det dags för min son att flytta hemifrån. Finns det möjlighet att jag då om jag får ett hyreskontrakt låter honom bo där utan att alls flytta in eller skriva mig där själv? Eller blir det som en vanlig andrahandsuthyrning i såna fall?

Vad ingår i månadsavgiften HSB?
Vatten, lånekostnader, värme, sophämtning, TV, internet, ip- telefoni är andra saker som ingår i din månadsavgift.
Det kan vara svårt att få två hyresrätter – det förutsätter normalt sett att man kan visa för hyresvärden att man är i behov av två bostäder. Om hyresvärden inte anser att du har ett sådant behov, och det visar sig att den nya hyresrätten inte kommer att användas för det avsedda ändamålet, finns det en risk att du inte får ett till hyreskontrakt överhuvudtaget – det är dock inte omöjligt, utan en bedömning som görs av hyresvärden och dig.Utgångspunkten är att det, åtminstone i teorin, är lagligt att ha flera hyreskontrakt samtidigt. Om det dock uppdagas att en hyresgäst inte använder hyresrätten i enlighet med det avsedda ändamålet kan hyresvärden i vissa fall säga upp avtalet. Detta gäller alltså om en bostadshyresgäst inte använder hyresrätten som en bostad – det vill säga, om han eller hon inte bor där överhuvudtaget. Endast i de fall då hyresgästen har ett behov av två bostäder är det alltså förenligt med hyresrättens avsedda ändamål.

Om någon annan än hyresgästen har en självständig rätt till bostaden krävs alltid tillstånd från hyresvärden, eftersom det betraktas som andrahandsuthyrning. Även familjemedlemmar kan anses ha en självständig rätt till bostaden, och kan därmed anses vara en andrahandshyresgäst. Vid bedömningen huruvida en familjemedlem är en sådan andrahandshyresgäst bör hänsyn tas till familjemedlemmens ålder samt i hur stor omfattning förstahandshyresgästen själv bor i lägenheten.
Jag hoppas att du har fått svar på dina frågor och jag önskar dig och din son lycka till. Om du behöver ytterligare hjälp är du varmt välkommen att boka tid med någon av våra jurister på Familjens Jurist.Om du får en till hyresrätt och vill att din son ska bo där på heltid kan det vara att betrakta som andrahandsuthyrning, eftersom han troligtvis är i vuxen ålder, kommer att bo där utan dig och du inte kommer att bo där alls. Han kommer således att betraktas som en andrahandshyresgäst. För andrahandsuthyrning krävs alltid tillstånd från hyresvärden.

Var ska man inte bo i Kalmar?
Smedby – också väldigt off. Lindsdal – utanför kalmar, off. Djurängen – när min kompis bodde här gjorde någon inbrott i hennes lägenhet, men vet inte om hela området borde klassas som ett ’problemområde’ direkt. det ligger ca 5 minuter längre bort än funkabo och oxhagen.
Från den 20 september 2017 är Juristbyrån en del av Familjens Jurist och arbetar under ett nytt gemensamt varumärke – Familjens Jurist. Vi erbjuder samma tjänster som tidigare och möter kunder på samma sätt som tidigare men ingår nu i Familjens Jurist som är Sveriges största juristbyrå med flest antal nöjda kunder – Välkommen.

Fråga Juristen är en tjänst där du kan söka efter svaret på juridiska frågor. Frågorna har besvarats av studenter från Familjens Jurists studentnätverk. Rådgivningen har utförts efter bästa förmåga och svaren utgår från hur juridiken såg ut då svaret publicerades, vilken kan ha ändrats sedan dess. Familjens Jurist ansvarar inte för ett visst resultat som kan uppkomma på grund av att du använder svaret eller givna råd från Fråga Juristen i något sammanhang. Läs mer om Fråga Juristen här.
I Kalmar centrum bor du nära allt och avstånden är små. Kalmar är en kuststad med historia och charm. Samtidigt är det en modern stad med puls, universitet och bra service. När du bor centralt i Kalmar har du nära till alla butiker, restauranger, pubar och kaféer. Rikshems lägenheter ligger i charmiga kvarter med närhet till stadsparken, slottet, museer, bibliotek, teatrar, biografer och boulebana.I mysiga Kalmar centrum bor du nära butiker, restauranger, pubar och kaféer. Rikshems lägenheter ligger i charmiga kvarter med närhet till stadsparken, slottet, museer, bibliotek, teatrar, biografer och boulebana.

Hur många poäng behöver man för att få lägenhet HSB?
Hur många poäng som behövs beror på hur många bosparare som är intresserade av just det objektet du söker. Under respektive fastighet kan du se vilka bosparpoäng som krävts för de lägenheter som vi fördelat de senaste åren. Här kan du välja område och fastighet.
I centrala Kalmar har du allt du behöver i vardagen. Här finns förskola och grundskola, gymnasieskola och universitet. Det är promenadavstånd till det mesta. Ska du resa till övriga delar av Kalmar finns det bra bussförbindelser och cykelvägar precis utanför dörren. Vill du njuta av havet, naturen och lantlig idyll har du vackra omgivningar på promenad- och cykelavstånd.

Tänk att du vill ha bara några minuter till jobbet. Eller så vill du bo lite mer ute på landet, lagom pendlingsavstånd på max ett par mil men nära till böljande djupa skogar och fiske i någon insjö. För andra lockar Öland med sol och bad, kanske segling, vindsurfing eller golfbana med första utslag över en vik i Kalmarsund.
Har du någon i din närhet som också behöver arbete är du välkommen att höra av dig till någon av våra HR-konsulter. De kan ge dig information och hjälpa till med goda kontakter som kan leda till jobb för exempelvis en familjemedlem.

Hur många lägenheter har kalmarhem?
Vi på Kalmarhem har cirka 5 200 lägenheter varav cirka 1 100 är speciellt avsedda för universitetsstudenter och cirka 28 000 kvadratmeter kommersiella lokaler.
Arbetslivet i länet är rikt och varierande, från stora företag och industrier som Scania, OKG, Xylem, Kährs och SAFT, till mellanstora och små företag inom exempelvis energi- och miljöteknik, plast, e-handel, verkstad och trä. Vi har även tusentals entreprenörer inom jordbruk. Och så vi – Region Kalmar län – länets största arbetsgivare med 7000 medarbetare.

500 mil kust med hela Smålandskusten och alla skärgårdsöar. Och här finns också djupa skogar och öppna landskap. Du kanske tänker att du vill bo i en stad med ösigt uteliv, mysiga pubar och krogar, fullt av studenter och stort utbud på konserter och sportevenemang. Kanske vill du följa fotbollslaget i allsvenskan, bästa speedwayteamet eller hockeylaget.
Caroline Radke som är sjuksköterska jobbar sedan ett par månader på akuten på länssjukhuset i Kalmar. Hennes man som är biomedicinsk analytiker har fått jobb på blodcentralen på sjukhuset. Deras kompetenser är mycket efterfrågade och själva är de nöjda med paketlösningen på den nya orten.– Landstinget är det företag som haft flest förfrågningar, men det är ju ganska självklart eftersom det är den största arbetsgivaren, säger Maria Kindberg Johansson som är marknadschef på Kalmarhem

Den här typen av förtur finns faktiskt i var femte kommun i hela landet, enligt tidningen Hem&Hyra. Så går du i flyttankar – ring runt till kommunerna för många vill hjälpa efterfrågad arbetskraft. SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar. – Det är bra för oss som flyttar hit att snabbt få en bostad. De som bor här är kanske inte så glada att vi fick gå förbi i kön, men det är svårt att hitta lägenhet eller hus i Kalmar, framför allt när man flyttar in från annan ort, säger Paul Radke.

– Man vill ju veta att man har tak över huvudet dit man kommer och jobbar, så visst kan det vara så att man annars väljer en annan ort, säger Caroline Radke.
Ett exempel är familjen Radke, som består av två barn och två vuxna, och kommer från Sollefteå. På fem veckor fick de en trerummare via Kalmarhem. I vanliga fall får kalmarborna vänta i åtminstone två och ett halvt år för att få en lägenhet via Kalmar kommun, och har man speciella önskemål ja då tar det ännu längre tid.Totalt sett är det dock inte så många lägenheter som förmedlas på det här sättet. Kalmarhem till exempel, som har 4700 lägenheter, har ordnat förtur till sammanlagt 25 lägenheter det senaste året.

Du har möjlighet att stänga av cookies genom din webbläsare, det gör du genom att besöka sidan anonymt. Hur du gör detta skiljer sig åt beroende på vilken webbläsare du har. Om du inte accepterar cookies, finns det vissa delar av hsb.se som du inte kommer att kunna använda. I webbläsaren kan du också se över vilka cookies som lagrats tidigare och radera dessa. Se din webbläsares hjälpsidor för mer information.
På hsb.se används cookies för att mäta trafiken och användandet av vår webbplats, webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig som besökare och erbjuda andra tjänster som du efterfrågat. Cookies används även för att optimera vår kontakt med dig som webbanvändare och för att kunna ge förmånliga erbjudanden som kan vara intressanta för dig genom annonsering (målinriktad nätreklam).De som kan komma i kontakt med uppgifterna är HSBs marknad- och kommunikationsavdelning, leverantören av hsb.se och de tredjeparter som är tjänsteleverantörer för HSB i samband med användningen av cookies, exempelvis vid annonsering och analys av användning av webbplatsen.Besökaren ska också samtycka till att cookies används, med undantag för sådana cookies som är nödvändiga för att överföra ett meddelande via ett elektroniskt kommunikationsnät eller sådana cookies som är nödvändiga för att erbjuda en tjänst som du som webbplatsanvändare efterfrågat.

Cookies kan också delas in i förstaparts- och tredjepartscookies. Förstapartscookies är cookies som sätts av hsb.se (innehavaren av webbplatsen). Tredjepartscookies sätts av en annan webbplats, t.ex. för statiskanvändning av webbsidan eller annonsering.
Statistiska kakor samlar in och rapporterar information om hur du som besökare interagerar med webbplatsen. Informationen hjälper oss att förstå hur vi kan förbättra ditt besök på webbplatsen.

För sådan behandling som vi bedömer faller utanför en intresseavvägning mellan dina och våra berättigade intressen är den lagliga grunden för behandling samtycke.Hemsidebesökares personuppgifter behandlas för följande ändamål: mäta trafiken och användandet av vår webbplats, se till att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig som besökare och erbjuda andra tjänster som du efterfrågat. Cookies används även för att optimera vår kontakt med webbanvändare och för att kunna ge förmånliga erbjudanden till personer som kan vara intresserade genom annonsering (målinriktad nätreklam).

Hur får man lägenhet utan kötid?
Om du får en bostad genom Bostadssnabben behåller du din kötid. Du behöver vara registrerad hos Bostadsförmedlingen för att kunna söka en lägenhet i Bostadssnabben. Lediga bostäder annonseras under Lediga bostäder och är märkta med Bostadssnabben.
Hur länge vi behandlar dina personuppgifter varierar beroende på vilken cookie som sätts i din webbläsare. Beständiga cookies finns kvar på din dator till dess att du tar bort dem eller utgångsdatumet passerat och du återkommer till vår webbsida. Tillfälliga cookies saknar utgångsdatum och lagras temporärt i din dator under tiden du är inne på vår webbsida. När du stänger ned din webbläsare försvinner eventuella sessionscookies.Intresseavvägning mellan dina och våra berättigade intressen. Vårt berättigade intresse av att behandla dina personuppgifter med stöd av en intresseavvägning är att kunna ge dig en bra användarupplevelse och att optimera vår webbplats samt att förbättra utplacering av annonser online.

Dessa kakor är obligatoriska. De ger tillgång till basfunktionerna för webbplatsen och de relaterade tjänsterna. Utan de här kakorna kan inte webbplatsen fungera. Därför går de inte att inaktivera.HSB är ett samlingsnamn för HSB Riksförbund, dess dotterbolag samt de regionala HSB-föreningarna. Samtliga använder webbsidan hsb.se och använder sig av cookies. Det innebär att de olika bolagen och föreningarna kan vara ansvariga för utplacering av cookies på olika delar av webbplatsen. För att ge dig en bättre överblick innefattar denna policy information för hela webbplatsen, oavsett vilket bolag eller förening som har placerat ut cookies på en viss del av hemsidan. I HSBs lista över cookies anges vilka cookies som används på olika delar av hsb.se.

Om personuppgiftsbehandlingen grundar sig på den registrerades samtycke har denne rätt att när som helst återkalla detta samtycke. Sådan återkallelse påverkar inte lagligheten i personuppgiftsbehandlingen innan samtycket återkallades.
På hsb.se använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Vissa cookies används även för att optimera vår kontakt med dig som webbanvändare och för att kunna ge förmånliga erbjudanden som kan vara intressanta för dig genom annonsering (målinriktad nätreklam). Genom att klicka på acceptera och fortsätta använda hemsidan samtycker du till att dessa cookies används.Cookies som används för marknadsföring i andra kanaler gör det möjligt för oss att kommunicera med dig och visa dig så relevanta annonser som möjligt efter ditt besök på vår webbplats eller våra digitala tjänster.Hyran för en hyresrätt i Kalmar kommun varierar beroende på lägenhetens storlek. 1:or i Kalmar kommun kostar i snitt 3090 kr. 2:or i Kalmar kommun kostar i snitt 5150 kr. 3:or i Kalmar kommun kostar i snitt 7210 kr. 4:or i Kalmar kommun kostar i snitt 9270 kr.Här finner du förstahandslägenheter i Kalmar kommun i alla storlekar, allt från yteffektiva ettor till moderna och rymliga fyror och femmor. På HomeQ finns det även studentlägenheter och seniorlägenheter i Kalmar kommun.

Det bästa sättet att säkra en hyresrätt med förstahandskontrakt i Kalmar kommun är genom att registrera sig gratis på HomeQ och börja samla köpoäng. HomeQ har partnerskap med Kalmar kommun och landets främsta hyresvärdar som hyr ut sina lägenheter direkt via HomeQ.
Med HomeQ är väntetiderna för ett förstahandskontrakt mycket kortare än kommunala köer och andra alternativ. Lägenheter tilldelas via köpoäng, slumpvis eller först till kvarn.Korttidskontrakt går ofta att hitta genom att fråga runt bland vänner och familj eller använda olika uthyrningssajter, men om du är ute efter ett mer långsiktigt boende och ditt eget förstahandskontrakt i Kalmar kommun med omnejd är HomeQ det bästa alternativet. Letar du efter ett tryggt och långsiktigt boende i Kalmar kommun? Då har du kommit rätt! På HomeQ finner du förstahandskontrakt direkt från de bästa hyresvärdarna i Kalmar kommun. Tjänsten är helt gratis att använda. Ansök nu och finn ditt drömboende! På HomeQ finns det tre urvalsprinciper som våra hyresvärdar använder sig av: Strikt efter köpoäng, Först till kvarn eller Slumpmässigt. Det betyder att oavsett hur många köpoäng du har så har du en god möjlighet att säkra ditt drömboende i Kalmar kommun om du är aktiv på HomeQ och skickar in ansökningar.

I Kalmar äger HSB Sydost 380 st lägenheter. Vi har lägenheter i områdena Vänskapen och Norrliden i norra delen av Kalmar, men även nybyggda lägenheter på Kvarnholmen i centrala Kalmar.
När vi tilldelar våra lediga lägenheter har bosparare förtur. Därefter delas lägenheterna ut till medlemmar i HSB Sydost och därefter till övriga intressenter. Läs mer om vårt bospar här!I Kalmar förvaltar vi även 36 st lägenheter på Lupinvägen, 36 st lägenheter på Hemvägen samt 10 lägenheter på Fröken Märtas Väg i Borgholm. På våra externa förvaltningsuppdrag tillämpar vi inte bosparreglerna, här gäller alltså inte förturen för våra bosparare och medlemmar.

På kalmar.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder nödvändiga kakor.
Boplats Sverige hyreslägenheter i Kalmar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Sök bostad via Facebookgruppen ”Lägenheter Sök/byta/uthyres Kalmar” Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Sök bostad via Facebookgruppen ”Lägenheter i Kalmar” Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Vårt mål är att erbjuda ett brett utbud av hyresbostäder för att möta upp de olika boendekraven som finns. Hos oss kan du välja att bo i traditionellt flerfamiljshus, höghus eller i marklägenhet. Vi har studentlägenheter och även anpassade bostäder för 70+, så kallat Trygghetsboende.

Vi på Kalmarhem har cirka 5 200 lägenheter varav cirka 1 100 är speciellt avsedda för universitetsstudenter och cirka 28 000 kvadratmeter kommersiella lokaler. Vi erbjuder även ungdomsbostäder för invånare i åldrarna 18-25.

Får man stå på 2 lägenheter?
Är det möjligt att ha två hyreskontrakt? Utgångspunkten är att det, åtminstone i teorin, är lagligt att ha flera hyreskontrakt samtidigt. Om det dock uppdagas att en hyresgäst inte använder hyresrätten i enlighet med det avsedda ändamålet kan hyresvärden i vissa fall säga upp avtalet.
Som medlem kan du bospara i HSB och få förtur till din nya bostad. Du får också tillgång till juridisk rådgivning, vår uppskattade medlemstidning och mycket mer. Välkommen!

Om du tackar nej eller inte svarar på ett erbjudande fem gånger under en sexmånadersperiod blir du automatiskt spärrad från att söka hyresrätter hos oss i sex månader. När spärrtiden har gått ut är du välkommen att söka våra hyresrätter igen.
Korttidsavtal finns främst i fastigheter som ska renoveras, eller som så småningom ska användas som evakueringslägenheter för att vi bygger om andra fastigheter inom vårt bestånd. Om du får en lägenhet med korttidsavtal så kan du ändå fortsätta att söka en vanlig hyresrätt på dina bosparpoäng.HSB Stockholm fördelar först de lediga lägenheterna till bosparande HSB-medlemmar. Den medlem som har mest bosparpoäng samt varit medlem längst har störst chans att få en hyresrätt. Om du använder dina bosparpoäng vid tilldelning av hyresrätt så nollställs bosparpoängen. Men om pengarna står kvar på bosparkontot så finns bosparpoängen kvar att nyttja för förtur till nyproducerad bostad. Om du fortsätter att bospara efter att du nyttjat din förtur till hyresrätt får du ett nytt bosparpoäng för varje 100 kronor du sparar för båda dina förturer. Detta innebär att du kan ha olika många bosparpoäng för turordning till nyproducerad bostad och till hyresrätt. Genom att bospara i HSB står du i kö till samtliga av våra hyresrätter, även seniorbostäderna. Du kan tidigast söka en seniorbostad från det år du fyller 55. Våra seniorbostäder är byggda för ett gott liv på äldre dagar genom anpassningar av lägenheten, men också genom aktiviteter och faciliteter i området.Vid tilldelning av en hyresrätt kontrollerar HSB bland annat personuppgifter, soliditetsförhållande och betalningsanmärkningar via en kreditupplysning. Läs mer om grundkrav för fördelning av hyresrätter.

Socialbidrag eller motsvarande försörjningsstöd godkänns inte som inkomst. Om inkomsten inte riktigt står i proportion till hyran kan du bli godkänd med en borgensman. Borgensmannen ska kunna uppvisa en inkomst på minst fem gånger hyran.

Anmälan görs för varje lägenhet som du är intresserad av genom att fylla i en intresseanmälan som finns under objektet. Genom att logga in på Mina sidor kan du sedan följa din intresseanmälan.
Har du ett gällande korttidsavtal får du inte söka nya korttidsavtal innan HSB Stockholm har sagt upp ditt nuvarande korttidsavtal. Blir du uppsagd från lägenheten kan du söka ett nytt korttidsavtal, säger du själv upp dig från ditt korttidsavtal har du inte rätt att söka ett nytt.

Hur kan man hitta en lägenhet snabbt?
Ett snabbt och tryggt sätt att hitta bostad är att söka genom Samtrygg. Med en kostnadsfri profil som bostadssökande hos Samtrygg kan du boka in visningar bland hundratals objekt som är lediga just nu och du kommer dessutom att få info när nya bostäder som passar just dig blir tillgängliga – först av alla.
Hur många poäng som behövs beror på hur många bosparare som är intresserade av just det objektet du söker. Under respektive fastighet kan du se vilka bosparpoäng som krävts för de lägenheter som vi fördelat de senaste åren. Här kan du välja område och fastighet.HSB Stockholm har under längre tid tillhandahållit ungdomslägenheter som legat i specifika fastigheter avsedda just för unga. Men tack vare en ny strategi kommer ungdomslägenheter framöver att fördelas representativt och alltså finnas i alla områden. Var tionde av HSB Stockholms enrumslägenheter kommer att öronmärkas som ungdomslägenheter. För att skapa en omsättning som gör att fler ungdomar får möjlighet att skaffa sig ett hyreskontrakt får lägenheterna hyras av varje person i maximalt fyra år.För att kunna söka en ungdomslägenhet i HSB Stockholm måste du vara mellan 18 och 25 år och bospara i HSB. Du kan söka en ungdomslägenhet till och med det år du fyller 25 år. Du får inte byta din ungdomslägenhet mot en annan bostad, du har däremot rätt att hyra ut i andrahand om beaktansvärda skäl föreligger. Om du får en ungdomslägenhet kan du fortsätta att söka en vanlig hyresrätt med dina bosparpoäng. Man får totalt hyra en ungdomslägenhet per bospar. För att bospara i HSB måste man vara medlem i någon av landets HSB-föreningar. Du väljer själv hur mycket du vill spara i månaden och får 1 poäng per hundralapp, max 60 poäng per år. Läs mer om bosparande och börja bospara här! Överlåtelsen måste vara helt genomförd innan lägenhet kan sökas, detta gäller samtliga typer av hyresrätter. Observera att handläggningstiden för överlåtelse är upp till 6 veckor. Vi använder egna och tredjepartscookies i analyssyfte och för att visa dig personanpassade annonser baserat på dina surfvanor. Du kan acceptera alla icke-nödvändiga cookies genom att trycka på ”Jag samtycker” eller anpassa dem under ”Mina val”. Mer information Vi tar väl hand om dig och dina uppgifter. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies, vilka tredje parter som ställer in cookies samt uppdatera dina cookieinställningar här. Mer information

Vi har gjort det ännu smidigare hos BostadsPortal. Vi har gjort det smidigare genom att använda dig av vårt filtreringssystem. Du kan enkelt vilken slags lägenhet det ska vara och på så vis har du möjligheten att se endast det du vill se. Här får du överblick över endast det du önskar att se.Ska du börja plugga på Linnéuniversitetet? Eller är du redan studerande och behöver hitta en ny bostad i Kalmar? På BostadsPortal erbjuder vi också ett stort urval av lägenheter för studenter . Vi skickar helt enkelt mail till dig så fort det dyker upp nya lägenheter i Kalmar som matchar din sökning. Dessutom kan du ha flera bostadsbevakningar igång samtidigt för att öka chansen att hitta din nästa lägenhet. Det är lika enkelt att stänga av din bevakning som när du slår på en, och det bästa av allt är att denna tjänst är helt kostnadsfritt! Som bostadssökande hos oss har du tillgång till olika digital verktyg samt tjänster som kommer att underlätta för dig i ditt bostadsletande. Det är också viktigt för oss att du känner dig trygg när du söker bostad på vår sida, därför erbjuder vi även personlig support och alla annonserna har blivit godkända av vår kundsupport.Du kan även få tips och råd på hur du kan gå tillväga för att hitta en lägenhet i Kalmar som student. Dessutom finns det möjlighet för dig att dela lägenhet med någon eller andra då en del hyresvärdar hyr ut en del av sin bostad till studenter vilket blir ännu billigare för dig och ett bra sätt att lära känna staden. Vill du ha fler råd om hur det är att vara inneboende kan du kika in på vår blogg eller följa oss på Facebook.

Har HSB hyresrätter?
Med omkring 25 000 hyresrätter över hela landet är vi i HSB inte bara en av de stora hyresvärdarna, vi är också en av de mest erfarna. Det är en trygghet för dig som hyresgäst. Vi är dessutom en kooperation, som låter vinsten gå tillbaka till boendet.
Har du hittat en lägenhet att hyra i Kalmar, men är alldeles för stor? Kom ihåg att du fortfarande kan hyra lägenheten och hyra ut de rum du vet kommer att stå tomma. Det är kostnadsfritt att skriva upp sig som hyresvärd och hyra ut de rum du inte kommer att använda. På så vis får du lägenheten du är ute efter och sparar på hyran.På BostadsPortal erbjuder vi ett stort urval av lediga lägenheter , hus , rum och stugor i Sverige, då vi samlar bostadsannonser från både kommersiella och privata hyresvärdar.Du hittar enkelt en hyresbostad i Kalmar som lever upp till dina krav genom att fylla filtreringsmöjligheterna som du hittar på vänster sida. Genom att kryssa av uppdaterar du din visningsresultat, så du endast ser annonser utifrån ditt krav. Aktivera med stor fördel vår Bostadsbevakning och motta automatiskt besked när nya bostäder som matchar dina krav dyker upp.

Hos BostadsPortal är din säkerhet viktigast och vår önskan är att du färdas så tryggt som möjligt på vår sida. Vi går alltid manuellt igenom alla bostadsannonser som kommer in och ser till att vi manuellt kollar igenom alla annonser innan de lägg ut på vår hemsida.
Här på sidan hittar du olika typer av hyresbostäder i Kalmar i typerna lägenheter, hus, rum och stugor i Kalmar . Det finns ingen kommunal bostadskö i Kalmar och du som söker bostad kan själva kontakta olika hyresvärdar runt om kommunen. Och det är ingen hemlighet att du kan behöva ha några år i kötider för att kunna söka eller hyra en lägenhet. Har du fler frågor eller funderingar om lägenhet i Kalmar? Du är välkommen att höra av dig till oss med dina frågor. Vår kundsupport kan nås vardagar mellan kl 9-15 på Facebook Messenger och e-post. Du hittar de billigaste lägenheterna i Kalmar genom att sortera efter pris på hyran på till “låg till hög”. Det kan du göra i dropdown menyn “sortera” som du hittar överst på höger sida. Du kan också välja att inkludera ditt maximala budget i filtreringsmöjligheterna på vänstra sidan, om du önskar att se lägenheter inom detta belopp.

Om du väljer att hyra ut ett rum eller två via BostadsPortal, så vill vi hjälpa dig bäst möjligt genom processen. Vi ställer den tillsammans med en rad digitala tjänster helt gratis. Vi har både utvecklat ett digitalt hyreskontrakt , som hjälper dig med att utforma en juridiskt korrekt hyreskontrakt och den digitala besiktningsprotokollet för både inflyttningsrapport och utflyttningsrapport .
Välkommen till sidan över alla lediga hyreslägenheter i Kalmar. Här delar vi med oss av några bra saker att veta innan du börjar din sökning efter en lägenhet eller en hyreslägenhet i Kalmar.Att vara flexibel men samtidigt realistisk är viktigare än många tror. Det finns många olika typer av lägenheter som förvaltas, byggas och uthyres runt om Kalmar kommun. Vill du bo i stadspulsen kan du leta efter lägenhet i centrala Kvarnholmen eller om du föredrar att ha nära till den vackra naturen hittar du också ett bra utbud på lediga lägenheter med närhet till stan.Eftersom din trygghet är vår prioritering uppmanar vi dig att ta del av våra verktyg och tjänster. Ett av dessa är vår bostadsbevakning Det kommer att hjälpa dig väldigt mycket när du börjar leta lägenhet i Kalmar då du aldrig missar nya lägenheter som blir lediga. Det enda du behöver göra är att ställa in dina sökkriterier såsom område, pris, storlek och antal rum och sedan vänta på att få mail från oss.

Att hitta lediga lägenheter i Kalmar är enkelt när du använder dig av BostadsPortal. Du kan ju söka på olika sätt så väl som du kan lägga upp bostadsbevakning. Att bo i Kalmar är inte fel, då du även har nära till Öland. Kanske du ska plugga, eller har du landat ett bra jobb? Se då till att leta efter lediga lägenheter i Kalmar som ligger med ett bra avstånd till din arbetsplats. Vi rekommenderar dig att registrera dig här hos oss för att göra det ännu enklare för dig att söka efter lägenheter.

Genom att upprätta en gratis bostadsbevakning ökar du dina chanser för att hitta din hyreslägenhet i Kalmar. Med en Bostadsbevakning mottar du nämligen automatiskt mail när nya annonser som matchar dina kriterier lägg upp på sidan. Kom igång genom att fylla i dina kriterier på vänstra sidan och aktivera därefter din bevakning i genom att klicka i den orangea boxen längst överst.Ja, det kan du om lägenheten i Kalmar är delbar, så är det möjligt. Det gör du enkelt och tryggt genom att klicka på fältet “hyr ut bostad” längst upp till höger.

Innan du påbörjar din sökning efter en lägenhet i Kalmar kan det vara en bra sak att fråga dig själv vad det är du faktiskt letar efter och vad det är som du skulle kunna tänka dig. Bostadsbristen har gjort att det är en enkel match att hyra ut bostad i Sverige eftersom det är en sådan stor efterfrågan. Du kanske till exempel ska testa samboskapet med din partner och har därför en extra bostad över, eller så kanske du har ett extra rum i din bostad? Hyr ut din bostad så att du inte behöver ha onödiga kostnader eller tjäna en extra peng varje månad på att ha en inneboende. Att hyra ut sin bostad behöver inte alls vara särskilt krångligt och du kan snabbt och enkelt lägga ut en annons för din bostad här på BostadsHub. Att lägga ut en annons är dessutom helt gratis! Klicka HÄR för att skapa din annons. Hyr du istället din bostad så riskerar du inte att förlora några pengar. Det som du som mest kan förlora är din deposition, och om du har tagit väl hand om bostaden du hyr så ska du rimligtvis få tillbaka den när du flyttar. Ytterligare en fördel med hyresbostäder är att du även har möjlighet att flytta lite som du vill, det enda är att du har en uppsägningstid när du har sagt upp ditt kontrakt. Uppsägningstiden är dock oftast mellan 1-3 månader, så det handlar inte om särskilt lång tid. Vi rekommenderar dock att man inte säger upp sitt hyreskontrakt hur som helst innan man har hittat en ny bostad, annars kan man hamna i en jobbig situation där man står utan bostad. Beroende på var i Sverige du bor ska kan det ta sin lilla tid att hitta en ny bostad. Problemet med att det byggs för lite hyresbostäder i Sverige är uppmärksammat och förhoppningsvis kommer det ändras så att det blir enklare att få tag på en hyresbostad.För alla ni som vill hitta hyresbostad i Sverige och vill göra det så enkelt som det bara går så rekommenderar vi att ni anmäler er till BostadsAgenten. Som nämnt så kostar tjänsten ingenting utan den finns bara till för att underlätta bostadssökandet. Istället för att du ska behöva sitta var och varannan dag och leta fram annonser på diverse bostadsportaler så skickas annonser med bostäder som tros ligga i ditt intresse direkt till dig. Tänk vad mycket tid och energi du sparar som kan läggas på annat.

Var ska man bo i Kalmar?
Nära till mycket Eller så vill du bo lite mer ute på landet, lagom pendlingsavstånd på max ett par mil men nära till böljande djupa skogar och fiske i någon insjö. För andra lockar Öland med sol och bad, kanske segling, vindsurfing eller golfbana med första utslag över en vik i Kalmarsund.
Fördelarna med att bo i hyresrätt är många och därför väljer en stor andel av Sveriges befolkning att göra det. Bor du i hyresrätt behöver du till exempel inte ta ansvar för reparationer och liknande, utan det är hyresvärden som ordnar med sådant. Å andra sidan innebär det dock också att du inte kan renovera helt som du vill eftersom du trots allt inte äger ditt boende. Har du och din hyresvärd en bra relation kan detta dock vara något som ni kan diskutera fram tillsammans. Var dock noga med att inte lägga pengar på att renovera en hyresrätt, det är nämligen ingen investering eftersom du såklart inte kan få någon vinst när du flyttar utan det blir i så fall bara pengar i sjön. Om det är något som ska renoveras så ska fastighetsägaren stå för dem kostnaderna. Det finns såklart också andra sätt att sätta en personlig prägel på sitt hem, det är bara att inreda med en stil som du tycker om eller dekorera på ett personligt sätt med till exempel kuddar, prydnadssaker, växter eller foton. Efterfrågan för hyresrätter i Sverige är stor eftersom det är en boendelösning som passar alla oavsett exempelvis plånbok och liknande. Om du vill bli uppdaterad när det kommer ut nya hyresrätter i Sverige så ska du anmäla dig till vår BostadsAgent, som vi nämnt tidigare.

På många håll runt om i Sverige så råder det bostadsbrist. Detta är framförallt i landets större städer men även i mindre städer finns det ofta behov av boende. Bostadsmarknaden i Sverige kan vara rätt oförutsägbar och svår att navigera för bostadssökande eftersom att priserna för bostadsrätter och villor har stigit ordentligt på senare tid, och det gör att många inte har råd att köpa en egen bostad. För att köpa en bostad krävs det en kontantinsats som ibland kan vara på flera hundratusen kronor, och för många är det allt annat än lätt att lyckas spara ihop till en sådan stor summa pengar. De stigande bostadspriserna har resulterat i att många istället väljer att hyra sin bostad, men även här finns ett problem, det finns nämligen inte tillräckligt mycket hyresbostäder för att möta efterfrågan. Sitter man på en bostad som kan hyras ut kan det däremot vara så att du sitter på en extra inkomst, det är nämligen guldläge att hyra ut bostad i Sverige. Med det sagt ska man självklart inte utnyttja situationen med den rådande bostadsbristen och ta ut några slags ockerhyror, men det är dock en chans att få en liten extra inkomst och dessutom hjälpa någon att få ett boende.
En annan aspekt som kan vara avgörande är hur långsiktig din plan är, tänker du att du vill bo på denna plats i många år eller är det lite mer tillfälligt. Om du tänker lite mer tillfälligt är det kanske inte en jättebra idé att köpa en bostad eftersom du sedan måste bli av med den när du väljer att flytta, och det kan vara lite av en process. En köpt bostad gör att du blir mer låst. Om du inte bott i en stad tidigare kan det definitivt vara en god idé att hyra en bostad medan du känner in staden. Vem vet, du kanske flyttar till en ny stad i tron om att du ska trivas, men sen senare kanske det visar sig att du inte trivs alls. Om du har en hyresbostad så behöver du bara säga upp ditt kontrakt för att flytta vidare till en annan stad där du kan trivas bättre. Detta gäller såklart också om du flyttar in i exempelvis en lägenhet som du sedan känner att du inte trivs i, då är det bara att säga upp kontraktet. Känner du att det rätta alternativet för dig är att hyra ditt boende så finns det ett stort utbud av hyresbostäder i Sverige.När det är dags för att börja leta efter en hyresbostad så är det en god idé att som första steg sätta dig ner och sammanfatta vad det är för slags lägenhet du söker efter. Några viktiga aspekter att tänka på när du vill hitta hyresbostad i Sverige är vad du är villig att betala i månaden, vilken stad och vilka områden som du är intresserad av, hur många rum du behöver etc. Sedan kanske du även har vissa sekundära önskemål, som till exempel balkong eller ett visst avstånd till matbutiker eller till ditt arbete. En viktig sak om du har ett husdjur kan vara att det måste vara tillåtet att bo i bostaden tillsammans med en fyrbent vän. När du sammanfattat detta så har du en lite mer konkret bild av vilken slags lägenhet du söker efter, och det gör att det blir lättare att sålla bland lägenheter och känna igen de lägenheter som uppfyller dina önskemål.Om du tänker att du vill hyra bostad i Sverige så finns det olika sätt att ordna detta på. De två vanligaste sätten är att ställa sig i bostadskö eller ansöka om lägenheter på internet. Att stå i bostadskö är en väldigt bra idé och definitivt något som vi rekommenderar. Står man i bostadskö så kan man bli erbjuden väldigt trygga förstahandskontrakt och därmed så säkrar du ett boende på lång sikt framöver. En nackdel med att söka boende genom att stå i bostadskö är att det kan ta väldigt lång tid innan man blir erbjuden en lägenhet. I landets större städer kan det till och med ta tiotals år. Står man i bostadskö i en mindre stad tar det i regel dock mycket mindre tid att få en lägenhet, dock kan det vara så att utbudet av lägenheter är mindre till att börja med.

Att hitta hyresbostad i Sverige är inte jättelätt alla gånger, men har du en tydlig bild av vad du söker så kommer det göra letandet mycket enklare. Något att tänka på är dock också att inte hålla alltför hårt på dina krav, åtminstone dem som är mer åt det sekundära hållet. Att avfärda en lägenhet som överlag är perfekt, men till exempel saknar balkong, kan vara en riktig miss. Det gäller att tänka “är det kriteriet verkligen så viktigt egentligen?”. Är du inte för kräsen och petig så kommer det underlätta sökandet, samtidigt är det dock viktigt att du kan se dig själv trivas i bostaden, det ska ju trots allt vara ditt hem.
Varje dag så kommer det ut nya annonser för lediga hyresbostäder i Sverige på Bostadshub.se. Fördelen med att söka bland bostäder via vår bostadsportal är att vi samlar alla annonser för hyresbostäder i Sverige som är tillgängliga att hyra. Tack vare denna lösning så slipper du som bostadssökande hålla på och leta runt på massor av olika sidor. Dessutom riskerar du inte att missa någon bostad, så du kan släppa stressen över att känna att du behöver hålla dig uppdaterad. Vi erbjuder dessutom en riktigt smart tjänst för dig som söker bostad, nämligen att anmäla sig till vår BostadsAgent. BostadsAgenten är helt kostnadsfri och tjänsten fungerar på så sätt att varje gång det dyker upp en annons för en bostad som stämmer överens med vad du söker så får du ett meddelande om detta skickat till din mejl. För att registrera sig så fyller man i sin mejladress och vilken stad eller vilket område man söker inom. Sedan anger man de kriterier man har för sin nästa bostad. Kriterierna är till exempel ens maximala månadshyra, hur många rum man minst vill ha och storlek på bostaden. Baserat på kriterierna så väljs det ut bostäder som verkar matcha det du söker. Det tar bara någon minut att anmäla sig och det gör du enkelt här.På Bostadshub så samlar vi de hyresrätter i Sverige som är lediga just nu, därför får du snabbt en överblick av hur utbudet ser ut när du klickar dig in på vår sajt. När du hittar annonser för hyresrätter som verkar intressanta så ska du inte tveka på att kontakta hyresvärden så att du kan anmäla ditt intresse. När en bostad kommer ut på marknaden kan det nämligen gå väldigt fort innan den blir uthyrd och man vet aldrig hur fort det kommer gå, därför är det dumt att vänta och riskera att man missar en bostad. Hör av dig direkt istället för att vänta och det är även en bra idé att höra av sig till många hyresvär
dar. Ju fler hyresvärdar du kontaktar, desto större chans har du att hitta en bostad. Så kort och gott, tveka inte utan hör av dig direkt! För att få annonser som skulle kunna vara intressanta för dig skickade direkt till din inkorg så ska du anmäla dig till vår BostadsAgent. Då blir du meddelad så fort annonserna publiceras på bostadsportalen och du kan därmed vara först med att höra av dig. Klicka här för att registrera dig!

Det andra vanliga alternativet för att hitta en bostad att hyra i Sverige är som sagt att ansöka om lägenheter via bostadsportaler på internet. Detta är ofta ett snabbare sätt att hitta ett boende eftersom det inte är ett kösystem på samma sätt utan man kan med lite tur och skicklighet få en lägenhet om man har en bra ansökan. Det enklaste sättet att hyra bostad i Sverige är att söka efter lediga lägenheter som är tillgängliga att hyra just nu via bostadsportaler och sedan kontakta många hyresvärdar.Var du än tänker att du vill bosätta dig i Sverige, om det så är en liten stad eller vår huvudstad, så kommer du behöva välja om du vill köpa din bostad eller hyra din bostad. Vad som är det bästa alternativet för just dig kan bara du veta, och det är bra att ta sig en funderare kring detta. När du väljer om du vill hyra din bostad eller köpa så finns det många aspekter att ha i åtanke, men den som troligtvis är mest grundläggande är din budget. Din budget avgör hur mycket pengar du vill eller har möjlighet att lägga på boendekostnader varje månad. Tack vare ett ordentligt utbud av hyresbostäder i Sverige så kan alla hitta ett boende som passar dem och deras plånböcker. Att köpa bostad kräver däremot att man har ett visst kapital sparat som kan användas som kontantinsats, och en sådan kan ta lite tid att spara ihop till och det är inte ens en möjlighet för alla.

Ett problem i Sverige idag är att det byggs alldeles för få hyresbostäder. Bostadsrätter byggs det kontinuerligt men hyresbostäder däremot börjar bli en bristvara. Det är inte alla som vill köpa sin bostad av olika skäl, vissa kanske föredrar att hyra eftersom att det är bekvämt eller för att man föredrar att ha den friheten som det innebär att hyra. Köper man sin bostad så binder man sig nämligen på ett annat sätt, du kan visserligen alltid sälja men det finns ingen garanti på att få det sålt. Får du det inte sålt så sitter du fast med din bostad. Att äga sin bostad är en investering, men som med alla investeringar så finns det också en risk. Om marknaden är dålig kanske det är svårt att sälja eller så kanske du får sälja för ett mindre pris än vad du tänkt dig och förlorar därmed pengar.
Många som vill hyra en bostad tänker direkt att de vill hyra i första hand och därför fokuserar de framförallt på att hitta förstahandskontrakt. Förstahandskontrakt är väldigt trygga eftersom att de i de allra flesta fall gäller tills vidare, vilket då innebär att du vet att du har säkrat boende för en lång tid framöver. Är du bostadssökande så ska du dock definitivt inte avfärda möjligheten att hyra i andra hand. Att hyra i andra hand kan vara ett mycket bra alternativ det också och det är oftast lättare att komma över sådana kontrakt. Det som oftast gäller med andrahandskontrakt är att hyresperioden är begränsad till ett visst datum. Något av det vanligaste är att kontraktet är för ett år framåt men det kan även vara till exempel sex månader eller två år. När hyresperioden börjar löpa ut är det vanligt att hyresvärden väljer att erbjuda att förlänga kontraktet om det har fungerat bra. Många väljer att hyra i andra hand under tiden som de väntar på att få ett förstahandskontrakt, och det är en väldigt smart lösning eftersom man självklart behöver någonstans att bo medan man väntar. På Bostadshub så kan du hitta bostäder som hyrs ut i både första hand och andra hand. Oftast så framgår det i annonsen vilken typ av kontrakt det är som gäller, men om det inte gör det är det bara att fråga hyresvärden så denne får klargöra.

Vill du hyra lägenhet i Kalmar? Här kan du lugnt börja med att leta och se alla ledigs lägenheter i Halmstad med en enkel sökning. Därefter kan du börja förfina dina önskemål, allt eftersom du kommer närmare och närmare till den lägenhet som du letar efter. Kalmar är centralorten i Kalmars kommun och residensstad i länet med samma namn. Det är också den tredje största tätorten i Småland, näst efter Jönköping och Växjö. Kalmar är eftertraktat som turistort och för studenter från hela landet som söker sig till Linnéuniversitet som lockar med drygt 100 olika utbildningsprogram. Namnet på universitetet kommer förstås från den världskända forskaren och smålänningen Carl von Linné.
Den andra stora skyldigheten är att inte vanvårda bostaden. Det betyder bland annat att du är skyldig att rapportera vissa skador med en gång till din hyresvärd, exempelvis vattenskador eller skadedjursangrepp, där det snabbt kan bli ett stort problem om det inte löses snabbt. Du ska också se till att exempelvis husdjur eller barn inte förstör lägenheten, utöver normalt slitage.Kvarnholmen är Kalmars centrum och stadskärna ochhär kan du finna alla typer av hyreslägenheter i Kalmar. Torgen på Kvarnholmen är Stortorget, Larmtorget, Koppartorget och Lilla torget och här hittar du både restauranger, uteställen och affärer. Här hittar du också Kalmar gästhamn, där även Sjöfartshögskolan är belägen. Bostadsområdet Oxhagen ligger cirka 2 kilometer nordväst om Kalmar centrum och är granne med friluftsområdet Skälby. Här hittar du lediga hyreslägenheter som byggts under miljonprogrammet eller höghus från 1960- och 1970-talet. Som en del av Kalmars kommuns målsättning att öka antalet invånare till 70 000 så byggs bostadsområdet Östra Vimpeltorpet i norra Kalmar nya hyresrätter, bostadsrätter, radhus och villor, men även arbetsplatser och servicecenter. I Kalmar kommun finns ingen kommunal bostadskö, utan här hittar du mest privata hyresvärdar. Du kan också vända dig till kommunens egen Inflyttarlots om du vill ha hjälp med inflyttning. På Bostadslistan.se kan du själv söka efter lämpliga studentboende, men du kan också leta efter ett rum i hus eller lägenhet. Många väljer att bo i en studentlägenhet den första tiden, inte minst för att det är enklare att få men också för att det oftast kan kännas tryggt bo i närheten av andra studenter. En del väljer att hyra ett rum i Kalmar och eftersom rum ofta hyrs ut möblerat är det enkelt och smidigt att flytta in – och ut om det skulle behövas. Kalmar är en attraktiv stad att bo i, men bostadsmarknaden är inte lika pressad som i landets storstäder. Det betyder att det kan finnas gott om lägenheter att hyra i både första och andra hand i Kalmar. Men det är inte säkert att du vill bo i just de områden som kommunen kan erbjuda dig. Du kanske heller inte kan vänta den tid som krävs innan den rätta bostaden blir ledig. Och då är det ju perfekt att du på Bostadslistan.se kan hitta lägenheter som hyrs ut direkt av privatpersoner en kortare eller längre period.

Tänk därför alltid över hur många rum du behöver, men titta också på planlösningen och stirra dig in blind på antalet rum om lägenheten tillåter exempelvis rum-delare i form av bokhyllor så kan kanske även mindre lägenheter ge dig nog yta. Funder också på i vilken del av Kalmar som du vill bo i, och gör en lista om vad dina prioriteter är: en central bostad? En modern, nyrenoverad lägenhet? Större ytor? Uteplats? Balkong? Du kan nog inte få allt, men genom att väga de olika kraven emot varandra kan du kanske få det mesta du vill ha.
Bostadslistan.se rekommenderar att du inte låser dig till en viss typ av hyresform, oavsett om det är rum, lägenhet eller hus, utan tittar på varje ledig bostad förutsättningslöst. Detsamma gäller när du letar efter första/andrahandskontrakt.Det är också en passande lösning att hyra i andrahand om du inte vet om du kommer att stanna i Kalmar än. Du kanske först behöver ko
lla om familjen faller till, eller om jobbet är det rätta. Då kan det vara skönt att inte ha köpt hus eller lägenhet bara för att inse att man snart ska flytta igen. Kraven från hyresvärdarna gör också att det oftast är det enklare att få tag i ett rum eller andrahandskontrakt än ett förstahandskontrakt. Och du kan hitta lediga lägenheter i andrahand i alla områden, också i centrum av Kalmar, eller i villaområden där kanske en oanvänd övervåning hyrs ut som en lägenhet.

Är det svårt att få lägenhet i Kalmar?
De som bor här är kanske inte så glada att vi fick gå förbi i kön, men det är svårt att hitta lägenhet eller hus i Kalmar, framför allt när man flyttar in från annan ort, säger Paul Radke. Det är inte bara Kalmar kommun som erbjuder förtur i bostadskön visar en rundringning som SVT Nyheter gjort.
Det kan vara svårt att få ihop nog med pengar till hyran, också om den är skälig. När du hyr lägenhet kan det därför finnas möjlighet att få ett bostadstillägg. Det ska du iså fall söka om hos försäkringskassan,och handlar i första hand om din inkomst, bostadsyta och om du har barn eller är studerande. Du kan söka bostadsbidrag om du är student och mellan 18–23 år gammal. Om du har barn som bor hos dig deltid kan du också ansöka om bostadsbidrag.Här är allt nära på promenad- och cykelavstånd kan du uppleva parker, ängar, hav, kullerstensgator, butiker, museer och kaféer. Och Kalmars egna slott, som kommit med i CNN:s lista över världens vackraste slott. Staden är full av olika former av kulturupplevelser året om, och du kan njuta av konserter, teaterföreställningar och andra evenemang. Du kan gå på historiska stadsvandringar under sommaren i Kalmar tillsammans med en kunnig och engagerad guide. I Kalmar har du aldrig långt från havet och därför finns det ett överflöd av bryggor och hamnar. Och förstås fantastiska badplatser. Här finns allt från livliga badplatser mitt inne i centrum till lugna, mysiga stränder en bit utanför stadskärnan.

Kom ihåg att det inte skiljer sig så mycket om du vill hitta lägenhet i Kalmar om du hyr i första eller andrahand: Den största skillnaden på kontrakt i förstahand/andrahand är att ett förstahandskontrakt i Karlskrona eller annan ort ger dig besittningsrätt, vilket i korthet innebär att din hyresvärd inte kan be dig flytta om inte det är nödvändigt eftersom huset ska renoveras/rivas eller om du bryter mot ert avtal. Men i övrigt så kan du alltid lita på de regler som reglerar din rätt som hyresgäst, oavsett om du är förstahandshyresgäst eller andrahandshyresgäst.
Är du igång att flytta hemifrån och kanske flytta ihop med flick- eller pojkvän? Är det dags att slå ihop två hem till ett? Gratulerar. Då är det jätteviktigt att ni hittar den rätta lägenheten för ert kommande liv tillsammans. Men det kan vara lite svårt att komma överens när man har olika önskemål, så kom ihåg att börja i god tid och leta ihop.

Du har som hyresgäst både skyldigheter och rättigheter, oavsett om du är första eller andrahandshyresgäst. Men det kan vara viktigt att veta att finns några situationer där du enligt hyreslagenriskerat att bli av med ditt hyreskontrakt. Om din värd ändå försöker att ta ifrån dig ditt hyreskontrakt kan du vända dig till Hyresnämnden och få saken prövad där.
“Hur många bultar är det i Ölandsbron?” Det var i Killinggängets fiktiva kultserie ”Nilecity 105,6” som frågan först ställdes, som utslagsfråga i en lyssnartävling. Enligt programmet var det korrekta svaret 7 428 954 bultar. I verkligheten är det ingen som riktigt säkert vet, eftersom bultarna naturligtvis inte är räknade, men en uppskattning från Vägverket är ca 20 000 bultar. Om du redan är bekant med Kalmar vet du förstås varför du ska flytta till staden vid vattnet. Kalmar, en stad som ligger på öar, är en stad full av kontraster där dåtid möter nutid, och du kan hitta både puls och avkoppling.Du kan även få bidrag för ditt boende om du fyllt 65 år och tar ut hela din allmänna pension. Det kan du göra påpensionsmyndighetens hemsida.Bidrag för boende till pensionärer är formellt två olika former av bostadsbidrag: Särskilt bostadstillägg för pensionärer och ett äldreförsörjningsstöd, men det räcker att söka bostadstillägget.